FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 17 Ekim 2022 191 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 10-11-12-13-14-15-16 EKİM 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

10-11-12-13-14-15-16 EKİM 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus’tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

10 EKİM 2022’de TARSUS

TARSUS’TA HANNOVER ODA ORKESTRASI VE ÇUKUROVA SOLİSTLERİ’NİN MUHTEŞEM KONSERİ

Hannover Oda Orkestrası ve Çukurova Solistleri’nin muhteşem performansları ile sahne aldığı Tarsus Müzik Günleri, sanatsever vatandaşlarımızın yoğun katılımı ile yapıldı. Nihat Çapar ”Gözlükule Kazıları Araştırma Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konserde sahne alan sanatçılarımıza ve alanı tıklım tıklım dolduran sanatsever vatandaşlarımıza teşekkür ederiz. Sanatın kalbi Tarsus’ta atmaya devam edecek” dedi.

………….OOO………..

SİLAJLIK MISIR DENEMESİ

Tarsus Belediyesi, bölge tarımına katkı sunmak amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Tarsus Belediyesi ile Mersin Üniversitesi Biyoteknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Tarsus Yaşam Derneği arasında imzalanan protokol kapsamında, Mersin Üniversitesi’nde biyoteknoloji alanında öğrenim gören öğrenciler, biyoteknolojik uygulama ile verim alınan silajlık mısır deneme alanını yerinde ziyaret ederek, hasat öncesinde ürünlerdeki verimlilik artışını inceledi.

………….OOO………..

KASIM’DA FESTİVAL VAR

Tarsus’ta 4-5-6 Kasım tarihlerinde Uluslararası Tarsus Festivali yapılacak. Yakın zamanda Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek etkinliklerin de bilgisini paylaşan Başkan Vahap  Seçer, “Bu ay içerisinde, 21-22 Ekim’de Özgecan Aslan Meydanı’nda GençFest Gençlik Festivali var. Yine 23 Ekim’de Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu var.  Yine Tarsus’ta 4-5-6 Kasım tarihlerinde Uluslararası Tarsus Festivali yapılacak.dedi.

………….OOO………..

TARSUS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE  KUTLAMA

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Tarsus Üniversitesinin rektörünü makamında ziyaret etti. Geçtiğimiz günlerde  Tarsus Üniversitesi  Rektörlüğüne yeniden atanan Prof. Dr. Orhan Aydın’ın görev uzatımını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tekrar imzalamıştı. Otcu bu vesile ile Rektör Aydın’ı Üniversiteye giderek  ziyaret etti ve kutladı. Otcu,  yeni atamanın hayırlara vesile olmasını diledi.

………….OOO………..

KAYMAKAM PTT’Yİ ZİYARET ETTİ

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri ile birlikte Tarsus Posta Dağıtım Merkezini ziyaret ederek Merkez Müdürü Münevver Kuttur’un şahsında Merkez çalışanlarının 9 Ekim Dünya Posta Gününü kutlayıp pandemi sürecinde yaşlı ve engelli maaş/ yardımlarının evlere tesliminde gösterdikleri özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

………….OOO………..

İSMET KARABULUT’TAN TEŞEKKÜR

Tarsus’ta Köy Bizim Şenlik bizim etkinliklerinin ilk turu sona erdi. İsmet Karabulut ‘Ali efendioğlu köyümüzde de konser verdik.  3.5 aydır devam eden ve bu yıl için son etkinliğimiz idi… Tadeka sanat kurulu olarak bu etkinliğin yapılmasına olanak sağlayan Büyükşehir belediye başkanı Vahap  Seçer e katkı veren Tarsus koordinasyon ekibine itfaiye birimine ekipte yer alan tüm personeli saygı ve sevgiyle selamlıyor ve alkışlıyorum.. .Hepiniz harikaydınız.’’ Dedi.

………….OOO…………

NİHAYET TARSUS’A ARAÇ MUAYENE İSTASYONU AÇILMASI İÇİN GİRİŞİM BAŞLATILDI

110 bin aracı bulunan Tarsus’a neden bir araç muayene istasyonu açılmıyor” diye çok sorduk. Tarsus Belediye Meclisinde bu konu ele alındı ve Araç muayene istasyonu için yer verilmesi kararlaştırıldı.

………….ooo..………..

EMZİRME HAFTASI KUTLAMASI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi, “1-7 Ekim Emzirme Haftası” dolayısıyla emzirmenin önemine dair bilgilendirme yaptı. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hemşire olarak görev yapan ve ‘anne sütü ve emzirme danışmanlığı sertifikası’na sahip Sonay Kılıç, bebek için mucizevi bir besin olan anne sütünün önemi ile emzirmenin, hem anne hem de bebek sağlığı açısından önemini anlattı.

………….ooo..………..

ÇAĞDAŞ YAŞAMDAN KAHVALTI ETKİNLİĞİ

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği- ÇYDD Tarsus Şubesinin dayanışma kahvaltısı etkinliği yapıldı. Etkinlikten elde edilen gelir ile üniversite öğrencilerine burs sağlanıyor.

 ………….ooo..………..

TARSUS İY,   BURSA’DA BERABERE

Tarsus idmanyurdunda beraberlik serisi devam ediyor. Bursada  2 puan kaybı üzüntü yarattı. İlk yarıyı 1-0 önde bitiren TİY, bir ara 2-1 yenik duruma düştü. Uzatmada TİY, Bursa ile   2-2 berabere kaldı.

11 EKİM 2022’de TARSUS

Av. AYHAN ORAN MESLEĞİNDE TAM 50 YILI TAMAMLADI

Tarsuslu tanınmış ve sevilen avukatlardan Av. Ayhan Oran mesleğinde 50 yıldır ayakta. Bugüne kadar 60’ın üzerinde stajyere kucak açan ve bilgilerini aktaran Oran, yeni bürosunda mesleğini sürdürürken, dostlarını da burada ağırlıyor. Kendisine sağlıkla nice uzun yıllar diliyoruz.

…………ooo…………

59 SUÇLU TUTUKLANDI

Tarsus’ta çeşitli suçlara karıştıkları iddiasıyla geçen ay gözaltına alınan 95 şüpheliden 59’u tutuklandı.

…………ooo…………

BAŞKAN BOZDOĞAN; “TARSUS YARININ AYDINLIĞA GİTMESİNİ SANATLA BAŞARACAK”

Tarsus’u sanatla buluşturmaya devam edeceğini belirten Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Kentler kültürü ve kimliği ile öne çıkar. Kentlerin en önemli öne çıkan özelliği ise sesleridir. Tarsus’un sokaklarına baktığınız zaman bir tarafta keman sesi bir tarafta bağlama sesi. Bugün Tarsus’un farklı yapısı ve dokusu hüznün sesini de neşenin sesini de bir araya getiriyor. Bundan sonra müzik günlerimiz devam edecek. Tarsus yarının aydınlığa gitmesini sanatla başaracak.” diyerek Hannover Oda Orkestrası’na ve Çukurova Solistlerine teşekkürlerini iletti.

………….OOO…………

KÜÇÜKMİNARE CAMİSİ’NİN KAPSAMLI RESTORASYONUNA YAKINDA BAŞLANIYOR

2.5 yıldan fazladır ibadete kapalı olan merkez Melik(melek) Tahir(Zahir)  (Küçükminare) Camisi’nin kapsamlı restorasyonuna yakında başlanıyor.

………….OOO…………

TARSUS FESTİVALİ 4 KASIM’DA

Tarsus’ta  4-5-6 Kasım tarihleri arasında TARSUS FESTİVALİ hazırlıklarına başlandığı bildirildi. Edinilen bilgiye göre Tarsus Festivali; Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarsus’a Değer Katanlar Kurulunca (TADEKA) önerilen ve birlikte geliştirilen program ile düzenleniyor.

………….OOO………..

BARO SEÇİMİ

Mersin Barosu seçimlerinde  Mevcut Başkanı Av. Gazi Özdemir güven tazeledi. 3 adayın yarıştığı Mersin  Baro seçimleri sonunda Av. Gazi Özdemir 1035 oy ile tekrar güven tazeledi.
Diğer adaylar  Av. Cengiz Çatak 569 oy, Av. Semih Birol Güner ise 448 oy aldı. Baro seçimlerinde Toplamda 2128 oy kullanılırken, 76 oyda geçersiz sayıldı.

………….ooo..………..

TARSUS’TA GAR KATLİAMINA ANMA

Tarsus Emek ve Demokrasi Güçleri, 10 Ekim Ankara Gar katliamının 7. yıl dönümü dolaysıyla Yarenlik Alanı’nda basın açıklaması yaptı. Sloganların atıldığı anma programında, tüm katılımcılar adına Eğitim-Sen Tarsus Şube Başkanı Yasemin Yücel, açıklamada bulundu.

