FLAŞ HABER:
Ana Sayfa TARSUS MEKTUBU 12 Haziran 2022 175 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 6-7-8-9-10-11-12 HAZİRAN 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

6-7-8-9-10-11-12 HAZİRAN 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus’tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

6 HAZİRAN 2022’de TARSUS

TARSUS’TA YAS..

İSHAK BOZDOĞAN  İÇİN BUGÜN 7 YEMEĞİ DUASI VERİLECEK

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın Ağabeyi  merhum İshak Bozdoğan geçirdiği kalp krizi sonucu 3 Haziran 2022 günü vefat etti.  İshak Bozdoğan’ın 7 yemeği bugün 18.00 de Şehitishak mahallesindeki evinde verilecek.

………….OOO…………

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARSUS DAHİL BUĞDAY TOHUMU DAĞITTI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi, tarımsal destek projelerini sürdürüyor.

………….OOO…………

KARPUZDA 200 BİN TON, KAVUNDA 50 BİN TON REKOLTE BEKLENİYOR

Tarsus ‘ta hasadına devam edilen karpuzda 200 bin ton, kavunda 50 bin ton rekolte bekleniyor. Türkiye’nin önemli tarımsal üretim merkezlerinden  Tarsus tarım için önemli.

………….OOO…………

BAŞKAN SEÇER’DEN ‘DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ’ MESAJI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ‘5 Haziran Dünya Çevre Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

………….OOO…………

11 YAŞINDA KALP KRİZİNDEN HAYATINI KAYBETTİ

Tarsus Emniyet müdürlüğünde görevli KomiserLevent Çelik’in oğlu olan 11 yaşındaki Ahmet Efe Çelik vefat etti. Ahmet Efe , geçtiğimiz hafta geçirdiği kalp krizi sonucu hastaneye kaldırılmıştı. Bir hafta yoğun bakımda kalan Tarsus Orta Okulu öğrencisi Ahmet Efe Çelik hayatını kaybetti.

………….OOO…………

SEÇER VE BAKİ ŞİMŞEK MUT’TA

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mut’ta her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Mut Karacaoğlan Kayısı Kültür ve Sanat Festivali’nin açılışına katılarak vatandaşlarla bir araya geldi. Büyük coşkuyla karşılanan Başkan Seçer, vatandaşlarla sohbet etti.

………….OOO…………

TARSUS’TA GELENEKSEL KÖYLER ARASI FUTBOL TURNUVASI BUGÜN BAŞLIYOR

Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübü’nün 100. yıl etkinlikleri kapsamında düzenlediği ‘Geleneksel Köyler Arası Futbol Turnuvası 6 Haziran’da başlıyor. 6 Haziran 2022 Pazartesi günü başlayacak olan ‘Geleneksel Köyler Arası Futbol Turnuvası’nın 1. hafta programı Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübü tarafından açıklandı. Açıklamaya göre;

– 6 Haziran 2022 Pazartesi günü, saat 16.30’da, Faruk Sodan Stadyumu’nda Karadirlik Mahallesi-Bolatlı Mahallesi

………….OOO…………

CUMHURİYET’İN 100.YILINDA ATATÜRK VE CUMHURİYET ŞİİRLERİ ANTOLOJİSİ HAZIRLANIYOR

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize hediyesi olan muhteşem eser Cumhuriyet için muhteşem şiirler kitap olacak. Fatma Özger Bilgiç-Orhan Oyanık ‘’Birçok şiirimize: ilham olan bu güzel, iki konu her yazan kalemi zorlamadan akan su gibi mısralar akacaktır. Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 100. yılı olması dolayısıyla “Cumhuriyet’in 100. Yılında Atatürk ve Cumhuriyet Şiirleri Antolojisi” adlı bir eser ortaya koymak İstedik.” dedi.

………….OOO…………

MEDİCAL’İN YERİNE  TALİP ÇIKTI

Geçen hafta yapılan açıklama ile bu ay sonunda kapanacağı belirtilen Medical Park hastanesinin yerine talip çıktı. Tarsus Maya Göz Merkezi, Medical Park hastanesinin yerini  satın almak için görüşmelere başladığı iddia edildi.

7 HAZİRAN 2022’de TARSUS

TARSUS BELEDİYE MECLİSİ 7 HAZİRAN SALI GÜNÜ TOPLANIYOR

Tarsus Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı 6. Birleşimin 1.Oturumu 07.06.2022 Salı günü bugün saat 14.00’deBelediye Meclis Salonunda gerçekleşecektir.

………….OOO…………

TARSUS HALK KÜTÜPHANESİ MÜDÜRÜ AMELİYAT OLDU

Tarsus Halk Kütüphanesi müdürü İbrahim Kaçıra ameliyat oldu. Bir süredir rahatsız olan İbrahim Kaçıra önceki gün ameliyat oldu. Kendisine geçmiş olsun der acil şifalar dileriz.

………….OOO…………

TARSUSLU SPORCUMUZ MADALYA ALDI TÜRK MİLLİ TAKIMIMIZ DÜNYA ŞAMPİYONU OLDU

Yılmaz Dönmez ‘’Bir kulüp Dev Başarı,24 Mayıs 5 Haziran tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri’nin Abu Dabi kentinde düzenlenen 81 ülkenin katılım sağladığı, MUAYTHAİ DÜNYA ŞAMPİYONASINA sporcularım, Elite klasmanda 1 sporcu olarak katılım sağladık Tarsus belediyesi spor kulübü olarak sporcum Umut Eryılmaz ağır siklette dünya şampiyonu oldu ” dedi. Tebrikler.

………….OOO…………

KÖYLER ARASI TURNUVA BAŞLADI

Tarsus İdman Yurdu’nun kuruluşunun 100. yılı münasebetiyle Belediyemiz ve Tarsus İdman Yurdu işbirliği ile gerçekleştirilen Köyler Arası Futbol Turnuvası başladı. Takımlarımıza turnuvada başarılar dileriz

………….OOO…………

MERHUM İSHAK BOZDOĞAN ‘IN 7 YEMEĞİ VERİLDİ

Tarsus Belediye Başkanı  Haluk Bozdoğan’ın Ağabeyi Merhum İshak Bozdoğan’ın yedi yemeği dün akşam evinin önünde okunan dualarla verildi. Merhumun ikametgahı olan Şehit İshak Mahallemizde bulunan taziye evinde binlerce vatandaşın dualarıyla 7 yemeği verildi. Yemeğe Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Emniyet müdürü Ebubekir Fil, Müftü Ali Can ve halk katıldı.

………….OOO…………

 TARSUS’TA DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ/ HAFTASI

Tarsus’ta Dünya Çevre Günü/ Haftası dolayısı ile Tarsus Müzesi Etkinlik Alanında program düzenlendi. Programda dünyada ve Türkiye’de yaşanan çevre kirliliği konuları işlendi ve öğrenciler tarafından hazırlanan fotoğraf sergisi ziyaret edildi. Etkinliğe Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

………….OOO…………

TARSUS’TA YENİDÜNYA ÇIKTI

Türkiye’nin önemli tarımsal üretim merkezlerinden  Tarsus’ta  açıkta yetiştirilen yenidünyanın hasadı sürüyor.

………….OOO…………

MHP MİLLETVEKİLİ OLCAY KILAVUZ’DAN TARSUS İDMAN YURDU TARAFTARLARINI SEVİNDİRECEK ÖNERGE

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz ülkemizin köklü ve güzide kulüplerinden Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübü’nün beklenti ve taleplerini karşılaşacak yeni bir stadyum yapılmasına yönelik soru önergesini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne verdi.

8 HAZİRAN 2022’de TARSUS

TARSUS ESNAF SİCİL BÜROSUNUN KAPATILMASINA TEPKİ VAR!..

Tarsus’ta eski Maliye binasına çıkışta oradaki Sicil Bürosunun haftanın 3 günü kapatılması tepki yarattı. Daha önce haftada  her gün açık olan Sicil Bürosu  şu sıralar iki gün açık diğer günler kapalı olunca gelen esnaf  tepki gösteriyor.

………….OOO…………

TARSUS BELEDİYESİ 35 MİLYONLUK KREDİ  KULLANACAK

 Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirilen Haziran Ayı Meclis Toplantısında, Tarsus Belediyesinin yeni açılan yollar ve mevcut yolların yapım, bakım ve onarımında kullanılmak üzere asfalt yapım işi ve çeşitli projeler için 35 milyon TL’lik kredi kullanılması görüşüldü. Başkan Bozdoğan birim müdürlerine gerçekleştirilen saldırı hakkında ise sert konuştu.

………….OOO…………

ASFALT YAPIM İŞİ VE PROJELER İÇİN KREDİ GÖRÜŞÜLDÜ

Tarsus Belediyesinde Meclise sunulan dilekçelerin görüşüldüğü toplantıda çeşitli maddeler kabul edilirken komisyon raporları da karara bağlandı. 8 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında sıcak asfalt ve iki tabaka astarlı bitümlü sathi kaplama yapım işinde kullanılmak üzere İller Bankası’ndan 35 Milyon TL’lik yatırım kredisi kullanılması görüşüldü.

 ………….OOO…………

TARSUS BELEDİYESİNDE 2 YENİ MÜDÜRLÜK KURULUYOR

Nüfus yoğunluğu ve başkanlığın ihtiyaçları göz önünde bulundurularak belediye teşkilatı norm kadroya uygun olarak belediyenin nüfusu fiziki ve coğrafi yapısı ekonomik sosyal kültürel özellikleri ve gelişme potansiyel dikkate alınarak Gelirler Müdürlüğü ile İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü kurulması konusu meclis üyelerince görüşüldü. Oy birliği ile onaylanan madde ile Belediyenin ihtiyaçları doğrultusunda kurulacak olan müdürlükler için kadro ihdasları kabul edildi.

………….OOO…………

BAŞKAN BOZDOĞAN, ‘’GECESİNİ GÜNDÜZÜNE KATARAK HALKA HİZMET EDEN PERSONELİME SALDIRI KABUL EDİLEMEZ’’

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, dilek ve temenniler bölümünde sert konuşarak dün Belediye bünyesinde çalışan çeşitli müdürlerinin darp edildiğini belirtti.

………….OOO…………

TARSUS CHP’DEN SEÇİM GÜVENLİĞİ KONULU KONFERANS

CHP Tarsus İlçe Başkanı  Av. Ozan Varal “Seçim güvenliği için birlikte varız” diyerek  seçim vesandık güvenliğini anlatacaklarını söyledi. Varal “Seçim ve sandık güvenliği olmazsa olmazımız; en önemli önceliğimizdir. Tarsus Belediyesi Nikah Salonu’nda, 8 Haziran 2022 Çarşamba günü Saat 17:30’da başlayacak,.” dedi.

………….OOO…………

 KÖY TURNUVASINDA İLK GÜN MAÇLARI OYNANDI

Tarsus İdman Yurdu’nun kuruluşunun 100. yılı nedeniyle düzenlenen Köyler Arası Turnuvası başladı. ilk gün 2. maçında Kefeli ile  Hacıhamzalı köyü yenişemedi. Turnuva  TİY Başkanı Ali İlk ve Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Sıtkı Dev’in yaptıkları başlama vuruşuyla start aldı.

Bolatlı 6 – Karadirlik 2

Maç sonucu.. Kefeli 2 – Hacıhamzalı 2

9 HAZİRAN 20222de TARSUS

ZABITA EKİPLERİ TARSUS’TA HALK SAĞLIĞINA ZARARLI 447 KİLOGRAM BİDON PEYNİR ELE GEÇİRDİ

Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün halk sağlığını korumaya yönelik kent genelinde yürüttüğü denetimlerinde, 447 Kg ağırlığında halk sağlığına zararlı bidon peyniri ele geçirildi. Yapılan analizler sonucu içerisinde bol miktarda nişasta bulunan ve üretim izin belgesi olmadan üretilen peynirler Tarsus Belediyesi tarafından imha edildi.

………….OOO…………

ÜRETİM İZİN BELGESİ OLMAYAN PEYNİRLER İMHA EDİLDİ

Bu kapsamda Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kentte gıda satışı yapan işyerlerine yönelik rutin olarak yürüttüğü çalışmalar kapsamında seyyar satıcılarda halk sağlığına zararlı olan ve içerisinde bol miktarda nişasta bulunan bidon peynirlerine el koydu.

..……….OOO…………

İKİ DUVAR ARASINA SIKIŞAN KEDİYİ BÜYÜKŞEHİR PERSONELİ KURTARDI

Tarsus’a bağlı Yenice Mahallesi’nde iki duvar arasında sıkışan kedi, Mersin Büyükşehir Belediyesi personeli tarafından bulunduğu yerden kurtarıldı.

………..ooo……….

TARSUS’TA  KADINA DAİR RESİM SERGİSİ AÇILDI

Cengiz Topel Lisesi Resim Öğretmeni Ressam Esin KÜÇÜKTATIL ile Turgut İçgören Ortaokulu Resim Öğretmeni Ressam Erdal GÖÇEN’in ”KADIN” temalı tablolarından oluşan resim sergisi Mehmet Bal Sanat Galerisi’nde açıldı. 18 Haziran’a kadar devam edecek sergisinin açılışInı Ressam Nurettin GÖZEN ve sanatçılar birlikte yaparken, sanatçı ve sanatseverlerin yanısıra arkadaşları ve yakınları da hazır bulundu.

………..ooo……….

68 YAŞINDA ÜNİVERSİTEYİ BİTİRDİ

Tarsus’lu  Bahşende Diren Hanım içinde uhte kalan üniversite eğitimini tamamlamak için 65 yaşında kolları sıvadı . Önce dersaneye gitti sonra kazandığı Selçuk Üniversitesi Silifke Turizm Otelcilik Yüksekokulundan bu yıl 68 yaşında mezun oldu.

………….OOO…………

MERSİN’İN VEKİLİ O YOLA EL ATTI

Tarsus – Çamlıyayla Karayolu Belçınar mahallesi mevkiinde bir şirket tarafından yürütülen ve Karayolu Bölge Müdürlüğü denetiminde olan Belçınar Viyadüğüne MHP Mersin milletvekili Baki Şimşek el attı.

………….OOO…………

TARSUS İDMAN YURDU, YAPICI VE EROL İLE TEKRAR ANLAŞTI

TFF 2. Ligde yer alan Tarsus İdman Yurdundan açıklama yapıldı..Transfer Komitemiz dün gerçekleştirilen toplantının ardından Sportif Direktör Armağan YAPICI ve Teknik Direktör Birol EROL ile yeniden anlaşma sağladı. ‘’Bu anlaşmanın kulübümüz adına ve hocalarımız adına hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Her şey Tarsus İdman Yurdu için’’ denildi.

………….OOO…………

KARBOĞAZI ALANINDA KORUMA İSTENDİ

Karboğazındaki  binalarda tahribat oldu. Bu nedenle MHP Meclis üyesi Mehmet Çelik “Karboğazı bölgesindeki binalar korunmalı, buraya koruma amaçlı görevli verilmeli” dedi.

………..ooo……….

TARSUS’A İKİ YENİ KENT MEYDANI YAPILACAK

Tarsus’ta mevcut kaymakamlık binası yıkılınca burasını Tarsus Belediyesinin kent meydanı haline getirmesi istendi. Bozdoğan “İmar revize alanında 40 dönümlük bir yer kent meydanı olarak yapılıyor. Kleopatra meydanına başka isim verilecek. Bozdoğan”Yakında Tarsus’a iki kent meydanıkazandıracağız.” dedi.

10 HAZİRAN 2022’de TARSUS

TARSUS’TA BABALAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ

14 Haziran 2022 Salı günü Mersin Emekli Evi’ne gidecek olan Tarsus’lu babalara Mersin’de Türk Sanat Müziği konseri verilecek. Tarsus Emekli Evinden gidecekler saat 18.30’da Kültür Park  yanından Mersin’e giderek mersin Emekli evinde verilecek konsere katılıp aynı gece Tarsus’a dönecekler.

………..ooo……….

TARSUS CHP’DEN SEÇİM GÜVENLİĞİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Tarsus İlçe Örgütü, seçim süreciyle ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

Mersin genelinde 4.sü düzenlenen ‘Seçim Güvenliği Bilgilendirme Toplantıları’nın Tarsus bölümü, Belediyesi nikah salonunda partililerin yoğun katılımı ile gerçekleşti.

………..ooo……….

TARSUS’TA EJDER MEYVESİ DENEME SERALARI KURULDU

Son yıllarda halkın büyük ilgi gösterdiği Ejder meyvesinin üretimi için çalışmalar var. Tarsus’ta Ejder meyvesi deneme seraları kuruldu.

………..ooo……….

 TARSUSLULAR BİBERİYE İÇİN COĞRAFİ İŞARET ALACAK

Tarsus’ta çokça bulunan Biberiye bitkisine coğrafi işaret alınması için çalışmalar yapılıyor

………….OOO…………

CENNET ÇAMLIYAYLA, CEHENNEM GİBİ OLDU!

Mersin’in en güzel yaylası, Tarsus, Mersin ve Adanalıların yaylalık mekanı olan Çamlıyayla’da son yıllarda yapılan ağaç kesimleri ilçeyi cehenneme çevirdi. Özellikle Tarsus-Çamlıyayla yolunda yeni yol yapımları ve yol genişletmeleri sırasında çok sayıda ağaç kesildi.

11 HAZİRAN 2022’de TARSUS

MERSİN ESOB’DAN  TARSUS DAHİL HER İLÇEYE MOBİL SİCİL UYGULAMASI

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, Erdemli’den Anamur’a kadar olan bölgede ticari faaliyetini sürdüren esnaf ve sanatkarların sicil kayıt, sicil terk, vize gibi işlemlerine yerinde çözüm üretme amacıyla mobil hizmet uygulamasını hayat geçirdiklerini belirterek, her gün değişik bir ilçede verilecek hizmetle esnafın işini gücünü bırakıp Mersin’e taşınmasının önüne geçileceğini söyledi.

………….OOO…………

TARSUSLU 2 MİLLİ ATLET ÜLKEMİZ ADINA YARIŞACAK

Tarsuslu iki genç milli atlet ülkemiz adına yarışacak. Atletler, Arda Umunç ve Yakup Efe Suratlı yarışlara hazır. İki atletimiz bu hafta sonu U18 Balkan Şampiyonasında Karadağ’da ülkemiz adına yarışacaklar. İkisi de Mustafa Karaduman hocanın talebesi. Arda şimdi İstanbul’da. Yakup Efe ise Tarsus’ta çalışmalarına devam ediyorlar. Gurur duyuyoruz, tebrik ediyoruz, başarılar diliyoruz.

………….OOO…………

MGC’YE TARSUSLU AKADEMİK DANIŞMAN

Tarsuslu Doç. Dr. Onur Özbozkurt, Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nin Akademik Danışmanı Oldu Akademi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı, akademisyen, köşe yazarı ve stratejist Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt, basının güçlü temsilcilerinin yer aldığı Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nin “Akademik Danışmanlık” görevini üstlendi.

………….OOO…………

TARSUS’TA ATA TOHUMU DEVRİMİ DEVAM EDİYOR

-BELEDİYE ARAZİLERİNE EKİLEN BUĞDAYLARIN HASADI YAPILDI

Tarsus Belediyesinin öncülüğünde ekimi gerçekleştirilen ata ve yerli tohum buğdayın hasadı, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın katılımıyla yapıldı.

 ………….OOO…………

BOZDOĞAN, ’’TARSUS HER YÖNÜYLE ARTI DEĞERE SAHİP’’

Başkan Haluk Bozdoğan Tarsus’ta gerçekleştirilen tarım çalışmalarının önemine değinerek, ‘’Tarsus tarım kenti, tarihi bir kent, turizm kenti, sanayi kenti, lojistik bir kent. Yani o kadar çok artı değerlere sahip bir kent. Lojistik çünkü bakıyorsunuz bir tarafta deniz yolu, hava limanı, bir tarafta demir yolu, bir tarafta otoyol. Coğrafi olarak şöyle bir konuma baktığınız zaman Türkiye’nin hiçbir yerinde böyle bir yer yok’’ diye konuştu.

………….OOO…………

BAŞKAN BOZDOĞAN, ‘’TARSUS TARIM ALANINDA TARİHE ALTIN HARFLERLE KAZINACAK’’

Başkan Bozdoğan, ‘’Bu kentte tarımın sıfırdan, 2 bin metreye kadar her türlü ürünü ortaya koyması aslında dünyada hiçbir yerin sahip olmadığı bir özellik. Dünyada üç tane önemli bir ova var. Bunlardan biri Çukurova ovasıdır.

………….OOO…………

 HASAT SÜREÇLERİ BAŞLADI

Hal Mevkiinde ekimi gerçekleştirilen Adana 99 buğday çeşidi de hasat edildi. 30 dekarlık belediye arazisine ekimi gerçekleştirilen buğdaylar hasat edildi. Hasat sonucunda 21 ton buğday elde edildi. Elde edilen buğday ve arpalar çiftçilere ücretsiz dağıtılmanın yanı sıra una ve kepeğe dönüştürülerek belediye ekmek fırınında kullanılacak ve hayvancılıkla uğraşan çiftçiler ile vatandaşa dağıtılacak.

………….OOO…………

HAVA ALANINI TARSUS’A KAPTIRMAK İSTEMİYORLAR

Adana  Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile CHP’li milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, parti yöneticileri ve partililer,  Tarsus’ta  inşası devam eden, yap-işlet-devret modeli ile işletilecek Çukurova Bölgesel Havalimanı projesinin tamamlandıktan sonra kapatılacağını söylenen Adana Havalimanı önünde toplandı.

………….OOO…………

TARSUS 100. YIL HEMZEMİN GEÇİDİ BAKIMA ALINIYOR 

Tarsus’ta kent merkezinde oldukça yoğun şekilde kullanılan ve Turkuaz Çarşısı yanında yer alan 100. yıl hemzemin geçidi, raylı sistemin revize edilmesi ve bozuk zeminin düzenlenmesi için bakıma alınıyor.

………….OOO…………

TARSUS’TA GELENEKSEL KÖYLER ARASI FUTBOL TURNUVASI DEVAM EDİYOR

 Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübü’nün 100. yıl etkinlikleri kapsamında düzenlediği ‘Geleneksel Köyler Arası Futbol Turnuvası 6 Haziran’da başladı ve devam ediyor.

12 HAZİRAN 2022’de TARSUS

100. YIL GEÇİDİ BOZUK ZEMİNİN DÜZENLENMESİ İÇİN  BUGÜN BAKIMA ALINIYOR

Tarsus’ta kent merkezinde oldukça yoğun şekilde kullanılan ve Turkuaz Çarşısı yanında yer alan 100. yıl hemzemin geçidi, raylı sistemin revize edilmesi ve bozuk zeminin düzenlenmesi için  bugün bakıma alınıyor.

………….OOO…………

MÜFTÜ KONDİ’YE UĞURLAMA

Mersin Müftüsü olarak görev yapan Sayın Dr. Şaban KONDİ’nin 3 Haziran 2022 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü olarak atanması münasebetiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ev sahipliğinde Valimiz Sayın Ali Hamza PEHLİVAN’ın teşrifleri, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Adem KOCA ve il protokolünün katılımlarıyla Mersin Suphi Ören Öğretmenevi’nde uğurlama programı gerçekleştirildi.

………….OOO…………

TABİT KADINLARA ÜCRETSİZ KURS VERECEK

Tarsus Belediyesi Kent Meclisi Bisiklet Topluluğu TABİT kadınlara ücretsiz bisiklet kursu verecek. Geçtiğimiz yıllarda da yapılan kadınlara bisiklet eğitimine pandemi nedeniyle ara verilmişti. Normal hayata dönüşle birlikte bisiklet eğitimlerine zaman zaman devam edilecek. Bugünlerde 12 Haziran 2022 Pazar  günü Tarsus Şehir stadı yanındaki eski Kültür sokağının yerinde kadınlara bisiklet eğitimi verilecek.

………….OOO…………

BUĞDAY HASADI İÇİN LİSANSLI DEPOLAR HAZIR

Tarım ürünlerinin müdahale fiyatlarının hasat öncesi açıklanmasına değinen Borsa Başkanı Murat Kaya “Yaklaşan yeni buğday sezonu için Tarsus Ticaret Borsası’nın 2020 yılı Haziran ayında bölgemiz çiftçisinin hizmetine giren Lisanslı Depoları yeni sezona hazır.

………….OOO…………

TÜM EMEKLİLER SENDİKASI TARSUS TEMSİLCİLİĞİ

Tüm Emekliler Sendikası Tarsus Temsilciliği yaptığı açıklamada “Biz emekliler bize reva görülen bu sefalet ücretini kabul etmiyoruz” dedi.

………….OOO…………

BELEDİYE BAŞKANI Dr. HALUK BOZDOĞAN’DAN TAZİYE ZİYARETİ

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ‘’Pençe-Kilit Harekat Bölgesi’nde şehit edilen kahraman askerimiz Fuat Özer’e Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz.’’ Dedi.

………….OOO…………

TARSUS’TA BU BÖCEKLERİN TANESİ 5 TL

Birçok insanın bildiği, çocukken beslediği ipek böcekleri her yıl Mart ayı gibi yumurtadan çıkarak  büyümeye başlar. Bugünlerde yurdun dört bir yanında bahar ayı gelip dut yapraklarının çıkmasıyla İpek Böcekleri de gün yüzüne çıktılar. Bu böceklerin tanesi 5 TL’den satılıyor.

………….OOO…………

MERSİN EMNİYETİ KENEVİR ELE GEÇİRDİ

Silifke İlçe Emniyet Müdürlüğü KOM Grup Amirliği ekipleri  yaptıkları  çalışma neticesinde Bozyazı İlçesinde muz serasında  kenevir bitkisi yetiştirildiğini tespit etti.

………….OOO…………

TARSUS’TA GELENEKSEL KÖYLER ARASI FUTBOL TURNUVASINDA DÜN

Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübü’nün 100. yıl etkinlikleri kapsamında düzenlediği ‘Geleneksel Köyler Arası Futbol Turnuvası devam ediyor.

Dün Hacıhamzalı Mahallesi,  Sağlıklıya 4-1 galip geldi.

Yeşilkuyu ise Cırbıkları 1-0 yendi.

Sucular- Esenler’i 4-0 yendi.

Aliefendioğlu 3 – Köselerli 1 skoru ile bitti.

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

YAKUP BONCUK-MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

Benzer Haberler