FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 24 Ekim 2022 202 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 17-18-19-20-21-22-23 EKİM 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

17-18-19-20-21-22-23 EKİM 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus’tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

17 EKİM 2022’de TARSUS

TARSUS’TA ÇOCUKLAR CAMİDE BULUŞTU

Tarsus Müftülüğünce, Mevlîd-i Nebî Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla, ilçe müftülüğüne bağlı Buharalı Abdullah Efendi Cami’nde 4-6 Yaş grubu Kur’an Kursu öğrencilerine yönelik “Cami Çocuk Buluşması” etkinliği gerçekleştirildi.

…………OOO…………

SEÇER 15 EKİM DÜNYA KADIN ÇİFTÇİLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nde üretici kadınlarla bir araya geldi. Mersin’de çok güzel işlerin olduğunu ifade eden Başkan Seçer, “Mersin bir kere tarım kenti. Biz Türkiye’nin en değerli üretimini ve cirosunu yapan 5. veya 6. sırada kentiz. Ne kadar güçlü bir kentte yaşadığımızı herkes bilsin” ifadelerini kullandı.

…………ooo…………

TARSUS’TA ÜCRETSİZ KÖMÜR DAĞITIMI BAŞLADI

Tarsus’ta bu yıl Gülek ve çevre köylerden itibaren kışlık kömür dağıtımı başladı. İlçemizde ‘SYDV’ Tarafından Ücretsiz Kömür Dağıtımına başlanmış olup öncelikle dağlık köylerde yaşayanlara kömürleri veriliyor.

…………ooo…………

 FERAHİM ŞALVUZ MAHALLESİ TERTEMİZ YOLA KAVUŞTU

 Ferahim Şalvuz Mahallesi’nin ana arteri konumundaki Şehit Mehmet Şen Bulvarı’nda da yıpranmış olan zemin, Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım ekipleri tarafından sökülerek, sıcak asfalt kaplama işlemi yerine getirildi. Bin metre uzunluğundaki yolda çalışmalar tamamlandı.

…………ooo…………

MERSİN VE TARSUS ÜNİVERSİTELERİ’NDE ÖĞRENCİLERE 3 ÇEŞİT YEMEK 3.5 TL’DEN VERİLİYOR

Mersin ve Tarsus Üniversiteleri’nde eğitim-öğretim gören öğrencilerin de sağlıklı ve ucuz fiyata beslenmelerini sağlıyor. Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü girişinde ve Tarsus Üniversitesi içerisinde hizmet veren Mahalle Mutfağı’ndan faydalanan öğrenciler, 3 çeşit yemeği 3,5 liraya almanın keyfini yaşıyor.

 …………ooo…………

GÖMMECE’DE TRAKTÖR KAZASI

Tarsus ‘ta traktörün altında kalan sürücü yaralandı.Kaza Gömmece ile Sanlıca Mahallesini bağlayan yolda meydana geldi

………….ooo..………..

TARSUS SPOR 2 – ERDEMLİ SPOR 1

Mersin süper amatör ligde Tarsus Spor galip. Tarsus Spor 2 Erdemli spor 1 ..

Tarsus ekibinde ikinci gol dakika 94 de geldi. Tebrikler çocuklar ayağınıza sağlık.

………….ooo..………..

 TARSUS İDMAN YURDU’NDA YÜZLER GÜLÜYOR

TFF 2.Lig Beyaz Grup ekiplerinden Tarsus İdman Yurdunda alınan 2-1’lik Hes İlaç Afyonspor galibiyeti yüzleri güldürdü. Sezonun 10. Haftasında saha ve seyircisi önünde konuk ettiği rakibi Hes İlaç Afyonspor karşılaşmasının ilk bölümünde geriye düşmelerine rağmen, reaksiyon veren Sarı lacivertli ekip Fatih Somuncu’nun arka arkaya attığı goller ile önce beraberliği hemen akabinde ise galibiyete ulaşmanın sevincini yaşıyor. Tarsus İdman Yurdu Basın Sözcüsü Hakan Canan Can, Hes İlaç Afyonspor galibiyeti ile hem iç saha şansızlığını yenilerini hem de şeytanın bacağını kırdıklarını belirtti.

18 EKİM 2022’de TARSUS

MOLDOVA-VALKANEŞ BELEDİYESİ İLE TARSUS BELEDİYESİ ARASINDA “KARDEŞ ŞEHİR” PROTOKOLÜ İMZALANDI

Türkiye ile Moldova ilişkilerinin geliştirilmesi için, sanayi, ticaret ve kültürel alanlar başta olmak üzere ilişkilerin çok yönlü olarak güçlendirilmesi kapsamında Moldova’da, Valkaneş Belediyesi ile Tarsus Belediyesi kardeş şehir protokolü imza töreni gerçekleştirildi.

………….OOO………..

TARSUS’TA KREDİ ÇETESİNE DARBE

Tarsus’ta zor durumda olan ve borçlu kişilere yüksek miktarda kredi çektiren 12 kişi yakalandı. Vatandaşlar adına banka ve kredi tahsis kurumlarından kredi çekmek suretiyle vatandaşları dolandırdıkları iddia edilen şüpheliler yakalandı.

………….OOO………..

TARSUS’TA KAÇAK İÇKİ VE SİGARA OPERASYONUNA DEVAM

Tarsus’ta piyasada satılan  kaçak içki ve sigara operasyonuna devam.. Tarsus ‘ta kaçak içki ve sigara satıcılarına yönelik operasyonda satışa hazır 51,8 litre el yapımı kaçak içki, bin 460 adet dolu makaron, 2 bin adet boş makaron ve 238 paket kaçak sigara ele geçirildi

………….OOO………..

2021 TÜM-EMEKLİLER SENDİKASI TARSUS TEMSİLCİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

2021 Tüm-Emekliler Sendikası Tarsus Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada, görüşülmeye başlanan 2023 bütçesinde, emekçiler için gereken kamu kaynaklarının ayrılması gerektiği vurgulandı. Eğitim-Sen Tarsus Şube binasında gerçekleşen açıklamaya sendika yönetici ve üyeleri katıldı.
………….OOO………..

TARSUS’TA MARATON LANSLANI TOPLANTISI

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonuyla düzenlenecek olan ‘14. Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu’nun lansmanı, 19 Ekim Çarşamba saat 17.00’de Tarsus Yarenlik Alanı’nda gerçekleştirilecektir. Katılımlarınızı bekler, iyi çalışmalar dileriz.

 ………….OOO………..

 ULUSLARARASI TARSUS FESTİVALİ KONUSUNDA MUHTARLAR BİLGİLENDİRİLDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenecek olan “Uluslararası Tarsus Festivali” ile ilgili hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. “Kleopatra Yılı’nda Buluşalım” temasıyla 4-5-6 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek olan ve onlarca ülkeden katılımcının renk katacağı festivalle ilgili olarak Tarsus’ta merkez ve kırsal mahalle muhtarlarına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

………….OOO………..

TARSUS’UN İLK 3 ŞERİTLİ YOLU OLACAK

Tarsus’un kuzeyinde yer alan ve konutlaşmanın hızla sürdüğü Atatürk Mahallesi’nden geçen ana cadde 3 şeritli oluyor.  Turalı kavşak ile Gazi Paşa Bulvarı kavşağı arasında kalan 2 bin 100 metrelik kısımda, Büyükşehir Belediyesi ekipleri hummalı şekilde çalışıyor. Tarsus-Çamlıyayla Karayolu’nun başlangıç noktası konumundaki yol, 3 şerit gidiş-geliş ve üzerinde bisiklet yolu olacak şekilde inşa ediliyor.

 …………ooo…………

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNDEN TEŞEKKÜR

Mersin’deki “Çamaşır Kafe”de üniversite öğrencileri hem ders çalışma hem de ücretsiz çamaşır yıkama imkanı buluyor. Öğrencilere kafede çeşitli ikramlar da yapılıyor.

………….OOO………..

TARSUS İYİ PARTİDE TOPLANTI

İyi Parti Tarsus ilçe başkan adaylarından Av. Burak Özdil  bugün saat 18.00 de basınla tanışıyor. Özdil yapılacak İyi Parti Tarsus ilçe kongresinde ilçe başkanlığına aday olduğunu söyledi.

………….OOO………..

İYİ PARTİDE DELEGE ÜYELİĞİ İÇİN BAŞVURU SÜRESİ BAŞLADI

İyi Parti ilçe başkanı Daniyel Mercan yaptığı açıklamada delege adaylığı başvuru süresinin başladığını söymledi. 31 Ekime kadar sürecek. Delege adaylarından nüfus cüzdanı, ikametgah adresi isteniyor.

………….OOO………..

TARSUS GÜCÜ , U14 TAKIMINA ALKIŞ

Tarsus Gücü Spor U 14 liginde Huzurkent takımını konuk eden mavi şimşekler rakibini 4-1 mağlup etti. İlk maçı da 5-0 kazanan Tarsus Gücü liderlik koltuğunda bulunuyor.

………….ooo..………..

 TARSUS İY,   BATMAN MAÇI HAZIRLIĞINA BAŞLADI

TFF 2. lig beyaz grupta mücadele eden Tarsus İdmanyurdu, kendi sahasında Afjet Afyonsporu yenip yönünü Batman Petrolspor maçına çevirdi. Tarsus İdmanyurdu geçen sezona göre, bu sezon daha başarılı bir grafik çiziyor.

19 EKİM 2022’de TARSUS

BUGÜN MUHTARLAR GÜNÜ

Mahalle sakinlerinin kendi oylarıyla seçtikleri mahalle ve köy muhtarları bugün Muhtarlar Gününü kutluyor. Bugün saat 10 da Tarsus’ta Atatürk anıtı önünde  tören yapılacak..

………….OOO………..

FAHRETTİNPAŞA’DA EV YANGINI

Tarsus’ta bir  evde çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü. Fahrettin Paşa Mahallesi’nde R.S’ye ait iki katlı evin ikinci katında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine adrese yönlendirilen itfaiye ekipleri yangını söndürdü.Yangın nedeniyle evde hasar oluştu.

………….OOO………..

AV ÖZDİL: İYİ PARTİ TARSUS İLÇE BAŞKAN ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Av. Burak Özdil, İYİ Parti Tarsus İlçe Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Av Özdil, Parti teşkilatında, partililerden Burhanettin Kocamaz ekibinin yoğun ilgi gösterdiği Başkan adaylığı açıklamasında Kimsenin adamı olarak değil DEMOKRASİNİN ADAYI olarak çıktığı bu yolda hedefinin İYİ Parti tabanının Fikri Hür, Vicdanı Hür, İradesi Hür destekleriyle OY BİRLİĞİ ile seçimleri kazanmak olacağını vurguladı.

………….OOO………..

TARSUS’TA MARATONU BU HAFTA SONU KOŞULACAK

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonuyla düzenlenecek olan ‘14. Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu bu hafta sonu koşulacak.Marato’nun Lansmanı, 19 Ekim Çarşamba saat 17.00’de Tarsus Yarenlik Alanı’nda gerçekleştirilecektir. Katılımlarınızı bekler, iyi çalışmalar dileriz.

………….OOO………..

TÜGVA’YA TAZE KAN ‘’MUHAMMED BURAK SARMAN’’

Tarsus Kamuoyunun yakından tanıdığı Sarman Ailesi’nin kıymetli evladı Av. Muhammed Burak Sarman   Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Olağan Genel Kurulunda TÜGVA genel başkan yardımcılığına seçildi.

…………ooo…………

TARSUS ‘TA İSTEK ŞARKI KAVGASI ÇIKTI

Tarsus’ta adı açıklanmayan bir restoranda kavga çıktı.  Canlı müzik yapan müzisyenden istek şarkısı isteyen müşterinin kafasında sandalye kırıldı. Müşteriye  meydan dayağı attılar.

20 EKİM 2022’de TARSUS

TARSUSLU MUHTARLAR GÜNLERİNİ KUTLADI

19 Ekim Muhtarlar Günü Tarsus’ta da bir törenle kutlandı. Atatürk anıtı önünde yapılan kutlamalara Kaymakam Kadir Sertel Otcu, Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Jandarma komutanı Binbaşı Mehmet Güler, Emniyet Müdürü Ali Garanlı, Müftü Ali Can, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, Siyasi parti temsilcileri, Sivil toplum kuruluşları, Kuvayi Milliyeciler,. Muharip Gaziler ve muhtarlarla halk katıldı.

………….OOO………..

TARSUS MARATONU LANSMANI DÜN YAPILDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonuyla düzenlenecek olan ‘14. Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu Lansmanı dün akşam Tarsus’ta yapıldı. Başkan Vahap Seçer Tarsus’a geldi. Maratona kayıtlar devam ediyor.

………….OOO………..

TARSUS CHP’DEN, TSO YÖNETİCİLERİNE “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETİ

CHP  Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal ve partili yöneticiler, geçtiğimiz günlerde genel kurul sürecini tamamlayan Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’na “hayırlı olsun” ziyaretinde bulundular.

………….OOO………..

TARSUS TSO’YA HOLLANDALI KONUK

Tarsus’a Hollanda’dan konuk geldi. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Avrupa İşletmeler Ağı İrtibat Ofisi ile Hollanda ve Türkiye Ticaret Odası Derneği işbirliğinde Hollanda’dan gelen iş insanları Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek Tarsuslu iş insanları ve meslek kuruluşlarıyla da bir araya geldi. 

………….OOO………..

KOÇAK: “YATIRIMDA İYİ BİR ROTAYIZ”

Tarsus’un ekonomik yapısının kapsamlı bir sunum ile anlatıldığı toplantıda Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak, kentin özellikle tarımdaki alt yapısının dikkat çekici olduğunu belirterek, yatırımcılar için önemli bir adres konumunda olduğundan bahsetti. 

 ………….OOO………..

TARSUS DEDELER KÖYÜNDE TARİHİ ESER ELE GEÇİRİLDİ

Jandarma tarafından Tarsus Dedeler köyünde tarihi eser elegeçirildi. Mersin İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamaya göre; Jandarma ekipleri, Tarsus Dedeler Mahallesinde elinde bulunan tarihi eserleri satmak için müşteri arayışında olan 1  şahsı tespit ederek takibe aldı.

………….ooo..………..

SEÇER TARSUS’TAN NE MESAJLAR VERDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni devraldıkları günden bugüne çok daha iyi noktalara getirdiklerini ifade eden Başkan  Vahap Seçer, “Bizler bu ülkeyi yönetmeye talibiz. Onun için önce belediyelere talip olduk. Bizlerin yönetiminde belediye çalmıyor, çaldırmıyor, israf etmiyor” dedi.

 ………….ooo..………..

HUKUKSAL DANIŞMANLIK PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK HİZMETi

Tarsus’ta Hukuksal Danışmanlık Psikolojik Danışmanlık hizmetleri devam ediyor. Tarsus Belediyesi Kadın Yaşam Destek ve Dayanışma Merkezinde ücretsiz olarak; Hukuksal Danışmanlık Psikolojik Danışmanlık hizmetlerimiz devam ediyor. Ayrıntılı bilgi ve başvuru için. 0535 714 42 53 Tarsus Belediyesi Kadın Dayanışma Hattı. 0535 714 42 55

………….ooo..………..

 SEÇER: ASIL VATANA İHANET, BÖLMEK VE AYIRMAKTIR”

Tarsus Yarı Maratonu’nun kendisi için önemli bir etkinlik olduğunun altını çizen Başkan  Vahap Seçer,“ Biz bir yüreğiz, biz Türkiye’yiz, doğudan batıya, kuzeyden güneye… Herkesi kucaklayacağız. Bölmek, ayırmak, asıl vatana ihanet bu. ‘Sen kırmızısın, sen mavisin, sen yeşilsin’ demektir asıl bölücülük” dedi.

 ………….ooo..………..

TARSUS BELEDİYESİ’NİN 27 OKUMA SALONU İLE 3 KÜTÜPHANESİNE BÜYÜK İLGİ

Gençlerin eğitimine büyük önem veren, öğrenci dostu bir belediye olma özelliği taşıyan Tarsus Belediyesi, bünyesinde bulundurduğu kütüphane ve okuma salonları ile kitapseverler ve öğrenciler tarafından büyük beğeni topluyor. Gelecek nesillerin eğitimine ve eğitim için de okuma salonlarına büyük önem veren Başkan Bozdoğan’ın kente kazandırdığı okuma salonları, günün her saatini kütüphanede geçiren öğrenciler ve kitapseverlerden tam not alıyor.

………….ooo..………..

BİSİKLET KENTİ MERSİN, BU İŞİN HAKKINI VERİYOR, TARSUS BİSİKLET YOLU İSTİYOR

Mersin Bisikletli Kadınlar Topluluğu, Büyükşehir Belediyesi’nin bisikletli bir yaşam için topluluğa sunduğu destekler ve modern çalışmalarla kente kazandırılan bisikletli ulaşım altyapısı için, Başkan Vahap Seçer’e teşekkür ziyaretinde bulundu.

 21 EKİM 2022’de TARSUS

GAZETECİ HALİL YAVUZEL VEFAT ETTİ

Anadolu Basın Birliği  Tarsus eski Başkanı Gazeteci-Yazar Halil Yavuzel (Günay Yavuzel’in eşi) Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur. Merhuma Allah’tan rahmet ailesine sabırlar diliyoruz. Buharalı Abdullah Efendi Camii’nde ikindi namazına müteakip alınarak,  Ashab-ıKehf (Yeni) Sucular Mezarlığına defnedilecektir.

………….OOO………..

TARSUS ‘TA  KÜÇÜKBAŞ HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİNE TEŞVİK

Tarsus ‘ta  küçükbaş hayvan yetiştiriciliğine teşvik veriliyor.  Küçükbaş hayvan yetiştiren kadınlar, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) koordinatörlüğünde yürütülen ıslah projesi kapsamında verilen desteklerle bilinçlenerek verimi artırmayı başardı.

………….OOO………..

MERSİN GENÇLİK FESTİVALİ 21-22 EKİM’DE…

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, gençlerin doyasıya eğlenebilmeleri için düzenlediğiilk Gençlik Festivali, 21-22 Ekim tarihlerinde Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda yapılacak. Konserler, cosplay yarışması, dijital oyun yarışması, söyleşi ve DJ performanslarının olacağı festival Mersinli gençleri bekliyor olacak. Gün boyu performans sahnesi ve aktivite alanında yapılacak etkinlikler, akşam da konserlerle devam edecek. İrem Derici, Duman ve Deeperisebu festivalde sahne alıyor

……………OOO..………..

TARSUS OTİZM DERNEĞİNİN TENİS ETKİNLİĞİ

Tarsus Tenis Kulübü – Tarsus OTİZM Derneğinin düzenlemiş olduğu Etkinliğimize Tüm Dernek Üyeleri davetlidir… Başkan Fatih Düzenli ”Aracı olmayanlar için Tarsus Kültür Merkezi  Önünde. Saat 13:00 de Otobüs Sizleri bekliyorolacak. 22/Ekim Cumartesi / Saat 14:00 de Tenis Kulübünde olunacak.” dedi.

………….OOO………..

BAŞKAN SEÇER, 4 MERKEZ İLÇE MUHTARLARIYLA BULUŞTU

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Muhtarlar Günü dolayısıyla başlattığı buluşma programına; Yenişehir, Toroslar, Akdeniz ve Mezitli’nin oluşturduğu 4 merkez ilçe muhtarlarıylabir araya gelerek devam etti.

………….OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ KADIN BASKETBOL TAKIMI  ŞAMPİYONLUK YOLUNDA EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR

2022-2023 Sezonu Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Lig’inde mücadele eden Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol takımı, şampiyonluğa emin adımlarla ilerliyor. Son olarak evinde Kırklareli Basketbol takımını 84-62’lik skorla mağlup eden Kadın Basketbol Takımı 5 maçta 5 galibiyet alarak başarısını sürdürüyor.

………….OOO………..

BAŞKAN BOZDOĞAN, “TAKIMIMIZLA GURUR DUYUYORUZ’’

Tarsus Belediyesi Basketbol Takımı Antrenörü Mustafa Seçerlioğlu ve ekibi Türkiye’de hem federasyon hem lig kupasını alan namağlup bir takım olma yolunda hedefini koruyor. Kadın Basketbol takımını her koşulda destekleyen Başkan Bozdoğan, takımın başarısıyla gurur duyduklarını ve şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyeceklerini ifade etti.

………….OOO………..

 MİY,  6 KASIM’DAKİ MAÇINI TARSUS’TA OYNAYACAK

TFF 3. lig 1. grupta yer alan Yeni  Mersin İdmanyurdu 10. hafta maçında 1922 Konyasporla yapacağı maçı Tarsus şehir stadında oynayacak. Bu maç, Mersin Stadyumunun kışlık bakıma alınacağı için Tarsus’a alındığı bildirildi. Maç 6 Kasım cumartesi günü saat 14.00’de Tarsus’taoynanacak.

………….OOO………..

TARSUS’LU 90 MUHTAR ANKARA’YA GİTTİ

Tarsus’lu muhtarlardan 90 kişilik bir grup Ankara’ya gidip döndü. Ankara’da  Temeli atılan Muhtar Evi törenine katılan Tarsuslu muhtarlar Tarsus-Çamlıyayla Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Naci Güllü başkanlığında başkente giderek hem Muhtarlar gününü kutladı, hem de muhtar evi törenine katılıp kentimize döndü.

22 EKİM 2022’de TARSUS

MARATON İÇİN  VE HALK KOŞUSU İÇİN FORMALAR DAĞITILIYOR

Pazar günü yapılacak olan Uluslararası Tarsus yarı Maratonuna katılacaklara formaları bugün Cumhuriyet alanında dağıtılıyor. 23 Ekim Pazar günü saat 09.00’da Başkan Vahap Seçer’in  katılımı ile start verilecek

………….OOO………..

TARSUS’TA MAKARNA PARTİSİ

Tarsus’ta 23 Ekim Pazar günü sabah saat 09 da startı verilecek olan Tarsus yarı maratonu öncesi bugün makarna partisi verilecek. Makarna partisi Cumhuriyet alanında saat 13 ile 15 arası yapılacak Ücretsiz ikramda bulunulacak.

………….OOO………..

TARSUS MARATONUNA DAVET

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 14.’sü gerçekleştirilecek olan Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu, 23 Ekim Pazar günü saat 09.00’da Vahap Seçer’in katılımıyla Tarsus Cumhuriyet Meydanı’ndan start alacaktır. 09.30’da Halk Koşusu’nun başlayacağı Maraton’un ödül töreni ise saat 11.30’da gerçekleştirilecektir.

……………OOO..………..

MERSİN VE TEKİRDAĞ GAZETECİLERİ KARDEŞ CEMİYET OLUYOR

Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) ile Batı Trakya Gazeteciler Derneği (BATGAD) Kardeş Cemiyet’ oluyorlar. Mersin Gazeteciler Cemiyeti ile Batı Trakya Gazeteciler Derneği; mesleki birlikteliği sağlamak, ortak proje ve çalışmalar gerçekleştirmek amacıyla ‘Kardeş Cemiyet’ olmaya hazırlanıyor. Bu amaç kapsamında yarın Tekirdağ’dan 46 gazeteci Mersin’e geliyor.

………….OOO………..

ÇYDD’DEN CUMHURİYET KONFERANSI DÜZENLİYOR

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Tarsus Şubesi Cumhuriyetin 99. Yıldönümünü anma etkinliği düzenliyor. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Tarsus Şubesi, Cumhuriyetin 99. Yıldönümünü daha farklı, amacına uygun, anlamlı ve etkili bir şekilde düzenlemek amacıyla bir konferans ve söyleşi düzenleme kararı aldı. Bu kapsamdaki konferans ve söyleşi etkinliği 28 Ekim 2022 Cuma günü saat 14:00’te Asutay İş Merkezi Kent Konseyi Salonunda gerçekleştirilecek. 

………….OOO………..

DÜNYA GAZETECİLER GÜNÜNDE TARSUS BASINININ BÜYÜK KAYBI

Tarsuslular,  tanınmış Gazeteci Yazarlardan Halil Yavuzel’i Dünya Gazeteciler Gününün kutlandığı 21 Ekim’de Buharalı Abdullah Efendi Camisinde kılınan cenaze namazından sonra yeni Eshab-ı Kehf  Şehir Mezarlığında ebediyete uğurladı

………….OOO………..

TARSUS HALKDER YEMEĞİ YAPILDI

Tarsus’ta Halk-Der’in yemeği yapıldı. Tarsus Yıldırımlar Şelale Otantik Restaurantta yapılan yemeğe STK temsilcileri ve bazı siyasipartilerin ilçe başkanları katıldı.

………….OOO………..

 MİY,  6 KASIM’DAKİ MAÇINI TARSUS’TA OYNAYACAK

TFF 3. lig 1. grupta yer alan Yeni  Mersin İdmanyurdu 10. hafta maçında 1922 Konyasporla yapacağı maçı Tarsus şehir stadında oynayacak.  Bu maç, Mersin Stadyumunun kışlık bakıma alınacağı için Tarsus’a alındığı bildirildi. Maç 6 Kasım cumartesi günü saat 14.00’de Tarsus’ta oynanacak.

………….OoO………..

TARSUSLU ATLETE JEST

Tarsuslu atletlerden Ferit Gündoğdu’ya arkadaşları jestte bulundu. Türkiye’nin değişik illerine kendi imkanları ile giden ve yarışmalara katılan atletler Ferit Gündoğdu ve Ali Kemaloğlu’da diğer sporcu arkadaşları jest yaptı ve baklava ikram etti.

………….OoO………..

KAVAKLISPOR KADIN FUTBOL TAKIMI KURDU

Tarsus’un amatör spor kulüplerinden Kavaklıspor takımı kadın futbol takımı kurdu. Kulüp Başkanı  Murat Ulukanoğlu, Kavaklıspor takımı olarak yeni bir Kadın futbol takımı kurduklarını ve yakında 3. ligde mücadele vereceklerini söyledi. Ulukanoğlu, kadın futbol takımına oyunca transferlerine başladıklarını ve iddialı bir takım oluşturacaklarını söyledi.

………….OoO………..

TARSUS İY,  KUPADA BOLU İLE EŞLEŞTİ

Futbolda Ziraat Türkiye Kupası 4. eleme turunun  kura çekimi yapıldı. Tarsus İdmanyurdu,  Bolu ile eşleşti. Kura çekiminde eşleşmeler  belli oldu. Buna göre  toplam 54 takım, 8-9- 10 Kasım tarihlerinde, tek maç eleme sistemine göre kupada tur arayacak. TİY deplasmanda tur atlamak için sahaya çıkacak.

………….ooo..………..

 TARSUS İY,   BATMAN MAÇI İÇİN YOLA ÇIKTI

TFF 2. lig beyaz grupta mücadele eden Tarsus İdmanyurdu bu hafta sonu oynayacağı  Batman Petrol maçının hazırlığını tamamladı. Takım kentten ayrıldı. Tarsus İdmanyurdu geçen sezona göre, bu sezon daha başarılı bir grafik çiziyor.

23 EKİM 2022’de TARSUS

MERSİN EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ 6 ADET RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRİLDİ

Mersin Emniyet Müdürlüğü Toroslar ilçe ekiplerinin, durumundan şüphelenerek durdurduğu bir araçta yaptığı aramada, 6 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

………….OOO………..

TİY U 19 TAKIMI GALİP

TFF Bölgesel Gelişim Ligi  3 . Grup ekiplerinden Tarsus idmanyurdu  u19 Takımı ligin ikinci haftasında konuk ettiği  Uşakspor’u 2-1 mağlup  etti. ..

………….OOO………..

MEMLEKET PARTİSİ GENEL BAŞKANI MUHARREM İNCE, 4 KASIM’DA TARSUS’A GELİYOR

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 4 Kasım tarihinde Tarsus’a gelerek bir dizi ziyaretlerde bulunacak. Tarsus kayyum başkanı Kazım Can İzgioğlu ve il başkanı Özgür Türker basını ziyaret ederek davette bulundu.

………….OoO………..

ÇUKUROVA HAVAALANI GEZİLDİ

Türkiye’nin Dördüncü büyük Hava Limanı özelliğini taşıyan Tarsus Baharlıdaki  Çukurova Bölgesel Hava Limanını gezen gazeteciler beğendi.

………….ooo..………..

SAMAN YÜKLÜ TIRIN DORSESİ  YANDI

Tarsus’ta dün , Çatalca Mahallesi ile Ağzıdelik Mahallesi arasında ilerleyen İ.D.’nin kullandığı 35 UN 565 çekici ve 07 AKN 275 dorse plakalı saman yüklü tırın, dorse bölümünde  yangın çıktı. 

 ………….ooo..………..

TARSUS BASKETTE 6’DA 6 GALİBİYET

Türkiye Kadınlar Basketbol Liginde mücadele eden Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol Takımımız 6 da 6 galip geldi. En son dün  ekibimiz  deplasmanda karşılaştığı Fenerbahçe Gelişim takımını 85-58 skorla mağlup etti

 ………….ooo..………..

YARI MARATON ÖNCESİ MÜZİK ETKİNLİĞİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘14. Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu’ öncesi Tarsus’ta Cumhuriyet Meydanı’nda müzik etkinliği yapıldı. Kurulan stantlarda çip dağıtımının yanı sıra, sporculara tişört ve çanta teslimleri yapıldı.

 YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

YAKUP BONCUK-MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi