FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 5 Aralık 2022 276 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 28-29-30 KASIM ile 1-2-3-4 ARALIK 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

28-29-30 KASIM ile 1-2-3-4 ARALIK 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus’tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

28 KASIM 2022’de TARSUS

TARİHİ TİCARET YOLU YENİDEN KULLANILIYOR

 Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, tarımsal üretim faaliyetlerinin yoğun olduğu bölgelerde, ulaşım altyapısının kalitesini yükseltmeye devam ediyor. Tarsus’un Kargılı Mahallesi ile Adana’nın Küçükçıldırım ve Büyükçıldırım Mahalleleri arasında kalan ve pamuk ekiminin yoğun yapıldığı dönemlerde sık kullanılan tarihi ticaret yolu, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin çalışmasıyla çift kat sathi asfalt ile kaplandı

………….OOO………..

TARSUS’TA “ARATOS FELSEFE SEMPOZYUMU” DÜZENLENDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, kültür ve sanat hayatına katkı ve destekleri artarak devam ediyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Aratos Felsefe Dergisi’nin ortak çalışması ile Tarsus’ta ilk kez “Aratos Felsefe Sempozyumu” gerçekleştirildi.

………….OOO………..

BASKETTE KIZLARIMIZ GALİP

Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol Takımımız, deplasmanda karşılaştığı Turgutlu Belediyesi Basketbol Takımı’nı 81-63 skorla mağlup etti.

………….OOO………..

ÇİRKİN OYUNU ANKARA’DA SAHNELENDİ

Tarsus Şehir Tiyatrosu Ankara Turnesinde. Ekip “Çirkin” adlı oyunu, 25. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali kapsamında sahneye koydu. Tarsus Şehir Tiyatrosu Ankara Turnesinde. Çankaya Belediyesi Yaşar Kemal Sahnesi’nde Ankaralı tiyatro severlerle buluştu. Oyun büyük alkış topladı.

..…….OOO………..

AMATÖR KÜMEDE KAVAKLI LİDER

 Mehmet  Sor Birinci Amatör  Ligi C Grubu ekiplerinden Tarsus Kavaklıspor devreyi namağlup  lider tamamladı.

………….OOO………..

KOCAMAZ- SEÇER TARTIŞMASI

 CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve İYİ Partili önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz kavgasıyla siyaset arenası  ısındı. Önce CHP’li Seçer, Kocamaz’ın belediyeyi yüksek faizle borçlandırmakla suçladı. Kocamaz cevap verdi.

 ………….OOO………..

TARSUS İDMANYURDU, ANKARASPORA 2-1 YENİLDİ

TFF 2.ligde bu hafta Tarsus idmanyurdu  Ankaraspora 2-1 yenildi. Geçen hafta İstanbul’da Esenler Erokspora 2-0 yenilen TİY dün ise sahasında Ankarasporu konuk etti. Maçta ilk golü TİY atmasına  rağmen 2-1 yenilmekten kurtulamadı.

29 KASIM 2022’de TARSUS

“TARSUS PLAJINI HALKIMIZA AÇMAK İÇİN SONA YAKLAŞIYORUZ”

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan sahil ziyareti sonrası sosyal medya hesabından şu açıklamalarda bulundu, “En güzel deniz, henüz gidilmemiş olanıdır. Tarsus Plajını halkımıza açmak için sona yaklaşıyoruz. ” dedi.

………….OOO………..

KIZ ÖĞRENCİLERDEN KADIN ŞİDDETİNE HAYIR ETKİNLİĞİ

Tarsus Kız Meslek Lisesi (Adile Onbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi) öğrencileri ve öğretmenler Kadına Şiddete hayır etkinliği yaptı. Müdürlüğünü  Şerife Serap Almış’ın yaptığı Tarsus Kız Meslek Lisesi (Adile Onbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi) öğrencileri her yıl 25 Kasım’da başlayan Kadına şiddete hayır haftasında okulda bir etkinlik yaparak kadınların haklarına sahip çıkmasını istediler ve şiddet gösterilmesini kınadılar.

………….OOO………..

TARSUS SÜTE ZAM  

Süt üreticisinden alınan sütün kilosu 9 TL’ye çıkarken,  sokak sütçüleri ise bunu tüketiciye 14-15 TL gibi fiyatlardan ulaştırıyor. Düne kadar Tarsus Belediyesi Halk marketlerde sattığı sütü 11 TL gibi cüzi bir fiyattan tüketiciye ulaştırıyordu. Dün bu rakam değişti. Belediye de Sütün kilosuna 1 TL ekleme yaparak 12 TL’den litresini satmaya başladı.

………….OOO………..

TARSUS FOTOĞRAFÇILARI MARATONA HAZIR

Medeniyetler Başkenti Tarsus’un il olması için “İl’le de Tarsus” projesini hayata geçiren Tarsus Belediyesi, tarihi ve kültürel değerleri ile ön plana çıkan Tarsus’un birbirinden harika doğal ve kültürel güzelliklerinin görsel arşivini oluşturmak, ulusal boyutta tanıtılmasını sağlamak ve bu yolla Türkiye fotoğraf sanatına katkı sağlamak amacıyla “Tarsus Neden İl Olmalı” teması ile Fotoğrafçılar Maratonu düzenliyor. Maraton’da toplam 84 bin TL ödül verilecek.

………….OOO………..

OTOYOLDA SEYİR HALİNDEYKEN OTOMOBİLDE YANGIN ÇIKTI

Tarsus ‘ta  otoyolda seyir halindeyken yangın çıkan otomobilde hasar oluştu. Y.M’nin kullandığı 33 AHB 674 plakalı otomobil, Tarsus-Adana- Gaziantep (TAG) Otoyolu’nun Yenice mevkisinde seyir halindeyken alev aldı.Aracını yol kenarına çeken sürücü, durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi.İhbar üzerine sevk edilen Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerince söndürülen yangın nedeniyle otomobilde hasar oluştu.

………….ooo..………..

BÜYÜKŞEHİR , TARSUSLU BİR KADINI DAHA HAYALLERİNE ULAŞTIRDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin üretici kadınlara sağladığı destek, bir kadını daha hayallerine ulaştırdı. Kayınpederinin vefat etmesi üzerine, Şam Tatlısı tezgâhının başına geçen ve Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile işyeri açma kapasitesine ulaştıran Gülizar Kayda’nın şimdiki hedefi, önce tüm Türkiye’ye, ardından dünyayaaçılmak.

 ………….ooo..………..

MİLLETVEKİLİ GÜL’DEN DOLU ZARARINA İNCELEME

Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz beraberinde Mersin İl Tarım ve Orman Müdürü Arif Abalı, Silifke İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Gün, AK Parti Silifke İlçe Başkanı Mehmet Emin Kurt ve bir grup teşkilat mensubu ile ilk olarak ilçe genelinde etkili olan dolu yağışında en çok hasar gören mahallelerden biri olan Akdere Mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

………….ooo..………..

TARSUS İDMANYURDU, BU HAFTA BAY

TFF 2.ligde geçen hafta Ankaraspora 2-1 yenilen Tarsus idmanyurdu bu hafta fikstür gereği bay geçecek. Tarsus İdmanyurdu 16 hafta sonunda 18 puanda bulunuyor ve hızla aşağılara doğru iniyor.

………….ooo..………..

TARSUSLU ŞAİRLERE DAVET 3 OCAK ŞİİR YARIŞMASINDA SON

BAŞVURU TARİHİ, 16 ARALIK 2022

3 Ocak Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun yıl dönümünü her yıl düzenlediği Zafer Yürüyüşü ve etkinliklerle milli coşkuya dönüştüren Toroslar Belediyesi, bu yıl da bu coşkuyu taçlandırmaya hazırlanıyor. Toroslar Belediyesinin, her yıl geleneksel olarak düzenlediği “3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu” konulu şiir yarışmasının başvuruları, 16 Aralık 2022 tarihinde sona erecek. 

30 KASIM 2022’de TARSUS

“ÇİRKİN” 25. ULUSLARARASI ANKARA TİYATRO FESTİVALİ’NDE ANKARALILARLA BULUŞTU

Tarsus Şehir Tiyatrosu “Çirkin ” oyunu, 25. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali kapsamında Ankaralı tiyatroseverlerle buluştu. Yaşar Kemal Sahnesi’nde oynanan oyun Ankaralılardan büyük alkış topladı. Tarsus Şehir Tiyatrosu’nun ünlü Alman Oyun Yazarı Marius von Mayenburg tarafından kaleme alınan tek perdelik “Çirkin” oyunu, 25. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali’nde Ankaralılardan tam not aldı. Ankara’da, Yaşar Kemal Sahnesi’nde oynanan oyun izleyiciler tarafından yoğun bir ilgiyle karşılandı.

………….OOO…………

13. ALZHEİMER EĞİTİM KAMPI’NDA BİR EĞİTİM ŞÖLENİ KATILIMCILARI BEKLİYOR

Günümüzde sıklığı ve önemi her geçen gün artan Alzheimer hastalığı hakkında toplumun ve hekimlerin farkındalığını artırmak, dayanışma ruhunu pekiştirmek ve hasta yakınlarına destek olmak amacıyla Mersin Alzheimer Derneği’nin düzenlediği Alzheimer Eğitim Kampları’nın 13’sü 29-30 Kasım tarihlerinde gerçekleştiriliyor..

………….OOO…………

TERÖRDEN GÖZALTINA ALINAN 10 ŞÜPHELİDEN 6’SI TUTUKLANDI

Mersin’de jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda bir terör örgütünün sözde kuruluş yıldönümü ve Pençe Kılıç Harekatı bahanesiyle eylem hazırlığı içinde olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan 10 şüpheliden 6’sı tutuklandı.

………….OOO…………

TARSUSLU ÖĞRENCİLER ÖĞRENDİKLERİNİ ESKİŞEHİRLİ ÖĞRENCİLERE ÖĞRETTİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Tarsus Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesi öğrencileri, ‘Mesafeler Bilime Engel Değil’ projesi ile Eskişehirli öğrencilerle buluştu. Düzenlenen etkinlikte Tarsuslu öğrenciler, atölyede edindikleri deneyimleri, Eskişehir’de yaşayan öğrencilere öğrettiler.

………….OOO…………

TARSUS BELEDİYESİ ŞEHİR MERKEZİNDE ÇORBA VERECEK

Tarsus Belediyesi öğrencilere ücretsiz çorba dağıtacak. Başkan Bozdoğan’ın talimatı ile sabah saat 08.00 den itibaren 11.00 e kadar  Siptilli çarşısında ücretsiz çorba dağıtımı yapılacak. Ayrıca 13.00 ile 17.00 saatleri arasında dağıtım tekrar edilecek.

………….OOO…………

TARSUS İLÇE İDARE ŞUBE BAŞKANLARI TOPLANTISI YAPILDI

Tarsus İlçe İdare Şube Başkanları Toplantısı dün yapıldı. Toplantı, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU başkanlığında Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda yapıldı.

………….OOO…………

“İYİ TARIM ÖRNEKLERİ VE ATA TOHUMU’’ ÜZERİNE SÖYLEŞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından İskenderun Teknik Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi Topluluğu öğrencilerine ‘’İyi Tarım Örnekleri ve Ata Tohumu’’ üzerine söyleşi gerçekleştirildi. Eğitimde, Ata tohumlarının önemi ve gerekliliğine dikkat çekilirken, örnek olarak kentimizde sürdürülen tarım modeli anlatılarak ata tohum ve fide dağıtıldı.

………….OOO…………

İTFAİYE EKİPLERİNCE OKULLARDA YANGIN TATBİKATI DÜZENLENDİ

Tarsus ‘ta  Mersin BŞB  itfaiye ekiplerince okullarda yangın tatbikatı düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Tarsus Grup Amirliği ekipleri, ilçedeki anaokulu, ilkokul ve liseleri ziyaret etti.Öğrencilere, yangınların çıkış nedenleri hakkında bilgi veren ekipler, alevlere müdahale yöntemlerini anlattı. Eğitimin ardından okul bahçelerinde tatbikat gerçekleştirildi.

…………….OO…………

TARSUS’TA 6 OYUNCU PROFESYONEL YAPILDI

TFF 2. Lig Beyaz Grupta zor günler yaşayan Tarsus idmanyurdu, giden oyuncuların yerine altyapıdan 6 oyuncusuna profesyonel yaptı. Ankaraspor  maçının ardından oyunculara Cuma gününe kadar  izin verildiği Sarı  lacivertli  temsilcimiz   haftayı  maç yapmadan (BAY)  geçirecek olmasının yanı sıra  sözleşmesini fesh eden ve rapor alan oyuncularının bulunması nedeniyle kadro kurmada sıkıntı yaşayacak.

1 ARALIK 2022’de TARSUS 

TARSUS’TA  HALK RESTORAN’DA ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ SICAK ÇORBA İKRAMI

Tarsus Belediyesi, geçtiğimiz aylarda hizmete açtığı Halk Restoran’da öğrencilere ücretsiz sıcak çorba ikramında bulunmaya başladı. Tarsus Belediyesi bu uygulama ile soğuk kış günlerinde öğrencilerin içini ısıtacak ve bütçelerine de katkı sağlayacak. Ücretsiz çorba ikramı öğrencilerin çoğunlukla olduğu merkezi yerlerde de sürdürülecek.

…………ooo………..

BAŞKAN BOZDOĞAN’IN SÖZ VERDİĞİ PROJELER BİR BİR TAMAMLANIYOR

Vizyoner projelerle Tarsus’un çehresini değiştiren çalışmalara imza atan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın her mahallede olmasını istediği Aile Sağlığı Merkezi (ASM), kreş, semt pazarı ve okuma salonu proje çalışmaları bir bir hayata geçmeye devam ediyor. Tozkoparan Zahit Mahallesi’nde aile sağlığı merkezi ve okuma salonu yapım işi, Şahin Mahallesi’nde aile sağlığı merkezi, kreş ve okuma salonu yapılıyor.

ŞAHİN MAHALLESİ’NE KREŞ, OKUMA SALONU VE ASM KAZANDIRILDI

Şahin Mahallesi’nde aile sağlığı merkezinin (ASM) yanı sıra kreş ve okuma salonu çalışmaları da tamamlandı. Okuryazar oranının arttırılması için okuma salonunun da bulunduğu binada yapımı tamamlanan kreş de hizmet için gün sayıyor.

…………ooo………..

KENTE PAZAR YERLERİ KAZANDIRILIYOR

Tarsus Belediyesi hızlı büyüyen bir kent yapısına sahip olan Tarsus’ta ihtiyaç duyulan bölgelere pazar yeri kazandırıyor. Yeni pazar yerleriyle hem pazarcı esnafının daha iyi şartlarda çalışması hem de vatandaşların temiz ve sağlıklı ortamlarda alışveriş yapabilmeleri sağlanıyor.

…………ooo………..

TARSUS ŞOFÖRLER ODASINDAN KUTLAMA

Tarsus Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası başkanı Duran Şen, “Şoförler gününü” kutladı. Şen sosyal medya hesabından açıklama yaparak “30 Kasım  Dünya Şoförler gününü kutluyorum. Üyelerimiz başta olmak üzere tüm şoför arkadaşlarımıza kazasız belasız ve sağlıklı sürüşler diliyorum” dedi.

 ………….OOO………..

ENGELLİ HAFTASI

 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Farkındalık programı için hazırlıklar tamam. 2 Aralık 2022 tarihi itibari ile saat 15.00’de  Asutay İşhanı Güner Baykal toplantı salonunda  ilk gün etkinlikleri var. Tarsus belediyesinin ve Kent Konseyinin desteği ile gerçekleşecek etkinlikte “Engelsiz Hayat” konulu panel yapılacak. 3 Aralık günü saat 10.00’da Cumhuriyet alanında Atatürk anıtı önünde çelenk sunumu, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayacak etkinliklerde Tarsus Engelliler Platformu Başkanı Dursun Arslan, günün anlam ve önemi hakkında konuşma yapacak.

………….OOO………..

MERSİN’DEKİ OLAY TARSUS’TA DA ÜZÜNTÜ YARATTI

Mersin’de Okan Merzeci Mahallesi, Hüseyin Özer Merzeci Ortaokulunun zemin katındaki cinayet üzüntü yarattı. Merkez Toroslar ilçesinde 7. sınıf öğrencisi Fatma Nisa Y., okulun tuvaletinde darp edilerek ve bıçaklanarak öldürüldü.

………….OOO………..

KAÇAK İÇKİ OPERASYONU

Jandarma ekipleri Toroslar İlçesinde kaçak alkollü içki satışı yaptığını tespit ettiği 1 şüpheliye yönelik operasyon yaptı.  Operasyon sonucunda 1 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

………….OOO………..

TARSUS- ÇAMLIYAYLA YOLUNDA ARAÇ DEVRİLDİ

Çamlıyayla Sarıkoyak’ta dün  devrilen kamyonetteki 3 kişi yaralandı. Çamlıyayla- Tarsus kara yolu Sarıkoyak Mahallesi yakınlarında Eyüp Akbaş’ın kullandığı 33 AIY 514 plakalı kamyonet bariyerlere çarptı. Devrilen araçta yaralanan Akbaş ile ismi öğrenilemeyen iki kişi 112 Acil Sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı.

………….ooo..……….

TARSUS İDMANYURDU YENİ BAŞKAN ARIYOR

TFF 2.ligde yer alan Tarsus İdmanyurdu, yakında olağan üstü kongreye gidecek. TİY ekibi paralı bir başkan arıyor. İlk toplantı 6 Aralıkta. Ancak bu tarihte çoğunluk bulunamayacağından kongre 13 Aralık tarihinde belediye Nikah salonunda saat 17.00’de gerçekleştirilecek.

2 ARALIK 2022’de TARSUS

MEMLEKET PARTİSİ TARSUS İLÇE KONGRESİ BUGÜN

Genel başkanlığını Muharrem İnce’nin yaptığı Memleket Partisi Tarsus ilçe kongresi bugün yapılıyor. Kayyum olarak atanan Can İzgioğlu’nun bugün saat 15.00 de yapılacak kongrede başkan adayı olarak seçime liste çıkarması bekleniyor. Kongre Yeni Ömerli mahallesindeki parti binasında gerçekleştirilecek. Kongreye il başkanı Özgür Türker de katılacak

………….OOO………..

TARSUS BELEDİYE ESKİ BAŞKANI UNUTULMADI

Tarsus Belediye eski başkanlarından Derviş Sefa Özşenoğlu ölümünün 17. yılında anıldı. Özşenoğlu 12 Eylül 1980 öncesi CHP’den belediye başkanı olarak görev yapıyordu. İhtilal ile birlikte görevi sona erdi. Asıl mesleği avukatlık olan Özşenoğlu, belediye başkanlığını bıraktıktan sonra özel işleri ile uğraştı ve 1 Aralık 2005 tarihinde vefat etti.

………….OOO………..

ST PAUL OTEL BOŞALTILDI

Tarsus Belediyesi tarafından Kızılmurat mahallesinde Tarihi Evler sokağında işletilmekte olan  tarihi St. Paul Oteli boşaltıldı. Yıllar önce belediyeye ait iken satılan, daha sonra belediyenin kiraya tuttuğu binanın yeni işletmecileri tahliye isteyince Tarsus Belediyesi oteli dün itibariyle boşalttı.

…………ooo………..

SARIKAVAK’TA KAZA 9 YARALI VAR

Çamlıyayla ilçesinde otomobil ile pikabın çarpıştığı kazada 9 kişi yaralandı. Ahmet K. idaresindeki 33 ADB 956 plakalı otomobil, Giden – Sarıkavak  mevkisinde tarım işçilerini taşıyan Adem Ö. idaresindeki 33 N 7413 plakalı pikapla çarpıştı.

…………ooo………..

 TARSUS BELEDİYESİ TURİZM BÜROSU KAPATILDI

Tarsus Belediyesi Turizm Danışma Bürosu Kızılmurat şubesi taşındı. Tarihi Evler sokağında bulunan Turizm Danışma Bürosunun bulunduğu bina bir şirkete satılınca, yeni sahipleri tahliye istedi ve Turizm bürosu dün (1 Aralık 2022) itibariyle boşaltıldı. Büronun malzemeleri taşınırken yeni yer arayışında olduğu öğrenildi.

…………ooo………..

UNESCO EVİ GEÇİCİ OLARAK KAPANDI

Tarsus Belediye Başkanlığına Haluk Bozdoğan’ın göreve seçildiği ilk yıl açılan Unesco Evi boşaltıldı.

 …………ooo………..

TARSUS TÜGVA’YA ATAMA

Tugva (Türkiye Gençlik Vakfı)  Tarsus ilçe başkanlığına atama yapıldı. Buna göre, Fatih Arıcı  Tugva (Türkiye Gençlik Vakfı)  Tarsus ilçe başkanı olarak görevlendirilmiştir. Kendisine görevinde başarılar dileriz.

…………ooo………..

TSD’NİN ACI GÜNÜ

Türkiye Sakatlar Derneği Tarsus şubesi üyesi olan Salim Gürgener’in annesi hakkın rahmetine yürüdü. Başkan Ali Çelik “Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun . Cenazesi dün  şehir mezarlığında defnedildi. Allah rahmet eylesin” dedi.

………….OOO………..

TARSUS ENGELLİLER PLATFORM BAŞKANI DURSUN ARSLAN’A YENİ GÖREV

Görme Engelliler federasyonunun 7.olağan seçimli genel kurulu yapıldı. Seçimden sonraki ilk yönetim kurulu toplantısı yapıldı. Tarsus Engelliler platform başkanı Dursun Arslan’a  Uluslar arası ilişkilerden sorumlu başkan yardımcılığı görevi  verildi. Tarsus Görme Engelliler başkan yardımcısı Turhan Beçet’e  ise basın ilişkileri başkan yardımcılığı görevi verildi. Toplantımız hayırlara vesile olmasını dileriz.

………….OOO……….

ENGELSİZ HAYAT KONULU PANEL BUGÜN YAPILIYOR

Bugün 2 Aralık 2022 tarihi itibari ile saat 15.00’de Asutay işhanı Güner Baykal toplantı salonunda  Engelliler haftası ilk gün etkinlikleri var. Tarsus belediyesinin ve Kent Konseyinin desteği ile gerçekleşecek etkinlikte “Engelsiz Hayat” konulu panel yapılacak.

3 ARALIK 2022’de TARSUS

ENGELLİLERİN GÜNÜ KUTLU OLSUN.. ÇELENK SUNMA TÖRENİ BUGÜN

Tarsus’ta 3 Aralık Engelliler günü  münasebetiyle bugün saat 10.00’da Cumhuriyet alanında Atatürk anıtı önünde çelenk sunumu, saygı duruşu yapılacak.

………….ooo..……….

KÜLTÜR PARKTA ETKİNLİKLER

Engelliler Haftası nedeniyle  bugün saat  10.30’dan itibaren Kültür Park (Eski park) içinde etkinlikler yapılacak.

 Burada şiirler okunacak, folklor gösterileri, tiyatro etkinlikleri yapılacak, sakatlar korosu sevilen türkü ve şarkılardan bir demet sunacak. Burada Ayşe Kan Beçet ve Fikri Topuz’un da müzik  dinletisi olacak, kaçırmayın derim.

………….OOO……….

ENGELSİZ HAYAT KONULU PANEL DÜZENLENDİ

Engelliler haftası nedeniyle dün  Asutay işhanı Güner Baykal toplantı salonunda  Engelliler için panel düzenlendi. Tarsus belediyesinin ve Kent Konseyinin desteği ile gerçekleşecek etkinlikte “Engelsiz Hayat” konulu panel yapıldı.

………….OOO………..

Av. KAZIM CAN İZGİOĞLU MEMLEKET PARTİSİ TARSUS İLÇE BAŞKANI SEÇİLDİ

Genel başkanlığını Muharrem İnce’nin yaptığı Memleket Partisi Tarsus ilçe kongresi dün gerçekleştirildi. Av. Kazım Can İzgioğlu başkan seçildi. Can İzgioğlu’nun  kongrede başkan adayı olarak  seçildi.

………….OOO………..

MURAT KAYA’DAN ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

Tarsus Ticaret Borsası Meclis Başkanı Murat Kaya 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Engelli vatandaşların geleceğe umutla bakan bireyler olması için toplumsal duyarlılığın arttırılması gerektiğine de vurgu yaptı.

…………OOO………….

TARSUS DAHİL AMATÖR SPOR TAKIMLARINA DESTEK

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus’taki kulüpler dahil spora ve sporcuya verdiği desteği nakdi yardımlarla sürdürüyor. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı koordinesinde, 2021-2022 sezonunda faal olan spor kulüplerine ‘Amatör Spora Desteksin Mersin’ mottosuyla başlatılan nakdi yardımlar, kulüplere ve sporculara can suyu oluyor.

……………ooo….………..

İYİ PARTİDE SEÇİM YARIN

İYİ Parti Tarsus İlçe Başkanlığı seçimi 4 Aralık Pazar günü yapılacak. Mevcut başkan Daniyel Mercan “2 dönem severek yaptığım İYİ Parti Tarsus İlçe Başkanlığı görevimi bayrağı genç ve dinamik ellere bırakacak olmanın huzuruyla, tüm halkımızı 3. Olağan kongremize bekliyorum. Saygılarımla…” dedi. Seçim Aşiyan 1 Düğün salonunda saat 10.00 da başlayacak. iki aday yarışacak.

4 ARALIK 2022’de TARSUS

TARSUS’TA ENGELLİLER GÜNÜ KUTLAMASI

Tarsus’ta 3 Aralık Engelliler günü  münasebetiyle  Cumhuriyet alanında Atatürk anıtı önünde bir tören yapıldı. Törene Kaymakam Kadir Sertel Otcu, Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Tarsus ilçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mehmet Güler,  Engelliler katıldı.

KAYMAKAM KADİR SERTEL OTCU “ENGELLİLERİ HER ZAMAN HATIRLAYALIM”     

Tarsus’ta 3 Aralık Engelliler günü  münasebetiyle engellilere hitaben bir konuşma yapan Kaymakam Kadir Sertel Otcu “Aramızdaki engelli kardeşlerimizi senede 1-2 gün değil her zaman hatırlayalım. Düzenlenen etkinliklere engellileri de dahil  ediyoruz .” dedi.”

………….OOO………..

BELEDİYE BAŞKANI BOZDOĞAN

“TARSUS’TA 80-85 BİN ENGELLİ VAR” Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, 3 Aralık Engelliler günü  münasebetiyle bir açıklama yaptı. Bozdoğan “Türkiye’de nüfusun yüzde 12,9’u engelli bireylerden oluşuyor.” dedi.

………….OOO………..

CHP TARSUS İLÇE ÖRGÜTÜNDEN 3 ARALIK ETKİNLİĞİ

CHP  Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, 3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü’nde anlamlı bir davranışa imza attı. Tekerlekli sandalyeli özel gereksinimli yurttaşlar ile birlikte tekerlerli sandalyeye oturan CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, engelli vatandaşların sosyal hayatta karşılaştıkları durumları bizzat yaşadı.

……………ooo……………

TARSUS KUKLA FESTİVALİ DEVAM EDİYOR

1.Uluslararası Tarsus Kukla Festivali’nde dün Tiyatro Gülgeç’in “Pırt” gösterisi minik sanatseverlerimiz ile buluştu. İki küçük gazın büyük yolculuğunun anlatıldığı ‘’Pırt’’ isimli oyunu çocuklarımız büyük ilgiyle izledi.

………….OOO………..

TARSUS ASHAB-I KEHF MTAL LİSESİ DENETLENDİ.

Tarsus Ashab-ı Kehf MTAL (Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi) denetlendi. Okul Müdürü Erhan Bozkurt “Mersin Milli eğitim müdürlüğümüz teftiş kurulunca okulumuzun genel denetimi yapıldı, başarılı bir denetimden sonra değerli müfettişlerimiz okul personelimizle değerlendirme toplantısı düzenledi. Kıymetli müfettişlerimizin emeğine sağlık. İçinde yüksek bir temsil gösteren kadroma da teşekkürlerimi sunarım.” dedi.

………….OOO………..

KAYSERİ ATLETİKSPOR – TARSUS BELEDİYESPOR : 3-0

TVF Kadınlar 1. Lig B Grubu’nda ligin 9. hafta karşılaşmasında Kayseri Atletikspor ile Tarsus Belediyespor karşı karşıya geldi. Kayseri Gevher Nesibe Spor Salonunda oynanan karşılaşmayı ev sahibi Kayseri Atletikspor 3-0’lık sonuçla kazandı.

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

YAKUP BONCUK-MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi