FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 10 Temmuz 2022 169 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 4-5-6-7-8-9-10 TEMMUZ 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

4-5-6-7-8-9-10 TEMMUZ 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus’tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

4 TEMMUZ 2022’de TARSUS

TARSUS’TA 2 AYRI ORMAN YANGINI

Tarsus’ta dün iki ayrı  noktada çıkan orman yangınları kontrol altına alındı. Boğazpınar Mahallesi’ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

………….OOO………..

HER KURBAN LÖSEMİLİ ÇOCUKLARA CAN

Türkiye’de 15 yıldır vekâleten kurban kesimi organizasyonu yaparak etini lösemili ve kanserli çocuklarla birlikte ailelerine ve ihtiyaç sahibi yetişkin kanser hastalarına dağıtan Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı(LÖSEV) Kurban Bayramı dolayısıyla Tarsus’ta saha çalışması yaptı.

………….OOO………..

TİY KULÜBÜNDE BUGÜN TOPLANTI VAR

TFF 2. Liğde yer alan Tarsus İdmanyurdu, bugün kamuoyunu bilgilendirecek. TİY Basın Sözcüsü Hakan Canan Can ‘’Değerli Tarsus İdman Yurdu Ailesi’ne Duyurulur. Pazartesi günü gerçekleştirilecek toplantının ardından açıklamalar yapılacaktır. ‘’ dedi.

………….OOO………..

TARSUS’TA  KÖYLER ARASI FUTBOL TURNUVADA YARIN ŞAMPİYON BELLİ OLACAK

Tarsus İdman Yurdu ve Tarsus Belediyesinin birlikte yürüttüğü 100. Yıl etkinlikleri kapsamındaki  Köyler arası futbol turnuvasında  final maçı yarın  oynanacak.

………….OOO…………

TARSUS’TA CAN PAZARI

Tarsus’ta dün  bir sulama kanalına düşen çocuğu gençler suya atlayarak kurtardı.Gazipaşa Bulvarı’nda kaldırımda annesinin elini tutarak yürüyen, ismi açıklanmayan 6 yaşındaki çocuk, birden dengesini kaybederek kanala düştü.

………….OOO…………

VALİ NAMRUN KALESİNDE

Vali  Ali Hamza Pehlivan, Çamlıyayla’da  eski tarihi eseri olan ‘Namrun Kalesi’ni ziyaret etti.

………….OOO…………

VALİ PEHLİVAN ÇAMLIYAYLA’DA ŞEHİT AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan , 2016 yılında Mardin’in Nusaybin ilçesinde PKK’lı teröristlerin tuzakladığı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan J. Yzb. Halil Özdemir’in Fakılar Mahallesi’nde ikamet eden ailesini ziyaret etti.

………….OOO…………

TARSUS’TA KURBAN SATIŞ VE KESİM YERLERİ

Tarsus’ta  Kurban kesecekler için kurban satış ve  ücretsiz kesim yerleri açıklandı. 5 noktada kurban satış yeri belirlendi.

5 TEMMUZ 2022’de TARSUS

TARSUS’UN KURTULUŞUNA VEFA BORCUMUZU NE ZAMAN ÖDEYECEĞİZ?

Bundan en az 12-13  yıl öncesinde popüler bir sanatçıydı, Kurtuluş Türkgüven. Aslen Tarsus’un Bağlarbaşı köyündendi. Tarsus’ta düğün salonlarında söylediği parçalarla sesini ve adını duyurmuştu. Sonda Adana’da sahne aldı, ardından İstanbul’da..Ve ünü Türkiye’ye yayıldı. Hatta adını dünya duydu, ezberledi.. Şarkıları gibi adı da dillerdeydi.

Kurtuluş!.. Vefat ettiği 2009 yılından  önce İki yıl kanser tedavisi görmüştü.  Tarsus’un Bağlarbaşı köyünden olan Kurtuluş’un müzik hayatı başarılarla dolu olduğu gibi, kendisi her fırsatta Tarsuslu olduğunu söyleyen ve aslını inkar etmeyen bir sanatçıydı. Bundan 13 yıl evveldi. Tarsuslu sanatçı Kurtuluşu kaybettik.  Hayata veda ettiğinde 55 yaşındaydı.. Yine bir Temmuz ayıydı. Takvimler 04.07.2009’u gösteriyordu.

……………OOO………..

NAMRUN KALESİNDE VALİMİZE BRİFİNG..

Mersin Valisi  Ali Hamza Pehlivan,  Çamlıyayla ilçe temasları kapsamında ilçenin en eski tarihi eseri olan ‘Namrun Kalesi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

……………OOO………..

VALİ ÇAMLIYAYLA’DA ŞEHİT AİLELERİNİ ZİYARET ETTİ

Şehit ailelerimizle hasbihalde bulunan Vali Ali Hamza  Pehlivan, başta Şehitlerimiz Halil Özdemir ve Oğuzhan Sezer olmak üzere bütün Aziz Şehitlerimiz ile ebediyete irtihal etmiş Gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ederek ailelerimize sabır ve başsağlığı diledi.

………….OOO………..

TARSUS MÜCAHİTLER CADDESİ BÜYÜKŞEHİR TARAFINDAN ASFALTLANDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, ulaşımda sorun yaratan cadde ve bulvarların kalitesini arttırmaya devam ediyor.

………….OOO………..

SEÇER EMEKLİ EVLERİ HAKKINDA KONUŞTU: “HER İLÇEMİZDE OLSUN İSTİYORUZ”

Başkan Seçer, ‘Emekliler Haftası’ dolayısıyla, Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Tarsus Şube Başkanı Mehmet Bülent Gözener ve Yönetim Kurulu Üyelerini makamda ağırladı.

………….OOO………..

GAZİPAŞA HEMZEMİN GEÇİDİNDE  ÇALIŞMA

Geçtiğimiz günlerde 100. Yıl hemzemin geçidinde yapılan çalışmanın ardından, Gazipaşa Bulvarı üzerinde yer alan ve özellikle ağır tonajlı araçların sıklıkla kullandığı Gazipaşa hemzemin geçidinde de TCDD ekipleri tarafından raylı sistemin bulunduğu noktalarda revize ve düzenleme işlemi yerine getirilecek.

………….OOO………..

KURNAZ: 2022 TEMMUZ AYI İTİBARİYLE SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİ AYLIKLARINA YÜZDE 42,35; MEMUR EMEKLİSİNE YÜZDE 41,85 ZAM YAPILACAK

Emekli aylıklarına yapılan zamları değerlendiren Türkiye Emekliler Derneği Genel Mali Sekreteri ve Tarsus Şube Başkanı Ömer Kurnaz, yüksek enflasyon karşısında yapılan zamların yetersiz kalacağını belirterek, çarşı-pazar fiyatlarıyla TÜİK tarafından yapılan hesaplamalar arasında büyük fark olduğundan, altı aylık TÜFE artışının emeklileri koruyan bir sistem olarak görmediklerini söyledi.

………….OOO………..

ORMAN YANGINLARINA KARŞI HAVADAN VE KARADAN DENETİMLER SÜRÜYOR.

Mersin İl Jandarma Komutanlığı komando ve asayiş timleri yaz sezonunda çıkabilecek orman yangınlarına karşı havadan ve karadan denetimlerini sürdürüyor. Asayiş ekiplerinin yanı sıra Komando timlerinin de katılımı ile kara yoluyla ulaşılan noktalarda devriye görevi yürüten ekipler, ulaşılması güç noktaları ise dron kullanarak kontrol ediyor.

………….OOO…………

TARSUSLU LGS BİRİNCİSİ MERSİN’DE

İl Milli Eğitim Müdürümüz  Adem KOCA, LGS sınavında Türkiye birincisi olan Barbaros Ortaokulu öğrencisi Muhammed AĞIRMAN ve Fazlı Kalaycı Ortaokulu öğrencisi Beril Alkım ÜREN ile Valimiz Ali Hamza PEHLİVAN’ı makamında ziyaret ettiler.

………….OOO…………

TARSUS’’TA MOTOSİKLET KAZASI

Tarsustaki kaza, Tozkoparan Zahit Mahallesi, Kasım Gülek Bulvarı üzerinde meydana geldi. Y.K’nın (49) kullandığı 33 APY 79x  plakalı motosiklet ile M.H. idaresindeki 33 AAH 278x plakalı minibüs çarpıştı.

6 TEMMUZ 2022’de TARSUS

TARSUS’TA  BOLATLI ŞAMPİYON

“Geleneksel Köyler Arası Futbol Turnuvası” sona erdi: ŞAMPİYON BOLATLI

Tarsus Belediyesi ile ortak düzenlenen Tarsus İdman Yurdu’muzun 100. Yıl Etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen “Geleneksel Köyler Arası Futbol Turnuvası” sona erdi. Dün oynanan Meşelik Köyü ve Bolatlı Köyü maçı ile turnuva sonlandı. Turnuvayı Bolatlı Köyü Şampiyon olarak tamamladı.

………….OOO………..

TARSUS YENİ ESNAF KEFALET KOOPERATİFİ BAŞKANI BEKTAŞ ASLAN: “KREDİ ÜST LİMİTİMİZ 350 BİN TL’YE YÜKSELMİŞTİR”

Tarsus Yeni Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Bektaş Aslan, kredi üst limitlerinin 350 bin TL’ye çıktığını söyledi.

………….OOO………..

ÖZGECAN ASLAN DAVASI

Tarsus’ta, 2015’te Ahmet Suphi A.  tarafından öldürülen Özgecan Aslan davasında yargılanan, ‘kasten öldürme’ ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası onanan arkadaşı Fatih G. (28) hakkında yerel mahkemenin ‘cinsel saldırı’ suçundan verdiği 22 yıl 6 ay hapis cezası onandı.,…

………….OOO………..

TARSUS ESNAF VE SANATKARLAR KOOP. BAŞKANI BAŞKAN MAHMUT ŞAHİN’DEN MÜJDE

Tarsus Esnaf ve Sanatkarlarına Müjdeli Haber. Başkan Mahmut Şahin , Esnaf Kefalet Kooperatif Kredilerinin üst limitinin 350.000,00 Tl’ye çıkarıldığının müjdesini verdi.

………….OOO………..

TARSUS CHP’NİN “DAYANIŞMA EKMEKLERİ” FERAHİM ŞALVUZ MAHALLESİ SAKİNLERİNE ULAŞTIRILDI

İlçe Başkanı Ozan Varal: “Gönüllülerimizin sevgisi ile yoğrulan hamurlarımız, emek ve dayanışma ile ekmeğe dönüştü. Ferahim Şalvuz Mahallemizde kapı kapı gezerek halkımız ile bir araya geldik, dertlerini dinledik..’ dedi.

………….OOO………..

MESKİ, NARLIKUYU MAHALLESİ’NDE BAŞLATTIĞI İÇME SUYU HATTI ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

MESKİ, Silifke İlçesi Narlıkuyu Mahallesi İçmesuyu Terfi Hattı Yapım İşi’ne devam ediyor. Çalışma kapsamında ekonomik ömrünü tamamlayan içmesuyu hatları yenilenecek. Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Silifke İlçesi Narlıkuyu Mahallesi İçmesuyu Terfi Hattı Yapım İşi’ne devam ediyor. Çalışmanın tamamlanmasıyla ekonomik ömrünü tamamlayan içmesuyu hatları yenilenecek.

………….OOO………..

MİNİBÜS İLE OTOMOBİLİN ÇARPIŞMASI

Tarsus ‘ta dün minibüs ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

………….OOO………..

TARSUS’UN AKÇAKOCALI MAHALLESİNİN YAŞADIĞI YOL SORUNU BÜYÜKŞEHİR’LE ÇÖZÜME KAVUŞUYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi yol yapım, bakım ve onarım ekipleri, kent merkezlerinde cadde ve bulvarda gerçekleştirdiği sıcak asfalt döküm faaliyetlerinin yanı sıra bağlı mahalle yollarında da sathi asfalt çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Tarsus’a bağlı kırsalda yer alan Akçakocalı Mahallesi’nde yaşanan yol sorunu, Büyükşehir ekiplerinin hummalı işlemleriyle ortadan kaldırılıyor.

………….OOO………..

LGS SINAVINDA TÜM SORULARI DOĞRUCEVAPLAYAN ÖĞRENCİYE KAYMAKAMDAN ÖDÜL

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, Tarsus  İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin ile birlikte; LGS Sınavında tüm soruları doğru cevaplayan öğrenciyi ödüllendirdi. Otcu,  500 tam puan alan Şehit Fazlı Kalaycı Ortaokulu öğrencisi Beril Alkım Üren ve ailesini evlerinde ziyaret ederek tebrik etti ve çeşitli hediyeler ile ödüllendirdi.

7 TEMMUZ 2022’de TARSUS

MİNİBÜS İLE OTOMOBİLİN ÇARPIŞMASI

Tarsus ‘ta dün minibüs ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

………….OOO………..

TARSUS’UN AKÇAKOCALI MAHALLESİNİN YAŞADIĞI YOL SORUNU BÜYÜKŞEHİR’LE ÇÖZÜME KAVUŞUYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi yol yapım, bakım ve onarım ekipleri, kent merkezlerinde cadde ve bulvarda gerçekleştirdiği sıcak asfalt döküm faaliyetlerinin yanı sıra bağlı mahalle yollarında da sathi asfalt çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Tarsus’a bağlı kırsalda yer alan Akçakocalı Mahallesi’nde yaşanan yol sorunu, Büyükşehir ekiplerinin hummalı işlemleriyle ortadan kaldırılıyor.

8 TEMMUZ 2022’de TARSUS

TARSUS CHP’DEN, İYİ PARTİ, HDP VE AKP’YE BAYRAM ZİYARETİ

İlçe Başkanı Av. Ozan Varal: “Tek dileğimiz ve hedefimiz sağlık, barış ve huzurdur” CHP  Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, İyi Parti, HDP ve AKP ilçe teşkilatlarına bayram ziyaretinde bulundu.

………….OOO………..

TARSUS’TA AVUKATLARDAN  CİNAYETE TEPKİ

Türkiye genelinde olduğu gibi Tarsus’ta da Avukatlar, bir meslektaşlarının öldürülmesini protesto etti. Tarsus Adliyesi önünde basın açıklaması yapan avukatlar “Meslek şehidimiz Av. Servet Bakırtaş’ın hunharca öldürülmesini protesto için duruşmalara katılmıyoruz” dediler.

………….OOO………..

TARSUS’TA HEKİM CİNAYETİNE TEPKİ

Sağlık emekçileri öldürülen Kardiyoloji Uzmanı Hekim Ekrem Karakaya için  eylem yaptı, cinayete tepki gösterdi. Tarsus Devlet Hastanesinde görev yapan hekimler ve sağlık çalışanları “Sağlık çalışanlarına yapılan saldırılar son bulsun” diyerek . Doktor cinayetine tepki açıklaması yaptı.

………….OOO………..

ÖDÜLLER BAŞKAN SEÇER’E MAKAMINDA TAKDİM EDİLDİ

‘Medeniyetler Bahçesi’ temasıyla açılışı yapılan EXPO’21 Hatay’da Mersin, tarihe tanıklık eden mekânları, doğal güzellikleri ve bitki örtüsü ile açıldığı günden bu yana tanıtılmaya devam ederken, 3 farklı alanda ödüle layık görüldü.

………….OOO………..

TARSUS OSB’DE E-İMZA DÖNEMİ

Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürlüğü bir ilke imza attı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na mevcutta ıslak imza ile alınan kararların elektronik imza ile alınması yönünde başvuruda bulunan Tarsus OSB bu girişiminden olumlu sonuç aldı. Bakanlığın olurundan sonra OSBÜK de emsal teşkil etmesi açısından bu yeni uygulamayı tüm OSB’lere bildirdi.

………….OOO………..

TARSUS KAYMAKAMI KADİR SERTEL OTCU’NUN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Toplum olarak bir Kurban Bayramı’na daha erişmenin sevincini yaşıyoruz. Sosyal hayatımızda önemli bir yeri bulunan bayramlarımız, üzüntülerin, kırgınlıkların ve sıkıntıların unutulduğu, sevinçlerin arttığı, sevginin, saygının ve hoşgörünün pekiştiği, umutların yeşerdiği özel günlerdir.

………….OOO………..

PAZARCI KAVGASI

Dün Tarsus’ta bir  semt pazarında çıkan silahlı ve bıçaklı kavgada 10 kişi yaralandı. İddiaya göre, Yarbay Şemsettin Mahallesi’ndeki semt pazarında, pazarcılar M.Ç. (41) ile F.A. (40) arasında araç park etme nedeniyle tartışma çıktı.Pazarcıların yakınlarının da dahil olmasıyla tartışma, kavgaya dönüştü.

………….OOO………..

‘MTOSB CUP 2022’ FİNAL MÜSABAKASIYLA SONA ERDİ

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) tarafından fabrikalar arasındaki birlikteliği güçlendirmek amacıyla düzenlenen ‘MTOSB Cup 2022’ final müsabakasıyla sona erdi.

………….OOO………..

TARSUS’TA EMNİYET OPERASYONU

Tarsus’ta, geçen ay çeşitli suçlara karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan 183 şüpheliden 117’si tutuklandı.

………….OOO…………

TARSUS İY, İLK MAÇINI ERZİNCAN İLE YAPACAK

TFF 2. lig beyaz grupta yer alan Tarsus  idmanyurdu’nun bu sezonki maçları belli oldu. Fikstür çekimi ile maçların proğramı belli olurken Tarsus idmanyurdu ilk maçını deplasmanda Anagold Erzincansporla yapacak. İç sahadaki ilk maçımız ise 2. haftada Biteksen Düzcesporla.. Takımımıza yeni sezonda başarılar diliyoruz.

9 TEMMUZ 2022’de TARSUS

TARSUS’TA KURBAN  BAYRAMI NAMAZI SABAH SAAT 06.02’DE

Tarsus’ta kurban bayramı bayram namazı sabah saat 06.02’de kılınacaktır. Bayram 9-10-11 ve 12 Temmuz günleri kutlanacak. Herkesin bayramı kutlu olsun.

………….OOO………..

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OTOBÜSLERİ BAYRAM SÜRESİNCE VATANDAŞLARA ÜCRETSİZ HİZMET VERECEK

Mersin Büyükşehir Belediyesi tüm birimleri ile Kurban Bayramı hazırlıklarını tamamladı. Başkan Vahap Seçer öncülüğünde, Mersinlilerin bayramlarını en güzel şekilde geçirebilmesi için çalışmalarını tamamlayan ekipler, bayram süresince de vatandaşlardan gelecek istek, talep ve şikayetler doğrultusunda teyakkuz halinde olacak. Tarsus dahil tüm ilçelerde bayramda belediye otobüsleri ücretsiz taşıma yapacak.

………….OOO………..

KURBAN KESİMİNİ BELEDİYE ÜCRETSİZ YAPACAK

Vatandaşların kurbanlıklarını sağlıklı ve hijyenik şartlarda kestirebilmesi için bayramın 1. ve 2. günü hizmet verecek olan Anamur, Çamlıyayla, Gülnar, Erdemli, Silifke, Mut, Tarsus ve Yakaköy Kesimhaneleri’nin yanı sıra, nüfus yoğunluğu ve kesim kapasiteleri dikkate alınarak farklı bölgelereyerleştirilen ve bayramın 1.günü hizmet verecek 22 adet mobil kesim ünitesi ile birlikte 30 adet kurban kesim yerinin de hazırlandığını bildirdiler

………….OOO………..

TARSUS’TA ÜCRETSİZ KESİM YERLERİ AÇIKLANDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Tarsus’ta mobil kurban kesim ünitesi yerleri  açıklandı.

………….OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ’NDEN KURBAN SATIŞ YERLERİNE DENETİM

Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Kurban Bayramı öncesi kurban satış yerleri ve semt pazarlarını denetledi. Yapılan denetimlerde esnafa kurallara uyulması ve hijyen konusunda duyarlı olunması yönünde uyarılarda bulunuldu

………….OOO………..

TARSUS BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI BAŞKAN BOZDOĞAN’DAN DOKTOR KARAKAYA’NIN ÖLDÜRÜLMESİNE TEPKİ

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısında, dün Konya Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirilen silahlı saldırıyı kınayarak doktorların ve sağlık çalışanlarının haklı davalarında her zaman yanlarında olacağını belirtti. Başkan Bozdoğan, ’’Bizleri yaşatmak için mücadele veren doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımız bu muameleyi hak etmiyor, yaşanan olayı kınıyoruz’’ diye konuştu.

………….OOO………..

BAŞKAN BOZDOĞAN’’, DOKTORLARIMIZIN HAKLI DAVASINDA YANLARINDAYIM’’

Konya Devlet Hastanesi’nde yaşanan silahlı saldırı hakkında konuşan Başkan Bozdoğan sağlık çalışanlarının yaşadığı bu acı olayı kınayarak, Covid 19 sürecinde sağlık çalışanlarının emeklerini inkar edilemeyeceğini söyledi.

………….OOO………..

‘‘MECLİS ÜYELERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM’’

Tarsus’un yol kalitesini yükseltmek, yaşam konforunu arttırmak amacıyla yapılacak yol, asfalt proje ve çalışmalarında kullanılmak üzere istenilen borçlanma yetkisi komisyon kararlarının ardından meclis üyelerince Tarsus belediyesinde kabul edildi.

………….OOO………..

ÇÖZÜLEMEYEN İMAR SORUNU ÇÖZÜLDÜ

2016 yılından beri Şehit İshak Mahallesi’nde yaşanan imar uygulaması sorunu Tarsus Belediyesi tarafından çözüldü. Vatandaşlar ruhsatlarını Tarsus Belediyesi’nden alabilecek..

………….OOO………..

TARSUS KAYMAKAMLIĞINDA BAYRAMLAŞMA

Bugün başlayacak olan Kurban bayramı öncesi resmi bayramlaşma Hükümet konağında yapıldı. Tarsus kaymakamlığında bayramlaşma törenine kaymakam Kadir Sertel Otcu,  MHP Mersin milletvekili Baki Şimşek, Tarsus Belediye başkanı Haluk Bozdoğan, belediye  yetkilileri ve değer protokol ile halk ve siyasi parti temsilcileri  katıldı.

………….OOO………..

AĞIR CEZA MAHKEMESİ BAŞKANINDAN VEDA ZİYARETİ

Son atama kararnamesi ile Kayseri Hakimliğine atanan Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Adil Demirci, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU’ya veda ziyaretinde bulundu.

………….OOO………..

TAHA BALCI TARSUS İDMAN YURDU’NDA

TFF 2. lig beyaz grupta mücadele edecek olan Tarsus İdmanyurdu, ilk dış transferinde Taha Balcı ile anlaştı. Golcü oyuncumuz ile yapılan anlaşma ile sarı lacivertli renklere bağlandı. Bayram öncesi gerçekleşen bu ilk dış transferden sonra diğer çilek transferlerinde en kısa zamanda gerçekleştirileceği duyuruldu.

10 TEMMUZ 2022’de TARSUS

TARSUS’TA KURBAN  BAYRAMI BAŞLADI. BUGÜN 2. GÜN..

Tarsus’ta kurban bayramı  sakin geçiyor. Bugün 2. Gün. Bayram 9-10-11 ve 12 Temmuz günleri kutlanacak. Herkesin bayramı kutlu olsun. Kurban bayramının önemi ve yaptırımı ayrıdır. Ama sonuçta ikisi de dini bayram olarak biz Müslümanlar için önem arzetmektedir. Tarsus’ta  herkesin bayramı kutlu olsun.

………….OOO………..

MUHAT IRMAĞI KANA DÖNDÜ

Tarsus’ta kurban bayramı  devam ederken Muhat ırmağı kana döndü. Kurbanını kesenlerin atık ve kanı ırmağa akıtmasıylaortaya çirkin ve üzücü bir görüntü çıktı. Irmak uzun süre kırmızı renkte aktı.

………….OOO………..

BELEDİYE PERSONELİ İLE BAYRAMLAŞTI

Tarsus Belediye Başkanı  Dr. Haluk Bozdoğan, Belediye personeli ile bayramlaştı. Bozdoğan ’gece gündüz demeden emek veren Temizlik İşleri, Park ve Bahçeler ve Fen İşleri Müdürlüklerimize bağlı personellerimizle bir araya gelerek bayramlarını kutladı.Tüm halkımızın ve personellerimizin Kurban Bayramını kutluyoruz.’’ Dedi.

………….OOO………..

TARSUS BELEDİYESİNİN ACI KAYBI

Tarsus Belediyesi  personellerin Mehmet Can Yıldırım dün vefat etti. Başkan Haluk Bozdoğan ‘’Mehmet Can  Yıldırım’ın vefatı bizleri derinden üzdü. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz’’ dedi. Tarsus Belediyesi  personellerin Mehmet Can Yıldırımın cenazesi bugün öğle namazına müteakip Tarsus şehir mezarlığında toprağa verilecek.

………….OOO………..

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN DÜZENLEDİĞİ “KÖY BİZİM ŞENLİK BİZİM” ETKİNLERİ DEVAM EDİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde, Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu’nun (TADEKA) desteklediği “Köy Bizim Şenlik Bizim” etkinlikleri tüm hızıyla sürüyor.

………….OOO………..

BİROL EROL İSTİFA ETTİ

Tarsus İdman Yurdu’nda  süpriz istifa. Teknik direktör Birol Erol istifa ettiğini sosyal medyadan açıkladı.. Temennimiz yönetim bu istifayıkabul etmez.

………….OOO………..

TARSUS’TA ÜCRETSİZ KESİM DEVAM EDİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Tarsus’ta mobil kurban kesim ünitesi  dün ücretsiz hizmet verdi. Bugün ve yarında devam edecek.Kesim yerleri  şöyle:

1- Bağlar Mahallesi İtfaiye yanı, kapalı pazaryeri

 2- Şehitishak Mahallesi Turkuaz semt pazarı

 3- 82 Evler Mahallesi kapalı semt pazarı

4- Gülek Mahallesi

5- Yenice Mahallesi mezarlık yolu

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

YAKUP BONCUK-MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi