FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 14 Mart 2022 232 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar YAKUP BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 7-8-9-10-11-12-13 MART 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Gazeteci-Yazar YAKUP BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

7-8-9-10-11-12-13 MART 2022’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım. 

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus ‘tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

7 MART 2022’de TARSUS

ATATÜRK MAHALLESİ’NİN İLK MUHTARLIK SEÇİMLERİ YAPILDI

Tarsus’ta yeni kurulan 180. Mahalle olan  Atatürk Mahallesi’nin ilk Muhtarlık seçimleri tamamlandı. 10 adayın yarıştığı seçimlerde Kubilay Hıdıroğlu, muhtarlığa seçildi. Kesin olmayan sonuçlara göre Kubilay Hıdıroğlu 421, Süleyman Bolat 371, ilke Dal 305 oy aldı. 3680 seçmenin bulunduğu Atatürk Mahallesi Muhtarlık seçimlerinde 2255 oy geçerli sayıldı.

…………OOO………..

ÖĞRENCİLER TARSUS BELEDİYESİ ÜLKER AYDIN YAŞLI DAYANIŞMA EVİNİ ZİYARET ETTİ

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu faaliyetlerini yürüttüğü Tarsus Belediyesi Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma Evi’nde küçücük yüreğinde büyük duygular taşıyan masum bakışları konuk etti.Haber. Emine Kuren

…………OOO………..

OZAN VARAL OTOBÜSTE HALKI DİNLEDİ

CHP ilçe başkanı Ozan Varal otobüse binip vatandaşla yolculuk yaptı sıkıntılarını dinledi. Varal ‘’Sizin yanınızda biz varız! Yalnız değilsiniz… Halkın gündemi, ekonomik çöküş, yoksulluk ve açlık. İktidar ise hep bildiğimiz gibi! Tarsus’ta, otobüs duraklarında yurttaşlarımızla biraraya gelerek, belediye otobüslerine binerek, sohbet edip halkımızın sorunlarını ve önerilerini dinledim’’ dedi.

…………OOO………..

BTP TARSUS, MERSİNLE BULUŞTU

Bağımsız Türkiye Partisi Mersin il yönetimi kaynaşma kahvaltısında bir araya geldi.. Katılımcılara BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın selamları iletildi. Merhum genel başkan Haydar Baş ruhuna fatiha okundu.

…………OOO………..

BÜYÜKŞEHİR’İN TARSUS GENÇLİK KAMPI’NDA SANAT DOLU 8 MART ETKİNLİĞİ

Büyükşehir Belediyesi Tarsus Gençlik Kampı,“8 Mart Sanat Kampı”naev sahipliği yapıyor. 40 kadın ressamın 3 gün boyunca misafir edildiği program sonunda, kadın ağırlıklı temaların işlendiği tüm eserler 8 Mart’ta düzenlenecek sergide vatandaşların beğenisine sunulacak.

…………OOO………..

TARSUS BELEDİYESİSPOR, KARŞIYAKA ÇARŞI KOLEJİNE MAĞLUP OLDU

Türkiye Kadınlar Basketbol 1.Lig Temsilcimiz Tarsus Belediyesispor takımı İzmir Karşıyaka Çarşı Kolejine Kendi evinde 64 – 66 mağlup oldu. Yenilgi üzüntü yarattı. Temsilcimiz ligde 33 puanla 12’inci sırada yer alıyor, Temsilcimiz haftaya Fenerbahçe Gelişim Deplasmanına gidecek. 11.03.2022 Cumartesi, Saat 13:00 oynanacak müsabakada Tarsus Belediyesi takımımıza başarılar diliyoruz.

…………OOO………..

KADIN GAZETECİLERE TİY BAŞKANI ALİ İLK’TEN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ÇİÇEĞİ

TARSUS HABER- Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübü Başkanı Ali İlk, Ankara Demirspor maçına gelen  kadın gazetecilere  8 Mart Dünya Kadınlar günü münasebetiyle çiçek verdi.

…………OOO………..

TARSUSLULAR SUAVİ İLE BAHARA MERHABA DEDİ

Belediyemiz ve Mersin Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde Cumhuriyet Meydanı’nda Suavi ‘Bahara Merhaba’ Konseri düzenlendi. Hep bir ağızdan söylenen şarkılarla keyifli anlar yaşayan Tarsuslular müziğe doydu. ‘Bahara Merhaba’ sloganıyla düzenlediğimiz konserde vatandaşlar bahar coşkusunu doyasıya yaşayarak renkli görüntüler oluşturdu.

8 MART 2022’de TARSUS

GENÇLİK KAMPI’NDA RESİM SERGİSİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi , Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla kadınları Tarsus’ta bir araya getiriyor. Tarsus’ta düzenlenen Sanat Kampı’nda hayatın her alanında var olan kadınları Tarsus’ta saat 10.00 da  bir araya getirecek. Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun.

………..OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ’NDEN ÇİFTÇİLERE VE KADINLARA DESTEK

Sosyal Belediyecilik anlayışı ile çalışmalarını aralıksız sürdüren Tarsus Belediyesi, 2022 yılında hayata geçireceği proje ve çalışmalarla vatandaşın yanında olmaya devam ediyor. Bu kapsamda tarım alanında çiftçilere desteğini esirgemeyen Tarsus Belediyesi insan odaklı hizmetleriyle bir de şiddet mağduru kadınlara ve çocuklara da el uzatıyor.

………..OOO………..

ŞİDDET MAĞDURU KADIN VE ÇOCUKLARA DESTEK

Tarsus Belediyesi, uygulamaya koyduğu çok sayıda sosyal ve kültürel projenin yanında, 2022 yılında da kadına yönelik şiddetle mücadele alanında kadınlara destek oluyor.

………..OOO………..

TARSUS BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Tarsus Belediye Meclisi Mart ayı . birleşimi yapıldı. Belediye Meclis salonunda  saat 14.00’de gerçekleşen Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısında gündemdeki maddeler görüşüldü. Tarsus Belediye Meclisinde belediyeye ait bir yerin Sağlık tesisi ve Yaşlılar huzurevi yapılması için tahsisi kararlaştırıldı.

………..OOO………..

TARSUS TERZİLER ODASININ ÜYE SAYISI 187 OLDU

Tarsus Terziler Odası Başkanı Nevzat Topacık, geçen ay gerçekleştirilen kongre sonrasında üyelere teşekkür etti.Topacık,  25 Ocak tarihinde gerçekleştirdikleri kongrede kendilerine yeniden güven oyu veren üyelere teşekkür etti.

………..OOO………..

TARSUS’TA NARKOTİK SEMİNERLERİ

Tarsus’ta 192 kişiye  “En İyi Narkotik Polisi Anne” eğitimi verildiği açıklandı. Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü TUBİM Büro Amirliği görevlilerimizce “En İyi Narkotik Polisi Anne” Proje faaliyetleri kapsamında, güçlü halkla ilişkiler, görünürlük ve farkındalık çalışmalarının geliştirilmesi, uyuşturucu kullanımı ve bağımlığı, Aile içi iletişim, çocuk/ergen iletişimi, bağımlılık sorununda çözüm yolları ve önerileri gibi konularda eğitim verildi

………..OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ 6. TATLISU OT KÜLTÜR FESTİVALİ’NDE

Tarsus Belediyesi, doğal beslenme alışkanlığını yaymak ve yenilebilir otları tanıtmak amacıyla Kıbrıs Tatlısu Belediyesi tarafından düzenlenen 6. Ot Kültür Festivali’ne katılım sağladı.

………..OOO………..

KKTC CUMHURBAŞKANI TARSUS HEYETİNİ KABUL ETTİ

Kıbrıs Cumhurbaşkanı Ersin Tatar , Tarsus’tan giden heyeti kabul etti. Tatar ve Başbakan Faiz Sucuoğlu ile birlikte festival alanlarını gezen Tarsus Belediyesi yetkilileri meclis üyeleri, kardeş belediye olan Tatlısu Belediyesi’nin düzenlediği Geleneksel Ot Festivali ile doğada yetişen otların önemine vurgu yaptı.

………..OOO………..

8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ RESİM SERGİSİ SANATSEVERLERİN BEĞENİSİNE SUNULDU

Tarsus Belediyesi ve Tarsus Anıt Lions Kulübü’nün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla ortaklaşa düzenlediği Resim Sergisi’nin açılış töreni Tarsus Belediyesi Mehmet Bal Sanat Galerisi’nde gerçekleşti.

………..OOO………..

TARSUS GENÇLİK DERNEĞİ’NDEN 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ’NDE YILIN KADININA PLAKET “KADINLARIMIZ HUZURLU VE SAĞLIKLI BİR TOPLUMUN TEMEL TAŞLARIDIR”

Tarsus Gençlik Derneği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla meslekleri ve çalışmalarıyla Tarsus’a katkı sağlayan emektar kadınlara teşekkür plaketi verdi.

 ………..OOO………..

BAŞKAN SEÇER, TARSUS’TAKİ HAL ESNAFI İLE BİR ARAYA GELDİ

Tarsus Yaş Sebze ve Meyve Halciler Derneği’nde Hal esnafıyla kahvaltıda buluşan Başkan Seçer, “Çok şükür halden anlarız. Hem Hallerden anlarız hem de insanın halinden anlarız” dedi. Tarsus Hal Kompleksi içerisinde yaptıkları hizmetleri anlatan Seçer, “Buraya 11 bin ton asfalt kullanıldı. Altyapısı ve üst yapısı yapıldı, şeritleri çekildi. İnşallah Sebze ve Meyve Halimize uzun süre hizmet edecek bir zemin düzenlemesi yapıldı” diye konuştu.

9 MART 2022’de TARSUS

TARSUS TİCARET BORSASI’ KADINA ŞİDDET “ACİZİYETTİR” 

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya , “Bir toplumda kadına gösterilen saygı; aslında ona verilen değeri ifade eder. “ dedi.

…………OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ 8 MART’TA BİR DİZİ ETKİNLİK DÜZENLEDİ

Tarsus Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir dizi etkinlik düzenlendi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, ‘’Ana olarak, eş olarak, çocuk olarak kadınlar bizim için çok değerlidir. Kadınlarımızın net ve mükemmel duruşu çoğu zaman toplumda odak olarak görülen erkek egemenliğinin ortadan kalkmasını sağlar. Eşitlikçi anlayışta kadınlarımızın yüzlerini gülümsetebilmek, onların eşit bir yere gelmesini sağlamak her idarecinin boynunun borcu olmalıdır. Kadınlar Gününüz kutlu olsun’’ dedi.

…………ooo…………..

DAHA PROFESYONEL SÜRÜŞ İÇİN PTT SÜRÜCÜLERİNE JANDARMADAN EĞİTİM

Tarsus ‘ta PTT motosiklet sürücülerine Tarsus Jandarma Komutanlığına bağlı Hızır Timleri tarafından sürüş eğitimi verildi.

…………OOO………..

TARSUS’TA DEPREM EĞİTİMİ

1-7 Mart Deprem Haftası dolayısı ile Türkiye genelindeki tüm okullarda Deprem Tahliye Tatbikatları yapıldı. Borsa İstanbul İlkokulunda düzenlenen Deprem Tahliye Tatbikatını izleyen Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, öğrencilerle bir süre deprem dolayısı ile alınması gereken önlemlere dair sohbet etti.

…………OOO………..

KAYMAKAM, KADIN PERSONELİN KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI 

Kaymakam, kadın personelin Kadınlar Gününü kutladı.  Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, Tarsus Hükümet Konağındaki kurumlarda çalışan kadın personeli ile bir araya geldi. Kaymakam Otcu burada Kadın personelin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutladı. Güzel bir konuşma yaptı. Daha sonra Yazı işleri müdürü Hasibe Çetinay ve Nüfus müdürü Aynur Taşyürek pasta kestiler. Kadın personel de birbirinin 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

………….ooo…….……

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ TARSUS’TA BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Tarsus Baro Temsilcisi Av Habip Ekmekçi  8 Mart Kadınlar Günü nedeniyle Baro Üyesi  kadınlara çiçek verdi.  Ekmekçi, Barı ve Kadın Hakları Komisyon Uyesi Av Özüm Öz’e mikrofonu verdi.

………….ooo…….……

TARSUSLU İŞ KADININA PLAKETLİ KUTLAMA

Tarsus Gençlik Derneği Başkanı Deniz Özdemir, 8 Mart Emekçi Kadınlar günü nedeniyle  öncesinde iş kadını Hatice Kodaz’a ve Emine Kuren’e  plaket verdi.

10 MART 2022’de TARSUS

BOZDOĞAN, ATATÜRK MAHALLESİ MUHTARI KUBİLAY HIDIROĞLU ‘NU KUTLADI

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ı ziyaret eden Atatürk Mahallesi Muhtarı Kubilay Hıdıroğlu ve yöneticileri, nazik ve samimi ev sahipliği nedeniyle Tarsus Belediyesine teşekkür etti. Başkan Bozdoğan ise, ”Atatürk Mahallesinin eksikleri ve istekleri noktasında yedi gün 24 saat tüm birimlerimizle mahallemizin emrindeyiz” dedi

………..OOO………..

 YAŞLI KADIN DENGESİNİ KAYBEDEREK AŞAĞIYA DÜŞTÜ

 Tarsus  Yeşilyurt mahallesinde oturan 73 yaşındaki Nursel Karakulak iddiaya göre henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı balkondan aşağıya düştü. Kronik rahatsızlıkları nedeniyle dengesini kaybettiği düşünülen Karakulak olay yerinde yaşamını yitirdi. Yaşlı kadının cenazesi yapılan incelemenin ardından Adli Tıp Kurumuna sevk edildi.

………..OOO………..

TARSUS KENT KONSEYİ KADIN RİTİM MOR GRUBUNUN 8 MART’TA ETKİNLİĞİ ALKIŞ ALDI

Tarsus Kent Konseyi bünyesinde Kadın Platformuna üye  kadın ritim mor grubunun 8 martta etkinliği büyük alkış aldı. Tarsus Kent Konseyi Kadın Meclisi 8 Mart günü Yarenlikte Çeşmeli saat önünde mini bir konser verdi. Burada kadınlar ritim tutarak şarkılar söylediler ve 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü kutladılar. Yoksulluğa savaşa, kadın şiddetine hayır dövizleri taşıdılar.

………..OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ 2021 YILINDA 2150 ADET ÇÖP KONTEYNERİ GERİ KAZANDIRDI

Tarsus Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, 2021 yılında üretim ve tasarrufa yönelik yaptıkları çalışma sonucu zarar görmüş ya da hurda olarak ayrılan 2150 adet çöp konteynerini tamir ederek, tekrar halkın hizmetine sundu.

………..OOO………..

BAŞKAN BOZDOĞAN, ‘’HEDEFİMİZ SAĞLIKLI VE TEMİZ BİR TARSUS’TUR’’

Tarsus genelinde işlevini yitirmiş konteynerlerinin onarım ve bakım çalışmalarını atıl durumda tek bir çöp konteyneri kalmayana kadar sürdürmeyi hedeflediklerini belirten Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, 2021 yılında 2150 adet çöp konteynerinin hizmete kazandırdıklarını ifade ederek, “Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar tasarruf tedbirlerini çok iyi uyguladık. dedi.

………..OOO………..

EMNİYETTEN TERÖR ÖRGÜTÜNE OPERASYON

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle  Mücadele  Şubesi  ekipleri ABD vatandaşı E.J.’nin Ankara  Emniyetinde  Müdürlüğü’nde alınan ifadesinin ardından gelen yazı üzerine geniş çaplı çalışma başlattı.

………..OOO………..

GAZETECİ YAZAR ASLI ŞAFAK TARSUS’TA  SÖYLEŞİYE KATILDI

Gündem Ekonomi Konulu Söyleşi için Tarsus’a gelen Gazeteci Yazar, TV sunucusu  Aslı Şafak, Ticaret ve Sanayi Odasının konuğu oldu.

………..OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ 8 MART’TA BİR DİZİ ETKİNLİK DÜZENLEDİ

Tarsus Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir dizi etkinlik düzenlendi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, ‘’ Ana olarak, eş olarak, çocuk olarak kadınlar bizim için çok değerlidir. Kadınlarımızın net ve mükemmel duruşu çoğu zaman toplumda odak olarak görülen erkek egemenliğinin ortadan kalkmasını sağlar. dedi.

………..OOO………..

KÜLTÜR SANAT ve BİLGİLENDİRME ETKİNLİKLERİ DÜZENLENDİ

Etkinlik haftasında; Düşevi Oyuncularından Sardunya Kokan Kadınlar ve Kadıköy Halk Tiyatrosu’ndan Celile tiyatro oyunu sahnelendi.

………..OOO………..

BAŞKAN BOZDOĞAN, ‘’SAĞLIKTA, HUKUKTA, İSTİHDAMDA SİYASETTE VE EĞİTİMDE KADINLARIMIZIN EŞİT BİR ŞEKİLDE ERKEKLERLE AYNI NOKTADA OLMASI TEK ÇABAMIZDIR’’

Günün anlam ve önemine değinen Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan,’’ Bereketli kadim Anadolu topraklarında emek vererek bir yere gelmiş kadınlar olduğu kadar sesi hiç dinmeyen, sözü değer bulmayan kimliksiz kadınlar da var. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet kazanımlarıyla çok değerli konumlar  elde edildi. Kadınlarımız bu kazanımlarını, bu kuvveti daha çok arttırıp daha iyi yerlere gelmelidir. ” dedi.

………..OOO………..

BÜYÜKŞEHİR’İN BAL EVİ’NDE AYDA 1 TON BAL SATIŞI YAPILIYOR BAL EVİ YENİŞEHİR VE TARSUS’UN ARDINDAN YAKINDA MEZİTLİ’DE

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Yenişehir ilçesindeki Bal Evi, 10 aydır Mersinlilere en kaliteli balı en uygun fiyatlara sunuyor. Aylık 1 ton bal satışının yapıldığı Bal Evi’nde yer alan ürünler Mersinli üreticilerden temin ediliyor. İkincisi Tarsus’ta açılan Bal Evi’nin üçüncü noktasının ise ilerleyen günlerde Mezitli’ye kazandırılması planlanıyor.

 ………..OOO………..

İÇEL İDMANYURDU PLAY OFF AŞKINA GALİP

Türkiye Futbol Federasyonu 3. Lig 3. Grup’ta mücadele eden İçel İdman Yurdu, 26. Hafta maçında Yeşilyurt D.Ç. Ofspor’u ağırladı.Kırmızı Lacivertliler, Mersin Stadyumu’nda oynanan mücadeleyi Umut Aydın’ın golüyle 1-0 kazandı. Bu skorla birlikte ligdeki yenilmezlik serisini 20 maça çıkaran İçel İdman Yurdu, puanını 48’e yükseltti.

………..OOO………..

TARSUS’TA KADINLARA AĞAÇ BUDAMA EĞİTİMİ

Tarsus’ta Kadınlara yeni meslek.. Meyve ağaçlarında budama eğitimi alan kadın çiftçilere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

………..OOO………..

TARSUS’TA TIR YANGINI

Tarsus’ta demir yüklü tırda çıkan yangın, maddi hasara neden oldu. 68 KS 648x  çekici plakalı demir yüklü tır, TEM otoyolu Taşobası mevkisinde seyir halindeyken henüz belirlenemeyen nedenle  yandı. Bölgeye Mersin Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangını söndürdü.

11 MART 2022’de TARSUS

BÜYÜKŞEHİR’İN SANAT KAMPI SONA ERDİ, ESERLER SERGİDE GÖRÜCÜYE ÇIKTI.

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN TARSUS GENÇLİK KAMPI’NDA 8 MART’A ÖZEL SERGİ

Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart  Emekçi Kadınlar Günü’nü dolu dolu etkinliklerle kutladı. Tarsus Gençlik Kampı’nda düzenlenen ve 4 gün süren Sanat Kampı’nda, onlarca ressamın tuvale döktüğü 80 eser açılan sergide görücüye çıktı.

…………OOO………..

ESKİ GAZETE MÜVEZZİLERİNDEN SAİT KOÇAK VEFAT ETTİ

Tarsus Ekspres gazetesinin uzun yıllar  gönüllü müvezziliğini  yapan Sait Koçak vefat etti. Bir süredir rahatsız olan ve Mersin’de bir huzurevinde kalmakta olan Sait Koçak 10.03.2022 tarihinde hayata gözlerini yumdu.

…………OOO………..

BORSA, BİRLEŞMİŞ MİLLETLER KÜRESEL İLKELER SÖZLEŞMESİNE AİT 4. RAPORUNU SUNDU

Tarsus Ticaret Borsası tarafından 27 Mart 2014’te imzalanan Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi kapsamında Kurumsal Sosyal Sorumluluk performansını, iş dünyasındaki küresel ve sürdürülebilir sosyal sorumluluk bilincini geliştiren Global Compact’a ilişkin 4’üncü sorumluluk bildirimini 2 yıl aradan sonra paydaşlarına sunmak amacıyla yineledi.

…………OOO………..

TARSUS’TA KADIN SIĞINMA EVİNDE KALANLARA DESTEK

Tarsus Belediyesi, uygulamaya koyduğu çok sayıda sosyal ve kültürel projenin yanında, 2022 yılında da kadına yönelik şiddetle mücadele alanında kadınlara destek verdi.

…………OOO………..

BAŞKAN BOZDOĞAN, GAZETECİLERLE MİKRO TOPLANTILAR YAPIYOR

Tarsus Belediye Başkanı Dr Haluk BOZDOĞAN, gazetecilerle mini toplantılar yapıyor. Dün Bozdoğan, şehrimizde günlük yayın yapan Yeni Doğuş Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Emre Geçim, Tarsus Ekspres Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ahmet Can Erdoğan ve Yeni Ses Gazetesi Sahibi Cem Homurlu’yla birlikte gündeme dair sohbet etti.

…………OOO………..

BOZDOĞAN HAYIRLAR KERMESİNE KATILDI. BOZDOĞAN, KERMESE KATILARAK ESNAFLARLA SOHBET ETTİ

Tarsus Belediye Başkanı Dr Haluk BOZDOĞAN, Tarsus’ta düzenlenen kermese katılım sağlayarak, esnaflar ile güzel bir sohbet gerçekleştirdi. Esnafların  temel sorunları ve ülkemizin gündemine dair gerçekleştirilen  sohbet, sıcak bir çay ve güler yüzlü insanlarımızın iyi dilekleriyle son buldu

…………OOO………..

BOZDOĞAN’DAN ŞEHİT POLİSLERE TAZİYE

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Şanlıurfa’da takip ettikleri aracı durdukları sırada şüpheli tarafından açılan ateş sonucu şehit düşen Polis Memurları için taziyede bulundu. Bozdoğan “Şanlıurfa’da takip ettikleri aracı durdukları sırada şüpheli tarafından açılan ateş sonucu şehit düşen Polis Memurlarımız Cemal Bozkurt ile Abdullah Yasir Binici’ye Allah’tan rahmet, ailesine ve milletimize baş sağlığı diliyorum” dedi.

…………OOO………..

JANDARMADAN BİLGİLENDİRME ÇALIŞMASI”

Mersin İl Jandarma Komutanlığı personeli 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Mersin  Üniversitesinde bilgilendirme çalışması gerçekleştirdi.

…………OOO………..

‘EL EMEĞİ GÖZ NURU’ SERGİSİ DÜZENLENEN TÖRENLE BEĞENİYE SUNULDU

Tarsus Halk Eğitim Merkezi-Akşam Sanat Okulu’nun 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği ‘El Emeği Göz Nuru’ konulu sergi Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu’nun nezdinde gerçekleştirilen açılış töreni ile halkın beğenisine sunuldu.

…………OOO………..

TARSUS’TA EV YANGINI

Tarsusta bir evde çıkan yangın maddi hasara neden oldu. Yeni Mahalle 4032 Sokak No: 70 daire 1 adresinde bulunan ve S.K.’nın kiracı olarak oturduğu evde, öğle saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

12 MART 2022’de TARSUS

TARSUS’TA İSTİKLAL MARŞIMIZIN KABULÜNÜN  YILDÖNÜMÜ  ETKİNLİĞİ

Tarsus’ta İstiklal Marşımızın Kabulünün 101. Yıldönümü  kutlandı. Mustafa Kemal Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanıp sunulan “İstiklal Marşımızın Kabulünün 101. Yıldönümü ve İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı”  gerçekleştirildi. Etkinlik Şehitishak İlkokulu Esra Şemsi Konferans Salonunda icra edildi. Etkinliğe Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu da katıldı. Bu vesile ile İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u Saygıyla Anıyoruz

………….ooo…………

GERİ DÖNÜŞÜM İÇİN UYGULAMALI EĞİTİM VERİLİYOR

Çevre dostu uygulamalarıyla büyük beğeni toplayan Tarsus Belediyesi tarafından, sıfır atık projesi kapsamında yeni nesillerin bilinç ve farkındalık seviyesini arttırmak, daha yeşil bir yaşama teşvik etmek, duyarlı tüketim alışkanlığı kazandırmak, tasarruf ve ekonomik kazancı öğrenmelerini sağlamak amacıyla Kerim Çeliktaş Türkocağı İlkokulu’nda 550 öğrenciye çevre bilinci ve sıfır atık eğitimi verildi.

…………ooo………..

SU BORUSUNDAN TABANCA YAPMIŞ HAPİS CEZASI KESİNLEŞEN 6 ŞAHIS YAKALANDI

Tarsus genelinde Aranan Şahıslara Yönelik eş zamanlı düzenlenen operasyonda; Hırsızlık, Mala Zarar Verme ve Konut Dokunulmazlığını İhlal, Dolandırıcılık, Hizmet Nedeni İle Güveni Kötüye Kullanma, Tehdit, Hakaret, Askeri Ceza Kanuna Muhalefet suçlarından aranan şahıslara yönelik 14 adreste yapılan aramada, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 6 şahıs yakalandı.

………….ooo……..…

AKADEMİ ÖĞRENCİLERİ SERTİFİKA ALDI

Tarsus Belediyesi’nin her yaştan vatandaşa yönelik, bilim, eğitim, sanat, kültür alanında bireylerin becerilerinin gelişmesine katkı sunan, bünyesinde gitar, resim, bağlama, el sanatları, tiyatro başta olmak üzere birçok kursun verildiği Dr. Turgut Erkutlu Bilim Eğitim Sanat Kültür Akademisi’nde kursları başarı ile tamamlayan 85 öğrenci sertifikaları aldı.

…………ooo…………

MİLLİ GAZETE VE TARIM YAZARI SADETTİN İNAN TARSUS’A GELİYOR

Ulusal gazetelerden  Milli Gazete ve Tarım yazarı Sadettin İnan Tarsus’a geliyor. Milli Gazete Ankara Haber müdürlüğü de yapan , Tarım konularının uzman yazarı Sadettin İnan  25 Mart 2022 Cuma günü saat 14.00’de Ticaret ve Sanayi Odasında bir konferans verecek.

…………ooo…………

TARSUS’TAKİ ANTİK TIP MERKEZİ OLAN ASKLEPİON SAĞLIK TAPINAĞI KURTARILMALIDIR

Tarsus 10 bin yıllık tarihiyle Anadolu’nun en eski kentleri arasında yer alan ve bugün antik çağın izlerini taşıyan çok sayıda tarihi yapının bulunduğu Tarsus’ta Asklepion Sağlık Tapınağı kurtarılması için Müze ve Kültür Bakanlığı’nın ilgisini bekliyor.

………..OOO………..

TARSUSLU KADINLARA BARAJ ALANINDA YARIN ETKİNLİK YAPILACAK

8 Mart Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle 13 Mart Pazar günü Mersin büyükşehir belediyesi kadınlar günü için engelli kadınlara bir etkinlik düzenleyecek.

………..OOO………..

TARSUS’TA İNTİHAR OLAYI

Tarsus’ta Bolatlı köyünde 19 yaşında bir genç kendini asarak intihar ettiği iddia ediliyor. Köydeki Kardeş Langen okulunun bahçesindeki potaya bir gencin kendisini astığı ihbarı ile olay yerine giden güvenlik güçleri genci asılı buldu. Gencin hayatını kaybettiği belirlendi.

………..OOO………..

ŞAHİN MAHALLESİ SAKİNLERİNE MÜJDE

Tarsus Belediye Başkanı Dr.Haluk Bozdoğan, yeni yapılacak projeler  hakkında bilgi verdi. Kendisini ziyaret eden Şahin mahallesi muhtarı Hüseyin Aydın’a bilgi veren Bozdoğan “Yıllardır Mücadelesini Verdiğimiz Şahin Mahallesi aile sağlık merkezi nin İhalesinin Yapıldığını Müjdeliyorum.” dedi. Aydın ise “Tarsus  Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a Fen İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcımız Orhan Tekeli ve tüm emeģi geçenlere Mahallem adına Teşekkür ederim” dedi.

………..OOO………..

ÇAMLIYAYLA ERGENE YOLUNDA OLUŞAN TOPRAK KAYMASINA BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ MÜDAHALE ETTİ

Son yılların en sert kış mevsimini yaşayan Çamlıyayla’da, yağış nedeniyle oluşan olumsuzlukların asgariye inmesi için Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri yoğun şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

………..OOO………..

BAŞKAN SEÇER, TÜRKİYE’NİN İLK KADIN İL BELEDİYE BAŞKANI MÜFİDE İLHAN’IN KIZLARINI AĞIRLADI

Başkan Seçer, 1950’li yıllarda Mersin Belediye Başkanı seçilerek, Türkiye’nin ilk kadın il Belediye Başkanı olan Müfide İlhan’ın kızları Simla İlhan ile Ayla İlhan Börekçi’yi ağırladı. Aradan geçen 70 yılı aşkın sürede Mersin’in farklı bir hüviyete büründüğünü belirten Seçer, “Sizleri burada görmek gerçekten benim için çok farklı bir duygu oldu” dedi.

………..OOO………..

TARDOBDER’DE  ETKİNLİK

TARDOBDER Binası Önünde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününe Özel Etkinlik yapıldı. Şef İsmet Karabulut Yönetiminde müzik etkinliği yapıldı. Kadınlar  darbuka  şov yaptı şarkılar söyledi.

13 MART 2022’de TARSUS

TARSUS TİCARET BORSASI’ NDAN İSTİKLAL MARŞI KUTLAMASI 

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, 12 Mart Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü ve İstiklal Marşı’nın kabulünün 101. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı. Başkan Murat Kaya ” O şiir artık benim değildir. O, milletin malıdır.” diyen Mehmet Akif ERSOY, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesi verdiği dönemlerde millî birlik ve beraberlik idealini, vatan sevgisini ve zafere olan inancını en veciz biçimde ortaya koymuştur.” Dedi.

…………OOO………..

OZAN VARAL ‘”TARSUS’TA SÖZ SIRASI KADINLARDA!

Cumhuriyet Halk Partisi Tarsus İlçe Kadın Kolları tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla “Kadınların Gözünden Hayat” fotoğraf sunumu ve “Ezgilerin Gücüyle Kadın Ezgileri” konulu müzik dinletisi gerçekleştirildi.

…………OOO………..

ŞEHİTLERİMİZİN ANISINA HELVA DAĞITILDI

Tarsus Belediyesi 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Şehitlerimizin anısına helva dağıttı. Cuma namazından sonra dağıtım yapıldı. Ulu Cami’de Cuma Namazı çıkışı hemşehrilerimize su ve helva ikramı yapıldı.

…………OOO………..

DERVİŞ HOCA TİY KALECİ ANTRENÖRÜ OLDU

Tarsuslu Beden Eğitimi Öğretmeni ve Kaleci Antrenörü Derviş Darende, Tarsus İdman Yurdu Alt Yapısında Görevlendirildi. Derviş Hocamız, Tarsus İdman Yurdu ve Türk Futbolu için iyi kaleciler yetiştirmek peşinde. Bu yolda kendisine başarılar diliyoruz.

………..OOO………..

ÇUKUROVA BİRLİK SPOR FK, PLAY OFFA KALDI

Tarsus’un süper amatör ligdeki temsilcilerinden Çukurova Birlik Spor FK, Play offa kaldı. Süper Amatör Küme B Grubunda Normal sezonu kırmadan dökmeden yan yollara girmeden kazasız belasız 2. Sırada bitirerek Play Off’lara yükselme başarısını gösteren takımımızı yürekten kutluyoruz. Bu başarıda emeği geçen Başkanından, hocasına yöneticisinden sağlıkçısına, malzemecisine,bizi destekleyen herkese teşekkür ediyoruz..

………..OOO………..

TARSUSLU MÜZİK ÖĞRETMENİNE ONUR ÜYELİĞİ

Tarsuslu müzik öğretmeni Mehmet Günay Eser’e onur üyeliği verildi. İçel Sanat Kulübü’nün değerli yönetimi, Mersin’e ve ülkemize müzik bilimi alanında yapmış olduğum katkılardan dolayı beni onur üyeliğine layık görmüş. Gurur ve mutluluk duydum. Çok teşekkür ediyorum

…………OOO………..

MERSİN ÜNİVERİSTESİ 30. YILINDA

Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Kanal 33’te canlı olarak yayınlanan ve Fatih Alkar’ın hazırlayıp sunduğu “30. Yılında Mersin Üniversitesi” programına konuk olarak katıldı.

…………OOO………..

İÇEL SANAT KULÜBÜ’ GÜNÜBİRLİK GEZİSİ BU PAZAR

Mersin’de kurulu İçel Sanat Kulübünün Tarsus Karboğazı’na düzenlediği gezi  yapılacak.

………….ooo…………

TARSUS’TA POLİS HALK EL ELE

Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen mahalle buluşması yapıldı. Müdür Ebubekir Fil , vatandaşların talep ve sorunları dinlendi.

…………OOO………..

HAVA ŞARTLARI TARSUSLULARIN TARIM FUARINA KATILMASINA İZİN VERMEDİ

Tarsus Ziraat Odası Başkanlığı 8 Mart Dünya Emekci Kadınlar Günü münasebetiyle Konya’da Yapılan Tarım Fuarına Kadın Çiftçileri Götürürken Elverişsiz Hava Koşulları Dolayısı İle Konya Karapınar’dan Geridönmek Zorunda Kaldılar.

…………OOO………..

YERYÜZÜ PAZARI’NA TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR

Tarsus’ta bugün YERYÜZÜ PAZARI açılıyor. Tüm halkımız Kubat paşa önündeki pazara davetlidir. Üreticilerin tüketiciler ile aracısız bir şekilde buluştuğu YERYÜZÜ PAZARI’na tüm halkımız davetlidir.

13 Mart 2022 Pazar saat.13.00

Kubat Paşa Medresesi Önü(Makam Cami Yanı)

YAKUP BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

YAKUP BONCUK – MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi