FLAŞ HABER:
Ana Sayfa TARSUS MEKTUBU 30 Nisan 2021 252 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan Tarihe Notlar Düşen TARSUS MEKTUBU 29 NİSAN 2021’de Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan Tarihe Notlar Düşen TARSUS MEKTUBU

29 NİSAN 2021’de Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus ‘tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

…………OOO……….

TARSUS KAYMAKAMLIĞINDAN İZİN İSTEĞİ

Bugün başlayacak tam kapanma öncesi işi olanlar Tarsus Kaymakamlığından izin için sıraya girdi. Seyahat izni almak isteyenler, yasaklı günlerde çalışmak durumunda olanlar, yaşlılara bakanlar gibi birçok dalda izin için gelenler kuyruklar oluşturdu. Bugün başlayacak tam kapanma saat 19’dan 17 Mayıs sabah 05’e kadar sürecek.

…………OOO……….

TARSUS BELEDİYESİNDEN RAMAZAN KOLİSİ YARDIMI

Tarsus Belediyesi Ramazan kolisi yardımı dağıtılmaya başlandı. Başkan Dr. Haluk Bozdoğan ‘’Ramazan Ayı dolayısıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza, dernek ve sivil toplum kuruluşlarına  temel gıda yardımlarımız  sürüyor. Tam kapanma süreci boyunca tüm ekiplerimizle birlikte  vatandaşlarımızın yanında olmaya ve sahada olmaya devam edeceğiz.’’ Dedi.

…………OOO……….

ALİFAKI YOLUNDAKİ KAZADA BİR GENÇ HAYATINI KAYBETTİ

Tarsus Alifakı köy yolunda  meydana gelen trafik kazasında bir genç hayatını kaybetti. M.G, idaresindeki 01  plakalı kamyonet ile seyir halindeyken 20 yaşındaki yaya Onur Kaya’ya çarptı.. Çarpmanın etkisiyle yere yığılan genç  hastaneye kaldırdı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen  Onur Kaya’nın hayatını kaybettiği öğrenildi.

…………OOO……….

TARSUS’TA BAYAT EKMEK ASKILARINDA TOPLANACAK EKMEKLER PATİLİ DOSTLAR İÇİN MAMA OLACAK

Tarsus Belediyesi, ilçedeki çeşitli noktalara Bayat Ekmek Toplama Askıları; yerleştirdi. Poşetler ile askılara bırakılan bayat ekmekler, sokak hayvanları için kuru mamaya dönüştürülecek.

Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın direktifleriyle hizmet ataklarını sürdüren Tarsus Belediyesi, Temizlik İşleri Müdürlüğünün koordinesinde Sıfır Atık; Projesi kapsamında örnek bir çalışmalara imza attı. İlçede günlük üretilen ekmeğin tüketiminden geriye kalan yaklaşık yüzde 10’luk kısmının çöpe atılmasına çözüm üretmek ve israfın önüne geçilerek sokak hayvanlarının yemek ihtiyacının karşılanması için proje üreten ekipler şehrin dört bir yanına Bayat Ekmek Toplama askıları yerleştiriyor. Tarsus Belediyesi, Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından temin edilen askılar, çöp konteynerlerine yakın noktalara monte edildi. Bayat Ekmek Toplama Askıları çöp konteynerlerinin yanına bırakılan ekmeklerin çöpe atılmadan tek bir yerde toplanmasını sağlayacak.

…………OOO……….

 Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK, ENİNE BOYUNA TARSUS’U KONUŞTU

Tarsus Medya  Mensupları Derneği (MEDYAD) ‘inde Gazeteci Arkadaşımız MEDYAD Başkan Vekili Yakup BONCUK, Tarsus gündemini sosyal medyada canlı yayında değerlendirdi.

MEDYAD Basın merkezinde dün saat 11.00’de Sosyal medyadan canlı yayına alınan Boncuk, Tarsus’un ana sorunları, siyasetçilerin sorunlara yaklaşımı ve Tarsus’un beklentilerini ele aldı.

70 dakika süren canlı yayını izleyenlerinde sorularına  cevap vermeye çalışan gazeteci, öncelikle Tarsus’un il olmasını isterken, il konusunun gerçekleşmesi halinde birçok sorunun kendiliğinden çözümleneceğini dile getirdi.

…………OOO……….

YENİCE’DE Kİ CADDE VE YOLLARIN ORTA REFÜJLERİNDE FİDE EKİMİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü park ve bahçeler birimi ekipleri, bahar aylarının gelmesi ve havaların ısınmasıyla birlikte, sorumluluk alanındaki cadde ve bulvarlarda toprak ve bitki bakımı, çiçeklendirme ve bodur bitki dikme çalışmalarını hızlandırdı.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent merkezlerinin yanı sıra bağlı mahallelerde de çevrenin korunması ve bitki dikimi ile çiçeklendirme çalışmaları yürütüyor.

İl’in doğu sınırında kalan ve Tarsus’a bağlı en büyük mahalle konumunda bulunan Yenice’de ki cadde ve yolların orta refüjlerinde, Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü park ve bahçeler birimi ekipleri tarafından, toprak bakımı ve bin 600 zakkum fidesi dikimi yapıldı. Ekipler, Yenice merkezde yer alan Atatürk Bulvarı ile Uğur Mumcu Bulvarı’nda bitki dikimi yaparken, mezarlıkta da budama faaliyetini yerine getirdi.

Tarsus’ta 41 cadde ve bulvar üzerinde ağaç budama, bitki ilaçlama, mevsimlik çiçek dikimi, şekilli budama gibi faaliyetleri yürüterek kentin güzelleşmesini sağlayan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, D-400 karayolu orta refüj bakım ve temizlik faaliyetlerini de yürütüyor.

Geçtiğimiz günlerde Tarsus merkez Muvaffak Uygur Caddesi orta refüjünde temizlik, toprak havalandırma ve çiçeklendirme işlemini uygulayan ekipler, İsmetpaşa Bulvarı üzerinde de toprak tesviye ve bitki dikim çalışması yaptı.

Tarsus’un simgelerinden olan ve cadde kenarlarında bulunan hurma ve palmiye ağaçlarında budama ve bakım çalışması yürüten Büyükşehir ekipleri, dönel kavşaklarda da çiçek ve toprak bakımı ve temizlik çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

…………OOO……….

TARSUSLU FOTOĞRAF SANATÇILARININ DİKKATİNE

Akdeniz Belediyesi; ilçenin tanıtımına katkı sağlamak ve saklı kalmış güzelliklerini ortaya çıkarmak amacıyla fotoğraf yarışması düzenliyor. “Akdeniz’de Yaşam” konulu ödüllü fotoğraf yarışmasına son katılım tarihi 25 Mayıs 2021.

Yarışma kapsamında yapılacak jüri değerlendirmesi sonucunda, birinci gelen fotoğraf sahibine 3 bin TL; ikinciye 2 bin TL; üçüncüye de bin TL ödül verilecek. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizesinde düzenlenen yarışmaya katılmak isteyenler, değerlendirmeye alınmasını istedikleri fotoğraflarını; “kultursosyal@akdeniz.bel.tr” adresine yollayabilir veya (0536 968 65 60) numaralı telefon ile whatsapp üzerinden gönderebilir.

Yapılacak jüri değerlendirmesinin ardından da dereceye giren fotoğraflar ve sahiplerinin katılacağı ödül töreni ve sergisi ise 29 Mayıs 2021 tarihinde düzenlenecek. Değerlendirmeye gönderilecek fotoğrafın, Akdeniz ilçesi sınırları içerisinde çekilmesi şartıyla, yarışmaya, Mersin’in her yerinden katılım sağlanabilir.

Başkan Gültak; “Yarışmaya herkes davetli”

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, yaptığı açıklamada, yarışmanın herkese açık olduğunu belirterek katılım çağrısı yaptı. Başkan Gültak, “Amacımız, Akdeniz ilçemizin tanıtımına katkı sağlamakla birlikte; bugüne dek gün yüzüne pek çıkmayan saklı güzelliklerini ortaya çıkarmak, böylelikle ilçemize ait bir zengin bir arşiv oluşturmaktır. Akdeniz’in tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerini ortaya çıkaracak yarışmaya tüm fotoğraf sanatçıları ve amatör fotoğrafçılıkla uğraşan herkes davetlidir. Yarışmaya katılacak vatandaşlarımıza şimdiden teşekkür eder ve başarılar dilerim” dedi.

…………OOO……….

BÜYÜKŞEHİR TARSUS’TA 30 km BİSİKLET YOLU YAPACAK

Yol yapım, onarım, tamir ile asfalt yenileme çalışmalarının yapıldığı caddelerin önemli bir kısmında bisiklet yolu açmayı da hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, planlamalarını yeni açılan yollarda bisiklet yolu olması prensibi ile hazırlıyor. Büyükşehir Belediyesi bu yılın sonuna kadar; 30 kilometresi Tarsus’ta olmak üzere, kent genelinde 100 kilometrelik bisiklet yolunu hayata geçirmeyi hedefliyor.

…………OOO……….

TARSUS İDMANYURDU 4-1 MAĞLUP OLDU

TFF 2. Liğde dün oynanan maçta temsilcimiz  Tarsus İdmanyurdu 4-1 mağlup oldu.

İstanbul’da lider Eyüpsporla oynayan Tarsus İdmanyurdu rakibine  4-1 mağlup oldu. Puansız döndü. İlk yarı 1-1 bitti.

…………OOO……….

TÜRKİYE’DE VEFAT SAYISI  39.398  OLDU

Türkiye’nin Günlük Koronavirüs Tablosu  yenilendi. Sağlık Bakanlığı’nın internet sitesinden paylaşılan tabloya göre; dün  vefat sayısı 39.398 kişi olarak yer aldı.

………..ooo…………

Yakup BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

Yakup BONCUK

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

Benzer Haberler