FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Özcan KAHRAMAN 24 Ocak 2022 375 Görüntüleme

GLOBAL DÜŞÜNÜP LOKAL YAŞAMAK – 1 –

          GLOBAL DÜŞÜNÜP LOKAL YAŞAMAK – 1 –

Günümüz yaşam, yönetim, ekonomi modelleri hayatımıza işlemiş ve hayatımızın her anını kontrol ediyor. İnternet ağıyla dünya küçülmüş,  Global (Küresel) düşünüp olan-bitenden haberin olacak, her alanda yeni modelleri mecburen takip edeceksin. Gelişmelerden uzak kalırsan, gelişme evrimini tamamlayamayıp tabiri caizse güdük kalma riskin artar. Global yaşayıp düşünebilen, uygulayabilen gelişmeyi ve geleceği yakalar.

Başarıyı yakalamakta Lokal (Yerel) yaşamakla oluyor. Bu ekol Japonya’yla başladı, Singapur, Güney Kore’yle gelişti, Çin ile vücut buldu. Bu ülkeler gelenek ve ananelerine son derece bağlılar. Bir o kadar da dünyaya Entegre olabilen, Global yaşam tarzına uyum sağlamış bir yapı inşa ettiler. Başarıyı kendi özlük değerlerini de yaşatarak yakaladılar. Bu çok önemli bir başarı, tarihini, kültürünü koruyup yaşatarak Globalleşmeyi yakaladılar.

Batı fazla Global yaşam tarzıyla, İslam dünyası da fazla Lokal yaşam tarzıyla gelişime uyum sağlayamadı. Türkiye’nin gelişimi yakalamaması için AKP formatında Lokal yaşayan (Ya da ülke içinde Lokal, yurt dışında Aileleriyle Global), dış dünyaya kendini kapatmış, sadece dışardan borç almak ve ülkenin milli değerlerini satmaktan başka bir iş yapmayan yönetime esir kaldı. Globalleşmeyen sürekli içeriye dönük Lokal yaşayan AKP ve AKP’nin destekçilerinin getirdiği durum ve milletimizin her alanda sıkıntı çekerek yaşadıkları ortadadır.

Bu konuda Muhalefet te geri kalmıyor. “Programınız nedir?” sorusuna net cevap veremeyen muhalefete dikkat ederseniz DAİMA MUHALEFET hiçbir ilerleme yok. Kendi örgütünün güçlenmesine, büyümesine parti içinde KOLTUK için engel olan, cemaatlere göz kırpan aciz bir muhalefet…

Gelişimin anahtarı Global düşünüp Lokal yaşamaktır. Bunu yapan ülkeler dünyanın gelişmişleri sıralamasında yerini aldılar, başaranlar almaya devam edecekler. Türkiye genç nüfusu, tarihi, yetişmiş insan gücüyle bu geriliği ve gerici yönetimleri hak etmiyor. Tanzanya, Zambiya gibi Afrika ülkeleri sınıfında anılmak, para değeri, adalet, eğitim, demokrasi konularında eş değer görülmek TC Vatandaşı olarak beni ve sizleri üzmektedir.

Bir an önce üzerimizdeki ölü toprağını atalım. Atatürk’ün gösterdiği yolda fabrika ayarlarına dönüp üretim hamlemizi her alanda yapalım. “MUHTAÇ OLDUĞUMUZ KUDRET DAMARLARIMIZDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR”. Gazi Mustafa KEMAL ATATÜRK

Saygılarımla.

 

Özcan KAHRAMAN

TARİGDER Ekonomi-Siyasi Haber Yayın Koordinatörü