FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 21 Kasım 2022 248 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 14-15-16-17-18-19-20 KASIM 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

14-15-16-17-18-19-20 KASIM 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus’tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

14 KASIM 2022’de TARSUS

TARSUS’TA ‘ŞAH E MARAN YALNIZLIĞI’ SERGİSİ

Uluslararası Tarsus Festivali kapsamında kişisel bir sergi açan Ümit Aslan’ın ”Şah E Maran Yalnızlığı” adını verdiği sergisi ilgi çekiyor. TARSUS Mitolojisinde de önemli bir figür olarak da Şahmeran’ı farklı yorumlarla tuvale yansıtan usta ressam halen Hadiye KURADACI Bilim Sanat Merkezinde Görsel Sanatlar Öğretmeni olarak görev yapıyor.

………….OOO………..

KADIN BASKET TAKIMINA KUTLAMA

Türkiye Kadınlar Basketbol Lig’inde mücadele eden Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol Takımımıza kutlama. Takımımız, Boğaziçi Basketbol Takımı’nı 81-65 skorla mağlup etti. Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, ‘’Kadın Basketbol takımımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz’’ dedi.

………….OOO………..

TARSUS BELEDİYE BAŞKANI ADANA’DA TÖRENE KATILDI

Tarsus  Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’in katılımı ile Çukurova Belediyesi tarafından düzenlenen 8. Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni’ne katıldı. Ardından Seyhan Belediyesi Teknoloji ve İnovasyon Merkezi’ni (SEYTİM) ziyaret etti.

Eğitimci-Gazeteci-Yazar Beyhan BALABAN; “Dün Tarsus Belediye Meclisinde İsmet Paşa mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesinde TAPUSU olan bir KADIN vatandaşın yaşadığı haksızlıklardan sonra çaresizlikten belediye başkanına haykırmasını ve akrabasının sabrının tükenmesinden dolayı belediyede kapılara, pencerelere vurmasını kendisine saldırı olarak Tarsus Basınına servis eden Dr. Haluk BOZDOĞAN, CHP Genel Başkanı Kemal KILIÇDAROĞLU Adana’ya gelince soluğu genel başkanın yanında aldı. Vatandaşın hakları, hizmetleri, söz verilen gereksinimleri bekletilmemelidir. Hiçbir KADIN durduk yerde bir belediye başkanına meclise kadar pijamalarıyla gidip haykırmaz” dedi.

………….OOO………..

TİCARET BORSASI’NDA “ETKİLİ İLETİŞİM EĞİTİMİ” VERİLDİ

Tarsus Ticaret Borsası personellerine, daha iyi iletişim kurmaları amacıyla İş ve Yönetim Danışmanı Ender Horata tarafından yaklaşık 8 saat süren “Etkili İletişim Eğitimi” verildi.

………….OOO………..

ÇAMLIYAYLA’DA ’TÜRKİYE YÜZYILINA NEFES OL‘’ PROJESİ..

Çamlıyayla’da ’Türkiye Yüzyılına nefes ol ‘’projesinde fidanlar dikildi. İlçe Tarım ve Hayvancılık müdürü Ramazan Yıldız ‘’Türkiye Yüzyılına nefes ol. Geleceğin gençleri ile birlikte görevimizi yerine getirmeye çalıştık’’ dedi.

 ………….ooo..………..

MERHUM GAZETECİ FETHİ ÇEVİKASLAN ANILDI

Tarsus’lu duayen gazetecilerden Fethi Çevikaslan unutulmadı. Tarsus’ta yarım asır gazetecilik yapan duayen gazeteci 84 yaşındaki Fethi Çevikaslan, 8 yıl evvel tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti.. Yıllarca Hürriyet gazetesi muhabiriliği yapan Tarsus’un Sesi Gazetesini yayınlayan Fethi Çevikaslan’ı rahmetle anıyoruz.

 ………….ooo..………..

 TARSUS İDMANYURTLU SERKAN KÜÇÜK’ÜN BABASI VEFAT ETTİ

Tarsus idmanyurdu’nda bir dönem hem oyuncu hem de teknik direktörlük yapan  Okan Küçüķ ile sevgili  kardeşi yine bir dönem Tarsus idmanyurdu’nda oyuncu olan Serkan Küçük ‘ün sevgili babalarının vefatını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız… merhuma Allah’tan  rahmet, küçük  ailesi ile ve sevenlerine  başsağlığı diliyorum.

………….ooo..………..

 TARSUS İDMANYURDU  AMED İLE BERABERE KALDI

TFF 2. lig beyaz grupta yer alan Tarsus İdmanyurdu,  sahasında Amedsporu konuk etti. Maç 1-1 berabere bitti.

15 KASIM 2022’de TARSUS

TARSUS BORSASINDAN İSTANBUL’DAKİ PATLAMA OLAYINA KINAMA

Tarsus Ticaret Borsası Taksim İstiklal Caddesi’ndeki 6 kişinin öldüğü patlamaya ilişkin taziye ve kınama mesajı yayınladı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz. Olay yerinde bulunan tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz”

 ………….OOO………..

TARSUS ŞEHİR TİYATROSU KASIM ETKİNLİKLERİ

Tarsus belediyesi Şehir Tiyatrosu Kasım ayı etkinliklerine devam ediyor. Hazırlanan programa göre 16 Kasım tarihinde Memleketin Kısmeti adlı oyun sahnelenecek. Tarsus Amerikan Koleji salonundaki etkinlik saat 20.00 de başlayacak. Ankara Ekin tiyatrosu oyuncularının sahneleyeceği oyunu kaçırmayın.

………….ooo..………..

ZEYTİNLER TARSUS’TA İŞE YARADI

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, sorumluluk alanlarında bulunan zeytin ağaçlarının meyvelerini topladı. Zeytinler, fabrikada zeytinyağına dönüştürüldükten sonra, yine Büyükşehir Belediyesi’nin aşhanelerinde pişirilen yemeklerde kullanılmaya başlandı

 ………….ooo..………..

TARSUS BELEDİYESİ KARAVAN PARK 10 AYDA 1500 KARAVANA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Tarsus Belediyesi tarafından Tarsus Şelalesi kıyısında kurulan Karavanpark, ücretsiz su, konaklama ve elektrik hizmetinin yanında doğal güzellikleri ve tarihi kent merkezine oldukça yakın olması sebebiyle yoğun ilgiyle tercih ediliyor. Özellikle yabancı turistlerin ilgisi haline gelen Karavan Park, 10 ayda 1500 karavanı ağırlayarak hem Tarsus esnafına hem de Tarsus’un turizmine katkı sağladı.

………….ooo..………..

 “TÜM BELEDİYELERE ÖRNEK OLMASI DİLEĞİYLE”

Kayseri’den Tarsus’a gelen ve emekli olduktan sonra karavan hayatına başlayan Salih Atalay, ” Karavanpark’ için Tarsus Belediye Başkanımıza teşekkür ederiz, Karavanpark’ta eş edindik dost edindik, çok huzurlu bir ortam burası.” dedi.

 ………….ooo..………..

TARSUS’TA TREN YOLUNDAN GEÇİŞE ENGEL

Tarsus Toros mevkiindeki Tren garından insanlar karşıdan karşıya geçemiyor.  Uzun yıllardın demiryolunun üzerinden yaya geçiş yapan vatandaşlar bir süredir rayların üzerinden geçişin engellenmesi sonucunda Şehitishak bölümünden gara giremiyor. 

………….ooo..………..

ÇAĞ ÜNİVERSİTESİNDE NARKO GENÇLİK MODÜLÜ EĞİTİMİ VERİLDİ

Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği tarafından Çağ Üniversitesinde öğrencilere terör örgütlerinin eleman kazanma yöntemleri, uyuşturucu ile mücadele ve Güvenli İnternet kullanımı vb. konularda açılan stantlarda bilgiler verildi.

 ………….ooo..………..

 MERSİN İDMANYURDU LİDER, 6 PUAN ÖNDE

TFF 3. lig 1. grupta ler alan  Mersin İdman Yurdu açık ara lider. MİY takımının başına geçen Ersin Aka, takımın başında çıktığı 11 maçta 9 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı.

16 KASIM 2022’de TARSUS

TARSUS’TA HALK RESTORANA BÜYÜK İLGİ VAR

Tarsus Belediyesi uygun fiyatlı 5 çeşit yemeği 30 TL’den Tarihi Siptilli Çarşısında açılan Halk Restoran’da vatandaşların hizmetine sunuyor. Üretici Kadın Kooperatifi’nden kadınlar tarafından hazırlanan yemekler için uzun kuyruklar oluşuyor.

 ………….OOO………..

“TARSUS BELEDİYESİ İNSAN YAŞAMINA DOKUNUYOR”

Tarsus’ta halka yapılan bu hizmetten dolayı teşekkürlerini ileten  vatandaşlar “Öncelikle bu kadar çeşit yemeği uygun fiyata satın almak günümüz koşullarında çok kolay değil” dedi.

 ………….OOO………..

TIR YANDI

Tarsus’ta otoyolda seyir halindeyken yangın çıkan Tırda hasar oluştu. R.S’nin (53) kullandığı 63 K 698x plakalı Tır, Adana- Pozantı Otoyolunun Gülek mevkisinde seyir halindeyken alev aldı.

………….OOO………..

TARSUS OTİZM DERNEĞİN’DEN DAVET

Tarsus Otizm Derneği ‘Umutlayaşa Atölyesi Özel Çocuklarımızın Çok Özel Sergisinin Açılışı 18 Kasım’da yapılacak.

 ………….OOO………..

TARSUS KAYMAKAMI KADİR SERTEL OTCU, KKTC’NİN KURULUŞ YILINI KUTLADI

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, KKTC’nin kuruluş yılını kutladı. Kaymakam Otcu, 15 Kasım 1983 tarihinde kurulan   KKTC’nin kuruluş yılını kutlayarak bir mesaj yayınladı. Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, ‘’KKTC’nin kuruluş yılı kutlu olsun’’ dedi.

………….OOO………..

ŞEHİT LÜTFİ CAN POLİS MERKEZİ AMİRLİĞİ BİNASI AÇILDI

Tarsus Şehit Lütfi Can Polis Merkezi amirliği hizmet binası yenilenerek yeniden  açıldı. Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, yapımı tamamlanarak hizmete giren Şehit Lütfi Can Polis Merkezi Amirliğini ziyaret etti. Kaymakam Otcu, Polis merkezindeki ekip ile görüşüp bilgi aldı. Ayrıca burada denetlemelerde bulundu.

………….ooo..………..

BİR KİŞİ ÖLÜ BULUNDU

Tarsus’ta bir kişi canına kıyarak hayatına son verdi. Dün  saat 17.30 sularında ilçeye bağlı Fevzi Çakmak Mahallesi’nde meydana gelen olayda B.S. (61) isimli şahsın ikamet ettiği evde iple kendini asarak hayatına son verdiği öğrenildi. Henüz bilinmeyen nedenden dolayı canına kıyan Sercan’ın vücudunda kesi veya darp izi olmadığı bilgisine ulaşıldı. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

………….ooo..………..

TARSUS’TA EŞ ZAMANLI DEPREM ANI TATBİKATI

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Ülkemiz Genelinde Eşzamanlı Yapılan Deprem Anı Tatbikatına (Çök-Kapan-Tutun) İlçe Emniyet Müdürlüğünde Katıldı

 ………….ooo..………..

 TARSUS İDMANYURDU’NDA İSTANBUL HAZIRLIĞI

TFF 2. lig beyaz grupta yer alan Tarsus 15. haftada 20 Kasım Pazar günü İstanbul’da Esenler Erokspor’a konuk olacak. Bu maç saat 14.00’de başlayacak.

17 KASIM 2022’de TARSUS

TARSUS’TAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENİM DESTEĞİ ALMAK İSTEYENLERESON FIRSAT

Mersin Büyükşehir Belediyesinin  Mersin’de ikamet eden, Tarsus dahil ilçelerindeki öğrencilerden öğrenim yardımından almak isteyenlerin evraklarını teslim etme süresi uzatıldı. Daha önce 11 Kasım olarak açıklanan evrakların son teslim tarihi, yetiştirmeyen öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için 25 Kasım’a kadar uzatıldı.

………….OOO………..

TARSUS’TA UYUŞTURUCU OPERASYONU

Tarsus’ta 7 bin 336 uyuşturucu etkili hap ele geçirilen operasyonda 2 şüpheli gözaltına alındı.İl Emniyet Müdürlüğünün açıklamasına göre, Tarsus Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, uyuşturucu ticareti yapıldığı belirlenen 2 adrese operasyon düzenlendi.Adreslerde 7 bin 336 uyuşturucu etkili hap ele geçiren polis, A.G. ve N.K’yi gözaltına aldı.

………….OOO………..

TARSUS GÜLEK TÜNELİNDE KAZA

Dün sabah saatlerinde TEM otoyolu Pozantı-Tarsus istikameti Gülek Tüneli çıkışında bir ölümlü kaza  meydana geldi. Gülek mevkisinde yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda sürücünün kontrolünü kaybettiği 33 AEP 935x  plakalı TIR, beton bariyere çarptı. Kazada 1 kişi öldü, 10 kişi de yaralandı.

………….OOO………..

HALK OTOBÜSÜ YANDI

Tarsus’ta seferden dönen halk otobüsü, park halindeyken yandı.Olay, Altaylılar Mahallesi’nde yaşandı.

 ………….OOO………..

GENÇ MÜZİK AKŞAMLARI BAŞLADI !

Kültür Sanat Kenti Tarsus değerli etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Dünya çapında bizleri temsil eden genç yeteneklerimiz St. Paul Kilisesi’nde sahne alarak eşsiz bir dinletiye imza attı. Vatandaşlarımızın yoğun bir ilgiyle dinlediği Genç Müzik Akşamları 17 ve 18 Kasım’da da devam edecek. Kıymetli sanatçılarımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ederiz.

 ………….OOO………..

UĞUR PİŞMANLIK’IN 3 KİTABI MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAYINLARINDAN ÇIKTI

Tarsus tarihi ve kültürü üzerine çalışmalar yapan gazeteci-yazar Uğur Pişmanlık’ın 3 kitabı Mersin Büyükşehir Belediyesi Yayınları’ndan çıktı.

 ………….OOO………..

DOĞA BİZİ ÇAĞIRIYOR’, BU KEZ ARA TATİLE ÖZEL GERÇEKLEŞTİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi bünyesinde geleneksel hale getirilen ‘Doğa Bizi Çağırıyor’ etkinliği kapsamında, bu kez ara tatile özel olarak aileler ve çocukları Darısekisi Örnek Köyü’nü gezerek, doğayı keşfetme imkânı buldu. Tarsus’tan geziye katılan aileler ve çocukları doğa ile iç içe bir gün geçirdi.

………….OOO………..

TARSUS ŞEHİR TİYATROSU BUGÜN PALTO ADLI OYUNU SAHNEYE KOYACAK

Tarsus belediyesi Şehir Tiyatrosu Kasım ayı etkinliklerine devam ediyor. Hazırlanan proğrama göre 16 Kasım tarihinde Memleketin Kısmeti adlı oyun sahneledi. Tarsus Amerikan Koleji salonundaki etkinlik saat 20.00 de başladı. Ankara Ekin tiyatrosu oyuncularının sahneleyeceği oyun beğenildi.

………….ooo..………..

TİY HOCASI TAKIMDAN AYRILDI

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Beyaz Grupta maddi olarak zor günler geçiren  Tarsus İdman Yurdu’nda Teknik Direktör Serdar BOZKURT görevinden istifa etti. 

 ………….ooo..………..

TİY KONGRE KARARI ALDI

Tarsus İdman Yurdu’nda 18 Ekim’de olağanüstü kongre ile oluşan ve bir türlü toplanamadığı belirtilen yönetim kurulu aradan 1 ay geçmeden yeniden olağanüstü kongre kararı aldı. Kongre Tarsus Belediyesi Nikah Salonunda ilki 6 Aralık’ta yapılacak. 

18 KASIM 2022’de TARSUS

TARSUS OTİZM DERNEĞİ ÇOCUKLARI ÖZEL SERGİSİ BUGÜN AÇILIYOR

Tarsus Otizm Derneği ‘Umutla Yaşa Atölyesi’ Özel Çocuklarımızın Çok Özel Sergisinin Açılışı 18 Kasım’da yapılacak.

 ………….OOO………..

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARSUS YENİCE’DEKİ UĞUR MUMCU CADDESİNİ TAMAMEN YENİLİYOR 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent merkezlerinin yanı sıra kırsalda yer alan geniş nüfusa sahip yerleşim yerlerinde de kaliteli yol ağını genişletiyor. Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, Tarsus’un doğu kısmında yer alan yoğun nüfuslu Yenice Mahallesinde geçtiğimiz aylarda başlattığı cadde ve bulvar yenileme çalışmalarına devam ediyor.

 ………….OOO………..

TARSUS BELEDİYE ŞEHİR TİYATROSU BUGÜN PALTO ADLI OYUNU SAHNEYE KOYACAK

Tarsus belediyesi Şehir Tiyatrosu Kasım ayı etkinliklerine devam ediyor. Hazırlanan proğrama göre  17 Kasım 2022 tarihinde saat 19.00 da Palto adlı oyun sahneye konuldu. Aynı oyun 18 Kasım tarihinde ise saat 19.00 da bir kez daha sahnelenecek.

………….ooo..………..

TARSUS’TAN ANAMUR’A KADAR MEDENİYETLERİN İZİ VAR!

Büyükşehir belediye Başkanı Vahap Seçer “Mersin’in tarih ve kültürel birikim yönünden zengin bir kent olduğu bir gerçek” dedi.

………….ooo..……….

TARSUS’TA SANAT DOLU GECELER ‘MEMLEKETİN KISMETİ’ TİYATRO OYUNU TARSUS’TA SAHNELENDİ

Tarsus Belediyesi kentte kültür ve sanat etkinliklerine hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Ankara Ekin Tiyatrosu tarafından sahnelenen, Aziz Nesin’in dünya görüşü ve hayatına değinilen “Memleketin Kısmeti” oyunu Tarsuslular tarafından büyük ilgiyle izlendi. 800 kişilik salonu tıklım tıklım dolduran Tarsuslular oyunu ayakta alkışladı.

………….ooo..……….

SİLAHLI KAVGA

Tarsus’ta dün  A.I.’nın (26) av tüfeğiyle bir markete ateş açması sonucu 2 yaralı var. Adı geçen olay yerinde sokakta bulunan A.E. (21) ve Ö.K. (18), bacaklarına isabet eden saçmalarla yaralandı.

 ………….ooo..……….

UYUŞTURUCUDAN 6 GÖZALTI

Tarsus ‘ta uyuşturucu madde kullanan ve satışını yapan kişilere yönelik düzenlenen operasyon sürüyor. Operasyonda, 6 kişi gözaltına alınırken, çok miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi.

………….ooo..……….

BARBAROS SPOR 6. MAÇINI DA KAZANDI

Tarsus Barbaros Spor  futbolda bu sezon oynadığı 6 maçın hepsini kazandı. Bu sezon ilk kez yer aldığı birinci amatör kümede başarılı sonuçlar alan Barbaros Spor durdurulamıyor. Teknik direktör  İbrahim İnan’ın teknik sorumlu olarak görev yaptığı 6 haftada 6 galibiyet aldı. En son oynanan 6. maçta  Yıldırım Sporu da 2-1 yendiler.

19 KASIM 2022’de TARSUS

TARSUS ŞELALESİNE YENİ TESİS

Tarsus’ta yıkımı tamamlanan Şelale Otel’in yerine yapılacak sosyal tesisin inşasına başlandı. Tarsus’ta yıkımı tamamlanan Şelale Otel’in yerine yapılacak sosyal tesisin inşasına başlandı.

………….OOO………..

OTİZMLİ ÇOCUKLAR  ÖZEL SERGİ AÇTI

Tarsus Otizm Derneği ‘Umutla Yaşa Atölyesi’ Özel Çocuklarımızın Çok Özel Sergisi halkın beğenisine sunuldu.Dernek Başkanı  Düzenli Serginin 18-19 ve 20 Kasım 2022 tarihlerinde Cuma cumartesi ve pazar günü Saat 10:00 – 17:00 arası açıkolacağını, Tüm halkımızın bu sergiyi görmesini ve incelemesinin altını çizdi.

………….OOO………..

İNFAZ KORUMA GÖREVLİLERİ KAZA GEÇİRDİ

Tarsus cezaevi personelini taşıyan minibüsü pikapla çarpıştı. Kaza sonucu 8’i infaz koruma memuru 10 kişi yaralandı.

…………OOO…………..

KOÇAK, SANAYİ BÖLGELERİ GENEL MÜDÜRÜNÜ ZİYARET ETTİ

Tarsus OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili H. Ruhi Koçak, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Fatih Turan’ı ziyaret etti. Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili H. Ruhi Koçak, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Fatih Turan’ı ziyaret etti.

………….OOO………..

 TARSUS’TA FOTOĞRAF MARATONU

Tarsus Belediyesinin desteği ile Tarsus’ta Fotoğraf Maratonu başlıyor. Maratonu katılacak fotoğrafçılar  9-10-11 Aralık 2022 tarihlerinde kentimiz içinde Tarsus İl olmalı Teması için fotoğraf çekecekler, Toplam ödül miktarının 84 bin TL olduğu bildirildi.

………….ooo..………..

TARSUS TENİS KULÜBÜ KURTULUŞ KUPASI TURNUVASI DÜZENLİYOR

Tarsus Tenis Kulübü, 27 Aralık Tarsus’un Kurtuluşu münasebetiyle yakında  bir Kurtuluş  kupası turnuvası düzenliyor. Çiftler tenis turnuvası için son başvuru tarihi 21 Kasım olarak açıklandı. 

………….ooo..……….

BÜYÜKŞEHİR’DEN KOAH GÜNÜ FARKINDALIK ÇALIŞMASI

 Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, 17 Kasım Dünya KOAH Günü kapsamında bir farkındalık etkinliği düzenledi.

………….ooo..……….

BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇOCUKLAR İÇİN EN LEZİZ PARTİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi bünyesinde hizmet veren Mevlana Kadın ve Çocuk Atölyesi’nden çocuk kahkahaları yükseliyor. 4-6 yaş arası çocukların faydalandığı atölyede eğitici ve öğretici etkinliklerin yanında, farklı konseptlerde etkinlikler de yapılıyor.

………….ooo..……….

KAYMAKAMA ZİYARETLER

Türkiye genelinde yarın yapılacak Uzman Öğretmenlik Sınavının Tarsus ayağına nezaret etmek üzere görevlendirilen Milli Eğitim Bakanlığı Başmüfettişi Bülent İpek, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU’yu ziyaret ederek istişarelerde bulundu.

 ………….ooo..……….

YERYÜZÜ PAZARI’NA TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR.

Tarsus’ta Üreticilerin tüketiciler ile aracısız bir şekilde buluştuğu SLOW FOOD YERYÜZÜ PAZARI bugün açık. Yarında açık kalacak pazara tüm halkımız davetlidir. Cumartesi-Pazar günleri  Kubat Paşa Medresesi Önü Makam Cami Yanında sizleri bekliyor.

20 KASIM 2022’de TARSUS

TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN SEYİR TERASI’NIN ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Tarsus Belediyesi tarafından yapımına başlanan Seyir Terası’nın çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Kentte vatandaşların, rahat bir şekilde nefes alabilecekleri, vakit geçirebilecekleri modern alanlara kavuşturmak için faaliyete geçen Tarsus Belediyesi, Tarsus halkının rahatlığı ve sosyal yaşantısı için her detayın ince düşünülerek planlandığı Seyir Terası’nda yapım çalışmalarını sürdürüyor.

………….OOO………..

BAŞKAN BOZDOĞAN; “TARSUS’U MODERN YEŞİL ALANLARA KAVUŞTURACAĞIZ”

Seyir Terası’nda incelemede bulunan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan “Kentimizde vatandaşlarımızın vakit geçireceği Seyir Terası’nın çalışmaları sürüyor. Tarsus’u modern yeşil alanlara kavuşturacağız. Geleceğe daha yaşanabilir bir Tarsus bırakmak için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor.” dedi.

………….OOO………..

OTİZMLİ ÇOCUKLAR  ÖZEL SERGİSİ BUGÜNDE AÇIK

Tarsus Otizm Derneği ‘Umutla Yaşa Atölyesi’ Özel Çocuklarımızın Çok Özel Sergisi bugünde açık.

 ………….OOO………..

SELÇUK TOGO  UĞURLU GİŞESİ YILBAŞI BİLETLERİNİ GETİRDİ

Yeni yıla girmeye 1.5 ay kala Yılbaşı Milli Piyango biletleri piyasaya çıktı.

………….OOO………..

TARSUS OSB YATIRIMLARI TARSUS’A HAYAT VERECEK

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Tarsus OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili H. Ruhi Koçak,  ‘’Sanayi yatırımlarını, ihtiyaçları ve bölgenin sanayi gelişim potansiyelini Sayın Genel Müdürümüz ile değerlendirme imkânı bulduk. Tarsus OSB’nin altyapı projeleri ve genişleme projeleri konusunda istişarelerde bulunduk, en kısa sürede kendisini Tarsus Organize Sanayi Bölgesinde ağırlamak ve yaptığımız yatırımları yerinde göstermek istiyoruz, Sayın Genel müdürümüze bölgemize göstermiş olduğu yakın ilgi ve alaka için teşekkür ediyorum’’ dedi.

………….OOO………..

DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ FESTİVALİ

Tarsus’’ta  20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü vesilesiyle festival düzenlendi. 11.Uluslararası Çocuk Hakları Film Festivali bugün başlıyor. 20-22 Kasım tarihleri arasında devam edecek olan ve çocuk haklarına dikkat çekilen ücretsiz film festivalimize tüm halkımız davetlidir!

 ………….OOO………..

TARSUS ŞEHİR TİYATROSU 23 KASIMDA ÇİRKİN’İ SAHNELEYECEK

Tarsus belediyesi Şehir Tiyatrosu Kasım ayı etkinliklerine devam ediyor. Hazırlanan programa göre 23 ve 24 Kasım tarihlerinde Çirkin adlı tiyatro oyunu izleyici karşısına geçecek. Bu oyun her iki günde de saat 19.00 da başlıyor.

………….OOO..………..

TARSUS BELEDİYESİ KADIN BASKETBOL  GALİP

Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol takımı rakip tanımıyor. Türkiye Kadınlar Basketbol Liginde mücadele eden Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, Edremit Belediyesi Basketbol Takımını 80-64 skorla mağlup etti. Kadın Basketbol Takımımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

………….ooo..………..

TARSUS TSO HEYETİ, HİSARCIKLIOĞLU İLE YENİ DÖNEM HEDEFLERİNİ PAYLAŞTI

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nu makamında ziyaret eden Tarsus TSO Heyeti, yeni dönem hedeflerini paylaştı, bölgede devam eden yatırım projeleri ile sektörlerin görüş ve beklentilerini aktardı.

………….ooo..……….

YERYÜZÜ PAZARI’NA TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR.

Tarsus’ta Üreticilerin tüketiciler ile aracısız bir şekilde buluştuğu SLOW FOOD YERYÜZÜ PAZARI bugün açık. Pazara tüm halkımız davetlidir. Cumartesi-Pazar günleri  Kubat Paşa Medresesi Önü Makam Cami Yanında sizleri bekliyor.

………….ooo..……….

 TFF 2. LİG BEYAZ GRUP 15. HAFTA

Esenler Erokspor  Tarsus İdman Yurdu maçı bugün İstanbulda oynanacak. 20.11.2022 – 14:00 (Pazar) günkü maç Esenler Erokspor Stadyumunda oynanacak.

 

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533. 324 88 00

YAKUP BONCUK-MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi