FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 14 Kasım 2022 240 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 7-8-9-10-11-12-13 KASIM 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

7-8-9-10-11-12-13 KASIM 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus’tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

7 KASIM 2022’de TARSUS

TARSUS FESTİVALİ SONA ERDİ

Birinci Uluslararası Tarsus Festivali sona erdi. 4 Kasımda başlayan etkinlik 3 gün sürdü. Cumartesi günü  Tarsus Cumhuriyet Alanında festival açılışı Başkanı Vahap Seçer’in katılımıyla gerçekleştirilen ve 3 gün devam eden festival renkli görüntülere sahne oldu. Tarsus’u yurt içi ve yurtdışından binlerce insan gelerek Tarsus lezzetlerini tattı, etkinliklere katıldı.Bu nedenle Tarsuslu Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’eteşekkür ederiz.

………….OOO………..

TARSUSLU 3 GAZETECİDEN ANILAR

‘1. Uluslararası Tarsus Festivali’nin 3. ve son gününde, gazeteci Yavuz Donat, gazeteci ve yazar Oral Çalışlar ile gazeteci ve yazar İpek Çalışlar  geçmişi anlattı.

………….OOO………..

TARSUS, ZENGİN TARİHİNE UNUTULMAZ BİR FESTİVAL EKLEDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, bu yıl ilkini düzenlediği Uluslararası Tarsus Festivali, 3’üncü ve son gününde de dolu dolu geçti. Tarsus, tarihi mekanları ve doğal güzellikleriyle festivalin ilk gününden son gününe kadar birçok aktiviteye ev sahipliği yaptı, festival coşkusu tüm kente yayıldı.

………….OOO………..

 “ŞEHRİN BU KÜLTÜRE SAHİP ÇIKMASI GEREKİR”

Tarsus Müzesi, öğleden sonra da zengin söyleşilere ev sahipliği yaptı. Yazar, akademisyen ve içerik üreticisi Emrah Safa Gürkan “Öğrenmeyi Öğrenmek” adlı söyleşisinin sonunda yaptığı değerlendirmede, “Burası tarihi bir kent, ama turizm konusunda çok görünür olmamış. Bu anlamda hem şehrin bu kültüre sahip çıkması, hem de bunu bir şekilde insanlara duyurması ve ruh değişimine ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bunu da, bu tür etkinliklerle yavaş yavaş başaracağını düşünüyorum” dedi.

………….OOO………..

GENÇ BERDAN AKADEMİ KURULDU

Başarılı işadamlarımızdan Tarsuslu Hasan Şemsi’nin sahibi olduğu Berdan Cıvata Genç Berdan Akademiyi hayata geçirdi. Açılış töreni  Tarsus-Mersin OSB’de  yapıldı. 2000 yılından önce atölye olarak kurulan Berdan Cıvata 2000 yılında fabrika hüviyetine girmiş ve  yurt içi ile yurtdışına binlerce dolarlık işler yapmıştır.

………….OOO………..

TAŞYAD,  ÜMİT YAŞAR OĞUZCAN’I ANDI

Tarsus’lu Şairler ve Yazarlar Derneği (TAŞYAD) ile MYD (Mersin Yazarlar Derneği) Şairimiz Ümit Yaşar Oğuzcan’ı Ölüm Yıldönümünde Şiirleri Ve Şarkılarıyla andı. Şair ve yazar Fatma Özger Bilgiç’in ev sahipliğinde yapılan etkinlikte şairin şiirleri ve şarkı olan eserleri seslendirildi. TAŞYAD başkanı Doğan Akpınar ve MYD başkanı Rüştü Aydın, katılımcılara ve ev sahibesi Fatma hanıma teşekkür ettiler. Sanatçı Sinan Sain de sazıyla güzel türküler söyledi.

………..ooo………..

TARSUS’TA CİNAYET

 Tarsus’ta dün çıkan bir  kavgada tüfekle vurulan kişi yaşamını yitirdi. Olay Fevzi Çakmak Mahallesinde meydana geldi.

………….ooo..………..

TARSUS İDMANYURDU , ÜZDÜ

TFF 2. lig beyaz grupta yer alan Tarsus İdmanyurdu,  deplasmanda Sivas Belediyespor ile karşılaştığı maçı 1-0 kaybederek taraftarını üzdü. Sarı lacivertliler   daha önce bu sezon ligde oynadığı 12 maç sonunda 8 beraberlik almıştı.

8 KASIM 2022’de TARSUS

TARSUS BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Tarsus  Belediyesi Kasım ayı Meclis toplantısı 1. birleşimi dün yapıldı. Tarsus Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan başkanlığında gerçekleştirildi. Mecliste, amatör spor kulüplerine destek ve üniversite öğrencilerine burs verilmesini içeren gündem maddeleri oy birliği ile onaylandı.

………….OOO………..

İYİ PARTİ TARSUS İLÇEDE DELEGE SEÇİMLERİ TAMAM

İyi parti Tarsus ilçe teşkilatında delege seçimleri hafta sonunda yapıldı. Başkan adayı  Suat Şahin yaptığı açıklamada delege seçimlerinin hayırlı uğurlu olmasını diledi ve delege seçilenleri kutladı.

………….OOO………..

BAŞKAN BOZDOĞAN “SAPASAĞLAM YÜRÜYORUZ

Tarsus Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan  çeşitli açıklamalarda da bulundu. Başkan Bozdoğan, sapasağlam bir yol yürüdüklerini ifade ederek, “ Biz sapasağlam yürüyoruz, yolumuzu ve yol yürüdüğümüz insanları hem yerelde hem de genelde zafere ulaşmak için bir bir seçiyor, yepyeni umutlarla yepyeni hizmetlerle yürüyoruz.’’ diye konuştu.

………….OOO………..

ÖĞRENCİLERE BURS MÜJDESİ

Tarsus Belediye Meclisinde Türkiye’de, KKTC’de devlet üniversitesi ve vakıf üniversitelerinde tam burslu olarak kazanan ve ailesi Tarsus’ta ikamet eden ve kayıt yaptıran öğrencilerden öğrenim harcı, kitap, kalem, defter vb. gibi kırtasiye giderleri, beslenme, giyim, kuşam gibi kıyafet giderleri ve öğrencilerin ulaşım giderlerini karşılayacak şekilde, ilk yıl için karşılıksız olarak 4 yıl ve üstü bölümler için 3 bin 200 TL, 2 yıllık bölümler için bin 600 TL öğrenim yardımında bulunulması ve ödemelerin 2023 yılında Tarsus Belediyesi’nin imkânları doğrultusunda bir veya birkaç defada yapılmasını belediye meclis kararıyla onaylandı.

………….OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ SPOR KULÜPLERİNİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDİYOR

Sporu ve sporcuyu her daim destekleme adına çalışmaların hız kesmeden devam eden Tarsus Belediyesi bu kapsamda kulüplere nakdi yardım yardım yapılması, belediye meclisine sunularak onaylandı. kulüp başına 8 bin TL, ayrıca bireysel spor kulüplerine kulüp başına 2 bin TL nakdi yardım yapılması kabul edildi.

………….OOO………..

ZEYTİN GEN KORUMA ALANI’NA LÖSEV’İN KURUCUSU DOKTOR ÜSTÜN EZER ADI VERİLECEK

Tarsus Belediyesi tarafından kentin yeşil dokusunu arttırabilmek ve tescilli ürünleri koruma altına alabilmek amacıyla açılan Zeytin Gen Koruma Alanı’na LÖSEV’in Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Üstün Ezer’in isminin verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

………….OOO………..

ÇİFTLİK EVİNDE YANGIN

Tarsus’ta bir  çiftlik evinde çıktıktan sonra çevreye sıçrayan yangında, park halindeki birçok araç ve iş makinesi zarar gördü.Yenice Günyurdu Mahallesi’nde A.K.ye ait çiftlik evinin çatı kısmında dün akşam saatlerinde bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Alevler kısa zamanda geniş alanda etkili oldu. Bu esnada eve yakın mesafede park halinde olan 3 araç, 3 tarım aleti ve 1 traktör alevlerin sıçraması nedeniyle zarar gördü.

………….OOO………..

TARSUS’TA  MAHALLE  MUTFAĞI SATIŞ NOKTASI İÇİN TEŞEKKÜR VAR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından, dar gelirli vatandaşların sağlıklı ve ucuz besine ulaşmasını sağlamak amacıyla şimdiye kadar 31 ayrı noktada hizmete sunulan Mahalle Mutfağı uygulamasına, 6 yeni nokta daha eklendi. Tarsus’ta 14 noktada mahalle mutfağı satış noktası var.

………….OOO………..

 TARSUS BELEDİYESİNDEN BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMLERİNE BÜYÜK ÖNEM

Tarsus Belediyesi’ne bağlı Dr. Erdinç Şahin Gençlik Merkezi koordinatörlüğünde İl ve İlçe Emniyet Müdürlüklerinin işbirliği ile Narko-rehber Uzmanları tarafından 120 mahallede “Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi” verildi. Vatandaşların yoğun katılım sağladığı eğitimlerde “Bağımlılıkla Mücadele” konularında bilgilendirmeler sağlandı.

 ………….ooo..………..

TARSUS’TA ZEYNEP BASTIK KONSERİ

Tarsus Cumhuriyet Alanını dolduran on binlerce Tarsuslu ve çevre illerden gelen hayranlarına muhteşem bir konser veren Zeynep Bastık, birbirinden güzel şarkıları ile festivalin kapanışını gerçekleştirdi.

………….ooo..………..

BAŞKAN SEÇER: “3 GÜN BOYUNCA TARSUSLULARIN ENERJİSİ DORUK NOKTASINA ÇIKTI”

Tarsusluların çok enerjik olduğunu ve 3 gün süren festivalde bu enerjinin doruk noktasına çıktığını ifade eden Başkan Seçer, “Zeynep Bastık sizin için geldi. Çok sevdiğinizi bildiğimiz için kendisini davet ettik. Bugün burada hem Tarsuslular, hem de çevre illerden ve ilçelerden gelen konuklarımız çok güzel bir akşam yaşıyor. Gördüğünüz gibi Tarsuslular çok enerjik. Festivalden memnun kaldık mı?” diye sordu ve “Evet” cevabını aldı.

………….ooo..………..

TARSUSLU RESSAM NURETTİN GÖZEN CANLI PERFORMANS SERGİLEDİ

Tarsuslu tanınmış ve başarılı  Ressamlardan  Nurettin Gözen , Tarsus festivali kapsamında stand açarak canlı performans sergiledi.

9 KASIM 2022’de TARSUS

TARSUS’TA ATATÜRK’Ü ANMA PROĞRAMI BELLİ OLDU

10 Kasım Atatürk’ü Anma proğramı belli oldu. Buna göre bu yıl 10 Kasım 2022 Perşembe günü Atatürk, Cumhuriyet alanında Atatürk anıtı önünde  anılacak. Büyük önderin aramızdan ayrılışının 84. yıldönümünde yapılacak anma proğramında 08.45 de çelenk sunumundan sonra saat 09.05’de sirenlerin çalmasıyla 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulacak.

 ………….OOO………..

“ULU ÖNDERİMİZ ATATÜRK’ÜN İZİNDE HALKIMIZ İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ”

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan  10 Kasım öncesi açıklamada bulundu. Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü vesilesiyle Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla andıklarını belirtti.

………….OOO………..

ATATÜRK’ÜN SEVDİĞİ ŞARKILAR KONSERİ 9 KASIM’DA

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü vesilesiyle Tarsus’ta bugün bir etkinlik yapılacak. TSM  gurubu, Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan bir konser verecek. Konser Belediye nikah salonunda saat 19.00’da başlayacak.

………….OOO………..

TARSUS BELEDİYE PERSONELİNE SAĞLIK İNDİRİMİ PROTOKOLÜ

Tarsus Belediyesi ile Özel Tarsus Hastanesi arasında indirim sözleşmesi imzalandı. Yapılan sözleşmeye göre Tarsus Belediyesi çalışanları ve birinci derece yakınlarına Özel Tarsus Hastanesi’nde yüzde 10 ile 15 arası indirim uygulanacak.

………….OOO………..

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NİN KASIM AYI BİRİNCİ BİRLEŞİMİ YAPILDI

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım ayı 1. Birleşim Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi. Tarsus belediye başkanı Haluk Bozdoğan da Tarsus’u temsilen katıldı.

 ………….OOO………..

TARSUS KENT KÜLTÜR SANAT TANITIM DERNEĞİNİN ZİYARETİ

Tarsus Kent Kültür Sanat Tanıtım Derneği Başkanı Osman Homurlu ve dernek yönetimi Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU’yu ziyaret etti. Dernek Başkanı Osman Homurlu, dernek kuruluşu ve faaliyetleri hakkında kaymakama bilgi verdi.

 ………….ooo..………..

TARSUS ÜNİVERSİTESİ İLE KIZILAY ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Tarsus Üniversitesi ile Türk Kızılay Derneği arasında, toplumda kan bağışı konusunda farkındalığın artırılması ve düzenli kan bağışının önemine dikkat çekilmesi başlıklarını içeren iş birliği protokolü imzalandı…

 ………….ooo..………..

TARSUS’TAN “ANADOLU’DA FELSEFEYE YOLCULUK” YAPILDI

Geçtiğimiz hafta sonu Tarsus’ta bir felsefe etkinliği daha gerçekleşti. Türkiye Felsefe Kurumu, Aratos Felsefe Dergisi ve Tarsus Belediyesi’nce ortaklaşa düzenlenen  “Anadoluda Felsefeye Yolculuk” etkinliğinin 6.’sı Tarsus’ta gerçekleştirildi.

………….ooo..………..

TARSUS İDMANYURDU, BUGÜN KUPADA BOLU’YA KONUK

TFF 2. lig beyaz grupta yer alan Tarsus İdmanyurdu, bu gün Ziraat Türkiye kupasında  deplasmanda Bolu’ya konuk olacak. Tek maç eleme usulü yapılacak müsabaka saat 14.00’de başlayacak ve galip gelen tur atlayacak.

………….ooo..……….

TARSUS KORUMA KURULU TOPLANTISI

Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığının kasım ayı toplantısı gerçekleştirildi.Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı toplantı salonunda, Cumhuriyet Savcısı Ramazan Murat Tiryaki başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

10 KASIM 2022’de TARSUS

TARSUS’TA ATATÜRK’Ü ÖZLEMLE ANIYORUZ

Bugün  10 Kasım ,.. Tarsus’ta Atatürk’ü bu sabah özlem ve rahmetle, saygıyla anacağız. Bu yıl 10 Kasım 2022 Perşembe günü, Cumhuriyet alanında Atatürk anıtı önünde  Atamızı özlemle anacağız.. Büyük önderin aramızdan ayrılışının 84. yıl dönümünde yapılacak anma programında çelenk sunumundan sonra saat 09.05’de sirenlerin çalmasıyla 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulacak.

 ………….OOO………..

TABİT’TEN ATATÜRK BİSİKLET TURU

Tarsus’ta Atatürk’ü Anma proğramı kapsamında Tarsus Bisiklet Topluluğu (TABİT) bugün bir bisiklet turu yapacak. Gökhan Özberk yönetimindeki TABİT ekibi saat 19.00’da Atamıza saygı ve anmak amacıyla bir bisiklet turu gerçekleştirecek. Tur Tuğralı kavşaktan başlayacak.

 ………….OOO………..

TARSUS KAYMAKAMI KADİR SERTEL OTCU’NUN 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA GÜNÜ MESAJI

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, Atamızı anma günü için bir mesaj yayınladı. İşte o mesaj:“Büyük Önder Atatürk; Aziz Milletimizden aldığı güç ve destekle Kurtuluş Mücadelesine öncülük edip, millet egemenliğine dayanan, yeni ve modern bir devlet kurarak, güzel yarınların temellerini atmıştır” dedi.

………….OOO………..

MERSİN VE TARSUS’TA YENİ MEZARLIKLAR DEVREDE

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin genelinde 4 bin mezarlık bulunduğunu ve bunların 2 bin tanesinin aktif olarak kullanıldığını belirterek, mezarlıklarla ilgili hiçbir problemin olmadığını söyledi.

………….OOO………..

TARSUSLU HALTERCİ KIZA ÖDÜL

Tarsus Adile Onbaşı mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Kız Meslek Lisesi) öğrencilerinden Zehra Arıkan Mersin’de yapılan müsabakalarda ödül kazandı.

………….OOO………..

KÜLTÜR PARKTA ATATÜRK ETKİNLİĞİ

10 Kasım Atatürk’ü Anma Etkinlikleri kapsamında, Kültür Parkta Atatürk ve Tarsus Konulu Sohbet ve Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar Konseri düzenlendi. Tarsus Belediye Bandosundan ‘Fikrimin İnce Gülü’  ile  10 Kasım Atatürk’ü Anma Programları başladı.

 ………….ooo..………..

 POMPALI TÜFEKLE VURULARAK AĞIR YARALANAN KİŞİ, HASTANEYE KALDIRILDI.

Tarsus’ta Mithatpaşa Mahallesi’nde U.M. ile akrabası H.H. arasında henüz belirlenemeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine U.M’nin pompalı tüfekle ateş ettiği H.H. ağır yaralandı.

………….ooo..………..

 TARSUSLU RESSAM NURETTİN GÖZEN’E TEŞEKKÜR

Tarsuslu tanınmış ve başarılı  Ressamlardan Nurettin Gözen , Tarsus festivali kapsamında stand açarak canlı performans sergiledi. Aynı zamanda Ressam olan Halk Bankası Yeşilyol şubesi müdüresi  Özlem Küçük de, Tarsus Festivaline katılan ressam Nurettin Gözen’in canlı performans sergilediği  gün destek verdi. Tebrik etti.

………….ooo..………..

 TARSUSLU ERDOĞAN YALÇIN ANKARA’DA

Tarsus Bakkallar ve Bayiler Odası başkanı Erdoğan Yalçın bir dizi temaslar için Ankara’ya gitti. Bakkal-Koop projesinin tanıtım toplantısına katıldı.

………….ooo..………..

 TARSUS İDMANYURDU KUPADA BOLU’YA ELENDİ

TFF 2. lig beyaz grupta yer alan Tarsus İdmanyurdu, dün Ziraat Türkiye kupasında deplasmanda Bolu’ya konuk oldu.Tek maç eleme usulü yapılan müsabaka saat 14.00’de başladı. TİY 2-1 yenilerek elendi. Maçın ilk yarısı 0-0 berabere biterken ikinci yarıda iki takımda gol attı. Ancak evsahibi ekip 2-1 galip gelerek tur atladı. Tarsus İdman Yurdu Takımımız iyi oynadığı maçtan ne yazık ki 2-1 mağlup olarak  Ziraat Türkiye Kupasına veda etti. Takımımızın tek golünü  dakika 72’de penaltıdan  Artun AKÇAKIN kaydetti.

11 KASIM 2022’de TARSUS

VALİ PEHLİVAN, TARSUS OSB ŞANTİYE SAHASINDA İNCELEMELERDE BULUNDU.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan Tarsus OSB Yönetim Kurulu ve  Müteşebbis Heyet toplantısına başkanlık etti. Toplantı öncesi OSB’de yapımı devam eden su terfi hattı, su depoları, elektrik dağıtım merkez binaları ve parsel bağlantıları ile ilgili altyapı çalışmalarını  yerinde inceledi.

 ………….OOO………..

KOÇAK; ALTYAPI İLE İLGİLİ İHALELERİN TAMAMINA YAKINI YAPILDI.

Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Şantiye binası toplantı salonunda Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Tarsus OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili H. Ruhi Koçak, Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Kaya, Ayhan Terban ve müteşebbis heyet üyeleri katıldı.

………….OOO………..

TARSUS’TA ATATÜRK’Ü ÖZLEMLE ANDIK

Tarsus’ta Büyük önder Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 84. yıldönümünde  özlem, rahmet ve saygıyla andık. Törene Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu , Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Garnizon komutanı vekili  Üstteğmen Cem Saltuk Ulusoy, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki ile STK temsilcileri, siyasi partilerin ilçe başkan ve yöneticileri, Muharip Gaziler, Kuvayi Milliyeciler, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

 ………….OOO………..

TARSUSLU GAMZE MADALYA GETİRDİ

Tarsuslu Milli sporcumuz Gamze Altun ülkemize madalya kazandırdı. Milli Takım halter antrenörü İsa Makal, derece alan sporcularını kutlayarak “Sporcum Gamze Altun kadınlar 45 kg da Türkiye şampiyonu olmuştur. “ dedi.

………….OOO………..

TARSUS’TA BAŞARILI BİR İŞ İNSANI HİZMETTE 32 YILINI KUTLUYOR

Tarsuslu iş insanı Murat Erkoç “ERKOÇ Mimarlık İnş. Ltd.Şti. olarak 32 yıldır ve ERKOÇ – Aker Tarsus Beton Ailesi olarak da 12 yıldır Tarsus’umuza ve yatırımcı, müteşebbis çok kıymetli hemşehrilerimize kesintisiz olarak hizmet ediyoruz. “ dedi.

………….OOO………..

ATATÜRK’E SAYGI İÇİN PEDAL ÇEVİRDİLER

Tarsuslu bisikletçiler Atatürk’e saygı için pedal çevirip Tarsus turu yaptılar. Tarsus’ta Atatürk’ü Anma proğramı kapsamında Tarsus Bisiklet Topluluğu (TABİT) dün bir bisiklet turu yaptı. Gökhan Özberk yönetimindeki TABİT ekibi  Atamıza saygı ve anmak amacıyla bir bisiklet turu gerçekleştirdi. Tur Tuğralı kavşaktan başladı.

………….OOO………..

TARSUS TSM KOROSU ATATÜRK’ÜN SEVDİĞİ ŞARKILARI SÖYLEDİ

Tarsus Türk Sanat Müziği Derneği Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 84. yıl dönümünde  özlem  rahmet ve saygıyla andı. Belediye Nikah salonundaki etkinlikte Atatürk’ün sevdiği şarkılar söylendi.

………….ooo..………..

TARSUS FOTOGRAF MARATONU’NDA ÖDÜL YAĞACAK..

 Tarsus Fotoğrafçılar Maratonu Aralık ayında başlıyor. Yarışmanın Amacı ve Konusu: Tarihi ve kültürel değerleri ile ön plana çıkan Tarsus’un her biri birbirinden harika doğal ve kültürel güzelliklerinin; görsel arşivini oluşturmak, ulusal boyutta tanıtılmasını sağlamak ve bu yolla ülkemiz fotoğraf sanatına katkı sağlamak amaçlanmıştır. Yarışmanın konusu başlatmış olduğumuz “İL’lede Tarsus” kampanyası doğrultusunda; “TARSUS NEDEN İL OLMALI?” olacaktır.

 ………….ooo..………..

TÜRKİYE YÜZYILINA NEFES FİDAN DİKİM ETKİNLİĞİ

11 Kasım Milli Ağaçlandırma günü tüm Türkiye’de olduğu gibi Mersin ve Tarsus’ta da fidan dikimi ile kutlanacak. Türkiye Yüzyılına nefes fidan dikim etkinliği 11 kasımda (bugün)  yapılacak. Tarsus’ta Karabucak’ta ve Çamalan’da fidan dikilecek.

 ………….ooo..………..

TARSUS’TA 500 BİN MAKARON ELE GEÇİRİLDİ

Tarsus’ta bir şahsın aracında 500 bin makaron (filtreli sigara kağıdı) ele geçirildi. Araç sürücüsü gözaltına alındı. Aracında filtreli sigara kağıdı ele geçirilen sürücü Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gözaltına alındı. 

12 KASIM 2022’de TARSUS

TARSUS BELEDİYESİ TOPRAKTAN HALKA ZEYTİNYAĞI ULAŞTIRIYOR

Tarsus tarihinin ve kimliğinin sembolü, asırlık zeytin ağaçlarını Tarsus Belediyesi koruyor, üretiyor ve elde edilen zeytinleri yağa dönüştürüp vatandaşın sofrasına taşıyor. Tarım ketoplanarak zeytinyağı fabrikasında litrelerce zeytinyağına dönüştürülüyor.

 ………….OOO………..

TARSUS’UN TARİHİNİN VE KİMLİĞİNİN SEMBOLÜ ASIRLIK ZEYTİN AĞAÇLARI

Tarımsal ve kırsal kalkınmaya öncelik veren Tarsus Belediyesi, tarımsal üretimi sürdürülebilir kılmak amacıyla, bereketli topraklarında zeytini yetiştirerek elde edilen kaliteli zeytinleri hem tüketicinin güvenle tüketebilmesini sağlıyor, hem de ekonomiye can katıyor.

 ………….OOO………..

TARSUS CHP’DE ULU ÖNDER’İ ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

CHP Tarsus İlçe örgütü tarafından, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 84. yıl dönümü münasebetiyle anma programı ve söyleşi gerçekleştirildi. Tarihçi- Yazar Hikmet Öz’ün konuşmacı olarak katıldığı “Atatürk ve Tarsus” konulu söyleşide slayt eşliğinde tarihi bilgiler aktarıldı.

………….ooo..………..

TARSUS’TA TENİSE İLGİ

Son yıllarda büyük atılım gösteren Tenis sporuna Tarsus’ta da ilgi büyüyor. Aralarında doktor, avukat, mimar; öğretmen gibi birçok  meslek sahibinin yer aldığı Tarsus tenis kulübü gerek Tarsus’ta gerekse Mersin’de düzenlenen etkinliklere katılıyor.

………….ooo..………..

 BELEDİYEDEN TEKERLEKLİ SANDALYE YARDIMI

Tarsus Belediyesi ihtiyaç sahiplerine tekerlekli sandalye dağıtımına devam ediyor. Bu kapsamda yine ihtiyaç sahipleri sevindirildi. 

………….ooo..………..

TARSUS’TA FİDAN DİKİM SEFERBERLİĞİ BAŞLATILDI

Tarsus’ta fidan dikimi seferberliği kapsamında Karabucak Ağaçlandırma Sahasında fidanlar toprakla buluşturuldu.

………….ooo..………..

 TARSUS’TA BIÇAKLI SİLAHLI KAVGA 1 ÖLÜ

Tarsus’ta bir kişi, yolunu kestiği yeğeninin kocasını vurdu. Dünkü olay  Reşadiye Mahallesi Ali Menteşoğlu Caddesi üzerinde bulunan Makam kavşağında vuku buldu. İddiaya göre, H.B. adlı kişi gece saatlerinde, karşısından  gelen Şavkı Y.nin yolunu kesti. Kavga cinayetle neticelendi.

 ………….ooo..………..

YİNE BIÇAKLAMA 1 ÖLÜ

Tarsus’ta dün  bir kişi, tartıştığı şahıs tarafından kalbinden bıçaklanarak hayatını kaybetti.Alınan bilgiye göre, Yıldıray G. (35) ile R.K. arasında  tartışma çıktı.  1 kişi öldü.

………….ooo..………..

MAÇA DAVET

Tarsus Belediyesi- Merinos Voleybol takımları 5. Hafta maçında bugün karşı karşıya geliyor. Maç bugün saat 16.00 da  Tarsus kapalı spor salonunda oynanacak.

 ………….ooo..………..

 TARSUS İDMANYURDU AMED MAÇINA HAZIR

TFF 2. lig beyaz grupta yer alan Tarsus İdmanyurdu, kupa maçının ardından hafta sonunda kendi sahasında Amedsporu konuk edecek. Maç yarın Tarsus şehir stadında saat 14.00’de başlayacak.

13 KASIM 2022’de TARSUS

TARSUS BELEDİYE BAŞKANI DR. HALUK BOZDOĞAN’A SALDIRI GİRİŞİMİ

“Tarsus Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen, İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm Projesi Bilgilendirme Toplantısında kimliği belirlenemeyen kişi ve kişiler, Tarsus Belediyesi Meclis Kürsüsüne yürüyerek, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ve Belediye Başkanlığına saldırı girişiminde bulunduğu” iddiasını belediye basın birimi bu sözler ve haberle açıkladı.

İsmet Paşa Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ile alakalı haksızlıklardan ve yaşanan olumsuz süreçten etkilenerek böyle bir hareketin yapıldığını, vatandaşın yaşatılan olumsuz süreçten dolayı sabrının kalmadığını Tarsus Kamuoyu konuşuyor…

………….OOO………..

 BOZDOĞAN “BU TARZ ORGANİZE SALDIRILAR DÜZENLENMESİNE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

Saldırıyı gerçekleştiren kişi ve kişiler hakkında “dolandırıcılık’’ ve ‘’görevi kötüye kullanma’’ suçları sebebiyle hakkında şikayette bulunuldu.

………….OOO………..

TTB, SEÇER’İ ZİYARET ETTİ

Borsa Meclisi Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i makamında ziyaret etti. Tarsus Ticaret Borsası Meclisi  Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaretlerinde Kurumlar arası diyaloğun önemi istişare edildi.

………….OOO………..

CUMHURİYET BAŞSAVCISI AKKOZA’DA

Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat TİRYAKİ‘den Akkoza Medya Grubuna Ziyaret. Hasan Selenoğlu ”Sayın Başsavcımıza Ramazan Murat TİRYAKİ ‘ye bu nazik ziyaretinden dolayı teşekkür eder, kolaylıklar dileriz.” dedi.

 ………….OOO………..

HAFTANIN ÖĞRETMENİ TARSUSLU MUSTAFA KEMAL ÇELİK

Tarsuslu öğretmenlerden Mustafa Kemal Çelik, haftanın öğretmeni seçildi. Çelik, Mersine giderek il Milli Eğitim Müdürü Adem Kocayı ziyaret etti, kitaplarından hediye etti. Adem Koca da Tarsuslu öğretmeni kutlayarak başarılarının devamını diledi.

………….ooo..………..

KADIN BASKET TAKIMIMIZ GALİP

Türkiye Kadınlar Basketbol Lig’inde mücadele eden Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol Takımımız, Boğaziçi Basketbol Takımını 81-65 skorla mağlup etti.

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0 533 324 88 00

YAKUP BONCUK-MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi