FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 24 Ocak 2022 258 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 17-18-19-20-21-22-23 OCAK 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

17-18-19-20-21-22-23 OCAK 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus ‘tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

17 OCAK 2022’de TARSUS

CHP İLÇE BAŞKANI AV. OZAN VARAL, SÜT ÜRETİCİLERİNİN SIKINTILARINI DİNLEDİ

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, girdi maliyetlerinin son iki ayda astronomik rakamlara ulaşmasından dolayı süt üreticilerinin zor duruma düştüklerini söyleyerek, “İktidarın işbilmezliğiyle; sözde uyguladıkları hatalı ekonomi politikaları, süt üreticilerini çıkmaza sürüklemektedir. Hayvanlar kesime gitmekte, insanlarımız en temel gıdalarını dahi alamaz duruma gelmektedir” dedi.

………ooo………..

ATATÜRK ANNESİ ZÜBEYDE HANIM TARSUSLU MU,?

Geçenlerde bir kitap özeti okuduk kitabın adı Zübeyde hanım ve oğlu diye bir kitap. Anadolu yörüklerinden olduğu mavi gözlü sarı saçlı bir yörük olduğu anadoluda bu şekilde bulunan yörüklerin sadece TARSUS yöresinde olduğunu yazıyordu. Atatürk ün annesi Zübeyde Hanım Konyalı ama yörüklüğünün Tarsus’tan geldiği yazıyordu. Çok şaşırmış ve çok sevinmiştim. Şu sıralar Zübeyde Hanımın ölüm yıldönümü idi geçen hafta. Allah rahmet eylesin.

…………OOO………..

PARK HALİNDEKİ ARAÇ YANDI

Tarsus ‘ta dün, park halindeyken alev alan araç yanarak kullanılamaz hale geldi. Öğretmenler Mahallesi’nde park halindeki 33 AEY 486 plakalı hafif ticari aracın motor bölümünde, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.Alevleri fark eden çevredekiler Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerine haber verdi.

…………OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ’NDE EN DÜŞÜK MAAŞ 5.200 TL OLDU

Tarsus Belediyesi ve DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan tarafından imzalanan sözleşmeye göre; 696 sayılı KHK kapsamında çalışan belediye çalışanlarının sosyal hakları da dâhil olmak üzere alacakları en düşük maaşı 5 bin 200 TL oldu.

…………OOO………..

BAŞKAN BOZDOĞAN, ‘’MESAİ ARKADAŞLARIMLA BERABER YAŞADIĞIMIZ BU KENT İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞIYOR, BİRLİKTE ÜRETİYORUZ’’.

Ülkede yaşanan ekonomik sıkıntı ve yüksek enflasyondan çalışanlarının en az şekilde etkilenmesini sağlayacaklarını belirten Başkan Haluk Bozdoğan,’’ Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılar ve yüksek enflasyon herkesin malumudur. Belediye olarak üstümüze düşen sorumluluklardan biri de çalışanlarımıza hakkını vermek” dedi.

…………OOO………..

DAHA TEMİZ BİR TARSUS

Belediye ekipleri tarafından  ‘Daha Temiz bir Tarsus’ sloganı ile sürdürülen; çalışmalar devam ediyor. Bu  kapsamda, Karboğazı’na pikniğe giden vatandaşlarımıza piknik alanlarının daha temiz bırakılması amacıyla çöp poşeti dağıtıldı. Ayrıca ekipler Kızılmurat Mahallesi ve Sanayi Sitesinde genel temizlik gerçekleştirirken, çalışmalarımız takdir topladı.

…………OOO………..

TARSUS’TA YERYÜZÜ PAZARI  İLGİ GÖRDÜ

Tarsus’ta Yeryüzü pazarı dün bir kez daha açıldı. Pazar yeri şehrimiz makam mevkii Kubatpaşa müzesi önünde açıldı. Burada doğal yiyecek ve içecekler ile  Tarsus ve yöreye ait hediyelik eşyalar satışa sunuluyor. Tarsus’ta Yeryüzü pazarı  15 günde bir olmak üzere  makam me vkii Kubatpaşa müzesi önünde sizleri bekliyor..

…………OOO………..

YAZAR TAMER LEVENT’TEN İMZA GÜNÜ

Kültür sanat söyleşileri ve kitap imza günü etkinliğinde; duayen oyuncu ve yönetmen Tamer LEVENT’i şehrimizde ağırladık. Tamer Levent Nikah salonundaki söyleşiden sonra kitabını imzaladı.

…………..ooo………….

TARSUS İY-1922 KONYASPOR MAÇI  0-0 BİTTİ

Tff 2.Ligde Tarsus iY-1922 Konyaspor maçı dün  şehir stadında oynandı. Maç 0-0 bitti.

…………OOO………..

TARSUS ŞEHİR TİYATROSU OCAK AYI PROGRAMI

Oyunlar 6 Ocak tarihi itibariyle başlayacak ve  Ocak ayı sonuna kadar sürecek. “ÇEHOV VODVİL” isimli oyun ise 17 ve 20 Ocak tarihlerinde saat 19.00’da aynı yerde oynanacak.

18 OCAK 2022’de TARSUS

BÜYÜKŞEHİR TARSUS KADIN VE ÇOCUK BİLİM, TEKNOLOJİ ATÖLYESİ ÖĞRENCİLERİ BAŞARILAR  ELDE EDİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’ne bağlı Tarsus Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesi’nde eğitim alan öğrenciler, yeni başarılara imza atmaya devam ediyor. Öğrenciler, Adana’da düzenlenen “Uluslararası VEX Robotics Turnuvası”nda ‘MRS-3333’ isimli takımlarıyla “Enerji Ödülü”ne layık görüldü.

…………OOO………..

EMEKLİ-MEMUR-SEN TARSUS TEMSİLCİLİĞİNE AHMET ATACAN  GETİRİLDİ

Memur-Sen, bünyesinde barındırdığı Emekli-Memur-Sen Tarsus şubesi faaliyete girdi. Yapılanma kapsamında Emekli-Memur-Sen Tarsus temsilciliğine Ahmet Atacan  getirildi.

………OOO………

MİLLETVEKİLİ BAKİ ŞİMŞEK: ÇİFTÇİLERE GÜBRE, YEM VE MAZOT DESTEĞİ SAĞLANMALI”

Mersin Milletvekili miz Tarsuslu hemşehrimiz Baki Şimşek TBMM genel kurulunda yerinden söz aldı. Milletvekili Şimşek konuşmasında; Çiftçilerin zor günler yaşadığını belirterek “Çiftçilere gübre, yem ve mazot desteği sağlanmalıdır” dedi.

….……OOO………

AKD’DEN İL EMNİYET MÜDÜRÜNE ZİYARET

Alevi Kültür Dernekleri  Tarsus Şube Başkanı Erdal Turgut Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan’ı ziyaret etti.

………OOO………

TARSUS’TA GEÇEN YIL 114 BİN VATANDAŞA YARDIM YAPILDI

Tarsus Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, 2021 yılında 113 bin 392 vatandaşa 10 milyon 889 bin 442 kuruş  ayni ve nakdi yardımda bulundu..

………OOO………

EMNİYET MÜDÜRÜ EBUBEKİR FİL: “TARSUS’UN HUZURUNU BOZDURMAYIZ”.

Tarsus İlçe Emniyet Müdürü Ebubekir Fil, Tarsus Polis Merkezi Amirliği sorumluluk bölgesinde bulunan mahalle muhtarlarıyla Polis evinde bir araya geldi..

………OOO………

TARSUS’TAN CİMER’E BAŞVURULAR ARTTI

Vatandaşların istek, öneri ve şikayetlerini yönetime hızlı ve kolay bir şekilde ulaştırmasına aracılık eden Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) Tarsus’tan geçen yıl 14 bin 362 başvuru yapıldığı bildirdi..

………OOO………

TARSUSLU HAKAN İLHAN KURT’A YENİ GÖREV

Türk Haber-Sen Mersin Şube Başkanı Hakan İlhan Kurt, Türk Haber-Sen Genel Başkan Yardımcılığı görevine seçildi.

…………OOO………..

TARSUS’TA HAPİS CEZASI OLAN ŞAHIS YAKALANDI 

Çalışmalar neticesinde 18 ayrı dosyadan, 34 yıl 4 ay 15 gün  kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve sahte kimlik belgesi taşıdığı tespit edilen (A.A.A.)  adlı şahsı  yakaladı.

…………OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ EKMEK FABRİKASI MUHASEBECİSİNİN ACI GÜNÜ

Tarsus Belediyesi Belediye Ekmek Fırını Muhasebe Sorumlusu Akın Yıldırım ‘ın Babası, Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus Meski Personeli Fatma Tösten ve Milli Eğitim Camiasından  Mahmut Kök’ün Dayıları Osman Yıldırım Vefat Etmiştir.

…………OOO………..

TARSUS ŞEHİR TİYATROSU YARINKİ OYUNUNA HAZIR

Tarsus Şehir Tiyatrosunun 2022 yılı Ocak ayı programı başladı. “ÇEHOV VODVİL” isimli oyun 20 Ocak tarihinde saat 19.00’da  oynanacak. İnsan müsveddesi adlı oyun 26 ve 27 Ocak 2022 tarihlerinde saat 19.00’da sahneye konulacak.

19 OCAK 2022’de TARSUS

BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİNDEN, ÇAMLIYAYLA’DA KAR’LA MÜCADELE ÇALIŞMASI

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri yüksek kesimlerindeki kar yağışlarında yolların kapanmaması için yoğun mücadele harcıyor. Kentin diğer bölgelerinde olduğu gibi Çamlıyayla ilçesinde de merkez ve bağlı mahalle yollarında, yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda sorun yaşanmaması için Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yolların kar’dan temizlenmesi ve buzlanma olayına karşı tuzlama çalışması yürütüyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, vatandaşlardan gelen ihbarları da göz önünde tutarak.

…………OOO………..

TARSUS’TA DON UYARISI

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu aşırı don uyarısında bulundu. Kaymakam Otcu, Mersin’de bu akşam saatlerinden başlayarak 23 Ocak 2022 Pazar sabah saatlerine kadar zirai don hadisesi beklendiğinden vatandaşların olumsuzluklarla karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

…………OOO………..

ÇUKUROVA ÇAĞDAŞ SANAT KÜLTÜR VE EĞİTİM VAKFI BAŞKAN BOZDOĞAN’I ZİYARET ETTİ

Çukurova Çağdaş Sanat Kültür ve Eğitim Vakfı Başkanı Sayın Hasan Şemsi ile Vakıf üyeleri  Ekrem Kahraman, Remzi Karabulut, Aydan Dirik ve Dr. Ali Cerrahoğlu, Dr. Haluk Bozdoğan’ı ziyaret etti. Ziyarette önümüzdeki süreçlerde kentimizde çalışması yapılacak olan ķültür sanat etkinlikleriyle ilgili fikir alışverişinde bulunuldu. Nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz .

…………OOO………..

TARSUS’TAN TAZİYE

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan “Hakkari Yüksekova’da el bombasının kaza sonucu patlaması nedeniyle şehit düşen evladımız Jandarma Uzman Çavuş Ayberk Soyutemiz’e Allah’tan rahmet, ailesine ve milletimize baş sağlığı diliyoruz.’  Dedi.

…………OOO………..

TRAFİKTEN DENETİM

Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü ‘ne bağlı Trafik ekipleri,  denetim yaptı. Mersin caddesi  Kaymakamlık  binası önünde yapılan uygulamayla sürücülere ehliyet ve kimlik sorgusu yapıldı. Aynı zamanda ise Trafik denetiminde  sürücülere Emniyet kemeri, maske, mesafe ve hijyene uyulması  konusunda ise uyarıda bulunuldu.

…………OOO………..

TARSUS’TA ERZİNCAN HAZIRLIĞI

TFF 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinde Tarsus idmanyurdu, 1922 Konyaspor iç saha beraberliğini ardından  deplasmanda oynayacağı Anagold  Erzincanspor hazırlıklarına başladı.

………….ooo.…………

SARMAN’A TAZİYE ZİYARETİ

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, dün babası vefat eden Tarsus Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ahmet SARMAN’a taziye ziyaretinde bulundu.

…………OOO………..

TARSUS’TA OTOBANDA KAZA 13 YARALI

 Tarsus’ta dün gece  meydana gelen trafik kazasında ilk belirlemelere göre 13 kişi yaralandı. Kaza Tarsus Pozantı Tem otoyolunda meydana geldi. Sürücüsü belirlenemeyen 33 EJH 96 plakalı yolcu otobüsü 34 VJ 3663 plakalı Tıra arkadan çarptı.

…………OOO………..

TARSUS’TA NERGİZ ÇIKTI

Tarsus’ta özellikle dağlık köylerde yetiştirilen Nergizler piyasaya çıktı. Kış aylarında çıkan nergiz birçok köylünün gelir kaynağı oldu. Bugünlerde köylerden getirilerek satılan nergiz çiçeklerinin bağı ortalama 5 TL’den satışa sunuluyor. Bu da köylülerin gelir sağlayarak aile bütçesine katkı oluyor.

…………OOO…………

GASPÇI TUTUKLANDI

Tarsus’ta bir işyerinde  çalışanlarını satır, bıçak ve oyuncak silahla tehdit ettikleri marketten para ve cep telefonu gasbeden 2 zanlı, tutuklandı.

20 OCAK 2022’de TARSUS

BOZDOĞAN’DAN SEÇER’E GEÇMİŞ OLSUN DİLEĞİ

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Mersin Büyükşehir belediye başkanı Vahap Seçer’e geçmiş olsun dileklerini iletti. Bozdoğan “Covid-19 testi pozitif çıkan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni ediyorum.” dedi.

…………OOO………..

SEÇER’DEN TEŞEKKÜR

Mersin Büyükşehir belediye Başkanı Vahap Seçer, covid 19 testinin pozitif çıkması sonrası bir açıklama yaptı. Seçer “Aşılarımı zamanında olmama rağmen maalesef Covid 19 testim pozitif çıktı. Genel sağlık durumum iyi. Tedavi sürem boyunca görevimi evimden sürdüreceğim. En kısa sürede görüşmek dileğiyle… Geçmiş olsun dileklerini  ileten herkese teşekkürler” dedi.

…………OOO………..

ELEKTRİKÇİLERİN KONGRESİ

Tarsus Elektrik Teknisyenleri Odası genel kurulu  bugün (20 Ocak 2022 Perşembe günü) saat 10.00 da 1 Nolu Esnaf Kefalet Kooperatifi toplantı salonunda yapılacak.  Başkan Nurettin Taş vefat ettiği için yerine 5 veya 6 adayın yarışması bekleniyor.

…………OOO………..

BAKKALLARIN KONGRESİ

Bakkallar ve Bayiler Odası kongresi de bugün (20 Ocak  Perşembe günü) saat 13.00’de Aşiyan 1’de yapılacak. Başkan Erdoğan Yalçın’ın tek liste ile seçime girmesi bekleniyor.

…………OOO………..

BÜYÜK İLÇELER GÜVEN VE DÖNÜŞÜM PROJESİ TOPLANTISI

Nüfusu 400 binleri bulan ve Türkiye’de 59 vilayetten büyük olan Tarsus , büyük ilçeler içinde ilk üç sırada. Bu nedenle Büyük İlçeler Güven ve Dönüşüm Projesi toplantısı bu kentte de yapılıyor. Dün, Büyük İlçeler Güven ve Dönüşüm Projesi 2022 Yılı Eylem Planı, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU başkanlığında ilgili kurum ve kuruluş temsilcilerinin katıldığı toplantıda değerlendirilip kararlaştırıldı.

…………OOO………..

ŞİNASİ DEVELİ ÖDÜLÜ SAHİBİ BELLİ OLDU

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin destek ve katkılarıyla gerçekleştirilen “Şinasi Develi Mersin Kent Ödülü”nün sahibi, araştırmacı Yazar Aydın Sevim oldu. Ödül töreni, 26 Ocak 2022 Çarşamba günü Mersin Kültür Merkezi’nde yapılacak.

…………OOO………..

YÖREMİZİN DEĞERLERİ ANLATILDI

Tarsus Yöresel Yemek Kültürünü Araştırma ve Tanıtma Merkezi Derneği, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle ‘’Yöremizin Değerleri 1’’ konulu toplantı düzenlendi.

…………OOO………..

TARSUSLU FİLOZOF ARATOS’UN “GÖK OLAYLARI” KİTABININ ÇEVİRİSİ YAYINLANDI

 Aratos Felsefe dergisi bugüne kadar Tarsus tarihi ve kültürüyle ilgili yayınladığı kitaplara yeni ve ilginç bir kitap daha ekledi. Bugüne kadar 50’den fazla kitap çıkaran dergi antik çağda yaşamış şair matematikçi ve gökbilimci (astronom) Tarsuslu filozof Aratos’un “Gök Olayları” (Pheanomena) kitabının çevirisini yayınladı.

…………OOO………..

EĞLENİN, ÖĞRENİN, ÜRETİN, HEDİYE EDİN!

Tarsus Belediyesi Dayanışma günleri düzenliyor. Bu kapsamda Örgü Atölyesi  22 Ocak 2022 Cumartesi  günü saat 12.00 -17.00 de Dr. Turgut Erkutlu Bilim Eğitim Sanat Kültür Akademisinde açılacak. Duyuruda “Yünler bizden, örmesi sizden..” denilirken  Etkinlik sonunda elde edilen ürünler Huzur Evine hediye edilecek.

…………OOO………..

İBRAHİM KOZACIOĞLU ORTAOKULU VOLEYBOLCULARININ BAŞARISI

Tarsus’un güzide okullarından İbrahim Kozacıoğlu Ortaokulu, sporda da sesini duyuruyor. İbrahim Kozacıoğlu Ortaokulu yıldız erkek voleybol takımı, Türkiye yarı finaline kaldı. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz .

…………OOO………..

TARSUS’A YENİŞEHİR BELEDİYESİNDEN DESTEK

Yenişehir Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü, yeni nesil belediyecilik anlayışı çerçevesinde hayata geçirdiğimiz akaryakıt tesisimize ve Makine İkmal Müdürlüğüne bir takım incelemeler yapmak üzere ziyaret gerçekleştirdiler. Hayata geçirdiğimiz projelerle çevre belediyelerimize örnek teşkil etmeye devam ediyoruz

…………OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ’NDEN MERSİN BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİNE TAM DESTEK

Tarsus Belediyesi, yüksek kesimlerde bulunan Boztepe Mahallesi’nde yağan kar sonrası ulaşımda aksaklık ve olumsuzluk yaşanmaması adına seferber oldu. Tarsus Belediyesi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sürdürdüğü kar temizleme çalışmalarında ekipler, kar yağışının yoğun hissedildiği merkeze uzak ve yüksek rakımlı bir mahalle olan Boztepe’de yolların kapanmasına engel olurken, buzlanma riskine karşı tuzlama çalışması yaptı.

 …………OOO………..

TARSUS’TA ATA TOHUM DAYANIŞMASI BÜYÜYOR

Tarsus Belediyesi, “Ata Tohumu” projesi kapsamında 16 yıldır farklı çeşitlerde yetiştirilerek belediyeye bağışlanan, aralarında unutulmaya yüz tutmuş tohumların da bulunduğu 100’ün üzerinde tohumu, Tohum Gen Bankasında muhafaza ederek doğaya kazandıracak.

21 OCAK 2022’de TARSUS

MERKEZ BANKASINDAN BORSAYA ZİYARET

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Mersin Şube Müdürü Serhat Akpınar, Müdür Yardımcısı Burcu Tek ve Uzman Mehmet Tatlıer Borsa Başkanı Murat Kaya’ya ziyarette bulundu.

…………OOO………..

TARİGDER  BOZDOĞAN’I ZİYARET ETTİ

Kısa adı TARİGDER olan Tarsus İnternet Gazetecileri Derneği Yönetimi ve Üyeleri Başkanları Beyhan BALABAN önderliğinde Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ı ziyaret ettiler. 20 kişilik ziyaret 1,5 saat sürdü. Başkan BOZDOĞAN tüm çalışmalarını ve önüne çıkan engelleri uzun uzun anlattı. Haberin detayı www.tarsusinternetgazetesi.com’da.

…………OOO………..

BASIN DER  BAŞKANI ZİYARET ETTİ

Basın-Der Mensupları Derneği yönetimi Tarsus Belediye Başkanını ziyaret etti. Basın Der başkanı Hakan Temur, 2. başkan Nevzat Doğan ve yönetimden İlkay Tutucu ile Orhan Kır, başkan  Dr. Haluk Bozdoğan’ı ziyaret etti. Bozdoğan “Nazik ziyaretlerinden ötürü kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

…………OOO………..

TERZİLER ODASI SEÇİMİ 25 OCAK’TA

Tarsus Terziler Odası genel kurulu 25 Ocak 2022 tarihinde saat 13.00 de Esnaf Kefalet Kooperatifi salonunda yapılacak. Çoğunluk olmazsa ikinci toplantı 3 şubat tarihinde aynı yer ve saatte yapılacak. Mevcut başkan Nevzat Topacık yeniden aday olurken karşısına rakip çıkmayacağı sanılıyor. Çoğunluk olmazsa kongre 3 Şubata kalacak.

…………OOO………..

SERVİSÇİLERİN KONGRESİ PAZAR GÜNÜ

Tarsus  Servisçiler Odası kongresi 23 Ocak 2022 günü  yapılacak. Kongre saat 10.00 da Şoförler Odasında yapılacak. Mevcut başkan Mehmet Tıraş yeniden aday olurken karşısına iki aday daha çıkması bekleniyor.

…………OOO………..

KUNDURACILAR ODASI SEÇİMİ 24 OCAK’TA

Tarsus Kunduracılar Odasının seçimi 24 Ocak tarihinde yapılacak. Mevcut başkan Ersin Deveci yeniden aday olurken karşısına rakip çıkması beklenmiyor. Seçimler Esnaf Kefalet Kooperatifi toplantı salonunda saat 13.00’de yapılacak. Çoğunluk olmazsa kongre 2 Şubat’a kalacak.

…………OOO………..

ELEKTRİK TEKNİSYENLERİ ODASI SEÇİMİNDE 4 ADAY YARIŞTI

Tarsus Elektrik Teknisyenleri Odası genel kurulu 20 Ocak 2022 Perşembe günü saat 10.00 da 1 Nolu Esnaf Kefalet Kooperatifi toplantı salonunda yapıldı.  Başkan Nurettin Taş vefat ettiği için yerine 4  aday çekişti.   Mükafat Tanrıverdi, Gökbey Ülkü, Bekir Can ve Şehmuz Mahzun Karataş’ın listeleri oylandı. Seçim sonrası Şehmus Mahzun Karataş 138 oyla yeni başkan seçildi.

…………OOO………..

BAKKALLARIN KONGRESİNDE ERDOĞAN YALÇIN GÜVEN TAZELEDİ

Tarsus Bakkallar ve Bayiler Odası kongresi (20 Ocak  Perşembe günü) saat 13.00’de Aşiyan 1’de yapıldı. Divan başkanlığını MESOB Başkanı Talat Dinçer yaparken tek liste ile gidilen seçimde Erdoğan Yalçın güven tazeledi. Kongreye Oda başkanlarının yanı sıra Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan da katıldı.

…………OOO………..

TARSUS SAKATLAR DERNEĞİNİN ACI KAYBI

Sakatlar Derneği Tarsus şubesi yönetim kurulu üyesi  Bekir Bayır Hakkın rahmetine kavuştu. Başkan Ali Çelik “Arkadaşımız Bekir Bayır vefat etti. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Dün şehir mezarlığında yıkanıp ikindi namazı kılınıp . Eshab-ı Kehf mezarlığına götürülerek toprağa verildi. Dernek üyelerimize duyurulur Allah rahmet eylesin” dedi. Bekir Bayır  ev adresi Anıt Mahallesi Sercan Apartmanı 03 61 Sokak no 17 Kat 2 Daire 7- Telefon numarası 0 537 689 39 89

…………OOO………..

 TARSUSLU FİLOZOF ARATOS’UN “GÖK OLAYLARI” KİTABININ ÇEVİRİSİ YAYINLANDI

Aratos felsefe dergisi bugüne kadar Tarsus tarihi ve kültürüyle ilgili yayınladığı kitaplara yeni ve ilginç bir kitap daha ekledi. Bugüne kadar 50’den fazla kitap çıkaran dergi antik çağda yaşamış şair matematikçi ve gökbilimci (astronom) Tarsuslu filozof Aratos’un “Gök Olayları” (Pheanomena) kitabının çevirisini yayınladı.

…………OOO………….

MYP İL BAŞKANI TARSUSLU HASAN KÖSE OLDU

Millî Yol Partisi Mersin İl Başkanlığına Tarsuslu hemşehrimiz  Hasan Köse atanmıştır. Başkana başarılar diliyoruz..

…………OOO………….

MAHSUR KALAN VATANDAŞLARA BELEDİYE EKMEK YETİŞTİRDİ

Çamlıyayla ilçesinde dün başlayan kâr yağışı yüksek yerlerde yaşayan vatandaşları zor durumda bıraktı. Çamlıyayla belediyesi hayvancılık yapan ve yolları kapalı olduğu için yardım bekleyen vatandaşlara yürüyerek, ekmek ve temel ihtiyaç olan poşetleri yetiştirdi. Çamlıyayla belediyesi zabitalari tarafından ulaşılan vatandaşlar belediyeye teşekkür etti.

…………OOO………….

TSM KONSERİNE BÜYÜK İLGİ

Tarsus Türk Sanat Musikisi Derneğinin konseri dün akşam yapıldı. Nikah salonundaki konseri şef Mahmut Atdağ yönetti. TSM’nin  güçlü sesi Yılmaz Taşoğlu ve Dernek üyelerinin en genç yorumcuları İdal Kurşun ve Ali Kurşun akşamın yıldızları oldular.

…………OOO………….

TARDOBDER YENİ KORO KURDU

TARDOBDER Başkanı  Bayram Yıldız Yönetiminde Koro Şef İsmet Karabulut İdaresinde Kurulan, Türk Pop Müziği Kapsamında Türk Sanat Müziği Türk Halk Müziği Ayrıca Kadın Ritm Grubu Konularında İstişareler Yapıldı. Yeni Koroyla İlgili Bilgi Alışverişinde Bulunuldu. Yıldız ‘’Topluluğumuzda Bizimle Çalışmak İsteyen Üyelerimiz, Solist Arkadaşlarımız ve Yeni Katılacak Üyelerimizi 27 Ocak Çarşamba Günü Saat 19.00 Da Tardobder Binamıza Davet Ediyoruz” dedi.

Dernek İrtibat Tel: 0324 613 22 67

…………OOO………….

TARSUS’TA 6 OKULA BİR GÜN ARA VERİLDİ

Tarsus’ta 6 okula bir gün ara verildi. Tarsus ta isimleri belirtilen okullarımızın bulundukları bölgelerde olumsuz hava koşullarının devam etmesi ve taşıma yoluyla eğitime erişen öğrencilerimizin okula ulaşmalarında , oluşan yoğun buzlanmaya bağlı olarak yaşanabilecek olumsuzluklar nedeniyle taşımalı eğitim uygulaması kapsamında taşınan öğrencilerimizin güvenliğini sağlamak amacıyla 20 Ocak 2022 Perşembe günü eğitime 1 (bir) gün süre ile ara verilmesi kararlaştırıldı.

1-Çamalan Şehit Burhan Yıldırım İlkokulu/Ortaokulu

2-Ömer Cırık İlkokulu/Ortaokulu

3-Şehit İsrafil Işık İlkokulu/Ortaokulu

4-Zekeriya Çayan İlkokulu/Ortaokulu

5 – Gülek Atatürk İlkokulu/Ortaokulu

6- Tarsus Gülek İbrahim Günay Çok Programlı Anadolu Lisesi

22 OCAK 2022’de TARSUS

BAŞKAN BOZDOĞAN ÖĞRENCİLERİN KARNE HEYECANINA ORTAK OLDU, ÖĞRENCİLERE KARNE DAĞITTI

2021-2022 eğitim öğretim yılının birinci döneminin sona ermesiyle birlikte okullarda karne heyecanı yaşandı. Öğrencilerin karne heyecanına ortak olan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsus İlkokulu öğrencileri ile bir araya gelerek karnelerini takdim etti. Karnelerini Başkan Bozdoğan’ın elinden alan öğrenciler büyük mutluluk yaşadı.

…………….OOO…………….

BAŞKAN BOZDOĞAN’DAN ÖĞRENCİLERE ‘’SİZLER GELECEĞİMİZİN TEMİNATISINIZ’’.

Öğrencilere eğitim öğretim hayatları ile ilgili tavsiyeler veren Başkan  Haluk Bozdoğan, “Sevgili öğrenciler, bir dönemin sonuna geldiniz ve derslerinize emek sarf ettiniz” dedi.

…………….OOO…………….

TARSUS’TA VOLEYBOL HEYECANI

Tarsus Belediyespor kız voleybol takımı bugün  Konya Erdeğlispor ile oynuyor. Müsabaka saat 14.00 de Tarsus (Kapalı) Spor salonunda oynanacak. Hasan Baykara ve ekibine başarılar diliyoruz.

…………….OOO…………….

TARSUS’TA SERVİSÇİ OLAĞAN KONGRESİ

Tarsus Servisçiler Odası kongresi yarın yapılacak. Kongre  23 Ocak 2022 günü saat 10.00 da Şoförler Odasında yapılacak. Başkan Mehmet Tıraş yeniden aday olurken karşısına iki rakip daha çıkması bekleniyor.

…………….OOO…………….

Dr. AHMET KALMIŞ , SOSYAL MEDYADA CANLI YAYINDA KONUŞTU

Tarsus’un başarılı kalp doktoru Ahmet Kalmış sosyal medyada canlı yayında ilginç açıklamalarda bulundu.

…………….OOO…………….

BİRKAN ZİYLAN “HEDEFİMİZ BAL LİG’NE ÇIKMAK”

Ziylan ambalaj sahibi, genç işadamı ve Çukurova Birlikspor başkanı  Birkan Ziylan, gazeteleri ziyaret ederek sportif konularda görüşlerini açıkladı. Ziylan “Hedefimiz BAL ligine çıkmaktır” dedi.

…………….OOO…………….

BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ, YABAN HAYVANLARI İÇİN DOĞAYA YEM BIRAKTI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kar yağışı dolayısıyla yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için besleme çalışması yaptı. Özellikle Yılkı Atlarının olduğu bölgelere saman, çayır otu ve yulaf bırakan ekipler, köpekler için de mama bıraktı..

…………OOO………..

 YILKI  ATLARINA YEM VERİLDİ

Tarsus Doğa Parkı’nda görevli Veteriner Hekim Mert Ayaz, düzenli aralıklarla Yılkı Atları ve köpekler için yem bıraktıklarını belirterek “Gülek ve Karboğazı bölgelerinde, bu dönemlerde beslenme problemi yaşayan yılkı atları ve köpekler için besleme çalışması yapıyoruz. dedi.

…………OOO………..

TARSUS TURİZMİNİN GELİŞMESİ İÇİN TUR-İD İLE İŞBİRLİĞİ

Türkiye genelinde Turizm işletmeciliği yapan tur operatörleri ve turizm İşletmecileri Derneği başkan ve yöneticileri Tarsus’a geldi. Tarsus belediyesinin desteklediği Tarsus’u tanıma amaçlı  geziye ilk gün  Tarsus Barajı ‘Su Sesi’  işletmecileri ev sahipliği yaptı.

…………OOO………..

TARSUS TÜRK SANAT MUSİKİSİ DERNEĞİ  KONSERİNDE KADINA ŞİDDETE HAYIR AFİŞİ

Tarsus Türk Sanat Musikisi Derneği 2022 yılının ilk konserini verdi. Belediye Nikah salonunda düzenlenen konser ile TSM korosu uzun bir aradan sonra müzik sevenlerle buluştu.

…………OOO………..

KUNDURACILAR ODASI SEÇİMİ 24 OCAK’TA

Tarsus Kunduracılar Odasının seçimi 24 Ocak tarihinde yapılacak. Mevcut başkan Ersin Deveci yeniden aday olurken karşısına rakip çıkması beklenmiyor. Seçimler Esnaf Kefalet Kooperatifi toplantı salonunda saat 13.00’de yapılacak. Çoğunluk olmazsa kongre 2 Şubata kalacak.

…………OOO………..

TARSUS İDMANYURDU ERZİNCAN’DA

TFF 2. ligde yer alan Tarsus İdmanyurdu Erzincan’da bugün zorlu bir sınav verecek. Zor günler yaşayan TİY, bugün deplasmanda Erzincanspor ile puan mücadelesi verecek. Karşılaşma saat 13.00’de başlayacak.

23 OCAK 2022’de TARSUS

TARSUS TURİZMİNİN GELİŞMESİ İÇİN BAŞKAN BOZDOĞAN TUR-İD İLE GÖRÜŞTÜ

Türkiye genelinde Turizm işletmeciliği yapan tur operatörleri ve turizm İşletmecileri Derneği başkan ve yöneticileri Tarsus’a geldi. Tarsus belediye başkanı Haluk Bozdoğan turcularla görüştü. Bozdoğan ‘’Kentimizde faaliyet gösteren turizm işletmeleri ile buluşan Turizm İşbirliği Derneği’nin programına katıldık. Geçmişi 10 bin yıl öncesine dayanan  Tarsus’umuzun her alandaki potansiyeli yarınlara taşımak için hep birlikte var gücümüzle çalışacağız.’’ dedi.

…………OOO………..

ÇAMLIYAYLA BELEDİYESİ, YOLLARI AÇIYOR

Çamlıyayla Belediyesi  ekipleri kar yağışının başladığı saatlerden itibaren aralıksız ve teyakkuz halinde başta hastahane ile Tarsus – Çamlıyayla yolu olmak üzere tüm hatlarda karla mücadele çalışmalarına devam etmektedir.

…………OOO………..

TSD ÜYESİ TÜRKAY ERDOĞAN VEFAT ETTİ

Türkiye Sakatlar Derneği Tarsus şubesi üyesi olan Türkay Erdoğan Hakkın rahmetine kavuştu. Dün cenazesi Niğde Ulukışla’da toprağa verildi. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun üyelerimize ve sevenlerine duyurulur

…………OOO………..

BEKİR BAYIR İÇİN KURAN OKUNDU

19 01 2022 tarihinde vefat eden  Sakatlar Derneği Tarsus şubesi yönetim kurulu üyesi olan Bekir Bayır için kuran okundu.

…………OOO………..

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN YENİ HİZMET: “OKUMA-YAZMA KURSU”

Büyükşehir Tarsus  Atgirmez’de de kadınlara okuma-yazma kursu vermişti. Büyükşehir Belediyesi; daha önce Tarsus’a bağlı, Mersin’in en doğu noktasında yer alan Günyurdu Mahallesi içerisinde yer alan Atgirmez mevkiinde de kadınlara yönelik okuma-yazma kursu gerçekleştirmişti.

…………OOO………..

TARSUS ERZİNCAN’DA ÖNE GEÇTİ, AMA KAZANAMADI

TFF 2. Lig Beyaz Grubun 21. haftasında deplasmanda 24 Erzincanspor ile karşılaşan Tarsus İdmanyurdu rakibine 2-1 mağlup oldu.
…………OOO………..

TARIMDA YENİ ÜCRET

Tarsus Ticaret Borsası Meclis Başkan Yardımcısı Ramazan Bozdağ önderliğinde toplanan Tarımda İşverenler ile Tüm Elciler adına Tarsus Paketleme ve Tarım İşçileri Derneği Başkanı Cumali Erbay ve dernek yöneticileri tarım İşçilerinin Yeni Ücreti’ni belirlediler.

…………OOO………..

TARSUS’TA UĞUR MUMCU’YU ANMA GÜNÜ

Tarsus Kent Konseyi Başkanı Reşit TOK ‘dan davet.. ‘Geçtiğimiz  günlerde kutlanan  ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ve 29
Yıl önce aramızdan ayrılan ve ülkemizde hala önemli bir yere sahip olan değerli insan, usta gazeteci Uğur Mumcu’nun Ölüm Yıldönümü bağlamında 24 Ocak  Pazartesi Günü

Saat: 15.00’de Tarsus Kent Konseyi
Güner Baykal Toplantı ve Konferans Salonunda

Gazeteci-Yazar Adnan Gerger ile ‘Günümüz Gazeteciliği ve Uğur Mumcu Gazeteciliği’ söyleşisini gerçekleştireceğiz.” dedi.

…………OOO………..

TARSUS’UN DEĞERLERİ İNKAR EDİLEMEZ

Slow Food Tarsus Lideri Yasmina Lokmanoğlu kentin çok önemli değerlere sahip olduğunu vurgulayarak, ‘’Tarsus kültürü olan bir kent. Çok çeşitli değerlere sahip. Tarsus’ta Gastronomi Günleri ile başladığımız yolculuğumuzda şunu fark ettik ki Tarsus aslında bir gastronomi ve kültürler durağı. Amacımız şimdi bu değerleri, kültürleri daha çok tanıtmak, bilinirliği artırmak ve marka sunumu gerçekleştirilen yörenin sevilen lezzetlerinden kısır renk kattı.

…………OOO………..

EMŞAV BOZDOĞAN’I ZİYARET ETTİ

Tarsus Belediyesi, EMŞAV – Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı Tarsus Şubesi Yönetimini ağırladı. Vakıf başkanlığına yeni seçilen İbrahim Özdemir’e ve yönetim kurulu üyelerine nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyor, görevlerinde başarılar diliyoruz.

………….ooo…….…..

 VOLEYBOL MAÇIMIZ BUGÜN

Tarsus Belediyesi ile Ereğli Belediyesi kadın voleybol takımları bugün Tarsus’ta karşı karşıya geliyor. Maç spor salonunda  saat 14.00 de başlayacak.

Yakup BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

Yakup BONCUK

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi