FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 31 Ekim 2022 191 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 24-25-26-27-28-29-30 EKİM 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

24-25-26-27-28-29-30 EKİM 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus’tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

24 EKİM 2022’de TARSUS

TARSUS’TA BİLİM ŞENLİĞİ SONA ERDİ

TÜBİTAK desteği ile organize edilen Tarsus Bilim Şenliği yapıldı. 21 Ekim’de açılış merasimi, Tarsus Şehir Stadyumunda, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU ve ilçe protokolünün katılımıyla yapıldı. 3 gün süren etkinlik 23 Ekim’de sona erdi.

………….OOO………..

TARSUS MARATONU DÜN YAPILDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonuyla düzenlenecek olan ‘14. Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu  Tarsus’ta yapıldı. Başkan Vahap Seçer Tarsus’a gelerek maratona katıldı. Tarih ve kültür kenti Tarsus’ta, “14. Uluslararası Tarsus YarıMaratonu” coşkusu yaşandı. Mersin Büyükşehir Belediyesinin organizasyonuyla koşulan Maraton, 2 etap şeklinde gerçekleşti. Başlangıç ve bitiş noktası Cumhuriyet Meydanı olarak belirlenen yarışların startını Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu verdi.

………….OOO………..

MARATONU KAZANAN KENYALI

Maraton Yarışının genel klasman erkekler kategorisinde Sang Benard Cheruiyot 1.05.16 derecesiyle, genel klasman kadınlar kategorisinde ise Fatma Karasu 1.13.56 derecesiyle birinci oldu. 14. Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu’nun Birincisi Kenyalı Atlet Sang Benard Cheruiyot oldu.

………….OOO………..

ULUSLARARASI TARSUS FESTİVALİNE DAVET

4-5-6 Kasım’da ilk kez düzenlenecek Uluslararası Tarsus Festivali hakkında da kısa bir bilgi aktaran Başkan Vahap Seçer, “Ortadoğu’dan Kafkaslara, Balkanlar’dan Avrupa’ya; dünyanın her tarafından halk dansları toplulukları, sanatçıları, şairleri, yazarları, çizerleri burada olacak!!” diye konuştu

………….OOO………..

PSİKOLOĞ AYSUN ŞEN ,TARDOBDER’DE MUHTEŞEM BİR ÇALIŞMA GERÇEKLEŞTİRDİ

TARDOBDER  Ümran YILDIRIM,  ‘’Değerli Psikoloğumuz Aysun Şen Hanım Ve Tarsuslu Hanımlar İle  TARDOBDER’De Muhteşem Bir Çalışma Gerçekleştirdik. Yoğun Bir Katılım Sağlanan Seminerde Bir Çok Konu Hakkında Bilgi Sahibi Olan Hanımlar, Doğru Nefes Almanın Sağlığa Ne Denli Faydalı Olduğunu Deneyimleyerek Gördüler. Meditasyon Öncesi, Soruları Alan Psikoloğumuz Bir çok konuya da cevap vermiş oldu.’’ Dedi.

………….OOO………..

HASTA VE YAŞLI HAKLARI İÇİN KONFERANS

Tarsus’ta  ’26 Ekim Hasta Hakları Günü’ dolayısıyla  hasta ve yaşlılara yönelik bir  program düzenlendi. Aile Hekimi Dr. Esin Esen Delibaş,  Avukat Özüm Öz konuşmacı olarak davet edildi.

TARİH .26 Ekim 2022 Çarşamba

SAAT . 13.30

YER. Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi Şehitler Tepesi Mahallesi Şehit Fazlı Kalaycı Ortaokulu Yanı-Tarsus

 ………….ooo..………..

TARSUS İY,   BATMAN MAÇI  BERABERE

TFF 2. lig beyaz grupta mücadele eden Tarsus İdmanyurdu , dün Batman Petrol maçında 0-0 berabere kaldı.

TFF 2. Ligde yer alan Tarsus İdmanyurdu, Batman Petrolspor Maçına Sakat Ve Cezalı 5 Oyuncudan yoksun gitti. Batman’a giden sarı lacivertli temsilcimiz maçta 0-0 berabere kalarak 1 puanla döndü.

 25 EKİM 2022’de TARSUS

ŞEHİDİMİZ OZAN OLGU KÖREKE UNUTULMADI..

Aydanur ve Hüseyin Köreke’ nin ikinci ve son çocuğuydu Kahraman Şehidimiz Ozan Olgu Köreke.  Bu değerli askerimizi 23.10.2017 tarihinde şehit verdik. Tam 5 yıl önce.. Şehidimizi ailesi ve sevenleri Şehitler Abidesinde dualarla andı.

………….OOO………..

TARSUS ZEYTİN HASAT ŞENLİĞİ  BAŞLIYOR

Tarsus’un doğal, kültürel ve tarihsel değerlerini tanıtma çalışmalarını sürdüren Tarsus Belediyesi,  kentin yeşil dokusunu arttırabilmek ve tescilli ürünleri koruma altına alabilmek amacıyla açılışını gerçekleştireceği Gaziler Mahallesi’nde bulunan Zeytin Gen Bahçesi’nde Zeytin Hasat Şenliği düzenliyor. Zeytin Hasadı Şenliği, 25 Ekim Salı Günü saat 10.00’da Zeytin Gen Bahçesi’nde gerçekleşecek.

 .………….OOO………..

ZEYTİN ETKİNLİKLERİ GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Gaziler Mahallesi 1856 Sokak’ta bulunan 75-108 yaş aralığında 47 adet zeytin ağacının yer aldığı Zeytin Gen Bahçesi’nin şenlik kapsamında açılışı gerçekleştirilecek.

………….OOO………..

UCLG’NİN ‘BARIŞ’ ÖDÜLÜ BAŞKAN SEÇER’E TAKDİM EDİLDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği Sosyal Uyum Merkezi projesiyle 7. Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler (UCLG) Kongresi’nde, ‘3. UCLG Barış Ödülü Yarışması’ kapsamında mansiyon ödülü almaya Tarsuslu Büyükşehir çalışanı Çağan COŞKUNER’in projesiyle hak kazanmıştı. Güney Kore’de düzenlenen toplantıda ödülü, Başkan Vahap Seçer adına proje heyeti ödülü aldı.

………….OOO………..

TARSUS’TA MEVSİMLİK İŞÇİLERE YÖNELİK BİR ÇALIŞMA  YAPILACAK

Tarsuslu Çağan COŞKUNER’in Ödüllü Uyum Merkezi projesinin, Mersin’de yaşayan göçmenlerin uyumu açısından önemli bir kapı işlevi gördüğü belirtilen ziyarette, son 2 yılda Uyum Merkezi’nden yararlanan göçmen sayısının 6 bini geçtiği vurgulanarak; halen Türkçe kursları, psikososyal, hukuki destekler, iş ve meslek, eğitim danışmanlık hizmetleri gibi hizmetlerin devam ettiği dile getirildi. Ayrıca, Tarsus’ta mevsimlik işçilere yönelik bir çalışma yapılabileceği ve bu yöndeki çalışmanın hazırlık aşamasında olduğu da ifade edildi.

………….OOO………..

JAPONLARDAN HİBE ALMAYA HAK KAZANAN SAĞLIK ARACI

Japonya Büyükelçiliği Yerel Projelere Hibe Programına sunulan ‘Tarsus Belediyesi Gezici Sağlık Tarama Aracı’ Projesi  başarılı bulunarak hibe almaya hak kazandı. Tam donanımlı sağlık tarama aracımız tüm Tarsusumuza hayırlı uğurlu olmasını diler, Japonya Büyükelçisi Kazahiro Suzuki’ye teşekkürlerimizi sunarız.

………….OOO………..

ÇYDD’DEN CUMHURİYET KONFERANSI DÜZENLİYOR

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Tarsus Şubesi, Cumhuriyetin 99. Yıldönümünü daha farklı, amacına uygun, anlamlı ve etkili bir şekilde düzenlemek amacıyla bir konferans ve söyleşi düzenleme kararı aldı. Bu kapsamdaki konferans ve söyleşi etkinliği 28 Ekim 2022 Cuma günü saat 14:00’te Asutay İş Merkezi Kent Konseyi Salonunda gerçekleştirilecek. 

………….OOO………..

KÜLTÜR MERKEZİNE HIRSIZ MI GİRDİ?

Yaklaşık 4 yıl önce bakım ve onarım amacıyla boşaltılan Uzun süredir  atıl vaziyette kalan geçtiğimiz aylarda  Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca Tarsus Belediyesine devredilen  Tarsus 75.Yıl Kültür Merkezinde hırsızlık olayı yaşandığı iddia edildi.

………….OOO………..

TARSUS’TAN EZAN OKUMA YARIŞMASI DERECESİ

2022 Yılı Camiler ve Din Görevlileri haftası dolayısıyla Din görevlileri arası Ezanı Güzel Okuma Yarışmasında Tarsus ilçesi İmam-Hatip Tatbikat Cami İmam-Hatibi Mahmut Turan bölge birincisi oldu.

………….OOO………..

 TARSUS DOĞA PARKI YABAN HAYVANLARINA MERHEM OLUYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Tarsus Doğa Parkı’nda, doğada farklı nedenlerle zarar görerek yaralanan hayvanların bakım ve tedavileri başarıyla yapılıyor

………….ooo..………..

GÖKÇEL TARSUS TSO’DA

CHP Milletvekili Cengiz Gökçel, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak, Meclis Başkanı Hüsnü Yağcı ve Yönetim Kurulu üyelerine yeni dönem için hayırlı olsun dedi.

………….ooo..………..

TİY KONGRESİ BUGÜN

TFF 2. lig Beyaz grupta mücadele eden Tarsus İdmanyurdunun kongresi bugün yapılacak. Kongre duyurusu gereği ilk toplantı 18 Ekim’de yapılacaktı. Ancak belirtilen tarihte çoğunluk olmadığı için kongre 25 Ekim tarihine saat 17 ye  ertelenmişti. 

26 EKİM 2022’de TARSUS

TARSUS’TA “CUMHURİYET ŞÖLENİ ORATORYOSU”NA DAVET GELDİ

Orkestra Şefliğini Daniel Fedorean’ın yapacağı, Mersin Büyükşehir Belediyesi Sanat Topluluklarımızın “Cumhuriyet Şöleni Oratoryosu” 26 Ekim Çarşamba günü saat 20.00’de Tarsus Yarenlik Alanı’nda gerçekleştirilecektir.

………….OOO………..

TARSUS ZEKA SATRANÇ KULÜBÜ SPORCULARI YİNE DERECE YAPTI

Tarsus Zeka Satranç Kulübü oyuncuları, katıldıkları turnuvalarda yine derece yapmaya devam ediyor.
Tarsus Hayrünnisa Köylügil İlkokulu’nda, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” kutlamaları kapsamında satranç turnuvası düzenlendi. Turnuvaya katılan Zeka Satranç Kulübü oyuncularından 8 yaş kategorisinde Kaan Ege birinci, Hüseyin Kesen ise ikinci oldu.

………….OOO………..

BAŞKAN BOZDOĞAN, “İSMETPAŞA’YI 3-5 ÇAPULCUYA TESLİM ETMEM”

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan son günlerde basında yer alan belediye iştirak şirketi TESKİ ile ilgili iftira ve beyanlar üzerine bir basın toplantısı gerçekleştirdi. TESKİ’nin halkın şirketi olduğunu belirten Başkan Bozdoğan, söz konusu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ifade ederek, “Kimin rantına dokunduysam, herkesten acayip sesler çıkıyor. Ama ben bunlara hep dokunacağım. Çünkü bir kentin rantını halk yaratır. İsmetpaşa;nın rantını da halk yarattı. O rantlar 3-5 tane çapulcuya asla gitmeyecek. Karalama kampanyası yapıyorlar” dedi.

………….OOO………..

TARSUS EMLAKÇILAR DERNEĞİNDE ÖZGÜR GÜLBAHAR GÜVEN TAZELEDİ

Tarsus’ta kısa adı TARED olan Tarsus Emlakçılar Derneği olağan genel kurulu yapıldı. Mevcut Başkan Özgür Gülbahar güven tazeleyerek başkanlığa yeniden seçildi.

………….OOO………..

İYİ PARTİ TARSUS TEŞKİLATINDAN KUTLAMA

İYİ Parti Tarsus İlçe Başkanı Daniyel Mercan ve yönetimi dün (25.10.2022 Salı günü saat 12.00’da)  Partilerinin  5. Kuruluş yıldönümü münasebetiyle Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk anıtına  çelenk koydu. İYİ Parti Tarsus İlçe Yönetim kurulu olarak çelenk bırakılırken saygı duruşunda bulunuldu, istiklal marşı söylendi.

………….OOO………..

TARSUS TİCARET BORSASI YÖNETİMİ HİSARCIKLIOĞLU’NU MAKAMINDA ZİYARET ETTİ

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Seçer ve Meclis Başkanı Murat Kaya beraberlerindeki heyet ile birlikte Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu makamında ziyaret etti.

………….OOO………..

TARSUS FESTİVALİ HAZIRLIĞI TAMAM

Tarsus Festivali; Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarsus’a Değer Katanlar Kurulunca (TADEKA) önerilen ve birlikte geliştirilen program ile düzenleniyor. Buna göre Tarsus Festivali bu yıl  4 kasımda başlayacak. Kleopatra teması ile gerçekleşecek. Festivalde tarihi geziler, konserler, gösteriler, söyleşiler, lezzet sunumları, sergiler ve festival korteji yer alacak.

………….OOO………..

 TARSUS’TA YARALAMALI KAZA

Tarsus’ta dün yolun karşısına geçmeye çalışan kişi, otomobilin çarpması sonucu yaralandı.

………….ooo..………..

TİY KONGRESİ  YAPILDI

TFF 2. lig Beyaz grupta mücadele eden Tarsus İdmanyurdunun kongresi dün  yapıldı. Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı’nda Cumali Yağcı, Zafer Yıldırım ve Gani Nazlıgül Divan Kuruluna seçildi. Gelir-gider ve faaliyet raporlarının okunması ve ibrasının ardından seçimlere geçildi. Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı’nda oy birliği ile Emin Danyal Gür Kulüp Başkanlığına seçildi.

 ………….ooo..………..

TİY YÖNETİMİNDEN 2 İSTİFA

2022-2023 Futbol Sezonu’nda TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden ekibimiz Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübü’nün Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı sonrası ilginç gelişme.. Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısının hemen ardından Yakup Ateş ve Mehmet Karagözlü’nün yönetim kurulu Üyeliğinden istifa ettikleri öğrenildi. İstifa ettikleri sosyal medyada paylaşılan iddialarla duyuldu.

 27 EKİM 2022’de TARSUS 

HALUK LEVENT, 28 EKİM’DE TARSUS’TA

Tarsus Belediyesi Cumhuriyet’in kuruluşunun 99’uncu yıl dönümünü bu sene de Tarsuslularla birlikte kutluyor. İki gün sürecek olan birbirinden renkli ve anlamlı etkinliklerin yer aldığı kutlama programları sanatçı Haluk Levent konseri ile taçlanacak. Haluk Levent, sevilen şarkılarını 28 Ekim Cuma Günü saat 21.00’da Tarsuslularla Atatürk Gösteri Merkezinde birlikte söyleyecek.

………….OOO………..

GAZETECİ IŞIK KANSU 

TARSUS’A GELİYOR

Tarsus’ta 29 Ekim coşkusu 2 gün süren Tarsus Belediyesinin programları ile doyasıya yaşanacak. STEM Merkezi’nde çocuklarla Yazar-Gazeteci Işık Kansu Tarsus’a geliyor. 29 Ekim Cumartesi saat 14.30 Nikâh Salonunda Golden Horn Brass konseri gerçekleştirilecek.

………….OOO………..

KAYIP GENÇ KIZ TARSUS’TA ARANIYOR

Kaybolan bir genç kızın izi Tarsus’ta aranıyor. Manisa’daki evlerinden bir hafta önce ayrıldıktan sonra haber alınamayan Kumsal E. adlı 14 yaşındaki kızın  sosyal medyadan tanıştığı gencin yaşadığı Tarsus’a geldiği tahmin ediliyor. Bu nedenle aramalar Tarsus’ta sürdürülüyor.

………….OOO………..

TARSUS FESTİVALİNDE “KLEOPATRA” TEMASI İŞLENECEK

4 Kasım’da Tarsus Festivali başlıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarsus’a Değer Katanlar Kurulunca (TADEKA) önerilen ve birlikte geliştirilen program ile düzenleniyor.

………….OOO………..

TOROSLARDA SOKAK ÇETELERİNE DARBE

Mersin Toroslar ilçesi Korukent Mahallesi Galericiler sitesinde yasadışı bahis ve kart dolandırıcılığı yapan iki suç çetesi mensuplarına darbe vuruldu. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edildi.

………….OOO………..

ÇİFTÇİ BULUŞMALARININ 116.’SI TARSUS’TA YAPILDI

Türkiye İş Bankası  tarafından düzenlenen Çiftçi buluşmalarının 116. sı Tarsus’ta yapıldı.Gözenler restaurantta düzenlenen Çiftçi buluşması etkinliğinde İş bankası Tarsus Şubesi müdürü Muttalip Bağcı,  ve diğer katılımcı bankacılar çiftçilere bilgi verdi. İş Bankasının, ilk başlangıç olarak 2016 yılından bu yana düzenlediği Çiftçi Buluşması etkinliklerinin 116.sı gerçekleştirildi. Bankanın bugüne kadar 20 bine yakın çiftçi ile bir araya geldiği etkinliğin Tarsus ayağında Bağcı açıklamalarda bulundu.

………….OOO………..

TARSUS’A 400 KONUT DAHA

Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz ‘’Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Sincan Lale Meydanı’nda “İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi İlk Temel Atma Töreni”ne katıldığını anımsatan Yılmaz, törenin Ankara’da büyük bir coşku ve gururla gerçekleştirildiğini ‘’kaydetti.İl merkezine 2 bin 122, Anamur ilçemize 1000, Aydıncık ilçemize 128, Toroslar ilçemize 650, Mut, Silifke ve Tarsus ilçelerimize de 400’er konut olmak üzere toplam 5 bin 97 konut yapılacaktır.” diye konuştu.

………….OoO………

MECLİS BUGÜN TOPLANIYOR

Tarsus Belediyesi  Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı 2. Birleşimi 27.10.2022 Perşembe günü saat 14.00’da Belediye Meclis Salonunda gerçekleşecektir.
GÜNDEM MADDELERİ:
1- 2023 Mali Yılı Taslak Performans Programı
2- 2023 Mali Yılı Taslak Bütçesi

………….OoO………

TİY YÖNETİMİ,  BU CUMA TOPLANACAK

Tarsus Belediyesi Nikah Salonu’nda yapılan kongrede seçimlere tek liste ile  seçilen yeni yönetim Cuma günü toplanarak görev bölümü yapacak.

28 EKİM 2022’de TARSUS 

TARSUS’TA  29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI BUGÜN BAŞLIYOR

29 Ekim Cumhuriyet Bayramında Tarsus’ta yapılacak kutlama proğramı belli oldu. Buna göre etkinlikler 28 Ekim 2022 Cuma günü saat 13.00’de başlayacak. Cumhuriyet alanında saat 13.00’de Atatürk anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile kutlamalar başlayacak.

 ………….OOO………..

HALUK LEVENT BUGÜN TARSUS’TA

Tarsus Belediyesi Cumhuriyet’in kuruluşunun 99’uncu yıl dönümünü bu sene de Tarsuslularla birlikte kutluyor. İki gün sürecek olan birbirinden renkli ve anlamlı etkinliklerin yer aldığı kutlama programları sanatçı Haluk Levent konseri ile taçlanacak. Haluk Levent, sevilen şarkılarını 28 Ekim Cuma Günü saat 21.00’da Tarsuslularla Atatürk Gösteri Merkezi’nde birlikte söyleyecek Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Cumhuriyet etkinliklerine tüm Tarsusluları davet etti.

 ………….OOO………..

‘KAHRAMANLIK TÜRKÜLERİ VE ŞİİR DİNLETİSİ’ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Cumhuriyet’in 99. Yılı Etkinlikleri kapsamında Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi’nde Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu tarafından ‘Kahramanlık Türküleri ve Şiir Dinletisi’ etkinliği düzenlendi. Programa katılan Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, etkinliği düzenleyen Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubuna teşekkür etti.

 ………….OOO………..

 TARSUS BELEDİYESİ’NİN 2023 MALİ YILI BÜTÇESİ KABUL EDİLDİ

TARSUS BELEDİYESİ 2023 BÜTÇESİ 1 MİLYAR 139 MİLYON 498 BİN TL

Tarsus Belediyesi’nin 2023 Mali Yılı Bütçe ve Performans Programı, Belediye Meclis Toplantısında görüşülerek 1 milyar 139 milyon 498 bin TL’lik 2023 yılı bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi.

………….OOO………..

TARSUS’TA CUMHURİYET ŞÖLENİNE BÜYÜK İLGİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yıl dönümü kutlamalarını coşku içerisinde gerçekleştirmeye başladı. Büyükşehir’in düzenlediği ‘Cumhuriyet Şöleni’ konser ve oratoryolarının ilki, Tarsus’ta düzenlendi.

………….OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ SÜTÜN KİLOSUNU 11 TL’YE ÇIKARDI

Tarsus Belediyesi  Üreticiden toplayıp halka sattığı Sütün Kilosunu 11 Tl’ye çıkardı. Daha önce litresi (kilosu) 9 TL’den satılan süt bir süredir 11 TL den satılmaya başladı. Bunun üzerine sokak sütçüleri de fiyat artırımına gitti ve bazı yerlerde 14 TL, bazı yerlerde 15 TL’den satışa başlandı.

………….OOO………..

TARSUS’TA KANTAR TARTI ÜCRETİ ARTTI

Tarsus’ta yüklü araçların taşıdığı ürünün kilosunu belirlemek için kullanılan  tartı kantar ücreti arttı. Tarsus Ticaret Borsasında kantar tartı ücreti 20 TL’ye yükseltildi. Yeni fiyattan uygulamaya başlandı.

………….OOO………..

TİY YÖNETİMİ,  BUGÜN TOPLANACAK

Tarsus Belediyesi Nikah Salonu’nda yapılan kongrede seçimlere tek liste ile  seçilen yeni yönetim Cuma günü toplanarak görev bölümü yapacak.

29 EKİM 2022’de TARSUS

TARSUS’TA  29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI BU SABAH KUTLANACAK

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Tarsus’ta  28 Ekim 2022 Cuma günü saat 13.00’de çelenk sunumu ile başladı. Bu sabah törenlere devam edilecek. Cumhuriyet alanında saat 13.00’de Atatürk anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu yapıldı ve İstiklal  Marşı okundu.

 ………….OOO………..

GAZETECİ IŞIK KANSU TARSUS’A GELİYOR

Tarsus’ta 29 Ekim coşkusu 2 gün süren programlar ile doyasıya yaşanacak. STEM Merkezi’nde çocuklarla Yazar-Gazeteci Işık Kansu Tarsus’a geliyor. 29 Ekim Cumartesi saat 14.30 Nikâh Salonu’nda Golden Horn Brass konseri gerçekleştirilecek.

………….OOO………..

TARSUS TİCARET BORSASI BAŞKANI ALİ SEÇER  29 EKİM KUTLAMASI

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Ali Seçer, Milli egemenliğe dayanan, gücünü halktan alan, iktidarın millete ait olduğu bir rejim olan Cumhuriyetin, Atatürk’ün önderliğinde insanüstü bir gayret ve fedakârlıkla, bağımsızlık mücadelesi ile elde edilen eşsiz bir zaferle kurulduğunu söyledi.

………….OOO………..

KAYMAKAM KADİR SERTEL OTCU’NUN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu’nun Cumhuriyet Bayramı Mesajı ‘’Değerli Tarsuslular… Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yıldönümünde aziz milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum’‘ dedi.

………….OOO………..

BAŞKAN SEÇER’DEN‘29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI’ MESAJI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ‘29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Seçer’in mesajı şöyle: “Cumhuriyetimizin ilanının 99. yılına ulaşmanın sevinci, gururu ve heyecanı içindeyiz. İkinci Yüzyıla bir yıl kala, Cumhuriyet ideallerini yaşatmak adına ilk günkü kadar hevesliyiz! Cumhuriyet Bayramımız Kutlu olsun!

………….OOO………..

BOZDOĞAN: İLLE DE CUMHURİYET

Tarsus Belediye başkanı Haluk Bozdoğan ‘Cumhuriyetimizin ilanının 99. yıldönümünde, başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı minnetle anıyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun’’ dedi.

………….OOO………..

HAYDİ TARSUS SALONA, TAKIMINI YALNIZ BIRAKMA

Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol takımımız bugün  Diba Spor Kulübü takımı ile oynayacak. Tüm halkımız davetlidir. Maç bugün saat  13.00 de Tarsus Kapalı Spor Salonunda.. Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol- Diba Spor Kulübü maçını kaçırmayın.

………….OOO………..

ATATÜRK’ÜN SEVDİĞİ ŞARKILARLA KUTLADILAR

Tarsus İnleyen Nağmeler Musiki Derneği, Cumhuriyet Bayramını Atatürk’ün sevdiği şarkılarla kutladı. Öte yandan, usta sanatçı ve eski şeflerden Necmi Özaltınoğlu da uzun aradan sonra ‘Cumhuriyet Kutlaması” ile birlikte derneğe döndü.

………….OOO………..

MHP  VE KAÇEV TARSUS’TA ESNAFLARA BAYRAK DAĞITTI

MHP Tarsus ilçe Teşkilatı ile KAÇEV Kadınlar grubu Yarenlik alanında vatandaşlara ve esnaflara Türk bayrağı dağıtarak Cumhuriyet Bayramlarını kutladı. PTT Mevkiinden başlayan bayrak dağıtım etkinliğine MHP Mersin milletvekili Baki Şimşek, MHP il başkanı Uğur Gölgeli, MHP Tarsus ilçe başkanı Mehmet Çelik, MHP KAÇEV İlçe başkanı Yeşim Sancaktar, KAÇEV Mersin il başkanı Fadime Şen ile partililer katıldı.

………….OOO………..

GÜLEKTE TIR YANGINI

Tarsus- Pozantı Otoyolu Gülek Tüneli yakınlarında gece saatlerinde, seyir halindeki sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 34 EE 8790 plakalı TIR’ın kupa kısmı, bilinmeyen nedenle alev aldı.

………….OoO………

TİY YÖNETİMİ,  TOPLANAMADI

Tarsus Belediyesi Nikah Salonu’nda yapılan kongrede seçimlere tek liste ile  seçilen yeni yönetim Cuma günü toplanarak görev bölümü yapacaktı. Birçok yönetici gelmeyince toplantı ertelendi.

30 EKİM 2022’de TARSUS

HALUK LEVENT TARSUS’UN İL OLMASI İÇİN ŞARKI BESTELEDİ

Cumhuriyet’in 99. Yılı kutlamaları kapsamında Tarsus Belediyesi tarafından Atatürk Gösteri Merkezinde Anadolu Rock’un güçlü temsilcisi Haluk Levent Konseri gerçekleştirildi. Tarsus’un il olmasına yönelik düzenlenen ve on binlerce vatandaşın katıldığı konser beraber söyleyerek eğlenceli anlar yaşadı.

………….OOO………..

İL’LE DE TARSUS TÜM TARSUS’TA YANKILANDI

Anadolu Rock’un güçlü temsilcisi Haluk Levent, verdiği konserde onu izleyen Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ve Tarsuslular ile beraber sahnede İl’le de Tarsus şarkısını söyledi. Tarsus’un il olmasına yönelik başlatılan imza kampanyasına değinen Haluk Levent, sahne aldığı sırada bestelediği İl’le de Tarsus şarkısının sözleri ile herkesi gülümsetti.

………….OOO………..

TARSUS’TA  29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramında Tarsus’ta törenlerle kutlandı. Etkinlikler 28 Ekim 2022 Cuma günü Cumhuriyet alanında Atatürk anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile kutlamalar başladı.29 Ekim günü devam etti.

………….OOO………..

OTCU “CUMHURİYET EN BÜYÜK BAYRAMIMIZ”

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel  Otcu “Cumhuriyet en büyük bayramımızdır. Bu vesile ile Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk ve silah arkadaşları ile şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

………….OOO………..

KARATE GÖSTERİLERİ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramında Tarsus’ta 30 Ekimde (bugün)  karate gösterileri sunulacak. Hazırlanan proğrama göre 30 Ekimde saat 16.00 da spor salonunda Karate gösterileri yapılacak. Tarsuslu sporcuların hazırladığı karate gösterileri halka açık olacak ve   ücretsiz olarak izlenebilecek.

………….OOO………..

’99.YILINDA CUMHURİYET’’ KONULU CUMHURİYET KONFERANS

Cumhuriyet Vakfı Başkanı Dr. Alev Coşkun’un ‘’99.YILINDA CUMHURİYET’’ konulu Cumhuriyet Konferansı bugün yapılıyor. Konferans  bugün (30 Ekim 2022 Pazar günü)  saat 15.30 da Tarsus Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilecek. Konferansta Cumhuriyet Vakfı Başkanı Dr. Alev Coşkun konuşmacı olarak yer alacak.

………….OOO………..

TARSUS FESTİVALİ HEYECANI TARSUS’U SARDI

Tarsus Festivali  Kasım ayının ilk haftasında başlıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarsus’a Değer Katanlar Kurulunca (TADEKA) önerilen ve birlikte geliştirilen program ile düzenleniyor. Hazırlıklar son aşamaya geldi.

………….OOO………..

MURAT GÜL  MİNİK SPORCULARI AĞIRLADI

Ekmek Aşkım Gül Pide sahibi Murat Gül minik futbolculara lahmacun ziyafeti verdi. Tarsuslu 100 minik sporcuyu maçlardan sonra ağırlayan Murat Gül  ve kardeşi Bülent Gül ‘’Mutluluk.. Cumhuriyetimizin 99.yılında geleceğimizin güvencesi gençlerimizle soframızı paylaştık…’’ dedi. Murat Gül  ve kardeşi Bülent Gül‘e teşekkür eder hayırlarının kabul olmasını temenni ederiz. Merhum babaları Yusuf Gül’ü de rahmetle anarız.

………….OOO………..

TABİT FİDAN DİKTİ

Kısa adı TABİT olan Tarsus Bisiklet Topluluğu 28 Ekim günü Tarsus’ta Doğu Akdeniz Orman –Bölge Müdürlüğünde fidan dikimi etkinliğine katıldı.

 ………….OOO………..

TABİT  EKİBİ, TARSUS FESTİVALİNE KATILACAK

Kısa adı TABİT olan Tarsus Bisiklet Topluluğu 4-5-6 Kasam tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Tarsus Festivaline katılacak. Bisikletli gruplar birçok etkinlikte yer alacak.

 ………….OoO………

TARSUS BELEDİYESİ VOLEYBOL TAKIMIMIZ 3-0 MAĞLUP

Türkiye Kadınlar Voleybol 1.Lig 2. hafta karşılaşmasında Tarsus Belediyesi Voleybol Takımımız set Alamadı. Tarsus Belediyesi takımı , Adam Voleybol Takımı ile evinde oynadığı maçtan 3-0 mağlup ayrıldı. Yinede  takımımızı göstermiş olduğu mücadeleden dolayı tebrik ediyoruz.

………….OoO………

TİY  BUGÜN SAHASINDA ÇORUMSPORU KONUK EDECEK

TFF 2. lig beyaz grupta mücadele eden Tarsus idmanyurdu 12. hafta maçında Çorumsporla  bugün evinde karşılaşacak. Sarı lacivertliler bugün saat 19.00 da Çorum önünde 3 puan arayacak.

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

YAKUP BONCUK-MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi