FLAŞ HABER:
Ana Sayfa TARSUS MEKTUBU 5 Mayıs 2021 263 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 4 MAYIS 2021’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım.

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

4 MAYIS 2021’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım.

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus ‘tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

…………OOO………..

TARSUS KÜLTÜR MERKEZİMİZİN YENİDEN YAPILMASI  ŞART

Son üç yıldır kapalı olan Tarsus Kültür  Merkezinin yeniden yapılması yada eskinin tamir edilmesi gibi bir durumu belli değil. Sevgili TBMM deki Tarsuslu ve Mersin Milletvekili arkadaşlarımızın dikkatine. Pandemi sürecinde 400 bin nüfuslu Tarsusun bu açığını gidermek sizlerin görevidir. Tarsus Halkı bu durumdan rahatsız, Basın yıllardır üzerine düşeni yapıyor fakat duymak istemeyen, görmek istemeyen yetkililer hiç bir şey yapmıyor ve Tarsus Halkı artık yetkililerin vurdum duymazlığına çok rahatsız…

……………ooo………….

SANLICA KÖYÜNDE AİLE DRAMI

Tarsus Sanlıca köyünde aile dramı..  TUNGÖZ Ailesi.. Aile çok fakir. Evin beyi işsiz. Köyde bir iş bulursa çalışıyor. O da yok gibi bir şey.. Yani Ekmeğe muhtaç durumdalar. 4-5 küçük çocuk üstü başı perişan.. Ahmet ve  Ayfer Tungöz ile yardımına koşmak gerek.

…………OOO……….

TARSUS BELEDİYESİ  KADIN BASKET TAKIMI 6’LI FİNALE HAZIRLANIYOR

Kadınlar Basketbol Bölgesel Ligi 6. Hafta müsabakasında Tarsus Belediyesi Spor deplasmanda İzmir Denge Okullarını yenip finallere kalmıştı. Ekibimiz maçı 42-59 kazanarak B grubunu lider bitirmişti.. Ekibimiz 30 MAYIS 2 HAZİRAN – tarihlerinde yapılacak olan 6’lı Final grubu müsabakalarına Mehmet Çelebi Spor salonunda yapacağı antrenmanlarla hazırlanacak.

…………OOO……….

TARSUS TİCARET BORSASINDAN DUYURU

Tarsus Ticaret Borsası mikro kredi için duyuru yaptı. Açıklamada ‘’Mikro işletmeler 30 bin TL, Küçük işletmeler 75 bin TL’ye kadar olmak üzere; 3 yıl geri ödemesiz, Tamamı faizsiz.

…………OOO……….

MÜFTÜLÜKTEN İLÇE GENELİNDE BEKLENEN SENSİN” YARDIM KAMPANYASI

Tarsus Müftülüğü  ilçe genelinde sürdürdüğü; “Beklenen Sensin” yardım kampanyası kapsamında ‘Bir Yetime Bayram Sevinci Ol’ sloganı ile Ramazan Bayramı öncesinde yetim çocukları sevindirmek için seferber oldu.

…………OOO……….

ÇAMLIYAYLA BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL TEPEBAĞLI’DAN 3 MAYIS KUTLAMASI..

Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail TEPEBAĞLI ‘’Uyanış ve uyarı gününün adı olan “3 Mayıs Milliyetçiler Gününde Tarihe iz bırakmış milliyetçi kahramanları şükran ve minnetle anıyor; başta merhum Başbuğ Alparslan Türkeş Bey olmak üzere hayatını kaybeden tüm dava büyüklerimize ve şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan Rahmet diliyorum’’ dedi.

…………OOO………

ÇAMLIYAYLA ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANI ZAHİT KIRAL’A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Çamlıyayla  Belediye Başkanı İsmail TEPEBAĞLI, Milliyetçi Hareket Partisi Çamlıyayla ilçe Başkanı Ali Rıza Genç ve Parti yönetim kurulu üyeleri ile birlikte görevine yeni atanan Çamlıyayla Ülkü Ocakları Başkanı Zahit Kıral’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak yeni görevinde başarılar dilediler.

…………OOO……….

KAPAMANIN FATURASI ÇİFTÇİYE AĞIR OLDU

Koronavirüs salgını nedeniyle alınan 17 günlük kapanma kararının faturası çiftçiye ağır oldu. Pazaryerlerinin 17 gün boyunca kapalı olması hem çiftçiyi, hem esnafı, hem de vatandaşı mağdur etti.
…………OOO……….

TARSUS CHP: 3 Mayıs DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ KUTLU OLSUN

CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, iktidarın baskıcı anlayışını her geçen gün daha da ileriye götürdüğü Türkiye’de, özgür ve tarafsız basının da yok edilmesi için her türlü yolun denendiğine dikkati çekti. Başkan Varal, Dünya Basın Özgürlüğü Günü Kutlu Olsun” dedi.

…………OOO……….

TARSUS’TA KUMARCILARA CEZA

Korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında kapalı olması gereken kahvehanede kumar oynarken 10 kişi yakalandı. Suçüstü yakalanan 10 kişiye idari para cezası uygulandı.

…………OOO……….

MUHTAR’DAN ÇOCUKLARA 500 KİTAP HEDİYE

Tarsus’ta 19 günlük  tam kapanmadan önce  Şahin mahallesi muhtarı çocuklara 500 kitap hediye etti.

…………..ooo………….

TÜRKİYE’DE VEFAT SAYISI  41.191 OLDU

Türkiye’nin Günlük Koronavirüs Tablosu  yenilendi. Sağlık Bakanlığı’nın internet sitesinden paylaşılan tabloya göre; dün  vefat sayısı 41.191   olarak yer aldı.

………..ooo…………

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel:  0533 324 88 00

Yakup BONCUK

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

Benzer Haberler