FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 31 Aralık 2022 405 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 26-27-28-29-30-31 ARALIK 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

26-27-28-29-30-31 ARALIK 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus’tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

26 ARALIK 2022’de TARSUS

HÜR DAVA PARTİSİ GENEL BAŞKANI TARSUS’A GELDİ

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, dün Tarsus’a da geldi. Yapıcıoğlu, dün Tarsus’a da geldi. Esnaf ziyareti yaptı.

………….OOO………..

KURTULUŞ KUPASI ADINA TURNUVA

Tarsus Belediyesi, ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Satranç Turnuvası’ düzenledi Belediye  ‘Tarsus’un Kurtuluşu Geleneksel 16.Satranç Turnuvası’ düzenledi ve derece alanlara kupaları verildi.

………….OOO………..

BOZDOĞAN ‘’SAĞLIKLI NESİLLER BİZİM ÖNCELİĞİMİZDİR’’ DEDİ

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, il Sağlık müdürünü ziyaret etti. Bozdoğan  müdür Emrah Cevizle görüşerek Tarsus belediyesinin sağlık alanında yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Sağlıklı nesiller bizim önceliğimizdir dedi.

………….OOO………..

TARSUS’TA ÇOK ŞEY DEĞİŞİYOR!

Kurtuluşun 101.Yılı olan 27 Aralık’ta Şahin Mahallesi Reşat Nuri Caddesinde belediye açılışlar  yapacak. ‘Toplu Açılış ve Temel Atma Törenine’ tüm halkımız davetlidir! 27 Aralık 2022 günü saat 15.00 de Şahin Mahallesi Reşat Nuri Caddesinde açılış yapılacak.

………….OOO………..

EHLİYET ZAMMI ÖNCESİ MÜRACAAT ARTTI

Şahmeran Trafik öğretmeni Faruk Erkara yeni yıl öncesi zamlardan etkilenmemek için talebin arttığını söyledi.

………….OOO………..

TİY BAŞKANINDAN ÇAĞRI

Tarsus idmanyurdu Başkanı Murat Gül destek istedi. Gül ‘’Büyük Tarsus yürüyüşü başlıyor küllerinden doğmak mücadele emek.. Her şeyi bir kenara bırakalım Tarsus için birlik olalım…’’ diyerek güçlü kadromuzun olduğu 25-30 yıl  evvelki efsane kadroyu paylaştı.

………….OOO…………

MOĞOLLAR GRUBU TARSUS’A GELİYOR

Anadolu Rock’un efsane grubu Moğollar, Tarsus’un kurtuluşunun 101.yılında  kıymetli hemşehrilerimiz ile buluşuyor.Moğollar Konseri  27 Aralık Salı günü saat  20.30 da Tarsus  Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilecek.

………….OOO…………

TARSUS İDMAN YURDU, DEVREDE NE YAPACAK?

TFF 2. lig beyaz grupta yer alan Tarsus İdmanyurdu ilk yarıda beklentilerin altında kaldı. TİY ilk yarıyı 20 puanla tamamladı. Sarı lacivertli ekip puan sıralamasında 13. olarak yer aldı ve  ilk yarıda 20 puan topladı.

27 ARALIK 2022’de TARSUS

TARSUS’UN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 101. YILI KUTLANIYOR

Tarsus’un Düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılı kutlamaları bugün yapılıyor. Etkinlikler 27 Aralık Salı günü sabahı (bugün) saat 09.30’da Cetvel köprü başında Aznakay parkı önünde temsili milis kuvvetlerinin karşılanışı ile başlayacak

………….OOO………..

BAŞKAN BOZDOĞAN’DAN, TARSUS’UN 101. YIL KURTULUŞ MESAJI

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsus’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101. Yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

 ………….OOO………..

BAŞKAN BOZDOĞAN,” İL’LE DE TARSUS” MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR

Tarsus’un il olması için başlatılan İl’le de Tarsus projesine değinen Başkan Bozdoğan, “Vizyoner proje ve çalışmalarımız ile 2022 Yatırım Yılı’nı geride bırakmanın da heyecanı içerisindeyiz. ” dedi.

………….OOO………..

TARSUSLU VALİ YARDIMCISINDAN KUTLAMA

Kocaeli Vali Yardımcısı Tarsuslu hemşehrimiz A.Rauf Ulusoy, Tarsus halkına selam ve sevgilerini göndererek, Tarsus’un kurtuluş bayramını  tebrik etti.

………….OOO………..

TARSUSLU TİYATRO USTASI YUSUF ÖZ, VEFAT ETTİ

Tarsus’un kıdemli tiyatro sanatçılarından ve tiyatro ustası Yusuf Öz, 26 Arlık 2022 tarihinde vefat etti. Yıllarca tiyatro yapan ve yeni oyuncular yetiştiren Yusuf Öz, Yusuf Öz Tarsus Şehir Tiyatrosu”nu kurarak onlara dersler veriyordu. Bir süredir rahatsız olan usta sanatçı 26 Aralık günü vefat etti. Cenazesi 27 Aralık günü saat 12.30’da Tarsus şehir mezarlığından alınarak Atalar mezarlığında toprağa verilecek. Allah rahmet eylesin diyor sanat dünyasının acılarını paylaşıyoruz.

………….OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ 4. İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ SEMPOZYUMU’NU GERÇEKLEŞTİRECEK

Tarsus Belediyesi, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı’nın iş birliği ile Güvenli Yaşam konulu “İş Sağlığı ve Güvenliği Sempozyumu’nun” dördüncüsünü 28 Aralık 2022 tarihinde evrimiçi ortamda gerçekleştirecek.

………….OOO………..

TARSUS’TA ARICILIK EĞİTİMİ

Tarsus İlçe Tarım Müdürlüğü, Çamlıyayla İlçe Tarım Müdürlüğü ve  Mersin Arı Yetiştiricileri Birliği işbirliğiyle arıcılık alanında uzman Dr. Ali Korkmaz tarafından üreticilere `Çukurova’da Arıcılık ve Toros Balının Önemi “ Eğitimi Tarsus Ticaret Borsası Toplantı salonunda gerçekleşti.

………….OOO…………

KÖPEĞE KURTARMA OPERASYONU

Tarsus’ta pencerenin demir parmaklıklarına sıkışan köpek itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Takbaş Mahallesi muhtarlık binasının pencere demirlerine sıkışan köpeği fark edenler, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi.Bölgeye gelen ekipler, demir parmaklıklardan birini keserek köpeği kurtardı.

………….OOO…………

DAMIZLIK KOYUN KEÇİ YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ TOPLANTISI

Mersin Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Akdoğan, Tarsus ilçesindeki üyeleriyle bir araya gelerek karşılıklı istişarede bulundu.
Belediye Nikah salonunda yapılan toplantıya Tarsus İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hayri Erdoğan, Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, Birlik Başkanı Mehmet Akdoğan ve 300’e yakın birlik üyesi üretici katıldı. Kaynak.Tarsus akdeniz.com

28 ARALIK 2022’de TARSUS

TARSUS’UN KURTULUŞ BAYRAMI KUTLANDI

Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıldönümünü törenlerle kutladık. 101 Kurtuluş yıldönümü etkinlikleri bu yılda yine Cetvel köprü başında başladı. Burada temsili milis kuvvetlerinin karşılanmasından sonra  bando marşlar çalarak kent merkezine gelindi.Bu yıl kentimize çevre il ve ilçelerden çok sayıda Muharip Gazi ve Kuvayi Milliyeci geldi..

………….OOO………..

TARSUS HAL KAVŞAĞINDA KAZA 1 ÖLÜ

Tarsus ‘ta dün  meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaşamını yitirdi.Alınan bilgiye göre, Tarsus Mersin istikameti Yeni Hal kavşağında dilencilik yaptığı iddia edilen Linger Ak (72) isimli yaşlı kadına plakası belirlenemeyen bir araç çarptı. Araç bölgeden ayrılırken, kadın olay yerinde hayatını kaybetti.

………….OOO………..

TARSUS’UN KURTULUŞUNDA ‘MOĞOLLAR’ SAHNE ALDI

Tarsus Belediyesi, 27 Aralık Tarsus’un Kuruluşu’nun 101. Yıl dönümü kapsamında Anadolu Rock’ın efsane grubu Moğollar’ı Tarsuslularla buluşturdu. Moğollar grubu sevilen şarkılarını Tarsuslular için söyledi.

