FLAŞ HABER:
Ana Sayfa TARSUS MEKTUBU 2 Mayıs 2021 248 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU- 1 MAYIS 2021’de Tarsus’ta Neler Oldu? 

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU- 1 MAYIS 2021’de Tarsus’ta Neler Oldu? 

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus ‘tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

…………OOO……….

TARSUS BELEDİYE BAŞKANI HALUK BOZDOĞAN’DAN  1 MAYIS KUTLAMASI..

Bozdoğan ‘’bütün çalışanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun’’ dedi. Bozdoğan , yayımladığı mesajda ” 1  Mayıs’la daha da büyüyoruz’’ sözlerine yer verdi.

…………OOO……….

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINI ÇALIŞMA SAATLERİNE DÜZENLEME

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü’ne bağlı Toplu Taşıma Grup Amirliği’nde hizmet veren araçların çalışma saatleri pandemi tedbirleri kapsamında 29 Nisan 19.00 ile 17 Mayıs Pazartesi günü saat 05’00’e kadar alanın sokağa çıkma kısıtlama kararı nedeniyle yeniden düzenlendi.

Azaltılan sefer sayılarıyla, kısıtlama günlerinde de çalışmak zorunda kalan vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi sağlanacak.

…………OOO……….

ULAŞ’TA “HOŞ GELDİN BAHAR” ADLI ETKİNLİK SERGİLENDİ

 Tarsus Belediyesi’nin “Köyüm uzakta, öğretmenim yanımda” projesi kreş hizmeti ve okul öncesi eğitim faaliyetlerini köylere taşıması olumlu tepki aldı. Proje ile okul öncesi  eğitim çağında olan ve eğitimden yararlanamayan çocuklar şehir merkezindeki yaşıtları gibi okul öncesi eğitim kurumu atmosferinde, uzmanlar eşliğinde oyunlar oynuyor, eğitici etkinlikler yapıyor.

…………OOO……….

KÖYLERDE AİLELERE SEMİNER VERİLİYOR

Tarsus Belediyesi bünyesinde görev yapan çocuk gelişimi öğretmenleri tarafından çocuklara yönelik eğitici oyunlar düzenlendi. Ailelere de çocuk gelişimiyle ilgili seminer verildi.

……………ooo…………

AYAKKABI ÇALMA OLAYI

Tarsus’ta  Öğretmenler Mahallesinde K.R.A isimli  kişinin evinin önünde 3 çift ayakkabı çalındığını ihbar etmesi üzerine polis harekete geçti.  Gözaltına alınan 2 şüphelinin aynı zamanda ‘bisiklet hırsızlığı’ olayının firarisi oldukları anlaşıldı.

………OOO………

TARSUS’TA CAN DOSTLAR İÇİN ‘BAYAT EKMEK TOPLAMA ASKILARI’

Tarsus Belediyesi, çeşitli noktalara ‘Bayat Ekmek Toplama Askıları’ yerleştirilmesi olumlu bulundu.

…………OOO……….

TİCARET BORSASI 2021 BUĞDAY BEKLENTİ RAPORUNU HAZIRLADI.

Tarsus Ticaret Borsası 2021 Buğday beklenti raporunu hazırladı. Rapor Borsanın Web sitesinde sunuldu.
Borsa Başkanı Murat Kaya; “Dünya genelinde çok farklı ve sürekli değişkenleri olan tarımsal üretime, gıda tüketimine şahit oluyoruz.’’ Dedi.
…………OOO……….

BORSA BAŞKANI MURAT KAYA, 1 MAYIS’I KUTLADI

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, girişimciler ve sanayiciler olmadan üretimin olmayacağı gibi, işçinin de emeği ve çalışmaları olmadan üretimin olmayacağını söyledi.

…………OOO……….

TARSUS TİCARET BORSASI MECLİS BAŞKANINDAN KUTLAMA

Tarsus Ticaret Borsası Meclis Başkanı İsmail Hakkı Ekincioğlu; bütün çalışanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlarken, yayımladığı mesajda “Emekçilerimizin döktüğü alın teri her şeyin üzerinde.” dedi.

…………OOO……….

ATA TOHUMU İLE YETİŞTİRİLEN 300 BİN ADET FİDE ÜRETİCİLERE  ÜCRETSİZ DAĞITILDI

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın zehirsiz, sağlıklı mutfaklar yaratmak ve Ata mirasımız olan yerli tohumların yörede ekimini yaygınlaştırmak için yürüttüğü “Miras” projesi devam ediyor. Proje kapsamında, 9 köyde üreticilere ücretsiz olarak 300 bin fide ve fidanın dağıtımı gerçekleştirildi.

……….ooo…………..

Dr. Haluk BOZDOĞAN: “COVİD İLE MÜCADELEDE ÖNEMLİ YER TUTAN SAĞLIKLI BESLENMENİN YOLU ORGANİK TARIMDAN GEÇİYOR” dedi. 

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ‘’Bizim tek bir amacımız var: köylerimizin eski köy haline gelmesi, daha cazibeli, daha popüler olması ve doğru olan sağlıklı yaşamın var olduğu köylere göçün sağlanması. Belki zamanında siyaset için köylerden kentlere çok büyük bir göç oldu. Baktığınız zaman asıl” dedi.

…………OOO……….

MERHUM MUSTAFA ÇATAKLI  ANILIYOR

Tarsuslu Gazeteci ve İş Adamı  merhum Mustafa Çataklı’nın 17. Ölüm Yıldönümü olan 1 Mayıs’ta sevenleri kendisini unutmadı. Sevenleri ‘’Mustafa Çataklı ağabeyimizi Ölümünün 17’nci sene-i devriyesinde rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhun Şad mekanın cennet olsun inşallah’’ dediler.

…………OOO……….

TÜRKİYE’DE VEFAT SAYISI  40.131  OLDU

Türkiye’nin Günlük Koronavirüs Tablosu  yenilendi. Sağlık Bakanlığı’nın internet sitesinden paylaşılan tabloya göre; dün  vefat sayısı 40.131  olarak yer aldı.

………..ooo…………

Yakup BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

YakupBONCUK

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

Benzer Haberler