FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Özcan KAHRAMAN 19 Temmuz 2021 425 Görüntüleme

LİDER

LİDER

Lider; aynı kültürü, coğrafyayı, vatanı paylaşan insanların bir arada yaşamasını sağlayan, toplumun daha demokratik, özgür, çağdaş, üretken, ekonomik gelişmesi uğrunda mücadele veren, yaşadığı coğrafyada ortak kültür yaratmaya çalışan kişiye denir.

Bu bağlamda baktığımızda, Türk Dünyası bir tek lider çıkarmıştır; ATATÜRK.

Günümüz dünyasının çektiği sıkıntı “Lider Sultalığı”’dır. Demokratik olarak gelir, darbeyle ve isyanla gider. Lider Sultanlığının olduğu yerde;

1-PARÇALANMA

Irkçılık, mezhepçilik, tarikatçılık artar. İnsanoğlu yaradılış itibari ile sosyaldir. Aynı kültürü, dini, ırkı paylaştıkları guruplarla birliktelik oluşturur. Bu da, ileride parçalanmayı getirir.

2-CEHALET

Yöneten kitle için eğitimli, kaliteli ve tehlikelidir. Kendisine bağımlı, her yalanına inanan kitle lazımdır. Sürekli eğitim sistemiyle oynar. Ekranların seviyesi düşer. Öğretim olur, eğitim olmaz.

3-TEMBELLİK

İnsan yaradılış olarak tembeldir. Bütün sorumluluğu tek adama bırakırsan, toplum düşünmez, çalışmaz. Bu durum İslam Dininde de aynıdır. Her şeyi Allah’a havale ettiğimizden, Müslümanlar kafayı da, bedenini de çalıştırmaz. Bizim, çocuklarımızın bütün sorumluluklarını üzerimize aldığımız gibi. Çocuğun yerine düşünen, çalışan var. Hem sorumsuz yetiştiririz, hem de “Şimdiki nesil sorumsuz” diyerek konuşuruz…

4-KÜLTÜR

Bir tek vardır, o da tek adamın kültürü. O bilgedir, matematikçi, ekonomist, ressam vb. Kendi gibi düşünmeyenler haindir. Yeni düşüncelere yer yoktur. Oysa yeni düşünceler çıkmaz ise, ortak kültür oluşamaz. Parçalanmayı getirir.

5-HUKUK; başlı başına ayrı bir yazı konusudur.

Türkiye, bir an önce ortak düşünceye, ekonomiye, kültüre, hukuka, adalete, dönmek zorundadır. Ekonomi batmış, ırkçılık, mezhepçilik, tarikatçılık zirve yapmış durumda. Bu koşullarda toplumu bir arada tutmak imkânsızdır. Parti başkanlarının kuru ve gerekli gereksiz tartışmalarını konuşmayı bir yana bırakıp, kucaklaşalım. Birbirimize sahip çıkalım. Hepimiz TÜRKİYEYİZ.

Şimdi “Lider Parti Yönetimi” diye toplum kandırılıyor. Bu tek adam sistemidir. Lider sistemini bilmek isteyenler; ATATÜRK’E baksın.

Saygılar

 

Özcan KAHRAMAN

 

İlginizi çekebilir

ÖCÜ ULUSALCILAR

ÖCÜ ULUSALCILAR