………….OOO………..

TEFECİLERE AMAN YOK

Tarsus’ta tefecilik yaparak haksız kazanç elde ettikleri belirlenen şüphelilere yönelik gerçekleştirilen operasyonda, 10 şüpheli gözaltına alındı.

………….OOO………..

MERSİN ALZHEİMER DERNEĞİ TARSUS GRUBU TARSUS  ZİYARETLERİ

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu Tarsus İlçe Sağlık Müdürü Orhan Acehan ve Tarsus Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Hüseyin Çelik’i makamlarında ziyaret etti. Ziyarette, Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu Alzheimer Derneği ve Tarsus Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi’nde yaptıkları proje ve çalışmaları anlattı.

………….OOO………..

TARSUS NEDEN İL OLMALI FOTOĞRAF YARIŞMASINDA DERECE ALAN ESERLER SERGİYE ÇIKTI

Geçen hafta sonu düzenlenen “Tarsus neden il olmalı” fotoğraf yarışmasında derece alan eserler belirlendi. Tarsus Fotoğrafçılar maratonu adı ile gerçekleşen yarışmayı 525 eser katıldı. Bunlar içinde en iyi 7 eser belirlendi. Seçici kurul 7 eseri ödüle layık buldu. Ödül törene 26 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştirildi.

………….OOO………..

TARSUS İDMANYURDU’NDA TAKIMIN EN İYİ OYUNCULARI AYRILDI

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Tarsus İdmanyurdu tarihinin en büyük krizini yaşıyor. Asırlık çınar Tarsus İdmanyurdu’nda yönetim krizi şimdilik aşılırken takımın bel kemiğini oluşturan futbolcular birer birer kendilerine takım bulup takımdan ayrılıyor. Volkan Altınsoy İnegölspor, Fatih Selim Solmaz Çorum FK, Abdussamed Karnuçu ve EyüpcaDelibalta Amedspor, Fatih Somuncu Etimesgut Belediyespor ve kaleci Abdullaziz Demircan da Etimesgut Belediyespor ile anlaştı.

29 ARALIK 2022’de TARSUS

260 ÖĞRENCİ İLE ATATÜRK VE TARSUS’UN KURTULUŞU KOREOGRAFİSİ

Tarsus Belediyesi Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümünde Ayhan Bozpınar Anadolu Lisesi’nden 260 öğrenci ile “Atatürk imzası”, “İl’le ’de Tarsus” ve “101. Yıl” koreografisi oluşturdu. Paylaşılan o anlar sosyal medyada büyük beğeni ve alkış topladı.

………….OOO………..

TARSUS ‘TA  6 BİN KEÇİBOYNUZU FİDANI VERİLDİ

Tarsus ‘ta 60 çiftçiye 6 bin keçiboynuzu fidanı verildi.İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce yürütülen “Kırmızı Toprakların Mucizesi Keçiboynuzu” projesi kapsamında bir ziraat firmasında fidan dağıtım töreni düzenlendi.

………….OOO………..

İYİ PARTİDEN ŞEHİTLİĞE SAYGI YÜRÜYÜŞÜ

İyi Parti Tarsus ilçe teşkilatı Tarsus’un Düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılı münasebetiyle bir saygı yürüyüşü gerçekleştirdi.

………….OOO………..

İYİ PARTİ İL BAŞKAN ADAYI ÜNAL TARSUS’TA

İyi Parti  Mersin İl başkan adayı Fatih Ünal, Tarsus’a gelerek partisinin iktidara yürüyüş etkinliğine katıldı.

………….OOO………..

MERSİN BÜYÜKŞEHİR TARSUS’TA YILBAŞI FİGÜRLERİ YERLEŞTİRDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin 2023 yılına ışıl ışıl girmesi için yeni yıl hazırlıklarını sürdürüyor. Kentin cadde ve bulvarlarını, bünyesinde bulunan atölyesinde ürettiği ahşap yeni yıl figürleri ile süsleyen Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde rengarenk bir görüntü oluşturdu. Tarsus’ta da yılbaşı figürleri Kleopatra kapısı  çevresine konuldu.

………….OOO………..

KURTULUŞ KONFERANSI

Tarsus’ta 101.Yıl Kurtuluş Savaşı ve Tarsus konulu konferans yapıldı. 101. yıl kutlama etkinlikleri kapsamında, Hikmet Öz ve Tarsus Üniversitesi Öğretim Görevlisi Çiğdem Duman Sümer tarafından Tarsus Müzesi’nde düzenlenen 101.Yıl Kurtuluş Savaşı ve Tarsus konulu konferansa katılım sağlandı.. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.
………….OOO…………

ÇAMLIYAYLA’DA İLGİNÇ ÖLÜM

Çamlıyayla ilçesinde direksiyon başında rahatsızlanan kamyon sürücüsü öldü. Şoför  Aydın K. (50), yol kenarına park ettiği aracından inerken bilincini kaybedip, başını çelik bariyere çarpması sonucu hayatını kaybetti.

30 ARALIK 2022’de TARSUS

TARSUS HAL KOMPLEKSİ’NE MODERN DOKUNUŞLAR…

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus Hal Kompleksi’ndeki altyapı güçlendirme faaliyetlerine devam ediyor. Tarsus Hal Kompleksi’nde aydınlatma sistemi yapılırken, giriş-çıkış kapılarında çatı yenileme ve ek kantar monte işlemi yerine getirildi. Enerji tasarruflu led lambaların yer aldığı aydınlatma direklerinin yerleştirilmesiyle, Tarsus Hal’inin her noktası ışıl ışıl duruma geldi. Hal içinde zamandan tasarruf sağlanması için de kantar sayısı 4’de çıkartıldı.

………….OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN 4. İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ SEMPOZYUMU DÜZENLENDİ

Tarsus Belediyesi öncülüğünde Hacettepe Üniversitesi iş birliğiyle çevrim içi ortamda 4. ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Sempozyumu’ düzenlendi. Dijital platformda ücretsiz olarak gerçekleştirilen ‘Güvenli Yaşam’ konusunun ele alındığı sempozyumda, alanında uzman kişiler sunum yaptı.

………….OOO………..

SAĞLIK YERLEŞKESİ 2023 YILINDA FAALİYETE GEÇİYOR

Tarsus Belediyesi tarafından Sağlık Yerleşkesi yapımının devam ettiğini belirten Başkan Haluk Bozdoğan, “Hocamın anlattığı gibi sağlık yerleşkemizin yapımı, inşaatı son hızla devam ediyor.

………….OOO………..

KARABULUT’UN RESİM SERGİSİNİ GÖRDÜNÜZ MÜ?

Tarsus’ta yaşayan iş adamı Ressam Remzi Karabulut’tan Tarsus’ta Yılın son sergisi.. Karabulut “Tuvale akrilikten oluşan resim sergime beklerim” dedi. Sergi Makamda FKM içindeki galeride her gün mesai saatleri içinde gezilebilir.

………….OOO………..

TENİS TURNUVASININ ÖDÜLLERİ DAĞITILDI

Tarsus’un Düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılı münasebetiyle Tenis Turnuvası sona erdi. Ödül töreni dün yapıldı. Başkan Levent Alpaltaş, “Tarsus’un Düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılı münasebetiyle düzenlediğimiz Kurtuluş kupası Tenis turnuvasının kupa törenini yaptık. Katılan sporcularımızı kutlarız” dedi.

………….OOO………..

OKÇULUK MÜSABAKALARI DÜZENLENDİ

Tarsus’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunu kutlama etkinlikleri devam ediyor. Bu kapsamda 101. Yıldönümü Etkinlikleri kapsamında Okçuluk Müsabakaları düzenlendi.

………….OOO………..

TIRIN LASTİKLERİ YANDI

Tarsus’ta seyir halindeki demir yüklü tırda yangın çıktı.Alınan bilgiye göre, TEM Otoyolu Pozantı-Tarsus istikameti Çamalan kavşağı mevkisinde E.S. idaresindeki 31 AJD 183 plakalı demir yüklü tırın dorsesinin lastikleri seyir halindeyken alev aldı. Yangın, olay yerine sevk edilen Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerince kısa sürede söndürüldü.

………….OOO…………

TARSUS BELEDİYESİ ÜRETMEYE DEVAM EDİYOR

Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Tarsus  belediyesi fidanlığında 12 bin mevsimlik çiçek üretimi gerçekleştirildi. Üretilen çiçeklerimiz, kentimizi güzelleştirmek üzere alanlara ekiliyor.

………….OOO…………

YİNE KAÇAK ALKOL ELE GEÇİRİLDİ

 İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yılbaşı öncesi halk sağlığını tehdit eden kaçak ve sahte alkollü içkileri imal eden, piyasaya sürmeye çalışan şahısları takibe aldı. Yapılan çalışma ve operasyonlarda, bin 215 litre sahte alkol, 2 alkol imalatında kullanılan damıtma kazanı, 350 adet alkol yapımında kullanılan içki kiti ile 3 huni ele geçirildi. 10 şahsa 5607 SKM suçundan adli işlem yapıldı.

31 ARALIK 2022’de TARSUS

EMEKLİ OLACAKLAR İÇİN MESAİ

Tarsus’ta EYT li olup emekliliği hak edenlere bugünde hizmet verilecek. Tarsus SGK bugün açık olup emeklilik dilekçelerini alacak. EYT lilere bilgi ve hizmet verecek. Emeklilikte yaşa takılan (EYT) 2 milyon 250 bin kişinin beklediği müjde gelmişti. Tarsus’ta da binin üzerinde EYT li olduğu tahmin ediliyor.

………….OOO………..

TARSUS’TA EMEKLİLERE YENİ YIL ÖNCESİ MÜJDELİ HABER

Türkiye emekliler Derneği Tarsus şubesi başkanı ve genel merkez mali sekreteri Ömer Kurnaz, yeni yıla girerken emekli üyelerine müjdeli haber verdi. 1.7 m2 arsasını 9 konut karşılığı müteahhide verdi.

………….OOO………..

TARSUS İDMAN YURDU’NDA MURAL GÜL “HAKKINIZI HELAL EDİN”

TFF 2.Lig Beyaz Grup ekiplerinden Tarsus İdman Yurdu’nda Kulüp Başkanı Murat Gül “hakkınızı helal edin” diyerek görevinden istifa etti

………….OOO………..

30 YIL SONRA TARSUS PLAJI YAZA HAZIRLANIYOR

Tarsus Belediye Başkanı  Haluk Bozdoğan, Tarsusluların özlem duyduğu ve yaz döneminde vatandaşa kazandırılacak olan Tarsus Beyaz Kum Plajı için çalışmalarını sürdürüyor. Tarsus Plajı’na giden Başkan Bozdoğan, sahilin temizlenmesi için faaliyete geçen kum eleme temizleme aracını inceleyerek unutulmaya yüz tutmuş plajı herkesin uğrak noktası haline getireceğini ifade etti.

………….OOO………..

BORSADAN YENİ YIL KUTLAMASI

Tarsus Ticaret Borsası Meclisi, Yılın son Meclis toplantısında Yeni Yıl dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Meclis toplantısının sonunda yeni yıl dolayısıyla temenni de bulunan Meclis Başkanı Murat Kaya Yeni Yıl dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı

………….OOO………..

TARSUS’UN MİNİKLERİNDEN YENİ YIL PARTİSİ

Tarsus Belediyesi’ne bağlı Seher Togo ve Nene Hatun Kreşleri minik öğrenciler için yılbaşı balosu düzenledi. Kreşte eğitim gören çocuklar parti ile yeni yılı doyasıya eğlenerek karşıladı.

………….OOO………..

3 OCAK ŞİİR YARIŞMASINDA BİRİNCİ TARSUS’TAN

Toroslar Belediyesinin, Mersin Yazarlar Derneği (MEYAD) ile birlikte geleneksel olarak düzenlediği “3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu” konulu şiir yarışmasında dereceye girenler belli oldu.

BİRİNCİ TARSUS’TAN

Jüri üyelerinin yaptığı değerlendirme sonucunda; “Atatürk Yürekliler” adlı şiiri ile Mersin’in Tarsus İlçesinden Fatma Özger Bilgiç birinci, “Şöleni Var Mersin’in” adlı şiiri ile Mersin’in Mut İlçesinden Osman Gündoğdu ikinci, “Mersin İstiklali” adlı şiiri ile Mersin’in Bozyazı İlçesinden Furkan Poyraz üçüncü oldu.

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel. 0533 324 88 00

YAKUP BONCUK-MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi