FLAŞ HABER:
Ana Sayfa TARSUS MEKTUBU 10 Ekim 2022 183 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 3-4-5-6-7-8-9 EKİM 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

3-4-5-6-7-8-9 EKİM 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus’tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

3 EKİM 2022’de TARSUS

TARSUS TARDOBDER’DE SEÇİM TAMAM

Tarsus’ta Doğup Büyüyenler Derneği’nin seçimi  dün yapıldı. Başkan değişmedi. 2 Ekim 2022 tarihinde  Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Divan Başkanlığını Ender Horata yaparken 2mliste yarıştı. Dernek üyelerinden 153 kişi oy kullandı. 2 oy geçersiz çıktı, Ümran Yıldırım 113 oy, Erhan Uç 38 oy aldı. Ümran Yıldırım ve ekibi güven tazeledi. Tarsus’ta Doğup Büyüyenler Derneği Olağanüstü Genel Kurul sonucu hayırlı olsun.

………….ooo..………..

SAKATLAR DERNEĞİ TARSUS ŞUBESİ OLARAK TARSUS HUZUREVİNİ ZİYARET ETTİ

Yaşlılar Haftası nedeniyle  Türkiye Sakatlar Derneği Tarsus şubesi olarak Tarsus huzurevini ziyaret etti. Türkiye Sakatlar Derneği  Tarsus Şube Başkanı Ali Çelik ‘’Büyüklerimizin sağlıklı toplum bilinciyle yaşaması ve sağlıklı yaş alması için gayret gösterdiğimiz nice yıllar dileğiyle Dünya Yaşlılar Günü kutlu olsun!

 ………….OOO………..

KAYMAKAM YAYALARA ÖNCELİK ETKİNLİĞİNDE

 İçişleri Bakanlığı’nın trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek ve sürücü duyarlılığını artırmak amacıyla ‘Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu’ sloganıyla ülke genelinde eş zamanlı düzenlediği kampanya Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu’nun nezdinde Tarsus’ta da gerçekleştirildi.

 ………….OOO………..

 İNSAN HAKLARI KURUL TOPLANTISI

Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu Tarsus Kaymakamı ve Kurul Başkanı Kadir Sertel OTCU Başkanlığında ilgili kurum temsilcilerinin katılımı ile İstemihan Talay Ortaokulunda Eylül ayı toplantısını yaptı.

………….OOO………..

YILDIRIMSPOR- REŞADİYE‘Yİ 2-1 YENDİ

Dün Yıldırımspor için önemli bir gündü. Bu sezon için iyi bir ekip kuran ve şampiyonluk yarışının içerisinde olan Yıldırımspor sahasında Reşadiyeyi 2-1 yendi.

………….OOO………..

SUSAM (KÜNCÜ) HASADI BAŞLADI

Tarsus’ta susam (küncü) hasadı başladı. Memleketimizin çalışkan insanları susam (küncü) hasadı yapıyorlar. Bereketli bir yıl dileriz.

 ………….OOO………..

 ALİ SEÇER’E TEBRİK

1 Ekimde yapılan Tarsus Ticaret Borsası’nda seçimini kazanan Ali Seçer’e tebrik yağıyor. 255 üyesi bulunan Tarsus Ticaret Borsası seçimlerinde iki liste yarıştı. 236 üyenin oy kullandığı seçimlerde mevcut yönetim kurulu Başkanı Murat Kaya ve Ali Seçer’in liste başı oldukları beyaz liste 154 oy alarak seçimleri kazandı. Turuncu liste ise 80 oy aldı. 2 oy ise geçersiz sayıldı.

4 EKİM 2022’de TARSUS

TARSUS TİCARET VE SANAYİ  ODASI SEÇİMLERİNDE SÜRPRİZ

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni dönem seçimleri yapıldı. Toplam  16 komite için ayrı ayrı  sandıklar konuldu.

3 komitede çekişme yaşandı. 13 komitede seçimlere tek liste ile gidildi.

………….OOO………..

TARSUS MEMLEKET PARTİSİNDE İSTİFA

Memleket Partisi Tarsus İlçe başkanı Dr.Ahmet Kalmış, görevinden ve partisinden istifa etti.

Dr. Ahmet Kalmış, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Dostlar,Memleket Partisi Tarsus İlçe Başkanlığı ve Parti üyeliğinden ayrılmış bulunmaktayım. Herkesin yolu bahtı açık olsun.”dedi.

Memleket Partisi Tarsus İlçe başkanı Dr.Ahmet Kalmış’ın, görevinden ve partisinden istifası bir haftadır konuşuluyordu.

………….OOO………..

TARSUS’TA KAÇAK İÇKİ ELE GEÇİRİLDİ

Tarsus  Emniyet Müdürlüğü KOM Grup Amirliği ekipleri yapılan çalışmalar neticesi hakkında kaçak alkol üretip sattığına dair tespitlerde bulunan (A.O,) (Z.S) ve (A.O) isimli şahıslara ait 3 iş yeri 1 adresinde arama yaptı. Alınan arama kararı ile  yapılan aramada 25 litre el yapımı alkollü içki ve 10 kök Kenevir Bitkisi ele geçirildi. Olayla  ilgili olarak yakalanan şahıs hakkında tahkikat devam ediyor.

………….OOO………..

YİNE SOKAK KÖPEKLERİ

Tarsus’ta son zamanlarda yine başıboş gezen köpekler çoğaldı.  Kızılmurat mahallesinde daha çok. Hükümet Konağı önü, İş bankası civarı ve Merkez Karakolu önündeki sokak köpeklerle dolu.

 ………..ooo………..

 LÜTFİ HASOĞLU RESİM SERGİSİ AÇIYOR

Tarsus’lu ressamlardan  Lütfi Hasoğlu resim sergisi açıyor. Yıllardır resim sanatı ile uğraşan Hasoğlu, 10 Ekim 2022 pazartesi günü saat 17.30’da Mehmet bal Resim ve Sanat Galerisinde eserlerini sergileyecek. 

 ………..ooo………..

 TEM’DE KAZA

TEM otoyolu Pozantı-Tarsus istikameti, kavşaklar bölgesinde yaşanan ve iki aracın karıştığı kazada 1 kişi yaralandı.
………….ooo..………..

 TARSUS İDMANYURDU YARIN NAZİLLİ İLE OYNAYACAK

TFF 2. Lig beyaz grupta yer alan Tarsus İdmanyurdu yarın Nazilli ile oynayacak. Geçen cumartesi Somasporu yenen Tarsus İdmanyurdu yarın Nazilli ile oynayacağı maça bugünde hazırlanacak. Maç saat 18.30 da ve cezamız nedeniyle seyircisiz oynanacak.

 ………..ooo………..

ADD CUMHURİYET BALOSU DÜZENLİYOR

Atatürkçü Düşünce Derneği Tarsus Şubesi 27 Ekim’de Cumhuriyet Balonsu ve yemeği düzenledi. Başkan Gökhan Arkan etkinliğin 27 Ekim günü akşamı yapılacağını belirterek tüm Cumhuriyet ve Atatürk sevdalılarını yanlarında  görmek istediklerini söyledi.

5 EKİM 2022’de TARSUS

MİNİKLER, HAYVAN DOSTLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kapsamında 3 ile 6 yaş arası çocuklar, Tarsus Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, sevimli dostlar ile bir araya geldi. Büyük bir ilgiyle barınağı gezen çocuklar, öğretmenler eşliğinde hayvanları bol bol sevdi, mama dağıttı

………….OOO………..

TARSUS’TA CAN DOSTLAR İÇİN ÜCRETSİZ MAMA DAĞITILDI

Tarsus Belediyesi’nin etkinliğine katılan çocuklara ve kentin merkezi olan Yarenlik Alanı’nda sokak hayvanlarına yönelik duyarlılıklarını artırmak amacıyla ücretsiz mama dağıtımı yapıldı.

………….OOO………..

MERSİN MERKEZLİ KRİPTO PARA OPERASYONU

Mersin Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Türkiye geneli Mersin merkezli düzenlenen operasyonda yasadışı bahis ile bağlantılı para transferine aracılık ettiği tespit edilen kripto para cüzdanlarına yönelik operasyon gerçekleştirildi..

………….OOO………..

14. ULUSLARARASI TARSUS YARI MARATON’U  HAZIRLIKLARI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ve bu yıl 14.’sü gerçekleştirilecek olan ‘Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu’nun hazırlıkları devam ediyor. Binlerce yıllık geçmişiyle, Anadolu’nun en eski kentleri arasında yer alan Tarsus’un tarih kokan yollarında koşulacak maraton, 23 Ekim’de start alacak.

………….OOO………..

DOLANDIRICILARA 270 BİN TL PARA KAPTIRDI

Tarsus’ta  bir şahsı 270 bin lira dolandırdılar. Tarsus Ekspres gazetesinin haberine göre, Tarsus’un kırsal bir mahallesinde meydana gelen olayda telefonla konuştuğu kendini polis olarak tanıtan şüpheliye inanarak 270  bin lirasını evine gelen kişiye teslim eden vatandaş, dolandırıldığını anlayınca şikayetçi oldu

………….OOO………..

KADIN YAŞAM DESTEK VE DAYANIŞMA MERKEZİ’NDE FARKLI BRANŞLARDA ÜCRETSİZ KURS KAYITLARI BAŞLADI

Tarsus Belediyesi, kadınların toplumsal hayatın her alanında aktif rol almalarını sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Kadın ve Aile Hizmetler Müdürlüğü tarafından kadınlara, Güner Yüksek Kadın Yaşam Destek ve Dayanışma Merkezi’nde ücretsiz olarak verilecek İngilizce A1 seviye eğitimi, kişisel bakım, bağlama, el sanatları, diksiyon etkili konuşma ve sabah sporu branşlarından oluşan kursların kayıtları başladı

………….OOO………..

TARSUS’TA YARALI KADIN HAYATINI KAYBETTİ

Tarsus’ta bir süre önce pompalı tüfekle vurulan kadın, tedavi gördüğü hastanede iki hafta sonra hayatını kaybetti.

………….OOO………..

 HAKAN CANAN CAN “SAHAMIZDA GALİP GELMEK İSTİYORUZ”

Tarsus İdmanyurdu  Basın sözcüsü Hakan Canan Can, 7 haftada ikinci deplasman galibiyetini aldıkları için memnun olduklarını söyledi. Bu Çarşamba kendi sahalarında Nazilli Belediyesporu konuk edeceklerini belirten Can, geçen hafta sonunda Somasporu deplasmanda 1-0 yenerek  3 puana ulaştıklarını ve puan sayılarını 10’a yükselttiklerinin altını çizdi.

………….OOO………..

 ASIL LİMAN TARSUS’TA

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu’nun 4-6 Ekim tarihleri arasında Mersin Askeri Limanı’nı ziyaretleri kapsamında; Eğitim Filotillası Komodoru Deniz Albay Volkan Salih Eser, Öğrenci Kafile Komutanı Deniz Yarbay Ahmet Bayrak ve beraberindeki öğrencileri makamında ağırladı. Tarsus’ta liman olduğu yılları anımsattı.

 ………….ooo..………..

TİY İÇİN ÖNEMLİ BİR GÜN

Bu Çarşamba kendi sahamızda Nazilli Belediyesporu konuk edeceğiz.

MAÇ SAAT 18.30’DA

Can, Şanlıurfa maçından sonra PFDK’nın verdiği bir maç seyircisiz oynama cezası nedeniyle bugünkü maçın seyircisiz olarak saat 18.30’da başlayacağını söyledi.

6 EKİM 2022’de TARSUS

TARSUS BELEDİYE MECLİSİ BUGÜN TOPLANIYOR

Tarsus Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı 10.Birleşimin 1.Oturumu 06.10.2022 Perşembe günü saat 14.00’de Belediye Meclis Salonunda gerçekleşecektir.

………….OOO………..

RESSAMLAR YENİ SEZONU AÇTI

Tarsus Ressamlar Derneği, Nurettin Gözen atölyesi yeni sezona başladı. Kurucu Başkan Hülya Atakan ve fahri üyelerden gazeteci Ferhat Günaştı ile güzel bir başlangıç oldu. Yeni sezon hayırlı olsun.

………….OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ ŞEHİR TİYATROSU EKİM AYINDA OKULLARDA DA OYUN SAHNELİYOR

Tarsus Belediyesi Şehir  Tiyatrosu , içinde bulunduğumuz Ekim ayında okullarda da oyunlarını sahneliyor.

 3 Ekim’de Kurtuluş ilkokulunda,

4 Ekimde Tarsus ilkokulunda,

5 Ekimde Lütfiye Benli ilkokulunda Neden adlı oyun sahnelendi. 

6 Ekimde Çağlayan ilkokulunda saat 11.00 de  yine Neden adlı oyun sahneye konulacak. 

Aynı oyun 10 ve 11 Ekimde de saat 14.00’de sahnelenecek.

12 ve 13 Ekim’de Sevdadır adlı oyun saat 20.00’de sahnelenecek.

14 ve 15 Ekim’de Neden adlı oyun saat 14. de  oynanacak.

………….OOO………..

TAŞKIN: “TARSUS OLARAK BU MARATONU HEPİMİZİN SAHİPLENMESİ GEREKİR”

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Emrullah Taşkın, “Şu ana kadar yaptığımız çalışmalarla ilgili bilgilendirme yapmak için buradayız. Sizlerden alacağımız görüşleri, fikirleri de değerlendirip, maratonu güzel bir şekilde gerçekleştireceğiz’‘ dedi.

………….OOO………..

ALİFAKI KÖYÜMÜZDEYİZ “KÖY BİZİM, ŞENLİK BİZİM!” 

Mersin Büyükşehir belediyesinin Köy bizim şenlik bizim etkinlikleri dün  Tarsus’un Alifakı köyünde gerçekleşti. Çocuk Şenliğimize tüm çocuklarımızı, ailelerinin katılımı sağlanıyor

………….OOO………..

TARSUS VE ANAMUR’DA UYUŞTURUCU OPERASYONU

Tarsus ve Anamur ilçelerinde 1 şahsın uyuşturucu madde satışı, 1 şahsın  uyuşturucu elde etmek amacıyla yasadışı kenevir bitkisi ekimi yaptığını tespit eden jandarma ekipleri şüpheli şahıslara yönelik 2 ayrı operasyon yapıldı.

………….ooo..………..

AMİGURAMİ YAPMAK İSTER MİSİNİZ?

Amigurami, yani el örgüsü ile oyuncak ve hediyelik eşya üretme sanatını yapmaya ne dersiniz? Tarsus Belediyesi Kadın ve aile Hizmetleri Müdürlüğü, Kavaklı mahallesindeki  Güner Hala Kadın Yaşam Destek ve Dayanışma Merkezinde  Halk Eğitim işbirliği ile kurs düzenliyor. Bu kursa katılmak için 

0535 714 42 53 nolu telefonu arayıp kayıt yaptırabilirsiniz.

 ………….ooo..………..

TV 6’DA 2. LİG DOSYASI HER ÇARŞAMBA EKRANLARDA

Ulusal TV kanallarından TV 6’da 2. lig dosyası her çarşamba ekranlarda. Proğram saat 22.00’de başlayıp 24.00’e kadar devam ediyor. 5 Ekim tarihi itibariyle Tarsuslu gazetecilerden Yakup Boncuk 2. Lig dosyasında  canlı yayına bağlanıp Tarsus İdmanyurdu hakkında yorumlarda bulunmaya başladı. Proğram her hafta Çarşamba günleri TV 6’da yayınlanmaya devam edecek.

………….ooo…………..

TİY,  A.Ş. OLACAK

Tarsusİdmanyurdunda  kongre hazırlığı başladı. Mevcut yönetim zaten geçici idi. TİY 18 Ekimde, çoğunluk olmazsa 25 Ekim‘de Olağanüstü Genel Kurula gidilecek.. Ancak A.Ş. için karar alınacak.

………….ooo..………..

NAZİLLİ’Yİ ELİNDEN KAÇIRAN  TİY, 2 PUAN KAYBETTİ

Tarsus İdmanyurdu,  hafta içi mesaide dün akşam Nazilli Belediyesporla oynadı. Maç 1-1 berabere bitti.

7 EKİM 2022’de TARSUS

TARSUS BELEDİYESİ EKİM AYI KADIN MECLİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ 

Toplumcu ve katılımcı belediyecilik anlayışı ile ortak nitelikteki ihtiyaçların giderilmesi için düzenli olarak gerçekleştirilen Tarsus Belediyesi Kadın, Çocuk ve Gençlik Meclisi’nin Ekim Ayı Toplantısı gerçekleştirildi. Mecliste kadınlar, çocuklar ve gençler sordu, talepleri ve istekleri not alındı. Toplumcu belediye dinamiğinde kent yaşamından her kesimin taleplerini dinlenerek, önerilerle beraber sağlıklı bir kentin oluşumu için çalışmalar değerlendirildi.

…………ooo…………

 “ÇOCUK MECLİS TOPLANTISI” GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Tarsus Belediyesi Ekim Ayı Çocuk Meclis Toplantısı yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi. Geleceğin teminatı olan çocuklar, Tarsus Belediyesi’ne istek, dilek, soru ve önerilerini sundu. Kent yaşamında çocukların yaşam kalitesini ve aktivitesini arttırmak için çözüm ve eksiklikleri giderecek öneriler sunuldu.

………….OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ ARAÇ FİLOSU GÜÇLENİYOR

Çağdaş şehircilik anlayışı ile her geçen gün daha da gelişen, hız ve kalite için kente hizmet eden Tarsus Belediyesi, araç filosuna kattığı yeni araçlarla hizmet ağını genişletiyor. Akılcı kaynak kullanımı ile israfın önüne geçen Tarsus Belediyesi, bir taraftan belediye bünyesinde kullanılan hizmet araçlarının bakımını yaparken, diğer taraftan ise araç parkına yeni araçlar kazandırarak vatandaşlara hizmeti en üst noktada vermenin gayreti ile çalışmalarını sürdürüyor. Filoya kazandırılan araçların tanıtımı için ise Tarsus caddelerindekonvoy düzenlendi.

…………ooo…………

 “TEMİZLİK İŞLERİNDE AYRIM YAPMIYORUZ’

Temizlik İşleri Müdürlüğü olarak kentin çeşitli noktalarında çalışmalarına devam ettiklerini belirten Temizlik İşleri Müdür Vekili ve Başkan Yardımcısı Sıtkı Dev, “Belediye Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan’ın hassasiyetleri doğrultusunda Temizlik İşleri Müdürlüğümüzün yapmakta olduğu hizmetler dahilinde evsel atık topluyoruz.’ dedi.

…………ooo…………

MEMLEKET PARTİSİNDE TOPLANTI VAR

Memleket Partisi  Tarsus’ta bugün toplantı yapacak. İstifalar nedeniyle İl Başkanı Özgür Türker bugün Tarsus’ta saat 14.00 de bir basın toplantısı yapacak.

…………ooo…………

ÇAMLIYAYLA BELEDİYESİNE ARAÇ DESTEĞİ

Tarsus Belediye Meclisi dün toplandı. Toplantıda Tarsus Belediyesine ait 2005 model bir aracın  geçici olarak Çamlıyaylabelediyesine verilmesi kararlaştırıldı. Bakımı yapılıp çalışır vaziyette olan araç yakında Çamlıyayla belediyesine verilecek ve bu aracı Çamlıyayla belediyesi kullanacak. Kira süresinin ise üç yıl olduğu bildirildi.

…………ooo…………

İYİ PARTİ DELEGE SEÇİMLERİNE YAKINDA BAŞLIYOR

İyi Parti Tarsus ilçe teşkilatının önümüzdeki günlerde delege seçimleri yapılacak. Genel merkez kararıyla delege seçimleri en kısa sürede gerçekleştirilecek ve ilçe başkanlık seçimlerine  geçilecek. İyi Partiye kayıtlı  üyeler 400 tane delegeyi sandığa giderek belirleyecek.

………….ooo..………..

TARSUS’TA DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ KUTLAMASI

Dünya Çocuk Günü dolayısıyla Mehmet Ramiz Asutay İlk/ Orta Okulu öğrencileri ziyaret ettiler.

 ………….ooo..………..

TARSUS’TA BURSA DEPLASMAN HAZIRLIĞI

Önceki gün kendi sahasında Nazilli Belediyespor takımı ile 1-1 berabere kalan Tarsus İdmanyurdunda 2 puan kaybı üzüntü yarattı. İlk yarıyı 1-0 önde bitiren TİY 90+4 de  yediği golle maç 1-1 bitmişti. TİY bu hafta sonunda Bursa’ya gidecek. Bursa deplasmanındaki maçta takımımız puan kayıplarını telafi etmeye çalışacak. Şu anda takımımızın 5 puanı bulunuyor.

8 EKİM 2022’de TARSUS

YASA DIŞI BAHİS  OYNATANLARA DARBE

Mersin Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Yasadışı Bahis suçu işleyenlere operasyon yapıldı. Operasyon gerçekleştiren  ekip Mersin genelinde 23 adrese operasyon yaptı.. Operasyonda Mersin’de 12 ve İstanbul’da 2 olmak üzere 14 şahıs yakalanarak gerekli işlemlerin ardından adliyeye sevkedildi. Yapılan yargılama neticesinde 5 şahıs tutuklanırken,  9 şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

…………ooo…………

DÜN AKŞAMKİ KONSER ERTELENDİ

Tarsus Belediyesinin Tarsus Müzik Günleri etkinliği kapsamında ilki dün akşam yapılması gereken konser ertelendi.

…………ooo…………

BORSA SEÇİMLERİNDEN SONRA GÖREV DAĞILIMI YAPILDI

1 Ekim 2022 günü yapılan seçimlerde Oy kullanma oranı % 93 oldu. Borsada Ali Seçer başkan, Murat Kaya Meclis başkanı oldu.

………….OOO…………

BORSADAN KANDİL KUTLAMASI

Tarsus Ticaret Borsası  Yönetim Kurulu Başkanı Ali Seçer ve Meclis Başkanı Murat Kaya, gerçekleşen ilk meclis toplantısında Mevlid Kandili dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

 ………….OOO…………

SEÇER ‘’UYANIK OLACAĞIZ’’

Siyasi platformlarda gerekli yerlere gerekli mesajları verecek yürekte ve birikimde olduklarını kaydeden Başkan Vahap  Seçer, “Kentimiz maalesef, merkezi bütçeden hak ettiği kadar yararlanamıyor. Mersin dışından gelip, siyasi makam elde edenlerin değil; bu bölgeyi bilen ve sizin içinizden çıkan temsilcilerin Ankara’da hakkımızı savunması lazım” diyerek; provokasyonlara, tezgahlara ve saldırılara karşı uyanık olacaklarını da ifade etti.

………….OOO…………

2007 YILINDAKİ CİNAYET ZANLISI YAKALANDI

Mersin İl Emniyet müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre; 2007 yılında Şanlıurfa’da  Y.K. isimli şahsın öldürülmesi olayının  şüphelisi olan İ.B. isimli şahsın Mersin’de saklandığı tespit edildi. Şüpheli şahıs, yapılan çok yönlü araştırmalar neticesinde; kovalamaca sonucu başkası adına düzenlenmiş olan sahte kimlikle birlikte yakalandı. Yakalanan İ.B  adlı şahıs hakkında gerekli yasal işlemlere başlandı.

………….OOO…………

BIÇAKLA YARALAMA OLAYI

Tarsus’ta Ahmet M., ofisinde, psikolojik sorunları nedeniyle tedavi gördüğü belirtilen S.Ö.’nün bıçaklı saldırısına uğradı. Yeşil Mahalle’deki zirai ilaç bayisinde çalışan Ahmet M. psikolojik sorunları olduğu ve tedavi gördüğü öne sürülen S.Ö.’nün bıçaklı saldırısına uğradı.

………….OOO…………

DANİYEL MERCAN ADAY OLMAYACAK

İyi Partiyi Tarsus’ta çok güzel temsil eden  ilçe başkanı DANİYEL MERCAN, ilçe başkanlığını bırakacak. Mercan tam zamanında  görevi bir başka arkadaşına devredecek. Aday olmayacak.

………….OOO…………

“MERSİN’İN HER YERİNDE TARSUS DAHİL  OKUMA SALONLARI AÇTIK”

Eğitimi önemsediklerini ve bu doğrultuda önemli çalışmalar hayata geçirdiklerini söyleyen Başkan Vahap  Seçer, “Okuma salonları önemli.. Soğucak yaylasında, Marina’nın karşısında, Tarsus Ötüken Park’ta ve şu anda Kültür Park içerisinde proje hazırlığında olan okuma salonumuz var. ” dedi.

………….ooo..………..

BORSA’DA MURAT KAYA MECLİS BAŞKANI OLDU

Tarsus Ticaret Borsa’da yönetim toplantısı yapıldı. Ali Seçer başkan olurken önceki dönem başkanı Murat Kaya ise Meclis başkanı olarak görev aldı.

………….ooo..………..

TARSUS İY, YARIN  BURSA DEPLASMANINDA PUAN ARAYACAK

Çarşamba günü kendi sahasında Nazilli Belediyespor takımı ile 1-1 berabere kalan Tarsus idmanyurdunda 2 puan kaybı üzüntü yarattı. İlk yarıyı 1-0 önde bitiren TİY 90+4 de  yediği golle maç 1-1 bitmişti.

TİY bugün  Bursa’ya gidecek. 

9 EKİM 2022’de TARSUS

Dr. AHMET KALMIŞ İYİ PARTİYE GEÇTİ

Memleket Partisi Tarsus İlçe Başkanlığı görevinden istifa ederek, işlerinden dolayı siyasete ayıracak zamanının olmadığını açıklayarak ayrılan Kardiyoloji Uzman Doktor Ahmet Kalmış İyi Parti Saflarına geçti. İYİ Parti Rozetini İYİ   Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Burhanettin Kocamaz taktı.

………….OOO………..

ORMAN MÜDÜRÜ TARSUS’A GELDİ

Orman Bölge Müdürü Mustafa Yalçın, Tarsus’a geldi. Burada ağaçlandırma çalışmalarını inceledi. Mersin Yalçın, Çamalan Orman İşletme Şefliği ile Taşobası, Kuşçular ve Gülek mahallelerindeki bakım ve saha çalışmalarında incelemelerde bulundu.

………….OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ KADIN BASKETBOL TAKIMIMIZ YİNE GALİP

Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol Takımımız, Alanya Belediyespor’u 96-69 skorla mağlup etti. Türkiye Kadınlar Basketbol Liginde mücadele eden Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol Takımımız, Tarsus spor salonunda Alanya Belediyespor’u 96-69 skorla mağlup etti. Maçı izleyen başkan Haluk Bozdoğan ‘’Kadın Basketbol Takımımızı tebrik eder, başarılarının devamını dilerim’’ dedi.

………….OOO………..

TARSUS’A UKRAYNA’DAN KARDEŞ ŞEHİR

Tarsus Belediyesi ile Ukrayna’nın Poltova Belediyesi’nde kardeş şehir ilişkisi kurulmasıyla ilgili gündem maddesi oy birliği ile meclisten geçti. Sosyal, kültürel ve ekonomik ağları güçlendirmek ve bu bağlamda işbirliğini geliştirmek üzere, kardeş belediye ilişkisi kurulması için oy birliği ile kabul edilen madde ile Poltova Belediyesi ve Tarsus Belediyesi kardeş belediye olacak.

………….OOO………..

PROJELER KAMUOYU VE MECLİS ÜYELERİNE AKTARILDI

İnsan odaklı hizmet anlayışı ile altyapıdan eğitime, sosyal ve kültürel aktivite alanlarından hizmet binalarına kadar her alanda Tarsus’u geleceğe taşıyacak projeleri hayata geçiren Tarsus Belediyesi, 2022 yatırım yılında projeleri birer birer hizmete sunmaya hazırlanıyor.

………….OOO………..

TARSUS’TA ÜCRETSİZ DÜĞÜN SALONU VATANDAŞLARA KAPISINI AÇTI

Toplantıda, Tarsus Belediyesi tarafından vatandaşların hizmetine sunulacak olan Düğün Salonu işletmesinin yer tahsisinin ücretsiz, içecek ve orkestra ücretlerinin ise 2 bin 880 TL olarak belirlenmesi komisyondan gelen evrak sonrası oy birliğiyle karara bağlandı.

………….OOO………..

TSO’DA  H. RUHİ KOÇAK’IN YENİ YÖNETİM KURULU  DA BELLİ OLDU…

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan Genel Kurulun ardından yeniden Başkanlığa seçilen H. Ruhi Koçak’ın yeni yönetim kurulu  da belli oldu.

………….OOO………..

TARSUS TİCARET BORSASI’ NDA KAYA, YENİ YÖNETİMİ KUTLADI 

Tarsus Ticaret Borsası seçimlerinin tamamlanması ardından açıklamada bulunan Meclis Başkanı Murat Kaya , “Her şeyden önce Tarsus’umuza ve Ticaret Borsamıza seçimlerimizin hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi

…………ooo…………

ERTELENEN KONSER BUGÜN

Tarsus Belediyesinin Tarsus Müzik Günleri etkinliği kapsamında  ertelenen konser bu akşam. Etkinlik Pazar akşamı saat 20.00’de yapılacaktır. Kıymetli halkımızın bilgisine sunarız” dedi.

………….OOO…………

GÜZELİM  AFRA BİNASI YIKILIYOR

Bu kentte 25 yıl kadar önce AFRA adı altında büyük bir AVM açılmıştı. Ama nedense burası bir türlü tutmadı. Afra kapandı, sonra tekrar  açıldı, sonra başka  firmalara Afra’nın yeri verildi. Yeni AVM’ler açıldı, yine tutmadı. Milyonlarca lira para harcanarak yapılan bu devasa firma başka bir firmanın almasıyla yıkılacak.

………….OOO………..

TARSUS, BURSA’DA PUAN ARIYOR

Geçen Çarşamba günü kendi sahasında Nazilli Belediyespor takımı ile 1-1 berabere kalan TİY dün  Bursa’ya gitti. Maç saatini bekliyor. Bursa deplasmanındaki maçta Takımımız puan kayıplarını telafi etmeye çalışacak. Şu anda takımımızın 11 puanı bulunuyor.

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

YAKUP BONCUK – MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

 

Benzer Haberler