FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 14 Kasım 2021 357 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 8-9-10-11-12-13-14 KASIM 2021’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım.

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

8-9-10-11-12-13-14 KASIM 2021’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım.

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus ‘tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

8 KASIM 2021’de TARSUS

BAŞKAN BOZDOĞAN; “DOĞRULARI HALKIMA AÇIKLAYACAĞIM”.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, kendisinden önceki belediye başkanı döneminde kentsel dönüşüm ve asfalt için 38 milyon TL kredi çekildiğini belirterek “Kentsel dönüşüm yapılmadı mı? Yapılmadı. Asfalt ve parke için harcanan para ise toplamda 2 milyon TL. Peki geri kalan 36 milyon nerede? Meclis üyelerine gelin birlikte araştıralım dedim. Maalesef bu yapılmıyor. Bu halkın parası” dedi.

…………OOO………..

MERAL ve Vahap SEÇER Çifti, TARSUS GENÇLİK KAMPINDA HALK GÜNÜ ETKİNLİĞİ’ne KATILDI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus Gençlik Kampında her cumartesi düzenlenen ‘Halk Günü Etkinliği’ne katılarak, kadınlar, çocuklar ve aileleri ile dolu dolu bir gün geçirdi. Başkan Seçer, Tarsus Gençlik Kampının kapısının herkese açık olduğunu vurguladı.

…………OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ DR. ERDİNÇ ŞAHİN GENÇLİK MERKEZİ EN İYİ NARKOTİK POLİSİ ANNE!..

İçişleri Bakanlığı’nın Emniyet Genel Müdürlüğü ile birlikte hayata geçirdiği çocukların ve gençlerin uyuşturucu kullanmasının önüne geçmek için anne duyarlılığından faydalanmayı amaç edinen ‘En İyi Narkotik Polisi Anne’ projesi kapsamında 10 KASIM GÜNÜ Dr. Erdinç Şahin Gençlik Merkezi’nde düzenlediğimiz programımıza tüm kadınlarımızı ve annelerimizi bekliyoruz.

…………OOO………..

TARSUS’TA CUMA BULUŞMALARI

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, Cuma Buluşmaları kapsamında ziyaretler yaptı. Otcu, Kavaklı Mahallesi’nde ikamet eden bazı vatandaşlar ile Şehit Piyade Er Mesut ÇİFTÇİ’nin Şehitler Tepesi Mahallesi’nde ikamet eden anne ve babasını ziyaret etti.

…………OOO………..

OTCU AİLE DESTEK MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, Kavaklı Mahallesi’nde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde kurulup faaliyete geçen Aile Destek Merkezini ziyaret ederek yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı, Merkezde bulunan kursiyerlerle görüştü.

…………OOO………..

TARSUS TEM’DE KAZA. 5 YARALI

Tarsus ‘ta dün  meydana gelen kazada aynı araçta bulunan 5 kişi yaralandı. Kaza, TEM Otoyolu Kavşaklar mevki Tarsus – Pozantı istikametinde meydana geldi.

………OOO………..

TARSUSLU FİLENİN SULTANLARI SERİYE TAKTI:3-0

HABER: (FIRAT MAKTAY)  –   Türkiye Kadınlar  Voleybol 2. Ligi ekiplerinden Tarsus Belediyesi Spor,  sahasında konuk ettiği Mersin İhtisas Spor Kulübü’nü set vermeden 3-0 mağlup etti.

………OOO………..

BASKETTE URLA’YI YENDİK

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol takımımız Galip geldi.. Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol takımı,  İzmir Urla Belediyespor’u 73-72 yendi. Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol takımımızı tebrik ediyoruz.

………OOO………..

9 KASIM 2021’de TARSUS

ATATÜRK’Ü ANMA PROGRAMI BUGÜN BAŞLIYOR

10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı gereği bugün Tarsus’ta bazı etkinlikler yapılacak. Bugün  Tarsus belediyesinde Atatürk resimleri sergisi açılacak. Birde konferans düzenlenecek. Konferansta  Hikmet Öz, Halil Atılgan ve  Ethem Çalışkan konuşacak. Bugün Şehit İshak okulu Esra Şemsi toplantı salonunda saat 14.00 de ise Atatürk’ün sevdiği şarkıları sanatçı Dilek Türkan seslendirecek.

…………OOO………..

TARSUS KAYMAKAMI KADİR SERTEL OTCU’NUN ZİYARETLERİ

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU dün bazı odaları ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti. Otcu, , Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat KAYA, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ruhi KOÇAK ve Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı’yı ziyaret ederek istişarelerde bulundu.

…………OOO………..

YENİ HÜKÜMET KONAĞI İNŞAATINDA İNCELEME

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, yapım çalışmaları devam eden Yeni Hükümet Konağı inşaatında incelemelerde bulundu.

…………OOO………..

ÇAVDARLI MAHALLESİ KAVŞAĞI ÜZERİNDE ARAÇ YANGINI

Tarsus – Çamlıyayla yolu Çavdarlı Mahallesi kavşağı üzerinde  bir araç yandı. Boş bir arazide park halindeki 33 NYY 95xx  plakalı hafif ticari araç gece vakti yanmaya başladı. Çevredekilerin korkulu bakışları arasında küle dönen aracın neden yandığı ve kime ait olduğu tespit edilemedi. Araştırma sürüyor.

…………OOO………..

2022 YILI YATIRIM POLİTİKALARIMIZIN TAKVİMİ İÇİN TOPLANTI

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ‘’2022 yılı yatırım politikalarımızın takvimi ve planlaması konularını görüştüğümüz Başkan Yardımcıları toplantımızı gerçekleştirdik. 2022 yılında kent merkezimize kazandıracağımız tesislerimizin lansmanını, yakında halkımızın huzurunda paylaşıma sunacağız. Her şey, kadim kentimiz  Tarsus için…’’ dedi.

…………OOO………..

SATRANÇ FEDERASYONUNDA TEKRAR GÜLKIZ TULAY SEÇİLDİ

‘Türkiye Satranç Federasyonu’’nun ilk Kadın Başkanı Tarsuslu Gülkız Tulay güven tazeledi.

…………OOO………..

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, TARSUS’A MODERN BİR YAYA ÜST GEÇİDİ KAZANDIRDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi,  kısa süre önce Tarsus’ta Atatürk Caddesi üzerinde bulunan ve altından demiryolu hatlarının geçtiği Sunay Atilla Üst Geçidi’nin yanına yeni bir yaya üst geçit projesi başlatmıştı. Ekiplerin hızlı çalışmasıyla tamamlanan asansörlü ve merdivenli üst geçit vatandaşların kullanımına açıldı.

…………OOO………..

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ŞEHİR TİYATROSU PERDELERİNİ AÇTI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, “Gökkuşağının Altında” isimli çocuk oyununun prömiyeri ile yeni sezonu açtı.

…………OOO………

TİY OLAĞANÜSTÜ KONGRE İÇİN HAZIRLIKLARA BAŞLADI

 Tarsus İdmanyurdu’nda olağanüstü kongre kararı alınmasından sonra  hazırlıklara başlandı. 7 Aralık 2021 günü olağanüstü kongreye gidecek olan 98 yıllık TİY, ilk kongrede çoğunluk sağlanamaması durumunda  ikinci toplantıyı 14 Aralık tarihinde yapacak. İş adamı Şahin Kırbıyık’ın aday olup olmayacağı ise belli değil.

……….ooo………..

KURŞUN MÜHÜRLER IŞIĞINDA TARSUS’TA TİCARET’’ SERGİSİ DEVAM  EDİYOR

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odasının desteği ile Kurşun Mühürler Işığında Tarsus’ta Ticaret’’ Sergisi açıldı. Bu ilginç sergi Tarsus Müzesi’nde sanat severlerle buluştu. Sergilenen eserlerle ziyaretçilerinin ilgisini çeken sergi, 2 Aralık 2021 tarihine kadar açık kalacak.

10 KASIM 2021’de TARSUS

TARSUS’TA  ATATÜRK’Ü ANMA PROGRAMI

10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı gereği bugün Tarsus’ta onlarca etkinlikler yapılıyor. Bugün saat 08.45’de anıta çelenk konuldu. Saat 09.05 de sirenler çalacak ve Atamızı saygıyla andık. Dün  başlayan etkinliklerde Tarsus Belediyesinde Atatürk Resimleri sergisi açıldı. Birde konferans düzenlendi. Konferansta Tarsuslu sanatçılarımız Halil Atılgan ve  Ethem Çalışkan konuştu. Şehit İshak Okulu Esra Şemsi toplantı salonunda saat 14.00 de ise Atatürk’ün sevdiği şarkıları sanatçı Dilek Türkan seslendirdi. Okullarda etkinlikler devam ediyor. Ankara’dan gelen medya haberlerinde milletimizin akın akın ANITKABİR’e ATAMIZI ziyaretleri devam ediyor…

…………OOO………..

TARSUSLULAR, ATATÜRK’E SAYGILARINI GÖSTERMEK İÇİN O ÇİÇEĞE ATATÜRK ÇİÇEĞİ ADINI VERMİŞLERDİ

Mustafa Kemal Atatürk, Hatay sorunuyla yakından ilgilendiği dönemde, 19 Kasım 1937 günü Mersin üzerinden Adana’ya geçer. O yolculuk sırasında Gazi, Tarsus’a da uğrar. Tarsus Parkı’nı gezdikten sonra havuz başında kahvesini içen Atatürk, ilk kez gördüğü ve çok beğendiği kırmızı yaprakları olan çiçeğin ismini sorar. Ve çiçeğin adı Atatürk Çiçeği konur.

…………OOO………..

 TARSUS’TA  BELEDİYENİN SOSYAL TESİSLERİNE ATATÜRK ÇİÇEKLERİ EKİLDİ

Tarsus Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 83.yılında çeşitli etkinliklerle anıyor. Etkinlikler kapsamında belediye sosyal tesisleri içinde bir alana Atatürk çiçekleri ekildi.

…………OOO………..

TARSUS’TA YARALAMALI KAZA

Pazar alışverişinden dönen kadına özel  otobüs çarptı. Kaza, saat 13.00 sıralarında Tarsus Öğretmenler Mahallesi 1907. Sokak’ta meydana geldi.

…………OOO………..

KARAÇOR, TARSUS BELEDİYESİ MEHMET BAL SANAT GALERİSİNDE SERGİSİ DEVAM EDİYOR

Tarsuslu ressam, yazar ve şair sanatçı Mehmet KARAÇOR, Tarsus Belediyesi Mehmet Bal Sanat Galerisinde sergi açtı. Mehmet KARAÇOR’un çok sayıda eserinin yer aldığı sergi 13 Kasım tarihine kadar devam edecek. Sergi mesai saatleri içinde ücretsiz olarak gezilebilir.

…………OOO………..

KADRİ ŞAR URUL HAYATINI KAYBETTİ

Tarsus Folklör Araştırma Derneği Üyesi Sanatçı Kadri Şar Urul, Önceki Gün Geçirdiği Kalp Krizi Sonrasında  Yaşamını Kaybetti.

…………OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ ULUSLARARASI TARIM ÇALIŞTAYI YARIN BAŞLIYOR

Tarsus Belediyesi Cumhuriyet’in 100. Yılına doğru ülkemizin sosyo-ekonomik yapısının ana temellerinden biri olan tarım konusunda çiftçi odaklı uluslararası tarım çalıştayı düzenliyor.

………….OOO…………..

TÜM EMEKLİLER ANKARA’DA ANITKABİR’İ  ZİYARET ETTİ

Tüm Emek-Der  Tarsus Şubesi Başkan ve Üyeleri  10 Kasım Atatürk’ü anma programı öncesi Ankara’ya giderek  Atayı andı.

………….OOO…………..

AKD TARSUS ŞUBESİNDEN TEŞEKKÜR

Alevi Kültür Dernekleri Tarsus şubesinin 4. olağan genel kurul toplantısı yapıldı.. Mevcut Başkan Erdal Turgut tekrar güvenoyu alarak başkanlığa yeniden seçildi. Turgut üyelere teşekkür etti.

………….OOO…………..

TARSUSLU  ETEM HOCA’YA BAKANLIKTAN ÖDÜL

Tarsuslu sanatçımız Etem Çalışkan (93) Cumhurbaşkanlığı 2021 Kültür ve Sanat Büyük Ödülüne layık görüldü. Türkiye’nin en önemli kaligrafi (hat) sanatkarlarından olan Tarsuslu hemşehrimiz  ünlü Gazeteci-Ressam ve Hattat Etem Çalışkan Cumhurbaşkanlığı 2021 Kültür ve Sanat Büyük Ödülüne layık görüldü.

…………ooo…………

MADDE BAĞIMLILIĞINA HAYIR DE!..’

İçişleri Bakanlığı’nın Emniyet Genel Müdürlüğü ile birlikte hayata geçirdiği çocukların ve gençlerin uyuşturucu kullanmasının önüne geçmek için anne duyarlılığından faydalanmayı amaç edinen ‘En İyi Narkotik Polisi Anne’ projesi kapsamında Dr. Erdinç Şahin Gençlik Merkezi’nde bugün düzenlenen programımıza tüm kadınlarımızı ve annelerimizi bekliyoruz.

…………OOO………..

TİY , BUGÜN  KARACABEY İLE OYNUYOR

TFF 2. lig beyaz grupta mücadele eden Tarsus İdmanyurdu’nun 2021-2022 sezonu maçları devam ediyor. TİY bugün deplasmanda Karacabeyspor ile karşılaşacak.

…………OOO………..

11 KASIM 2021’de TARSUS

83 YIL ÖNCE ARAMIZDAN AYRILAN ATAMIZ, TARSUS’TA SAYGI VE MİNNETLE ANILDI

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 83. yılında tüm yurtta olduğu gibi Tarsus’ta da saygı ve minnetle anıldı.Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Atatürk’ün ebediyete intikalinin 83. yıldönümü münasebetiyle Tarsus Kaymakamlığı tarafından düzenlenen çelenk sunma ve anma programına protokol üyeleri ile katılım sağladı.

…………..ooo……………

TARSUS TA NUTUK KİTABI DAĞITIMI

Tarsus Belediyesi  Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün  ölümünün 83’üncü yılında Tarsus’ta  belediyeye gelen vatandaşlara Nutuk kitabı hediye etti.

…………..ooo……………

BOZDOĞAN “ATAMIZIN FİKİRLERİNİ VE ESERLERİNİ İLELEBET KORUYACAĞIZ”.

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Atatürk’ün fikirleri ve ilkeleri ışığında gittiklerini belirterek, “Atamızın bize bıraktığı cennet vatanı, fikirlerini ve eserlerini, gösterdiği hedeften şaşmadan her zaman koruyup kollayacağız. “ dedi.

…………..ooo……………

TARSUS’TA SAMANLIKTA YANGIN

Tarsus’ta  samanlıkta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.

………….ooo……………

TARSUS CHP’DEN ATATÜRK ANITINA 10 KASIM ÇELENGİ

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, 10 Kasım dolayısıyla Atatürk Anıtına çelenk bıraktı, saygı duruşunda bulundu.

………….ooo……………

TARSUS İSMİNİ ALAN KANATLI UÇAN AT HEDİYESİ

 Başkan  Vahap Seçer, Çekya Güney Moravya Bölgesi Valisi Jan Grolich ile bir araya geldi. Başkan Vahap  Seçer, heyete günün anısına, mitolojide geçen ve Tarsus’un ismini almasında önem taşıyan Pegasus (kanatlı uçan at) figürlü tablo hediye etti.

………….ooo……………

TARSUS CHP, ATAMIZ İÇİN  KURAN OKUTTU

Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk için Tarsus’ta dualar okundu. Tarsus CHP ilçe teşkilatından yapılan açıklama şöyle. “Ebediyete intikalinin 83. Yıldönümünde Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Aziz Şehitlerimizi dualar ile anıyoruz”. 10 Kasım 2021 Çarşamba  saat 18.30 da- Kuran-ı Kerim Tilaveti Şehitler Camiinde yapıldı’’.

………….ooo……………

TARIM ÇALIŞTAYI BUGÜN BAŞLIYOR

Tarsus Belediyesi Uluslar arası Tarım Çalıştayı bugün başlıyor. 11 ve 12 Kasım günleri yapılacak olan  Tarım Çalıştayına tüm çiftçilerimiz davetlidir. Çalıştay Tarsus Belediyesi Meclis Salonunda yapılacak.

………….ooo……………

TARSUS İDMANYURDU, RAKİBİNİ 2-1 MAĞLUP ETTİ

Liğde 12. Hafta maçında Tarsus İdmanyurdu, deplasmanda  rakibi Bursa Karacabeyi 2-1 yendi. TFF 2. Lig Beyaz Grubun 11. Haftasında  Tarsus İdmanyurdu,  Eskişehir’i yendikten sonra dünde Karacabeyi yendi.

12 KASIM 2021’de TARSUS

TARSUS ULUSLARARASI TARIM ÇALIŞTAYI 3. OTURUMUNA CHP PM Üyesi Orhan SARIBAL Katıldı. Tarımla ilgili CHP Politikalarını ve Çalışmaları Anlattı.

Tarımda neler yapılması gerektiğine değindi. Türkiye tarım ve hayvancılık üretiminde yeniden güçlenmelidir dedi. 

MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap SEÇER; “TARIM HER ŞEYDEN ÖNEMLİ” dedi.

Başkan Vahap Seçer, Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen “Cumhuriyetimizin 100. Yılına Doğru Tarım” konulu “Uluslararası Tarım Çalıştayı”na katıldı. Seçer, pandemi ile birlikte tarımın öneminin daha iyi anlaşıldığını vurguladı.

…………OOO………..

KADINLARIN TARIMDAKİ YERİ ÖNEMLİ

Tarsus Emekçi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Döne Çolak ise tarımın içerisinde olduğunu söyleyerek, “Köy yaşamı ve tarımın, bir kentin temiz gıdaya ulaşımı için önemli bir unsur olduğunu savunuyorum. Bir de üretimin her aşamasında pozitif ayrımcılık yapıp kadınlarımızı dâhil edebildiysek ne mutlu bize” dedi. Çiftçi Hakan Şahin ise üretimde yaşadıkları ekonomik sıkıntılara değindi.

…………OOO………..

BÜYÜKŞEHİR YENİCE KURS MERKEZİ, KIRSAL MAHALLE OKULLARINDA REHBERLİK HİZMETİ SUNUYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Başkan Vahap Seçer’in eğitime verdiği önem doğrultusunda 8. sınıfta okuyan ve Liselere Giriş Sınavı’na (LGS) hazırlanan öğrenciler için ilk kez Tarsus’a bağlı Yenice Mahallesi’nde açtığı kurs merkezi, yeni eğitim döneminde de çalışmalarına devam ediyor.

…………OOO………..

ULUSLARARASI TARIM ÇALIŞTAYINDA İKİNCİ GÜN

Dün başlayan Tarsus Tarım Çalıştayının 4. oturumunun gerçekleşeceği ikinci gün bugün sabah saat 09.30 da başlayacak. Belediye meclis salonunda yapılan çalıştayda bugün Biyoçeşitlilik,turunçgiller, zeytin, sert çekirdekli ürünler, bağcılık meyve ağaçlarında görülen hastalıklar ve virüsler konuları ele alınacak

…………OOO………..

 TSD’YE İYİ PARTİDEN ZİYARET

İyi Parti Kadın Kolları yöneticileri Türkiye Sakatlar Derneği Tarsus şubesini ziyaret etti. Başkan Ali Çelik partililere teşekkür etti.

…………OOO……….

ÖZEL HASTANEDEN ENGELLİLERE İNDİRİM

Tarsus Medikal Park Hastanesi ve Tarsus Engelliler Platformu muayene ücretlerde %25 indirim yapılması konusunda protokol imzalandı. Tarsus Engelliler Platformu Bünyesinde

…………OOO………..

JANDARMADAN SİBER DOLANDIRICILARA ŞAFAK OPERASYONU

Tarsus dahil, Mersin’de bilişim sistemlerini kullanarak dolandırıcılık yapan suç örgütüne eş zamanlı operasyon yapıldı. Toroslar, Akdeniz, Yenişehir Mezitli ve Tarsus’ta  belirlenen adreslere yapılan operasyonda 15 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

…………OOO………..

TARIMDA BUDAMA İŞÇİ YEVMİYE  TABAN ÜCRETİ BELLİ OLDU

Tarsus’ta  toplanan ücret tespit komisyonu, tarımda budama işçi yevmiye  taban ücretini net 115  lira olarak belirledi. Tarsus Ziraat Odası’ndan yapılan açıklamada başkan Veyis Avcı başkanlığında  toplanan ücret tespit komisyonu toplantısında, 2020-2021 yılı budama işçi yevmiyesi ele alındı. Toplantıda yevmiye taban ücreti net 115 lira olarak belirlendi.

…………OOO………..

TARSUS’TA FİDAN DİKİMİ

Tarsus’ta bugün Karabucak ormanına fidan dikimi etkinliği yapıldı. Tarsus Kaymakamlığından yapılan açıklamada  11 Kasım günü saat 09.00’da Karabucak Bölgesinde bir etkinlik düzenlendi, Törende fidan dikimi gerçekleştirildi… 84 milyon için üçer fidan adını taşıyan etkinlik toplam 252 milyon fidan dikiminin yurt genelinde yapılması bekleniyor.

13 KASIM 2021’de TARSUS

2 GÜN SÜREN Tarsus Belediyesi 1. ULUSLARARASI TARIM ÇALIŞTAYI’NA CHP PM Üyesi Gökhan GÜNAYDIN, Ovacık Belediye Başkanı Mustafa SARIGÜL ve Mezitli Belediye Başkanı Neşet TARHAN katıldılar.

Katılım sağlayan belediye başkanları konuşma yapıp tarımın önemini anlattılar. CHP PM Üyesi Gökhan GÜNAYDIN CHP Tarım Politikalarını, istatik bilgilerini ve çiftçilerimizin ekonomik sıkıntılarını anlattı. Yapılması gereken projelerden bahsetti.

…………OOO………..

TARSUSLU  SÖZLEŞMELİ ER GÖZ YAŞLARI ARASINDA TOPRAĞA VERDİ

Suriye sınırında, Hatay’a yakın üs bölgesinde görev yaptığı sırada kalp krizi geçiren ve tedavi gördüğü hastanede vefat eden Topçu Sözleşmeli Er Celal Esen (21), öğle namazının ardından memleketi Mersin’in Tarsus ilçesinde düzenlenen törenden sonra baba ocağı olan İncirlikuyu mezarlığında toprağa verildi.

…………OOO………..

DÜĞÜNDE KAVGA

Tarsus’ta evlenen bir çiftin yakınları arasında çıkan kavga polis tarafından önlendi. Olay düğün salonunun güvenlik kamerasına yansıdı.

…………OOO………..

2 GÜN SÜREN Tarsus Belediyesi 1. ULUSLARARASI TARIM ÇALIŞTAYIMIZ SONA ERDİ

Ülkemizin çeşitli bölgelerinden gelen ve kendi alanlarında önde gelen akademisyenlerin, uzmanların ve üreticilerin katılım sağladığı, Uluslararası Tarım Çalıştayımız sona erdi. Başkan Haluk Bozdoğan  ‘’Çalıştay boyunca katkı sunan tüm değerli misafirlerimize,akademisyenlere, uzmanlara ve üreticilerimize teşekkür ediyoruz.’’ Dedi.

…………OOO………..

YENİ HÜKÜMET KONAĞI İNŞAATINDA İNCELEME

Mersin Milletvekili Ali Cumhur TAŞKIN Dün Tarsus’a geldi. Asker cenazesi törenine katılan  milletvekili Taşkın  daha sonra Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU’yu ziyaret etti.Otcu ile  daha sonra yapımı devam eden Yeni Hükümet Konağı inşaatında incelemelerde bulunan Taşkın hemşehrileri ile hasret giderdi

…………OOO………..

TARSUS OSB TOPLANTISI

Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Kasım ayı Olağan Yönetim Kurulu ve Müteşebbis Heyet Toplantısı dün yapıldı. Tarsus OSB toplantısı  Mersin Valisi Ali İhsan Su başkanlığında gerçekleştirildi.

……….ooo………..

TİY İÇİN 2 BAŞKAN TEKRAR ANLAŞTI

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ile Kırbıyık Holding Sahibi iş insanı Şahin Kırbıyık ile Tarsus idman Yurdu’nun başarısı için bir kez daha el sıkıştı.

14 KASIM 2021’de TARSUS 

DOĞA PARKINDA TADİLAT SÜRÜYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi bünyesinde bulunan Tarsus Doğa Parkı’nda yenileme çalışmaları sürüyor. Çalışmalar kapsamında Doğa Parkı 23 Kasım’a kadar kapalı kalacak. Giriş kapısı yenileniyor, kafeterya yapılıyor
…………OOO………..

CHP Yenişehir Meclis Üyesi HAYDAR ÖZDEMİR, ALEVİ KÜLTÜR DERNEKLERİ̇ MERSİN ŞUBESİNE BAŞKAN  ADAYI

Tarsusluların yakından tanıdığı  Haydar ÖZDEMİR, Alevi Kültür Dernekleri̇ Mersin Şubesi-Mersin Cemevi başkanlığına aday oldu. Alevi Kültür Dernekleri̇ Mersin Şubesi-Mersin Cemevi  Başkan Adayı Haydar  Özdemir ‘’21 Kasım 2021 pazar günü yapılacak olan Mersin Cemevi seçimleriyle ilgili; Üyelerimiz Mersin Cemevi’nden aranarak, 21 Kasım 2021 pazar günü yapılacak olan seçim hatırlatması olağandır’’ dedi.

…………OOO………..

TARSUS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ ŞANTİYEYE DÖNDÜ

Tarsus Organize Sanayi Bölgesi şantiye sinde inceleme yapıldı.Tarsus Organize Sanayi Bölgesi şantiye binasında gerçekleştirilen toplantıya, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Tarsus OSB Başkan Vekili H. Ruhi Koçak, Tarsus OSB Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Kaya, AyhanTerban, Abdulkadir Filiz ve müteşebbis heyet üyeleri katıldı.
…………OOO………..

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ÇAMLIYAYLA’NIN DÖRT BİR NOKTASINDA YOL İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin Çamlıyayla’daki yol yapım ve bakım çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

…………OOO………..

 TARSUS’TAN ULUSALA BAKIŞ VE ATATÜRKÇÜLÜK KONULU  SÖYLEŞİ  YAPILDI

Tarsus CHP’nin düzenlediği ve  Prof. Dr. İhsan Kamalak’ın konuşmacı olarak katıldığı Tarsus’tan ulusala bakış ve Atatürkçülük  ve oysal demokrasi konulu  Söyleşi  yapıldı. Ayrıca 18.00’de Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği Topluluğu’nun sahne aldığı Konser programlarımız Tarsus Belediyesi Nikah Salonu’nda gerçekleştirildi.

…………OOO………..

ÜRETİCİ KADINLAR, ZEYTİN VE ZEYTİNDEN ÜRETTİKLERİ ÜRÜNLERİ SATIŞA SUNDU

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Yoğurt Pazarı’nda ilk kez “Üretici Kadın Stantları Zeytin Pazarı” kurdu. Zeytin, zeytinyağı, sabun ve zeytin fideleri gibi ürünleri satışa sunan kadınlar, emeklerini ekonomik kazanca dönüştürdü.  Sergiye Tarsuslu kadın üreticilerde katıldı.

…………OOO………..

TİY FANATİK BİR TARAFTARINI KAYBETTİ

Tarsus İdman Yurdun sevilen isimlerinden ömrünü Tarsus İdman Yurduna adamış olan, yumurtacı lakaplı (Necati Pekmezkan- Sakallı Necati) hakkın rahmetine kavuştu. Merhuma Allah’tan Rahmet Ailesine ve Sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

…………OOO………..

TARSUS İDMANYURDU BUGÜN ŞANLIURFA’YI KONUK EDECEK

TFF 2. Ligde  temsilcimiz  Tarsus idmanyurdu bugün Ş. Urfa’yı konuk edecek. Tarsus şehir stadındaki maç saat 13.00 de başlayacak.

Yakup BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

Yakup BONCUK

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi