FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Özcan KAHRAMAN 5 Ekim 2022 300 Görüntüleme

BEYİN VE CÜZDAN

BEYİN VE CÜZDAN

Bugün eski bir olayı arkadaş ile konuşurken bir hikâye geldi aklıma.

Hikâye şöyle; İnek, At ve Eşek Halkın arasına karışmaya karar vermişler. 5 yıl sonra aynı yerde buluşmak için sözleşmişler.

Aradan 5 yıl geçmiş ilk önce At gelmiş, daha sonra İnek ikisi de bir deri bir kemik.

-At: “İnek kardeş ne oldu sana?”

-İnek: “Hiç sorma tam Halkın arasına karıştım beni doğurttular, sağdılar daha sonra boynuma bir tahta geçirdiler ve sabana koştular. Canımı zor kurtardım” demiş.

-İnek: “Peki sana ne oldu At kardeş.

-At: “Halkın arasına karışır karışmaz, beni yakaladılar, biri indi biri bindi. En sonunda ağzıma gem, boynuma hamudu geçirip hepsi beraber bindiler. Canımı zor kurtardım” demiş.

Bir bakarlar ki uzaktan Eşek geliyor. Üzerinde lacivert bir takım, tüyleri palazlanmış. İkisi birden “Hayırdır Eşek Kardeş bu halin ne? Demişler.

-Eşek: “Hiç sormayın tam Halkın içine karışacaktım bir baktım, bir kalabalık elinde bir mikrofon bağırıyor. O bağırınca ben bağırdım, o bağırınca ben bağırdım. Tabi ki benim sesimi biliyorsunuz; “Türkiye seninle gurur duyuyor” diye bağırmaya başladılar. Bir baktım Başbakan olmuşum yediğim önümde yemediğim arkamda. İnek ve At hayretle sorarlar: “Senin Eşek olduğunu anlamadılar mı?”.

-Eşek: “ %50’si anladı, %50’si anlamadı. Anlayanda, anlamayana anlatamadı” der.

Hikâye böyle…

Anlamayana anladık. Beyniyle, aldığı kültürle, ümmet yapısıyla karşısındakini anlamadı.

Peki, karşı taraftakiler 11 seçim kaybetmiş. Bugüne kadar ekonomik, sosyal bir çözüm üretemeyeni anlayabildi mi? Bu kadar yolsuzluğa, hırsızlığa, adaletsizliğe rağmen halen %25’de kalmasını anlayabildi mi? Atatürk ilkelerinden taviz vermesini, parti içinde tek adam, siyaseti örgütlere değil de belediye başkanlarına vermesini, Türkiye’de laiklik tehlikesi yok deyip, türbanı kanunlaştırma önergesini vermesini anlayabildi mi? “Tam Bağımsız Türkiye” ülküsünden vazgeçip seçim arifesinde; ABD’ye gitmesini anlayabildi mi? Siyaseti belediye başkanlarına bırakıp, meclis üyelerinin çocuklarını işe alıp, parti yöneticilerinin belediye başkanlarının çalışanı olduğunu anlayabildi mi?

Anlayabilseydi zaten halen seçim sonuçlarında %25’lerde kalan O genel başkan orada olmazdı.

Bir tarafta insanlar dinleriyle cüzdanları arasında. Bir tarafta ideolojileriyle, cüzdanları arasında kalıyor. Bu kısırdöngü yazılı ve görsel medyada da işleniyor.

Medya 3.düşünceye yer vermiyor. Sürekli bu iki düşünce kısır döngü halinde tartışılıyor. Böyle gelmiş böyle gitmez. Yokuşun başına geldik. Türk insanı elbette bu kesmelerden kurtulacak. Beyniyle cüzdanı arası tercihten kurtulacaktır. Milletimiz kısır çekişmelerden kurtulmanın yolunu mutlaka bulmalıdır. Saygılar

Özcan KAHRAMAN

TARİGDER Siyasi Yazı-Haber Koordinatörü

İlginizi çekebilir

TARSUS NEDEN GELİŞMEZ? 

TARSUS NEDEN GELİŞMEZ?