FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, SİYASET HABERLERİ, YEREL GÜNDEM 11 Ekim 2022 257 Görüntüleme

Siyasi Emeller, Tarsus MEMLEKET Partisine de DOKUNDU

Siyasi Emeller, Tarsus MEMLEKET Partisine de DOKUNDU

Tarsus Siyaset gündeminde son aylarda ciddi bir kımıldanma var. Dünden bu güne siyaseti Tarsus’ta şekillendiren çevreler Tarsus Memleket Partisine de el attı. Adeta, “Bizlersiz Tarsus Siyaseti Olmaz” vurgusunu tüm siyasi partileri yönlendirerek içeriden uyguladıkları değişikliklerle şekillendiren eller, düşünceler yine ön planda gücünü koruyor…

Geçtiğimiz günlerde Tarsus Memleket Partisi İlçe Başkanı Dr. Ahmet KALMIŞ; “İşlerimiz dolayısıyla siyasete vakit ayıramıyorum, bu nedenle Memleket Partisindeki İlçe Başkanlığımdan ve parti Üyeliğimden istifa ettim…” açıklaması yapmıştı.  İşleri yoğun olsa da siyasete bulaşmış birisi görevinden istifa eder ama partisinden etmez diye düşünerek, “bu işin içinde bir el var” demiştim. Tam da böyle düşünürken Tarsus Memleket Partisinde Yönetim Kurulu Üyeleri Dr. Ahmet KALMIŞ’ın ardından istifa ettiler ve tüzük gereği yönetim çoğunluğu kaybettiğinden görevden düştü. Yine tüzük gereği Mersin Memleket Partisi İl Yönetimi devreye girdi. Şu gerçeği de altını çizerek yazalım; işlerinin yoğunluğu nedeniyle istifa eden Dr. Ahmet KALMIŞ, istifanın hemen ardından Tarsus İYİ Partiye üye oldu. Üyeliğe kabulünü ve İyi Parti Rozetini Burhanettin KOCAMAZ taktı…

Tarsus MEMLEKET Partisinde Görev Değişikliği

TARSUS Memleket Partisi Yönetiminin çoğunluğunun istifası üzerine Özgür TÜRKER Başkanlığındaki Mersin Memleket Partisi İl Yönetimi, Tarsus Memleket Partisi İlçe Örgütüne Kayyum Heyeti atadı. Tüzük gereği belli tarihe kadar (30 gün sonra) Tarsus Memleket Partisine atanan Kayyum Heyeti İlçe Seçim Kongresini gerçekleştirecek. Kayyum Heyetine atanan liste şu isimlerden oluştu:

Av. Kazım Can İZGİOĞLU (Kayyum Heyeti Başkanı)

Av. Arda ZİYLAN (Kayyum Heyeti Başkan Yardımcısı)

İskender DENLİ (Mersin İl Sekreter Yardımcısı)

Talip ŞAHİN (Memleket Partisi Tarsus İl Yöneticisi)

Mehmet ATILGAN (Yönetim Kurulu Üyesi)

Düzenlenen Basın Toplantısında Kayyum Heyetini tek tek tanıtan Mersin Memleket Partisi İl Başkanı Özgür TÜRKER; genel siyasetten bilgiler vererek konuşmasını tamamladı. Ardından Kayyum Heyetine tek tek söz verdi. Çalışmalarında iddialı konuşmalar yapan Kayyum Heyeti Temsilcileri, “SANIYORLAR Kİ VAZGEÇECEĞİZ, Vaz GEÇMEYECEĞİZ. Tarsus Siyasetinde Artık Bizlerde Varız…” vurgusu yaptılar.

Siyasi düşünce olarak, Sağ-Sol demeden yolsuzluklarla ve yoksulluklarla mücadele planı siyaseti yapacaklarını, her kesimden oy almak için bu iki konuya ağırlık vererek çalışacaklarını açıkladılar. Adaletin kalmadığını ve “Herkes İçin ADALET” vurgusu yaparak siyaset yapacaklarını anlattılar.

Ülke siyasetinin çıkmaza girdiği, çözümsüz kaldığı sıkıntılar için Memleket Partisi Genel Merkezinin tüm yurttaki İl ve İlçe Teşkilatlarına gönderdiği ilk 100. Maddelik ÇÖZÜM Önerisi Metnini tüm Basın Mensuplarına dağıttıran Mersin Memleket Partisi İl Başkanı Özgür TÜRKER metinden açıklamalar yaptı. Açıklamalar yapmadan önce şu sözleri yüksek sesle tekrar dile getirdi:

Halkın öfkesi oya dönüşecek son sözü sultan değil YURTTAŞ söyleyecek.

Memleket olarak Mersin İl Başkanlığı olarak sonuna kadar Memleket Partisi, sonuna kadar Muharrem İNCE diyoruz.

Biz doğrunun peşinde olacağız. Ne Cumhur Ne Millet Tek Yol Memleket…”.

Özgür TÜRKER’in açıkladığı Memleket Partisinin 100 Maddelik Çözüm Planında;  GIDA EGEMENLİĞİ Bölüm başlığıyla,

1-BİTKİSEL ÜRETİM

2-SERA ÜRETİMİ

3-HAYVANSAL ÜRETİM

4-SU GÜVENLİĞİ

5-ORMANCILIK

6-TARLADAN SOFRAYA GIDA TARIM ve İSRAFINI ÖNLEME konu başlıklarından oluşuyor…

       30 gün sonra İlçe Seçim Kongresini yapacak olan Tarsus Memleket Partisi Kayyum Heyetine başarılar diliyor, kongrenin huzurlu geçmesini temenni ediyoruz.

Beyhan BALABAN

Cumhuriyet’in KALEMİ

Tarsus İnternet Gazetesi