FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Özcan KAHRAMAN 18 Ekim 2022 416 Görüntüleme

ÖCÜ ULUSALCILAR

ÖCÜ ULUSALCILAR

Türkiye de Atatürkçüler hariç bütün kesimler Ulusalcıları ÖCÜ gibi görürler. Ama neden?

Ulusalcılığın ilk önce bir tanımını ve neler düşündürdüklerinin içeriğini anlatmak lazım.

Ulusalcılık, sağ-sol fark etmeksizin Atatürkçü bir ideolojiyi merkeze alan Türkiye Milliyetçiliğidir.

Ulus Devletin üniter yapısının korunması gerektiğini, ülkeyi etnik unsurlara ayrıştırmanın ülkenin mozaiğinin, yaşam şeklinin, kültürünün bozulması anlamını içerdiğini endişe ile savunur. Ülkenin kuruluş ilkelerine ve bağımsızlığının yaşamasına ters olduğunu anlatır. Bunun emperyalizmin ülkeyi bölmek için uyguladığı bir proje olduğunu yüksek sesle savunurlar.

Yenidünya düzeninde Ulus Devletlerin yeri yoktur. Dünya tek merkezden yönetilmelidir. Ulus Devletlerin parçalanması Yugoslavya ile başlamış, Arap Baharı ile devam etmiştir. En son Suriye ve Ukrayna üzerinden devam etmektedir.

Türkiye’de ise 1950’den sonra emperyalizm kılcal damarlara kadar yerleşmiş batı güdümündeki siyasi partiler iktidar olmuştur. Program dâhilinde Ulusalcı Partiler değişime uğramış küreselci bir yapıya bürünmüştür. Liderleri ama öldürülerek ama kasetle saf dışı bırakılmıştır. Bu düşünceleri paylaşanlara da ekranlar kapatılmıştır.

Bugünkü dünya düzeninde Ulusalcılığa yer yoktur. Patron bir tane… Emperyalist güçler sağdan ve soldan küreselci yapıları destekleyerek, kurarak, işaret ettikleri siyasi partiyi iktidar yapmaktadır. Yoktur aslında bir farkları, iktidara kim gelirse gelsin aynı programları uygulamakla mükelleftirler. AKP geldikten sonra program değişti mi? İlk önce Vakıflar ve 301. Yasalarını değiştirdiler açılım sürecini başlattılar. (Büyük Ortadoğu Projesi) BOP’un Başkanı oldular. Yahudilerin siyaset sorumlusu Henry KİSSİNGER’in kendilerince bir tespitiyle; “Türkiye’de kimi desteklersek, destekleyelim sonunda MİLLİ oluyor.” sözünü hiçbir zaman unutmayalım. Aslında öyle değil. Emperyalizm büyütür, kullanır ve atar. Menderes ve Özal’da olduğu gibi, bu gerçekleri kullanılan bilmiyor mu?

Gelelim asıl konunun özüne. Bu devleti kurmuş, yüceltmiş, devletin 6 ilkesini belirleyerek kurmuş, benimsemiş CHP’ye. Kuruluş felsefesinden uzaklaşmış, küreselci bir yapıya dönüşmüş. Rüzgârın etkisiyle nereye savrulduğunu bilmeyen, kişiliksiz, ideolojisiz bir yapı CHP’de hüküm sürüyor. CHP biran önce Atatürk’ün çizdiği çizgiye, kuruluş ilkelerine geri dönmeye mecburdur. Biraz Atatürkçülük kaldı ise…

ABD’den icazet almak hiç bir CHP’liye yakışmaz. Demek ki bunlar CHP’li değil. Misakı Milli sınırlarımızı korumak, milli ekonomiyi, devletçiliği, laikliği, devrimciliği savunmak her CHP’linin görevidir. Her CHP’li ulusalcılığı, ulusu savunmakla sorumludur; “Ne Mutlu Türküm Diyene”.

Saygılar.

Özcan KAHRAMAN

Tarsus İnternet Gazetesi

Siyasi-İktisadi Haber Sorumlusu

(TARİGDER Yöneticisi)

İlginizi çekebilir

10 KASIM

10 KASIM