FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 25 Aralık 2022 335 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 19-20-21-22-23-24-25 ARALIK 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

19-20-21-22-23-24-25 ARALIK 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus’tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

19 ARALIK 2022’de TARSUS

BOZDOĞAN “TARSUS’UN İL HAKKINI ALMASI LAZIM”

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan “Tarsus’un il olması ve il hakkını alması bizim için çok önemli. Herkesten şunu istiyorum. Kimse kimsenin çalışmasını engellemesin.” dedi.

………….OOO………..

“SATRANÇ KURSU”NDA ÇOCUKLAR BAŞARILI

Tarsus Belediyesine ait STEM Merkezinde Satranç Kursu devam ediyor. Kursta  6-13 yaş aralığı “Satranç Kursu”nda; çocuklarımızın doğru ve hızlı düşünebilmelerini, olaylara doğru yorumlarla yaklaşabilme yeteneklerini geliştirebilmelerini hedefleniyor. Belediye yetkilileri ‘’Satranç Kursumuz, çocuklarımızın yoğun katılımları ile hafta içi her gün sürüyor.’’ Diyor.

………….OOO………..

TARSUSLU HALTERCİ  HALTER ŞAMPİYONASINDAN MADALYA İLE DÖNDÜ

Tarsuslu Halter antrenörü ve aynı zamanda A milli takım antrenörü İsa Makal Kolombiya Bogota, da yapılan büyükler dünya Halter şampiyonasından döndü. Bu büyük organizasyonda milli sporcularımızdan Yusuf Fehmi Genç 67 kg sıkletinde 182 kg kaldırarak Dünya şampiyonu oldu.

………….OOO………..

SEÇER, BEGONVİL’DE  ÇOCUKLARLA BULUŞTU

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, “Mersin Yükseliyor, 41 Kere Müjde, 41 Yeni Açılış” mottosuyla başlattığı açılışların ikincisi, eğitimde fırsat eşitliği sağlayacak ‘Begonvil Çocuk Gelişim Merkezi’ oldu. Vatandaşların çocuklarını güvenle göndereceği ve çocukların keyifli vakit geçireceği Merkez’in açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de katıldı.

………….OOO………..

 SEÇER “EN BÜYÜK İRADE HALKIN İRADESİDİR’’

Başkan  Vahap Seçer, en büyük iradenin halkın iradesi olduğunu vurguladığı konuşmasında, “Bu kadar sıkıntılara rağmen daha önceki gece belediye başkanlarımızla beraber İstanbul’dan geldik. Bir başka yol arkadaşımıza destek olalım diye. Halk bizleri seçmiş. En büyük irade halkın iradesidir. dedi.

………….OOO………..

TARSUS 7 KİLOMETRELİK SAHİL BANDINI İSTİYOR

Denize kıyısı bulunan Tarsus 7 kilometrelik sahil bandını istiyor. Burası alınırsa insanlar önümüzdeki yaz Tarsus Plajında denize girebilecek. Konu Tarsus Belediye Meclisinde ele alındı.

………….OOO………..

“KÖKÜNÜ KURUTMA” OPERASYONU

Mersin polisinin  zehir tacirlerine yönelik  gerçekleştirdiği  “Kökünü Kurutma” operasyonunda  gözaltına alınan 131 şüpheliden 97’si  tutuklandı.

………….OOO………..

TARSUS DAHİL TÜM MERSİN’E MEGEP’İN DAVETİ

Mersin Güç Birliği Kalkınma ve GelecekDerneği,  Mersin Memleket Günleri’ni 21–25 Aralık 2022 tarihlerinde İstanbul Maltepe’de yapacak. Tarsus dahil tüm ilçeler İstanbul’a davet edildi.

………….OOO………..

TARSUS’TA EV YANGININDA 1 KİŞİ ÖLDÜ

Tarsus’ta Pazar günü akşamı Cetvelde   bir  apartman  dairesinde çıkan yangında evde tek başına yaşayan A.K adlı şahıs hayatını kaybetti. Tarsus merkez Atatürk Caddesi üzeri (Cetvel bölgesi) Cesur Apartmanın 5. Katı 10 numaralı dairede akşam saatlerinde yangın çıktı.

………….OOO…………

(MTSO) KURULUŞUNUN 137’NCİ YILINI KUTLADI

Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen Meclis Üyeleri ve Oda Personeli, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MTSO) kuruluşunun 137’nci yılını, Atatürk’ün huzurunda kutladı.

………….OOO…………

TARSUS İDMANYURDU İNEGÖL İLE 1-1 BERABERE

TFF 2. lig beyaz grupta yer alan Tarsus İdmanyurdu ,  Bayburt maçından  sonra ilk yarının son maçını  kentimizde İnegöl ile yaptı. Maç 1-1 berabere bitti. Tek golümüzü 84 de Yusuf attı.

20 ARALIK 2022’de TARSUS

KADES UYGULAMASI İÇİN TARSUS’TA TOPLANTI YAPILDI

KADES uygulamasının Tarsus genelinde daha fazla tanıtılarak telefonlara indirilmesi için yapılacak çalışmalar Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU başkanlığında yapılan toplantıda değerlendirildi. KADES, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış, kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri engellemek adınakullanıcılara sunulmuş resmi bir uygulamadır.

………….OOO………..

AMATÖR 1. KÜME C GRUBUNDA ZİRVE YARIŞI

Amatör 1. küme futbol liginde Lider Kavaklıspor geçen haftaki Yeşilkuyu mağlubiyetinden sonra bu hafta da 4-4 lük maçta Reşadiyespor’dan puanı 90+7 de kopardı. Bu maçta Reşadiyespor’dan Chadlie ve Kavaklıspor’dan İsmail Kerim Kılıç hattrick yaptılar.

 ………….OOO………..

DUAYEN EĞİTİMCİLERDEN FATMA SÜTÜLEN VEFAT ETTİ

Anıt lions kulübü eski başkanlarından ve Tarsuslu tanınmış Duayen eğitimcilerden Fatma Sütülen vefat etti.

………….OOO………..

TARSUS KENT TARİHİ ARAŞTIRMALARI VE KENT BELLEĞİ KURULUNUN TOPLANTISI 23 ARALIKTA..

Tarsus Kent tarihi Araştırmaları ve Kent belleği Kurulunun toplantısı 23 Aralıkta yapılacak. Mersin Büyükşehir Belediyesinin desteklediği kurulun toplantısı  23 Aralık günü saat 18.00’de Tarsus eski park  içinde Emekli Evinde yapılacak.

21 ARALIK 2022’de TARSUS

ODA BAŞKANLARI ÇAMLIYAYLA’DA BUGÜN TOPLANIYOR

Bugün Çamlıyayla’da Mersin ve Tarsus’tan davet edilen Oda başkanları bir toplantı yapacaklar. Çamlıyayla Esnaf  Odaları  başkanı M. Emin Sakallı’nın daveti ile Tarsus’taki  oda başkanları  bu toplantıya katılacaklar. Büyük ihtimalle MESOB Başkanı Talat Dinçer de bu toplantıya katılacak.

………….OOO………..

BAŞKAN BOZDOĞAN YAPIMI DEVAM EDEN VE TAMAMLANAN PROJE ALANLARINDA İNCELEME YAPTI

TARSUS’A SOSYAL DONATILAR KAZANDIRILIYOR

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsus halkına söz verdiği projeleri bir bir tamamlayarak kente kazandırıyor. Sağlık yerleşkesi, semt pazarları, okuma salonları, mahalle kreşleri, sosyal tesisler, seyir terası, muhtar odaları, yeşil alan ve çocuk parkları gibi birçok proje tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulmaya hazırlanıyor. Tarsus’a kazandırılmak üzere sona doğru gelinen proje alanlarını ziyaret eden Başkan Bozdoğan, incelemelerde bulundu.

………….OOO………..

 KÜÇÜK MİNARE CAMİSİNDE TADİLAT

Tarsus’ta bulunan ve 1873’te inşa edilen  Küçük Minare camisi olarak da bilinen Melik Tahir Camisi’nde restorasyon çalışmaları başladı.

………….OOO………..

TARSUS İDMAN YURDU SPOR KULÜBÜ YÖNETİM KURULUNDAN  KAMUOYUNA DUYURU

Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübü Yönetim Kurulu bir açıklama yaparak İnegöl’ün şike açıklamasına cevap verdi.

………….OOO………..

U 60 TAKIMI BAŞKANI NEBİH MARUF GÜNEŞLİ’DEN VEFA ÖRNEĞİ

Tarsus’ta Futbolun Gelişmesinde Çok Emeği Geçen  Yıldırımspor eski başkanlarından Niyazi ( Hoca) OKSAL’ı Ölümünün 4.Yıl Dönümünde U 60 takımı Saat 11 de Mezarı Başında Anacak. Niyazi OKSAL Hocamızı Unutmuyoruz, Unutturmuyoruz.

………….OOO………..

ÇUKUROVA ÇAĞDAŞ SANAT KÜLTÜR VE EĞİTİM VAKFI’NIN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Tarsus’a uluslararası Çağdaş Sanatlar müzesi kazandırmak için yola çıkan Çukurova Çağdaş Sanat Kültür ve Eğitim Vakfı’nın, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odasındaki bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda kurucu üyeler ve gönüllülerin oluşturulan gruplarda yer alarak vakıf çalışmalarına destek istendi.

………….OOO………..

TARSUS BORSASI ‘”SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİ ANMA GÜNÜ” MESAJI

Tarsus Ticaret Borsası Meclisi , “Sarıkamış Şehitlerini Anma Günü” dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Sarıkamış’ın Türk toplumunun her kesimini derinden etkileyen acı bir hatıra olduğu belirtildi.

22 ARALIK 2022’de TARSUS

BİR KAMYONDA 14 BİN LİTRE KARIŞIMLI AKARYAKIT ELE GEÇİRİLDİ

Tarsus’ta bir kamyonda 14 bin litre karışımlı akaryakıt ele geçirildi.İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri Tarsus ‘ta  kaçak akaryakıt ticareti yapanlara yönelik çalışma gerçekleştirdi.

………….OOO………..

TARSUS’TA HALK SAĞLIĞINI TEHDİT EDEN 23 KİLOGRAM SUCUK ELE GEÇİRİLDİ

Tarsus Belediyesi Zabıta İşleri Müdürlüğü ekipleri halk sağlığını ön planda tutmak için kent genelinde denetimlerini sürdürüyor. Gıda denetimleri kapsamında ekipler tarafından, 23 kilogram ağırlığında etiketsiz, son kullanma tarihi ve menşei etiketi olmayan sucuk ele geçirildi.

………….OOO………..

EKİPLER, VATANDAŞIN SAĞLIĞIYLA OYNAMASINA MÜSAADE ETMİYOR

Tarsus’ta yapılan denetimde ekipler, menşei etiketi olmayan, son kullanma tarihi bulunmayan,etiketsiz sucukların satışını gerçekleştiren işletmeye cezai işlem uyguladı.

………….OOO………..

TARSUS’TA YAPILAN SEYİR TERASI BİTMEK ÜZERE

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Şehitler Tepesi Mahallesi’nde yapımı devam eden ve turizme önemli katkı sağlayacak olan seyir terası alanlarını gezdi.

………….OOO………..

TARSUS’TA KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE SÖYLEŞİSİ

Tarsus’ta Kadına yönelik şiddetle mücadele söyleşisi düzenlendi. İyi Partiden siyaset yapan ve İyi parti Toplumsal Politikalar Başkanlığı Sağlık Komisyonu üyesi olan  Göz doktoru Mehmet  Yunus Seven’in destekleriyle düzenlenen Kadına yönelik şiddetle mücadele toplantısı 23 Aralık 2022 Cuma günü akşamı saat 19.00’da My.life Yakut salonda yapılacak. Söyleşide Av. Ayça Kara  Sığırcı ve Av. Süleyman Polat konuşmacı olarak yer alacaklar.

………….OOO………..

TARSUS’TA KİTAP TANITIM VE İMZA GÜNÜ

Tarsus’ta yazar Kaan Yarman tarafından  24 Aralık 2022 cumartesi günü kitap imza günü yapılacak. “Kalori alacaksan buna değecek”  adını taşıyan kitabını Tarsu AVM’de imzalayacak. İmza etkinliği saat 14.00’de başlayacak ve etkinliğe tüm halkımızın davet edildiği bildirildi.

 ………….OOO………..

İLÇE TARIM MÜDÜRÜ DE ÇİFTÇİ KAYDI YAPTIRDI

Tarsus İlçe Tarım Müdürü Hayri ERDOĞAN 2023 yılı çiftçilik kaydını yaptırdı .Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis AVCI  ‘’Ziraat Odasına kayıt yaptırmak için tüm çiftçilerimizi 31 Aralık 2022 tarihine kadar  Ziraat Odasına bekliyoruz çiftçilerimizin aktif üyeliklerinin devam etmesi ve 2023 yılı desteklemelerinden faydalanmaları için 2023 yılı için oda kaydı yaptırmaları önemle duyurulur.’’ Dedi.

………….OOO…………

İLÇE ASAYİŞ VE GÜVENLİK TOPLANTISI YAPILDI

Tarsus İlçe Asayiş ve Güvenlik Toplantısı dün yapıldı. Toplantı  Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU başkanlığında Çevik Kuvvet Grup Amirliğinde  gerçekleştirildi.

………….OOO…………

MOĞOLLAR GRUBU TARSUS’UN KURTULUŞUNA KATILACAK

Anadolu Rock’un efsane grubu Moğollar, Tarsus’un kurtuluşunun 101.yılında kıymetli hemşehrilerimiz ile buluşuyor.Moğollar Konseri  27 Aralık Salı günü saat 20.30 da Tarsus  Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilecek.

………….OOO…………

TARSUS İDMAN YURDU, İLK YARIDA BEKLENTİLERİN ALTINDA KALDI

TFF 2. lig beyaz grupta yer alan Tarsus İdmanyurdu ilk yarıda beklentilerin altında kaldı. TİY ilk yarıyı 20 puanla tamamladı. Sarı lacivertliler ilk yarının son maçını kentimizde önceki gün Bursa’nın İnegöl takımı ile oynadı. Bu maçtan sonra sarı lacivertli ekip puan sıralamasında 14. olarak yer aldı ve ilk yarıda 20 puan topladı.

23 ARALIK 2022’de TARSUS

TARSUSLU İHRACATÇILARIN HEDEFİNDE AMERİKA VAR

TOBB’un ABD’nin Chicago kentinde kurduğu Türkiye Ticaret Merkezi, Tarsus Ticaret Borsası’nda  düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

 ………….OOO………..

BUGÜN YENİ TARSUS MÜZESİNDE KONSER VAR

23 Aralık Tarsus’un kurtuluşunun 101. yılı kutlama kapsamı içerisinde bir konser yapılacak. Tarsus Kaymakamlığı, Müze Müdürlüğünce  Tarsus İnleyen Nağmeler Musıki Derneği- Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile hazırlanan konser 23 Aralık Cuma Saat 19.00’da yeni Müzede yapılacak.

………….OOO………..

TARSUSLU İNŞAATÇILAR ARTAN İNŞAAT MALİYETLERİNİ GÖRÜŞTÜLER

Tarsus ‘ta Ticaret ve Sanayi Odası’nın inşaat sektörünü kapsayan 7. Meslek Komitesi olağan aylık toplantısını gerçekleştirdi. Gündemde artan maliyetler, konut kredilerindeki yüksek faiz oranları ile yapı denetim sistemiyle ilgili yaşanan sorunlar vardı.

 ………….OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ 4. İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ SEMPOZYUMU’NU GERÇEKLEŞTİRECEK

Tarsus Belediyesi, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı’nın iş birliği ile Güvenli Yaşam konulu “İş Sağlığı ve Güvenliği Sempozyumu’nun” dördüncüsünü 28 Aralık 2022 tarihinde çevrimiçi ortamda gerçekleştirecek.

………….OOO………..

TARSUS DEVLET HASTANESİ YENİ BİNAYA TAŞINIYOR

Eski adıyla SSK Hastanesi, mevcut adıyla Tarsus Devlet Hastanesi Ana hizmet binasındaki birimler  yeni binaya taşınıyor.

………….OOO………..

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ ANILDI

Tarsus’ta  Sarıkamış Şehitleri Anıldı.Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu sosyal medya dan Sarıkamış şehitlerini anarak rahmet diledi.

………….OOO…………

TİY ESKİ OYUNCUSU KAYSERİ İLE ANLAŞTI

Tarsus İdman Yurdu  eski oyuncularından Kazım Çelik,  Süper amatör ligde mücadele eden Kayserigücü ile anlaştı.

………….OOO…………

TARSUS İDMAN YURDU OYUNCULARINA PARA DAĞITILDI

TFF 2. lig beyaz grupta yer alan Tarsus İdmanyurdu ilk yarı maçlarını tamamladı. Dün belediye başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın destekleri ile oyunculara para dağıtıldı.

24 ARALIK 2022’de TARSUS

BÜYÜKŞEHİR’İN HİZMETLERİNE ÇİRKİN SALDIRILAR SÜRÜYOR

TARSUS ATATÜRK GENÇLİK PARKI’NDA TUVALET VE DİĞER ORTAK KULLANIM ALANLARINDA TAHRİBAT YARATILDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamen yenilenen ve geçtiğimiz günlerde halkın hizmetine sunulan Tarsus Atatürk Gençlik Parkı’nda bulunan ortak kullanım alanlarına, çirkin saldırılar gerçekleştirildi.

Yürüyüş pistinden çocuk oyun ve spor alanlarına kadar, doğal ortamıyla her gün birçok vatandaşın ziyaret ettiği Atatürk Gençlik Parkı’nda yeni inşa edilen tuvaletlere zarar verildi. Tuvaletlerin kapı camını kıran kimliği belirsiz şahıs veya şahıslar, yine tuvalet girişindeki eşik taşını da yerinden söktü.

………….OOO………..

TARSUS ŞEHİTLİĞİ ZİYARET EDİLDİ

Tarsus’un Düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılı kutlama programı uygulanmaya başlandı. İlk olarak dün Tarsus şehitliği ziyaret edildi. Buradaki etkinliğe Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu da katıldı. Kuranı Kerim tilaveti ile dualar edildi. Şehit kabirlerine çiçek bırakıldı.

………….OOO………..

MOBİLET KAZASINDA 1 ÖLÜ

Tarsus’ta dün motosikletin çarptığı çocuk hayatını kaybetti. Olay Yunus Emre Mahallesi Ulubatlı Hasan Bulvarında meydana geldi. İ.E’nin kullandığı motosiklet, Suriye uyruklu A.E.H’e (6) çarptı. Bölgeye yönlendirilen 112 Acil Sağlık ekiplerince Tarsus Devlet Hastanesine kaldırılan çocuk, hayatını kaybetti.

………….OOO………..

DAMLAMADA KAZADA 2 KİŞİ YARALANDI

Tarsus’da dün meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.Tarsus-Adana- Pozantı Otoyolu’nun Damlama mevkisinde Egemen 1. idaresindeki 01 EGE 17 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi nedeniyle kontrol çıktı.

………….OOO………..

MİY LİDERLİĞİNİ SÜRDÜRDÜ

Türkiye Futbol Federasyonu 3. Lig 1. Grup’ta mücadele eden Yeni Mersin İdman Yurdu, 17. Hafta maçında Yomraspor’u 1-0 mağlup ederek liderliğini sürdürdü. Ligin ilk yarısında oynadığı 17 maçta 12 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan kırmızı lacivertli temsilcimiz 24 gol atıp 9 gol yedi ve 39 puan topladı.

………….OOO………..

TARDOBDER’DEN KURTULUŞ BAYRAMI ÖNCESİ YEMEKLİ ETKİNLİĞİ YAPILDI

Tarsus’ta hemşehrilik bilincini artırmak ve insanları kaynaştırıp birlik ve beraberlik içinde güzel günlere ulaştırmak için kurulan TARDOBDER, güzel bir birlikteliğe imza attı. Tarsus’un kurtuluşunun 101. yıldönümü öncesi gerçekleştirilecek  müzikli etkinlik  dün  Yıldırımlar Park’ta yapıldı..

………….OOO………..

TARSUS DEVLET HASTANESİ YENİ BİNAYA TAŞINDI

Eski adıyla SSK Hastanesi, mevcut adıyla Tarsus Devlet Hastanesi Ana hizmet binasındaki birimler  yeni binaya taşındı. 23 Aralık’a kadar  Poliklinikler ve Ortopedi Ameliyathanesi hariç bölüm bölüm taşınan birimler, 23 Aralık itibariyle yeni binaya tamamen taşındılar. Hastane dün saat 16.00’dan itibaren Ana hizmet binasının taşınması ile tam olarak faaliyete geçti.

Taşınan eski hastanemiz 1995’in Ocak ayında hizmete girmiş, Kadın-Doğum birimi de 1995’in Şubat ayında hizmete girmişti. Tarsuslulara 27 yıl hizmet eden bina şimdi bomboş ve ne olacağı bilinmiyor. Tarsus merkezindeki eski Devlet Hastanesi de boş ve akıbeti ile ilgili hiçbir bilgi yok… 

25 ARALIK 2022’de TARSUS

TARSUS’TA KURTULUŞ SATRANÇ TURNUVASI BİTTİ

Tarsus’un Düşman işgalinden kurtuluşunun  101. yılı kutlama programı öncesi satranç turnuvası düzenlendi. Tarsus Belediye Başkanı  Dr. Haluk Bozdoğan  Satranç Turnuvasına 10 farklı ilden katılım sağlayan çocuklarımızla bir araya geldi. Bozdoğan, dereceye giren, katılım sağlayan öğrenci ve velilerimizeteşekkür etti.

………….OOO………..

TARSUS’UN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 101. YILI PROGRAMI BELLİ OLDU

Tarsus’un Düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılı kutlama proğramı belli oldu. Etkinlikler 27 Aralık Salı günü sabahı saat 09.30’da Cetvel köprü başında Aznakay parkı önünde temsili milis kuvvetlerinin karşılanışı ile başlayacak. Yürüyüş, şehitlik ziyareti ve ardından Cumhuriyet alanında saat 10.00’da kutlamalara devam edilecek.

………….OOO………..

KAAN YARMAN, TARSU’DA KİTAPLARINI İMZALADI

Tarsus Amerikan Koleji ve Bilgi Üniversitesi Reklamcılık mezunu Kaan Yarman “Tam Kararında” adıyla yazdığı kitabını imzaladı. Metin Baba Helvaları sponsorluğunda düzenlenen İmza Günü dün saat 14.00’de TARSUS D&R ‘da imza günü yaptı.

………….OOO………..

TARSUS MÜZESİNDE KONSER BEĞENİ KAZANDI

Tarsus’un kurtuluşunun 101. yılı kutlama kapsamı içerisinde Müzede bir konser verildi. Tarsus Kaymakamlığı, Müze Müdürlüğünce  Tarsus İnleyen Nağmeler Musıki Derneği- Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile hazırlanan konser  yeni Müzede yapıldı. ‘’ Tarsus İnleyen Nağmeler Musiki Derneğimizin Ücretsiz Halk Koro Konserine Halkımız büyük ilgi gösterdi.

………….OOO………..

SOBADAN ZEHİRLENEN ÇİFTTEN BİRİ HAYATINI KAYBETTİ

Tarsus’ta sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen çiftten biri hayatını kaybetti. Olay Kavaklı Mahallesi’nde  meydana geldi.

………….OOO………..

KURTULUŞ KUPASI TENİS TURNUVASININ ÖDÜL TÖRENİ 29 ARALIK’TA

Tarsus’un Düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılı münasebetiyle Tenis Turnuvası düzenlendi. Başkan Levent Alpaltaş, “Tarsus’un Düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılı münasebetiyle düzenlediğimiz Kurtuluş kupası Tenis turnuvasının kupa töreni 29 Aralık Perşembe günü saat 17.30’da yapılacaktır. Katılan sporcularımızı kutlarken ödül törenine tüm halkımızı bekliyoruz” dedi.

 ………….OOO………..

YILDIRIMSPOR: 2 – KAVAKLISPOR: 1

Mersin 1.amatör kümede  Yıldırımspor, lider Kavaklısporu 2-1 yendi. Goller: Murat Doğan (Kavaklıspor), Abdullah Uzun, Doğuş Şahin (Yıldırımspor) adına kaydedildi.

 ………….OOO………..

TARSUS BASKETTE GALİP

Tarsus Belediyesi basketbol takımımız Botaş’ta  müsabakadan 58-56 galip geldi.

Türkiye kadınlar basketbol Ligi 15. Hafta karşılaşmasında deplasman’da BOTAŞ gelişime konuk olan Tarsus Belediyesi basketbol takımımız müsabakadan 58-56 galip geldi.

………….OOO………..

VOLEYBOLDA TARSUS KÖKLÜ LİSESİNİN BAŞARISI

Tarsus Özel Köklü Anadolu Lisesi Voleybol Takımı il birincisi oldu. Okullar Arası Genç Erkekler Voleybol müsabakalarında il ikincisi oldu. Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Okul Sporları Dairesi Başkanlığının düzenlediği 2022-2023 eğitim öğretim sezonu “Okul Sporları Voleybol Genç Erkekler İl Birinciliği” karşılaşmalarına 6 lise takımı katıldı.

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0 533 324 88 00

YAKUP BONCUK-MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi