FLAŞ HABER:
Ana Sayfa TARSUS MEKTUBU 30 Mayıs 2022 219 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 23-24-25-26-27-28-29 MAYIS 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

23-24-25-26-27-28-29 MAYIS 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus’tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

23 MAYIS 2022’de TARSUS

TARSUS KAYMAKAMI  VALİ’Yİ KARŞILADI

12 Mayıs tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Mersin Valiliğine atanan Ali Hamza Pehlivan görevine başladı. Tarsus kaymakamı  Kadir Sertel Otcu da yeni valiyi karşıladı

………….OOO…………

YEŞİLTEPE’DE AĞAÇLAR ALEV ALDI

Tarsus’un Yeşiltepe Mahallesi’nde meydana gelen yangında bor ağaç alevlere teslim oldu. Olay Yeşiltepe mahallesi Karabucak caddesi üzerinde bulunan okaliptus ağaçlarının bulunduğu bölgede yangın çıktı. Yeşiltepe mahalle muhtarının gördüğü yangına itfaiye çağrıldı. Olay yerine gelen itfaiye yangına müdahale ederek başka alanlara sıçramasını engelledi. Jandarma yangının nedenini araştırıyor.

 ………….OOO…………

TARSUS VR TÜM İLÇELER DAHİL “EL BEBEK GÜL BEBEK” PROJESİNDE DAĞITILAN PAKET SAYISI 25 BİNE ULAŞTI

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin dar gelirli ailelerin 6-12 aylık bebekleri için 2020 yılının Nisan ayında hayata geçirdiği “El Bebek Gül Bebek” projesinde dağıtılan paket sayısı 25 bine ulaştı. Destekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Nimet Kırvarlı, “Başkanımız; ailemizin bir ferdi, çocuklarımızın abisi gibi oldu” dedi.

………….OOO…………

TARSUS İDMANYURDU YARIN TUR  PEŞİNDE

TFF 2. lig beyaz grupta terfi maçları oynayan Tarsus idmanyurdu,  Bursa’da zorlu sınava çıktı. Rakibi Karacabeyle oynayan TİY ilk maçta 0-0 berabere kalmıştı. Tarsus idmanyurdu, rövanşı 24 Mayıs Salı günü şehrimizde oynayacak. Maç  saat20.00 de başlıyor.

………….OOO…………

TEMDA BAŞKANI UMAY KOLAY “KUYUD-I KADİME ARŞİV SERGİSİ” AÇILIŞINA KATILDI..

Tarsus Emlak Müşavirleri Dayanışma Derneği Başkanı Umay Kolay,   Tapu Kadastro Genel Müdürlüğümüzün 175. yıldönümü anısına düzenlenen “Kuyud-ı Kadime Arşiv Sergisi” açılışına katıldı..

………….OOO…………

TEM’DE DEMİR YÜKLÜ TIR’IN DORSE BÖLÜMÜNDE YANGIN
Tarsus-Pozantı istikameti TEM otoyolu kavşaklar bölgesi, çöp deposu alanına varmadan, E.Ö’nün kullandığı inşaat demiri yüklü, 42 CLP 93 çekici plakalı tır’ın dorse bölümünde yangın meydana geldi.
 ………….OOO…………

GENÇLER, RENK PARTİSİNDE DOYASIYA EĞLENDİ

Gençlik Haftası etkinlikleri  kapsamında Tarsus’ta konser ve renk partisinde buluşan gençlerimiz keyifli vakit geçirdi. Boyaların havaya saçıldığı anlarda alanda renk cümbüşü oluştu. Gençlerimiz; Mavi Rüyalar Konseri, Akbal Müzik Topluluğu, Şehit Özdemir Fen Lisesi Topluluğu, DJ Hüseyin Çınar ve güne damgasını vuran renk partisi ile 19 Mayıs coşkusunu doyasıya yaşadı

………….OOO…………

TARSUS’TA AİLE HAFTASI

Aile Haftası dolayısı ile Ergenekon ve Anıt Mahallesinde iki koruyucu aileyi evlerinde ziyaret edildi. Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Hüseyin Çelik, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin ve İlçe Yazı İşleri Müdürü Hasibe Çetinay; Aile Haftası dolayısı ile Ergenekon ve Anıt Mahallesinde iki koruyucu aileyi evlerinde ziyaret ettiler.

24 MAYIS 2022’de TARSUS

TARSUS İDMANYURDU BUGÜN FİNAL İÇİN SAHADA

TFF 2. lig beyaz grupta terfi maçları oynayan Tarsus idmanyurdu, bugün rakibi Karacabeyle oynayacak ve finale kalmaya çalışacak. Tarsus idmanyurdu, rövanşı  bugün (24 Mayıs Salı günü) şehrimizde oynayacak. Bu maçı kazanıp finale kalmaya çalışacağız. Maçı Kanal ON6 TV’den naklen verecek. Tarsusta gösteri merkezi yerine 2 dev ekran konacak.

………….OOO…………

İÇEL İDMAN YURDU, FİNAL DE KAYBETTİ

TFF 3. Lig 3. Grup’ta sezonun formda takımlarından Fethiyespor ile İçel İdman Yurdu, final arifesinde mücadele etti. Karşılaşmanın 90 dakikası ve uzatmalar golsüz sona erdi. Penaltı atışlarında İçel İdman Yurdu, 5-4 kaybetti. 2. Liğe Fethiye çıktı.

……………..ooo…………….

TARSUS’TA ARANAN 45 KİŞİ YAKALANDI ÇEŞİTLİ SUÇLARI BULUNAN 30 KİŞİ TUTUKLANDI

 Tarsus’ta Emniyetin Mayıs ayının başından itibaren ilçe genelinde yaptığı operasyonlarda araması bulunan 45 kişi yakalandı. Yakalanan şahıslardan 30’u tutuklandı. Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği, KOM Grup Amirliği ve Asayiş Büro Amirliği ekiplerinin  ev, araca ve işyerlerine   33 operasyon yaptı. Bu operasyonlarda 35 şahıs gözaltına alındı.

………….OOO…………

HASAN ALİ YÜCEL’DE MUHTEŞEM FUAR VE SERGİ

Tarsus’taki önemli eğitim kurumlarımızdan Hasan Ali Yücel Ortaokulu Tubitak 4006 Bilim Fuarı ve tasarım sergisi büyük ilgi gördü. Okul müdürlüğünü Bülent Çelik’in yaptığı Hasan Ali Yücel Ortaokulunda geçtiğimiz gün Tubitak 4006 Bilim Fuarı açıldı. Okul öğrencilerinin hazırladığı birbirinden ilginç tasarım ve eserler velilerin  ve okula gelen misafirlerin beğenisine sunuldu.

 ………….OOO…………

BÜYÜKŞEHİR’İN SARI LİMONLARIYLA TARSUS’TA DAHA KALİTELİ ULAŞIM

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ulaşım konforluğu ve güvenliği için yeniliklerini sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde Başkan Vahap Seçer’in bizzat hizmete sunduğu 41 sarı limon otobüs, Tarsus merkez ve bağlı mahalle hatlarında hizmet vermeye başladı. Tarsus merkezde daha önce 13 araç ile toplu taşıma hizmeti veren Büyükşehir Belediyesi, sarı limonların devreye girmesiyle bu sayıyı 28’e yükseltti.

………….OOO…………

TARSUS’TA YILANIN SOKTUĞU ŞAHIS HASTANELİK OLDU

Tarsus Cırbıklar köyünde Murat G. adlı şahsı yılan soktu. Zeytin bahçesinde ağaçların dibindeki otları temizleyen M.G. adlı şahıs yılan ısırması sonucu Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Sağlık durumu iyi..

………….OOO…………

“BÜYÜKŞEHİR VE TARSUS BELEDİYESİ’NDEN DESTEK İSTEDİ

4 kez Ironman unvanını alan, 3 kez Kıtalararası Yüzücü olan ve çeşitli zorlu maliyetli yarışlarda Mersin’i, Tarsus’u ve Çukurova’yı temsil etmek için uğraşan Azmi Erdoğan, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesi’nden destek  istedi.

25 MAYIS 2022’de TARSUS

TARSUS İDMANYURDU , TARSUS SON ANDA..

Tarsus İdman Yurdu: 2 – Teco Karacabey Belediye Spor A.Ş.: 2 . Penaltılarla elendik.. TFF 2. Lig Beyaz Grupta Play – Off yarı finalin ikinci maçında seyircisiz oynayan Tarsus İdman Yurdu, sahasında Teco Karacabey Belediye Spor A.Ş. ile 2-2 berabere kaldı.  Maçın normal süresi 2-2 bitti. Uzatmalarda da beraberlik bozulmayınca penaltılara geçildi. Penaltılarda konuk ekip 4-1 kazandı. Tarsus şehir stadındaki maçı  Hakemler: Oğuzhan Çakır , Hüsnü Emre Çelimli, Bersan Duran yönetti.

………….OOO…………

TARSUS TİCARET BORSASI PERSONELLERİ TAHLİYE VE YANGIN TATBİKATI EĞİTİMİNDE

Tarsus Ticaret Borsası Personellerinin katılımıyla gerçekleşen ‘’Tahliye ve Yangın Tatbikatı Eğitimi’’ İSG Uzmanı Mesut Hırlak tarafından başarılı bir şekilde uygulandı.

…………..ooo………….

CUMHURİYET KARGO, TARSUS’TA HİZMETE GİRDİ

Günümüzün önemli sektörlerinden kargoculukta Tarsus’ta yeni bir firma daha hizmete başladı. Cumhuriyet Kargo, Tarsus’ta hizmete girdi. Firmanın Tarsus şube yöneticisi olan genç işadamı Muhammed Emin Türkmen gazetemizi ziyaret etti.

………….OOO…………

HASAN ALİ YÜCEL’DE MUHTEŞEM FUAR VESERGİ

Tarsus’taki önemli eğitim kurumlarımızdan Hasan Ali Yücel Ortaokulu Tubitak 4006 Bilim Fuarı ve tasarım sergisi büyük ilgi gördü.

 ………….OOO…………

TARSUS’TA BELEDİYE OTOBÜS SEFER SAATLERİ GÜNCELLENDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü’ne bağlı Toplu Taşıma Grup Amirliği tarafından, sarı limonlarında devreye girmesiyle birlikte sefer saatlerinde güncelleme yapıldı.

  ………….OOO…………

TARSUS ŞEHİR TİYATROSU ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ

Tarsus Şehir Tiyatrosu hak ettiği bir ödülü daha aldı. Şehir tiyatrosu  bu yıl 20.si düzenlenen Mersin Müzik Festivali gibi köklü ve değerli bir müzik kurumdan ödüle layık görüldü. Şehir Tiyatrosu adına konuşan Murat Çapar, “Ödülde emeği geçen, başta belediye başkanımız Sayın Dr Haluk Bozdoğan olmak üzere tüm Tarsus Şehir Tiyatrosu çalışanlarına teşekkür ediyorum.” dedi.Bizde Tarsus Şehir Tiyatrosu ekibini kutluyoruz.

 ………….OOO…………

TARSUSLU GÜREŞÇİ 3. OLDU

Tarsus Belediyespor Kulübümüz Güreş takımında yetişen Veli Kağan Seğmen, 51 kg Fransa’da yapılan İSF Dünya Gençlik Olimpiyatlarında Olimpiyat 3.’sü oldu. Başkan Haluk Bozdoğan ‘’Sporcumuzu tebrik eder, başarılarının devamını diliyorum.’’ Dedi.

………….OOO…………

 SEYHAN BAYIR GÖREVDEN ALINDI

Tarsus Belediyesinde Seyhan Bayır Temizlik İşleri Müdürlüğü görevinden alındı. Bayır kamuoyuna sosyal medyadan  24.05.2022 günü  saat 12.00’de bir açıklama yaparak geçmiş dönemde hizmet eden herkese teşekkür etti.

………….OOO…………

ALİ HAYDAR ÖLMEZ İSTİFA ETTİ

Tarsus belediyesinde Muhtarlık işlerinden sorumlu Ali Haydar Ölmez görevinden ayrıldığını duyurdu.

 ………….OOO…………

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, TARSUS’TA YOL YENİLEME ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Tarsus’ta 82 Evler Mahallesi sınırları içerisinden geçen ve üzerinde önümüzdeki dönem faaliyete geçmesi beklenen Tarsus Yeni Devlet Hastanesi binasının da bulunduğu İbn-i Sina Bulvarı’nda zemin iyileştirme çalışması yaptı. Refüj ve kaldırım yenileme faaliyeti de yürüten ekipler, çift kat sıcak asfalt serimi gerçekleştirdi.

………….OOO…………

MERSİN ULUSLARARASI MÜZİK FESTİVALİ KAPSAMINDAKİ CEYLAN ERTEM KONSERİ ERTELENDİ

Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamındaki Ceylan Ertem konseri ertelendi 20. Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında düzenlenecek Ceylan Ertem konserinin Tarsus ayağı da  ertelendiği duyuruldu.

26 MAYIS 2022’de TARSUS

TARSUS BELEDİYESİ’NDEN KUAFÖRÜM KÖYÜMDE PROJESİ

Tarsus Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü kırsal mahallelerde bulunan kadınlara ücretsiz kuaförlük hizmeti vermek amacıyla ‘’Kuaförüm Köyümde Projesi’ni hayata geçirdi. Güner Yüksek (Hala) Kadın Yaşam Destek ve Dayanışma Merkezi koordinatörlüğünde başlayan proje ile kırsal mahallelerde bulunan kadınlara ücretsiz kuaförlük hizmeti sağlanıyor.

…………..ooo………….

TARSUS’TA MUHTARLAR TOPLANTISI YAPILDI

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU başkanlığında, muhtarlar ve kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımıyla Tarsus  Belediye Nikah Salonunda yapıldı. Toplantıda muhtarlar dilek ve şikayetlerini dile getirdiler. Toplantının sonunda, AFAD İl Müdürlüğünden gelen personel tarafından olası afetlere dair muhtarlara farkındalık eğitimi verildi.

…………..ooo………….

KAYMAKAMDAN ŞEHİT AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİ

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, Şehit Jandarma Er Mustafa Dağlı’nın vefat eden babaannesi dolayısı taziyede bulundu. Tepeköyde ikamet eden ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

………….OOO…………

TARSUS TSO MERSİN VALİLİĞİ’NE ATANAN ALİ HAMZA PEHLİVAN’I ZİYARET ETTİ

 Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Koçak ve beraberinde Yönetim Kurulu Üyeleri Valiler Atama Kararnamesi ile Mersin Valiliği’ne atanan Ali Hamza Pehlivan’ı ziyaret ederek, yeni görevinde başarı dileklerini iletti.

………….OOO…………

FELSEFENİN KENTİ TARSUS’TA AYDINLANMA ADINA YENİ ADIMLAR

Geçen yıl ilki gerçekleştirilen Tarsus Stoa Felsefe Festivali’nin bu yıl 2.’si yapılıyor. Tarsus Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi gazeteci-yazar Uğur Pişmanlık’ın önerisiyle geçen başlatılan Tarsus 2. Stoa Felsefe Festivali bu yıl daha zengin bir programla yapılacak. Tarsus 2. Stoa Felsefe Festivali Tarsus Belediyesi, Tarsus Kent Konseyi ve Aratos Felsefe Dergisi’nce ortaklaşa gerçekleştiriliyor.

………….ooo…………

TARSUS TİCARET BORSASI’ NA GİRİŞİMCİ ZİYARETİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mersin Genç Girişimciler Kurulu üyeleri, Borsa Başkanı Murat Kaya’yı ziyaret etti. Borsa Başkanı Murat Kaya, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Mersin Genç Girişimciler Kurulu üyeleri çalışmalarında başarılar diledi.

………….ooo………..

HASANAĞA MAHALLESİ’NDE YANGIN

Tarsus’ta dün temizlik işçisinin farkedip, ihbarda bulunduğu meyve bahçesi yangını itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

27 MAYIS 2022’de TARSUS

SESİMİZ ŞİİR VE MÜZİK DİNLETİSİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Tarsus Sesim Sarpkaya Fen Lisesinin düzenlediği geleneksel Sesimiz şiir ve Müzik dinletisi büyük ilgi gördü. Tarsus Belediyesi Nikah Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe veliler ve öğrenciler ile  sanatseverler büyük ilgi gösterdi.

…………..ooo………….

SİGORTA HAFTASI, TİCARET VE SANAYİ ODASI’NDA DA DÜZENLENEN ETKİNLİKLE KUTLANDI

Türkiye’de bu yıl 11’incisi kutlanan Sigorta Haftası Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nda da düzenlenen etkinlikle kutlandı. Tarsus TSO Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak ve Sigorta Meslek Komitesi Başkanı Tahsin Eker’in açılış konuşmaları dinlendi.

……….OOO………..

TARSUS’TAKİ SİGORTACILAR KAYMAKAMI ZİYARET ETTİ

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Sigorta Meslek Komitesi, Sigorta Haftası dolayısıyla Tarsus protokolünü ziyaret ederek, kutlama etkinliklerine davet etti. Komite Başkanı Tahsin Eker beraberinde Komite Üyeleri ile birlikte Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki, Tarsus Jandarma Komutanı Binbaşı İnanç Marım, Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın ve Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya’yı ziyaret ederek, sigorta sektörünün önemine dikkat çekti.

……….OOO………..

TV PROĞRAMCISI ŞENOL YALDIZ’A GEÇMİŞ OLSUN

Güney TV proğram yapımcısı Tarsuslu hemşehrimiz Şenol Yaldız geçİrdiği rahatsızlık sonucu hastaneye kaldırıldı. Yaldız, Adana Şehir Hastanesinde acil ameliyata alındı. Kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

………….OOO…………

TARSUS’UN BAĞRINDA YATAN ÇANAKKALE KAHRAMANINA BÜYÜK İLGİ

Çanakkale savaşının kazanılmasında başrol oynayan Tarihi Nusret Mayın gemisi Tarsus’tan dünyaya selam duruyor. Çanakkale destanının baş mimarı olan Nusret Mayın gemisi 2003 yılında  Mersin’de limanda çürürken alınıp Tarsus’a getirilmişti. 19 yıldır Tarsus’umuzda misafirettiğimiz gerçek Nusret Mayın gemisine dünyanın dünyanın dört bir yanından ziyaretçi geliyor.

………….OOO…………

TARSUSLU GAZİLERE SARIKAMIŞ GEZİSİ

Tarsus Belediyesi, Sarıkamış Şehitleri anısına Türkiye Muharip Gaziler Derneği Tarsus Şubesi Üyeleri ve Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Tarsus Şubesi üyeleri olan Tarsuslu Gazilere, Kars Sarıkamış gezisi organize etti.

28 MAYIS 2022’de TARSUS

ÖĞRENCİLERE BİLGİLENDİRME

Tarsus  Ülker Aydın STEM Merkezimiz Yeşiltepe Ortaokulu 7-A Sınıfı öğrencileri, Dumlupınar Hürriyet İlkokulu 4-C ve 4-D sınıfı öğrencilerini ağırladı. Öğrenciler merkezimizde bulunan Bilim İstasyonlarımızı deneyimleyerek atölyeler hakkında bilgi sahibi oldular

………….OOO…………

TARSUS TÜRK SANAT MUSİKİSİ KONSERİ KULAKLARDAKİ PASI SİLDİ, RUHA GÜZELLİK KATTI

Yıllardır Tarsus müzik hafızasına hizmet eden Tarsus Türk Sanat Müziği Derneği Şef Mahmut ATDAĞ yönetiminde  Tarsus halkına muhteşem bir konser sundu. Tarsus Nikâh Salonunda yoğun bir katılımla gerçekleşen konserde Nihavend, Kürdili Hicazkâr makamlarında eserler sunuldu.

………….OOO…………

TARSUS İLÇE İNSAN HAKLARI KURULU MAYIS AYI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu Mayıs Ayı toplantısı Tarsus Kaymakamı ve Kurul Başkanı Kadir Sertel Otcu başkanlığında gerçekleşti. Toplantı Tarsus Belediyesi Dr. Erdinç Şahin Gençlik Merkezi’nde kurul üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

……….OOO………..

TARSUSLU GAZİLER ’BİZLERİ ONURLANDIRAN BİR ORGANİZASYON OLDU’’

Tarsus Belediyesi tarafından gazilerin sosyal ve kültürel anlamda destekleyici faaliyetlerde bulunmaları amacıyla düzenlenen ziyaret ve gezilerden memnuniyet duyduklarını belirten Gaziler,’’ Böyle bir organizasyonu gerçekleştiren Tarsus Belediye Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan’ çok teşekkür ederim, bizleri onurlandıran bir organizasyon oldu. Her şey için Tarsus Belediyesi’ne teşekkür ederiz’’

………….OOO…………

“ORMAN YANGINLARI MÜDAHALE TATBİKATI”

Mersin Valisi Ali Hamza PEHLİVAN’ın teşrifleri İl Milli Eğitim Müdürü Adem KOCA ve AFAD İl Koordinasyon Kurulu’nun katılımlarıyla Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında Türkiye genelinde Adana, Antalya, Mersin ve Muğla olmak üzere 4 ilimizde eş zamanlı olarak planlanan “Orman Yangınları Müdahale Tatbikatı”, ilimizin Gülnar ilçesi Büyükeceli beldesinde, gerçekleştirildi.

………….OOO…………

TEM OTOYOLU POZANTI –TARSUS İSTİKAMETİNDE  KAZA

Tarsusta otomobilin tıra arkadan çarptığı kazada, 2 kişi yaralandı.Kaza Damlama Mahallesi TEM otoyolu Pozantı – Tarsus istikametinde 3.Kaçış rampası mevkiinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, S.Y.’nin (32) kullandığı 51 AAL 825 plakalı otomobil seyir halinde iken aynı istikamette yolun sağ tarafında seyreden, sürücülüğünü M.B. (54) adlı şahsın kullandığı 01 AJJ 518 plakalı tırın dorsesine çarptı.

………….OOO…………

GÜLEK’TE TRAKTÖR KAZASI

Kaza Gülek Mahallesi’nde meydana geldi. Ahmet Güler’in (60) idaresindeki 33 NH 563 plakalı taş yüklü traktör, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Güler’in hayatını kaybettiğini belirledi.

………….OOO…………

PORTRESİ KAYMAKAM OTCU’YA HEDİYE EDİLDİ

Tarsus Engelliler Platformu Üyeleri Fikri Topuz, Dursun Arslan ve Fatih Düzenli ile işitme engelli öğrenci Uğur Demiral Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU’yu makamında ziyaret etti. Ziyarette Uğur Demiral  adlı genç, kendi yaptığı portreyi Kaymakam Otcu’ya hediye etti.

29 MAYIS 2022’de TARSUS

TARSUS GENÇLİK KAMPI’NDAÖĞRENCİLER MORAL BULDU
Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Tarsus, Toroslar ve Akdeniz ilçelerinde faaliyet gösteren ve YKS ile LGS’ye girecek öğrencilere kaliteli eğitim imkanı sunan Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nden faydalanan öğrencilere yönelik Tarsus Gençlik Kampı’nda motivasyon etkinliği düzenlendi. Yaklaşık 600 öğrencinin katıldığı etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri, yaklaşan kritik sınavlar öncesinde öğrencilere yönelik sosyal faaliyetlerini
sürdürüyor. Büyükşehir’in Tarsus, Toroslar ve Akdeniz ilçelerinde YKS ve LGS öğrencilerine yönelik açtığı Kurs Merkezleri’nden faydalanan yaklaşık 600 öğrenci, Tarsus Gençlik Kampı’nda gerçekleştirilen motivasyon etkinliğinde moral buldu.
………….OOO…………
TOPRAK KAYMASI OLAN YOLLARA İYİLEŞTİEME YAPILIYOR
Çamlıyayla’da, sert geçen kış aylarında, birçok noktada yaşanan sorunlara bir bir müdahale eden Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Kale Mahallesi Ergene mevkiinde yol üzerinde yaşanan toprak kayması sorununa kapsamlı şekilde müdahalede de bulundu. Ergene bölgesinde, tabanda bulunan su kaynağının oluşturduğu kayma problemine çözüm için, Büyükşehir ekipleri, iş makinaları vasıtasıyla, metrelerce derine indi. Kaynağı bulan ekipler, ardından borularla suyu yol dışına tahliye ettiler. Dolgu yapılan söz konusu bölgede, yaklaşık 70 metre uzunluğunda ve 15 metre yüksekliğinde taş duvar örüldü. Yol güvenli geçiş
yapılır duruma getirildi.
………….OOO…………
TAKSİCİLERE YENİ SİSTEM: MÜŞTERİ, ŞOFÖRÜ PUANLAYACAK
Mersin’deki taksicilere yeni bir sistem geliyor. Müşteriler, şoförleri yolculuk sonu puanlayabilecek. Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası, taksiciler için yeni bir sistem üzerinde çalıştıklarını duyurdu. Sistemi duyurmak için oda binasında Başkan yardımcıları Yusuf Yazıcı ve Halit Şimşek’in katılımı ile yapılan toplantıya, taksici esnafı ve durak başkanları katıldı. Toplantıda, taksiciliğin geleceğin en değerli meslek grubu olma yolunda ilerlediğine dikkat çekilerek, uygulamaya geçecek sitemle taksicilerin teknolojik gelişmelere ayak uydurmasının sağlanacağı belirtildi.
………….OOO…………
TARSUS DAHİL MERSİN BÜYÜKŞEHİR, EMEKLİ EVİ ÜYELERİNİ GAZİ ÇİFTLİĞİ’NDE BULUŞTURDU
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Gazi Çiftliği’ne geziler düzenlemeyi sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi bu kez de Tarsus ve Merkez Emekli Evi Üyeleri’ni ata mirası Gazi Çiftliği’nde bir araya getirdi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde hizmet veren Tarsus Emekli Evi ve Merkez Emekli Evi üyeleri için Silifke Atayurt’taki ata mirası Gazi Çiftliği’ne gezi programı düzenlendi. Gazi Çiftliği’ni gezen üyeler, duygusal anlar yaşadı.
………….OOO…………
TARSUSLU GAZİLERİ , BAŞKAN BOZDOĞAN ÇİÇEKLERLE KARŞILADI
Tarsus Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Tarsus Belediyesi, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Tarsus Şubesi Üyeleri ile Türkiye Kuvay-i Milliye Mücahitler Derneği Tarsus Şubesi üyelerine Kars Sarıkamış ziyaret programı organize etti. Gaziler Kars’ta kültür gezileri gerçekleştirerek, Sarıkamış Şehitlerini andı. Tarsus’a dönen kafileyi Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, karşılayınca duygulu anlar yaşandı.

BAŞKAN BOZDOĞAN GAZİLERİ ÇİÇEKLERLE KARŞILADI
Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a teşekkür eden gaziler duydukları memnuniyeti dile getirerek gezide yaşadıklarını, gördükleri yerleri Başkan Bozdoğan’a aktardı. Başkan Bozdoğan’da çiçekleri gazilere uzatarak bu tarz gezilerin sürekli olacağını ve sosyal faaliyetlerin her zaman devam edeceğini bildirdi.
………….OOO…………
TARSUS’TA HAM KARPUZ VE KAVUN TİMİ DENETİMLERE BAŞLADI
Tarsus’ta ham ürün hasadının önüne geçilmesi amacıyla kurulan; ham karpuz ve kavun timi denetimlere başladı.Kaymakamlık öncülüğünde başlatılan çalışmayla, olgunlaşmamış kavun ve karpuzların hasat edilmesinin önüne geçmek amacıyla İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Tarsus Ziraat Odası personelinden oluşturulan tim, ilçe genelinde kontrol yapıyor. Tim, sezon boyunca tarlalarda yapacağı kontrollerle olgunlaşmamış ürün hasadını engelleyecek, sebze meyve halinde de denetimlerde bulunarak ham ürün tespiti halinde ceza uygulayacak.
………….OOO…………
ŞEHİTKERİM MAHALLESİNDE EV YANGINI
Tarsus’ta bir binanın üçüncü katındaki dairede çıkan yangın söndürüldü.Şehitkerim Mahallesindeki bir binanın 3. katındaki dairede henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.Haber vermesi üzerine olay yerine giden itfaiye ekipleri yangını söndürdü.Yangın nedeniyle evde hasar oluştu .
………….OOO…………
ARPA HASADI BAŞLADI
Tarsus İlçe Tarım ve Orman Müdürü Sn. Hayri Erdoğan, Teknik Personeller ve üreticilerimizin katılımı ile Çağbaşı Mahallesinde Mustafa Teke İsimli Üreticimizin arazisinde hasadı yapılan arpa ve verim kalite yönüyle incelenmiştir Yerli Ve Milli Arpa çeşitlerimiz Yüksek verim elde edilmesi yanında Hayvan beslenmesinde Önemli bir yeri olan yüksek saman verimi elde edilmesi yönüyle ve Erken Hasat edildiği için ikinci ürün tarımına daha uzun yetişme periyodu sağlaması özellikleri ile bölgemiz üreticisinin ilgisini çekmeye devam etmektedir. Ayrıca Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enst uzmanı Hasan AY’ın Alifakı lokasyonunda deneme parselleri ve yeni Arpa çeşitlerinin Verim ve Kaliteleri incelenmiş ve bölge çiftçimizle önümüzdeki sezon için yeni çeşitlerin ekilişlerini yapmak üzere planlamalar yapılmıştır. Tüm üreticilerimize hayırlı ve bol kazançlar dileriz.

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

YAKUP BONCUK-MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

Benzer Haberler