FLAŞ HABER:
Ana Sayfa TARSUS MEKTUBU 22 Mayıs 2022 225 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 16-17-18-19-20-21-22 MAYIS 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

16-17-18-19-20-21-22 MAYIS 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus’tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

16 MAYIS 2022’de TARSUS

TARSUS’UNDA TEMSİL EDİLDİĞİ TÜM EMEK-DER BAŞKANLAR KURULU TOPLANTISI YAPILDI

Tüm Emekliler Derneğinin başkanlar kurulu toplantısı genel başkan Satılmış Çalışkan başkanlığında yapıldı. Toplantıya  Tüm Emek-Der Tarsus şube başkanı M.Bülent Gözener de katıldı.

………….OOO…………

BAŞKAN HANIMLARI TARSUS’U ÇOK BEĞENDİ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in eşi ve Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer’in ev sahipliğinde Mersin’de bir araya gelen CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanlarının eşleri, eşsiz güzelliklere ve kadim bir geçmişe sahip Tarsus’u gezdikten sonra Darısekisi’ndeki Yörük Köyü’nü ziyaret etti.

………….OOO…………

‘TARSUS’A HOŞGELDİNİZ FAALİYETİ’ KAPSAMINDA ZİYARETLER

Tarsus Kaymakamlığı koordinesinde yürütülen Büyük İlçeler Güven ve Dönüşüm Projesi ‘Tarsus’a Hoşgeldiniz Faaliyeti’ kapsamında Tarsus’a yeni taşınan aileler ziyaret edilmeye devam ediliyor. Bu kapsamda geçtiğimiz ay Girne, Şahin ve Yunus Emre Mahallelerine göçle gelen aileler Sosyal HizmetMerkezi, İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli ve Mahalle Muhtarları tarafından ziyaret edildi.

………….OOO…………

 OTİZMLİ ÇOCUKLAR YARARINA SERGİ SONA ERDİ

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Kahve Durağı’nda Otizmli çocuklar yararına açılan sergiyi gezdi. Bozdoğan, Ressam Özlem Küçük tarafından açılan resim sergisine katılım sağlayarak otizmli çocuklar yararına tablo satın aldı. Çocuklarımıza destek olmak amacıyla böyle bir çalışmaya imza atan Ressam Özlem Küçük’ü tebrik ediyor, tüm hemşehrilerimizi sergiyi görmeye davet ediyoruz.

………….OOO…………

TARSUS’TA KAZALAR EKSİK OLMUYOR, VATANDAŞLAR ÖNLEM İSTİYOR

Tarsus’ta dün  meydana gelen kazalar güvenlik kamerasına yansıdı. İlçeye bağlı Öğretmenler Mahallesi 2907 cadde ile 2910 sokağın birleştiği noktada son bir haftada ona yakın kaza meydana geldi.

 ………….OOO…………

TAFAD KONSERİ BEĞENİLDİ

Tarsus Folklör Araştırma Derneği’nin (Tafad) önceki gün akşam Verdiği Konserde tam bir duygu seli yaşandı. Geçtiğimiz aylarda vefat eden dernek üyesi sanatçı Kadri Şar Urul’un da anıldığı konser söylenen birbirinden güzel türkülerle coşkuya dönüştü. Proığramı Serap Davarcı sundu.

………….OOO…………

MEŞELİKTE KEÇİ KURTARMA OPERASYONU

Tarsus’ta  kayalıklarda mahsur kalan keçi, itfaiye ekiplerince kurtarıldı.Meşelik Mahallesi kırsalında kekik toplayan vatandaşlar, kayalıklarda mahsur kalan keçinin sesini duydu. İhbar üzerine bölgeye Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri sevk edildi.Ekipler, keçiyi halat yardımıyla kurtararak sahibine teslim etti.

………….OOO…………

TARSUS İDMANYURDU BUGÜN AMED İLE RÖVANŞI OYNUYOR

Tarsus İdmanyurdu Diyarbakır’a umutlu gitti. Takımımız gün içinde Diyarbakır’a vardı ve son antrenmanını da Diyarbakır’da gerçekleştirerek maç saatini beklemeye başladı. Antrenman sonunda kalecimiz Abdulaziz DEMİRCAN’ın ailesi takımımıza tatlı ikram etti. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Maç saat 20.00 de başlayacak. İlk maç 0-0 bitmişti.

17 MAYIS 2022’de TARSUS

TARSUS İDMANYURDU PLAY OFFTA YARI FİNALDE

Birinci Lige terfi maçlarında Tarsus İdmanyurdu play offta yarı finale kaldı.

12 mayısta Play-off çeyrek final ilk maçında Amed Sportif Faaliyetlerle 0-0 berabere kalan Tarsus İdmanyurdu, deplasmandaki rövanş karşılaşmasında normal süresi 0-0, uzatma bölümleri 0-0 tamamlanan maçta penaltı atışlarında Amed Sportif Faaliyetlere 7-6 üstünlük kurarak yarı finale yükseldi. Tarsus İdmanyurdu yarı finalde Teco Karacabey Belediyespor A.Ş’nin rakibi oldu. TİY taraftarı sevinç turları ile gecemizi aydınlattı.

………….ooo…………

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VAHAP SEÇER CHP TARSUS İLÇE TEŞKİLATINI ZİYARET ETTİ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bir dizi ziyaret ve açılışlara katılmak için geldiği Tarsus’ta, CHP ilçe binasına da çıkarak partililerle sohbet etti. CHP ilçe başkanı Ozan Varal ve bazı Belediye Meclis üyeleri tarafından  parti girişinde karşılanan Başkan Seçer, partilileri selamladıktan sonra genel ve yerel gündemle ilgili görüşlerini açıkladı.

………….ooo…………

MERHUM GAZETECİ İSA AYDIN’I RAHMETLE ANDIK

Tarsuslu TV ve Radyo programcısı ve gazeteci yazarlardan İsa Aydın vefatının 9. yılında unutulmadı. Dün gibi aramızdan ayrılan ve Tarsus Basınına yıllarca emek veren sevgili İsa Aydın’ı ölüm yıldönümünde rahmetle anıyor sevenlerine ve ailesine başsağlığı diliyoruz.

İsa Aydın 16 Mayıs 2013 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etmişti.

………….OOO…………

TARSUS BELEDİYESİ GÜNCEL TARIMSAL GELİŞMELERİ ÇİFTÇİYLE BULUŞTURMAYA DEVAM EDİYOR

Tarsus Belediyesi güncel tarımsalgelişmeleri ve teknolojilerini köylülerin ayağına götürerek kırsal kalkınmaya destek olmaya devam ediyor. Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, kırsal kalkınmayı gerçekleştirmek ve çiftçilerin güncel tarımsal gelişmelerden haberdar olmasını sağlamak ve modern teknolojilerin kullanılmasını hayata geçirmek için köylere giderek çiftçilerle buluşmaya devam ediyor.

………….ooo…………

MİLLİ YOL PARTİSİ İL KONGRESİ TAMAM

BBP eski merhum şehit lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun eski dava arkadaşları tarafından geçen yıl kurulan Milli Yol Partisi Mersin 1. Olağan il kongresi yapıldı. Mevcut başkan Hasan Köse, yeniden tek liste ile başkan seçildi.

………….ooo…………

TARİHİ EVLER SOKAĞINDA TADİLAT NEDENİYLE GEÇİŞLER GEÇİCİ SÜRE DURDURULDU

Tarihi Tarsus Evlerinin bulunduğu sokaklarda bugünlerde yeniden başlatılan restorasyon ve tadilat çalışmaları nedeniyle geçişler geçici süreyle durduruldu.

………….ooo…………

 SERKAN ESENDEMİR’DEN SEÇER’E TEŞEKKÜR

Geçen yıl vefat eden Tarsus’un simge isimlerinden olan Mehmet Demirgöğüs’ün mezarı, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırıldı.

………….ooo…………

TARSUS BELEDİYESİ’NDEN 19 MAYISA DOLU DOLU KUTLAMA

Tarsus Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı birbirinden farklı etkinliklerle kutlayacak. Gençlik ve Spor Bayramı için dolu dolu bir program hazırlayan Tarsus Belediyesi düzenleyeceği etkinlikler ile 7’den 70’e tüm Tarsuslulara bayram coşkusu yaşatacak.

18 MAYIS 2022’de TARSUS

TARSUS’TA MÜZELER GÜNÜ KUTLAMASI

Her yıl 18 Mayıs tarihinde yapılan Müzeler Haftası Tarsus’ta da kutlanıyor. Kaymakam Kadir Sertel Otcu imzasıyla yayınlanan kutlama proğramına göre 18 Mayısta saat 10.00’da Tarsus Yeni Müzesinde bir etkinlik yapılacak. Saat 10.30 da Şiir ve müzik dinletisi yapılacak Folklor gösterileri sunulacak Fotoğraf sergisi açılacak.

 ………….OOO…………

GENÇLER ATLETİZM YARIŞMALARI YAPILDI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle gençler arasında atletizm müsabakaları yapılıyor. Dün başlayan etkinliklerde bugünde Şehir stadında öğrenciler ve gençler arasında atletizm yarışmaları yapılacak.

 ………….OOO…………

KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİ

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle gençler arasında Kitap okuma etkinliği yapılacak. Şehir stadında  18 mayıs günü saat 15.00 de yapılacak etkinlikte okunan kitapların tahlilide yapılacak.

………….ooo…………

DOKTOR AHMET KEMAL VEFAT ETTİ

Tarsus’ta uzun yıllar doktorluk yapan Op. Dr. Bevliye uzmanı AHMET KEMAL vefat etti. Uzun süredir rahatsız olan Ahmet Kemal dün hayata gözlerini yumdu. Cenaze törenine eski bir dostumuz olduğu için bizde katıldık. Aynı zamanda 1987-88 yıllarında Devlet Hastanesinde başhekimlik yapan Ahmet Kemal’in cenaze töreninden sonra Gülek’e gönderildi.

………….ooo…………

BAŞKAN BOZDOĞAN’DAN TARSUS İDMAN YURDU’NA COŞKULU KARŞILAMA

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsus İdman Yurdu’nun adını yarı finale yazdırmasının ardından deplasmanda Amedspor ile oynanan maçta galibiyet sonrası sabahın erken saatlerinde kente gelen takımı taraftarlarla birlikte çiçeklerle karşıladı. Futbolculara tek tek sarılan Başkan Bozdoğan, ‘’Kentimize bu sevinci yaşattığınız için teşekkür ederiz. Sizinle gurur duyuyorum’’ dedi.

………….ooo…………

TARSUS ‘TA 19 MAYIS KUTLAMA PROGRAMI BELLİ OLDU

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı belli oldu. Tarsus’ta 19 Mayıs günü  saat 09.30 da Atatürk anıtına çelenk sunulacak. Çelenk sunumlu saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra yürüyüş korteji Tarsus Kültür Parka geçecek. Burada bayram kutlamaları yapılacak

………….OOO…………

TARSUS ‘TA KAÇAK AKARYAKIT ELE GEÇİRİLDİ

Tarsus’ta beş  bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi. Olayla ilgili 1 kişi gözaltına alındı. Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, kaçak akaryakıt satışına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Çalışma kapsamında, ilçeye satış amaçlı kaçak akaryakıt getiren ve daha önce de aynı suçu işleyen M.A.’nın kullandığı kamyondu yapılan aramalarda 6 fiber tank içerisinde toplam 5 bin 250 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi.M.A. gözaltına alındı. İşlemlerinin tamamlanması ile çıkarıldığı adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest  kaldı.

………….OOO…………

EĞİTİMCİ YAZARDAN HAYIRLI İMZA GÜNÜ

Tarsuslu eğitimci yazar  Taha Ramazan Üresin bir öğrencimizin Bursu için kitaplarını  imzalıyor… TARDOBDER Başkanı Ümran Yıldırım “Yazarımızın İmza gününde elde edilecek gelir bir gencimize eğitim bursu olarak verilecektir” dedi.

İmza günü 18 Mayıs Çarşamba günü  Saat: 17:00 & 20:00 arası  TARDOBDER Dernek Binasında yapılacak.

Ümran Yıldırım, “Bizleri yalnız bırakmayacağınıza inanıyor,  bu anlamlı projeye desteklerinizi bekliyoruz” dedi.

………….ooo…………

TARSUS’TA EKMEK 3 TL OLDU, Belediye Ekmeği 75 Kuruştan Satılmaya Devam Ediyor

Tarsus’ta belediye ekmeğinin 1.5 TL olmasından sonra özel fırınların ekmeği de zamlandı. Ekmek önceden olduğu gibi yine 200 gram imal edilecek. Ancak fiyatı 2.5 TL den 3 TL’ye çıktı. Yeni tarifeden ekmek satışına 18 Mayıs 2022 tarihi itibari ile başlandı.

………….ooo…………

TARSUS’A GENÇLİK MERKEZİ

AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, Mersin’e yapılan gençlik yatırımlarına devam ettiklerini belirterek, “Proje aşamasında olan Yenişehir, Akdeniz, Toroslar ve Tarsus Gençlik merkezlerimiz ile yatırım programına alınan Anamur, Gülnar, Erdemli ve Silifke gençlik merkezlerinin yapılacağını söyledi.

19 MAYIS 2022’de TARSUS

TARSUS ‘TA 19 MAYIS KUTLAMASI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı belli oldu. Tarsus’ta 19 Mayıs günü (BUGÜN)  saat 09.30 da Atatürk anıtına çelenk sunulacak. Çelenk sunumlu saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra yürüyüş korteji Tarsus Kültür Parka geçecek. Burada bayram kutlamaları yapılacak.

………….OOO…………

SEVEN, EMEKLİLERİN SORUNLARINI DİNLEDİ

Türkiye  Emekliler Derneği (TÜED) Tarsus Şubesi’ni ziyaret eden Dr. Mehmet Yunus Seven ”geçim şartlarının ağırlığı emeklilerimiz için artık taşınamaz bir yüke dönüştü. Temmuz ayındaki enflasyon farkı beklenmeden emeklilere seyyanen zam yapılmalı’’ dedi. ”

………….OOO…………

MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ BAKİ ŞİMŞEK’TEN; 19 MAYIS MESAJI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Baki Şimşek; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının  103. Yıldönümü münasebetiyle yayınladığı mesajında güzel ifadelere yer verdi.

………….OOO…………

BAŞKAN MURAT KAYA “19 MAYIS TÜRK MİLLETİNİN KADERİNİN ÇİZİLDİĞİ GÜNDÜR”

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.     Tarih boyunca devletlerin kaderini tayin eden önemli dönüm noktaları olduğunu vurgulayan Başkan Murat Kaya, Türk milletinin kaderinin çizildiği, Türkiye’nin geleceğinin gençliğe armağan edildiği bugün  büyük anlam taşımaktadır” dedi.

………….OOO…………

TARSUS İDMANYURDUNA SAHA KAPATMA CEZASI

TFF 2’nci Lig play-off maçında Diyarbakır’da Amedspor’u eleyerek adını yarı finale yazdıran Tarsus İdman Yurdu’na ilk maçtaki saha olayları nedeniyle korkulan başa geldi. PFDK, atılan yabancı maddeler ve bazı kurallara uyulmaması nedeniyle Tarsus’u seyircisiz oynama ve para cezasına çarptırdı. 

………….OOO…………

 MERSİN CADDESİ’NDE MOBİLET KAZASI

Mersin Caddesi Yapay şelale mevkiinde bir elektrikli bisiklet ile bir   mobilet çarpıştı. Ara yoldan ana yola çıkan bir elektrikli bisikletli caddeden geçmekte olan 33 NOA 3 plakalı motorsiklete çarptı. Kazada motorsikletli genç yere yuvarlanarak ağır yaralandı. Çağrılan ambulansla hastaneye kaldırılan genç tedavi altına alındı. Elektrikli bisikleli sürücü ise olay yerinden uzaklaşarak kayboldu.

 ………….OOO…………

MEHMET YUNUS VEVEN  GENÇLERE NUTUK KİTABI DAĞITACAK

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle doktor Mehmet Yunus Seven, gençlere Nutuk kitabı hediye edecek. Yarenlikte saat 14.00’de gençlerle buluşacak olan İyi Partili Seven, Nutuk dağıtacak.

………….OOO…………

 TARSUS’TA MÜZELER GÜNÜ KUTLAMASI

Her yıl 18 Mayıs tarihinde yapılan Müzeler Haftası Tarsus’ta da kutlandı… Kaymakam Kadir Sertel Otcu da programa katıldı. Tarsus Yeni Müzesinde bir etkinlik yapıldı. Kaymakamın konuşmasından sonra Şiir ve müzik dinletisi yapılarak Folklor gösterileri sunuldu. Fotoğraf ve pul  sergisi açıldı.

………….ooo…………

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN KADINLARA YÖNELİK KIRSAL MAHALLE BULUŞMALARI DEVAM EDİYOR

TARSUSLU ÜRETİCİ KADINLAR GAZİ ÇİFTLİĞİ’NDE

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nin öncülüğünde düzenlenen Kırsal Mahalle Buluşmaları devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği organizasyonla, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı kapsamında Tarsuslu üretici kadınlar Silifke’de bulunan Gazi Çiftliği’ne götürüldüler.

20 MAYIS 2022’de TARSUS

TARSUS ‘TA 19 MAYIS KUTLANDI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Tarsus’ta törenle kutlandı. 19 Mayıs günü  saat 09.30 da Atatürk anıtına çelenk sunuldu.. Çelenk sunumlu saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra yürüyüş korteji Tarsus Kültür Parka geçti. Burada bayram kutlamaları yapıldı.

………….OOO…………

TARSUS İDMANYURDU BURSA’DA ZORLU SINAVDA

TFF 2. lig beyaz grupta terfi maçları oynayan Tarsus idmanyurdu, bugün Bursa’da zorlu sınava çıkıyor. Amed’i penaltılarla eleyen Tarsus idmanyurdu, tur atladıktan sonra aynı grupta Ispartasporu  eleyen Karacabaysporla eşleşmişti. Bugün bu  eleme turunun ilk maçı Bursa’da oynanacak. Tarsus idmanyurdu, bu maçta en az bir beraberlikle avantaj elde etmeye çalışacak. Tarsus idmanyurdu, rövanşı 24 Mayıs Salı günü şehrimizde oynayacak. Her iki karşılaşmada saat 20.00 de başlıyor.

…………….ooo…………….

SEVEN, EMEKLİLERİN SORUNLARINI DİNLEDİ

Türkiye  Emekliler Derneği (TÜED) Tarsus Şubesi’ni ziyaret eden Dr. Mehmet Yunus Seven ”geçim şartlarının ağırlığı emeklilerimiz için artık taşınamaz bir yüke dönüştü. Temmuz ayındaki enflasyon farkı beklenmeden emeklilere seyyanen zam yapılmalı’’ dedi.

………….OOO…………

TARSUS BELEDİYESİ’NİN YERLİ TOHUM ATAĞI DEVAM EDİYOR

SOYA FASULYESİ EKİMİ YAPILDI

Tarsus Belediyesi’nin ‘Ata Tohumu Miras Projesi’ kapsamında çiftçiye destek olmak, üretim verimini arttırmak amacıyla başlattığı yerli tohum atağı, soya fasulyesi ekimi ile devam ediyor.

………….OOO…………

OTOBÜSÜN ALTINDA KALAN KADIN HAYATINI KAYBETTİ

Tarsus’ta dün  meydana gelen olayda bir kişi feci şekilde hayatını kaybetti. Olay ilçeye bağlı Alimenteşoğlu caddesi üzerinde meydana geldi.

………….OOO…………

TARSUS’TA TIR KAZASI

Tarsus’ta tırın çarptığı çocuk öldü. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.Sağlık ekipleri, çocuğun hayatını kaybettiğini belirledi.Kazayı öğrenen sürücü A.T. ise İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek teslim oldu.

………….OOO…………

TIR DORESİ YANDI

Tarsus’ta seyir halindeki TIR’ın balataların ısınması sonucu çıkan yangında, dorsede yüklü olan 25 ton atık plastik yandı.

………….OOO…………

BAŞKAN SEÇER: “GELİR BÜTÇEMİZİN % 99.82, GİDER BÜTÇEMİZİN % 99.7 GERÇEKLEŞTİĞİ BİR MALİ YILI GEÇİRDİK”

Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nda, Büyükşehir Belediyesi 2021 Mali Yılı Kesin Hesabı ile ilgili detaylı bilgiler veren Başkan Seçer, “2021 yılında gelir bütçemiz tahmini olarak 2 milyar 485 milyon olarak belirlenmişti. Gerçekleşen bütçemiz 2 milyar 480 milyon 521 bin lira. Yani tahmin ettiğimiz gelir bütçemizin % 99.82’sini gerçekleştirdik. Bu son derece iyi bir bütçe hazırlama tekniği ile çalıştığımızı gösteriyor” dedi.

21 MAYIS 2022’de TARSUS

TARSUS İDMANYURDU BURSA’DA İLK SINAVINI VERDİ.0-0

TFF 2. lig beyaz grupta terfi maçları oynayan Tarsus idmanyurdu, dün Bursa’da zorlu sınava çıktı. Rakibi Karacabeyle oynadı. Amed’i penaltılarla eleyen Tarsus idmanyurdu, tur atladıktan sonra aynı grupta Ispartasporu  eleyen Karacabey sporla eşleşmişti. Dün bu eleme turunun ilk maçı Bursa’da oynandı.. Tarsus idmanyurdu, bu maçta  berabere kaldı.0-0 Rövanşı 24 Mayıs Salı günü şehrimizde oynayacak. Her iki karşılaşmada saat 20.00 de başlıyor.

………….OOO…………

TARSUS CUMHURİYET MEYDANI STADI ARATMADI

Tarsus Cumhuriyet meydanında Karacabeyspor-Tarsus idmanyurdu- Playoff maçı için dev ekran kuruldu.. Tarsus ıdmanyurduna  taraftar Tarsus’tan destek verdi. Tarsus Cumhuriyet meydanı stadı aratmadı. 3 bine yakın taraftar toplandı.

………….OOO…………

ÇAMALAN MAHALLESİ’NDE DOĞA YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI
Çamalan Mahallesi’nde Tarsus Belediyesi Spor Kulübü sporcularının da katılım sağladığı doğa yürüyüşü gerçekleştirildi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı haftası etkinlikleri devam ediyor.  Sporcu ve vatandaşların yoğun katılımıyla başlayan doğa yürüyüşünde spor ve sağlıklı yaşamın önemine değinildi.

………….OOO…………

İNCİRGEDİĞİ MAHALLESİ’NDE ATATÜRK’ÜN SEVDİĞİ TÜRKÜLER KONSERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
TRT Ankara Radyosu’ndan ses sanatçıları Selma Geçer, Zeynep Cihan ve Hasan Özel’in sahne alması ile İncirgediği Mahallesi’nde Atatürk’ün Sevdiği Türküler Konseri gerçekleştirildi. .

………….OOO…………

GRUP REFRESH VE NAZIM HİKMET KORUSU İLE 19 MAYIS COŞKUSU YAŞANDI
Cumhuriyet Meydanı’nda sevilen şarkıları ile bilinen Grup Refresh sahne aldı. Tarsuslu vatandaşların katılım sağladığı konserde gençler doyasıya eğlendi. Ardından Defne Belediyesi Nazım Hikmet Korosu’nun sahne alması ile birlikte Tarsus’ta renkli görüntüler oluştu. 55 kişilik dev kadro ile sahne alan koro sevilen şarkıları Tarsuslular ile buluşturdu.

………….OOO…………

ETKİNLİKLER 21 MAYIS’TA DA DEVAM EDECEK

Tarsus Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikler ile Gençlik ve Spor Bayramı coşkusu 21 Mayıs’ta da devam edecek. Mavi Rüyalar Konseri saat 16.00’da, Akbal Müzik Topluluğu 17.30’da, Şehit Halil Özdemir Fen Lisesi Müzik Topluluğu 19.00’da vatandaşlarla buluşacak. Etkinlikler DJ Hüseyin Çınar ile Holi Parti ile taçlanacak. Tüm konserler Büminhan Temizkan Parkı’nda yapılacak. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan tüm halkımız davetlidir’’ diye konuştu.

………….OOO…………

SEÇER’E CHP İLÇE BAŞKANI OZAN VARAL’DAN  SEMAZEN TABLOSU HEDİYE

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e anlamlı hediye. Tarsus’ta, CHP ilçe binasına da çıkarak partililerle sohbet eden Seçer’e burada  CHP ilçe başkanı Ozan Varal tarafından güzel bir tablo hediye edildi.

………….OOO…………

 TARSUSLU İHSAN KUŞ BOCCE OYUNUNDA 2. OLDU

Türkiye Sakatlar Derneği Tarsus şubesi üyesi Denetleme Kurulu Başkanı İhsan Kuş, Mersin Büyükşehir düzenlemiş olduğu bocce oyununda ikinci oldu. Kendisi madalyasını aldı. TSD başkanı Ali Çelik “Dernek üyemiz ve denetleme kurulu başkanımız İhsan Kuş,  Tarsus’un gururu Türkiye Sakatlar Derneği’ olarak  kendisine teşekkür ederiz” dedi.

………….OOO…………

 FATMA ÖZGER BİLGİÇ ADIYAMAN’DA

Tarsuslu şair Fatma Özger Bilgiç, kültür turları yapıyor. Bilgiç  “Yıllar önce Mezun Olduğum Adıyaman Kayalık mahallesi Hürriyet ilköğretim Okulumun Ortaokul kısmı Rekabet Kurumu Ortaokulunu Ziyaret ettim. Çaylarını içtim. Kitaplarımı Okul Kütüphanesine Hediye Ettim. Müdür Yardımcısı Abuzer Dağhan ve Özlem Dede Öner Hocama misafirperverlikleri için teşekkürler.

………….OOO…………

 MEHMET YUNUS SEVEN  GENÇLERE NUTUK KİTABI DAĞITTI

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle doktor Mehmet Yunus Seven, gençlere Nutuk kitabı hediye etti. Yarenlikte saat 14.00’de gençlerle buluşan İyi Partili Seven,  Nutuk dağıttı. 

 ………….OOO…………

TARSUS DAHİL ÖĞRENCİ YARDIMININ SON TAKSİTLERİ YATIRILDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin öğrencilerin yüzünü güldüren projelerinden biri olan öğrenim yardımının son tutarları hesaplara yatırıldı. Gençlik Haftası’nda düzenlediği etkinliklerle gençlerin yanında yer alan Mersin Büyükşehir Belediyesi, öğrenim yardımlarıyla da gençlerin yüzünü güldürdü. 6 bin 225 lisans öğrencisinin hesabına 1 milyon 245 bin lira yatırıldı.

22 MAYIS 2022’de TARSUS

MERSİN VALİSİ ALİ HAMZA PEHLİVAN’IN GÖREVE BAŞLAMA MESAJI;

 “MERHABA MERSİN”

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan dün Göreve Başladı. Pehlivan ‘’12.05.2022 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Mersin Valisi olarak atanmış olduğum görevime başlamış bulunmaktayım. Öncelikle, tensipleriyle bu güzel şehre hizmet etme görevini şahsıma tevdi eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya şükranlarımı sunuyorum’’ dedi.

………….OOO…………

TARSUS’TA KUŞ’A KURTARMA

Tarsus’ta beş katlı apartmanın havalandırma bölümünde sıkışan kuş kurtarıldı.Tarsus‘ta  5 katlı apartmanın havalandırma bölümünde sıkışan kuş itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı

………….OOO…………

MAVİ RÜYALAR KONSERİ YAPILDI

Tarsus Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikler ile Gençlik ve Spor Bayramı coşkusu 21 Mayıs’ta da devam etti.. Mavi Rüyalar Konseri dün  saat 16.00’da, Akbal Müzik Topluluğu 17.30’da, Şehit Halil Özdemir Fen Lisesi Müzik Topluluğu 19.00’da vatandaşlarla buluştu.. Etkinlikler DJ Hüseyin Çınar ile Holi Parti ile taçlandı.. Tüm konserler Büminhan Temizkan Parkı’nda yapıldı.

………….OOO…………

YENİ DEVLET HASTANESİNE YENİ MR CİHAZI

Tarsus’ta yakında hizmete girecek olan 650 yataklı yeni Devlet Hastanesine yeni MR cihazı geldi, cihaz hizmet vermeye başladı.

………….OOO…………

ÖZEL TARSUS HASTANESİ YAKINDA AÇILACAK

Tarsus’ta devletin hastaneleri gibi bazı özel hastanelerde var.. Mesela ÖMER SAYAR ismi kimselere yabancı değil. Ömer bey kendi adına yıllar önce bir hastane kurmuştu. Birkaç yıldır burası kapalı…  Ancak bir yılı aşkındır burada tadilatlar yapılıyor. Özel  Dr. Ömer Sayar Hastanesinin yerine yeni bir hastane  yakında açılacak.

………….OOO…………

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, TOPÇU MAHALLESİ YOLUNDA YAŞANAN SIKINTILARI ORTADAN KALDIRDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yol yapım, onarım ve bakım ekipleri, havaların ısınmasıyla birlikte bağlı mahalle yollarında sathi asfalt kaplama çalışmalarını hızlandırdı. Ekipler, Tarsus’a bağlı Topçu Mahallesi’ni, Özlüce ve Yenice Mahallelerine bağlayan 7.5 kilometre uzunluğunda ki yolu, çift kat sathi asfalt ile kapladı..

………….OOO…………

İÇEL İDMAN YURDU’NUN TARAFTARI ANKARAYA TAŞINACAK

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; 23 Mayıs Pazartesi günü saat 20.00’da Ankara’da Fethiyespor ile karşılaşacak İçel İdman Yurdu’nun taraftarına, otobüs ve maç bileti desteğinde bulunacaklarını söyledi.

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

YAKUP BONCUK-MEDYAD 2. BAŞKANI

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

Benzer Haberler