FLAŞ HABER:
Ana Sayfa BİLİM-SAĞLIK-YAŞAM-TEKNOLOJİ, GÜNDEM, SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ, YEREL GÜNDEM 30 Mayıs 2022 396 Görüntüleme

Beyhan BALABAN Yazdı: KAPALI CAMİ TUVALETİNDEKİ ÖLÜ HAYVANLAR, “Hani Medeniyet! Hani Temizlik! Hani İman! Hani İnsanlık!”

KAPALI CAMİ TUVALETİNDEKİ ÖLÜ HAYVANLAR

       Hani Medeniyet! Hani Temizlik! Hani İman! Hani İnsanlık!

Bizler, Tarsuslu birçok yazarlar olarak yıllardır dile getirdiğimiz talihsiz bir söz vardır; “TARSUS SAHİPSİZ!”.

Tarsus’un sahipsiz olduğunu, Tarsus için tespit edilen devlet katkılarının Mersin’e geldikten sonra Tarsus’a dilenciye verir gibi çok az katkı verildiğini, verilen devlet katkısıyla eksik işlerin ve gereksinimlerin yapılamadığını, TBMM’de dile getirilen konuların dahi başımızdan afetler geçtikten sonra dile getirildiğini yazar dururuz. En büyük talihsizliğimiz de TARSUS’UN İL YAPILMAMASIDIR! Eğer İL olabilseydik, belki aşağıda yazacağım olay yaşanmadan gereken tedbirler ve devlet kurumları arası istişareler önceden yapılarak olabileceklere önlem alınabilecekti…

TARSUS KÜÇÜK MİNARE CAMİİ

Tarsus Küçük Minare Camii, Halkın dilindeki adı ile KUŞLU MİNARE CAMİİ son 2,5 yıldır kapalı. Kuşlu Minare Camii, bina içinde yer yer çökmeler tespit edildiğinden kapatıldı. Yıkılma tehlikesi sebebiyle 2,5 yıl önce doğabilecek sıkıntılardan dolayı kapatılan Cami hiçbir yetkili tarafından ziyaret edilmiyor, bakılmıyor, temizlenmiyor.

2,5 yıl zaman zarfında yerleşim yerinde bulunan Esnaflar ve Halkımız kapatılan Caminin tuvalet kısmından etrafa yayınlan KOKULARI ne kadar dile getirseler de temizlenmesi için sonuç alamadılar.

BERBER, Kenan YAHŞİ

Kuşlu Minarenin tuvalet kısmının hemen yan tarafında berberlik yapan Tarsuslu yerli İş Adamı Kenan YAHŞİ, tadilat yapma maksadıyla kapatılan Caminin Halka hizmet veren tuvaleti de kapatılınca adı ile pekişen KUŞLU Caminin içine elbette Kuşlar giriyordu. Aşağıda çok vahim bir olayın yaşandığı fotoğrafa bakınız. Tuvalete giren KÖPEK kapılar kilitli olduğu için bir daha çıkamamış ve içeride kilitli kalarak can vermiş. LEŞ haline gelen Köpek diğer hayvanlar tarafından kemirilmiş. Olay yerine gittiğimde Köpek bu şekildeydi, Köpeğin ve içerinin fotoğraflarını çektik…

Diğer fotoğraflarda gördüğünüz üzere Kuş Kanatları var, ben olay yerine gidene kadar içeride Kedilerin yakalayıp getirdiği Kuşların cesetleri vardı. Berber Kenan YAHŞİ’nin çırağı olan yanında çalışan fotoğrafta gördüğünüz genç Serkan ONGUN tuvaletteki tüm kuşların cesetlerini çöp torbalarına doldurarak topladı.  Kuş leşleriyle dolu olan tuvaletin çevredeki yakınlarından geçerken etrafa saçtığı kokudan yıllardır durulmuyordu. Daha sonra belediyeye de haber vererek kilidi tanıdık bir Cami İmamına sorarak açmak zorunda kalan Kenan YAHŞİ ve çırağı Serkan ONGUN içeriyi temizlemeye koyuldular. Kendi getirdikleri temizlik malzemelerini gördükleri vahşet karşısında nasıl kullanacaklarını bilemediler. Belediyeye bildirmeleri sonucunda ise belediye 1 işçi göndererek Cami Tuvaletini yıkamaya başladı.

Peki Kenan YAHŞİ Cami Tuvaleti Bu Duruma Gelene Kadar 2,5 Yıldır Neler Yaptı?

Kenan YAHŞİ, defalarca 2,5 yıl boyunca Müftülüğü aradı durumu anlattı.

       Kenan YAHŞİ, Adana Vakıflar Müdürlüğünü aradı defalarca durumu anlattı.

       Kenan YAHŞİ, hangi Cami İmamlarını tanıyorsa hepsine söyleyip, bu kilidin açılıp tuvaletin temizlenmesi gerektiğini anlattı.

       Kenan YAHŞİ, tuvaletin açılıp temizlendikten sonra hele de PANDEMİ döneminde HASTALIK üreten BAKTERİLER çoğalmasın diye belediye, müftülük ve vakıflar müdürlüğüne durumu anlatıp tuvaletin ve çevrenin Kuşlara zarar vermeden DEZENFEKTE EDİLMESİ gerektiğini söyledi.

       Kenan YAHŞİ sosyal medyadan seslendi, tüm yetkililere anlattı…

       Sonuç, bir esnaf en son isyan ederek kapıyı açtırıp çırağıyla tuvaleti kendisi temizledi.

Tarsus Belediyesini arayarak “gelip yıkayın ve dezenfekte edin” dedi. Belediye hala başka bir kurumun (Müftülük ve Vakıflar) binası olduğu için konuya tam anlamıyla el atamıyor. Türkiye’de devlet kurumları arasındaki ACİL çözülmesi gereken konuların istişare edilmemesi veya istişarelerin hemen sonuçlanmaması yüzünden millet olarak medeniyetten uzaklaşıyoruz ve halkımız sorunların cefasını çekiyor. Fotoğraflarda gördüğünüz gibi hayvanlar da ölüyor…

Bir vatandaş elinden geldiğince bıkmadan, usanmadan HAYVANLARA ve ÇEVREYE hastalık yayan bu akıl almaz duruma el attı. Şimdi ne olacak, hangi yetkililerden nasıl bir çözüm çıkacak takipçisi olacağız. DİN, İMAN ve DİNDARLIK TEMİZLİKLE OLUR. Temizlik sadece vücut değil, tüm yaşam alanları, yaşanan yerler ve vicdan temizliğidir. Temizliği her alanda doğru olmayanın İmanı olmaz. İmanı olmayandan İNSAN OLMAZ! …  

İNSAN AKILINA GELENLER

1-Tarsus merkezi yerinde bulunan Kadın-Erkek halkımıza hizmet veren bu tuvalet 2,5 yıldır kapalı ve hizmetin devam etmesini sağlayacak bir tek devlet kurumu ile yetkilisi en ufak bir adım neden atmıyor?

2-Eğer bu tuvaleti kapattıysanız ve hangi kurum kapattıysa neden temizliğini ve dezenfektesini en az yılda birkaç kez yaptırmıyorsunuz?

3-Yıkılma tehlikesi tespitiyle kapattığınız Caminin tuvalet kısmı kullanılabilir durumda olduğu halde neden açılması için hiçbir yaptırım yapmadınız?

4-Bir kentin, hele de 400 BİN nüfuslu Tarsus Kentinin işletmede Müftülüğüne bağlı olan bu Caminin resmi işleriyle kimler ilgilenmek zorunda ise, neden Tarsus Belediyesi ile irtibata geçip TEMİZLİĞİNİ YAPTIRMIYORSUNUZ?

Bu yaşanmış olayın takipçisi olmaya devam edeceğiz…

Haber-Yorum: Beyhan BALABAN

Tarsus İnternet Gazetesi

NOT: Bu fotoğraflar tuvaletteki ölü hayvanların toplanıp, kaba temizliğinin yapılmış halidir. Tarsus’un düştüğü bu durumu yetkililer kendilerine yakıştırıyor mu?