FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Özcan KAHRAMAN 17 Aralık 2022 466 Görüntüleme

BOZKURT İŞARETİ NASIL ORTAYA ÇIKTI?

BOZKURT İŞARETİ NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Bozkurt işaretini Türkiye Türkleri, Hristiyan Gökoğuz Türklerinden öğrendiler.

1984 yılında Ankara’ya gelen Gagauz (Gökoğuz) Kültür Bakanı Maria MARUNOVİÇ Ankara Bulvar Palas Otelinde yapılan toplantıda kürsüye Bozkurt işareti yaparak çıktı. Konuşmasında “Bu işaret Türklüğün sembolüdür” diyerek açıklamalar yaptı.

Maria MARUNOVİÇ tarihi araştırırken tabi ki Mustafa Kemal ATATÜRK’ten de etkilenmiş ve ATATÜRK’ün çalışmalarını incelemiştir. Paranın üzerine bozkurt resmini koydurması, kendi Bakanı Mahmut ESAT’a BOZKURT soyadını vermesi gibi. Manevi kızına Ülkü ismini vermesi de ATATÜRK’ün Türklüğe verdiği önemi göstermektedir.

1991 yılında Bakü’de Elçibeyin Bozkurt işareti yapması ile Azerbaycan’a girdi ve giderek Türk dünyasına Bozkurt işareti yayıldı.

Evet, Bozkurt işareti Türklüğün ortak sembolüdür. Bu işaretin tarihi sürecini ilk olarak Hristiyan Maria MARUNOVİÇ tarih araştırmalarıyla bulmuş ve kullanmıştır.

Garip olan Türkiye’de işareti Türk İslam sentezciler sahiplenmiştir. Diğer bir tanımla en son kullanması gerekenler. İslam sentezcilerine göre Türk’ün, Müslüman ve Sünni olması gerekir. Başkasını Türk olarak kabul etmezler. Hâlbuki Irk, Kader, Din kavramları birer seçimdir.

Türk İslam sentezinin vebali Türkiye’de çok büyüktür. Kendileri kadar Türk olan Alevî kardeşlerimizi Maraş’ta, Sivas’ta yakarak öteleyerek PKK saflarına yakınlaştırmışlardır. Affedilemeyecek şekilde Dinci olmuşların vebali altındadırlar. Sonrada Türklük ahkâmı keserler…

Bugün İsrail’i Yahudi Türklerin kurduğunu, Yahudiler bile kabul ederken, Hristiyan Macarların BOZKURT işareti yaparlarken, Protestan Gaguzlar Türklüğü kabullenmişken; Sizin bu sırf Arap mezhepçiliği ahmaklığınız nedir? Nereye gittiğinizin, Türkiye’yi nasıl bir çıkmaza sürüklediğinizin, Arap hayranlığınızla milletimizi nasıl önü alınmaz GERİCİLİĞE teslim ettiğinizin hala farkında değil misiniz? Türklüğe en büyük ihanet içerisinde olduğunuzun ne zaman farkına varacaksınız? “Ayrılıktan maraz, birlikten güç doğar” bu sözü hiçbir zaman unutmayın. Tarihe bakınız, Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz ve Türk tarihinin daha öncesindeki tüm devletlerimiz birlikte olduklarında zaferlere ulaşmışlardır…

Ne Mutlu Türküm Diyene! …

 

Özcan KAHRAMAN

TARİGDER Siyasi Haberler Koordinatörü