FLAŞ HABER:
Ana Sayfa TARSUS MEKTUBU 3 Temmuz 2022 176 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 27-28-29-30 HAZİRAN ve 1-2-3 TEMMUZ 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

27-28-29-30 HAZİRAN ve 1-2-3 TEMMUZ 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus’tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

27 HAZİRAN 2022’de TARSUS

ZİRAAT MÜHENDİSİ NAZMİYE KAYDET ŞEN: “ZEYTİN AĞAÇLARINI SAKIN KESMEYİN”

Tarsuslu Ziraat Mühendislerinden Nazmiye Kaydet Şen, canlı yayında Tarsus için açıklama yaptı. Nazmiye Kaydet Şen “Zeytincilik bizim bölgenin en önemli ürünü ve gelir kaynağı. Zeytinlerimiz çok değerli sakın kesmeyin” dedi.

………….OOO…………

TARSUSLU SPORCULARDAN İSA GÖCEN VE ADEM UZUN TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU

Tarsus Belediyesi  Spor Kulübü sporcularından İsa Göcen ve Adem Uzun Türkiye şampiyonu oldu. Belediye başkanı Haluk Bozdoğan ‘’Kahramanmaraş’ta yapılan Büyükler Karakucak Türkiye Şampiyonası’nda 96 kg’de yarışan Belediyemiz Spor Kulübü sporcularından İsa Göcen ve Adem Uzun Türkiye şampiyonu oldu. Sporcularımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz’’ dedi.

………….OOO…………

 BAŞKAN SEÇER, ŞOFÖR ESNAFI İLE BİR ARAYA GELDİ, SORUNLARINI DİNLEDİ

Başkan Seçer, 13 ilçede hizmet veren şoför, minibüs ve halk otobüslerinin kooperatif ve odalarının başkan ve yöneticileriyle buluştu.

………….OOO…………

MİLLİ YÜZÜCÜMÜZ ALPER SUNAÇOĞLU’NUN HEDEFİ KÜRSÜYE ÇIKARAK MADALYA ALMAK 

Milli Yüzücümüz, dünyanın en zorlu ve en uzun mesafeli ultra maraton yarış parkuru olan 2022 Capri Napoli FİNA Grand Prix 36 kilometrelik uluslararası yüzme müsabakasında, Türkiye’yi temsil edecek.

………….OOO…………

MESKİ ALTYAPI YAPIMINA ARALIKSIZ DESTEK  VERİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’nün, altyapı çalışmaları sonrasında başlattığı asfalt tamiratı çalışmaları ara vermeden devam ediyor.

………….OOO…………

AİLE DESTEK MERKEZİ İLE OKUMA SALONUNU ZİYARETİ

TARSUS HABER-  Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU ziyaretlerini sürdürüyor.  Bu kapsamda , Tarsus’ta Kavaklı Mahallesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından açılan Aile Destek Merkezi ile Okuma Salonunu ziyaret edildi. Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU ziyaretler sırasında kursiyerler ve öğrencilerle bir araya geldi. Sorunlarını dinledi.

………….OOO…………

MERSİN VALİMİZ ALİ HAMZA PEHLİVAN, TARSUS’TA 2 TESİSTE İNCELEME YAPTI

Mersin Valimiz Ali Hamza Pehlivan, Tarsus’a  geldi. Vali  dün iki tesiste inceleme yaptı. Mersin Valimiz Ali Hamza Pehlivan, yapımı devam eden Tarsus Hükümet Konağı inşaatı ile geçici kabulü yapılıp taşınma ve çevre düzenleme çalışmaları devam eden Yeni Tarsus Devlet Hastanesinde incelemelerde bulundu. Valimizin ziyaretleri sırasında Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU da hazır bulundu.

………….OOO…………

CİNAYETE BİR TUTUKLAMA

Tarsus’ta önceki gün bir kişinin evinde ölü bulunmasıyla ilgili gözaltına alınan 8 şüpheliden biri tutuklandı.

………….OOO…………

BAŞKAN SEÇER ‘YEREL YÖNETİMLER VE TARIM’ KONULU ÇALIŞTAYA KATILDI

Başkan Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Yerel Yönetimler ve Tarım’ konulu çalıştaya katıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Cumhuriyet Halk Partili 11 Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal hizmetler konularında hizmet veren daire başkanlarının katılımıyla 6.’sı düzenlenen çalıştayda ortak proje, bilgi ve deneyimler paylaşıldı.

28 HAZİRAN 2022’de TARSUS

ÜZÜM ÜRETİCİSİNE GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis AVCI, Killik bölgesi ve ulaş mahallesinde yaşanan dolu afeti nedeni ile çiftlerimize ve muhtarlarımıza geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Ayrıca hasatı başlanan üzümlerimizin ham kesilmemesi piyasa değerinin düşmemesi için bilgilendirmelerde bulunduk, çok değerli muhtar arkadaşlarıma ve Killik bölgemizin değerli çiftlerine ilgi ve alakaları için teşekkür eder bereketli bir sezon geçirmelerini temenni ederim.

………….OOO………..

TARSUSTA ÜZÜM BAĞLARINDA İNCELEME VE BİLGİLENDİRME ÇALIŞMALARI YAPILDI

Tarsus İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarsus Ziraat Odası ortak çalışmaları ile üzüm hasadının başlayacağı bölgelerde bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri devam ediyor.

………….OOO………..

BOZDOĞAN GÖZLÜKULE’DE

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Kentimizin tarihine ışık tutan Gözlükule Höyüğü’nde, Boğaziçi Üniversitesi’nin yaptığı kazı çalışma alanını ziyaret ederek süreç hakkında bilgiler aldı. 10 Bin yıllık geçmişe ev sahipliği yapmış Gözlükule Höyüğü’nde “Arkeopark” projemizin hayata geçmesi için temaslarımızı hızlandırıyoruz

………….OOO………..

YAYLADA TÜRK SANAT MÜZİĞİ KONSERİ

Tarsus Türk Sanat Musikisi Derneği Çamlıyayla‘da yaz konseri verdi. Şef Mahmut Atdağ yönetiminde verilen yemekli konser, Atdağ restaurantta yapıldı.. Yemekli Konsere katılanlar gönüllerince eğlendi.

………….OOO………..

ERGENEKON MAHALLESİNE İLKOKUL İSTENDİ

Tarsus’un kuzey kesiminde yeni yerleşim birimlerinden olan Ergenekon mahallesinde okul ihtiyacı ortaya çıktı. Ergenekon mahalle muhtarı Sezgin Koç “Mahallemize ilkokul yapılması için müracaat ettim” dedi.

………….OOO………..

CETVEL’DE DUVAR GAZETESİ

Tarsus’ta şehrin kuzeyinde bulunan 5 km, uzaklıktaki Yenimahalle, Gaziler, Bağlar, Kırklarsırtı, Ergenekon mahallelerinin geçiş güzergâhındaki Yeşildirek mevkisindeki  hemşehrilerimiz için yerel gazetelerimizi duvar gazetesi olarak panolara asıyoruz.

……….…..ooo…….…….

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN TARSUS’TA ENERJİSİ YÜKSEK ETKİNLİK

Mersin Büyükşehir Belediyesi, havaların ısınmasıyla birlikte sosyal etkinliklerine hız verdi. Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarsus Kültür Park’ta gerçekleştirilen ‘Tarsus Genç Fest’ programında gençler doyasıya eğlenme fırsatı buldu. Binlerce gencin katılım gösterdiği etkinliğe, farklı yaş gruplarından vatandaşlar da iştirak etti. DJ şov, dans şov ve konserlerin ardı ardına yer aldığı ve saatlerce süren festivalde, holi parti sırasında atılan boyalarla ortam daha da renklendi.

………….OOO………..

“YAKIN TARİHTE TARSUS  KİTABININ 2. BASKISI İÇİN SPONSOR ARANIYOR

Tarsus’u detaylı anlatan “Yakın Tarihte Tarsus kitabının 2. Baskısı için sponsor aranıyor. Hikmet Öz “Yakın Tarihte Tarsus – 1850-2000” kitabı 1.Baskı-2013 (Tükendi) “Yakın Tarihte Tarsus – 1850-2000” Genişletilmiş 2.Baskı Basıma hazır. Sponsor aranıyor.’’ Dedi.

………….OOO………..

TARSUS TSO HEYETİ ANKARA’DA

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Eyüphan Eyüboğlu ve Tarsus TSO Delegeleri Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 70’inci kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen törene katıldı. TOBB Başkanı  M. Rifat Hisarcıklıoğlu ev sahipliğinde düzenlenen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

29 HAZİRAN 2022’de TARSUS

KAYMAKAM MERSİN’DE MADDE BAĞIMLILIĞI KONULU TOPLANTIYA KATILDI

Tarsus kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Mersin’de madde bağımlılığı konulu toplantıya katıldı. Madde bağımlılığının azaltılması ve önlenmesi, bağımlılıkla mücadele faaliyetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesi, madde bağımlılarının eğitilmesi ve topluma kazandırılması, konusu ele alındı.

………….OOO………..

TARSUS’UN İL OLMA ÖZLEMİ!

Yıllardır özlemini çektiğimiz il konusu yine gündemde.. 1987 yılından bu yana her gün il konusunu çığırıyorum. Bugüne kadar neler yaptık neler. Cumhur İttifakının ortağı sayın DEVLET BAHÇELİ’nin 2023 yılında Cumhuriyetin 100. yılında 100 il olacak cümlesinden sonra hareketlilik başladı. Gazeteci Mustafa Erdoğan Tarsus’un il konusunu Ekspreste Tampon köşesinde yazdı.

………….OOO………..

MEDİCAL PARK TARSUS HASTANESİ, MERSİN SU HASTANESİNE DEVROLDU

MMT Gaziantep Amerikan Hastanesi’nin Medical Park Tarsus Hastanesi’ni almaktan vazgeçmesi üzerine Mersin Su Hastanesi’nin devreye girerek Medical Park Tarsus Hastanesi bünyesine kattı. Yeni hastane ”Tarsus Su Hastanesi” adı altında hizmet verecek.

………….OOO………..

BOZDOĞAN’DAN CÜNEYT ARKIN İÇİN TAZİYE

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan Cüneyt Arkın’ın vefat ettiğini derin bir üzüntüyle öğrendikten sonra taziye mesajı yayınladı..

………….OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ BOŞ DURMUYOR

Tarsus belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri parklar ve yeşil alanlarda temizlik, bakım ve sulama çalışmalarını sürdürüyor. Kent genelindeki parklar ve yeşil alanlarda çevre temizliği, çim ve yabani ot biçimi çalışmaları ile sulama ve bakım işlemleri gerçekleştiriliyor. Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ‘’Ekiplerimiz aynı zamanda eskiyen bayrakların yenilemesini de yapıyor’’ dedi.

………….OOO………..

TOBB ‘NDEN, TARSUS TİCARET BORSASI GENEL SEKRETERİ HASAN ŞANLI’YA HİZMET VE ŞEREF BELGESİ BAŞARI PLAKETİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 70.Kuruluş Yıldönümü Etkinliği kapsamında Ankara’da gerçekleştirilen Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Töreninde Tarsus Ticaret Borsası Genel Sekreteri Hasan Şanlı da Hizmet ve Şeref Belgesi Başarı Plaketi aldı.

………….OOO………..

ÜZÜMDE ERKEN HASAT YAPMAYIN UYARISI

Tarsus  İlçe Tarım ve Orman Müdürü HayriErdoğan ile Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, ilçede önemli tarımsal faaliyetlerden olan bağcılığın yoğun olarak yapıldığı mahallelerde üreticilerle bir araya geldi.

………….OOO………..

BORSA BAŞKANI MURAT KAYA’YA ‘TEŞEKKÜR’ BELGESİ

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya’ya, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yürütülen “YETİM” faaliyetleri kampanyasına katkılarından dolayı ‘Teşekkür Belgesi’ verildi. Tarsus İlçe Müftüsü Ali Can, Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyet İl Başkanı İhsan Açık tarafından hazırlanan ‘Teşekkür Belgesi’ni, Borsa Başkanı Murat Kaya’ya takdim etti.

30 HAZİRAN 2022’de TARSUS

ÖMER KURNAZ “30 HAZİRAN EMEKLİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN”

Türkiye Emekliler Derneği Genel Mali Sekreteri ve Tarsus Şube Başkanı Ömer Kurnaz, “30 Haziran Emekliler Günü”nü kutlayan bir mesaj yayınladı. Kurnaz, Emeklilerimizin sorunlarını her platformda gündeme getirdiklerini, sorunlarınçözümü için mücadele verdiklerini belirtti.

………….OOO………..

TARSUS ZİRAAT ODASI BAŞKANI AVCI: “HAM ÜZÜM KESMEYİN”

Tarsus Ziraat Odası Başkanı  Veyis Avcı ve İlçe Tarım Müdürü Hayri Erdoğan ‘’ Killik bölgemizin değerli çiftlerine ilgi ve alakaları için teşekkür eder, bereketli bir sezon geçirmelerini temenni ederiz’ dediler..

………….OOO………..

TARSUS’A YENİ İLÇELER EKLENECEK!

Hükümetin 100 il projesi gerçekleştiği takdirde Tarsus il yapılırsa, iki ilçe Tarsus’a bağlanacak, en az üç yeni ilçe kurulacak. Daha önce hazırlanan il gerekçelerinde önerilen Çamlıyayla ile Pozantı Tarsus’un ilçeleri olur. Gülek, Huzurkent ve Yenice eskiden belde idi. İnşallah yeni dönemde Tarsus ilinin ilçeleri olacaklar. Bunlar şu an düşünülen ve hayallerde canlandırılan varsayımlar. İnşallah 2023 yılında Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 100. Yılını kutlarken il sayımızda 100 olacak.

………….OOO………..

TARSUS SU PARKI’NA VATANDAŞLARDAN YOĞUN İLGİ

Sıcak yaz günlerinde serinlemek ve aynı zamanda uzman eğitmenler eşliğinde yüzme öğrenmek isteyen Tarsuslu vatandaşlar için Tarsus Belediyesi tarafından hizmete sunulan Tarsus Su Park, yoğun ilgi görüyor.

………….OOO………..

BEYAZ KALPLER, GÖNÜLLÜ PİKNİĞİNDE BULUŞTULAR

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin de katkı verdiği Yenişehir Yaşam Gönüllüleri üyeleri, Beyaz Kalpler Gönüllü Buluşma Noktası adı altında bir piknikte buluştular.

………….OOO………..

TARSUS’TA SEYİR HALİNDEKİ TIR YANDI

 Tarsus’ta, seyir halindeyken yangın çıktı. Tırda hasar oluştu. S.K. idaresindeki 80 ABU 823 x plakalı tırın kupa kısmı, Tarsus-Pozantı Otoyolu’nun Gülek mevkisinde alev aldı.

………….OOO………..

TARSUS’TA TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYELERİNE OPERASYON

Tarsus’ta malum  terör örgütüne yönelik düzenlenen ‘Şahmeran’ operasyonunda gözaltına alınan 15 kişi, adliyeye sevk edildi.

………….OOO………..

TARSUS TİCARET BORSASI’NDAN İŞ ADAMI HAKAN ÜLKEN’E ZİYARET 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Ticaret Odası (AYTO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kaya’ya ziyarette bulundu.

1 TEMMUZ 2022’de TARSUS

BAŞKAN KAYA “TARSUSLULAR OLARAK ARTIK İL OLMAK İSTİYORUZ. TARSUS BUNU HAK EDİYOR.”

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, 400 binlere yaklaşan nüfusuyla İL olmaya aday ilçelerin başında gösterilen Tarsus’un, Türkiye’de ilk İL olması gereken ilçelerin başında geldiğini söyledi.

………….OOO………..

GÜVEN VE DÖNÜŞÜM PROJESİ EYLEM PLANI  TOPLANTISI

Tarsus İlçe Bağımlılıkla Mücadele Eylem Planı ile Tarsus Büyük İlçeler Güven ve Dönüşüm Projesi Eylem Planı 2020 yılı ilk 6 aylık uygulamaları değerlendirildi.

………….OOO………..

TARSUS’TA YANGINA İLK MÜDAHALE ALANI TESPİT EDİLDİ,..

Tarsus’ta daha önce çıkan ve orman alanlarına büyük zarar veren yangın nedeniyle bölgeyi gezen Bölge Müdürü Kenan Akduman Tarsus’ta incelemelerde bulundu.

………….OOO………..

BİSİKLETSEVERLER TARSUS’TA İNCELEMELERDE BULUNDULAR

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Tüm Bisiklet Dernekleri Federasyonu’nun (TÜBİDEF) iş birliği ile gerçekleştirilen “EuroVelo Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı Bisiklet Stratejileri ve Saha Çalışması” programı tamamlandı. İki gün süren programın ilk gününde teorik çalışma gerçekleştirilirken, saha çalışmasının yapıldığı 2. günde katılımcılar 30 kilometrelik bisiklet sürüşü gerçekleştirdi ve incelemelerde bulundu. Mersin merkezde gerçekleşen programın ardından bisiklet tutkunları Tarsus’a gelerek yine aynı şekilde inceleme yaptılar.

………….OOO………..

YAZ KUR’AN KURSLARI BAŞLADI

Tarsus genelinde yaklaşık 9000 öğrencinin katılımının beklendiği Yaz Kur’an Kursları başladı. Başlama nedeniyle  Tarsus Borsa İstanbul İlkokulunda merasim düzenlendi. Merasime kaymakam Kadir Sertel Otcu ve Müftü  Ali Can da katıldı.

………….OOO………..

TÜM EMEK-DER TARSUS ŞUBESİ, ATATÜRK ANITINA ÇELENK KOYDU

Tüm işçi Emeklilere, Dul ve Yetimleri Derneği(Tüm Emek Der) Tarsus Şube Başkanlığı 30 Haziran Emekliler günü münasebetiyle Atatürk anıtına çelenk koydu.

………….OOO………..

TARSUS TÜED  “30 HAZİRAN EMEKLİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN”

Türkiye Emekliler Derneği Tarsus Şube yönetimi Emekliler günü nedeniyle Atatürk Anıtına çelenk koyup saygı duruşunda bulundu. Daha sonra istiklal marşı okundu. Türkiye Emekliler Derneği Genel Mali Sekreteri ve Tarsus Şube Başkanı Ömer Kurnaz’ın Ankara’da olması nedeniyle başkan vekil Arif Kılınç bir açıklama yaptı ve emekliler gününü kutladı.

………….OOO………..

TARSUS İDMAN YURDU KURA ÇEKİMİ YAPILDI

TFF 2. lig ve 3. lig grupları belirlendi. Tarsus İdman Yurdu’nun da yer aldığı 2. ligde  Kura çekimi yapıldı.  Çekilişe  kulüp temsilcimiz katılmadı. Yeni grubumuzda şu takımlar yer alıyor. Ankaraspor,  Afyonspor, Amed SF, Anagold Erzincanspor , Arnavutköy Belediyesi, Batman Petrolspor, Bayburt Özel idare, Biteksen Düzce, Bursaspor,  Çorum FK, Esenler Erokspor, Nazillispor, Isparta 32 spor, İnegölspor, Menemenspor, Sivas Belediyespor, Somaspor, Şanlıurfaspor, Tarsus İdmanyurdu.

………….OOO………..

BÜYÜKŞEHİR, HALK KART’IN HAZİRAN AYI TUTARLARINI HESAPLARA YATIRDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, dar gelirli yurttaşlara verilen Halk Kart’ın Haziran ayı tutarlarını hesaplara yatırdı. 150 ve 270 liralık tutarların olduğu uygulamada Haziran ayında Tarsus dahil 11 bin 37 kişiye toplam 2 milyon 47 bin 710 lira yatırıldı.

………….OOO………..

TARSUSLU EMEKLİLERE HABER

Tarsus dahil SSK emeklileri 5-6 Temmuz’da, Bağ-Kur emeklileri, 7 Temmuz’da, Emekli Sandığı kapsamında aylık alanlar ise 2-5 Temmuz tarihlerinde bayram ikramiyelerini alabilecekler.

2018 yılında başlayan emeklilere ikramiye uygulaması yılda 2 kere olmak üzere emekli vatandaşlara ödeniyor. Emekli bayram ikramiyesi bu yıl da Kurban Bayramı öncesinde emeklilerin hesabına yatırılacak.

2 TEMMUZ 2022’de TARSUS

CHP İLÇE BAŞKANI AV. OZAN VARAL:“BÜYÜK MÜCADELEYLE KURULAN CUMHURİYETİMİZİN GÖZYAŞI DÖKTÜĞÜ GÜNDÜR 2 TEMMUZ”

CHP  Tarsus İlçe Başkanı Av.Ozan Varal, 2 Temmuz 1993 günü Sivas’ta yaşanan ve insanlık tarihi açısından acı bir leke olarak kayıtlara geçerek, 33 aydının katledildiği acı olayın yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

………….OOO………..

ORMAN BÖLGE MÜDÜRÜ KENAN AKDUMAN, TARSUS’TA

Mersin Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, Tarsus’ta işletmelerde incelemede bulundu. Akduman, programı kapsamında Tarsus Orman İşletme Müdürlüğünün Çamalan ve Gülek mahallelerindeki çalışmalarını yerinde inceledi. Akduman, burada yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra Kuşçular Mahallesi’ne geçen Akduman, burada yapılacak yangın ilk müdahale ekip binasının yer tespitini gerçekleştirdi.

………….OOO………..

TARSUS TÜM EMEKDER, BAŞKAN SEÇER’İ ZİYARET ETTİ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ‘Emekliler Haftası’ dolayısıyla, Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Tarsus Şube Başkanı Mehmet Bülent Gözener ve Yönetim Kurulu Üyelerini makamda ağırladı. Başkan Seçer, Tarsus’ta ve Mersin merkezde yer alan Emekli Evi hakkında bilgi verirken, Toroslar’da yapımı biten Toplum Merkezi’nin içerisinde de Emekli Evi olduğundan bahsetti.

………….OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ’NİN KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ GÖZ DOLDURUYOR

Tarsus Belediyesi, “Kadın Dostu Kent” anlayışından hareketle kadınla ailenin korunması, sosyal açıdan geliştirilmesi, güçlendirilmesi kapsamında oluşturduğu vizyon ile Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü öncülüğünde kadınlara yönelik çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Kadın Yaşam Destek ve Dayanışma Merkezi’nde Tarsus’ta bulunan STK ve siyasi parti kadın temsilci ve başkanlarıyla kadına yönelik çalışmalar hakkında toplantı gerçekleştirildi.

………….OOO………..

TARSUS DAHİL DENİZ SUYU TAHLİLİ YAPILDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, Mersin’in sahil noktalarından deniz suyu numune alımına devam ediyor. Alınan numunelerin analizleri Akdeniz Bölgesi’nin en güçlü laboratuvarlarından biri olan MESKİ Merkez Su Analiz Laboratuvarı tarafından yapılıyor. Numunelerin ilgili kriterlere uygun çıkması sayesinde vatandaşlar, gönül rahatlığıyla sahilleri kullanıyor.

………….OOO………..

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, TOROSLAR’IN ZİRVESİNDEKİ YÖRÜKLER’E TÜRK BAYRAĞI DAĞITTI

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, sorumluluk alanındaki her noktada vatandaşlara hizmetleri devam ediyor. Havaların ısınmasıyla birlikte hayvancılıkla uğraşan Yörükler’in, Toroslar’ın zirvelerine rahatlıkla çıkması için geçtiğimiz haftalarda kardan kapanan yolları açan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Yörükler’e yönelik hizmetlerini sürdürüyor.

………….OOO………..

TARSUS İDMAN YURDU’NUN GRUBU ZORLU BULUNDU

TFF 2. lig ve 3. lig grupları belirlenirken Tarsus İdman  Yurdununda yer aldığı 2. ligde  Kura çekimi yapıldı.  Beyaz grupta yer alan Tarsus idmanyurduna zorlu rakipler çıktı. Geçen yıl 1. ligden düşen Bursa, Ankaraspor ve Menemenspor bizim grupta yer aldı.

………….OOO………..

TARSUS’TA ÇOCUKLAR BİLİMLE BULUŞUYOR

Tarsus Belediyesi tarafından hayata geçirilen, çocukların erken yaşta bilim ve teknolojiye meraklı, değişimlere uyum sağlayan, problemlere çözümler üreten, analitik düşünmesine yardımcı olan, iletişim becerileri güçlü, donanımlı ve kendine güvenen bireyler olarak yetişmesine katkı sağlayan Ülker Aydın STEM ( Bilim, teknoloji, mühendislik, matematik) Merkezi 2022 yaz dönemi Atölyeleri çocukların büyük ilgisi ile devam ediyor.

………….OOO………..

TARSUS’TA GELENEKSEL KÖYLER ARASI FUTBOL TURNUVASINDA YARI FİNALLER BUGÜN

Tarsus İdman Yurdu ve Tarsus Belediyesinin birlikte yürüttüğü 100. Yıl etkinlikleri kapsamındaki Köyler arası futbol turnuvasında bugün yarı final maçları oynanacak. Bugün  saat 16.000 da Faruk Sodan stadında İlk karşılaşma  Meşelik- Sayköy arasında oynanacak. 2. Maçta saat 18.00 de Karadirlik Mahallesi ve Bolatlı Mahallesi takımları arasında  oynanacak. Galip  gelenler Salı günü finali oynayacak.

3 TEMMUZ 2022’de TARSUS

TARSUS’TA KAZ PROJESİ

Mersin Büyükşehir Belediyemizin üreticilerimize destekleri devam ediyor. Kazanç projesi kapsamında Tarsus’ta dağıtım yapıldı. Kaz dağıtımı ve yem desteği. Tarsus koordinasyon şube müdürlüğünde gerçekleşti. Üreticilerimiz, Büyükşehir belediye Başkanımız VAHAP SEÇER’e yaptığı bu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorlar.

………….OOO………..

TARİHİ ESER KAÇAKÇILIĞI

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla  Mücadele şubesi ekipleri, O.K İsimli şahsın ikametinde tarihi eser niteliği taşıdığı değerlendirilen eserler bulundurduğu ve bu eserleri  satmaya çalıştığı ihbarı üzerine harekete geçti.Şüpheli O.K, adresine düzenlenen operasyonda yakalandı. Adreste, tarihi eser niteliğinde olduğu değerlendirilen 253 eser ele geçirildi. Şahıs adliyeye sevk edildi.

………….OOO………..

BAŞKAN  SEÇER, MİNİKLERE KUPALARINI VERDİ

Haziran ayı içerisinde başlayan ve 66 takımın katıldığı ‘U11-U12 Futbol Şenliği’nde yaklaşık 1000 sporcu mücadele etti. U12 A Grubu’nun

1.’si Yenişehir İdman Yurdu, U12 B Grubu’nun

1.’si Akdeniz Belediye Spor, U12 C Grubu 1.’si

Mersin Çelik Spor, U12 D Grubu’nda ise 1. Kuva-i Milliye Spor Kulübü oldu.

U11 A Grubu’nun 1.’si Mersin Büyükşehir Belediyespor Kulübü,

U11 B Grubu’nun 1.’si Toroslar Kartal Spor,

U11 C Grubu’nda 1. olan takım Yenişehir İdman Yurdu,

U11 D Grubu’nun 1.’si de Genç Saraylı Spor Kulübü oldu.
………….OOO………..

TARSUS ‘TA UYUŞTURUCU TİCARETİ YAPANLARA OPERASYON

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube ekipleri koordinasyonunda merkez ve Tarsus‘ta uyuşturucu ticareti yapan ve kullanan şahıslara yönelik yaptığı çalışmalarda, 10 torbacı tabir edilen sokak satıcısı gözaltına alındı.

………….OOO………..

TARSUS’TA SİTEDE EV YANGINI

Tarsus merkez Yeşilyurt Mahallesi Şehit Asım Uslu sokak üzerinde bulunan Cevdet Verdi Sitesi B Blokta yangın çıktı. B blok  kat 2’de yer alan ve  A.S.’nin kiracı olarak oturduğu evde sabah saatlerinde, buzdolabından çıktığı tahmin edilen yangın çıktı.

………….OOO………..

ARAÇ YAYAYI EZDİ

Tarsus’ta kaldırımda yürüyen 21 yaşındaki bir gence araç çarptı.  Zehra G.y’e kontrolden çıkan hafif ticari araç çarptı. Duvarla araç arasında sıkışan  ZG., çevredekilerin yardımıyla çıkarıldı. İhbarla kaza yerine gelen sağlık ekibi, ağır yaralanan ZG.yi hastaneye kaldırdı. ZG. burada tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

………….OOO………..

YARALI MARKETÇİ 16 GÜN SONRA ÖLDÜ

Tarsus‘ta bir  iş yerinde av tüfeği ile saldırıya uğrayan büfeci 16 gün sonra  vefat etti. Olay, 16 Haziran 2022 tarihinde Yarbay Şemsettin Mahallesi Ankara Bulvarı üzerinde meydana geldi.

………….OOO………..

TARSUS’TA MİNİ FUTBOL TURNUVASI BİTTİ

Tarsus’ta mini futbol turnuvalarında dereceye giren takımların kupa ve ödülleri verildi. Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü iş birliği ile Maya Göz Hastanesi sponsorluğunda U-11 ve U-12 yaş grubu takımların iştirakı ile 2 Haziran- 1 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen futbol turnuvalarında dereceye giren takımların kupa ve ödülleri Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU’nun da katıldığı törenle verildi. Törene Maya Göz Hastanesi sahiplerinden Dr. Mehmet Yunus Seven de katıldı.

………….OOO………..

TİY KULÜBÜNDEN AÇIKLAMA

Değerli Tarsus İdman Yurdu Ailesi’ne Duyurulur Basın Sözcüsü Hakan Canan Can ‘’Pazartesi günü gerçekleştirilecek toplantının ardından açıklamalar yapılacaktır. ‘’ dedi.

………….OOO………..

TARSUS’TA  KÖYLER ARASI FUTBOL TURNUVASINDA  FİNALİSTLER BELLİ OLDU

Tarsus İdman Yurdu ve Tarsus Belediyesinin birlikte yürüttüğü 100. Yıl etkinlikleri kapsamındaki  Köyler arası futbol turnuvasında  yarı final maçları oynandı.. Dün  saat 16.000 da Faruk Sodan stadında  İlk karşılaşma  Meşelik- Sayköy arasında oynandı. Normal süre 0-0 bitti. Penaltılarda Meşelik tur atladı.

2. Maçta saat 18.00 de Karadirlik Mahallesi ve Bolatlı Mahallesi takımları arasında  oynandı. Maçı  Bolatlı 3-2 kazandı. Galip  gelenler Salı günü finali oynayacak.

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

YAKUP BONCUK-MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

Benzer Haberler