 ………….ooo..………..

MEMLEKET PARTİSİNDE YENİ BAŞKAN BELLİ OLDU

Memleket Partisi Tarsus İlçe Başkanlığına Av. Kazım Can İzgioğlu, ‘kayyum’ olarak atandı. Av. Kazım Can İzgioğlu, Geçici Yönetim Kurulunu oluşturdu. Memleket Partisi Mersin İl Başkanı Özgür Türker Partisinin Tarsus İlçe binasında basın toplantısı düzenledi.
………….ooo..………..

 ŞEHİT İÇİN 40 YEMEĞİ

Geçtiğimiz aylarda şehit olan  Okan Meteöz unutulmadı. Şehidimiz Okan Meteöz’ün şehadetinin 40. günü dolayısıyla Hacıhamzalı Mahallesinde hayır yemeği düzenlendi, dualar edildi.

 ………….ooo..………..

TARSUS ŞEHİR TİYATROSU’NUN ’NEDEN’ ADLI ÇOCUK OYUNU OKULLARDA SAHNELENDİ

Dünya Çocuk günü etkinlikleri kapsamında çocukları tiyatro ile buluşturan Tarsus Belediyesi minik yüzleri tebessüm ettirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Tarsus Şehir Tiyatrosu’nun beğenilen ‘Neden’ adlı çocuk oyunu, ilkokullarda sahnelendi. Daha önce tiyatro ile buluşmamış yüzlerce çocuk gönüllerince eğlendi.

12 EKİM 2022’de TARSUS

TARSUS BELEDİYESİ DESTEK VERDİ, BEYAZ ALTIN’IN HASADI YAPILDI

Tarsus Belediyesi tarafından çiftçiye desteklemek amacıyla üreticilere tohumlarının verildiği  Çukurova’nın “Beyaz Altın’ı”, meyvelerini verdi.

…………ooo…………

YERLİ TOHUMLA 550 İLE 620 KG. ARASI VERİM SAĞLANDI

Tarsus Belediyesi Ziraat Mühendisleri kontrolünde tarla hazırlığından, ekime, ilaçlamasından, sulamasına ve tüm gübreleme işlemine kadar çiftçilere her türlü destek verildi. 2 adet yerli çeşit pamuk tohumu olan May455 ve C92 pamuk çeşitleri ithal tohumlar kadar verim rekoltesinin olduğu hasat sonrasında gözlemlendi.

…………ooo…………

“PAMUK TOHUMLARI BEYAZ ALTIN’A DÖNÜŞTÜ”

Çukurova’nın Beyaz Altını olan pamuğun çok iyi bir şekilde bakımının yapıldığını belirten Tarsus Belediyesi Ziraat Mühendisi Mehmet Özer “ Ballıca Mahallesi’nde ikinci pamuk deneme alanının hasadını gerçekleştirdik..” şeklinde konuştu.

…………ooo…………

TARSUS’UN PARKLARI ŞİMDİ BİR BAŞKA GÜZEL

 Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, vatandaşların ortak kullanım alanı olan parklar ve yürüyüş yolları, daha yeşil ve altyapısı daha güçlü hale gelmeye devam ediyor.

…………ooo…………
TARSUS ZİRAAT ODASI BAŞKANI VEYİS AVCI “MAZOT VE GÜBRE DESTEK BAŞVURULARINDA GEÇ KALMAYIN”

Tarsus Ziraat Odası başkanı Veyis Avcı üyelerine destek almaları için çağrıda bulundu. Avcı  “2023 ÇKS mazot ve gübre destek başvuruları 1 Ekim tarihi itibariyle başlamış olup 31 Aralık 2022 tarihine kadar devam edecektir. ÇKS kayıtlarında Tarsus Ziraat Odasına aktif  kayıtlı olduğuna dair beyan istenmektedir. Bu nedenle yararlanmak isteyenler Tarsus Ziraat Odasına gelerek bilgi ve belge alabilirler” dedi.

…………ooo…………

KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜ’NDE ÇOCUKLAR HEM EĞLENDİ, HEMDE ÖĞRENMENİN TADINI ÇIKARDI

Sosyal sorumluluk projelerine imza atmaya devam eden Tarsus Belediyesi, Dünya Kız Çocukları Günü kapsamında Tarsus’ta çeşitli programlara ev sahipliği yaptı. Kız çocukları; düzenlenen programlar kapsamında çocuk haklarından, eşitlikçi masal atölyesine kadar pek çok etkinliğe katılım sağladı. Kız çocukları etkinliklerle hem eğlendi hem de haklarını öğrendi.

………….OOO…………

BÜYÜKŞEHİR’DEN YAYA GÜVENLİĞİ AÇISINDAN YOL ÇİZGİLEME ÇALIŞMASI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, trafik akışının düzenli olması ve şeritlerin belirgin hale gelmesi ve güvenli geçiş için yaya geçitlerinde yol çizgileme çalışmalarına devam ediyor.

………….OOO…………

BAĞLAR MAHALLESİNDE EV YANGINI

Tarsus’ta bir evde çıkan yangın, hasara neden oldu. Bağlar Mahallesi’ndeki bir apartmanın zemin katındaki dairede yangın çıktığını gören vatandaşlar, durumu itfaiyeye bildirdi. Olay yerine gelen ekiplerin üst katlara sıçramadan söndürdüğü yangın sonucu hasar meydana geldi.

 ………….ooo..………..

TARSUS İY, BU HAFTA  AFYON’U KONUK EDECEK

TFF 2. lig beyaz grupta mücadele eden Tarsus İdmanyurdu, Bursa’da 2-2 berabere kalıp 2 puan kaybettiği için üzgün. Sarı lacivertliler bu hafta kendi sahasında Afjet Afyonsporla oynayacak. Müsabaka 15 Ekim 2022 cumartesi günü Tarsus Şehir stadında oynanacak.

13 EKİM 2022’de TARSUS

TİCARET BORSASI MECLİS BAŞKANI MURAT KAYA: “BORSA SEÇİMİNDE ‘SAĞDUYU’ KAZANDI”

 Tarsus Ticaret Borsası Meclis Başkanı Murat Kaya, seçim sonuçlarının ne olursa olsun, ortaya çıkan neticede, sağduyu ve aklıselimin kazandığını söyledi. Murat Kaya, 1 Ekim’de yapılan Tarsus Ticaret Borsası seçimleri sonrası geçtiğimiz Perşembe günü yapılan ilk Meclis toplantısı sonrasında  değerlendirmelerde bulundu.

 …………ooo…………

BORSA YÖNETİM KURULU BAŞKANI ALİ SEÇER “9 YILDA YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR”

 Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Seçer, dün olduğunu gibi bundan sonraki süreçte de Tarsus Ticaret Borsasının şeffaflık, istişareye açık, işbirliği ve uyum içinde ilkelerinde taviz vermeden yoluna devam edeceğini söyledi.

…………ooo…………

TARSUS  ATATÜRK GENÇLİK PARKI DAHA KULLANIŞLI HALE GELDİ

Park Bahçeler Dairesi Başkanlığı Proje Şube Müdürü Alpagu İlter, Tarsus Atatürk Gençlik Parkı’nda yepyeni bir çalışma gerçekleştirdiklerini kaydederek,“Tarsus merkezde bulunan yaklaşık 32 bin m2’lik alanı kaplayan Atatürk Gençlik Parkı’nda revizyon işlemini tamamladık. dedi.

…………ooo…………
TARSUS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Tarsus Üniversitesine  yeni yerleşen öğrencilere yönelik önce çevrimiçi, daha sonra 4-6 Ekim  tarihleri arasında kampüste yüz yüze düzenlenen “2022-2023 Eğitim-Öğretim  Yılı Oryantasyon Programı” sona erdi.

…………ooo…………

TARSUS’TA EMZİRME HAFTASI PANELİ

Tarsus Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü ve Tarsus Devlet Hastanesi işbirliği ile düzenlenen “1-7 Ekim Emzirme Haftası” Paneli Yeni Tarsus Devlet Hastane konferans salonunda gerçekleştirildi.

………….ooo..………..

BÜYÜKŞEHİR KURS MERKEZLERİ’NDEN TARSUS’TA DA VELİLER DE MEMNUN

 Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde yer alan Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nde; hizmet kalitesinin artması, veli, öğrenci ve öğretmen diyaloğunun güçlenmesi adına çalışmalar devam ediyor.

………….ooo..………..

MİLLETVEKİLİ BAKİ ŞİMŞEK ‘’ÇUKOBİRLİK DESTEKLENMELİDİR’’

Mersin Milletvekili Baki Şimşek TBMM Genel kurulunda  söz aldı. Milletvekili Şimşek konuşmasında; ÇUKOBİRLİK ‘in finansal olarak desteklenmesi gerektiğini önemle vurguladı

 ………….ooo..………..

MERSİN-TARSUS ORGANİZE SANAYİYE ULUSKON BAŞKANINDAN ZİYARET

Uluslar arası  Yatırım ve İş Dünyası Konfederasyonu (ULUSKON) Genel Başkanı ve Uluslararası İnsan Hakları Savunma Komitesi (IHRDC) İyi Niyet Elçisi Nezaket Emine Atasoy beraberinde Mersin-Tarsus Organize Sanayi Başkanı Sabri Tekli ve Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan ile Orta Akdeniz Gümrük Ticaret Bölge Müdürü Ceylan Er, Model Fabrikası’nı ziyaret etti.

 ………….ooo..………..

MARATON VE FESTİVAL İÇİN KAYMAKAMLIKTA TOPLANTI YAPILDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 23 Ekim tarihinde düzenlenecek Tarsus Yarı Maratonu ile 4-5-6 Kasım tarihlerinde düzenlenecek Tarsus Festivali ile ilgili Bilgilendirme ve Koordinasyon Toplantısı Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU başkanlığında yapıldı.

………….ooo..………..

 TARSUS BELEDİYESİ’NDEN BESİCİLERE SİLAJLIK MISIR YEMİ DESTEĞİ
Tarsus Belediyesi tarım ve hayvancılığı geliştirmeye yönelik çiftçilere verilen desteklemelere devam ediyor. Çiftçilerin talebi ve desteklenen ürünlerdeki verim artışları dikkate alınarak “Tarsus’ta Hayvancılığı Geliştirme” projesi kapsamında besicilere yüzde 50 Hibe Destekli Silajlık Mısır yemi dağıtımı gerçekleştirilecek.

………….ooo..………..

İNLEYEN NAĞMELER DERNEĞİ SEZONU AÇTI…

İnleyen Nağmeler Musiki Derneği de yeni sezon çalışmalarına başladı. 11 Ekim Salı Akşamı ilk çalışmasını gerçekleştiren Topluluk üyeleri, yeniden biraraya gelmenin mutluluğunu yaşadı. Dernek Başkanı Feryal Bulut Soydan yaptığı konuşmada şunları söyledi: ”Müzik ruhun gıdası boşuna dememişler bizi bir araya getiren müzik olsada biz sizleri özledik hemde gerçekten çok özledik” dedi.

14 EKİM 2022’de TARSUS 

TARSUS ESKİ KAYMAKAMLARINDAN ABDULVAHAP YILDIRIM VEFAT ETTİ

Tarsus’ta geçtiğimiz yıllarda kaymakamlık yapan Abdulvahap Yıldırım önceki gün vefat etti. Abdulvahap Yıldırım emekli olduktan sonra İzmir’e yerleşmişti. Yıldırım Tarsus’ta 11.09.1989 – 06.09.1991- tarihleri arasında kaymakamlık yapmıştı. Merhumu rahmetle anıyoruz.

…………ooo…………

TARSUS YANIKKIŞLA MUHTARI VEFAT ETTİ

Tarsus’a bağlı Yanıkkışla köyü muhtarı  Yalçın Öksüz geçirdiği  kalp krizi sonrası  hayatını kaybetti. Muhtarın, cenazesi dün Tarsus şehir mezarlığında kılınan namazdan sonra köyüne götürülüp dualarla toprağa verildi. Cenaze törenine muhtarlar ve Tarsus-Çamlıyayla Muhtarlar Derneği başkanı Mustafa Naci Güllü ile STK temsilcileri katıldı.

………….OOO………..

TARSUS’TA YERLİ VE MİLLİ ARPA TOHUMLUĞU DAĞITIMI

“Yerli ve Milli Arpa Tohumlarının Toprakla Buluşması Projesi” kapsamında Tarsus’ta bir tören düzenlendi. Mersin genelinde  hayata geçirilen  projenin Tarsus ayağında  düzenlenen törene Mersin Valisi Ali Hamza  Pehlivan, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Mersin İl Tarım müdürü Arif Abalı, Tarsus ilçe Tarım müdürü Hayri Erdoğan ve üreticiler katıldı.

…………ooo…………

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ LGS SINAVINA GİRECEK ÖĞRENCİLERE REHBERLİK DESTEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi, özellikle dezavantajlı mahallelerde yaşayan öğrencilerin eğitim hayatlarına destek olmaya ve rehberlik desteği vermeye devam ediyor.

 …………ooo…………

“ANADOLU’DA FELSEFEYE YOLCULUK” TARSUS’TAN DEVAM EDİYOR

Tarsus felsefe kenti olma yönünde ilerliyor. Geçen yıl ilki bu yıl Mayıs ayında yapılan Tarsus 2. Stoa Felsefe Festivali’nden sonra yine bir felsefe etkinliğine imza atılıyor.

 ………….ooo..………..

İNSAFSIZ KİŞİLERİN ÖLÜME TERKETTİĞİ KÖPEKLER TARSUS BELEDİYESİ’NCE TEDAVİ ALTINA ALINDI

Tarsus’ta Dörtler Mevkiinde 7 yavru köpeğin yeni yapılan sıcak asfalta çuvalla bırakılarak ölüme terkedildiğini gören vatandaş, Tarsus Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğüne ihbarda bulundu. İhbar üzerine anında harekete geçen ekipler, olay yerine giderek sıcak asfalta bulanmış halde olan köpekleri alarak hayvan bakım evine getirdi.

………….ooo..………..

ESKİ BAŞKANIN KAYINPEDERİ VEFAT ETTİ

Tarsus eski belediye başkanlarından Veyis Kemal Erdem’in kayınbabası Şehrimizin eski tüccarlarından işadamı Sait Kozacıoğlu vefat etti.Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesi ile dost,akraba ve yakınlarına sabrı Cemil niyaz ederiz

15 EKİM 2022’de TARSUS

BARTIN’DAKİ FACİA TARSUSLULARI DA ÜZDÜ

Bartın’ın  Amasra ilçesindeki dün  maden ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı bu sabah 28’e çıktı. Tarsus belediye başkanı Haluk Bozdoğan maden ocağında meydana gelen patlamadan sonra sosyal medyadan üzüntüsünü dile getirdi ve  ‘’Hayatını kaybeden  işçilerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralı olan madencilerimize de acil şifalar dileriz.’’ dedi.

………….OOO………..

MERSİN VALİSİ TARSUS’TA CUMHURİYET SAVCILIĞINI ZİYARET ETTİ

Mersin Valimiz Ali Hamza Pehlivan, Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı’nı ziyaret etti. Adliye binası önünde Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki tarafından karşılanan Vali Pehlivan, Başsavcı Tiryaki ile bir görüşme gerçekleştirdi. Çalışmalarında kolaylık ve başarılar diledi. Akabinde 1.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı ve aynı zamanda Tarsus Adalet Komisyon Başkanı Orhan Gündoğdu’yu ziyaret etti. Vali Pehlivan’a ziyaretleri sırasında Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu da eşlik etti.

………….OOO………..

ÇİFTÇİ SAİT  KOZACIOĞLU TOPRAĞA VERİLDİ

Tarsus Eşrafından  İş Adamı-Çiftçi SAİT  KOZACIOĞLU vefat etti.  Sait KOZACIOĞLU 2014 Yerel seçimlerinde CHP’den Tarsus Belediye Başkan Aday Adayı olmuştu. Cenazesi 14.10.2022 Cuma günü Cuma namazına mütakiben Tarsus Şehir Mezarlığında defnedildi. Allah Rahmet Eylesin.

………….OOO………..

VALİ PEHLİVAN BELEDİYEDE

Mersin Valimiz Ali Hamza Pehlivan, Tarsus Belediyesini ziyaret etti. Tarsus Belediyesi önünde Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ve Belediye Başkan Yardımcıları ile zabıta mangası tarafından karşılanan Vali Pehlivan, daha sonra Başkan Bozdoğan ile Başkanlık Makamında bir görüşme gerçekleştirdi.

…………ooo…………

UYUŞTURUCU OPERASYONUNDAN 2 KİŞİ TUTUKLANDI

Tarsus’ta  uyuşturucu sattıkları iddiasıyla gözaltına alınan 3 şahıstan 2’si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

………….OOO………..

ÖĞRENCİLER TARSUS HAYVANAT BAHÇESİNE GÖTÜRÜLÜYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’nde Sosyal Hizmet Uzmanı olarak görev yapan Ceyda  Dinçer Tarsus Fevzi Çakmak Ortaokulu öğrencileri, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Tarsus Doğa Parkı’na götürüldü” dedi.

…………ooo…………

TARSUS’TA 153 ÇİFTÇİYE YÜZDE 75 DESTEK

Tarsus ilçe Tarım ve Orman Müdürü Hayri Erdoğan konuşmasında , yerli ve milli arpa tohumluğu dağıtımının önemine değindi ve “İl Müdürlüğümüzün koordinesinde , Bakanlığımızın desteği ile Mersin’in tüm ilçelerinde Arpa tohumluğu dağıtıyoruz.. Toplamda Tarsus’ta   45 kırsal mahallemizde 153 üreticimize  sertifikalı arpa tohumu dağıtılacak. Bu tohumlar 55 bin dekar alanda ekilecek.” dedi.

…………ooo…………

VALİ PEHLİVAN “TARSUS TARIM BÖLGESİ ÖNEMLİ”

Vali Ali Hamza Pehlivan  Türkiye’de ve bölgemizde tarımın önemine değinerek “Tarsus, bölgemiz tarımında önemli bir yere sahip. Yine ilimiz içinde Tarsus stratejik bir önem arz ediyor” dedi.

…………ooo…………

GÜZELLİĞİN PORTRESİNİ ÇİZEN ŞEMS ARSLAN TARSUSLU KADINLARLA BİR ARAYA GELDİ

Özellikle kadınların büyük bir hayranlıkla takip ettiği Güzellik Uzmanı ve Akademisyen Azerbaycan’lı Şems Arslan doğal güzellik arayan Tarsuslu kadınlarla Tarsus Alesta Güzellik Merkezi’nde bir araya geldi.

…………ooo…………

TARSUS ZİRAAT ODASI ESKİ BAŞKANI İSA KARABACAK VEFAT ETTİ

Tarsus Ziraat Odası Eski Başkanlarından İsa KARABACAK hakkın rahmetine kavuşmuştur. Cenazesi  (15.Ekim.2022) öğle namazına müteakip Tarsus şehir mezarlığından alınarak Camilimanda köyünde defin edilecektir. Allah rahmet eylesin mekanı cennet ruhu şad olsun,ailesi ve yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar dileriz..

 …………ooo…………

BUGÜN “ANADOLU’DA FELSEFEYE YOLCULUK” ETKİNLİĞİ BAŞLIYOR

Tarsus ‘ta Türkiye Felsefe Kurumu, Aratos Felsefe Dergisi ve Tarsus Belediyesi’nce ortaklaşa düzenlenen “Anadolu’da Felsefeye Yolculuk” etkinliğinin 6.’sı Tarsus’ta gerçekleştirilecek. “Anadolu’da Felsefeye Yolculuk” VI etkinliği “Antik Çağın Tarsuslu Filozofları ve Stoa Felsefesi” başlığıyla 15-16 Ekim tarihlerinde Tarsus’ta Boğaziçi Üniversitesi Gözlükule Kazı Araştırma Merkezi’nde yapılacak. Oldukça zengin bir program içeriğine sahip bu felsefe etkinliği Cumartesi sabah saat 10.00’da başlayacak ve akşam 18.00’e kadar devam edecek.

 ………….ooo..………..

 TARSUS CHP ‘’SANSÜR YASASINA HAYIR!’’

“Sansür Yasası”na karşı, CHP Tarsus İlçe Başkanlığı basın toplantısı yaptı. Tarsus CHP ‘’Sansür Yasasına Hayır!’’ açıklaması yapt. Tarsus CHP’de Başkan Ozan Varal  konuştu. Varal ‘’ CHP ‘’Sansür Yasasına Hayır diyor.. Tüm CHP İl ve İlçe örgütleriyle eşzamanlı düzenlediğimiz basın açıklaması ile sansür yasasını eleştiriyoruz’’ dedi.

 ………….ooo..………..

 CHP İL BAŞKANI  TARSUSLU AKTAY’DAN ELEŞTİRİ

Kamuoyunda “Sansür Yasası” olarak bilinen; internet medyası ve sosyal medyaya yeni yaptırımlar öngören, 40 maddelik kanun teklifi; dün akşam TBMM Genel Kurulu’nda AKP ve MHP’nin oyları ile kabul edildi. CHP İl Başkanlıkları, bugün 81 ilde; Sansür Yasası’na karşı açıklama yaptı. 

 ………….ooo..………..

 TARSUS İY,   AFYON  MAÇI BU CUMARTESİ GÜNÜ

TFF 2. lig beyaz grupta mücadele eden Tarsus İdmanyurdu, bugün kendi sahasında Afjet Afyonsporla oynayacak. Müsabaka (bugün) 15 Ekim 2022 cumartesi günü Tarsus Şehir stadında oynanacak. Zorlu maç saat 19.00’da başlayacak.

16 EKİM 2022’de TARSUS

TDP LİDERİ TARSUSUN İL OLMASINI İSTİYOR

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Mersin E Tipi Kapalı Cezaevi önünde açıklama yaptı,  af çağrısında bulundu. İl konusunda Tarsus’tan bahsetti.

…………ooo…………

TARSUS ENGELLİLER PLATFORMUNDAN YELKEN ETKİNLİĞİ

Rusya Beyaz Baston Derneği ile Tarsus Engelliler Platformu’nun işbirliğinde hazırlanan ‘Ruhun Yelkenleri’ projesinin etkinlikleri başladı.

…………ooo…………

7 YAVRU KÖPEKTEN 5’İ EKİPLER TARAFINDAN KURTARILDI, 2’Sİ ÖLDÜ

Tarsus Köpek Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedaviye alınan köpeklerin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.Tarsus  Dörtler mevkisinde, 7 yavru köpeğin yeni yapılan sıcak asfalta çuvalla bırakıldığını görenler, Tarsus Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne ihbarda bulundu. Koruma altınaalınan 7 köpekten 2 si öldü

…………ooo…………

TARSUS BELEDİYESİ TARSUS FOTOĞRAFÇILAR MARATONU ŞARTNAMESİ BELLİ OLDU

Yarışmanın Adı: Tarsus Fotoğrafçılar Maratonu Yarışmanın Amacı ve Konusu: Tarihi ve kültürel değerleri ile ön plana çıkan Tarsus’un her biri birbirinden harika doğal ve kültürel güzelliklerinin; görsel arşivini oluşturmak, ulusal boyutta tanıtılmasını sağlamak ve bu yolla ülkemiz fotoğraf sanatına katkı sağlamak amaçlanmıştır. Yarışmanın konusu başlatmış olduğumuz “İL’lede Tarsus” kampanyası doğrultusunda; “TARSUS NEDEN İL OLMALI?” olacaktır.

…………ooo…………

ESKİ BAŞKANA TAZİYE

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, önceki dönem Tarsus Belediye Başkanlarımızdan Veyis Kemal Erdem’e taziyede bulundu. Bozdoğan, Erdem’in vefat eden Değerli Kayınbabası Sait Kozacıoğlu’nun ailesine taziye ziyaretinde bulunarak başsağlığı dileklerini iletti. Allah rahmet eylesin dedi.

…………ooo…………

VALİ İLE MUHTARIN BULUŞMASI

Vali Ali Hamza Pehlivan temsili olarak çiftçilerden kadın üretici ve aynı zamanda Kurbanlı köyü muhtarı Aysuna Yılmaz’a tohumluğunu teslim ederek  hayırlı olmasını diledi. Vali Pehlivan, kadın muhtar Aysuna Yılmaz’ın adı anons edildiğinde “Adınızın Aysuna olması bana annemi hatırlattı. Benim annemin adı da Aysuna’dır” diyerek, Aysuna Yılmaz’ı kutladı ve tohumluğunu verdi.

 ………….ooo..………..

TİY,  İÇ SAHADA İLK GALİBİYETİNİ ALDI

TFF 2. Lig Beyaz Grup takımlarından  Tarsus İdman Yurdu,  İç Sahada İlk Galibiyetini Aldı. Afyon’u 2-1 yendi. Tarsus İdman Yurdu ligde 10. Hafta maçında Tarsus Şehir Stadyumu’nda Hes İlaç Afyonspor ile karşılaştı. TiY,  İç Sahada İlk Galibiyetini Aldı. Afyon’u 2-1 yendi.

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

YAKUP BONCUK-MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi