FLAŞ HABER:
Ana Sayfa TARSUS MEKTUBU 6 Mayıs 2021 236 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU- 5 MAYIS 2021’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım.

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU-

5 MAYIS 2021’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım.

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus ‘tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

…………OOO……….

TARSUS’TA ARATOS GÖZLEMEVİ KURULUYOR

 Aratos Felsefe Dergisi kurucusu gazeteci yazar Uğur Pişmanlık, antik çağda yaşamış şair, matematikçi ve gökbilimci (astronom) Tarsuslu filozof Aratos adına bir gözlemevi kuruyor.

…………OOO……….

BERRİN  HANIM KEDİLERİ  ÖKSÜZ BIRAKTI

Tarsus Kızılmurat mahallesinde kedi ve köpeklerin can dostu Berrin Yurdakul geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

…………OOO……….

TARSUSTA SERADA ÖLÜM

Tarsus Mahmutağa köyündeki muz serasında ölüm olayı  meydana geldi. Muz serasında bekçilik yapan Haşim Açık, boyama yapmak istediği sırada fırçanın metal sapının yüksek gerilim hattına temas etmesi sonucu akıma kapıldı.

…………OOO……….

GAZİLERDE EV YANGINI

Tarsus’ta çıkan yangında bir ev kullanılamaz hale gelirken bir kişi yaralandı. Mustafa Çetin’e ait müstakil evde yangın çıktı.

…………OOO……….

TARSUS’TA ÇİM TEMİZLİĞİ

Kapanma sürecini fırsata çeviren Tarsus Belediyesi  ekipleri, İlçemiz genelinde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler dün Akşemsettin Mahallemizde çim biçme ve genel temizlik çalışmalarını gerçekleştirdi.

…………OOO………

 MESKİ’DEN 2 YILDA TOPLAM 210 MİLYON 438 BİN LİRALIK ALTYAPI YATIRIMI

Mersin’in 13 ilçesinde yürüttüğü altyapı çalışmalarıyla vatandaşların takdirini toplayan MESKİ, 1 Nisan 2019 ile 1 Nisan 2021 tarihleri arasında  Tarsus dahil 740 bin 511 metre içmesuyu hattı, 192 bin 570 metre kanalizasyon ve 57 bin 228 metre yağmursuyu olmak üzere toplam 990 bin 309 metre altyapı çalışması gerçekleştirdi.

………..ooo………

BORSA TEBD PROJELERİNİN DÖRDÜNCÜSÜNDE  

Tarsus Ticaret Borsası; Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu Projesi (TEBD) dahilinde gerçekleştirilen AB MüktesabatDenetimi, Baltık Ülkeleri Çalışma Ziyareti, Şirketlerin Borç Ödeme Yeteneğinin Geliştirilmesi Denetimi ve Enerji Verimliliği Denetimi projeleri ile üyelerine katkıya devam ediyor.

 ………..ooo………..

TARSUSLULAR BELEDİYEDEN MOBİL KUAFÖR UYGULAMASI İSTİYOR

Tarsus’ta berberlerin hizmetleri zamlanınca tepkiler meydana geldi.  Berberler ve Kuaförler Odası tarafından yapılan  son güncellemeyle birlikte  saç ve sakal traşı 50 TL oldu. Tıraş zammı özellikle pandemi döneminde  yapılması da bu tepkiyi arttırıyor. Gözler Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kırsalda hizmete soktuğu Mobil Kuaför uygulamasına çevrildi.

………..ooo………..

TARSUS KÜLTÜR SANAT SOKAĞININ TADİLATINA SABOTAJ

 Tarsus’ta Şehir stadı ile  Kültür Parkı arasındaki Kültür ve Sanat sokağında Son 3-4 yıldır duvarları çatladı, resimlerin boyaları döküldü, duvarların sıvası döküldü. Dün duvarlar boyandı. Ama duvarlara yazı yazıldı.

………..ooo………..

TARSUS BELEDİYESİNDEN PATATES SOĞAN YARDIMI

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ‘’İçinde bulunduğumuz zorlu süreçte halkımızın yanında olmaya devam ederek, birlikte paylaşıp birlikte büyüyeceğiz

………….ooo…………

TARSUS İDMAN YURDU HEPİMİZİN ORTAK PAYDASI

Tarsus Belediye Başkanı’ndan Tarsus İdman Yurdu Yönetim Kurulu Başkanı’na, Tarsus Protokolü’nden Tarsus Halkı’na, Yerel Basın’ından spor camiasına, taraftarından sivil toplum kuruluşlarına toplumun hangi kesiminden olursak olalım her zaman ve mekânda birlik, beraberlik ve dayanışma içinde Tarsus İdman Yurdu ailesi olmalıyız.

…………ooo…………

TÜRKİYE’DE VEFAT SAYISI  41.527. OLDU

Türkiye’nin Günlük Koronavirüs Tablosu  yenilendi. Sağlık Bakanlığı’nın internet sitesinden paylaşılan tabloya göre; dün  vefat sayısı 41.527   olarak yer aldı.

………..ooo…………

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

Yakup BONCUK

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

Benzer Haberler