FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 17 Şubat 2022 363 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 31 OCAK ve 1-2-3-4-5-6 ŞUBAT 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

31 OCAK ve 1-2-3-4-5-6 ŞUBAT 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus ‘tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

31 OCAK 2022’de TARSUS

KAYMAKAM VE MÜFTÜ DİNİ MABETLETİ ZİYARET ETTİ

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, Müftü Ali Can ile birlikte ilçe merkezindeki dini mabetlerde inceleme yaptı. Otcu ve Can,  Eski Cami, Niyazi Efendi Mescidi ve Tarsus Müftülüğüne Aile ve Gençlik Merkezi olarak tahsis edilen Tarihi Kütüphane Mescidini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

…………OOO………..

KAYMAKAM OTCU ŞEHİT ÇALIŞANIN AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, Cuma Buluşmaları kapsamında Eski Ömerli Mahalle Muhtarlığı ile bu mahallede ikamet eden Şehit sivil Sağlık Çalışanı Ramazan ÖZ’ün ailesi ve Kavaklı Mahallesi Muhtarlığı ile yine bu mahallede ikamet eden Gazi Piyade Er Recep GENÇ ve ailesini ziyaret etti.

……………ooo…………..

TARSUS’TA 58’LİK DELİKANLILAR DERSLERİ DİKKATLE DİNLİYOR

Büyükşehir Belediyesi Tarsus Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nin sunduğu kaliteli eğitim hizmetinden 58 yaşındaki Ayhan Sanbirgan ve Altan Güven de faydalanıyor. 58’lik delikanlılar derslerini dikkatle dinliyor, etüt çalışmalarını ihmal etmiyor.

………….ooo…….……

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN KAR KEYFİ YAŞAYAN VATANDAŞLARA SARIKAVAKTA SICAK İKRAMLAR

Mersin Büyükşehir Belediyesi  Çamlıyayla ilçesine, özellikle kar keyfi yaşamak için hafta sonu akın eden vatandaşlara  sıcak çorba ve kaynar  ikramında bulundu.

………….ooo…….……

BAŞKAN HALUK BOZDOĞAN YERYÜZÜ PAZARINI GEZDİ

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, 15 günde bir açılan Yeryüzü Pazarını ziyaret etti. Bozdoğan, Kubat paşa müzesi önündeki meydanda açılan  Dünyanın 70. Türkiye’nin 4. Yeryüzü Pazarımızı ziyaret ederek organik, doğal ve el yapımı ürünleri yakından inceledi.

………….ooo…….……

KIŞIN YAYLADA CAN DOSTLAR AÇ KALIYORLAR

Çamlıyayla Atdağı çevresindeki sahipsiz CAN DOSTLAR yeni doğmuş yavrularla karlı havada yiyecek bulamıyor. Atdağı’nda kasaplık yapan Zeynel Taş ve Elife Taş çok kısıtlı imkanlar dahilinde ellinin üzerinde kedi ve köpeği sahiplenmeye çalışarak her gün doyurmaya çalışıyorlar.

……………OOO…………..

YENİCE İNÖNÜ-CHURCHILL BARIŞ GÖRÜŞMESİ’NİN 79.YIL DÖNÜMÜ TÖRENİNE TÜM HALKIMIZ DAVETLİ

79 yıl evvel barış görüşmesi yapılan Yenice İnönü-Churchıll Barış  Görüşmesi’ nedeniyle bugün bir etkinlik yapılacak.

………….ooo…….……

CUMA BULUŞMALARI KAPSAMINDA TOZKOPARAN  VE KEMALPAŞA DA ZİYARETLER YAPILDI

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, Cuma Buluşmaları kapsamında 2 mahalleyi ziyaret etti.

…………..OOO…………..

TFF 2.LİGDE TARSUS İY.1- ISPARTASPOR..2..

TFF 2.Ligde Tarsus idmanyurdu kendi sahasında  Ispartaspora .2-1 yenildi. Maçta ilk yarı 0-0 sona erdi. 2. Yarıda golleratıldı.

1 ŞUBAT 2022’de TARSUS

İNÖNÜ-CHURCHILL YENİCE BARIŞ GÖRÜŞMESİNİN 79. YIL DÖNÜMÜ TÖRENLE KUTLANDI

İkinci Dünya Savaşı esnasında, dönemin Cumhurbaşkanı İsmet İnönü ile İngiltere Başbakanı Winston Churchill arasında  Yenice Tren İstasyonu’nda bir vagonda gerçekleşen ‘’Barış Görüşmeleri’’nin 79.yıl dönümü Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen törenle kutlandı.

…………OOO………..

GENÇLİK KAMPI’NI GEZEN ASGD GENEL BAŞKANI İBRAHİM ERDOĞAN: “BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’Nİ KUTLUYORUM”

ANADOLU Spor Gazetecileri Derneği (ASGD) Genel Başkanı İbrahim Erdoğan ve Genel Merkez yöneticileri, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Tarsus Gençlik Kampı’na hayran kaldılar.

…………OOO………..

ÇAMLIYAYLA’DA HEYELAN MEYDANA GELDİ

Mersin’in Çamlıyayla ilçesinde meydana gelen heyelanda grup yolu trafiğe kapandı. İlçeye bağlı Kale mahallesi mevkiinde aşırı yağıştan meydana gelen heyelan sonucu yolun yarısı kullanılamaz hale geldi. Çamlıyayla belediyesi ekipleri kâr yağışı devam eden bölgede yol yapım çalışması başlattı.

…………OOO……….

SURİYE UYRUKLU ŞAHISTA UYUŞTURUCU BULUNDU

Tarsus’ta Suriye uyruklu ( E.R. ) isimli şahıstan toplamda 55 gram metamfetamin olarak tabir edilen uyuşturucu madde elde edilmiş, Uyuşturucu Madde Ticaretinden işlem yapılan şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.

…………..ooo…………..

TARSUS’TA SAHTE DETERJAN ÜRETİCİLERİNE OPERASYON

Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğünce vatandaşın huzuru ve güveni amacıyla İlçe genelinde yapılan Genel Asayiş Uygulamalarında; Temizlik ürünlerinde merdiven altı üretim yaptığı tespit edilen (B.C.) isimli şahsın Eski Ömerli Mahallesindeki imalathanesinde yapılan aramada, bilindik ve yaygın birçok temizlik markaların etiket ve kutularının kullanıldığı, 2472 kg. toz deterjan ve 5298 Litre sıvı temizlik ürünleri bulundu.

…………OOO……….

AKKOZA MEDYA HABER MERKEZİ GÜNÜN HABERLERİNİ SESLİ GAZETE İLE SUNMAYA BAŞLADI  

Tarsus’ta gazetecilik, matbaacılık ve reklamcılık sektöründe 30 yıla yakın hizmet veren Akkoza Medya Haber Merkezi günün haberlerini sesli gazete ile sunmaya başladı. Genç işadamı Hasan Selenoğlu yönetiminde faaliyetlerini genişleterek sürdüren Akkoza Medya, yazılı ve dijital gazeteden sonra şimdi de sosyal medyadan Sesli gazete yayınına başladı.

………….ooo…….……

KAR GEZİSİ İÇİN MÜRACAATLAR DOLDU

Tarsus belediyesinin çocuklar için kar gezisine büyük ilgi oldu. Yoğun talep üzerine iki güne çıkarılan‘’Kar Gezisi (Karboğazı)’’ etkinliğinde 3-4 Şubat kontenjanlarının tümü dolmuştur. Tarsus belediyesi ‘’Gösterilen yoğun ilgiden dolayı değerli hemşehrilerimize teşekkür ederiz’’ dedi.

2 ŞUBAT 2022’de TARSUS

TARSUS BELEDİYESİ EKMEK ÜRETİM KAPASİTESİNİ ARTTIRIYOR

Başkan Haluk Bozdoğan, ‘’vatandaşlarımızın bütçesine katkı sağlamaya devam ediyoruz’’ dedi. Tarsus Belediyesi, ekmek fiyatlarına yapılan zam oranlarına rağmen, 200 gr ekmeklerin 1 TL’den satışına devam ettiği Tarsus Halk Ekmek Fırınında artan talebi karşılamak ve vatandaşların mağdur olmasının önüne geçmek amacıyla günlük ekmek üretim kapasitesini arttırıyor.

 …………OOO………..

BAŞKAN BOZDOĞAN, ‘’VATANDAŞLARIMIZIN GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ HİZMETLERE ULAŞIMINI KOLAYLAŞTIRMAK ÜZERE ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ’’

Yoğun talep üzerine ekmek üretim kapasitesini arttırarak vatandaşların yanında olduklarını belirten Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan,’’ Artan enflasyon ile beraber ekmeklerin satışını 1 TL’den yapmaya devam ediyoruz.

…………OOO………..

TARSUS İDMANYURDU BAŞKANI ŞAHİN KIRBIYIK’TAN HAKEME TEPKİ

TFF 2  Lig  Beyaz Grup ekiplerinden  Tarsus İdman yurdu Kulüp  Başkanı  Şahin Kırbıyık,  “Allah korkusu olan  insanların yönettiği maçlara hasret kaldık.” diyerek hakemlere tepki gösterdi.

,…………ooo…………….

ZİRAAT ODASINDA 2021 YILI DEĞERLENDİRİLDİ

Tarsus Ziraat Odasında 2022 yılının ilk toplantısı yapıldı. Toplantıda Başkan Veyis Avcı da hazır bulunurken Meclis başkanı Hacı Bekir Özdemir açış konuşmasını yaptı. Özdemir 2022 yılında tarımla ilgili yapılacak etkinlikler hakkında bilgi verdi.

…………ooo………….

TARSUS ‘TA SOLMAZ YÜKSEK SERGİ AÇTI

Tarsus Fotoğraf Derneği yöneticisi Solmaz Yüksek Sergi açtı. TFD başkanı Altan Gökçek ile arkadaşları Solmaz Yüksek’in  üstgeçit altındaki Resim Seramik Sergisine katıldı. tebrik ederiz ..

…………OOO………..

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN TARSUS KURS MERKEZİ ÖĞRENCİLERİNE “MOTİVASYON ETKİNLİĞİ”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesindeki MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezi tarafından üniversiteye hazırlanan öğrencilere yönelik olarak düzenlenen “Motivasyon Etkinlikleri”nin üçüncüsü Tarsus Kurs Merkezi öğrencilerine yönelik olarak yapıldı. Etkinlikte rehber öğretmen tarafından sunum gerçekleştirilirken, Büyükşehir Belediyesi’nin Kent Orkestrası da müzik ziyafeti sundu.

  ……………..ooo……………..

ARATOS FELSEFE DERGİSİ’NİN 108. SAYISI YAYINLANDI

Tarsus’ta yayın hayatını 18 yıldır düzenli olarak sürdüren Aratos felsefe dergisinin 108. sayısı yayınlandı. Adını Antik Çağ’da yaşamış şair, matematikçi ve gökbilimci Tarsuslu filozoftan Aratos alan dergi gazeteci-yazar Uğur Pişmanlık tarafından yayınlanıyor.

……………..ooo……………..

KOYUN HIRSIZLARINA “JANDARMADAN KAÇIŞ YOK”

Hayvan hırsızları Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinden kaçamadı, Mersinde çalınan  hayvanlar Şanlıurfa’da bulunarak sahibine teslim edildi.

……………..ooo……………..

TARSUS BELEDİYESİ ’HEMŞEHRİLERİMİZ İÇİN GECE GÜNDÜZ GÖREVİNİN BAŞINDA’

Dağlık bölgelerde Mahalle sakinlerinin güven içinde ulaşım olanaklarından faydalanabilmeleri için 24 saat hazır bekledikleri ifade edildi.

…………….ooo……………..

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TENİS TURNUVASI DÜZENLİYOR

Mersin II. Veteranlar Masa Tenisi Turnuvası için geri sayım başladı. Sen de turnuva heyecanına ortak olmak için ttmersin.com adresini ziyaret et.

3 ŞUBAT 2022’de TARSUS

(TORK) KULÜBÜ BASIN DANIŞMANI ERDAL ALAKAŞ “OFROADÇILAR DOĞANIN DÜŞMANI DEĞİLDİR”

Tarsus Ofroad (TORK) Kulübü basın danışmanı Erdal Alakaş, Aynurca’nın canlı yayın konuğu oldu. Akkoza Medya Haber Merkezi stüdyolarında gerçekleştirilen canlı yayın 40 dakika sürdü. Erdal Alakaş, herkesin merak ettiği soruları Aynurca proğramında halkımızla paylaştı. Alakaş, Tarsus’ta Ofroad kulüplerinin kuruluşu, işleyişi ve yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 ………….ooo………..

 TARSUS’TA   İKİ YANGIN OLAYI

Tarsus’ta dün gece saatlerinde iki ayrı noktada çıkan yangınlar, iki evi küle çevirdi. İlk olay Tarsus’a bağlı Büyükkösebalcı köyünde. İkinci yangın ise sabaha karşı Tarsus merkez Ferahim Şalvuz Mahallesi 1611 Sokak No.13’de bulunan Y.B.’ye ait tek katlı evde çıktı.

………….ooo………..

TARSUS’TA ARANAN 39 KİŞİYE TUTUKLAMA

Tarsus ‘ta  polisin ilçe genelinde yaptığı denetim ve kontrollerde çeşitli suçlardan araması  olan 66 şahıs yakalandı. 39 şahıs tutuklandı.

………….ooo……….

DOÇ. DR. ONUR BAŞAR ÖZBOZKURT TÜRKİYE’NİN TURİZM STRATEJİLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

Akademi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt, bir kültür ve turizm ülkesi olan Türkiye’nin “turizm stratejilerini” değerlendirdi.

…………OOO…….…..

TARSUS TSO BAŞKANI  KOÇAK’A DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan doğum günü 1 Şubat olan Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak’a pasta sürprizi geldi.

………….ooo………..

BELEDİYE ESKİ BAŞKAN VEKİLİ VEFAT ETTİ

Tarsus Belediyesi Eski Meclis üyelerinden ve belediye başkan vekili Emekli İmam Hatip Niyazi Turaç vefat etti. Anavatan partili Veyis Kemal Erdem’in belediye başkanlığı döneminde belediye başkan vekilliği de yapan  Niyazi  Turaç Hakk’ın rahmetine kavuştu. Cenazesi Taruss’ta toprağa verildi. Merhuma Allah’tan rahmet ailesine sabırlar diliyoruz.

………….ooo………..

TARSUSLU GAZETE  MÜVEZZİİ’NİN ELEKTRİKLİ MOTORUNU ÇALDILAR

Tarsus’ta yerel gazetelerin dağıtım işini yapan Müvezzii Cüneyt Beyaztoprak’ın elektrikli motorunu çaldılar. Beyaztoprak, 12 bin TL değerindeki elektrikli motorunu 12 ay taksitle aldığını ve henüz taksitlerinin bile bitmediğini söyledi.

………….ooo………..

TARSUS’TA MATRUŞKA TİYATROSU ERTELENDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, “Matruşka” oyunu  ertelendi. Tiyatrocular Matruşka  oyunu ile 3 Şubat Perşembe günü Tarsus ‘ta Amerikan Koleji Talas Oditoryum Salonu’nda  sahne alacaktı.. Oyun korona nedeniyle ertelendi.

………….ooo………..

BELEDİYE EKMEĞİNİN KAPASİTESİNİN 60 BİNE ÇIKMASI SEVİNDİRDİ

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın talimatlarıyla hijyen koşullarına uygun olarak üretilen 200 gram ağırlığındaki ekmekler, Tarsus Ekmek Fırınında 1 TL’den satışa sunulmaya devam ediyor. Bu kapsamda Tarsus Belediyesi artan talebi karşılamak için yeni alınan ekmek pişirim ünitesi ile günlük ekmek üretim kapasitesini 60 bine çıkaracak.

………….ooo………..

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DE 02.02.2022 NİKAHLARI KIYILDI

Özel bir tarih olduğu için şansı ve mutluluğu da beraberinde getireceğine inanarak,02.02.2022 tarihindeevlenmek isteyen çiftler, nikâh salonlarını doldurdu. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde de dünya evine girmek için bu tarihi seçen çiftlerin yoğunluğu yaşandı.

………….ooo………..

ŞOFÖRÜN BAŞI EZİLDİ

Tarsus ‘ta dün  gece yarısı Tır şoförü feci şekilde hayatını kaybetti.Henüz belirlenemeyen bir olaydan dolayı başını dorse ile tırın arasına sokan şoför, orada hayatını kaybetti. Ekipler şoförün ölümüyle ilgili araştırma başlatıldı.

………….ooo………..

YABAN HAYVANLARI İÇİN DOĞAYA YEM BIRAKILDI

Tarsus ‘ta  jandarma ekiplerince kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

4 ŞUBAT 2022’de TARSUS

TARSUS’TA 1200 RAKIMDA ÇOCUKLARIN KAR EĞLENCESİ

Tarsus Belediyesi, yarıyıl tatilinde olan ve daha önce karla buluşmamış çocuklara kar yağışının fazla olduğu Gülek Mahallesi’nde ‘’Haydi Çocuklar Kara Gidelim’’ etkinliği düzenledi.

…………OOO………..

TARSUS’TA CAMİLERE İLAÇLAMA

Tarsus belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü kentimiz genelinde çalışmalarını aralıksız devam ediyor. Olumsuz hava koşullarına rağmen rutin temizlik çalışmalarını aksatmadan sürdürüyor.. Ayrıca, dün Regaip kandili dolayısıyla kentimizde bulunan Camiler dezenfekte edildi.

…………OOO………..

ÖĞRETMEN YALÇIN DEMİRTÜRK VEFAT ETTİ.

Tarsus Amerikan Lisesi emekli Türkçe öğretmeni Yalçın Demirtürk vefat etti. Tarsus Amerikan Lisesi emekli Türkçe öğretmeni Yalçın Demirtürk’ü 1 Şubat 2022 tarihinde  kaybettik. Hocamız son yolculuğuna 2 Şubat 2022, Çarşamba günü  Mersin, Mezitli’de ikindi namazında uğurlandı. Allah rahmet eylesin.

…………OOO………..

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN TARSUS’UN MERKEZİNDE TRAFİĞİ RAHATLATACAK ÇALIŞMA

Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekipleri, Tarsus’ta İstiklal Caddesi’nin Hilmi Seçkin Bulvarı ile Halk Eğitim Merkezi (HEM) arasında kalan ve daha önce tek şerit olarak kullanılan yolu, yeniden düzenleyerek çift yönlü olarak trafiğe açtı.

…………OOO………..

ANAMURDAN TARSUSA KADAR EĞİTİME DESTEK

249 öğretmenle Anamur’dan Tarsus’a kadar kentin birçok noktasında hizmet veren Büyükşehir’in kurs merkezlerinde ara tatil öğrenciler için fırsata dönüştü.

…………OOO………..

TARSUS’TA 2022 YATIRIM YILI

Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, 2022 Yatırım yılında Belediye  tarafından hayata geçirilecek proje, faaliyet ve çalışmalar hakkında kurum amirliklerimizle toplantı gerçekleştirdi. Başkan Dr. Haluk Bozdoğan toplantıda müdürlüklerimizin bu kapsamdaki hazırlıklarını dinledi.

…………OOO………..

RAHİM KANSERİ FARKINDALIĞI

Tarsus Belediyesi Kadın Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile Tarsus Şelale Soroptimist Kulübü İşbirliğinde düzenlenen Rahim Kanseri Farkındalığı etkinliğe tüm tüm halkımız davetlidir.

…………OOO………..

TARSU AVM CİNEMAXİMUM , TARSUS OTİZM DERNEĞİ ÜYELERİNİ SİNEMADA AĞIRLADI

Tarsu avm Cinemaximum Tarsus OTİZM Derneği Üyesi Otizm, Özel gereksinimli çocuklarımız ve Ailelerine Sinema etkinliği düzenlendi.  Başkan Fatih Düzenli ‘’Otizm ve Özel gereksinimli çocuklarımıza keyifli saatler yaşatan ve destek veren Tarsu Avm yönetimine Tarsus OTİZM Derneği olarak sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz’’ dedi.

…………OOO………..

MUSTAFA ULU’NUN ACI GÜNÜ

Tarsuslu avukatlardan  tanınmış simalardan Mustafa Ulu’nun dedesi vefat etti. Ulu ‘’Dedem Kara Ali (Ali Kulak) Hakka Yürümüştür. Cenazesi 3 Şubatta Saat 11;00’de Tarsus Şehir Mezarlığı”ndan Alınarak Öğle Namazına Müteakiben Korucak Köyü Mezarlığına Defnedildi’’ dedi. Bizde merhuma Allahtan rahmet diliyor, Ulu ve Kulak  ailesinin acılarını paylaşıyoruz.

5 ŞUBAT 2022’de TARSUS 

‘ORGANİK TARIMIN VE ORGANİK ÜRÜNLERİN HAYATIMIZDAKİ ÖNEMİ’ ANLATILDI

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu’nun düzenlediği ‘Organik Tarımın ve Organik Ürünlerin Hayatımızdaki Önemi’ konulu sunum Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma Evi’nde gerçekleşti.

………….ooo…………

TARSUS LOKANTACILAR  ODASI KONGRESİ BUGÜN

Çeşitli meslek gruplarını temsil eden Odalarda 4 yılda bir yapılan  seçimler bugün  itibariyle tamamlanıyor. Geçtiğimiz ay içinde 17 odanın kongreleri yapıldı. Sadece Lokantacılar ve Kebapçılar Odasının kongresi kaldı.Kongre saat 10 da başlıyor.

………ooo………

ÖMER KURNAZ: ENFLASYON HESAPLANMASI, GERÇEKLERİ YANSITMIYOR  DEDİ

Türkiye Emekliler Derneği genel merkez mali sekreteri ve TÜED Tarsus şube başkanı Ömer Kurnaz, “Enflasyon hesaplaması gerçekleri yansıtmıyor” dedi. Kurnaz, emeklilere seyyanen zam talebinde bulundu.

………….ooo…………

YÜZLERCE ÇOCUK İLK DEFA TARSUS BELEDİYESİ İLE KARDA İZ BIRAKTI

Yarıyıl tatilinde olan ve daha önce hiç karla buluşmamış yüzlerce çocuk ilk defa Tarsus Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikle karda iz bıraktı. 2 gün süren etkinlikte yüzlerce çocuk aileleriyle birlikte doyasıya eğlendi.

………….ooo…………
AKKOZA’YA HAYIRLI OLSUN ZİYARETLERİ

Akkoza Medya Stüdyosunda  Aynur Sevinç ile  Aynurcanın 21. bölümü canlı yayın olarak gerçekleşti. Ayrıca ziyaretimize gelerek bizleri mutlu eden, Nevzat DOĞAN’a ve Haber editörümüz Yakup BONCUK’a teşekkür ederiz.

………….ooo…………

TARSUS İDMANYURDU , AKHİSAR DEPLASMANINA ÇIKIYOR

TFF 2. lig beyaz grupta mücadele eden Tarsus İdmanyurdu bu hafta sonunda Akhisar deplasmanına çıkıyor. TİY bu karşılaşmanın hazırlıklarını  dün tamamladı. Halen 21 puanla küme hattının bir basamak üzerinde bulunan  TİY, Akhisar maçına mutlak puan için çıkacak.

………….ooo…………

TARSUSTA SOGEP TOPLANTISI YAPILDI

Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Tarsus’ta uygulanabilir istihdam sağlayıcı projeler, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU başkanlığında Kaymakamlık Misak-ı Milli Toplantı Salonunda yapılan toplantıda değerlendirildi. Toplantıya ilgili kurum temsilcileri katıldı.
………….ooo…………

TARSUS’TAN İNSANİ YARDIM GÖNDERİLDİ

Tarsus Müftülüğü tarafından Suriye’ye yardım. Müftülükçe organize edilen “Yolumuz İyilik Olsun” kampanyası kapsamında, Barış Pınarı Harekatı çerçevesinde Suriye’de terörden arındırılan bölgedeki ihtiyaç sahiplerine bir tır insani yardım malzemesi gönderildiği açıklandı.

………….ooo…………

TARSUS VE MERSİNDE TARIM İŞÇİLERİNE ÇORBA İKRAMI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, “1 Ekmek 1 Çorba” ve “Süt Senin Gurur Mersin’in” projelerini, Tarsus dahil, Akdeniz ilçesi Adanalıoğlu Mahallesi’nde yaşayan mevsimlik tarım işçilerine yaptığı dağıtımlarla sürdürdü.

6 ŞUBAT 2022’de TARSUS 

MERSİN’İN 2021 NÜFUSU BELLİ OLDU

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye’nin nüfusu 84 milyon 680 bin 273, Mersin’in nüfusu ise 1 milyon 891 bin 145 kişi oldu. Mersin, nüfusu en fazla artan 10. il oldu. Mersin nüfusu 2021 yılında, bir önceki yıla göre 22 bin 388 kişi artarak 1 milyon 891 bin 145 kişi oldu ve nüfus sıralamasında 11. sırada yer aldı.

 …………OOO………..

TARSUS’UN NÜFUSU 599 KİŞİ Mİ ARTTI

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye’nin nüfusu 84 milyon 680 bin 273,  Tarsus  347 bin 314 kişi oldu. Erkek nüfus 175.096 kişi, kadın nüfus ise 172.218 kişi olarak belirlendi. Buna göre son bir yılda  Tarsus’ta nüfus  599 kişi artmış.

…………OOO………..

ÇİÇEKLİ  MUHTARININ ACI GÜNÜ

Tarsus’a bağlı Çiçekli Mahalle Muhtarımız Sadık Kenarlı’nın  acı günü. Osman Kenarlı dün toprağa verildi. Kenarlı’nın vefat eden değerli babası Osman Kenarlı’ya Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz. Belediye başkanı Haluk Bozdoğan’da bir taziye mesajı yayınladı.

…………ooo…………….

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN TARSUS GENÇLİK KAMPI’NDA ÇOCUKLARA KAR SÜRPRİZİ

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Tarsus Gençlik Kampı’na otobüslerle taşınan aileler ve çocuklar, kendileri için Toroslar’dan getirilen karlar üzerinde oynama imkanı buldu. Oldukça mutlu anlar yaşayan çocuklar, survivor oyun alanlarında da doyasıya eğlendi.

…………OOO………..

KAYMAKAMDAN ŞEHİT AİLESİNE ZİYARET

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, Cuma Buluşmalarına devam etti. Bu kapsamda Şehit Kasım KARAGEDİK’in Eskiömerli Mahallesinde ikamet eden ailesini ziyaret etti.

…………OOO………..

TARSUS’TA HALK GÜNÜ

Tarsus Kaymakamlığı tarafından Halkla Buluşmalar kapsamında Halk Günü etkinliği düzenlendi.

…………OOO………..

TARSUS NİHAYET GALİP

TFF 2. Lig Beyaz Grubun 24. haftasında deplasmanda Akhisarspor ile karşılaşan Tarsus İdmanyurdu, rakibini 2-1 yenerek haftalar sonra galibiyet sevinci yaşadı.
…………….ooo……………..

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TENİS TURNUVASI DÜZENLİYOR

Mersin II. Veteranlar Masa Tenisi Turnuvası için geri sayım başladı. Sen de turnuva heyecanına ortak olmak için ttmersin.com adresini ziyaret et.

Tarih: 12-13 Şubat 2022

Yer: MEÜ 2 No’lu Spor Salonu

Yakup BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

Yakup BONCUK

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi