FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 12 Aralık 2022 505 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 5-6-7-8-9-10-11 ARALIK 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

5-6-7-8-9-10-11 ARALIK 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus’tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

5 ARALIK 2022’de TARSUS

TARSUSLU ULUSAL GAZETECİ SÖNMEZ TARGAN VEFAT ETTİ

İstanbul Tarsus Kültür ve Dayanışma Derneği kurucularından gazeteci Sönmez Targan 05.12.2022 günü vefat etti. Targan, işçi sınıfının yılmaz savunucusu, 68’liler Birliği Vakfı Başkanlarından, Türkiye’nin sayılı dağcılarından idi. Aynı zamanda Cumhuriyet Gazetesi Yazarı, Tarsuslu hemşehrimiz, SÖNMEZ TARGAN’ın vefatı üzüntü yarattı. Tarsus Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu ”Üzüntümüz sonsuzdur, Türk milletinin başı sağolsun.” açıklaması yaptı.

………….OOO………..

FRANSIZ BİSİKLETÇİ TARSUS’TAN GEÇTİ

Fransa’dan bisikletle yola çıkan Fransız çift, Tarsus’tan da geçti. Fransız çift  863 günde 27 ülke ve 19 bin kilometre yol kat ederek Avrupa turunu başladıkları noktada tamamladı.

……………ooo……………

İYİ PARTİDE YENİ DÖNEM YENİ BAŞKAN BURAK ÖZDİL

İYİ Parti Tarsus İlçe Başkanlığı seçimi dün yapıldı. Mevcut başkan Daniyel Mercan aday olmadı. Burak Özdil ve Suat Şahin aday oldu. Mercan “2 dönem severek yaptığım İYİ Parti Tarsus İlçe Başkanlığı görevimi bayrağı genç ve dinamik ellere bırakıyorum.” dedi. Seçim Aşiyan 1 Düğün salonundaki seçimde Burak Özdil 228  oy, Suat Şahin 172 oy aldı..

……………ooo……………

KOCAMAZ TARSUS’TA KONGREYE KATILDI

İyi Parti Genel idare kurulu Üyesi Burhanettin Kocamaz “Bu seçimde kaybeden olmamıştır.Pırıl pırıl iki GENÇ avukat adayımız heyecanlı bir yarışa girmiştir.. Sonunda İYİ parti ve halkımız kazanmıştır ‘’ dedi.

……………ooo……………

TARSUS MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ’NDEN ANLAMLI ETKİNLİK

Tarsus Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele’nin önemine vurgu yapmak, toplumu ve dünyayı inşaa eden öğretmenlik mesleğinin kutsallığı dikkat çekmek için Okul Toplantı Salonu’nda etkinlik düzenledi.

………….OOO………..

TABİT’TEN ÖRNEK TEMİZLİK

Tarsus Bisiklet Topluluğu (TABİT)  yine örnek bir çalışmaya imza attı. TABİT üyeleri Tarsus plajına gitti ve  temizlik yaptı. Gökhan Özberk ‘’ TABİT olarak Çevre duyarlılığı adına Tarsus plajımızda temizlik yaparak farkındalık yaratmaya çalıştık.’’ dedi.

………….OOO………..

KAZADA 3 YARALI VAR

Tarsus’ta iki otomobilin   çarpışması sonucu 3 kişi yaralandı. Dünkü kaza, akşam saatlerinde Tarsus-Çamlıyayla karayolu Beylice – Topaklı mevkisinde meydana geldi.

6 ARALIK 2022’de TARSUS

TARSUS ÖTÜKEN VADİ PARK’TA OTURMA GRUBU YAKILDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda bulunan ve vatandaşların hizmetine sunulan ortak kullanım alanlarında vandal saldırılar sürüyor. Tarsus Altaylılar Mahallesi’nde ki Ötüken Vadi Park’ta yer alan oturma grubu, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce yakılarak zarar verildi.

………….OOO……….

TÜED TARSUS ŞUBE BAŞKANI ÖMER KURNAZ “EMEKLİ İNTİBAK BEKLİYOR”

Türkiye Emekliler Derneği Genel Mali Sekreteri ve Tarsus Şube başkanı Ömer Kurnaz, Hükümete çağrıda bulunarak, zor şartlar altında yaşayan emeklilere seyyanen zam ve intibakın yapılmasını istedi.

.………….OOO………..

ŞEHİT SİNAN İNAK İÇİN GÜLEK’TE DUALAR OKUNDU

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde geride kalan Kasım içerisinde Şehit düşen ve Osmaniye’de toprağa verilen Piyade Uzman Çavuş Sinan İnak için, eşinin doğduğu yer olan Tarsus’a bağlı Gülek Mahallesi’nde Kuran’ı Kerim okundu, dualar edildi.

………….OOO………..

TARSUS BELEDİYE MECLİSİ BUGÜN TOPLANIYOR

Tarsus Belediye Meclisi Aralık ayı 1. birleşim toplantısını bugün yapıyor. 13.  Birleşim 1. Oturumunda Görüşülecek Olan Meclis Gündemi belli oldu.

………….OOO………..

CUMALİ ATICI, ENGELLİ ÇOCUĞU İÇİN YARDIM İSTİYOR

Tarsus ve Çamlıyayla eşrafından Cumali Atıcı adlı baba, engelli çocuğu için hayırseverlerden yardım istiyor. Şehitler Tepesi mahallesinde ikamet eden ve 9 yaşında olan kızlarının engelli olması

………….OOO………..

TARSUS YENİKÖY MUHTARININ ANNESİ VEFAT ETTİ

Yeniköy mahallesi Muhtarı ve Tarsus Ziraat Odası Yönetim kurulu Üyesi  İsmail KOCA’nın kıymetli annesi vefat etti.. Merhumeye Allah’tan rahmet ailesine sevenlerine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.. Mekanı Cennet Olsun…

………….OOO………..

HARİTACILARDAN KAYMAKAMA ZİYARET

Harita ve Kadastro Mühendisler Odası Tarsus İlçe Temsilcisi İbrahim Kızıl ve Yönetimi, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU’yu ziyaret etti.

………….OOO………..

TARSUSLU ÇOCUKLAR ÇOK MUTLU

1.Uluslararası Tarsus Kukla Festivalinin 4.gününde çocuklarımız; İspanya Sombras Chinas Tiyatrosu’nun ‘’Don’t Touch My Hands’’ oyunu ile buluştu.

………….OOO………..

TARSUS  İDMANYURDU’NDA BAYBURT HAZIRLIĞI SÜRÜYOR

Tarsus İdmanyurdu geride kalan 16 hafta sonunda 18 puanda bulunuyor ve puan cetvelinde hızla aşağılara doğru iniyor.

 TFF 2. lig beyaz grupta yer alan Tarsus idmanyurdu  17. haftada bay olarak maç yapmadı. TİY  11 Aralıkta ise Bayburt Özel idare ile deplasmanda oynayacak. Son hafta  ise sahasında 18 Aralık günü İnegöl’ü şehrimizde konuk edecek ve devre olacak.  TİY şu anda 17 maç sonunda 18 puanda bulunuyor.

7 ARALIK 2022’de TARSUS

TARSUS BELEDİYE BAŞKANI, AKKOZA MEDYADA CANLI YAYINA ÇIKIYOR

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan 7 Aralık 2022 Çarşamba günü Tarsus Akkoza Medya’da canlı yayın konuğu olacak. Canlı yayın saat 14.00’de başlayacak ve Akkoza Medyanın sosyal medya hesaplarından yayınlanacak.

………….OOO………..

TARSUS VE ÇAMLIYAYLA MUHTARLARINDAN SEÇER’E ZİYARET

Tarsus ve Çamlıyayla Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Naci Gülü ile yönetim kurulu üyeleri Mersin Büyükşehir belediye başkanımız sayın Vahap seçer beyi makamında ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulundu.

………….OOO………..

ÖZEL ÖĞRENCİLER BİSİKLETLE TANIŞTI

Tarsus’ta güzel bir haber.  15 Temmuz Özel Eğitim Okulunda Tarsus Bisiklet Topluluğu olarak çok güzel bir etkinlik yapıldı. Özel öğrenciler neşeyle, keyifle bisiklete bindiler.

………….OOO………..

TARSUS BELEDİYE MECLİSİ  TOPLANDI

Tarsus Belediye Meclisi Aralık ayı 1. birleşim toplantısını yaptı.

Tarsus Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısında yer alan Tarsus Belediyesi’nin 2023 Mali Yılı bütçe denkleşmesi için arsa payı karşılığında yapılacak inşaat sözleşmesini içeren gündem maddesinin komisyona gitme teklifi MHP,CHP ve Ak Partili meclis üyelerince oy çokluğuyla reddedildi.

………….OOO………..

BAŞKAN BOZDOĞAN, “HALKA HER DAİM FAYDAYI ESAS ALIYORUZ”

Tarsus halkına hizmet etmek için evrakın onaylanması konusunda ısrarcı olacağını belirten Başkan Bozdoğan, “2023 yılında Tarsus Belediyesi olarak vatandaşlarımıza hizmet etmek için bütçede bulunan açığı projelendirme yaparak ortadan kaldırmamız gerekiyor. Çünkü bu kent hizmet istiyor. Bu açığı hizmet için kapatmamız lazım.” dedi.

 ………….OOO………..

BAŞKAN BOZDOĞAN’DAN ANITLAR KURULU’NA SERT TEPKİ

Et Market ve Vuslat’ın olduğu alan için Anıtlar Kurulu ile tek başına hizmet odaklı mücadele edildiğini kaydeden Başkan Haluk Bozdoğan “Et Market’i yıkalım diyorsunuz. Roma Yolu’ndaki konteynere bakın utanç meselesi önce bunu kaldırın. ” dedi.

 ………….OOO………..

YİDAŞ İŞÇİSİ PARASINI ALMAYA BAŞLADI

Ayhan Oran, Yidaş alacaklarına parasını dağıtmaya başladı.20-22 yıl kadar evvel iflas eden Yidaş Yavuzlar İplik ve Dokuma Fabrikası haczedilmiş ve daha sonra malları TMSF tarafından satılmıştı.  Alacaklı işçiler Av. Ayhan Oran’ın  Adana caddesinde Denizbank üzerindeki bürosuna gidip bilgi almaya ve ardından paralarını almaya başladılar.

………….OOO………..

MERSİN -TARSUS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ OTOYOL BAĞLANTISI AÇILDI

Mersin -Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Otoyol Bağlantısı açılış töreni dün yapıldı. Bakan Adil  Karaismailoğlu, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, ülkemizin ulaştırma ve haberleşme yatırımları için bugüne kadar 1 trilyon 653 milyar liralık yatırım gerçekleştirdik. 100 yıllık altyapı ihtiyaçlarını 20 yıl gibi kısa bir sürede tamamladık. 2002 yılında 6 bin 100 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 29 bin kilometreye çıkardık” dedi.

………….OOO………..

KARAİSMAİLOĞLU, ÇUKUROVA HAVALİMANI’NDA İNCELEME YAPTI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Çukurova Havalimanı’nda altyapı ve saha düzenleme işlerinin devam ettiğini belirtti. Bakan “Yapım çalışmalarımızı tahminen şubat sonu ya da mart başında tamamlayarak, havalimanımızın açılışını gerçekleştirmek için yoğun çaba sarf ediyoruz.’’ Dedi.

………….OOO………..

TARSUS  İDMANYURDU’NDA BAYBURT’TAN PUAN ALMAK ZORUNDA

Tarsus idmanyurdu  17. haftada bay olarak maç yapmadı. TİY  11 Aralıkta ise Bayburt Özel idare ile deplasmanda oynayacak. Son hafta  ise sahasında 18 Aralık günü İnegöl’ü şehrimizde konuk edecek ve devre olacak. TİY şu anda 16 maç sonunda 18 puanda bulunuyor.

8 ARALIK 2022’de TARSUS

TARSUS’TA POLİSE ATEŞ AÇAN KİŞİ ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ

Tarsus’ta 7 Aralık 2022 gün öğle saatlerinde üzücü bir olay yaşandı. Yenimahalle 4010 sokakta ikamet eden ve işsiz kaldığı için psikolojisi bozuk olan Eray A. adlı genç, polisle çatışınca hayatını kaybetti.

………….ooo………..

VALİLİKTEN TARSUS’TAKİ OLAY HAKKINDA AÇIKLAMA

Mersin Valiliği, 5 polisi yaralayan şüphelinin akli dengesinin yerinde olmadığını ve hakkında adli kayıtlar bulunduğunu açıkladı.

………….ooo………..

TARSUSLU SÖNMEZ TARGAN İSTANBUL’DA DÜN TOPRAĞA VERİLDİ

Tarsus Kültür ve Dayanışma Derneği kurucularından, işçi sınıfının yılmaz savunucusu, 68’liler Birliği Vakfı Başkanlarından, Türkiye’nin sayılı dağcılarından, Cumhuriyet Gazetesi yazarı, hemşehrimiz, Tarsuslu SÖNMEZ TARGAN İstanbul’da dün toprağa verildi. Tarsus Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu ‘’. Üzüntümüz sonsuzdur, Türk milletinin başı sağ olsun’ açıklaması yaptı.

………….ooo………..

OTCU, TARSUS KENT KONSEYİ BAŞKANINI ZİYARETTE BULUNDU

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, Tarsus Kent Konseyi Başkanlığına seçilen Ayşe Butcher’a iade-i ziyarette bulundu.

………….ooo………..

BİSİKLETÇİ GENÇ TARSUS’TA KONUK OLDU

Bisikletleri Yaşatalım sloganıyla İstanbul’dan bisikletiyle yola çıkıp Diyarbakır’a yolculuk yapan Can Niyazi Bad Tarsus’a da uğradı. TABİT adına kendisini ağırlayan Gökhan Gökberk “Can arkadaşımızı Tarsus Tenis kulübünde ağırladık. Ayrıca Tarsus Ekspres gazetesini ziyaret ettik. Kendisini bu güzel projeden dolayı tebrik eder, iyi yolculuklar dileriz.” dedi.

………….ooo………..

BAŞKAN BOZDOĞAN AKKOZA MEDYADA CANLI YAYIN KONUĞU OLDU

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan dün Tarsus Akkoza Medya’da canlı yayın konuğu oldu. Canlı yayın saat 14.00’de başlarken Akkoza Medyanın sosyal medya hesaplarından yayınlandı. Başkan Bozdoğan hakkındaki eleştirilere cevap verdi.

………….OOO………..

ARAÇLA KAZA YAPIP KAÇTI

Tarsus ‘ta  park halindeki 6 otomobile çarpan kamyonet sürücüsü, kazada devrilen aracını bırakıp, kaçtı.

………….OOO………..

BAŞKAN BOZDOĞAN, “ TARSUS’UN İL OLMASI İÇİN HALKIN BİRLEŞMESİ VE BÜTÜNLEŞMESİ GEREKİYOR ”

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, gündeme dair soruları yanıtlamak üzere bir canlı yayın programına katıldı. Tarsus’un il olması ile yaşam kalitesinin artacağını ifade eden Başkan Bozdoğan, “Tarsus’un il olması için halkın birleşmesi ve bütünleşmesi gerekiyor” dedi.

 ………….OOO………..

HALK RESTORAN’A YOĞUN İLGİ

Vatandaşlara uygun fiyatlarda ve hijyenik koşullarda yemek hizmeti sunulan Halk Restoran Tarsuslu vatandaşlardan tam not alıyor. Restoran’da devam eden yemek hizmetinin artarak devam edeceğine değinen Başkan Bozdoğan, “Bizim amacımız vatandaşlarımızın bütçesine katkı sağlamak. Halk Restoran’da yaklaşık 14 çeşit yemeğe ulaşacağız.’‘ dedi.

 ………….OOO………..

“TARSUS İL OLURSA YAŞAM KALİTESİ YÜKSELECEK”

Tarsus’un il olması ile yaşam kalitesinin artacağını ifade eden Başkan Bozdoğan, “Tarsus’un il olması için halkın birleşmesi ve bütünleşmesi gerekiyor. Tüm STK dernek ve siyasi partilerin ayrım gözetmeksizin birlikte hareket etmesi gerekiyor.” dedi.

………….OOO………..

“SANAT VE KÜLTÜR ALANINDA ÜRETEN BİR TARSUS VAR”

Tarsus Şehir Tiyatrosu’nun en aktif dönemi yaşadığına değinen Başkan Bozdoğan “ Ben onlara “Tarsus’un kahramanları’’ diyorum çünkü Şehir Tiyatrosu çok önemli. O çocukların 20-25 yıllık bir emekleri var, çoğu konservatuar mezunu, pırlanta gibi çocuklar hepsi. Bu oyun ile yine en iyi reji ödülünü alacaktır.dedi.

………….OOO………..

“TARSUS PLAJI VATANDAŞLARIMIZ İÇİN HAZIRLANIYOR”

Tarsus Plajı’nın büyük çabalarla kente yakın zamanda sunulacağına değinen Başkan Bozdoğan, “Kaderine terk edilen bir Tarsus Plajı vardı. Biz ısrarla buranın açılması için epey bir çalışma yaptık Hatta geçen haftalarda oraya gittiğimde yüzlerce insanın sahili doldurduğunu, onlarca insanın balık avlamakta olduğunu görünce de çok mutlu oldum.” dedi

………….OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ ÇOCUK KOROSU SEÇMELERİ TAMAMLANDI

Çocuklara ve gençlere yönelik proje ve aktivitelerine devam eden Tarsus Belediyesi, kültür-sanat ve hobi kurslarının yanı sıra, basamak çatısı altında ‘Çocuk Korosu’ kuruyor.

………….ooo…………..

TARSUS’TA EMEKLİLERE ÇORBA İKRAMI

Kısa adı TÜED olan Türkiye Emekliler Derneği Tarsus Şubesi, emeklilere her gün çorba ikram etmeye başladı. 

9 ARALIK 2022’de TARSUS

BAŞKANDAN YARALI POLİSLERE GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

Tarsus’ta 7 Aralık 2022 gün öğle saatlerinde üzücü bir olay yaşandı. Yenimahalle 4010 sokakta ikamet eden ve işsiz kaldığı için psikolojisi bozuk olan Eray A. adlı genç, polisle çatışınca hayatını kaybederken 5 polis yaralandı. Yenimahalle’de meydana gelen olayda yaralanan 5 polisi kaldırıldıkları hastanede ziyaret eden belediye başkanı Haluk Bozdoğan ‘’Geçmiş olsun’ dileklerini iletti.

………….ooo………..

TİY KONGRESİNDE NE OLACAK?

Tarsus İdmanyurdu için yeni bir süreç başlıyor. Alınan olağanüstü kongre kararı gereği, birinci toplantı 6 Aralık tarihinde yapılacaktı. Tabi çoğunluk sağlanamadı. İkinci toplantı 13 Aralık 2022 tarihinde Belediye Nikah Salonunda yapılacak. Şurada 10 günden az bir zaman kaldı.

………….ooo………..

TARSUS BELEDİYESİ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE TANITIM FAALİYETİ DÜZENLEDİ

Tarsus Belediyesi Tarsus’ta eğitim alan üniversite öğrencilerine sosyal ortam ve kişisel gelişim imkânı sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda Tarsus Belediyesi öğrencilere yönelik hizmetlerini tanıtmak üzere Dr. Erdinç Şahin Gençlik Merkezi’nde etkinlik düzenledi. Tarsus Üniversitesi’ni kazanan ve farklı şehirlerden okumaya gelen öğrenciler, düzenlenen etkinlik ile Tarsus Belediyesi’nin atölye, kurs, imkân ve etkinlikleri hakkında bilgi sahibi oldu.

………….ooo………..

 “ÖĞRENCİLERE KAPILARIMIZ SONUNA KADAR AÇIKTIR”

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Anaokulundan başlamak üzere üniversitelere kadar eğitimin tüm aşamalarındaki öğrencilerimizin mutlu, huzurlu ve güzel bir eğitim dönemi yaşaması için her türlü hizmeti layıkıyla yerine getirmekteyiz.” diye konuştu.

………….ooo………..

ÇUKUROVA ÇAĞDAŞ SANATIN BORSA ZİYARETİ

Çukurova Çağdaş Sanat, Kültür ve Eğitim Vakfının yöneticileri Tarsus Ticaret Borsası’nı ziyaret etti. Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Ali Seçer ve Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Teke tarafından ağırlanan konuklar, Tarsus Kültür Girişimi inisiyatifinde yapılan çalışmalar ve kente kazandırmayı hedefledikleri Çağdaş Sanatlar Müzesi hakkında bilgi paylaştı.

………….ooo…………..

TARSUS’TA EMEKLİLERE ÇORBA İKRAMINA TEŞEKKÜR

Türkiye Emekliler Derneği Tarsus Şubesi, emeklilere her gün çorba ikram ederken emeklilerde TÜED’e teşekkür etti.

………….ooo…………..

CİP 6 OTOMOBİLE ÇARPTI

Tarsus’ta park halindeki 6 otomobile çarptıktan sonra kaçan cipin sürücüsü aranıyor. Ergenekon Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda sürücüsünün kontrolünden çıkan cip, park halindeki 6 otomobile çarptı. Kazanın etkisiyle yan yatan cipin sürücüsü, olayın ardından aracını bırakıp kaçtı.

………….ooo…………..

BEYLİCE’DE YANGIN

Tarsus Beylicede bulunan defne işleme fabrikasında yangın çıktı.. TK. nın işlettiği fabrikada gece yangın çıktı. Mersin BŞB itfaiyesi yangını söndürdü.

………….ooo…………..

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARSUS’TA İBADET YERLERİNİ TEMİZLİYOR

 Büyükşehir Belediyesi, il genelinde bulunan ibadethanelerde hijyen koşullarının sağlanması ve vatandaşların huzur içerisinde ibadet etmeleri açısından temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

10 ARALIK 2022’de TARSUS

VALİ TARSUS’A GELDİ

Mersin Valisi Ali Hamza pehlivan dün Tarsus’a geldi. Vali Tarsus Kaymakamı ile görüştü. Daha sonar Tarihi Evler sokağını gezerek yetkililerden bilgi aldı.

……………OOO……………

İNŞAATTA ÖLÜMLÜ OLAY

Tarsus’ta bir şahıs çalıştığı inşaatın asansör boşluğuna düştü. Mustafa Kemal İ. Adlı şahıs hayatını kaybetti.Olay,  Öğretmenler Mahallesi’nde meydana geldi

……………OOO……………

DEFNE İŞLEME FABRİKASINDA ÇIKAN  YANGIN  ARAŞTIRILIYOR

Tarsus-Çamlıyayla yolu üzerinde bulunan bir defne işleme fabrikasında yangın çıktı. Tarsus’a bağlı  Beylice Mahallesinde bulunan defne fabrikasında gece saatlerinde yangın çıktığı haber alındı.. Olaya Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri müdahale etti. İşletmeci T.K.nin işlettiği fabrikada çıkan yangına ihbar üzerine olay yerine intikal eden Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri müdahale ederek söndürdü.

……………OOO……………

TARSUS ÇİÇEKLİ GRUP YOLUNUN %50’LİK KISMI TAMAMLANDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, kritik bölgelerde yaşanan ulaşım problemlerini bir bir çözüme kavuşturmaya devam ediyor. Tarsus’a bağlı olan ve Çukurova’nın göbeğinde yer alan Çiçekli Mahallesini D-400 karayoluna ulaştıran 13 kilometre uzunluğunda ki grup yolunda Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan asfaltlama çalışması tüm hızıyla sürüyor.

……………OOO……………

BAHRİ TOYGAR SEMPOZYUMU

Tarsus’ta bugün 14. Bahri Toygar sempozyumu yapılacak. Tarsus Belediyesi Nikah salonundaki sempozyum saat 14.00’de başlayacak Belağrıları ve bel fıtıklarında doğrular ve yanlışlar konusu işlenecek. Doç. Dr. Ilfın Sade, Doç. Dr. Ali İhsan Ökten konuşmacı olarak katılacak.

……………OOO……………

SİLAH TÜCCARLARINA OPERASYON YAPILDI

Mersin’de polis ekiplerinin  yaptığı projeli çalışma  kapsamında silah tüccarlarına  operasyon düzenlendi. Operasyonda 22 şüpheliden  17’si yakalanarak gözaltına alındı.

……………OOO……………

2023’DE TARSUS SANAT GÜNLERİ DÜZENLENECEK

Çukurova Çağdaş Sanat, Kültür ve Eğitim Vakfının yöneticileri Tarsus Ticaret Borsası’nı ziyaret etti. Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Ali Seçer ve Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Teke tarafından ağırlanan konuklar, Tarsus Kültür Girişimi inisiyatifinde yapılan çalışmalar ve kente kazandırmayı hedefledikleri Çağdaş Sanatlar Müzesi hakkında bilgi paylaştı.

………….OOO………..

VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN, TRT ÇUKUROVA MÜDÜRLÜĞÜNÜ ZİYARET ETTİ

Valimiz Ali Hamza Pehlivan, TRT Çukurova Müdürlüğünü ziyaret etti.  Vali Pehlivanı, TRT Çukurova Müdürlüğüne gelişinde TRT Çukurova Müdürü   karşıladı.

………….ooo………..

“ULUSLARARASI KUKLA FESTİVALİ SANAT KENTİ TARSUS’A ÇOK YAKIŞTI”

Tarsus’ta ilk defa bir kukla festivali düzenlendiğini belirten Başkan Haluk Bozdoğan, “Kukla Festivali’nin uluslararası olması, Tarsus’ta böyle bir festivalin olması gerçekten çok anlamlı.”  dedi.

………….OOO……….

TİY İÇİN CAN’DAN DESTEK

TFF 2.Lig Beyaz Grup  ekiplerinden Tarsus idmanyurdu, bugün Bayburt’a hareket edecek. Edinilen bilgiye göre Tarsus idmanyurdu  Eski Basın Sözcüsü Hakan Canan Can, Tarsus Spor AKTÜEL de çıkan yayın üzerine girişimlerde bulunduğu  öğrenildi.

11 ARALIK 2022’de TARSUS

TABİT’İN MİSAFİRİ “BİSİKLETLİLERİ YAŞATALIM”

Tarsus Bisiklet Topluluğu TABİT’in konuğu olarak Tarsus’a gelen Can Niyazi Bad “Bisikletlileri yaşatalım” dedi

………….OOO………..

BAHRİ TOYGAR SEMPOZYUMU BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Tarsus’ta dün 14. Bahri Toygar sempozyumu yapıldı.. Tarsus Belediyesi Nikah salonundaki sempozyum saat 14.00’de başladı. Sempozyumda  Belağrıları ve bel fıtıklarında doğrular ve yanlışlar konusu işlendi.. Doç. Dr. Ilgın Sade, Doç. Dr. Ali İhsan Ökten konuştu.. Vatandaşlarında sorularını cevaplandırdı.

………….OOO………..

MERSİN ALZHEİMER DERNEĞİ TARSUS GRUBUNA ÖDÜL

“Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu  Tarsus Kaymakamlığı’nın ’10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’ dolayısıyla Doğu Akdeniz Orman Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nde düzenlediği ‘İnsana En Saygılı Kurum, Personel ve Proje Ödül Töreni’nde ödül aldı.

…………ooo…………

HAVUÇ YÜKLÜ TIRDA ÇIKAN YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Tarsus’ta dün havuç yüklü tırda çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü. Mustafa G. idaresindeki 06 DGT 55x plakalıtırın kasa bölümü, Pozantı-Tarsus Otoyolu’nda alev aldı.

…………ooo…………

ÇAMLIYAYLA YOLUNDA BİR HAFTADA 3 KAZA OLDU

Tarsus-Çamlıyayla Karayolunda meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Alınan Bilgiye göre  Tarsus-Çamlıyayla yolunun Beylice- Topaklı mevkiinde meydana gelen karşı yönlerden gelen iki otomobilin  çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı.

………….OOO…………

ŞENDUL BALESİ İÇİN HAZIRLIK

TARSADER- ARATOS işbirliğiyle 17 Aralık Cumartesi günü Mersin Opera ve Balesi ŞEN DUL Operasina gidilecek. Gitmek isteyenler hazırlık yapıyor.

………….OOO…………

VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN, GAZİ ASKER TUNCAY KARATAY’I ZİYARET ETTİ

Tarsus’a gelen Vali Ali Hamza Pehlivan, kentimizde yaşayan Gazi Sözleşmeli Er Tuncay Karatay’ı ziyaret etti. 29.06.2022 tarihinde Hakkari İli Şemdinli İlçesi Aktütün Karakolunda yaralanan, Ankara GATA’da tedavisi sürmekte olan Sözleşmeli Er Tuncay Karatay’ı Tarsus Kavaklı Mahallesindeki ikametinde ziyaret eden Vali Pehlivan, Gazimize ve ailesine geçmiş olsun dileklerini iletti. Vali Pehlivan’a ziyaretinde Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu ve İlçe kurum Müdürleri eşlik etti.

………….OOO………..

MERSİN VALİMİZ ALİ HAMZA PEHLİVAN, AZİZ PAUL KUYUSU VE ÖREN YERİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Vali Ali Hamza Pehlivan, yıl boyunca çok sayıda turistin ziyaret ettiği Aziz Paul Kuyusu ve Ören Yerinde incelemelerde bulundu.

………….OOO…………

MERSİN VALİSİ ALİ HAMZA PEHLİVAN, TARİHİ TARSUS EVLERİ’NDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Tarsus’a gelen Vali Ali Hamza Pehlivan, Tarihi Tarsus Evleri’nde incelemelerde bulundu. Tarsus ‘un, Cami-i Nur, Cam-i Cedit, Sofular, Kızılmurat, Tabakhane, Şehit Kerim ve Eski Ömerli mahallelerinde yer alan ve sayıları 236’yı bulan Tarihi Tarsus Evlerinde incelemelerde bulunan Vali Pehlivan, kamulaştırılan tarihi konaklarda yürütülen restorasyon çalışmaları hakkında Tarsus Müze Müdürü Doğukan Bekir Alper’den bilgiler aldı.

………….OOO…………

YARALI POLİS MEMURU EBUBEKİR MEMİŞ İYİLEŞİYOR

Tarsus’a gelen Vali Ali Hamza Pehlivan, Polis Memuru Ebubekir Memiş’i, tedavi gördüğü Tarsus Devlet Hastanesinde ziyaret etti.

………….OOO…………

ENDER  ÖZİNC, TİY İÇİN İSTE HAZIRLADIĞI ÖĞRENİLDİ

Tarsus idmanyurdu’nda bir dönem Yönetim Kurulu  olarak  görev alan Ender  Özinc, liste hazırladığı öğrenildi.Edinilen bilgiye göre Tarsus idmanyurdu’nda hem oyunculuk hem de yöneticilik yapan Özinç  13 Aralık’ta yapılacak Olağanüstü Genel Kurulda  yönetime talip olduklarını  belirtti.

………….OOO…………

TARSUS İDMANYURDU BAYBURT İLE OYNUYOR

TFF2. lig beyaz grupta yer alan Tarsus İdmanyurdu , bugün deplasmanda Bayburt Özel İdare takımı ile oynuyor. Zorlu müsabaka saat 14.00’de başlayacak. Tarsus İdmanyurdu Bayburt maçından mutlaka puan ve puanlar almak zorunda.

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

YAKUP BONCUK – MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi