FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 28 Kasım 2022 300 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 21-22-23-24-25-26-27 KASIM 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

21-22-23-24-25-26-27 KASIM 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus’tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

21 KASIM 2022’de TARSUS

TARSUS’A BAĞLI  BAZI KÖYLERDE SULAMA SUYU BORU DÖŞEMESİ

Tarsus ‘a bağlı  bazı köylerde sulama suyu boru döşemesi devam ediyor. Konu hakkında edinilen bilgiye göre,  Tarsus’un Çavuşlu, Yanıkkışla, Karakütük, Çokak Civarında Köylerimize ait, Çiftçilerimizin 2500 dekar Tarımsal Arazinin Sulama suyu ihtiyacını karşılayacak olan, 7 bin 344 metre uzunluğunda HDPE boru döşeme işlemi tamamlandı.

………….OOO………..

 TARSUS BEGONVİL ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ HİZMETE GİRDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin aileler için güvenli, minikler için ise kaliteli eğitim hizmetine kavuştukları kreşlerine bir yenisi daha eklendi. Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde yer alan Tarsus Begonvil Çocuk Gelişim Merkezi faaliyetlerine başladı.

………….OOO………..

TARSUSLULAR 3 GÜN BOYUNCA GENÇ MÜZİK AKŞAMLARINDA BULUŞTU 

Tarsus Belediyesi tarafından 3 gün boyunca süren Genç Müzik Akşamları eşsiz bir dinletiyle gerçekleştirildi. Tarsus’u sanatla, kültürle buluşturmaya devam eden Tarsus Belediyesi, klasik müzik ile geleneksel müziği sanatseverlerle bir araya getirdi. Birbirinden özel parçaları çalan genç sanatçılar, müzikseverlerden tam not aldı. Başkan Bozdoğan, Tarsus’un aydınlık yüzünün bu kentin mayasında var olduğunu söyleyerek, gençlerle gurur duyduğunu ifade etti.

 ………….OOO………..

“TARSUS’UN O AYDINLIK YÜZÜ BU KENTİN ZATEN MAYASINDA VAR”

 Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan  “Bu kentte eşikler medeniyeti dediğiniz zaman o deyime farklı bir açıdan bakabilirsiniz. Güvenlik olarak bakabilirsiniz. Özgürlük olarak bakabilirsiniz. Ya da daha ileri giderseniz sınırsız ve sınıfsız toplumdan bahsedebilirsiniz. Ama bunun ötesinde Tarsus’ta var olan 10 bin yıllık bir kentin kimliği, kültürü ve bunun getirdiği çok önemli bir bilinç var. dedi.

………….OOO………..

SERVİS ELEMANI KURSU BİTTİ, ŞİMDİ İŞ ZAMANI

  Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezinin öncülük ettiği Yetenek Dönüşüm Projesi, sektörün ihtiyaçlarına yönelik Finans-Muhasebe, Yönetim-Organizasyon, Satış-Pazarlama- Dış Ticaret-Lojistik” alanlarında gerçekleştirdiği mesleki eğitim seferberliğine ‘Turizm’ alanını da ekledi.

 ………….OOO………..

TABİT  45 KM’LİK ZORLU BİR PARKURU BAŞARIYLA TAMAMLADI
Tarsus Kent Konseyi Bisiklet Topluluğu pazar turu başarılı geçti. Tarsus, Kayadibi, Sağlıklı, Sıraköy, Muhat, Tarsus. 45 km’lik zorlu bir parkur oldu ama güzel de oldu.
………….ooo..……….

AMATÖR 1. KÜMEDE YENİ LİDER KAVAKLISPOR 

Amatör 1.  Küme Tarsus Grubunda  çekişmeli maçlar oynandı. Tarsus’ta  Kavaklıspor, Barbaros’u 3-2 yenerek liderliği eline geçirdi. Şampiyonluk mücadelesi veren Yenicespor ise Yıldırımspor’a 4-2 yenilerek kan kaybetti. Kaynak. Uğur Sandal

 ………….ooo..……….

 TİY , ESENLER’E 2-0 MAĞLUP

TFF 2. Ligde zor günler yaşayan Tarsus İdman Yurdu  dün İstanbulda Esenler Erokspor’a konuk oldu.Esenlerspor,   Tarsus İdman Yurdu  maçının ilk yarısı golsüz bitti.  Dün İstanbulda Esenler Erokspor Stadyumunda oynanan maçta Tarsus İdman Yurdu, 2. yarıda Esenler Erokspor dan 2 gol yedi ve mağlup oldu.

22 KASIM 2022’de TARSUS

KAYMAKAM’DAN ŞEHİT ÖĞRETMENİN KABRİNE ZİYARET VE DUA

24 Kasım Öğretmenler Günü Etkinlikleri kapsamında Şehit Öğretmen Buminhan Temizkan Yenice Mahallesindeki kabri başında Ailesi, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, İlçe Protokolü, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve Öğrenciler tarafından dualarla anıldı.

………….OOO………..

TARSUS’TA TÜRK DÜNYASININ DÜNÜ VE BUGÜNÜ KONULU PANEL

Tarsus’ta bugün, Türk Dünyasının dünü ve bugünü ve  yarının da Türk Dünyasının sorunları ve çözüm yolları konulu panel yapılacak. Belediye Nikah salonunda gerçekleştirilecek panel saat 17.30 da başlayacak. Panelde Emekli eski Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşdurmaz, Dr. Gökhan Tarıman Cenikoğlu ve  Prof. Dr. Mehmet Çeribaş konuşmacı olarak yer alacak.

………….OOO………..

TARSUS ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ AÇILIŞI SEVİNDİRDİ 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin aileler için güvenli, minikler için ise kaliteli eğitim hizmetine kavuştukları kreşlerine bir yenisi daha eklendi. Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde yer alan Tarsus Begonvil Çocuk Gelişim Merkezi faaliyetlerine başladı.

………….OOO………..

TARSUSLU ÇOCUKLAR ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİRE KONUK OLDU

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi (EBB) ve Mersin Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle, ‘Bilimle Mesafeler Engel Değil’ etkinliği düzenlendi. EBB’nin misafiri olarak Tarsus’tan gelen Mersin Büyükşehir Belediyesi Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesi öğrencileri ve öğretmenleri, Eskişehirli çocuklarla Bilim Deney Merkezi’nde bir araya geldi.

 ………….OOO………..

“BİR SONRAKİ DÖNEMDE SOSYAL KONUT HAMLESİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Mersin BŞB Başkanı Vahap  Seçer ‘’ Anamur’dan Tarsus’a her alanda kaliteli hizmet yapmak kolay iş değil. ‘’ dedi.

………….OOO………..

 SELÇUK TOGO  UĞURLU GİŞESİ YILBAŞI BİLETLERİNİ GETİRDİ

Yeni yıla girmeye 1.5 ay kala Yılbaşı Milli Piyango biletleri piyasaya çıktı. Her yıl birçok kişiye ikramiye dağıtan bazen de Türkiye’nin en büyük ikramiyelerinin çıktığı uğurlu Selçuk Togo gişesi yeni yıl biletlerini getirdi..

………….OOO………..

MERSİN GÜNCEL’E KUTLAMA

Ekim ayı içinde yayın hayatına atılan veb sitesine kutlama..  Gazeteci yazar Ali Pamuksüzer ve gazeteci yazar Yakup Boncuk, gazete sahibi Yusuf Öztan’ı tebrik etti.

………….OOO………..

TARSUS FESTİVALİ’NE ESNAFLARDAN TAM NOT

 Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen “Uluslararası Tarsus Festivali” kentte sosyal hayatın canlanmasının yanı sıra, esnaflara da büyük katkı sağladı.

………….ooo..………..

BARBAROS SPOR ÜZGÜN

Tarsus Barbarosspor  futbolda 6 maçın hepsini kazandı, 7.maçta yenildi. Bu sezon ilk kez yer aldığı birinci amatör kümede başarılı sonuçlar alan Barbarosspor 7. Maçta Kavaklıya 3-2 yenildi.

23 KASIM 2022’de TARSUS

TARSUS DOĞA PARKI’NDA TEDAVİSİYAPILAN ÇAKAL, DOĞAL YAŞAM ALANINA KAVUŞTU

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ne (MESKİ) bağlı olan Tarsus Karabucak Atıksu Arıtma Tesisi’nde, çamur havuzları  yanında bulunan boşluğa düşen çakal ekiplerin çalışmasıyla kurtarıldı. Çamur havuzlarının hemen yanında bulunan ve içerisinden aktarma borularının geçtiği boş alana düşen ve Karabucak Ormanı’ndan geldiği tahmin edilen çakalı fark eden görevliler, durumu Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı olan Tarsus Doğa Parkı yetkililerine bildirdiler. Çakal ekiplerin çalışmasıyla kurtarıldı.

………….OOO………..

TARSUS  BELEDİYE SPOR VOLEYBOLDA GALİP

Mersin Genç kızlar voleybol liginde Tarsus Belediyespor ekibi,  Mersin Üniversitesi voleybol takımını 3-0 yendi. Gelecek vaat eden Tarsuslu kızlar, ileride A takıma yükselmeyi hedefliyor.

………….OOO………..

KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ VESİLESİYLE DÜZENLENEN BİSİKLET SÜRME ETKİNLİĞİNİN STARTINI VERDİ

İl Milli Eğitim Müdürü  Adem KOCA, 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle düzenlenen bisiklet sürme etkinliğinin startını verdi.

………….OOO………..

TARSUS’TA BUĞDAY VE PAMUĞA FARK ÖDEMESİ

Tarsus’ta 2022 yılı fark ödemesi kapsamında bazı bitkilerin fatura alımları başladı. Ziraat Odası başkanı Veyis Avcı yaptığı açıklamada “2002 yılı fark ödemesi kapsamında buğday, arpa, çeltik, mısır, pamuk, soya, ayçiçeği gibi ürünlerin fatura alımlarına başlandı. Faturalarınızı Tarsus İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne teslim etmeniz gerekmektedir”dedi.

 ………….OOO………..

TARSUS DAHİL BADEM FİDANI DAĞITIMI SÜRÜYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın, üreticilere destek amacıyla ‘Destek Büyükşehir’den Üretim Çiftçiden’ sloganıyla sürdürdüğü fidan dağıtımları devam ediyor. Bu kapsamda Aydıncık, Bozyazı, Çamlıyayla, Erdemli, Gülnar, Mut, Silifke, Tarsus ve Toroslar ilçelerindeki 93 mahallede 189’u kadın toplam 587 üreticiye, 17 bin 831 adet badem fidanı dağıtımı gerçekleştirildi. 

………….OOO………..

 KÖPEK ISIRMALARINA ÖNLEM ALINMALI

Türkiye’de olduğu gibi Tarsus’ta da son zamanlarda sokak köpeklerinin çoğalması sıkıntı yaratıyor ve şikayetlere neden oluyor.

………….OOO………..

TARSUS ŞEHİR TİYATROSU23 KASIMDA ÇİRKİN’İ SAHNELEYECEK

Tarsus belediyesi Şehir Tiyatrosu Kasım ayı etkinliklerine devam ediyor. 23 ve 24 Kasım tarihlerinde Çirkin adlı tiyatro oyunu izleyici karşısına geçecek. Bu oyun her iki günde de saat 19.00 da başlıyor. Bu oyun Mavi bulvardaki şehir tiyatrosu Ayşe Lebriz sahnesinde izlenebilir. 30 Kasım tarihinde  ise Bir alzheimerin anıları adlı tiyatro oylunu sahnelenecek.

………….ooo..………..

SAFRA KESESİNDE İLGİNÇ OLAY

Tarsus’ta şiddetli karın ağrısı şikayeti ile hastaneye giden Nazmiye Y. Adlı kadının  (80), safra kesesinden çıkıp bağırsağını delerek tıkayan taş, operasyonla çıkarıldı. Taş 3 santimetrelik boya ulaşmış.

 ………….ooo..………..

TARSUS İDMANYURDU, BU HAFTA ANKARA SPORU KONUK EDECEK

TFF 2. ligde Tarsus idmanyurdu bu hafta sonunda kendi evinde Ankara Sporu konuk edecek. Maç 27 Kasım Pazar günü saat 14.00’de Tarsus şehir stadında oynanacak. Geçen hafta İstanbul’da Esenler Erok Spora 2-0 yenilen TİY bu hafta sahasında galip gelmek istiyor.

24 KASIM 2022’de TARSUS

TARSUS’TA ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI

Bugün 24 Kasım Öğretmenler günü kutlaması yapılacak. Tarsus’taki kutlama töreni için bu sabah saat 09.30 da Atatürk anıtı önünde çelenk koyma töreni yapılacak. Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin anıta çelenk koyacak saygı duruşunda bulunacak ve istiklal marşı söylenecek. Kutlamalar daha sonra saat 10.30’dan itibaren Şehitishak ilkokulu Esra Şemsi toplantı salonunda devam edecek. burada gün ile ilgili şiirler okunup konuşmalar yapılacak. Şarkılar söylenecek.

………….OOO………..

ÖĞRETMENLERİN RESİM SERGİSİ

24 Kasım Öğretmenler günü kutlaması nedeniyle Tarsus’lu öğretmenlerin eserlerinden oluşan resim sergisi açıldı. Tarsus AVM’de 28 Kasım tarihine kadar karma resim sergisi açık kalacak.

………….OOO………..

ULUSLARARASI TARSUS KUKLAFESTİVALİ  2 ARALIK’TA BAŞLIYOR

Tarsus Belediyesi’nin kenti kültür sanatla buluşturmak amacıyla hayata geçirdiği etkinlikler devam ediyor. Bu yıl ilki düzenlenecek olan ve 7 yerli 2 yurt dışından birbirinden başarılı kukla gösterilerinin Tarsus’ta sahneleneceği ‘1.Uluslararası Tarsus Kukla Festivali’ 2-10 Aralık tarihleri arasında Ayşe Lebriz Berkem Sahnesi’nde başlıyor.

………..OOO…………

ÇKA’DA YENİ ÇAĞRI DÖNEMİNDE TOPLAMDA 55 MİLYON TL DESTEK SAĞLANACAK

Çukurova Kalkınma Ajansı’nın ilan ettiği “Genç İstihdamı Faizsiz Kredi Destek Programı” ve “Genç Girişimci Destek Programı”yla ilgili olarak  “Çukurova Kalkınma Ajansı 2022 Yılı Teklif Çağrıları Mersin Bilgilendirme Toplantısı’’ Mersin’de Vali Ali Hamza Pehlivan’ın başkanlığında gerçekleştirildi.Yeni çağrı döneminde toplamda 55 milyon TL destek sağlanacak.

………….OOO………..

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİNDEN TARSUS’TA DURAK TEMİZLİK ÇALIŞMASI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarsus-Çamlıyayla Koordinasyon Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, vatandaşların sıklıkla kullandıkları otobüs duraklarında yıkama ve dezenfekte çalışması yürütüyor.

………….OOO………..

BIÇAKLI SİLAHLI KAVGADA 2 YARALI

Tarsus ‘ta dün  çıkan silahlı ve bıçaklı kavgada iki  kişi yaralandı. Olay, Reşadiye Mahallesi’nde C.E. (43) ve O.E. (49) arasında çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine C.E. silahla, O.E. bıçakla yaralandı.Haber verilmesi üzerine bölgeye sevk edilen sağlık ekiplerince yaralılar Tarsus Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

………….OOO………..

 SELÇUK TOGO  UĞURLU GİŞESİ YILBAŞI BİLETLERİNİ GETİRDİ

Yeni yıla girmeye 1.5 ay kala Yılbaşı Milli Piyango biletleri piyasaya çıktı. Selçuk Togo Uğurlu gişesinde çeyrek bilet 50, yarım bilet 100 ve tam bilet 200 TL den satışa sunuldu.

25 KASIM 2022’de TARSUS

TARSUS’TA ÖĞRETMENLER  GÜNÜ KUTLANDI

Tüm Türkiye’de olduğu gibi dün Tarsus’ta da 24 Kasım Öğretmenler günü kutlaması yapıldı. Tarsus’taki kutlama töreni için sabah saat 09.30 da Atatürk anıtı önünde çelenk koyma töreni yapıldı.

………….OOO………..

ÖĞRETMENLERDEN KAYMAKAMA ZİYARET

24 Kasım Öğretmenler Günü Etkinlikleri kapsamında Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin başkanlığında bir grup öğretmen Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU’yu ziyaret etti.

………….OOO………..

KADINA ŞİDDETİ ÖNLEME TOPLANTISI

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı yapıldı. Toplantı, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU başkanlığında Kaymakamlık Misak-ı Milli Toplantı Salonunda yapıldı.

………….OOO………..

TARSUS MÜFTÜSÜNDEN DESTEK

25 Kasım Kadına şiddete hayır günü öncesinde Tarsus Müftüsü Ali Can da bir etkinlikle kadınlarımıza şiddete karşı olduğunu gösterdi.

………….OOO………..

ELİFE HANIMDAN ÖĞÜTLER: ÖĞRENCİLER AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Mersin Diş Hekimleri Tarsus Temsilcisi Dr. Elife Toygar Turgut , öğrencilere doğru diş fırçalama teknikleri ile ağız ve diş sağlığının önemini anlattı. Hafta boyunca süren derslerde çocuklara diş fırçalama alışkanlığının ve ağız sağlığının önemi anlatıldı. Aynı zamanda zararlı ve yararlı yiyecekler hakkında öğrencilere bilgiler verildi.

………….OOO………..

TARSUS HUZUREVİNE ATAMA

Bir süredir boş bulunan Tarsus Huzurevi müdürlüğüne Erdem Doğan atandı. Belediye başkanı Haluk Bozdoğan, kendisini ziyaret eden yeni müdür Erdem Doğan’ı kutladı. Görevinde başarılar diledi.

………….ooo..………..

TARSUS’TA KURTARMA OPERASYONU

Tarsus’ta  bir restoran sahibi, nefes borusuna yemek kaçan kadına Heimlich manevrasıyla müdahale yaptı.  Kadın kurtuldu.

………….ooo..………..

TARSUS BELEDİYESİ ŞEHİR TİYATROSU “ÇİRKİN” OYUNUNUN PRÖMİYERİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu, ‘’Çirkin’’ isimli oyununun prömiyeri ile 2022-2023 sanat sezonunu açtı. Ayşe Lebriz Berkem Sahnesi’nde sahnelenen oyuna Tarsuslu sanatseverlerin ilgisi yoğun oldu. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Tarsus Şehir Tiyatrosu ekibimizle gurur duyuyorum, biz, gençlerin iyi yerlere gelmesi, sanatın gelişmesi, çocuklarımızın geleceği ve Tarsus’umuz için bize çirkin denilmesine razıyız, hiçbirimiz bu yoldan dönmeyeceğiz” dedi.

 ………….ooo..……….

 BAŞKAN  DR. HALUK BOZDOĞAN, MİLLİ MAÇI İZLEDİ

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ile birlikte FIBA 2023 Kadınlar Avrupa Şampiyonası eleme maçları kapsamında Mersin’de düzenlenen A Milli Takımımız ve Arnavutluk karşılaşmasını izledi. Arnavutluk’u 140-44 skorla mağlup eden A Milli Kadın Basketbol Takımımızı yürekten kutluyoruz.

26 KASIM 2022’de TARSUS

SEÇİMDEN ÖNCE İL OLMAYI BEKLEYEN İLÇELER ARASINDA TARSUS İLK 10 İÇİNDE

Türkiye’de Haziran 2023 seçimlerine kadar 10 yada 12 ilçenin il yapacağı iddia edildi. Önümüzdeki süreçte 10 veya 12 ilçenin daha il yapılmasıyla Türkiye’nin illerinin sayısı 93’e çıkacak. İl  yapılacağı iddia edilen ilçeler arasında Türkiye’nin turizm cenneti Bodrum , Alanya  ve Tarsus’ta var… 

………….OOO………..

 İYİ PARTİ ÇAMLIYAYLA’DA SEÇİM

Meral Akşener’in genel başkanı olduğu İyi Parti Çamlıyayla’da seçim yapıldı. Kudret Özdemir yeniden başkan seçildi.

………….OOO………..

CHP TARSUS KADIN KOLLARINDAN ‘KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE GÜNÜ’ AÇIKLAMASI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tarsus İlçe Kadın Kolları Başkanı  Belda BOROĞLU, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla, CHP Tarsus İlçe Başkanlığı binasında basın açıklaması düzenledi.

………….OOO………..

TERÖR ÖRGÜTLERİNE DARBE

Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri,  Tarsus dahil Mersin genelinde 14 şahsı gözaltına aldı. PKK/KCK silahlı terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yaptığı çalışmalarda, yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştirilen başarılı operasyonlar neticesinde ağır kayıplar veren terör örgütünün eylem arayışı içerisinde oldukları tespit edildi.

………….OOO………..

“TARSUS NEDEN İL OLMALI?” KONUSU İLE FOTOĞRAFÇILAR MARATONU BAŞLIYOR

Medeniyetler Başkenti Tarsus’un il olması için “İl’le de Tarsus” projesini hayata geçiren Tarsus Belediyesi, tarihi ve kültürel değerleri ile ön plana çıkan Tarsus’un birbirinden harika doğal ve kültürel güzelliklerinin görsel arşivini oluşturmak, ulusal boyutta tanıtılmasını sağlamak ve bu yolla Türkiye fotoğraf sanatına katkı sağlamak amacıyla “Tarsus Neden İl Olmalı” teması ile Fotoğrafçılar Maratonu düzenliyor. Maraton’da toplam 84 bin TL ödül verilecek.

 ………….OOO………..

TARSUS İDMANYURDU, YARIN ANKARASPORU KONUK EDECEK

TFF 2.ligde bu hafta Tarsus idmanyurdu için zorlu bir hafta.  Tarsus İdmanyurdu, yarın Ankarasporu konuk edecek. TFF 2. ligde Tarsus idmanyurdu bu hafta sonunda kendi evinde Ankarasporu konuk edecek. Maç 27 Kasım Pazar günü saat 14.00’de Tarsus şehir stadında oynanacak. Geçen hafta İstanbul’da Esenler Erokspora 2-0 yenilen TİY bu hafta sahasında galip 

gelmek istiyor.

………….OOO………..

BARBAROS  ile ALİFENDİOĞLU OYNUYOR

Tarsus’ta önemli maçta Barbarosspor, bugün  Aliefendioğlu sporu konuk edecek. Mersin 1. amatör küme Tarsus grubuna dahil maç Yunus Emre sahasında saat 14.00’de başlayacak.

27 KASIM 2022’de TARSUS

TARSUS SARIULAK ZEYTİNYAĞI’NA İLGİ BÜYÜK OLDU

Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) öncülüğünde Antalya’da “Coğrafi İşaretler Sempozyumu ve Sergisi” düzenlendi. Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO), Gürcistan Fikri Mülkiyet Merkezi ve Azerbaycan Fikri Mülkiyet Ajansı işbirliğiyle Antalya da düzenlenen sempozyuma birçok ülkeden temsilciler katıldı.

………….OOO………..

KADIN ŞİDDETİNE ANIT

Tarsus Belediyesi 25 Kasım ‘’Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ etkinliklerimiz kapsamında; etkinlik yaptı. Bu kapsamda daha önce  Tarsus’ta öldürülen kadınlar anısına ve şiddetin her türlüsüne karşı farkındalık oluşturmak için bir dizi etkinlikler düzenlendi. Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ‘’Tarsus’ta öldürülen kadınlar anısına ve şiddetin her türlüsüne karşı farkındalık oluşturmak istedik’’ dedi.

………..OOO…………

TARSUS’TAN HAYVAN KATLİAMINA TEPKİ

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Konya’da hayvanların katledilişine tepki gösterdi. Bozdoğan ‘’ Konya’da hayvanların katledilişine seyirci kalmak, en az; insanlığından çıkmış canilerle eşdeğer olmayı gerektirir. Konya’daki vahşet kabul edilemez! Canlıların yaşam hakları ellerinden alınamaz! Yaşayan her türlü canlıya şiddetin karşısında olacağız ve bu canilerin yargılanlamalarını sağlayacağız. ‘’ dedi.

………..OOO…………

ÇAĞDAŞ HALK OZANI RUHİ SU ANISINA ETKİNLİK

Tarsus’ta merhum Çağdaş Halk Ozanı Ruhi Su anısına etkinlik yapıldı. Okan Toygar ve Evren Öntaş’ın yorumlarıyla; sazıyla, sözüyle hep yaşayan ve yaşayacak olan Çağdaş Halk Ozanı Ruhi Su anısına söylenen türküleri dinleyen vatandaşlarımız keyif ve özlem dolu bir akşam geçirdi.

………..OOO…………

TARSUS’TA KAZADA BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Tarsus’ta dün  meydana gelen kazada Tıra arkadan çarpan kamyonet sürücüsü hayatını kaybetti. Tarsus Gaziantep Otoyol Adana-Tarsus yönü, Yenice bölgesi Ankara yol ayrımında kaza oldu.

………….OOO………..

ULUSLARARASI  TARSUS KUKLA FESTİVALİNE DAVET

Tarsus Belediyesi’nce bu yıl ilki düzenlenecek olan ve 7 yerli 2 yurt dışından birbirinden başarılı kukla gösterilerinin Tarsus’ta sahneleneceği ‘1.Uluslararası Tarsus Kukla Festivali’ 2-10 Aralık tarihleri arasında Ayşe Lebriz Berkem Sahnesi’nde başlıyor.

 

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

YAKUP BONCUK – MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi