FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 18 Aralık 2022 303 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 12-13-14-15-16-17-18 ARALIK 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

12-13-14-15-16-17-18 ARALIK 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus’tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

12 ARALIK 2022’de TARSUS

TARSUS’TA İNSAN HAKLARI ADINA FİDAN DİKİLDİ

Tarsus’ta  10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısı ile  bir tören yapıldı. İlk tören Cumhuriyet meydanında Atatürk Anıtında yapıldı ve anıta çelenk konuldu. Saygı duruşu ve istiklal marşının söylenmesinden sonra  St. Paul parkına geçildi.

………….OOO………..

TARSUS KUKLA FESTİVALİ SONA ERDİ

Bu yıl ilki düzenlenen 1.Uluslararası Tarsus Kukla Festivali sona erdi. En son gün İzmit Naif Bey Kumanyası’nın ‘Naif Bey ve Yaveri’ oyunu ile son buldu. 9 gün süren festivalde, birbirinden değerli kukla sanatçılarının yer aldığı kukla gösterileri ile büyük beğeni topladı. Ayşe Lebriz Berkem Sahnesinde Tarsus Belediyesinin ev sahipliğini yaptığı festivale yoğun ilgi gösteren tiyatroseverlere teşekkür edildi. Seneye 2. Uluslararası Tarsus Kukla Festivalinde görüşmek üzere vedalaşıldı.

………….OOO………..

TARSUS’A FOTOĞRAFÇI AKINI

 ‘’Tarsus Neden İl Olmalı?’’ teması ile fotoğraf yarışması sona erdi. 9-10-11 Aralık günleri kayıt ve yarışma yapıldı.. Fotoğraf sanatçılarımız Tarsusumuzun dört bir yanında fotoğraf çekti ve yarışmaya gönderdi. Tarsus Foto Maraton dün sona erdi.

………….OOO………..

İŞ ADAMI  MUHAMMED  GÜNKUT, TARSUS İDMAN YURDU BAŞKAN ADAYI

TFF 2.Lig  Beyaz Grup ekiplerinden Tarsus idman Yurdu’nda Salı günü  yapılacak  olan Olağanüstü Genel Kurulda Muhammed Günkut aday olacağını bildirdi.

………….OOO………..

ALİFAKI YOLU BAŞLANGIÇ NOKTASINDA KAZA

Tarsus Keloğlu köprüsü yakınında Alifakı yolu başlangıç noktasında dün bir kaza olayı  yaşandı. E.A.’nın kullandığı 46 HA 491 plakalı pikap ile karşı yönden gelen 27 MB 2366 plakalı otomobil kafa kafaya çarpıştı.

………….OOO…………

TARSUS’TA “SOKAK HAYVANLARI SAHİPSİZ DEĞİL” AÇIKLAMASI

 Türkiye’de hayvan severler eş zamanlı basın açıklaması yaparak “Sokak Hayvanları Sahipsiz Değil” konusunda basın açıklamasında bulundu. Açıklamada Tarsus’ta da yapıldı.

………….OOO…………

TARSUS EMEKLİNİN SESİNE SES VERİN

En az Emekli maaşları Asgari ücretli kadar olmalıdır. Haydi Tarsus Emeklinin sesine ses verin. 1 Aralık  Salı günü saat 12:00 yarenlik alanında Basın açıklamasına tüm Tarsus hakkını bekliyoruz.

………….OOO…………

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ  TARSUS ŞUBESİ, ÖRNEK ÇALIŞMALARA İMZA ATIYOR

Atatürkçü Düşünce Derneği  Tarsus Şubesi, örnek çalışmalara imza atıyor Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Tarsus Şubesi, örnek çalışmalarına devam ediyor. Dernek, bağışçılarında desteğiyle birçok noktada Atatürk köşesi ve mask yenileme çalışmalarını hızla sürdürüyor.

