FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 26 Eylül 2021 347 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 20-21-22-23-24-25-26 EYLÜL 2021’de Tarsus’ta Neler Yaşandı? Kısaca Okuyalım.

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

20-21-22-23-24-25-26 EYLÜL 2021’de Tarsus’ta Neler Yaşandı? Kısaca Okuyalım.

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus ‘tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

20 EYLÜL 2021’de TARSUS

TARSUS’TA GAZİLER UNUTULMADI

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Tarsus’ta da bir  tören yapıldı. Tarsus’taki tören  Cumhuriyet Alanında bulunan Atatürk Anıtında yapıldı.

……………ooo…………

TARSUS BELEDİYE BAŞKANI Dr. Haluk BOZDOĞAN Dünyaya Adını Duyurmuş Sanatçımız Ruhi SU’yu Andı

Mehmet Ruhi Su (1912, Van – 20 Eylül 1985, İstanbul), Türk Halk Müziği ve Opera Sanatçısı, Bağlama Virtüözü. Ruhi SU Adana Esirgeme Yurdunda büyüdü, yaşamında çok zorluk çekti, fakat vatanının adını sesiyle ve sanatıyla dünyaya duyurdu. 1985’te cenazesine katılım yoğunluğundan dolayı türlü engellemeler yapıldı, yurt içinde ve yurt dışında çok sevilen sanatçımızı belediye başkanımız saygı ile andı.

……………ooo…………

GELECEĞİN ŞAMPİYONLARI TARSUS’TA YETİŞİYOR

 Tarsus Belediyesinin farklı branşlarındaki spor kurslarından faydalanan ve lisanslı birer sporcu olarak spor hayatına ilk adımlarını atan 1100 sporcu spor okulları sezonunun kapanışı, müsabaka sezonunun açılışı dolayısıyla düzenlenen törende bir araya geldi.

……………ooo…………

TARSUSLU SENDİKACIDAN TEMİZLİK ÇAĞRISI

Türk Eğitim-Sen Tarsus Şube Başkanı Yaşar Yılmaz, pandemi gölgesinde açılan okullarda, gerekli tedbirlerin halen alınmadığına dikkati çekti.

……………ooo…………

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARSUS-ÇAMLIYAYLA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNDE GÖREVLİ AMİRLER, MUHTARLARLA TOPLANTIDA BULUŞTU

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü’nde görevli amirler, Tarsus-Çamlıyayla Muhtarlar Derneği’ne üye merkez mahalle muhtarlarıyla toplantıda buluştu.

…………OOO………..

TİY’DEN AMPUTE MİLLİLERE KUTLAMA

Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübü ‘’’Sizinle gurur duyuyoruz! Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası finalinde İspanya’yı 6-0 mağlup eden Ampute Milli Takımımız şampiyon oldu. Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübü sosyal medyada  ‘’’Sizinle gurur duyuyoruz açıklaması yaptı.

…………OOO………..

SÜSLÜ KADINLAR BİSİKLET TURU ORGANİZASYONU  Yapıldı

Tarsus’ta Süslü Kadınlar Bisiklet Turu organizasyonu kentimizde Serpil KARA önderliğinde yapıldı. Serpil KARA “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Nedir?” konusunda  bir konuşma yaptı ve katılımcılara teşekkür etti..

……….OOO………..

KABUL AİLESİNİN ACI GÜNÜ

Tarsus Eşrafından Hilmi KABUL’ un Eşi,  MHP Eski İlçe Yöneticisi gazeteci yazar Sami KABUL’ un Annesi Şerife (Havva ) KABUL Vefat Etmiştir. Cenazesi  dün Öğle Namazını Müteakip Tarsus Şehir Mezarlığında Aile Kabristanına Defnedildi.Allah rahmet eylesin.

………..ooo………..

TARSUS İDMAN YURDU KOMBİNELERİNİN SATIŞINA DEVAM EDİLİYOR

2021-2022 futbol sezonu kombineleri Tarsus İdman Yurdu Store Mağazası’nda satışa devam ediliyor. Buna göre,

Maraton Tribünü: 500 TL

Kapalı Tribün: 1000 TL

Protokol Tribün: 2000 TL olarak fiyat belirlendi.

Ayrıca, maç biletleri tüm tribünler olarak ortak 20 TL olarak belirlendi.

21 EYLÜL 2021’de TARSUS

GENÇ YAŞTA HAYATINA SON VERDİ

 Çamlıyayla ilçesinde meydana gelen bir olayda 30 yaşındaki Burak G. tüfekle hayatına son verdi. İlçeye bağlı Kale mahallesinde meydana gelen olayda tek kırma tüfekle yaşamına son veren Burak G.’in cansız bedeni adli tıp kurumuna gönderildi. Çamlıyayla Polis Amirliği olayla ilgili soruşturma başlattı.

…………OOO………..

YUSUF TAN AMELİYAT OLDU

Tarsuslu saha komiserlerinden ve spor yazarlarından arkadaşımız Yusuf Tan ameliyat oldu. Mersin Şehir hastanesine yatarak sağlığı ile ilgili bilgi alan ve akabinde üroloji servisinde doktorların tavsiyesi ile ameliyat olan Yusuf Tan’ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Yusuf Tan kardeşimize geçmiş olsun diyor, tez zamanda aramıza ve Tarsus’a dönmesini bekliyoruz.

…………OOO………..

TARSUS’UN BÜYÜK KAYBI. ARKIN DİRGEN VEFAT ETTİ

Tarsuslu işadamı, güler yüzlü, naif insan Arkın Dirgen’in vefat haberi üzüntü yarattı. Özel Tarsus Doğum Hastanesi’nin sahibi Dr. Ahmet Çetin Dirgen’in kardeşi ve Adar Çelik Dübel fabrikanın sahibi Arkın kardeşimin zamansız kaybı herkesi derinden etkiledi. Dr. Ahmet Çetin Dirgen  başta olmak üzere bütün aileye, sevenlerine, Tarsus’un sanayici ve işadamlarına  başsağlığı ve sabırlar diliyor, ruhuna fatihalar gönderiyoruz.

…………OOO………..

 Av. Ozan VARAL TEZGAHIN BAŞINA GEÇTİ
Çocukluk yıllarında Mesut Usta’nın yanında çırak olarak çalışan ve emek yoğun bu işte ter döken Cumhuriyet Halk Partisi Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, Ustası’nı atölyesinde ziyaret ederek, bir kez daha tezgahın başına geçti.
…………OOO………..

TARSUS’TA DÜNYA OTOMOBİLSİZ KENTLER GÜNÜ’

Bu yıl da 22 Eylül Dünya Otomobilsiz Kentler Gününde şimdilik bir gün de olsa işimize, okulumuza, pazara , markete ya yürüyerek ya da bisiklet ile gidiyoruz. 22 Eylül’de araçlarımızın kontağını kapatıyoruz.

…………OOO………..

”DAMASK VOCAL QUARTET” GRUBU BUGÜN TARSUS’TA

Tarsus Belediyesinin Paydaşı olduğu Mersin Uluslararası Müzik Festivali programı kapsamında Tarsus’a gelecek olan ”Damask Vocal Quartet” grubu 21 Eylül Salı günü n saat 20.00’de St. Paul Müzesi’nde sahne alacak.

…………OOO………..

SAMİ KABUL’ÜN ANNESİ VEFAT ETTİ

İşadamlarından ve eski köşe yazarlarından, MHP Tarsus ilçe eski yöneticilerinden Sami Kabul’ün annesi vefat etti.

…………OOO………..

TARSUSLU KARATECİLER ÇANAKKALE’DEN MADALYA İLE DÖNDÜ

Geçtiğimiz günlerde Çanakkale de yapılan 5.Uluslar arası Çanakkale Open Karate Turnuvası sona erdi. Tarsus’tan Antrenör Müslüm Coruk yönetiminde mücadele veren sporcularımız madalyalarla döndü.

…………OOO………..

KADINLAR BASKETTE GALİBİZ

Bu sezon Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele edecek olan Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol Takımımız, hazırlık maçında BOTAŞ Spor Kulübü ile oynadığı karşılaşmadan 64 -53 galip ayrıldı. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan “Takımımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz” dedi.

…………OOO………..

BOZDOĞAN,  ŞAMPİYON OLAN AMPUTE MİLLİTAKIMIMIZI TEBRİK ETTİ

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası’nda İspanya’yı 6-0 mağlup ederek Şampiyon olan Ampute Milli Takımı ‘mızı tebrik etti.

22 EYLÜL 2021’de TARSUS

BURSA’da ŞAİRLER Buluşmasına Tarsus’tan Fatma ÖZGER BİLGİÇ Katıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesinin sponsorluğunda düzenlenen   “Bir Şehit, Bir Öykü Bir Şiir” adlı kitabının 2.Gala Gecesi Bursa  Merinos Atatürk Kültür Merkezinde yapıldı. Şair  Yazar Fatma Özger Bilgiç  Tarsus’tan katıldı.

Bilgiç  “ANAMA SÖYLEYİN KARA GİYMESİN” adlı eseri Şair Orhan Oyanık ile düet şeklinde yorumladı. Emegi geçen herkese teşekkür ediyoruz.

…………OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ ŞEHİR TİYATROSU ÇEHOV VODVİL OYUNUYLA 25. KEZ SEYİRCİYLE BULUŞTU

Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Rus edebiyatının dünyaya armağan ettiği öykücü ve oyun yazarı AntonPavloviç Çehov’un yazdığı komedi türündeki “Çehov Vodvil” adlı oyunu ile 25. kez izleyiciyle buluştu.

…………OOO………..

BOLATLI MAHALLESİNİN BAZI BÖLGELERİ TARİHİNDE İLK KEZ BELEDİYEDEN YOL HİZMETİ GÖRÜYOR

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın hizmette önceliğimiz ihmal edilmiş, dezavantajlı yerlerdir diyerek başlattığı hizmet atağı hız kesmeden devam ediyor.

…………OOO………..

TARSUS’TA ÜRETİCİ KADINLAR BULUŞMASI BUGÜN..

Tarsus belediyesi desteğiyle  Tarsus’ta üretici kadınlar buluşması 22 eylülde gerçekleşecek.

22 Eylül 2021 (Çarşamba) 09.00-19.00 Rauf Denktaş Park İçi Ayrıntılı Bilgi İçin 0535 714 42 53

…………OOO………..

Tarsus Belediye Başkanı Dr. HALUK BOZDOĞAN HAFTA SONLARI HASTALARA ŞİFA DAĞITIYOR

Tarsus Belediye Başkanı Doktor Haluk Bozdoğan Vatandaşlarımızın sağlık sorunlarına çözümler üretiyor. Haluk Bozdoğan hafta sonları şifa dağıtıyor.

…………OOO………..

HAYAT KURALLARIYLA YAŞANDIĞI KADAR GÜZELDİR

Dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan Covid-19 salgını ile birlikte girdiğimiz pandemi sürecinde getirilen kısıtlamalar ve tedbirler hepimize farklı bir hayat tecrübesi kazandırdı.

…………OOO………..

AKTİF OL, SAĞLIKLI YAŞLAN’ KONULU ETKİNLİĞİ BUGÜN

Dünya Alzheimer Farkındalık Günü’ dolayısıyla Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi’nde düzenlediğimiz Alzheimer Hastalığı’nda aktif yaş almanın önemine ve müziğin iyileştirici gücüne vurgunun yapılacağı ‘Aktif Ol, Sağlıklı Yaşlan’ konulu etkinliğimize hepinizi bekliyoruz

…………OOO………..

YOLCU ALMA KAVGASI

Tarsus tayolcu almak için birbiriyle yarıştığı öne sürülen özel halk otobüsü ile minibüs şoförü kavga etti.
…………OOO………..

MÜZİK FESTİVALİ’NDE TARSUSTA KONSER

Hollanda merkezli müzik grubu Damask Vocal Quartet, 19. Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında Tarsus ta konser verdi. Konser St. Paul kilisesinde yapıldı.

23 EYLÜL 2021’de TARSUS

TARİHİ ESER KAÇAKÇISI JANDARMADAN KAÇAMADI;

Tarsus Gülek ‘te dün  elinde bulundurduğu tarihi eserleri satmak için müşteri arayışında olan şüpheliyi tespit eden Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri şüpheli  şahsı yakalamak ve tarihi eserleri ele geçirmek amacıyla operasyon başlattı. Gözaltına alınan şüpheli şahıs sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

…………OOO………..

TARSUS’TAN NİĞDE YEŞİLGÖLCÜK’LE GÖNÜL BAĞI..

Tarsus Belediyesi ile Niğde’ye bağlı Yeşilgölcük Belediyesi arasında kurulan kardeşlik bağı hizmet yardımlaşması ile daha da güçlenecek. Tarsus Belediye Meclis üyeleri Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın tavsiyesi ile Kardeş Belediye Yeşilgölcük’e dayanışma ziyareti gerçekleştirdiler.
…………OOO………..

TİY, ISPARTA HAZIRLIĞINA DEVAM EDİYOR

Tarsus İdman Yurdumuz Deplasmanda oynayacağı İSPARTASPOR karşılaşmasının hazırlıklarına 1 günlük aradan sonra devam etti. Teknik patronumuz Ergun Penbe “zorlu ve coşkulu bir ekiple oynayacağız. Deplasmandan iyi bir oyunla 3 puanla döneceğimize inanıyoruz ve çalışmalarımıza bu yönde sıkı bir şekilde devam ediyoruz.” Diye konuştu. Takımımız hazırlıklarını cuma günü tamamlayıp aynı gün karayoluyla ISPARTA ya hareket edecek.

…………OOO………..

Ayhan ÖZÇÜRÜMEZ VEFAT ETTİ

Tarsus eşrafından Kayhan Kocamaner’in kızkardeşi, Hayati Özçürümez’in eşi, AYHAN ÖZÇÜRÜMEZ vefat etmiştir. Merhumenin cenazesi 23 Eylül 2021 Perşembe günü öğle namazına müteakip Tarsus şehir mezarlığında toprağa verilecektir. Allah rahmet eylesin der merhumeye Allah’tan rahmet, yakınlarına ve ailesine başsağlığı dileriz.

…………OOO………..

TÜM EMEK-DER ŞUBE YÖNETİCİLERİ TARSUS EKSPRES GAZETESİNİ ZİYARET ETTİ

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Tarsus Şube Başkanı Mehmet Bülent Gözener ve yönetici arkadaşlarından bir grup  Tarsus Ekspres gazetesini ziyaret etti.

…………OOO………..

TARSUS EMNİYET MÜDÜRÜ GİTTİ

Tarsus Emniyet Müdürü Ercan Elbir’in tayini çıktı. Tayin nedeniyle veda töreni düzenlendi. Tarsus ‘ta 2 yılı aşkın görev yapan ilçe Emniyet Müdürü Ercan Elbir’in Polis Başmüfettişi olarak Teftiş Kurulu Başkanlığına atanması nedeniyle mesai arkadaşları veda töreni düzenledi.

…………OOO………..

HOLLANDALI GRUP TARSUS’TA SAHNE ALDI

Mersin Uluslararası Müzik Festivali programı kapsamında geçmişi 10 bin yıla dayanan şehrimiz Tarsus’ta sahne alan Hollanda merkezli Damask Vocal Quartet Grubu, izleyicilere müzik dolu bir gece yaşattı. Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ‘’Konserimize katılım sağlayan değerli misafirlerimize ve tüm yurttaşlarımıza teşekkür ediyoruz’’ dedi.

24 EYLÜL 2021’de TARSUS

TARSUS’TA BEYAZ ALTIN’IN HASADI YAPILDI

Tarsus Belediyesi’nin, bereketli toprakları yeniden yerli ve milli pamukla buluşturmak için başlattığı projede ilk sonuçlar verimli alınmaya başlandı. Tarsus Belediyesinin desteğiyle Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nün ziraat mühendisleri tarafından geliştirilen 3 çeşit pamuk tohumu, 60 dönümlük araziye nisan ayında ekildi. Ekilen o tohumlar yetişerek pamuk oldu ve ilk hasadı yapıldı.

…………OOO………..

PAMUK ISLAHI ÇALIŞMALARI

Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Ziraat Yüksek Mühendisi Hacer Kocatürk de “Geliştirmiş olduğumuz yerli pamuk çeşitlerinin üreticilerle buluşmasına, onlara tanıtımında öncelikle belediyemize teşekkür ediyoruz.dedi.

…………OOO………..

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’E BURS BAŞVURUSU İÇİN

Mersin Büyükşehir’in  Tarsus dahil ön lisans eğitimi alacak öğrencilere yapacağı 500 liralık öğrenim yardımının başvuruları başladı. Başvurular, 5 Kasım’a kadar mersin.bel.tr veya Teksin mobil uygulaması üzerinden yapılabilecek.

…………OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ TARIM AKADEMİSİ’Nİ HAYATA GEÇİRİYOR

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın “Tarım Akademisi” projesi de hayata geçiyor. Belediye bünyesinde kurulacak Tarım Akademisi üretimden pazarlamaya, zararlılarla mücadeleden kooperatifçiliğe kadar birçok alanda eğitimler verecek.

…………OOO………..

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ  ALZHEİMER BİLGİ ETKİNLİĞİ

Mersin  Büyükşehir, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü’nde Mersin Merkez ve Tarsus Emekli Evi üyelerine yönelik etkinlik düzenledi. Etkinlikte Alzheimer Hastalığı hakkında bilgi verilirken yaş almış bireylere mini-mental durum değerlendirme testi de yapıldı. Mersin Merkez ve Tarsus Emekli Evi’nde yapılan etkinlikte, üyeler Alzheimer hastalığı konusunda bilgilendirildi.

…………OOO………..

JANDARMADAN KENEVİR VE ESRAR OPERASYONU

Çamlıyayla Kale mahallesinde iki ayrı kişide beş kg. kubar esrar ve 20 kök kenevir ele geçirildi. Çamlıyayla ilçesinde Jandarmanın yaptığı operasyonda iki kişi uyuşturucu madde temin etmekten göz altına alındı.

…………OOO………..

ÇAMLIYAYLADA ÖLÜMLÜ KAZA

Dünkü kaza Darıpınarı mahallesinde meydana geldi. 06 DTM 51 plakalı beton mikseri kamyon Çamlıyayla Tarsus karayolunda seyir halinde iken Darıpınarı mahallesi Korucak mevkiinde virajı alamayarak şarampole uçtu. Kazada aracı kullanan sürücü Ayhan O. olay yerinde hayatını kaybetti. Çamlıyayla Jandarma ekipleri kaza yerinde araştırma yaparken kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

…………OOO………….

“ZİLLİ ZARİFE” OYUNUYLA PERDE AÇTILAR

Mersin Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi’nin “Sosyal Faaliyet Kulüpleri Projesi” kapsamında kurulan kulüplerden birisi olan Tiyatro Kulübü, ilk oyununu sahneledi. İki yıl önce kurulan Tiyatro Kulübü, Haldun Taner’in “Zilli Zarife” oyunuyla perde açtı.

…………OOO………..

TARSUS VE MERSİN CADDELERİ DE BİSİKLET TURLARIYLA CANLANDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi’nin koordinesinde yapılan 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası programları bisiklet turlarıyla sürdü. Hareketin öneminin vurgulandığı turda, şehrin ana arterleri bisikletlerle gezildi.

……….ooo………..

TİY, ISPARTA’YA BUGÜN GİDİYOR

Tarsus İdman Yurdu, Pazar günü deplasmanda oynayacağı Isparta karşılaşmasının hazırlıklarına 1 günlük aradan sonra devam etti.

……….ooo………..

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN ÇAMLIYAYLA’DAKİ YOL İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi, sorumluluk alanındaki birçok noktada yol ıslah, sathi asfalt ve cadde yenileme faaliyetlerine aralıksız şekilde devam ediyor. Büyükşehir ekipleri, Çamlıyayla’nın onlarca noktasında son aylarda sürdürdüğü yol ıslah, yama ve sathi asfalt kaplama işlemlerini de sürdürüyor.

25 EYLÜL 2021’de TARSUS

TATAR RAMAZAN FİLMİNDE KADİR İNANIR’IN TARSUSLU ROL ARKADAŞI VEFAT ETTİ…

Türk sinemasının önemli filmlerinden olan Tatar Ramazan filminde Kadir inanır’ın Tarsuslu rol arkadaşı vefat etti. Tarsuslu Yeşilçam Oyuncusu Hanedan Lokantasının sahibi Arif Yalçınkaya geçirdiği rahatsızlık sonucu vefat etti.

…………OOO………..

TARSUS’TA MAHALLELERDE DETAYLI TEMİZLİK ÇALIŞMASI

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Tarsus Belediyesi temizlik ekipleri, ortaklaşa yürüttükleri çalışma kapsamında Tarsus’ta özellikle dezavantajlı mahallelerde detaylı temizlik çalışması gerçekleştiriyor. Mahallelerin sıraya konulması ile uygulanan çalışma da onlarca personel görev alıyor.

…………OOO………..

TARSUS  SGK MÜDÜR BORSA’DA

Tarsus SGK Müdürü Süleyman Metin, prim borçlarına ait yapılandırma hakkında Tarsus Ticaret Borsasını ziyaret etti.

…………OOO………..

TARSUS’TA 74 KADIN VE ERKEK ÇİFTÇİYE SERTİFİKA VERİLDİ

Tarsus’ta 74 kadın ve erkek çiftçi, AB tarafından finanse edilen proğram kapsamında eğitimlerini başarıyla tamamlayarak sertifikalarını aldı.

…………OOO………..

VEYİS AVCI ÜRETİCİLERİN HER ALANDA EĞİTİMLERİNE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı üreticilerin her alanda eğitimlerine büyük önem verdiklerini belirtti.

…………OOO………..

KAZADA 3 YARALI

Tarsus ‘ta dün bir  otobüsün otomobile çarpması sonucu yaralanan 3 kişi hastaneye kaldırıldı.

…………OOO………..

RUHSATSIZ 2 TABANCA ELE GEÇİRİLDİ

Tarsus ta dün, bir otomobilin motor kaputunun altında  ruhsatsız 2 tabanca ele geçirildi. Tarsus Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, D-400 kara yolu Konaklar mevkisinde park halindeki bir otomobilde arama yaptı. Aramada, aracın motor kaputunun altına gizlenmiş ruhsatsız 2 tabanca ele geçirildi.

26 EYLÜL 2021’de TARSUS

TARSUS BELEDİYE ZABITASINDAN FİYAT DENETİMİ

Tarsus Belediye Zabıtasından fiyat denetimine ağırlık verdi. Zabıta ve Sağlık İşleri Müdürlüklerin bağlı personeller, kentimizde faaliyet gösteren marketlerde fiyat ve okul denetimlerini sürdürüyor.

……………ooo…………

TARSUS’TA FIRINDA YANGIN

Tarsus Fahrettin Paşa Mahallesinde 1428 sokak no. 14. R. A.’a ait evde sabaha karşı bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. 3 kişinin bulunduğu evde dumanlar fark edilince Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerine haber verildi.

……………ooo…………

TARSUS’TA BOZKIRIN TEZENESİ NEŞET ERTAŞ ‘I ÖLÜM YIL DÖNÜMÜNDE ANMA

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş ‘ı ölüm yıl dönümünde saygıyla andıklarını söyledi. Bozdoğan Sosyal medyadan yayınladığı mesajda ‘’Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş ‘ı ölüm yıl dönümünde saygıyla anıyoruz’’ dedi.

……………ooo…………

TARSUS KAYMAKAMLIĞINDAN ‘YENİDOĞAN FAALİYETİ‘ KAPSAMINDA ZİYARETLER

Tarsus Kaymakamlığı koordinesinde yürütülen Büyük İlçeler Güven ve Dönüşüm Projesi ‘Yenidoğan Faaliyeti‘ kapsamında;  ziyaretlere devam ediliyor. Bu kez Yunus Emre, Mithat Paşa, Yarbay Şemsettin, Girne ve Çağlayan Mahallelerinde Yenidoğan Bebekler ve Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Jandarma ve Emniyet personeli tarafından ziyaret edildi.

……………ooo…………

TARSUS’TA NUSRET MAYIN GEMİSİNE İLGİ ÇOK

Çanakkale kahramanı  Tarsusta bulunan Nusret Mayın Gemisine Turist Akını. Tarsus Belediyesi Nusret Mayın Gemisini Ve Tarsus’u Tanıtan Broşürlerden Verilse Çok İyi Olur..

……………ooo…………

KERİM AFŞAR KİTABI ARATOS YAYINLARINDAN ÇIKACAK

Türk tiyatrosunun değerli sanatçısı ve aydını Kerim Afşar’ı sevgi ve saygıyla anıyoruz. Kerim Afşar’ın anısına bir süredir üzerinde çalıştığım kitap yakında Aratos Yayınlarından çıkacak.

……………ooo…………

HAYVANCILIĞA NEFES PROJESİNDE TANITIM VE TOHUM DAĞITIMI YAPILDI

Hayvancılığa Nefes Projesi kapsamında Tarsus Ticaret Borsasında tanıtım ve tohum dağıtımı töreni yapıldı.

……………OOO…………

MHP’Lİ MİLLETVEKLİ OLCAY KILAVUZ KAYMAKAMI ZİYARET ETTİ

MHP Mersin Milletvekili Olcay KILAVUZ, MHP MYK Üyesi Serdar SOYDAN, MHP Tarsus İlçe Başkanı Mehmet ÇELİK, MHP Mersin İl Bşk. Yardımcıları Yusuf YILDIRIM ve Nihat KÜRKLÜ, İl Yönetiminden Orçun KALAN ve İlçe Bşk. Yrd. Ahmet ŞEN; Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU’yu ziyaret ettiler.

……………ooo…………

TUNCAY BEYCEOĞLU’NA SÜRPRİZ DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASI

Tarsus Reşadiyespor genel koordinatörü   Tuncay Beyceoğlu’na sürpriz doğum günü kutlaması yapıldı. Bağlar mahallesindeki Erkut Kuzeyman sahasında antrenmana gelen Reşadiyesporlu oyuncular, Tuncay Beyceoğlu,na sürpriz doğum günü kutlaması yaptılar.

……………ooo…………

TİY BUGÜN  ISPARTA’DA

Tarsus İdman Yurdumuz Deplasmanda oynayacağı ISPARTASPOR karşılaşmasının hazırlıklarını bitirdi.
Maç bu akşam pazar günü saat 19.00 da..

………..ooo………..

TARSUS İDMAN YURDU KOMBİNELERİNİN SATIŞINA DEVAM EDİLİYOR

2021-2022 futbol sezonu kombineleri Tarsus İdman Yurdu Store Mağazası’nda satışa devam ediliyor. Buna göre,

Maraton Tribünü: 500 TL

Kapalı Tribün: 1000 TL

Protokol Tribün: 2000 TL olarak fiyat belirlendi.

Ayrıca, maç biletleri tüm tribünler olarak ortak 20 TL olarak belirlendi.

 

Yakup BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

Yakup BONCUK

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi