FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 7 Kasım 2022 228 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 31 EKİM ve 1-2-3-4-5-6 KASIM 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

31 EKİM ve 1-2-3-4-5-6 KASIM 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus’tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

31 EKİM 2022’de TARSUS

TARSUS’TA MÜTEAHHİTLERE MÜJDE

Müteahhitler artık belediyeye gelmeyecek. Bilgi ve işlemleri bilgisayardan yapabilecekler. E-Ruhsat ve E-İmar gibi başlıklar altında Kasım ayının ilk haftasının sonuna kadar uygulamaya geçecek.  Başkan Haluk Bozdoğan “Müteahhitleri büyük bir yükten kurtaracağız” dedi.

………….OOO………..

ŞİMŞEK “KENTSEL DÖNÜŞÜM ÖNEMLİ”

Tarsus Belediye Meclisi üyesi MHP’li Ali Şimşek “Belediyelerin kentsel dönüşümde işi zor. Vatandaşı memnun etmek de zor. Tarsus Belediyesinin kentsel dönüşüm yapacağı mahallelerdeki insanları ikna etmesi lazım” dedi.

 ………….OOO………..

MESKİ SU ANALİZ LABORATUVARI SÜREKLİ KENDİNİ GELİŞTİRİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü Merkez Su Analiz Laboratuvarı, devreye aldığı LC MSMS cihazı (sıvı kromatografi-kütle spektrometresi) ile kapsamını genişletmeye devam ediyor.

………….OOO………

KAYMAKAM  KADİR SERTEL OTCU’DAN BORSAYA  HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ 

Tarsus İlçe Kaymakamı  Kadir Sertel OTCU, seçim ile birlikte güven tazeleyerek,  Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Ali Seçer’e ve Meclis Başkanlığına seçilen Murat Kaya’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

………….OOO………..

MERSİN DEVLET KLASİK TÜRK MÜZİĞİ KOROSU  VALİYİ ZİYARET ETTİ

Mersin Valisi  Ali Hamza Pehlivan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Mersin Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Müdürü İlhan Derinkök, Müdür Yardımcısı Mustafa Kunt, Koro Şefi Ali Polatdemir ve Koro Şef Yardımcısı Kamuran Umuzdaş’ı, Valilik makamında kabul etti. Ziyaret vesilesiyle koronun çalışma ve faaliyetleri ve ilgili çeşitli konularda değerlendirme ve bilgi alışverişinde bulunuldu.

………….OOO………..

REKTÖR AYDIN’DAN ‘HAYIRLI OLSUN’ ZİYARETİ 

Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın Borsaya ziyaretinde yeni dönem borsa başkanlıklarına seçilen Yönetim Kurulu Başkanı Ali Seçer’e ve Meclis Başkanı Murat Kaya’ya hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

………….OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ SPORA KUTLAMA

Kadınlar 1. Basketbol liginde Tarsus Belediyesi Spor , DİBA takımını 81-55 mağlup etti. Türkiye kadınlar basketbol Ligi 7. Hafta karşılaşmasında Tarsus Belediyesi basketbol takımı kendi sahasında Diba takımını  konuk etti.  Kendi evimizde oynanan maçta Tarsus ekibi üstün olan taraftı. Maçı  81-55 kazanan Tarsus Belediyesi kadınlar basketbol takımı 7 de 7 galibiyet elde etti. Kutlarız.

………….OOO………..

TEBRİK EDİYORUZ

Tarsus Belediyesi  atletizm takımını tebrik ediyoruz.  Sporcular 29 Ekim Cumhuriyet Kros koşusunda  Küçük Erkekler de, kızlarda da başarılı oldu. Derece alan sporcularımız Ankara’da düzenlenecek olan 10 Kasım Atatürk  koşusuna katılmayı hak kazanmışlardır.

………….OoO………

TARSUS EKİBİ EZOPLA ADANA’DA

Adana 7. Şehir Tiyatroları Festivali’ne Tarsus Şehir Tiyatrosu beğenilen oyunu ‘’Ezop’’ ile katılım sağladı. Adanalılar tarafından yoğun ilgi ile karşılanan oyunumuz seyircisinden büyük alkış aldı. Emeği geçenlere ve kıymetli seyircilerimize teşekkür ediyoruz.

………….OoO………

TARSUS’TA OPERA VE BALE EKİNİN GÖSTERİSİ BEĞENİLDİ

Mersin Devlet Opera ve Balesi’nden Tarsuslu hemşehrilerimize Cumhuriyet Konseri Tarsus Müzesi’nde sahne alan Mersin Devlet Opera ve Balesi sanatçılarımız, Tarsuslu vatandaşlarımıza konser programında; ülkemizde 7’den 70’e en sevilen şarkılardan oluşan müzik ziyafeti ve Cumhuriyet Coşkusu yaşattı. Cumhuriyetimizin 99. yılını coşkuyla kutladığımız programlarımız yarın da devam edecek!

………….OoO………

TİY, ÇORUM ENGELİNİ GEÇEMEDİ 1-1

TFF 2.Lig Beyaz Grup’ta sarı-lacivert mücadele veren ekibimiz Tarsus İdman Yurdu, Çorum engelini geçemedi. TİY  12. Hafta’da kendi sahasında Çorum FK ile karşılaştı. Tarsus İdman Yurdu kendi sahasında konuk ettiği Çorum FK ile 1-1 berabere kaldı. İlk gol konuktan geldi. TİY 45 de Taha ile penaltıdan durumu eşitledi. 1-1. 2. yarıda gol olmadı. Maç 1-1 berabere bitti. Sarı lacivertliler oynadığı 12 maç sonunda 8 beraberlik aldı. Bu skorlar TİY açısından belki de tüm yılların 12. haftasında rekor olarak dikkati çekti.

1 KASIM 2022’de TARSUS

TARSUS’TA KAÇAKÇILIK OPERASYONU

Tarsus’ta  düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 8 şüpheli gözaltına alındı. Çok miktarda gümrük kaçağı malzeme ele geçirildi. İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü KOM Grup Amirliği görevlilerince kaçak ürünlerin bulunduğu belirlenen 5 işyeri ve 4 ikamette arama yapıldı.

………….OOO………..

BAŞKAN BOZDOĞAN “ÜRETEN, SAĞLIKLI VE KÜLTÜRLÜ TARSUS HER ZAMAN CUMHURİYET İLE BAŞ BAŞA”

Cumhuriyetin 99. Yılı kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinlikte,  açılış konuşmasını yapan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan,üreten, sağlıklı ve kültürlü Tarsus’un her zaman Cumhuriyet ile baş başa olduğunu vurguladı.

………….OOO………..

TARSUS’TA   CUMHURİYET KONULU KONFERANS

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle bir konferans düzenlendi.. Cumhuriyet Vakfı Başkanı Dr. Alev Coşkun’un ‘’99.YILINDA CUMHURİYET’’ konulu Cumhuriyet Konferansı Belediye Meclis salonunda yapıldı.  Etkinliğe Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, başkan yardımcıları, bazı meclis üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının başkan ve yöneticileri ile halk katıldı.

………….OOO………..

KUVAYİ MİLLİYE KONGRESİ YAPILDI

Kuvayi Milliye Mücahitler  Derneği Tarsus Şubesinin genel kurulu yapıldı.. Mevcut başkan İsmail Taşgit yeniden başkan seçildi. Ulu Cami karşısında bulunan dernek binasında yapılan kongrede İsmail Taşgit güven tazeledi.

 ………….OOO………..

TARSUS ŞEHİR TİYATROSU ‘EZOP’ OYUNU İLE ADANA 7. ŞEHİR TİYATROLARI FESTİVALİ’NDE SANATSEVERLERLE BULUŞTU

Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun kapalı gişe oynayan ‘Ezop’ oyunu Adana 7. Şehir Tiyatroları Festivali’nde sanatseverlerle buluştu. Festival kapsamında Adanalılar tarafından yoğun ilgiyle karşılanan oyun izleyicisinden tam not aldı.

………….ooo..………..

GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞINA DARBE

Mersin Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Sığınmacı konumundaki göçmenlerin Avrupa ülkelerine gitmek için Mersin’deki organizatörlerle para karşılığı anlaşma yaptıklarını saptadı.

………….ooo..………..

 TARSUS, DÜNYAYA AÇILIYOR

Tarsus sınırları içinde yaptırılan Çukurova Havalimanı, uluslararası giriş ve çıkışlara açık daimi hava hudut kapısı oluyor.

………….ooo..………..

TARSUS MÜFTÜSÜ ALİ CAN, CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYINDA

Diyanet İşleri Başkanı ve İlçe  müftüleri  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir toplantıda bir araya geldiler. Tarsus Müftüsü Ali Can da toplantıda yer aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde ilçe Müftüleri ile istişare toplantısına katıldı.. Toplantıya ayrıca Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da katıldı.

………….ooo..………..

HALK KART’IN EKİM AYI TUTARLARI HESAPLARA YATIRILDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin dar gelirli yurttaşlara yönelik hayata geçirdiği Halk Kart’ın Ekim ayı tutarları hesaplara yatırıldı. Ekim ayında 11 bin 466 kişi Halk Kart’tan yararlandı.

2 KASIM 2022’de TARSUS

KÖMÜR YAPAYIM DERKEN YANGIN ÇIKARDILAR

 Tarsus ‘ta  mangal kömürü üretimi yapılan tesiste yangın çıktı.Alınan bilgiye göre, Kumdere Mahallesi’nde bulunan mangal kömürü üretim tesisinde kömür elde etmek için yığılan ve tutuşturulan odunlardan yükselen alevler kontrolden çıktı. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin müdahalesiyle yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.

………….OOO………..

BOZDOĞAN BORSA’DA

Tarsus Ticaret Borsası Başkanlığına seçilen Ali Seçer ve yönetim kurulu üyelerini Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ziyaret etti. Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Ali Seçer, yeni yönetim kurulu üyelerini tanıtarak başladığı sohbetinde, yenilikçi yönetim anlayışıyla öncelik üyelerin çıkarlarına yönelik çalışmalar yapacaklarını, Borsa’nın daha geniş kitlelere ulaşmasını hedeflediklerini söyledi.

………….OOO………..

 750 BİN ADET ATA VE YERLİ TOHUM DAĞITIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Tarsus Belediyesi, Miras projesi çerçevesinde yerli ve ata tohumunun yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede talepte bulunan ve uygun koşulları sağlayan çiftçi ve vatandaşlara, belediye tesislerinde 750 bin adet ata ve yerli tohum dağıtımı gerçekleştirildi.

………..ooo………..

ELEKTRİK AKIMI YARALADI

Tarsus’ta bir genç elektrik akımına kapıldı. Kuranlı köyü mevkiindeki Sanayi inşaatında çalışan bir genç elektrik akımına kapılıp yaralandı. Mersin Şehir hastanesinde tedavi altına alındı.

………..ooo………..

KULAK KÖYÜNDE GÖRÜNMEZ KAZA

Tarsus kulak köyünde  bir okulun bahçesinde top oynayan çocukların üzerine portatif kale direği yıkıldı. Olayda bir öğrenci yaralandı. Yaralı öğrenci önce Tarsus Devlet hastanesine kaldırıldı, buradaki ilk tedavisinden sonra Mersin Şehir hastanesine nakledildi. Hayati tehlikesi bulunmuyor.

………..ooo………..

 MİLLİ YOL PARTİSİ MERSİN VE TARSUS BAŞKANLARI MYP GENEL KURULUNA KATILDI

Merhum siyasetçi Muhsin Yazıcıoğlu’nun evdalılarının kurduğu Milli Yol Partisi  büyük kurultayı Ankara’da yapıldı. 1. genel kurula Mersin Ve Tarsus Başkanları MYP Genel Kuruluna Katıldı. İl başkanı Hasan Köse ile Tarsus ilçe başkanı Zekeriya Nuranoğlu ve diğer ilçe başkanları da Ankara’da genel kurulda hazır bulundular. Tekrar seçilen  genel başkan Remzi Çayır’ı kutladılar.

 ………..ooo………..

ATATÜRK’ÜN SEVDİĞİ ŞARKILAR KONSERİ

Tarsus’ta 10 Kasım öncesi Atatürk’ün sevdiği şarkılar konseri bugün yapılıyor. Tarsus Türk Sanat Müziği Derneği tarafından düzenlenen Atatürk’ün sevdiği şarkılar konseri bugün akşam nikah Salonunda yapılacak.

………..ooo………..

HALUK BOZDOĞAN TSO’YA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİNDE BULUNDU

Tarsus Belediye başkanı Haluk Bozdoğan, Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığına yeniden seçilen Ruhi Koçak’ı ziyaret etti. iki başkan genel ve yerel konulardaki sohbetlerinin ardından Tarsus ortak paydasında Tarsus ve Tarsus’ta yaşayanlar için önemli hizmetlere devam edeceklerini söylediler. Başkan Bozdoğan, Koçak’a Hayırlı olsun dedi.

………….ooo..………..

TARSUS’TA DA ÖĞRETMENLER 2 KASIMDA İŞ BIRAKIYOR

Milli Eğitim iş kolunda örgütlü olan 14 sendika birlikte 2 Kasın 2022 Çarşamba günü saat 12.30’da Yarenlik Alanında Öğretmenlik Meslek Kanununa karşı ortak basın açıklaması yapılacaktır.

3 KASIM 2022’de TARSUS

BÜYÜKŞEHİR’İN ‘1 EKMEK 1 ÇORBA’ HİZMETİ TARSUS’TA DA 7’DEN 77’YE HERKESE ULAŞIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyeciliğin en güzel ve vatandaşlar tarafından en beğenilen projelerinden birisi olan ‘1 Ekmek 1 Çorba’ projesi, bu yıl da onlarca noktada yerini aldı. Tarsus’ta da dağıtım tekrar başladı.

 ………..ooo………..

TARSUS’TA DA ÖĞRETMENLER 2 KASIM’DA İŞ BIRAKTI

Milli Eğitim iş kolunda örgütlü olan 14 sendika dün Yarenlik Alanında Öğretmenlik Meslek Kanununa karşı ortak basın açıklaması yaptı. Eğitim Sen Tarsus Şubesi, Eğitim İş Tarsus şube başkanı ve  Hürriyetçi Eğitim Sen Tarsus Şubesi  açıklamalar yaptı.

………..ooo………..

TARSUS FESTİVALİ YARIN BAŞLIYOR

Tarsus Festivali yarın başlıyor. Festival  4-5-6 Kasım  tarihlerinde gerçekleştirilecek. Etkinlikleri Mersin Büyükşehir Belediyesi düzenliyor. 4 Kasımda ilk gün etkinlikleri saat 11.00 de başlayacak. 

………..ooo……….

ASAYİŞ TOPLANTISI

Tarsus İlçe Asayiş ve Güvenlik Toplantısı; Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu başkanlığında yapıldı. Ayrıca Cumhuriyet Başsavcı Vekili Osman Tezcan, Tarsus Emniyet Müdürü Ali  Garanlı, Tarsus Jandarma Komutanı Binbaşı Mehmet Güler ve Cezaevi Tabur Komutanı Binbaşı Cüneyt Yüksel ’in iştiraki ile İlçe Emniyet Müdürlüğünde yapıldı.

 ………..ooo………..

TARSUS’TA SINAV ÖNCESİ TEDBİRLER

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU başkanlığında yapılan toplantıda sınav öncesi tedbir  değerlendirildi. 06 Kasım 2022 tarihinde Tarsus genelinde 17 binada 4752 adayın gireceği sınavda 655 personel görev alacak.

………..ooo………..

KUVAYİ MİLLİYECİ İSMAİL TAŞGİT’İN TEŞEKKÜRÜ

Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Tarsus Şubesinin genel kurulunda tekrar  başkan seçilen İsmail Taşgit  üyelere teşekkür etti. Ulu Cami karşısında bulunan dernek binasında yapılan kongrede İsmail Taşgit güven tazelemişti.

 ………..ooo………..

MOBİLET KAZASI

Tarsus’ta Yeni Mahalle Mücahitler Caddesi’nde mobilet kazası meydana geldi. Alınan bilgiye göre, sokak arasından çıkan E.D. (19) idaresindeki 33 PV 395x plakalı motosiklet ile caddede seyir halinde olan sürücü D.A.G. (58) yönetimindeki 33 AEV 171x plakalı otomobil çarpıştı. 

………..ooo………..

ATATÜRK’ÜN SEVDİĞİ ŞARKILAR KONSERİ HAZIRLIĞI

Tarsus’ta 10 Kasım öncesi Atatürk’ün sevdiği şarkılar konseri 9 Kasımda yapılıyor. 

………..ooo…………..

LÖSEV TARSUS’TA DA AKTİF

LÖSEV ve gönüllüleri tarafından Türkiye’nin dört bir yanında lösemili minikleri anlamak, kanser ile ilgili farkındalık oluşturmak için hayata geçirilen 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında her yer turuncuya boyanıyor.
………….ooo..………..

MADDE BAĞIMLILIĞINI ÖNLEME TOPLANTILARI

Tarsus Belediyesi Dr.Erdinç Şahin Gençlik Merkezi koordinatörlüğünde madde bağımlılığı ile mücadele eğitimleri sürüyor.

 ………….ooo..………..

TARSUS İDMANYURDUNDA SİVAS HAZIRLIĞI

TFF 2. lig beyaz grupta yer alan Tarsus İdmanyurdu, bu hafta sonu Sivasa gidecek. Maç cumartesi günü oynanacak. Sarı lacivertliler oynadığı 12 maç sonunda 8 beraberlik aldı.

4 KASIM 2022’de TARSUS 

TARSUS FESTİVALİ BUGÜN BAŞLIYOR

Uluslararası Tarsus Festivali’nde gerçekleştirilecek kortej, konser ve dans gibi eğlence etkinlikleri ŞEHİDİMİZ olduğundan iptal olmuştur. 

Şehidimiz nedeniyle 04.11.2022 Cuma (bugün) Uluslararası Tarsus Festivali’nde gerçekleştirilecek kortej, konser ve dans gibi eğlence etkinlikleri iptal olmuştur. Söyleşi, sergi gibi diğer tüm kültürel etkinliklerse planlandığı gibi devam edecektir’’ denildi.

 ………….OOO………..

ŞEHİDİMİZ VAR

Tarsus Belediye başkanı Haluk Bozdoğan, Mersinli Hemşehrimiz Astsubay Kıdemli Çavuş Özkan Demir’e Allah’tan rahmet ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diledi. Bozdoğan ‘’Özel Kuvvetler Komutanlığında paraşüt eğitimi sırasında meydana gelen kazada şehit olan Mersinli Hemşehrimiz Astsubay Kıdemli Çavuş Özkan Demir’e Allah’tan rahmet ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır dileriz. Mekanı cennet olsun’’ dedi.

………….OOO………..

TARSUS’TA HAYVANCILIĞI GELİŞTİRME” PROJESİ

Tarsus Belediyesi tarafından “Tarsus’ta Hayvancılığı Geliştirme” projesi kapsamında besicilerimize %50 Hibe Destekli Silajlık Mısır dağıtımının 2.etabı gerçekleştirilecektir. Projemiz ile ilgilenen, bilgi almak ve de kayıt olmak isteyen vatandaşlarımız için irtibat numaramız: (0324) 616 34 96, (0324) 616 34 95, (0324) 616 34 97 Son başvuru tarihi. 11 KASIM CUMA

………….OOO………..

SPOR GÜVENLİK KURULU TOPLANDI

Tarsus İlçe Spor Güvenliği Kurulu dün toplantı yaptı. Kurul,  Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU başkanlığında toplanarak Kasım ayı içerisindeki sportif aktivitelerde alınacak tedbirleri karara bağladı.

………….OOO………..

MUHARREM İNCE BUGÜN TARSUS’TA

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce bugün Tarsus’ta olacak. İnce Cuma namazını ulu camide  kılacak. Ayrıca Ticaret ve Ziraat odasını ziyaret edecek. Saat 15.30 da ise Atatürk caddesinde esnaf ziyareti yapacak. Yarenlik ve ankalar caddesi bölümünde halkla görüşecek.

………….OOO………..

TARSUSLU KADINLAR: BİSİKLET YOLLARI İSTİYORUZ

Süslü Kadınlar  Topluluğu adına  Serpil Kara, Tarsus’ta bisiklet yollarının hızla artmasını istediklerini söyledi. Serpil Kara “Geçen yıl birkaç yerde bisiklet yolları oluşturuldu. Ama bu yetmez. ” dedi.

………….OOO………..

TARSUS’TA DİRİFT YAPANA CEZA

Tarsus’ta dün drift yaptıkları görüntüler sosyal medyada paylaşılan 2 sürücüye 18 bin 200 lira ceza verildi.

………..ooo………..

TARSUS TESKİ’DEN AÇIKLAMA

Tarsus Teski Turizm Eğitim Sağlık Kültür İnşaat Sanayi Ve Ticaret A.Ş.  yönetimi bazı mahkemelik konular hakkında açıklama yaptı.. Açıklama şöyle:Dün akşam Tarsus’ta faaliyet gösteren yerel bir gazetenin sosyal medya hesabında yayınladığı videoda çeşitli açıklamalarda bulunan Ziya Kenğer isimli şahsın yanlış ve yanıltıcı beyanlarına dair açıklama yaptı.

………….ooo..………..

TARSUS MEZARLIKLAR SORUMLUSU YUSUF NEVRUZ’A ALKIŞ

Tarsuslu muhtarlarla yapılan toplantıda Tarsus Mezarlıklar Müdürlüğünün  çalışmaları hakkındaki slayt görüntüsü ekrana geldi.

………….ooo..………..

BORSA’DAN TARSUS FESTİVALİNE DESTEK

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Toplantısında gündem ’Uluslararası Tarsus Festivali” ve Tarsus’un Markaları oldu. Olağan yönetim kurulu gündemlerinin ardından Tarsus’ta 4-5-6 Kasım tarihleri arasında yapılacak ‘’Uluslararası Tarsus Festivali’’ ve Tarsus’un Markalarının tanıtılması konusunda açıklamada bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Seçer, “Tarsus ‘un tarihi dokusuna, yerel üretimine ve kültürel mirasına yine Tarsus sahip çıkacaktır.” dedi.

5 KASIM 2022’de TARSUS

TARSUS FESTİVALİNDE İKİNCİ GÜN

Uluslararası Tarsus Festivali’nin Kortej Yürüyüşü (bugün) 5 Kasım Cumartesi Günü saat 17.00’de Kleopatra Kapısı önünden başlayacak. Aynı gün  saat 18.00’de Tarsus Cumhuriyet Alanı’nda festival açılışı Başkanı Vahap Seçer’in katılımıyla gerçekleştirilecek. Katılımlarınızı bekler iyi çalışmalar dileriz.

………….OOO………..

SEÇER: “TARSUSUMUZ İÇİN ÖNEMLİ BİR FESTİVAL”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Uluslararası Tarsus Festivali dolayısıyla Tarsus’ta Kleopatra Kapısı önünde yayın yapan Flash Tv’de “Fatih Ertürk ile Başkentte Gündem Özel” programına konuk oldu. Seçer, Tarsus’un tarihi zenginliğinin tüm dünyaya tanıtıldığı festivalin ilk yılına dair değerlendirmelerde bulundu.

………….OOO………..

MUHARREM İNCE TARSUS’A GELDİ

Memleket Partisi genel başkanı Muharrem İnce Tarsus’a geldi. İnce’yi Tarsus’a gelişinde Mersin il başkanı Özgür Türker ve Tarsus ilçe yöneticileri karşıladı.

………….OOO………..

TARSUS TSO’DA KONUŞAN İNCE “TARIM, SAĞLIK VE EĞİTİM ÖNEMLİ”

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce; tarım, sağlık, eğitim ve  enerji konularının önemli olduğuna vurgu yaptı. İnce  şunları söyledi: “Tarsus verimli topraklara sahip bir kent. Burada tarım önemli geçim kaynağı ve gelecekte de tarım çok önemli. Allah Tarsus’a bir çok nimet ve verimli araziler vermiş…” dedi.

………….OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ ÇOCUK KOROSU SEÇMELERİ BAŞLIYOR

Dünya Çocuk ve Gençlik Kenti vizyonu doğrultusunda çalışmalarına hız veren Tarsus Belediyesi, Çocuk Korosu kuruyor. Tarsus Belediyesi Çocuk Korosu başvuruları 2-12 Kasım tarihleri arasında Dr. Turgut Erkutlu Bilim Sanat Eğitim ve Kültür Akademisi’nde saat 08.00 ile 17.00 arası gerçekleştirilecek. 7-13 yaş aralığının katılabileceği koro seçmeleri 13 Kasım Pazar günü saat 12.00’da yapılacak.

………….OOO………..

SEÇER: “KONUŞMALARIMDA REFERANS ALDIĞIM ATATÜRK BENİM LİDERİMDİR”

Başkan  Vahap Seçer, 1. Uluslararası Tarsus Festivali’nin ilk gününde, Kleopatra Kapısı önünde Flash TV ekranlarında canlı olarak yayınlanan ‘Fatih Ertürk’le Başkentte Gündem Özel’ programının konuğu oldu.

………….OOO………..

TARSUS’TA 14 NOKTADA MAHALLE MUTFAĞI SATIŞ NOKTASI VAR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından, dar gelirli vatandaşların sağlıklı ve ucuz besine ulaşmasını sağlamak amacıyla şimdiye kadar 31 ayrı noktada hizmete sunulan Mahalle Mutfağı uygulamasına, 6 yeni nokta daha eklendi. Tarsus’ta 14 noktada mahalle mutfağı satış noktası var.

………….OOO………..

GENÇ BERDAN AKADEMİ KURULUYOR

Başarılı işadamlarımızdan Tarsuslu Hasan Şemsi’nin sahibi olduğu Berdan Cıvata Genç Berdan Akademiyi hayata geçiriyor. Açılış bugün Tarsus-Mersin OSB’de saat 11.00-14.00 saatleri arasında yapılacak. 200 yılından önce atölye olarak kurulan Berdan Cıvata 2000 yılında fabrika hüviyetine girmiş ve  yurt içi ile yurtdışına binlerce dolarlık işler yapmıştır.

………….OOO………..

KAHRAMAN ŞEHİDİMİZİ DUALARLA UĞURLADIK

Özel Kuvvetler Komutanlığında paraşüt eğitimi sırasında meydana gelen kazada şehit olan Mersinli Hemşehrimiz Astsubay Kıdemli Çavuş Özkan Demir dün Mersin’de  son yolculuğuna uğurlandı. Tarsus belediye başkanı Haluk Bozdoğan da törene katıldı.

………….ooo..………..

TARSUS İDMANYURDU BUGÜN SİVAS BELEDİYE İLE OYNUYOR

TFF 2. lig beyaz grupta yer alan Tarsus İdmanyurdu, bugün deplasmanda Sivas Belediyespor ile karşılaşıyor. Maç  bu cumartesi günü oynanacak olup sarı lacivertliler hazırlıklarını tamamlayıp dün Sivas’a gitmişti. Sarı lacivertliler  bu sezon ligde oynadığı 12 maç sonunda 8 beraberlik aldı. Bugünkü maçtan galibiyetle ayrılmamızı bekliyoruz.

6 KASIM 2022’de TARSUS

TARSUS FESTİVALİNDE 3. GÜN FESTİVALLERİN AMACI BİR ARADA VE KARDEŞÇE OLMAK

BAŞKAN SEÇER, ‘1. ULUSLARARASI TARSUS FESTİVALİ’NİN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ

BAŞKAN SEÇER, VE BOZDOĞAN  KLEOPATRA  KAPISI’NDAN BAŞLAYAN KORTEJ YÜRÜYÜŞÜNE KATILDI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ‘Kleopatra Yılı’ temasıyla ilki gerçekleştirilen ‘1. Uluslararası Tarsus Festivali’nin ikinci gününde festivalin açılışını gerçekleştirdi. Gün boyunca Tarsus’ta birçok etkinliğe katılan Başkan Seçer, daha sonra Kleopatra Kapısı’ndan başlayan Kortej Yürüyüşü’nde yer aldı ve ardından Cumhuriyet Alanında Tarsuslulara seslendi.

………….OOO………..

TARSUS’UN HER KÖŞESİNDE BİR ETKİNLİK MERAL SEÇER “MERSİN TARİHİYLE, TOPRAĞIYLA ÇOK KIYMETLİ BİR YER”

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 1.Uluslararası Tarsus Festivali, 7’den 77’ye tüm kesimlerin takdirini topladı. Hayatın her alanından içeriklerle dolu gerçekleştirilen festivalin 2.günündeki etkinlikler de, festivale katılanların beğenisini aldı.

………….OOO………..

ÇOCUKLAR İÇİN 13 KASIM’A KADAR FIRSAT

Tarsus Belediyesi Çocuk Korosu başvuruları 2-12 Kasım tarihleri arasında Dr. Turgut Erkutlu Bilim Sanat Eğitim ve Kültür Akademisi’nde saat 08.00 ile 17.00 arası gerçekleştirilecek. 7-13 yaş aralığının katılabileceği koro seçmeleri 13 Kasım Pazar günü saat 12.00’da yapılacak

………….OOO………..

TARSUS’TA RESİM SERGİSİ…

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Tarsus Festivali Kleopatra Yılı etkinlikleri kapsamında Ahmet Bağ-Cumali Bağcı Çukurova Resim ve Sanat Atölyesi ressamlarının eserlerinden oluşan sergi 4-19 Kasım 2022 tarihleri arasında Çukurova Resim ve Sanat Galerisi salonunda sergilenmektedir. Büyük ilgi gören sergi sanat severleri 2 hafta boyunca bir araya getirmeye devam edecektir.

………….OOO………..

GÜLEK MAHALLESİNDE YANGIN

Tarsus’a bağlı Gülek Mahallesinde ev yangını çıktı. Gülekli N.K.’ya ait iki katlı evin salon bölümünde bulunan şömine ateşinden sıçrayan alevler yangına neden oldu. İhbar üzerine olay yerine intikal eden Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri müdahale ederek yangını söndürdü. Olayda şans eseri yaralananın olmadığı yangında maddi hasar oluştu.

………….ooo..………..

TARSUS İDMANYURDU DÜN SİVAS BELEDİYEYE 1-0 YENİLDİ.

TFF 2. lig beyaz grupta yer alan Tarsus İdmanyurdu, dün deplasmanda Sivas Belediyespor ile karşılaştı.. Maç cumartesi günü oynandı sarı lacivertliler 1-0 yenildi. Maça 1 otobüs taraftar da gitti.

………….OOO………..

SİVAY-TiY MAÇINDA OLAY

TFF 2. Ligde dün  Sivas Belediyespor ile Tarsus İdman Yurdu arasında oynanan maçta olay vardı. İki takım futbolcuları birbirine tekme ve yumruklarla saldırdı. Maçı ev sahibi SİVAS 1-0 kazandı.

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

YAKUP BONCUK-MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi