FLAŞ HABER:
Ana Sayfa TARSUS MEKTUBU 19 Haziran 2022 187 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 13-14-15-16-17-18-19 HAZİRAN 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

13-14-15-16-17-18-19 HAZİRAN 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus’tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

13 HAZİRAN 2022’de TARSUS

SİCİL BUGÜN NORMAL HİZMETE GEÇİYOR

Tarsus’ta eski Maliye binasına çıkışta oradaki Sicil Bürosunun haftanın 3 günü kapatılması tepki yarattı. Yanlış düzeltildi… Daha önce haftada  her gün açık olan Sicil bürosu şu sıralar iki gün açık diğer günler kapalı olunca gelen esnaf  tepki gösterdi.

Tarsus’ta MESOB Başkanı Talat Dinçer’in talimatı ile 13.06.2022 tarihinden itibaren normale dönülüyor.

………….OOO…………

TARSUS MÜFTÜSÜ ALİ CAN’DAN ARGUN’A KARŞILAMA

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı  Doçent Dr. Sn Selim ARGUN dün  Mersin’e geldi. Tarsus Müftüsü Ali Can, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı  Doçent Dr. Sn Selim ARGUN Hocayı  Mersin’de karşıladı. Çalışmaları hakkında bilgi verdi.

………….OOO…………

OPERASYON SONUCU 26 TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUBU  GÖZALTINA ALINDI

Mersin’de Terör örgütünün şehir yapılanması içerisinde olan ve sık sık örgüte müzahir yayın organları üzerinden kaos ve korku oluşturmak maksadıyla ülke genelinde meydana gelen orman yangınları, kundaklama ve sabotaj türü eylemleri gerçekleştirdiğini açıklayan ve kamuoyunda Ateşin Çocukları olarak bilinen oluşuma karşı geniş çaplı operasyon yapıldı.

………….OOO…………

TARSUS ADD VE EĞİTİM İŞ SENDİKASI PİKNİK ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

Atatürkçü Düşünce Derneği Tarsus şubesi ile Eğitim İş Sendikası Tarsus şubesi barajda ortaklaşa Yaza Merhaba Özgürlük ve Dayanışma etkinliği düzenledi.

………….OOO…………

KURNAZ : ‘’SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLERİ İÇİNDE İYİLEŞTİRME YAPILMALI’’.

Türkiye Emekliler Derneği Genel Mali Sekreteri ve Tarsus Şube Başkanı Ömer Kurnaz, 2022 yılı emeklilerimizin için en zor dönem olduğuna dikkat çekti. Kurnaz ‘’bütün  emekli aylıklarındaki yetersizliklere ve eşitsizliklere çözüm getirilmeli. Emeklilerin sahipsiz olmadığını ve Dernek olarak haklarını aramada mücadele vermekteyiz’’ dedi.

………….OOO…………

65 ÖĞRENCİ, BÜYÜKŞEHİR’İN SİNEMA ETKİNLİĞİNDE KEYİFLİ BİR GÜN GEÇİRDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Sayapark Alışveriş Merkezi (AVM) iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte, kent merkezine getirilen Çamlıyayla ilçesi Sebil Şehit Mustafa Oğuz Ortaokulu öğrencileri ‘Ejderham ve Ben’ animasyon filmini izledi.

………….OOO…………

TARSUS’TA KAZA, 3 YARALI

 Tarsus’ta dün 3 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 3 kişi yaralandı.Tarsus-Pozantı Otoyolu Çamalan denetim istasyonu yakınlarında 33 V 920x, 01 SD 362x ve 31 ADN 207x plakalı otomobiller çarpıştı.Kazada 33 V 920x plakalı aracın sürücüsü M.A.A. yanında bulunan M.A. ile 01 SD 362 plakalı araç sürücüsü M.Ö. yaralandı. Olay yerine sağlık, AFAD, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Araçtan çıkartılan yaralılar, Tarsus Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

………….OOO…………

 KADINLARA ÜCRETSİZ BİSİKLET KURSU

Tarsus  Kent meclisi Bisiklet Topluluğu TABİT kadınlara ücretsiz bisiklet kursu verdi.. Geçtiğimiz yıllarda da yapılan kadınlara bisiklet  eğitimine pandemi nedeniyle ara verilmişti.

14 HAZİRAN 2022’de TARSUS

DEVLET HASTANESİ (ESKİ SSK) BAHÇESİNDE OLAY

Tarsus Devlet Hastanesi (eski SSK) bahçesinde olaylı gün. Silahların patladığı olayda 2 kişi yaralandı. Morg önündeki olayda ZD adlı kişi FY ve AT adlı kişilerle tartıştı. Kavga büyürken silahlar patladı ve FY ile AT adlı kişiler yaralandı. Polis ZD adlı zanlıyı gözaltına aldı. Yaralıların hayati tehlikesi bulunmuyor.

………….OOO…………

TARSUS BELEDİYE BAŞKANI Dr. HALUK BOZDOĞAN CANLI YAYINDA..

Tarsus Belediye başkanı Haluk Bozdoğan bugün  canlı yayında konuşacak. Haluk Bozdoğan bugün (14.6.22)  saat..17.00 de  İçel TV, Kanal 33 ve   SUN TV de  ortak canlı yayında Mersinli gazetecilerin sorularını cevaplayacak. Belediye başkanı Haluk Bozdoğan   hizmetlerini ve yapacağı projeleri anlatacak.

………….OOO…………

ARATOS DERGİSİ İZMİR’DE KLAROS FELSEFE FESTİVALİ’NDE

Felsefenin toplumsallaşması yönündeki çabaları ile bilinen gazeteci Uğur Pişmanlık ve Aratos Felsefe Dergisinin çabaları Tarsus dışında da sürüyor. Aratos dergisi bünyesinde, Türkiye’nin çeşitli kentlerinde kurduğu biri de 28. olarak İzmir’in Menderes ilçesinde Klaros Felsefe Akademisi adıyla kurulmuştu. Kısa sürede kurumsallaşarak Klaros Felsefe Derneği olan akademi ile Menderes Belediyesi ortaklaşa “Klaros Kehanet ve Felsefe Festivali” düzenliyorlar

………….OOO…………

TENİSTE TARSUS’UN BAŞARISI

Tarsus’ta Tenise ilgi artarken Tarsuslu tenisçilerin de katıldıkları turnuvalarda elde ettikleri başarılar artıyor. Tarsus Tenis Kulübü alt yapı oyuncusu Alp Kemal Aksoy 16 yaş milli takım seçmelerine katıldı. Başarılı olan sporcumuz klasmanda 4. oldu. Alp’i ailesini ve emeği geçen hocalarını tebrik ediyoruz.

………….OOO…………

TEŞEKKÜRLER  VAHAP SEÇER

Tarsus Kasım Ekenler Bulvarı 100. Yıl Hemzemin geçidi elden geçirildi.. Tesviyesi ve asfaltlama işlemi yapıldı. Başkan Vahap Seçer ve ekibine teşekkürler..

………….OOO…………

11-12 HAZİRAN TKKP 28. DÖNEM GENEL KURUL TOPLANTISI YAPILDI.

Üyesi olduğumuz Türkiye Kent Konseyleri Platformu (TKKP) 28.Dönem Genel Kurulunu 11-12 Haziran 2022 tarihinde Adana Kent Konseyi ve Adana Büyükşehir Belediyesi  ev sahipliğinde Adana’da  yaptı. Gerçekleşen kurula;  Tarsus Kent Konseyi Başkanımız Reşit TOK ve Genel Sekreterimiz Remzi KARABULUT katıldılar. Toplantının ilk gününde “Yerelde Sürdürülebilir Kalkınma ve Sosyal/Dayanışma Ekonomisi” Sempozyumunun konuşmacıları konunun farklı boyutlarına değindiler.

………….OOO…………

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERE  PROGRAMI DÜZENLEDİ ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER TARSUS’TA BİR ARAYA GELDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği gezi programında şehit aileleri ve gaziler Tarsus’ta bir araya geldi. Mersin ve Adana’dan katılımın olduğu program, Tarsus Şehitliği ile başladı. Aileler ardından Nusret Mayın Gemisi Eshab-ı Kehf, Tarsus Şelalesi ve Tarsus Doğa Parkı’nı gezdi.

.………….OOO…………

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, ÇAMLIYAYLA’NIN YÜKSEKLERİNDE KAR TEMİZLİK ÇALIŞMASINI SÜRDÜRÜYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarının gelmesi ile birlikte Toroslar’ın zirvelerine doğru göç yolculuğuna başlayan Yörüklerin sıkıntı yaşamaması için yüksek rakımlı noktalarda kar küreme ve yol açma çalışmalarına devam ediyor.

………….OOO…………

GAZİ AYHAN ÖZERİŞOĞLU’NA  KAYMAKAMDAN ZİYARET 

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, Gazi Ayhan ÖZERİŞOĞLU’na ziyarette bulundu ve en değerli hediyeyi verdi. Otcu, Cuma buluşmaları kapsamında, 2017 Fırat Kalkanı Harekatı sırasında yaralanan Gazi Ayhan ÖZERİŞOĞLU’nu Şehitlertepesi Mahallesindeki evinde ziyaret etti. Çok güzel bir Türk bayrağı hediye etti.

………….OOO…………

KAYMAKAM OTCU: JANDARMA TEŞKİLATININ KURULUŞUNUN 183. YILI KUTLU OLSUN

Tarsus kaymakamı Kadir Sertel Otcu ‘’Jandarma teşkilatının kuruluşunun 183. yılı kutlu olsun’’ dedi.

………….OOO…………

TARSUS’TA KÖY TURNUVASI

Tarsus’ta Köy turnuvası 2. Hafta maçları oynanmaya başladı. Dünkü maçta Beylice köyü 4 – Göçük 1 olarak bitti

15 HAZİRAN 2022’de TARSUS

ÇYDD TARSUS ŞUBESİNDE PASTALI SERTİFİKALI MEZUNİYET ŞÖLENİ

ÇYDD- Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Tarsus Şubesinde pastalı sertifikalı mezuniyet şöleni düzenledi. Yeşilyolda bulunan dernek binasında yapılan etkinlikte konuşan başkan Ferda Aras “2021-2022 eğitim ve öğretim yılının sonuna geldik. Öğrencilerimizin mezuniyetlerini kutluyoruz. Yolları açık şansları bol olsun” dedi.

………….OOO…………

100. YIL HEMZEMİN GEÇİDİ, YENİDEN DÜZENLENDİ

Tarsus Kasım Ekenler Bulvarı üzerinde yer alan 100. Yıl hemzemin geçidi, kent trafiğinin kuzey-güney hattında ulaşımın sağlanması için oldukça yoğun şekilde kullanılıyor. CHP Tarsus Büyükşehir Meclis Üyesi Ali UYAN’ın Tarsus’taki 100. Yıl Hemzemin Geçidi ile ilgili vatandaşlardan gelen olumlu görüşleri iletmesi üzerine “Sayın Uyan 100. Yıl Hemzemin Geçidi için teşekkürlerini iletti” dedi.

………….OOO…………

ÖRNEK RESSAM, ÖRNEK BANKA MÜDÜRÜ

Geçtiğimiz haftalarda Otizmli çocuklar yararına resim sergisi açarak farkındalık yaratan Halk Bank Yeşilyol şube müdiresi Özlem Küçük sergiden elde ettiği geliri Tarsus Otizm Derneğine bağışladı. Tarsus Otizm Derneğini ziyaret eden Ressam Özlem Küçük,özel gereksinimli çocuklarla bir araya geldi. Tarsus Otizm Derneği başkanı Fatih Düzenli, ressam Özlem Küçük’e teşekkür etti.

………….OOO…………

Vahap SEÇER, 310 MİLYONLUK BORÇLANMA YETKİSİNİ ALDI 

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NİN HAZİRAN AYI 2. BİRLEŞİMİ YAPILDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi 2022 yılı Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı 2. Birleşimi’nde, İller Bankası veya ticari bankalardan faiz hariç 310 milyon TL kredi kullanma konusunda Büyükşehir Belediyesi adına Başkan Seçer’e borçlanma yetkisi verilmesine ilişkin madde, Büyükşehir Meclisi’nde oy birliğiyle kabul edildi. Başkan Seçer, borçlanma talebinin kabul edilmesi üzerine “Çok teşekkür ediyoruz hem komisyonumuza hem Meclisimize” dedi.

………….OOO…………

 SEÇER, “BİR BİLİM MERKEZİ YAPIYORUZ YENİŞEHİR’DE”

Yenişehir İlçesi, Kocavilayet Mahallesinde 9473 ada ve 3 parsel No’lu taşınmaz üzerinde Büyükşehir Belediyesi’nin tasarrufunda bulunan İklim ve Çevre Bilim Merkezi içinde yer alan planetaryum kısmının ve bağlı deney düzeneklerinin yapılması amacıyla Ceynak Lojistik ve Ticaret A.Ş. tarafından firma isminin planetaryum binasında görünmesi şartıyla, 530 bin dolar şartlı bağış yapılması konusu Meclis toplantısında oy çokluğuyla kabul edildi.

………….OOO…………

TARSUS’TA BELEDİYENİN TUVALETİNE KLOZET İSTEĞİ

Birkaç engelli  vatandaş bu  sıkıntılarını gelip anlattı.  Engelliler “Engelliye uygun tuvalet sayısı artırılmalı. Tarsus belediyesinin ücretsiz kullandırdığı tuvaletlere ve diğer ücretli tuvaletlere engellilerin kullanabileceği sistemde tuvaletler konulmalı. Ortopedik engelliler için klozet yaptırılmalı.” dedi.

………….OOO…………

22 TON AĞIRLIĞINDA OLAN SAMAN BALYALARI DAĞITILDI

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın çiftçilere ve üreticilere yönelik destekleri devam ediyor. Bu kapsamda 70 dönümlük belediye arazilerinde yapılan hasatlarda 35 ton buğday ile 2 buçuk ton arpa elde etti. Elde edilen buğday ve arpa hasadı sonrası ise 1100 adet balya saman elde edildi. Toplamda 22 ton ağırlığında olan saman balyaları Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın talimatları ile küçük ölçekli hayvan üreticilerine ücretsiz olarak dağıtılacak.

………….OOO…………

ŞEHİTLER TEPESİNDE KAZA

Tarsus ‘ta dün, iki otomobilin çarpışması sonucu 3 kişi yaralandı.Şehitler Tepesi Mahallesi’nde sürücüleri henüz belirlenemeyen 31 ABH 312x plakalı otomobil ile 33 PB 404x plakalı otomobil çarpıştı.Kazada yaralanan 3 kişi, 112 Acil Sağlık ekiplerine Tarsus Devlet Hastanesine kaldırıldı.

16 HAZİRAN 2022’de TARSUS

TARSUSTA CANLI HAYVAN FİYATI ÇOK BULUNDU

Tarsus’taki kurulun belirlediği Kurbanlık canlı hayvan  fiyatları yüksek olunca, vatandaş vekaletle kurban kestirmeye gider. Bu yüzden Tarsus’ta kesilecek kurban sayısı da çok az olur. Vekaletle kurban bağışı toplayanların verdiği rakam ile kilosu 68 TL’den kurban alanların ödeyecekleri para arasındaki fark yarı yarıya. Vekaletle kurban fiyatları 2 bin TL ile 2 bin 500 TL arasında… Herkes Diyanet’e, Kızılay’a, Çocuk Esirgeme kurumuna veya bildiği hayır kurumuna vekaletini verir.. Canlı kurban fiyatı toplamda 5 bin TL’yi bulacağı için herkes vekaletle kurban bağışı yapacak.

………….OOO…………

BORSA BAŞKANINA ASKERİYEDEN ZİYARET

Yenice Üçtepeler Mühimmat Blk. Komutan V. görevine başlayan Teğ.Burak Oğulcan Erdem, Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kaya’ya ziyarette bulundu. 

………….OOO…………

TARSUS’TA AŞIK MAHZUNİ ŞERİF’İ ANMA GECESİ…

Pirsultan Abdal Kültür Derneği Tarsus Şubesi tarafından düzenlenen anma gecesi, Tarsus Belediyesi Nikah Salonu’nda gerçekleştirildi. Şair-Öğretmen Serap Davarcı’nın sunuculuğunu yaptığı gecede, birçok ünlü eseri koro ve solo olarak seslendirilirken Halk Müziğinin ünlü ozanı bir kez daha yad edildi.

………….OOO…………

TARSUS-MERSİN-ADANA ARASI TREN ÜCRETLERİ ZAMLANDI

Son günlerde tüm hizmetlere ve ürünlere bir bir zam gelirken tren yolcu taşıma ücretleri de zamlandı. Tarsus-Mersin-Adana arasında en uygun ulaşım aracı olan trenlerin de bilet ücretine zam yapıldı. Daha önce Tarsus-Mersin arası sivil taşıma ücreti 15 liradan 16 liraya, öğrenci ücreti 14 liradan 15 liraya çıktı. Öğrenciler gidiş dönüş indirimi ile 14 liradan 28 TL ödeyecek. Tarsus-Adana sivil 23 TL, indirimli 20 TL, 

Mersin-Adana arası sivil 28 TL, indirimli 24 TL’den yeni fiyatlar uygulanıyor.

………….OOO…………

MERSİN’DE 43 TORBACI TUTUKLANDI

Mersin Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin mayıs ayında il genelinde uyuşturucu madde kullanan ve satışını yapan şahıslara yönelik yaptığı operasyonlarda 43 torbacı tutuklandı.

………….OOO…………

TARSUS SU PARKI SEZONU AÇIYOR

Tarsuslulara sıcak yaz günlerinin bunaltıcı havasında serinleme imkanlarından birisini sunan Tarsus Su Park havuzu, alınan su numunelerinin laboratuvarlarda analiz edilmesi ve gerekli hijyenik şartlar oluşturulmasının ardından vatandaşların ihtiyaçlarına karşılık verecek düzeye getirildi. Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın talimatı ile giriş ücretinin uygun tutulduğu Tarsus Su Park gerekli hijyen taramalarının ardından 16 Haziran 2022 Perşembe günü vatandaşların hizmetine açılıyor.

………….OOO…………

HAVA ALANINA İSİM ÖNERDİ

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan katıldığı bir canlı yayın programında spordan, sanata, faaliyetlerden, çalışmalara kadar birçok konu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Başkan Bozdoğan, Tarsus’un Marmara’dan sonra gelişmeye en aday yer olduğunu belirterek; Tarsus’un Demir yolu, deniz yolu, organize sanayi bölgeleri ile ciddi bir lojistik merkez yapısına sahip olduğunu ifade etti. Açılacak olan havalimanına‘’TAM’’ dediklerini belirten Başkan Bozdoğan, ‘’Havaalanı açılacak, ismine TAM diyorum, Yani Tarsus, Adana, Mersin ve buradaki tek merkez o olacak. Hem Adana’nın hem Mersin’in hem de Tarsus’un kullanacağı bir havalimanı. Tarsus jeopolitik olarak da çok şanslı’’ diye konuştu.

………….OOO…………

BOZDOĞAN ‘’TARSUS İL OLMALI’’

Tarsus’un il olmasına yönelik çeşitli açıklamalarda bulunan Başkan Haluk Bozdoğan, ciddi kapsamlı bir proje üzerine çalıştıklarına değinerek ‘’Tarsus dolu dolu bir kent. Buranın il yapılması haklarını alması demektir. Bu kentin haklarını mutlaka alması gerekiyor. İl olduğumuz zaman güçlü bir Tarsus markası ortaya konulacak ve bizde Tarsus’un tarihini çok net bir şekilde ortaya koyacağız.’ dedi.

………….OOO…………

‘’TARSUS İDMAN YURDU İÇİN ALTYAPIYA ÇOK ÖNEM VERİYORUZ’’

Tarsus İdman Yurdu ve kendisine Şahin Kırbıyık tarafından yapılan konuşmalar hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Haluk  Bozdoğan, ‘’Bahsi geçen kişiler takımın başına geldiğinde bizde para bitmez” dediler ama şu an 37 milyon TL harcadım diyen de kendileri. Kulübe 37 milyon TL harcanmadı tüm işlemler kayıt altına alınıyor. Ligde kalma mücadelesi veren takımımızı Başkan Ali İlk ile buralara taşıdık.” dedi.

………….OOO…………

 ‘’TARSUS İDMAN YURDU’NA TRANSFER YASAĞI GELMEYECEK’’

Gazeteciler tarafından yöneltilen transfer sorusunu yanıtlayan Başkan Bozdoğan, ‘’Tarsus İdman Yurdu da, İçel İdman Yurdu da bu yıl olmadı ama önümüzdeki yıl kesin şampiyon olacak. Takımın iskeletini tamamen koruduk, güzel transferler yapılacak.’’ diye konuştu.

………….OOO…………

 ‘’BELEDİYEMİZİN KASASI TAMAMEN ARTIDA’’

Belediyenin mali durumu ve kasası hakkında bilgiler veren Başkan Bozdoğan, ‘’Belediyemiz şu an tamamen artıda. Ama ekonomik durumlar çok zorlaştı. 92 milyon ve 34 milyon liralık bir asfalt ihalesi yaptık. Biz bir söz verdik, Tarsus’un asfaltı olmayan hiçbir yere kalmayacak. ”dedi.

………….OOO…………

 ‘’TARSUS’UN HAK ETTİĞİ YERE GELME UMUDUNU HİÇBİR ZAMAN YİTİRMEYECEĞİM’’

Tarsus’a dair umutlarının her daim var olduğunu ve çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirten Başkan Bozdoğan, ‘’Bu yıl bizim yatırım yılımız ve ben halkıma söz verdim. ” dedi.

………….OOO…………

10 MİLYON BOŞ MAKARON ELE GEÇİRİLDİ

Tarsus ‘ta  bir tırda yapılan aramada 10 milyon boş makaron ele geçirildi. Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre,  Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği, gümrük kaçağı bandrolsüz boş makaron kaçakçılığına yönelik yaptığı çalışmalarda S.Ö. isimli şahsın kullandığı tırı takibe aldı.

………….OOO…………

ARAÇ MARKETE GİRDİ

Tarsus’ta  sürücüsünün kontrolünü yitirdiği otomobil markete girdi.Atatürk Mahallesi Ümit Yaşar Oğuzcan Caddesi’nde 33 AHP 304x plakalı otomobili park etmek isteyen kimliği öğrenilemeyen sürücü, kontrolünü kaybettiği aracıyla yol kenarındaki marketin giriş bölümüne zarar vererek içeri girdi. Maddi hasar oluşan kazada yaralanan olmadı.

………….OOO…………

TARSUS’TAN HACILARA UĞURLAMA

Tarsus’ta yıllar sonra  hac farizasını yerine getirecek  hacı adayları  dualarla uğurlandı. Hac farizasını yerine getirecek 55 kişi, dualarla uğurlandı.Tarsus Müftülüğünden yapılan açıklamaya göre, hacı adayları için Ulu Cami’nin önünde uğurlama töreni düzenlendi.

………….OOO…………

AKKOZA GAZETESİ YAZARI ALİ PAMUKSÜZER’E GEÇMİŞ OLSUN

Tarsus Akkoza gazetesi yazarlarından Ali Pamuksüzer geçtiğimiz gün bir kaza geçirdi. Hastanedeki tedavisinden sonra taburcu olan Ali Pamuksüzer, doktorlara teşekkür etti.

17 HAZİRAN 2022’de TARSUS

Matematik Öğretmeni Tarsuslu Şair SALİM KARA’YI RAHMETLE ANIYORUZ

TAŞYAD Başkanı Doğan Akpınar “’16 Haziran 2006 tarihinde gerçekleşen son şiir akşamlarından bir gün sonra 17 Haziran’da kaybettiğimiz Salim Kara hocamızın ardından onun bayrağını biz devam ettiriyoruz… Salim Hocamızla var olmaya başlayan Şiir akşamlarında çok güzel anılar bıraktık. Ancak 16 Haziran 2006 gecesi hem Babalar gününü kutlayıp hem de şiirler okuduğumuz türküler söylediğimiz gecenin ertesinde ise onu genç yaşında kalp krizi sonucu kaybetmenin hala derin acısı var yüreğimizde…” dedi.

………….OOO…………

TÜRK EĞİTİM SEN TARSUS ŞUBESİ’NİN OKULLAR ARASI VOLEYBOL  SONA ERDİ
Türk Eğitim Sen Tarsus Şubesi’nin sendikanın kuruluşunun 30. yılı nedeniyle düzenlediği okullar arası voleybol  sona erdi.
24 takımın katıldığı ve 44 maçın yapıldığı turnuvada finale kalan Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları nefes kesen final maçında, geçmiş son üç yılın şampiyonu olan ve favori olarak gösterilen İbrahim Kozacıoğlu ortaokulunu 3-2 yenerek şampiyon oldu.
………….OOO…………

TARSUS BELEDİYESİ ZABITASI  ZARARLI 830 KİLOGRAM PEYNİRE EL KOYDU

Tarsus Belediyesi Zabıtası Son Bir Haftada Halk Sağlığına zararlı 830 Kilogram Peynir Ele geçirdi. Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, halk sağlığını ön planda tutan gıda denetimleri kapsamında sağlığa zararlı ürünleri tespit etmeye devam ediyor.

………….OOO…………

TARSUS TİCARET BORSASI PERSONELLERİ “SÜREÇ VE RİSK” EĞİTİMİNDE

 TOBB Akreditasyon Sisteminde Borsa Personelleri “SÜREÇ ve RİSK” eğitimine katıldı. TOBB tarafından düzenlenen personellere yönelik eğitimleri değerlendiren Başkan Murat Kaya, Akreditasyon sisteminin yaşayan bir süreç olduğuna işaret ederek bu durumun sürekli yenilenme ve gelişme arz ettiğini ifade etti.

………….OOO…………

2021 TÜM EMEKLİLER SENDİKASI TARSUS BAŞ TEMSİLCİ RECAİ PARTİ’DEN AÇIKLAMA

2021 Tüm Emekliler Sendikası Tarsus Baş Temsilci, Recai Parti Açıklama yaparak emeklilerin istek ve haklarını dile getirdi.

………….OOO…………

MERSİN’İN İLK ÖRNEK KÖYÜ DARISEKİSİ RENGARENK

Yörüklerin yoğun olarak yaşadığı Toroslar’ın eteklerindeki Darısekisi Mahallesi’nde köy kültürünü canlandırmak ve kadınlara istihdam sağlamak amacıyla hayata geçirilen proje Mersin’de örnek oldu.

………….OOO…………

TARSUS TİCARET BORSASI BAŞKANI KAYA’DAN YKS’YE GİRECEKLERE BAŞARI DİLEĞİ..

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat KAYA Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) gireceklere başarılar diledi.

………….OOO…………

MHP’Lİ SÖZLÜ’DEN TARSUS’LU DANYAL  AVŞAR’A ZİYARET

Önceki dönem Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’den Tarsus Süt Üreticileri Birliği Başkanı Daniyal Avşar’a ziyaret etti.

………….OOO…………

GÖZ DOKTORU MEHMET YUNUS SEVEN “HER ZAMAN HALKIMIZIN HİZMETİNDEYİM”

Tarsus’un tanınmış göz doktorlarından  Mehmet Yunus Seven “Her zaman halkımızın hizmetindeyim” dedi.

………….OOO…………

TARSUS’TA BERBERLERİN YAZ SAATİ UYGULAMASI BAŞLIYOR

Her yıl berberlerde  okulların tatile girdiği hafta başlayan yaz tatili uygulaması bu hafta sonu başlıyor.  Berberler Odasının aldığı kararla 18 Haziran 2022 cumartesi günü saat 15.00’den itibaren berberler yaz saati uygulamasına geçerek işyerlerini pazartesi sabahına kadar kapatacaklar. Ancak kadın kuaförleri  Pazar günü açık olup Salı günü tatil yapacaklar.

………….OOO…………

TARSUS SU PARK 2022 YAZ SEZONUNU AÇTI

Tarsus Belediyesi sıcak yaz günlerinde vatandaşlara serinleme imkanı sunan, hijyenik koşullarda yüzme kurslarına da ev sahipliği yapan Tarsus Su Parkı’nın 2022 yaz sezonunu açtı. Tarsus Su parkı vatandaşları bekliyor.

Bilgi için Tel. 0324 622 25 65 Tarsus

………….OOO…………

ARATOS DERGİSİ İZMİR’DE KLAROS FELSEFE FESTİVALİ’NDE

Aratos dergisi bünyesinde, Türkiye’nin çeşitli kentlerinde kurduğu biri de 28. olarak İzmir’in Menderes ilçesinde Klaros Felsefe Akademisi adıyla kurulmuştu. Kısa sürede kurumsallaşarak Klaros Felsefe Derneği olan akademi ile Menderes Belediyesi ortaklaşa “Klaros Kehanet ve Felsefe Festivali” düzenliyorlar. Bu yıl ilki 16-21 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan “Klaros Kehanet ve Felsefe Festivali” oldukça zengin bir programa sahip. Gençlik kampıyla birlikte yapılacak olan festivalin düzenleme kurulunda Tarsus’ta yayınlanan Aratos Felsefe Dergisi de yer alıyor.

18 HAZİRAN 2022’de TARSUS

ÖĞRENCİLER KARNELERİNİ ALDI, 90 GÜNLÜK YAZ TATİLİ BAŞLADI

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Tarsus’ta da öğrenciler karnelerini aldı, 90 günlük yaz tatili başladı. Tarsus’ta bu dönem 69410 öğrencimiz karne aldı.

………….OOO…………

TARSUS’TA SİLAHLA YARALAMA

Tarsus’ta dün  silahlı saldırı sonucu yaralanan kişi hastaneye kaldırıldı. Yarbay Şemsettin Mahallesi’nde  M.A, sabah saatlerinde iş yerini açtığı sırada tabancayla açılan ateş sonucu yaralandı.

………….OOO…………

KAZADA 5 YARALI

Tarsus’ta dün  otoyolda iki otomobilin çarpışması sonucu 5 kişi yaralandı. Kaza, TAG Otoyolu Tarsus- Adana bölümü Kavşaklar bölgesinde vuku buldu.

………….OOO…………

TARSUS BELEDİYESİ ALACAĞI 100 GEÇİCİ İŞÇİNİN KURASINI CANLI YAYINLADI          

Tarsus Belediyesi, bünyesinde istihdam edilmek üzere alınacak 100 geçici işçinin kurası noter huzurunda çekilerek sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlandı. Şeffaflığın ön planda tutulduğu kura çekiminde ismi çıkan 380 aday 21 Haziran 2022 tarihinde yapılacak olan mülakata girmeye hak kazandı.

………….OOO…………

 SEÇER, ÇAMLIYAYLA’DAN MUT’A, ANAMUR’DAN TARSUS’A KADAR EŞİT HİZMET VERİYORUZ”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer “Çamlıyayla’dan Mut’a Anamur’dan Tarsus’a kadar herkese eşit hizmet veriyoruz” dedi.

………….OOO…………

YABANCI ÖĞRETMENLER TARSUS’TA NEZİHİ USTAYI ZİYARET ETTİ

AB Erasmus ‘’Özel Gereksinimli öğrenciler Sanat Terapisi ile gülümsüyor’’projesi kapsamında Tarsus’ta bulunan bulunan yabancı öğretmenler Kültür ve Turizm Bakanlığı Geleneksel El sanatları sanatkarı ahşap oyma ustası kündekari Nezihi Ünal Usta’yı ziyaret etti.

………….OOO…………

TARSUS İDMAN YURDUNDA KONGRE HAZIRLIĞI

TFF 2. ligde yer alan Tarsus İdman Yurdu, 21 Haziran 2022 tarihinde saat 18.30’da kongre yapacak. İlk kongre tarihi  31 Mayıs olarak açıklanırken o tarihte çoğunluk bulunamamıştı. Şimdi ikinci kongre çoğunluk aranmaksızın  21 Haziranda saat 18.30’de Belediye Nikah salonunda yapılacak.

19 HAZİRAN 2022’de TARSUS 

TİY ESKİ TEKNİK DİREKTÖRLERİNDEN TEOMAN YAMANLAR’IN HAYATINI KAYBETTİ

Tarsus İdman Yurdunda 83-84 ve 95-96 yıllarında iki dönem görev yapmış olan  TİY eski Teknik direktörlerinden Teoman Yamanlar’ın hayatını kaybetti.

………….OOO…………

TARSUS KAYMAKAMI KADİR SERTEL OTCU’YA ÇKA’DAN ZİYARET

Çukurova Kalkınma Ajansı Bölge Koordinatörü Mesut Özcan ile Plan ve Programlama Başkanı Ertan Zibel, Tarsus’a geldi. Heyet,  Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU’yu ziyaret ederek Bölge Planı yapımı ile ilgili istişarelerde bulundular.

………….OOO…………

TARSUS’TA EVDE KARNE HEYECANI

Tarsus  İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet METİN; sağlık sorunları nedeniyle evde eğitim gören Pakize Bayraktar İlkokulu 1. sınıf öğrencisi Fatma Zehra Mavzer’i ziyaret ederek, doğum gününü kutladı karnesini verdi.

………….OOO…………

İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜNCE TARLALARDA ÖNLEM

İlçe Tarım Müdürlüğünce yürütülen Akdeniz Meyve Sineği(AMS) Mücadelesi çalışmaları neticesinde, AMS tuzak sayım sonuçları her ne kadar yüksek olmasa da hasat artıklarının bahçe içerisinde bırakılması ve hava sıcaklıklarının artması nedeniyle AMS popülasyonunun artacağı öngörülmüştür. Bu nedenle ilçemizde hasadı devam eden şeftali, nektarin, erik ve kayısı bahçelerinde 1. toplu mücadele kararı alınmıştır.

………….OOO…………

TARSUS’TA VAKIF YARDIMI ALANLARA ÖDEME

Tarsus Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti olağan toplantısı Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU başkanlığında yapıldı. Toplantıda; 30 vatandaşımıza ayni ve nakdi yardım, 130 vatandaşımıza çeşitli sosyal yardımlar (engelli aylığı, yaşlı aylığı, muhtaç asker ailesi yardımı, şartlı eğitim yardımı ve şair) yapılması kararlaştırıldı.

………….OOO…………

TARSUS TARIM KAMPÜSÜNDE; “BAĞA BAK ÜZÜM OLSUN YEMEYE YÜZÜN OLSUN” PROJESİ

Tarsus Tarım Kampüsünde; “Bağa Bak Üzüm Olsun Yemeye Yüzün Olsun” Projesi Kapsamında Eğitimler Devam Ediyor. Yapılan eğitim çalışmalarına Mersin İl Tarım ve Orman Müdürü  Arif ABALI, İl Müdür Yrd. Sn. Mustafa CAN, Mahalle Muhtarlarımız, Üreticimiz ve teknik personelleri katıldı.

………….OOO…………

MYP İLÇE BAŞKANINDAN ÖĞRENCİLERE BAŞARI DİLEĞİ

Milli Yol Partisi Tarsus İlçe Başkanı  Zekeriya NURANOĞLU ‘’Aziz Türk milletimizin ümidi olan sevgili gençlerimizin geleceğinin belirleneceği Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) gerçekleştiriliyor. Başarılar diliyorum” dedi.

 ………….OOO…………

GELEN UYUŞTURUCU METAMFETAMİN MADDESİ ELE GEÇİRİLDİ

Mersin İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre; Mersin Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri uyuşturucu madde imal ve ticareti yapan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında, uyuşturucu metamfetamin maddesi imal edildiği bilgisi alınan ikamette yapılan aramada 18 ayrı paket halinde toplam 3 kilo 390 gram gelen uyuşturucu metamfetamin maddesi, 21 adet uyuşturucu metamfetamin maddesi yapımında kullanılan kimyasal madde,

 1 adet hassas terazi, kimyasal ayrışım tüpü, 2 adet behrglas, uyuşturucu madde paketlemede kullanılan materyaller ile uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 2400 TL ve 200 ABD Doları ele geçirildi. Olayda Yabancı Uyruklu M. H ve Z.H. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı.

………….OOO…………

TARSUS SU PARK İLK GÜNDEN İLGİ GÖRDÜ

Tarsus Belediyesi sıcak yaz günlerinde vatandaşlara serinleme imkanı sunan, hijyenik koşullarda yüzme kurslarına da ev sahipliği yapan Tarsus Su Parkı’nın 2022 yaz sezonunu açtı. Tarsus Su parkı vatandaşları bekliyor.

Bilgi için Tel. 0324 622 25 65 Tarsus

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

YAKUP BONCUK-MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

Benzer Haberler