FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Özcan KAHRAMAN 10 Kasım 2021 341 Görüntüleme

10 KASIM

10 KASIM

10 Kasım’da Atatürk’ü anlatmaya, metiyeler dizmeye gerek yok. Atamızı zaten dünya biliyor ve tanıyor. 26 ülkede büstünün yapıldığı, isminin bir çiçeğe dahi verilen başka bir dünya lideri var mı?

Sorun, biz ona layık olabildik mi?

“Benim iki büyük eserim var, biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir”. Atamız, bizlere emanetinin Cumhuriyet ve Cumhuriyet Halk Partisidir olduğunu özellikle vurgulamak istemiştir. Maalesef ikisine de sahip çıkamadık. CHP’ye sahip çıkamadıkça Cumhuriyeti de kaçırdık. CHP’nin kuruluş felsefesinden uzaklaştıkça halktan uzaklaştık…

  1. Yıl Marşına konu olan, Nuri DEMİRAĞ’a soyadını veren, Demirağların kurucusu Nuri DEMİRAĞ’ın bizzat İsmet İNÖNÜ tarafından Uçak Fabrikası kapatıldı. DEVRİM Arabalarından vaz geçildi. ABD ile İNÖNÜ döneminde Marshall Yardımları adı altında anlaşmalar yapıldı. Menderes döneminde anlaşmalar devreye sokularak devlet ipotek altına alındı. Celal BAYAR iş birlikçisi ABD’nin elini bu planları hayata geçirdikçe güçlendirdi. Bir daha da dikiş tutmadı. Rahmetli Bülent ECEVİT fabrika ayarlarına döndürmeye çalışsa da, ABD ve yerli iş birlikçileriyle baş edemedi. CHP ehil ellerde olmayınca o gün bugündür, SAĞIN ALTERNATİFİ SAĞ POLİTİKALARININ kurbanı oldu.

CHP ile Cumhuriyet Devletini kuran ATATÜRK, Emperyalistlerin yüzlerce yıllık planlarını bozmuş, mazlumlara, İslam dünyasına demokratik laik sistemle örnek olmuştu. Emperyalistlere göre CHP bir daha İktidara gelmemeliydi, bu iş şansa bırakılamazdı. BOP Projesi (Ilımlı İslam) devreye sokulunca emperyalistlerin ülkemizdeki siyasi dizaynı yeniden başladı.

Emperyalizmin 1. Felsefesi; BÖL-PARÇALA-YÖNET. Ülkede Kürt, Türk Muhafazakâr Partisi vardı. CHP’nin başındaki Deniz BAYKAL burada projelerine uymuyordu. 1 Mart Tezkeresinde de sabıkalıydı, ekarte edildi. YCHP kuruldu. Eskisinin neyinden utanıyorsunuz da “Yeni CHP” dediniz! “Mustafa Kemal” diyelim, “ATATÜRK” demeyelim. ATATÜRK’ÜN Türklerin ATASI olması mı, yoksa sizleri BEKAROĞLU, EKMELEDDİN, CİHANGİR İSLAM, Fetocu Genel Başkan Yardımcısı mı rahatsız etmeliydi! Yoksa TIPIŞ TIPIŞ gitmek mi rahatsız etmeliydi!

Anlayacağın ATAM; emanetlerine sahip çıkamadık. Bizleri affeder misin? Bilemem. Siz Büyük Atamıza ve Atalarımıza mahcubuz. Yüce Türk Milleti adına özür dilerim.

Kişi doğduğunda etrafında gülenler var ise, öldüğünde etrafında ağlayanlar var ise İNSANDIR.

       Biz ise ATAMIZIN ardından halen ağlıyoruz…

Seni Saygıyla Anıyorum, Saygıyla Anıyoruz ATAM.

Özcan KAHRAMAN

TARİGDER Siyasi Haber Koordinatörü