………….OOO…………

BAŞKAN BOZDOĞAN ‘’PAZAR GÜNLERİNİ HALKLA GEÇİRİYORUM’’

Belediye başkanı Haluk Bozdoğan ‘’Pazar günlerimi tatil yaparak değil, insanlarımızın sağlık sorunlarına çareler arayarak geçiriyorum’’ dedi.

………….OOO…………

TARSUS İDMAN YURDU BAYBURT İLE BERABERE KALDI

TFF2. lig beyaz grupta yer alan Tarsus İdman Yurdu dün deplasmanda Bayburt Özel İdare takımı ile oynadı. Zorlu müsabaka saat 14.00’de başlarken maç 1-1 bitti.Tarsus İdman Yurdu Bayburt maçında ilk golü atmasına rağmen 1 gol yeyip maçı 1-1 berabere bitirdi.

13 ARALIK 2022’de TARSUS

TARSUS BEYAZ KUM PLAJI, 30 YIL SONRA YENİDEN AÇILIYOR

Tarsus halkının yıllardır atıl durumda olan Tarsus Beyaz Kum Plajı’na kavuşması için çalışmaları hızlandıran Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, 30 yıl aradan sonra plajı vatandaşlara sunmaya hazırlanıyor. Bağlantı yollarının tamamlanmasının ardından sahile akın eden Tarsuslular bu hafta sonu da sahilin tadını çıkardı

………….OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ MASAL GİBİ BİR KUKLA FESTİVALİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Tarsus Belediyesi Ayşe Lebriz Berkem Sahnesi’nde düzenlenen ve dokuz gün süren 1.Uluslararası Tarsus Kukla Festivali sona erdi. Tarsusluların yoğun ilgi gösterdiği festivalde birbirinden eğlenceli kukla gösterileri sahne aldı.

………….OOO………..

TARSUS’TA SAHTE ALKOLLÜ İÇKİ ÜRETENE GÖZALTI

Tarsus’ta  sahte alkollü içki üretimi yapan 1 şüpheli jandarma ekipleri  tarafından yakalanarak  gözaltına aldı. Yakalanan şahsın ev ve eklentilerinde yapılan aramada 350 litre sahte alkol ele geçirilerek Jandarma tarafından el kondu.

………….OOO………..

TARSUS İDMAN YURDUNA BAŞKAN ADAYI OLAN GÜNKUT “İLK HEDEF KÖTÜ GİDİŞE DUR DEMEK”

TFF 2.Lig  Beyaz Grup ekiplerinden Tarsus idman yurdu’nda 13 Aralık  günü (bugün)  yapılacak  olan Olağanüstü Genel Kurulda Muhammed Günkut aday olduğunu açıkladı. Şiir Kafe’de konu ile ilgili basın toplantısı yapan Muhammed Günkut “İlk hedefim Tarsus idmanyurdu’nun sahipsiz olmadığını göstermek ve  başkan olursam kulübü kötü gidişattan kurtarmaktır” dedi.

  ………….OOO………..

KUVAYİ MİLLİYE  DERNEĞİ YÖNETİMİ SİPTİLLİ’DE AĞIRLANDI

Tarsus Belediyesi, Siptilli çarşısındaki bir restoranda Kuvayi Milliye Derneği yönetimi ve üyelerine yemek verdi. Belediyeye ait işletmede zaman zaman kurumlar ve dernek üyeleri ağırlanıyor. Bu kapsamda dün Kuvayi Milliye Derneği yönetimi ve üyeleri ağırlandı.

………….OOO………..

TARSUS’A YENİ TURİZM HARİTASI HAZIRLIĞI

TARTUD (Tarsus Turizm ve Tanıtım Derneği, Tarsus’un genelindeki Tarihi ve turistik yerler ve yeme içme mekanlarını içeren bir Turizm Haritası hazırlıyor. Bu nedenle kentimizdeki yeme içme mekan sahiplerine çağrıda bulunuldu. TARTUD yönetimine başvuracak kişilerde  uygun bulunursa haritada yer alabilecek.

…………ooo…………

SELÇUK BABA UNUTULMADI

Seher kitabevi sahibi Selçuk baba unutulmadı. 12.12.2021 tarihinde vefat eden Selçuk Togo’yu rahmetle anıyoruz.

………….OOO…………

SALAH GÖKMEN’İ RAHMETLE ANIYORUZ

Yeşiltepe eski belediye başkanlarından Salah Gökmen’i rahmetle anıyoruz. 13.12.2009 tarihinde vefat eden Yeşiltepe belediye başkanı Salah Gökmen’i rahmetle anıyoruz.

14 ARALIK 2022’de TARSUS

TARSUS EMŞAV’IN ACI GÜNÜ

Emniyet Mensupları  ve Şehit Aileleri Vakfı (EMŞAV) Tarsus şubesinin acı günü. EMŞAV  başkan vekili Güven Yıkman geçirdiği rahatsızlık sonucu vefat etti. Allah rahmet eylesin diyoruz ve EMŞAV ile ailesinin acısını paylaşıyoruz.

 ………….OOO………..

10 KÖYÜ BİRBİRİNE BAĞLAYAN 10 NUMARA YOL

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, tarımsal üretimin yoğun yapıldığı bölgelerde ulaşım kalitesini arttırmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Tarsus kent merkezinde yer alan Şahin Mahallesi’nden başlayarak, sahile yakın bölgede bulunan Kulak Mahallesi’ne kadar uzanan 19 kilometre uzunluğundaki yolda, çift kat sathi asfalt kaplama çalışması gerçekleştirdi.

………….OOO………..

TARSUS İDMAN YURDU ‘NUN YENİ BAŞKANI MURAT GÜL OLDU

TFF 2.Lig Beyaz Grupta yer alan Tarsus İdman Yurdu’nda yapılan Olağanüstü Genel Kurulda Başkanlığa Murat Gül seçildi.

………….OOO………..

OLAĞANÜSTÜ MECLİS TOPLANIYOR

Tarsus Belediyesi Meclisi bu ay ikinci kez toplantı yapacak. Bugünkü toplantı saat 14.00’de olağanüstü olarak gerçekleştirilecek. Bu toplantının hayli çekişmeli geçmesi bekleniyor. Toplantıda gruplar nasıl davranacak merak konusu.

………….OOO………..

TARSUS BAĞLAR MAHALLESİ MUHTARLIĞI BİNAYA KAVUŞTU

Tarsus’ta belediyesinin yeni muhtarlık binaları yapımı devam ediyor. Yeni Muhtarlık Binasına Taşınan Bağlar Mahalle Muhtarımız Ahmet Altundağ ‘a Hayırlı Olsun Ziyaretleri sürüyor. Şahin mahallesi muhtarı Hüseyin Aydın, Bağlar mahallesine giderek muhtar Ahmet Altundağ’ı ziyaret etti ve “Muhtarimın İlgi Ve Alakası İçin Ayrıca Teşekkür Ederim.” dedi.

………….OOO………..

MERSİN ÜNİVERSİTESİ İLE TARSUS ÜNİVERSİTESİ BÜTÇELERİ KABUL EDİLDİ

Mersin Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Katip Üyesi Ak Partili Zeynep Gül Yılmaz, Mersin Üniversitesi ile Tarsus Üniversitesi bütçelerinin kabul edildiğini söyledi. Yılmaz bu çerçevede her iki üniversite bütçesinin de yüzde 100;den fazla arttığını belirterek, Mersin Üniversitemizin geçen yıl 651 milyon…AK Parti Mersin Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Katip Üyesi Zeynep Gül Yılmaz, Mersin Üniversitesi ile Tarsus Üniversitesi bütçelerinin kabul edildiğini, söyledi.

………….OOO………..

İŞARET DİLİ TERCÜMANI BEDİA DİNÇKUYUCU, 10 YILDIR GÖREVİNİ BAŞARIYLA SÜRDÜRÜYOR

Tarsus’ta işaret dili tercümanı Bedia Dinçkuyucu  kendisine verilen görevi  yılı aşkındır görevini başarıyla sürdürüyor.

………….OOO…………

TARSUS İDMAN YURDU’NDA İNEGÖL HAZIRLIĞI DEVAM EDİYOR

TFF2. lig beyaz grupta yer alan Tarsus İdmanyurdu ,  deplasmanda Bayburt  Özel İdare takımı ile oynadığı maçta galibiyeti kaçırdığına yanıyor. Tarsus İdmanyurdu Bayburt maçından  sonra ilk yarının son maçını bu hafta sonu kentimizde İnegöl ile yapacak.

15 ARALIK 2022’de TARSUS

TARSUS DÖRTKÖY KOOPERATİFİNE DESTEK

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Tarsus Dörtköy Sulama Kooperatifi ile Mersin Narenciye ve Tarım Üreticileri Birliği’ne (MENKOBİRLİK) ‘Zeytin Boylama Makinesi Desteği Projesi’ kapsamında birer makine verildi. Toplanan zeytinleri el değmeden, kalite ve boyutlarına göre sınıflandıran makineler, saatte 2 ton ürün işleme kapasitesine sahip. Girdi maliyetlerini ciddi oranda düşüren zeytin boylama makineleri, işçilikten ve zamandan da büyük tasarruf sağlıyor.

………….OOO………..

TARSUS ZEYTİNİNE KATMADEĞER KATILDI

Büyükşehir Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Selçuk Şahutoğlu, “Tarsus Dörtköy Sulama Kooperatifimize vermiş olduğumuz zeytin boylama makinasını çalıştırdık. Üreticilerimizle hep beraberiz. Özellikle kırsal bölgelerde tarımsal üretimin eski usullerle yapılması, ürünlerde kalite ve ürün kaybına neden olmakta. ‘ dedi.

 ………….OOO………..

23 ARALIKTA YENİ TARSUS MÜZESİNDE KONSER VAR

23 Aralık Tarsus’un kurtuluşunun 101. yılı kutlama kapsamı içerisinde bir konser yapılacak. Tarsus Kaymakamlığı, Müze Müdürlüğünce  Tarsus İnleyen Nağmeler Musıki Derneği- Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile hazırlanan konser 23 Aralık Cuma Saat 19.00’da yeni Müzede yapılacak.

 ………….OOO………..

KAVAKLI SPOR KADIN FUTBOL TAKIMINDAN 7 OYUNCUYA MİLLİ DAVET

Tarsus’un köklü amatör takımlarından  Kavaklıspor kadın futbol takımından 7 oyuncuya milli davet geldi. Başkan Murat Ulukanoğlu ‘’Kavaklıspor olarak  çığ gibi büyüyen takımımızda futbolcu kardeşlerimizden bazılarına milli takım seçmesi için davet geldi’’ dedi. Kavaklıspor kadın futbol takımından 7 oyuncu milli davet nedeniyle yakında seçmelere katılacak

………….OOO………..

MERSİN GELECEK PLATFORMU – MEGEP’İN DAVETİ

Mersin Güç Birliği Kalkınma ve Gelecek Derneği,  Mersin Memleket Günleri’ni 21–25 Aralık 2022 tarihlerinde İstanbul Maltepe’de yapacak. Tarsus dahil tüm ilçeler İstanbul’a davet edildi.

………….OOO………..

TARSUS TARİHÇİLERE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Tarsus tarihçilere ev sahipliği yapacak. Ticaret ve Sanayi Odası ve Tarsus Belediyesi’nin destekleri, İçel Sanat Kulübü’nün organizasyonuyla düzenlenen ‘İçel Sanat Kulübü Sanat Tarihi-III’ etkinliği 17 Aralık Cumartesi günü Boğaziçi Üniversitesi Tarsus Gözlükule Kazıları Araştırma Merkezi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek.

………….OOO………..

GAZİLERDE EVİN BALKONU ÇÖKTÜ

Tarsus’ta bir evin balkonunun çökmesi sonucu bir kişi yaralandı. Olay, Gaziler Mahallesi 1873 Sokak’ta oldu. Bir evin balkonunun çökmesi sonucu burada bulunan E.A. yaralandı.İhbar üzerine olay yerine, itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı E.A, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.

………….OOO………..

BAŞKAN BOZDOĞAN, PES ETMEYECEK

Tarsus Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda yer alan Tarsus Belediyesi’nin 2023 Mali Yılı bütçe denkleşmesi için arsa payı karşılığında yapılacak inşaat sözleşmesini içeren gündem maddesinin MHP, CHP ve AKP meclis üyelerince oy çokluğuyla reddedilmesi ile Başkan Bozdoğan geçmiş mecliste madde ısrarı yapacağını açıklamıştı.

………….OOO…………

TARSUS NEDEN İL OLMALI FOTOĞRAF YARIŞMASINDA DERECE ALAN ESERLER BELİRLENDİ

Geçen hafta sonu düzenlenen “Tarsus neden il olmalı” fotoğraf yarışmasında derece alan eserler belirlendi. Tarsus Fotoğrafçılar maratonu adı ile gerçekleşen yarışmayı 525 eser katıldı. Bunlar içinde en iyi 7 eser belirlendi. Seçici kurul 7 eseri ödüle layık buldu.

16 ARALIK 2022’de TARSUS

FOTOĞRAF SERGİSİ 27 ARALIK’TA DÜZENLENECEK

Ali Altın, Seyit Konyalı, Hasan Zer, Mansiyon ödüllerinin sahibi olurken, Serkan Sarıkef ise Belediye Özel Ödülünü aldı.

………….OOO………..

İYİ PARTİ TARSUS TEŞKİLATININ YENİ DİVAN KURULU BELLİ OLDU

İyi parti ilçe yönetimi görev bölümü yaptı. İyi Partinin  Tarsus teşkilatının 05.12.2022 seçimi sonrası oluşturulan yeni divan kurulu basına açıklandı.

 ………….OOO………..

‘MİNİKBÜS’ PROJESİ  TARSUS DAHİL TÜM KENTE YAYILIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde hizmet veren MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezi’nin ‘Minikbüs’ projesinde, birinci etap tamamlandı.

………….OOO………..

TARSUS YENİ DOĞUŞ 37 YAŞINDA

Tarsus’ta yayınlanan  Yeni Doğuş 37 yaşına girdi. 16 Aralık 1986 tarihinde Mehmet Geçim tarafından kurulan Tarsus Yeni Doğuş 37 yaşına adım attı. Sahip ve çalışanları ile Geçim ailesini tebrik ederiz.

………….OOO………..

TARSUS’TA KAZA 1 ÖLÜ

Tarsus’ta dün özel halk otobüsünün çarptığı kadın öldü..Yusuf K. idaresindeki 33 C 5026x plakalı özel halk otobüsü, Hürriyet Caddesinde yolun karşısına geçmeye çalışan Musavat ve kızı Ayşe Y.a (33) çarptı.İhbar üzerine kaza yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yapılan kontrolde Ayşe Y.’ın hayatını kaybettiği belirlendi.Anne Musavat Y.ise sağlık ekiplerince Tarsus Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

………….OOO………..

TARSUS MHP’DEN TÜED’E ZİYARET

MHP Tarsus ilçe yönetimi, Türkiye Emekliler Derneği (TÜED)  Tarsus Şubesini ziyaret etti. 18 Aralık 2022 Pazar günü Mersin’e gelecek olan MHP genel başkanı Devlet Bahçeli’nin proğramına davet amacıyla TÜED Tarsus şubesini ziyaret eden MHP Tarsus ilçe başkanı Mehmet Çelik, Meclis üyesi Ali Şimşek ve parti yönetim kurulu üyesi  Ahmet Şen, TÜED’de başkan  vekili Arif Kılınç ile görüştüler. Mersin’e gelecek olan MHP lideri Bahçeli’nin mitingine davette bulundular. MHP heyeti, TÜED yönetimini ve  emeklileri 18 Aralık tarihinde gerçekleşecek olan “Aday belli karar net”i mitingine beklediklerini dile getirdiler.

………….OOO………..

TARSUS İDMAN YURDU SPOR KULUBÜ YENİ YÖNETİM KURULU GÖREV DAĞILIMI YAPTI

TFF 2. Lig Beyaz Grup’taki ekibimiz Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübü Yeni Yönetim Kurulu Üyeleri Kulüp Tesisleri’nde bir araya geldi. Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübü Yeni Yönetim Kurulu Üyeleri sarı-lacivert ekibimizin antrenmanını izleyerek takım kaptanları ile görüşme yaptı. Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübü’nün içinde bulunduğu zorlu süreçten en iyi şekilde çıkması için gerekli çözüm yollarını uygulamaya koyacaklarını ifade eden Yeni Yönetim Kurulu Üyeleri Tarsus Halkı’na çağrıda bulundu.

………….OOO………..

KAMYON KÖY TABELASINI SÖKTÜ

Tarsus’ta Kefeli köyü (mahallesi) girişindeki tabelanın kamyonun kasasındaki yüke takılarak yön değiştirdi.

17 ARALIK 2022’de TARSUS

“ÇİRKİN” ROTİFE TİYATROFESTİVALİ’NDE ESKİŞEHİR’DE TAM NOT ALDI

Tarsus Şehir Tiyatrosu’nun beğenilen “Çirkin ” oyunu, Eskişehir Yunus Emre Rotary Kulübü tarafından düzenlenen Rotary Tiyatro Festivali (Rotife) kapsamında Eskişehirlitiyatroseverlerle buluştu. Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde sahnelenen ve açılış oyunu olan “Çirkin” Eskişehirliler tarafından büyük alkış topladı.

………….OOO………..

‘BEGONVİL ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ’NİN AÇILIŞI BUGÜN

Tarsus’ta ‘Begonvil Çocuk Gelişim Merkezi’nin açılışı bugün yapılıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ‘Begonvil Çocuk Gelişim Merkezi’nin açılışı Başkanı  Vahap Seçer’in katılımlarıyla yapılacak. Açılış bugün-17 Aralık Cumartesi günü  saat 11.00’de gerçekleştirilecektir.

 Şehitishak Mah. 3338. Sok. No: 1/TARSUS adresindeki açılışa tüm halkımızın katılımları bekleniyor.

………….OOO………..

TARSUS MHP’DEN DAVET

MHP Tarsus ilçe yönetimi, 18 Aralık 2022 Pazar günü Mersin’e gelecek olan MHP genel başkanı Devlet Bahçeli’nin proğramına davet etti.

………….OOO………..

ZİRVEDEKİLER ÖDÜLÜ TARSUSLU YILDIRIM’A

Mersin’de Burak Karataş Medya tarafından 6.’sı düzenlenen Zirvedekiler Ödül Töreni, Mersin Divan Otel’de Özge Ulusoy’un sunumu ve Zara konseri ile gerçekleştirildi. Tarsuslu işadamı 1. oldu. Yılın İş İnsanı (Erkek) Yılbor Boru Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Yıldırım ödül kazandı.

………….OOO………..

TARSUS ATATÜRK İLKÖĞRETİM Okulunda ALZHEİMER HASTALIĞI ANLATILDI

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu Sosyal Farkındalık Çalışmaları’ kapsamında toplumda aktif yaş almanın ve sosyal yaşamın insan sağlığı üzerindeki etkisi ile birlikte alzheimer hastalığını anlatmaya, yaş almış çınarlara ve alzheimer hastalarınına karşı sorumluluk bilinci oluşturmaya devam ediyor.

………….OOO………..

TİY YENİ BAŞKANI MURAT GÜL

 “BU MEMLEKET BİZİM, TİY’DE BİZİM”

Tarsus İdmanyurdu’nun olağanüstü kongresinde başkan seçilen genç işadamlarından Murat Gül “bu memleket bizim, Tarsus İdmanyurdu da bizim. El birliği ile sahip çıkmak durumundayız” dedi.

 ………….OOO………..

23 ARALIKTA YENİ TARSUS MÜZESİNDE KONSER VAR

23 Aralık Tarsus’un kurtuluşunun 101. yılı kutlama kapsamı içerisinde bir konser yapılacak.  Tarsus Kaymakamlığı, Müze Müdürlüğünce  Tarsus İnleyen Nağmeler Musıki Derneği- Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile hazırlanan konser 23 Aralık Cuma Saat 19.00’da yeni Müzede yapılacak. Davette ‘’ Tarsus İnleyen Nağmeler Musiki Derneğimizin Ücretsiz Halk Koro Konserimize 23 Aralık Cuma Saat 19.00’da Tüm Halkımızı Bekliyoruz.’’ Denildi.

………….OOO………..

TARSUS İDMANYURDU’NA 100 BİN  TL  CEZA

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Tarsus idmanyurdu’na Profesyonel Teknik Sorumlusu, Kaleci Antrenörü ve Takım Antrenörleri bulundurmaması nedeniyle 100 BİN  TL  ceza verdi.

………….OOO………..

KAVAKLISPOR KADIN FUTBOL TAKIMINDAN 7 OYUNCUYA MİLLİ DAVET

Tarsus’un köklü amatör takımlarından Kavaklıspor kadın futbol takımından 7 oyuncuya milli davet geldi.

18 ARALIK 2022’de TARSUS

VAHAP SEÇER, HAFTA SONU MESAİSİNİ TARSUS’UN KIRSAL MAHALLELERİNE AYIRDI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, hafta sonu mesaisini Tarsus’un kırsal mahallelerine ayırdı. Sabah saatlerinde Büyükşehir Belediyesi’nin Begonvil Çocuk Gelişim Merkezi’nin açılışına katılan Başkan Seçer, programın devamında ise Yeşiltepe, Bahşiş, Kulak ve Atalar mahallelerini ziyaret ederek, vatandaşlarla buluştu. Tarsus’a yaptığı hizmetlerle vatandaşların takdirini alan Başkan Seçer, gittiği her mahallede coşkuyla karşılandı.

………….OOO………..

GENÇLERİMİZİ ZEHİRLEMEYE ÇALIŞAN VE “TORBACI”LAR GÖZALTINA ALINDI

Mersin polisinin  zehir tacirlerine yönelik gerçekleştirdiği  “Kökünü Kurutma” operasyonunda  gözaltına alınan 131 şüpheliden 97’si  tutuklandı.

………….OOO………..

TARSUS KAYMAKAMI KADİR SERTEL OTCU, KIRSAL MAHALLERİ GEZDİ

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, kırsal mahalle gezileri kapsamında Kadelli Mahallesini ziyaret etti. Kadelli Mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelip hasbihâl eden ve sorun ve taleplerini dinleyen Kaymakam Otcu, Aile Sağlığı Merkezinde de görevli doktor ve sağlık çalışanları ile bir araya geldi.

………….OOO………..

TARSUS İDMANYURDU’NUN KADRO DEĞERİ İLK 6 İÇİNDE

TFF 2. Lig’de takımların değeri belli oldu. Tarsus İdman Yurdu da beyaz grupta ilk 6 içinde yer aldı.

………….OOO………..

KAVAKLISPOR: 4 REŞADİYESPOR: 4 

Mersin 1. Amatör küme futbol liği Tarsus grubunda Kavaklı ile Reşadiye 4-4 berabere kaldı. Goller: İsmail (3), Tugay (Kavaklı), Civan Çatuk,  Chadli(3)(Reşadiye)

 ………….OOO………..

İNLEYEN NAĞMELERİN KONSERİ VAR

Tarsus İnleyen Nağmeler Musıki Derneği- Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile hazırlanan konser 23 Aralık Cuma Saat 19.00’da yeni Müzede yapılacak. Davette ‘’ Tarsus İnleyen Nağmeler Musiki Derneğimizin Ücretsiz Halk Koro Konserimize 23 Aralık Cuma Saat 19.00’da.. Tüm Halkımızı Bekliyoruz’’ denildi.

 

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

YAKUP BONCUK-MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi