FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Eylemler, SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ 29 Nisan 2021 372 Görüntüleme

MERSİN’de 1 MAYIS 1977 Katliamında Öldürülen 34 İşçi Saygıyla Anıldı. İşçi Hakları İçin Yürüyüş Yapıldı. Etkinliğe Katılan Platformalar Konuşma Yaptılar.

MERSİN’de 1 MAYIS 1977 Katliamında Öldürülen 34 İşçi Saygıyla Anıldı. İşçi Hakları İçin Yürüyüş Yapıldı. Etkinliğe Katılan Platformalar Konuşma Yaptılar.

1 Mayıs KANLI Katliamı; 1 Mayıs 1977 günü Taksim Meydanında kutlanan İşçi Bayramında 34 kişinin hayatını kaybetmesi ve 136 kişinin yaralanması ile sonuçlanan kanlı bir olaydır. Katliamda silahlı saldırı uygulanmıştır. Şüphelileri KONTRGERİLLA’dır. Henüz gerçekler bulunamamıştır.

1 Mayıs 2021 Mersin Eylemine; Emek Partisi, Tabipler Odası, Toplumsal Özgürlük Partisi, CHP İl Örgütü, Emek Gençliği, Özgürlükçü Gençlik katıldı. Konuşmalar Özgür Çocuk Parkında Basın açıklaması ile son buldu… Corona Virüs kısıtlamalarından dolayı bu akşam sokağa çıkma yasağı genelge ile uygulanacağından platformlar tüm yurtta 1 Mayıs İşçilerini bu gün 29 Nisan 2021’de andılar.

Her yıl İşçi Sendikaları ve destek veren diğer platformlar İŞÇİ BAYRAMI kutlayacaklarına ne yazık ki; 1 Mayıs 1977’de öldürülen işçileri anıyor ve hala işçi haklarının ülkemizde tam olarak sağlanamadığını dile getiriyorlar. Aynı zamanda ülkemizde işçilerin can güvenliği de yok. Son yıllarda Manisa’da göçük altında kalarak can veren Maden İşçilerinin mahkemesi yeniden başa döndü ve zanlıların hepsi serbest bırakıldı. Ülkemizde işçilerin hali perişan…

Bir gün gerçekten işçi bayramı kutlayabilecek işçi haklarına kavuşmak dileğiyle…

 Fotoğraf & Haber Yorum: Gülbin DAL