FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Özcan KAHRAMAN 22 Şubat 2022 335 Görüntüleme

Global Düşünüp, Yerel Yaşamak – 2 –

Global Düşünüp, Yerel Yaşamak – 2 –

Günümüz siyaseti ufku, vizyonu geniş siyasetçiler çıkaramıyor. Buda parti içi demokrasisinin olmayışından kaynaklanmaktadır. Bulunduğu konumdaki liderler yanlarında akıllı vizyon sahiplerini istemiyorlar. Kendi egolarını tatmin eden yalakaları tercih ediyorlar.

Yerelde olsa başkanlar aynı hastalıkta, yanındaki yalakalar yüzünden dış dünyadan haberleri yok. Kendi vizyonları yetmediği gibi etraflarının sarmalından kurtulamıyorlar. Sonuç partiler değişse de uygulamalarda, icraatlarda fazla değişim yok. Demoni yapı sürekli devam ediyor.

Yerel yönetimlerin ekipleri değişeli, 3 yıl oldu. Vizyon, misyon hamur makinesi, halk market, kasap, manav, yem, kuzu, keçi, fidan, müteahhitlik… Beyler bu halka balık vermeyin, balık tutmayı öğretin. Geçmiş dönemin kavurması ile tiyatronuz aynı amaca hizmet ediyor. Senaryo yazmayın, halkın senaryosuyla gidersiniz.

Bölgemizde her dönem bir ürün dalında kalıyor. Bu yıl limon kaldı. Tek Baraka’ya, Kirlik’e birer meyve konsantre imalatı açın demiştik, hep diyoruz, bıkmadan, usanmadan ama dinleyen kim. Bahşiş, Çiçekli’ye turşu, salca işletmesi hem istihdam kazandırırdı, hem de çiftçinin malı dalında kalmazdı. Girişimcinin 3 tl ye yapacağını siz 1 tl ye yapardınız. Bunları önerdik. Müteahhitlik, tiyatro, konser, asfalt, tabi ki daha karlı…

Tanrı bölgemize her türlü iyiliği vermiş. Deniz, Toros Dağları, bereketli Ova. Sizde ise kısır döngü zaman kaybından başka bir şey yok. Vizyon, ufuk yok, Atatürk’ün 6 ilkesini unutmuş çıkar, menfaat ilişkileriyle halkımıza hizmet verdiğinizi zannediyorsunuz. Global düşünüp, yerel yaşayan bir ilerici anlayışınız, bozkırı vahaya çeviren hedefli bir çalışmanız yok. Denizi Eskişehir’e getiren Yılmaz BÜYÜKERŞEN gibi örnek bir Hocanız var. Yani başınızda Alanya Belediyesi Ziraat Odası İlçe Tarım Müdürlüğü ile birlikte yeni ufuklar açmış bir örnek daha var. Ama sizin ruhunuz kıskanç ve kibirli. Destek aldığınız insanları dahi yok sayıp, emekçilere kindarca davranıp hala emekçilerinizin yapıcı önerilerini dikkate almıyorsunuz.

Türkiye’nin ve dünyanın her tarafına gidiyorsunuz. İnternette dünya küçülmüş. Ama bakmak ayrıdır, görmek ayrıdır.  Görmeniz için önce egonuzu yenmemiz gerekiyor. Şurada kaldı 2 yıl, bir yılı da seçim atmosferinde geçirirsiniz. Bir tane size ait eser bırakmadınız. Yapcaz, etcez. CEZ! CAZ!

“Geldikleri Gibi Giderler”. Mustafa Kemal ATATÜRK

 

Özcan KAHRAMAN

TARİGDER Siyasi Haber Koordinatörü

İlginizi çekebilir

MAKYAVELİZM

MAKYAVELİZM