FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Özcan KAHRAMAN 5 Aralık 2021 326 Görüntüleme

MAKYAVELİZM

MAKYAVELİZM

Makyavelizm İtalyan siyasetçi, diplomat, düşünür, siyasetin babası olarak anılan Niccolo MACHİAVELLİ tarafından bir siyaset ekolüdür. Bu düşünceye göre, başarıya giden her yol mubahtır. Toplumu, dini, ahlakı, kültürel değerleri kullanmak, faydalanmak normaldir. İslamiyet’teki hileyi şerriye gibi. Eğer ki, hile dine hizmet ediyorsa kullanılır. Belki de, MACHİAVELLİ İslam’ın bu yönünden etkilenmiştir.

Bu düşünceyi günümüze uyarlarsak, geri kalmış toplumlardaki en geçerli sistemdir. Rönesans’ını yapmış. Kültürel, ekonomik olarak ilerlemiş toplumlarda kabul görmez. Ülkemizde ATATÜRK’ten sonraki boşluktan faydalanılarak uygulanmaya başlanmış, bitmeyen bir sermayedir. Dünya düzenini sağlayan RAKKOFELLER ve ROŞTSİTLER Ailelerinin kullandığı en temel sistemdir.

A Partisi Dini, B Partisi ATATÜRKÇÜLÜĞÜ, C Partisi Milliyetçiliği savundurur normlarını, kendi sistemine göre yönlendirdiği ve kullandığı siyasi partilerin uygulamasına oturtur. Savundukları objeleri kendi bünyelerinde bulundurmazlar. Sadece, bu görüşleri kendilerinin savunduklarını söylerler dururlar. Ülkenin ekonomisini değil, kendi çıkarlarını düşünürler. Halkın aklında bu açıklamalar Man Kurtlaşır. Tüm duyguları pusuya yatmış, gözleri karınlarındadır.

Ülkemizde şu anki bilançoda bunu göstermektedir. Kararsızların 1. Parti olması, AKP’nin Makyavelizmi iyi kullanması, diğerlerini ve tamamını 2. Parti yapıyor. OYUNU DEĞİŞTİRMEDEN OYUNCULARI DEĞİŞTİRMEK BİR ŞEYİ DEĞİŞTİRMEZ. Karnını doyuramadığınızın beynine hükmedemezsiniz. Açlıktan sonra en büyük silah dindir.

Atatürkçülükle, Milliyetçilikle insanları ikna edemezsiniz. Nasıl onlarda din, iman yoksa sizlerde de savunduklarınız yok. Aynı Devekuşu gibisiniz. Ne Devesiniz, ne Kuşsunuz! Aynı sistemle ancak belli oranda oy alabilirsiniz. Emperyalizmin insanlığı, dünyanın güzelliklerini, kaynaklarını sömürmesinin devamını sağlamaktan başka bir işe yaramazsınız. Ha bu arada zenginleşir, oy aldığınız partinin emekçilerinin haklarını haksızca yer durursunuz. Ne Aday olmaya doyarsınız, ne de karnınız doyar…

MİLLİ DEVRİM bir an önce yapılmalı. Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Milli Devlet Politikası yeniden uygulanmalıdır.

Özünüze dönmeyip, insanların karşısına ilimle, demokrasiyle, insan hakları eşitliğiyle, adaletle, yeni ve yoksulu kalkındıran, aydınlatan ekonomik ve eğitim programlarıyla çıkamazsanız; POLİTİKACILIK OYNARSINIZ…

Hoca Ananızı Daha Çok Ziyaret Eder.

       Niccola MACHİAVELLİ’yi Rahmetle Anarız.

 

Özcan KAHRAMAN

TARİGDER Siyaset Koordinatörü