FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, TARSUS MEKTUBU 5 Aralık 2021 287 Görüntüleme

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU 29-30- KASIM ve 1-2-3-4-5 ARALIK 2021’de Tarsus’ta Neler Oldu? Kısaca Okuyalım.

Gazeteci-Yazar Yakup BONCUK’tan TARSUS MEKTUBU

29-30- KASIM ve 1-2-3-4-5 ARALIK 2021’de Tarsus’ta Neler Oldu?

Yakup BONCUK; “SELAM  DOSTLAR…Tarsus ‘tan sizleri

 bilgilendirmek için tarihe not düşüyorum.

En derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum”.

29 KASIM 2021’de TARSUS

MARATONDA 103 SPORCU TOPLAM 172 BİN TL ÖDÜL ALDI

BAŞKAN SEÇER: “MARATON DA BİR ŞEY KAZANDI; O DA DOSTLUK, İŞTE SPORUN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜ BUDUR” dedi.

Tarsus’ta bu yıl 13’üncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Maraton’a çok sayıda sporcu katıldı. Birçok ülkeden 66 yabancı sporcunun yer aldığı maratonun 3 etabının da startını Başkan Seçer verdi. Seçer, insanları bir araya getiren kültür, sanat ve spor faaliyetlerini artıracaklarını belirterek, “İnşallah daha güzel işler yapacağız” dedi.

…………OOO………..

MARATONUN BİRİNCİSİ KONUŞTU

Kazanmayı beklemiyordum ama kazandım”. Maratonun Genel Klasman Erkekler kategorisinde; 1 saat 2 dakika 31 saniye ile tamamlayıp birinci olan Sang Benard Cheruiyot da yarışmaya Kenya’dan katıldığını belirtti.

…………OOO………..

BAŞKAN SEÇER’E YÜRÜYEN MERDİVEN TEŞEKKÜRÜ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, daire müdürleri ve basın olarak kahvaltıda buluştuk. Tarsus’ta yeni yürüyen merdiven için başkan Seçer’e teşekkür edildi.

…………OOO………..

DAR YOL 35 METRE GENİŞLETİLECEK

Tarsus-Çamlıyayla yolunun Kaplan petrolden Takbaş bölgesine kadar olan bölümü genişletilecek.

…………OOO………..

YENİ DEVLET HASTANESİ KAVŞAĞINDA YENİ DÜZENLEME YAPILACAK

Yeni Devlet Hastanesi kavşağının tehlike saçtığı sorusu üzerine de  Seçer “D 400 karayolunda Devlet Hastanesi kavşağındaki düzenlemeyi biz yapmadık. Orası Karayollarına ait. Sıkıntıları anlattık. Karayolları yetkilileri “Burada yeni düzenleme yapmak için ödeneğimiz yok” dedi.  Bizim yapmamıza izin verin dedik. Karayolları da olumlu cevap verdi. Biz bu nokta için yeni proje hazırlatıyoruz. Projeyi en kısa zamanda gerçekleştirip sıkıntıyı ortadan kaldıracağız” diye konuştu.

…………OOO………..

YENİDOĞAN FAALİYETİ KAPSAMINDA ZİYARETLER

Tarsus Kaymakamlığı koordinesinde yürütülen Büyük İlçeler Güven ve Dönüşüm Projesi ‘Yenidoğan Faaliyeti‘ kapsamında; Mithatpaşa, Tozkoparan, Gaziler, Kavaklı,Şahin, Yeşiltepe ve Şehit İshak Mahallelerinde Yenidoğan Bebekler ve aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Jandarma ve Emniyet personeli tarafından ziyaret edildi.

…………OOO………..

BEYLİCE’DE ŞEHİT ADINA KÜTÜPHANE

Tarsus Beylice Mahallesinde bulunan Şehit Piyade Başçavuş Faruk Kaya İlk/ Ortaokulunda yapımı/ tefrişi tamamlanan okul kütüphanesi, Mersin Milletvekili Ali Cumhur TAŞKIN ve Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU’nun katıldığı törenle açıldı. Törende şehidimizin annesi ve babası da hazır bulundu.

…………OOO………

ATGİRMEZ’DE “FIRÇADAN DAMLAYAN TURUNCU KELEBEKLER” SERGİSİ

Büyükşehir Atgirmez Atölyesi’nde resim kursu alan kadınların eserlerinden oluşan “Fırçadan Damlayan Turuncu Kelebekler” isimli resim sergisi açıldı.

………….ooo…….…..

BOZDOĞAN, YAZAR ASLI TOHUMCU İLE BİR ARAYA GELDİ

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan önceki gün  imza ve söyleşi etkinliğimize katılan Yazar Aslı Tohumcu ile bir araya geldi.

………….ooo…….…..

EMLAK VERGİSİ, ÇEVRE TEMİZLİK VERGİSİ VE İLAN VE REKLAM VERGİSİNİN İKİNCİ TAKSİT ÖDEMELERİ  YARIN SON

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, 2021 yılı Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi ve İlan ve Reklam Vergisinin ikinci taksit ödemeleri ödeme süresinin 30 Kasım 2021 Salı günü mesai saati bitiminde sona ereceğini açıkladı. Vergilerini henüz ödememiş vatandaşlara çağrıda bulunarak, ödemelerin son güne bırakılmamasını isteyen Belediye Başkanı Bozdoğan, vatandaşların vergilerini rahat bir şekilde yatırmaları için gerekli planlamayı yaptıklarını söyledi.

…………OOO………..

TARSUS’TA KADINA ŞİDDETE HAYIR ETKİNLİKLERİ

Tarsus Belediyesi , 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü çerçevesinde programları devam ediyor.

…………OOO………..

MESKİ TOPLANTISI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü 2021 Yılı Kasım Ayı Olağan Genel Kurul Toplantısının 2. Birleşimi 29 Kasım 2021 Pazartesi (yarın) saat 14.00’te Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da yapılacaktır.

…………OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ FUTBOLDA 4-0 GALİP

Süper Amatör Lig A Grubu 6. hafta maçında Boynuinceli Spor’u 4-0 yenen Tarsus Belediyespor Futbol takımımızı tebrik ediyoruz.

30 KASIM 2021’de TARSUS

MERSİN’DE BİN LİTRE ETİL ALKOL ELE GEÇİRİLDİ

Mersin’de polisin bir tırda yaptığı aramada, sahte alkol üretiminde kullanılan bin litre etil alkol ele geçirildi.

…………OOO………..

AZMİ TARSUS’TA  ECRİN İLE YARIŞTI

Azmi Erdoğan geçen Cuma günü yine karşımıza çıktı. Bu kez 13. Tarsus Uluslar arası yarı maraton tanıtımında Başkan Vahap Seçer’in yanında oturarak  kendini birde kendi ağzından tanıttı. Yanında ise Ecrin Aydoğ adlı kemik hastası kızımız vardı. Azmi pazar günü 10 yaşındaki Mersin’li Ecrin ile maraton koştu.

…………OOO………..

REŞADİYE 4’TE 4 YAPTI

Amatör 1. küme Tarsus takımlarından Reşadiyespor tutulmuyor. Tuncay Beyceoğlu’nun talebeleri bu sezon oynadığı 4 maçın hepsini kazanıp liderliği bırakmadı.

…………OOO………..

TARSUS SERVİSÇİLER ODASI ÖNCEKİ BAŞKANI ŞUAYİP MEHRİ VEFAT ETTİ

Tarsus Servisçiler Odası önceki başkanı Şuayip Mehri vefat etti. Mevcut başkan Mehmet Tıraş “değerli meslektaşlarım odamız eski başkanı Şuayip Mehri’nin cenazesi 30 Kasım günü  09:30-10:00 saatleri arasında şehir mezarlığında yıkanıp, Sucular mezarlığına defnedilecektir. Başımız sağ olsun” dedi.

…………OOO………..

TARSUS VE ÇAMLIYAYLALI ÜRETİCİLER CEVİZ FİDANLARINI ALDI

Büyükşehir Belediyesinin 8 ilçede yürüttüğü “Ceviz Fidanı Dağıtımı Projesi” ile 132’si kadın 638 üreticiye toplam 19 bin 690 ceviz fidanı ulaştırıldı. Proje kapsamında son olarak Tarsus’ta 67, Çamlıyayla’da ise 60 üreticiye ceviz fidanları teslim edildi.

…………OOO………..

TİY KONGRESİ 7 ARALIK’A KALDI

Tarsus İdmanyurdunun olağanüstü kongresi ertelendi. 29 Kasım birinci toplantı tarihinde yeterli çoğunluk sağlanamadığı için ikinci toplantı 7 Aralık 2021 Salı günü saat 15.00’de Tarsus belediyesi Nikah Salonunda yapılacak

…………OOO………..

TARSUS BELEDİYESİ KARAVAN PARK İLGİ ODAĞI OLDU

Tarsus Belediyesi bölgede bir ilke imza attı ve karavan parkı gezginlerin hizmetine sundu. Karavan Park hizmete açılmasından kısa süre sonra ilgi odağı oldu.

…………OOO………..

TARSUS BELEDİYE BAŞKANI DR. HALUK BOZDOĞAN’DAN TAZİYE

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’dan vefat eden Sivas İmranlı Belediye Başkanı Murat Açıl’a Allah’tan rahmet diledi.

…………OOO………..

İSTİKLAL CADDESİ ÇİFT ŞERİT OLACAK

Tarsus kent merkezindeki caddelerden İstiklal caddesinin çift şeritli yol olarak araç trafiğine hizmet vermesi planlanıyor.

…………OOO………..

TARSUS’TA EV YANGINI

Tarsus ta dün bir evde çıkan yangın hasara sebep oldu.Alınan bilgiye göre, Tarsus Şehit Kerim Mahallesi Türkmenistan Caddesi’nde iki katlı ahşap bir evde yangın çıktı.İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, yangını kısa sürede söndürdü.İtfaiye ekipleri, hasara neden olan yangının çıkış nedeniyle ilgili araştırması sürüyor

…………OOO………..

TARSUS YARI MARATONUNDA TARSUSLU NURSEL KADINLARDA 3. OLDU

Tarsus Belediyesi Spor Kulübü sporcularından Nursel Karataş  Uluslar arası 13. Tarsus Yarı Maratonunda yine ödül kazandı. Nursel Karataş, Türk Kadınlarda 3.üncü  Uluslararası kadınlarda 7. oldu.

45 – 49 Yaş grubunda Serpil Aslan 2.nci , 65 – 69 yaş grubunda Ferit Gündoğdu 1.inci oldu. Madalya aldılar.

1 ARALIK 2021’de TARSUS

TARSUS SARIŞIH YAYLASI  KERVAN SARAYI YIKILMAYA YÜZ TUTTU

Tarsus Sarışıh yaylasında bulunan kervansaray yıkılmaya yüz tutunca ilgi gösterilmesi istendi. MHP Tarsus Belediyesi Meclis üyesi Ali Şimşek “Yüzyıllarca Osmanlıya Selçukluya hizmet veren bu kervansaray sahipsizlikten yıkılmaya başladı. Kültür bakanlığı yetkililerine bir kez daha hatırlatıyorum’’ dedi.

…………OOO………..

TARSUS İLÇE İNSAN HAKLARI KURULU TOPLANDI

Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu, Kurul Başkanı ve Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU başkanlığında Dr. Erdinç ŞAHİN Gençlik Merkezinde, kasım ayı toplantısını yaptı. Toplantıda; 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ve 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısı ile yapılacak etkinlikler istişare edildi. Ayrıca kurul üyelerinden oluşturulan alt komisyonlar tarafından; Huzurevi, Pansiyonlu Okullar, Hastaneler ve Rehabilitasyon Merkezlerinin ziyaretleri sonucu düzenlenen raporlar değerlendirildi.

…………OOO………..

HALK KART’IN KASIM AYI TUTARLARI HESAPLARA YATIRILDI HALK KARTLILARIN HESABINA 

TOPLAM 1 MİLYON 614 BİN TL YÜKLENDİ

Büyükşehir Belediyesi, Kasım ayında Halk Kart’tan faydalanan 12 bin 625 vatandaşın hesabına toplam 1 milyon 614,9 bin  TL yatırdı.

…………OOO………..

KURTULUŞ TURNUVASI MAÇLARI BAŞLADI

Tarsus’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. Yılı dolayısı ile düzenlenen Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası ilk gün maçları ile başladı.

İlçe jandarma Komutanlığı 2 – Müze Müdürlüğü 0

Tarsus SGK-İŞKUR Müdürlüğü 0 – Vergi Dairesi Müdürlüğü 2

Sosyal Hizmet Müdürlüğü 0 – Tarsus Kaymakamlığı 2

Turnuvada Final Maçı 24 Aralık 2021 günü oynanacak.

…………OOO………..

TARSUSLU FİLOZOF VE ATLET KHRİSİPPOS TARSUS MARATONUNDA KOŞTU GÖNLÜMÜZÜN ŞAMPİYONU OLDU

Antik çağın stoacı ve atlet filozofu Tarsuslu Khrisippos, 28 Kasım Pazar günü yapılan 13. Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu’nda Aratos dergisi adına koştu.

Antik çağda yaşamış Tarsuslu filozof Aratos’tan sonra gelen stoacı filozof ve atlet Tarsus Yarı Maratonun 21.5 kilometrelik etabında koşarak 400 atlet içerisinde 138. oldu.

…………OOO…………

ASAYİŞ BERKEMAL

Tarsus’ta  polis tarafından 15 – 21 Kasım’da yapılan denetimlerde farklı suçlardan aranan 55 kişinin yakalandığı bildirildi.

…………OOO………..

TARSUS DSİ’den Emekli Müdür Özcan BULUT ve AKDENİZ GAZETESİ AİLESİNİN ACI GÜNÜ

Tarsus Devlet Su İşleri emekli müdürümüz Özcan BULUT ve Akdeniz Gazetesi Kurucusu Mehmet Can Bulut’un kardeşi, Gazeteci Hakan Bulut’un amcası Gökmen Bulut vefat etti. Cenazesi Şehir mezarlığında toprağa verildi. Başları sağ olsun.

…………OOO………..

YUMURTA DAĞITIMI

Tarsus Belediyesi  ile Hayırsever üreticilerimizin desteğiyle halkımızın yanında olmaya devam ediliyor. Daha önce peynir, tereyağ, sebze ve meyve, ekmek dağıtımı yapılırken şimdi de yumurta dağıtıldı. Belediye ekiplerince yapılan çalışmada 82 Evler Mahallemizde vatandaşlarımıza ücretsiz yumurta dağıtıldı.

2 ARALIK 2021’de TARSUS

ELVAN GÖREVDEN AFFINI İSTEDİ

Tarsusluların oylarıyla seçilen ve Mersin milletvekili olan Lütfi Elvan Maliye ve Hazine bakanlığından istifa etti. Görevden affını isteyen Elvan’ın bu talebi kabul edildi ve yerine Nureddin Nebati atandı

…………ooo…………

TARSUS’TA OKALİPTÜS DİKİMİ

Tarsus Orman İşletmesi Doğu Akdeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen ve Orman Fidanlık Şefliği tarafından özel seralarda üretilen iki tür okaliptusa ait fidanların dikime hazır hale getirildiğini bildirdi.

…………ooo………..

ÇAMLIYAYLA’NIN 5 NOKTASINA DAHA BÜYÜKŞEHİR TARAFINDAN ÇOCUK OYUN PARKI KURULDU

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Başkan Vahap Seçer’in çocuklara verdiği söz üzerine sorumluluk alanındaki birçok noktada oyun parkları oluşturma devam ediyor. ‘Hiçbir Mahalle Parksız, Hiçbir Çocuk Oyunsuz Kalmayacak’ sloganı ile hareket eden Büyükşehir Belediyesi, Çamlıyayla’da 5 noktaya daha çocuklar için oyun parkı seti yerleştirdi.

………….ooo………..

8 TEFECİ GÖZALTINDA

Mersin’de polisin  tefecilik yapan şahıslara yönelik  eş zamanlı yaptığı operasyonda  8  şüpheli  gözaltına alındı.

………….ooo………..

TARSUS BELEDİYESİ ARALIK MECLİSİ  BUGÜN TOPLANIYOR

Tarsus Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı 02.12.2021 Perşembe günü  saat 14.00’ de Belediye Meclis Salonunda gerçekleşecektir.

………….ooo………..

TARSUS’TA İKİ GÜNDE İKİ İNTİHAR

Tarsus’ta son iki gün içinde meydana gelen olayda 1 kişi hayatını kaybetti. Edinilen bilgiye göre olay Yeni mahallede meydana geldi.

………….ooo………..

YAŞLI ŞAHSIN İNTİHARI

Tarsus Devlet Hastanesinde yatan Coronalı Mustafa D. adlı  şahıs 3. kattan atlayıp canına kıydı. Mustafa D.kurtarılamadı.

………….ooo………..

ŞENDAĞ ZEYTİNYAĞLARI VE MAHSERESİ HİZMETE DEVAM EDİYOR

Tarsus’ta 1926’dan günümüze Şendağ Zeytinyağları ve mahseresi hizmete devam ediyor. Eski yıllarda elle çalıştırılan , hayvanların gücüyle çevrilerek üretim yapan Şendağ Zeytinyağları, teknolojiye ayak uydurarak en modern teknolojiye geçti.

………….ooo………..

TARSUS ŞELALESİNDE SULAR DA BOZULDU

Tarsus Şelalesinin yaklaşık bir haftadır köpüklü suyu nedeniyle suda renk değişimi göze çarptı. Kuraklık ve yağış olmaması sebebiyle nerede ise kuruyan Tarsus Şelalesinde bu seferde suda görünen renk değişimi ve köpükler şelalede vatandaşları tedirgin etti.

3 ARALIK 2021’de TARSUS

TARSUS’TA ENGELLİLER GÜNÜ KUTLAMASI

Dünya Engelliler günümde bugün Tarsus’ta sabah saat 09.00’da Atatürk anıtı önünde çelenk sunumu ve saygı duruşu yapılacak. Engellilere sağlıklı mutlu yıllar diliyoruz..

…………OOO………..

TARSUS MAYA GÖZ HASTANESİ TARSUS ENGELLİLER PLATFORMUYLA İNDİRİM PROTOKOLÜ İMZALADI

Tarsus Engelliler Platformu Başkan Dursun Arslan ve dernek başkanlarının katılımıyla Tarsus Maya Göz Hastanesi arasında Tarsus Engelliler platformu üyelerine özel %20 oranında indirim protokolü imzalanmıştır. Protokol anlaşması için bizleri ağırlayan Sayın Dr.Mehmet Yunus Seven Hocamıza ve personellerine teşekkür ederiz.

..…………ooo…………..

TARSUS BELEDİYESİ, 17 MİLYONDAN VAZGEÇİYOR

Tarsus Belediyesi, Aralık Ayı olağan meclis toplantısında vatandaşlardan evsel katı atık  ücretinin alınmaması için ilk adımı attı. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Ekonomik politikaların vatandaşlarımızı çıkmaza soktuğu bugünlerde halkımızı düşünerek 2022 yılında evsel katı atık ücretini almayacağız” dedi.

..…………ooo…………..

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE EĞİTİM DESTEĞİ

Meclisin devamında üniversiteyi yeni kazanan öğrencilere eğitim desteğinin yayılması konusu görüşüldü bu kapsamda 4 yılık üniversite kazanan öğrencilere 1500 TL, 2 yıllık kazanan öğrencilere ise 750 TL eğitimde desteğinde bulunması oy birliğiyle kabul edildi.

..…………ooo…………..

BAŞKAN BOZDOĞAN, 30 YILDIR YURT DIŞINA GİRİŞ  VE ÇIKIŞININ OLMADIĞINI RESMİ OLARAK BELGELEDİ

Toplantının dilek ve temenni bölümünde ise Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, kendisine karşı yapılan iddialara yanıt verdi. Geçen günlerde kendisiyle ilgili çıkan Kıbrıs’ta kumar borcu olduğu yönündeki iddialara cevap veren Başkan Bozdoğan , “33 yıllık meslek hayatımda ismimi ‘’gece doktoru’na çıkaran şey ‘’kumar’’ değildi.  dedi.

..…………ooo…………..

KAYA ”ÜRETİCİNİNDE TÜKETİCİNİNDE ÜZERİNDEKİ ENFLASYON YÜKÜ KALDIRILMALI” 

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, son dönemdeki faizlerdeki indirimlerden kaynaklı kur artışlarının hem üreticileri hem de sanayicileri derinden endişelendirdiğini, piyasalardaki öngörülebilirliği de ciddi düzeyde azalttığını söyledi.

..…………ooo…………..

TARSUS’TA İLGİNÇ HIRSIZLIK…

Tarsus’ta bir evden salça çaldığı öne sürülen zanlı tutuklandı. Polis ekipleri Barbaros Mahallesinde bir şüpheli yakaladı. Zanlı, adli makamlarca tutuklandı.

…………..ooo……………

TARIM KREDİ MARKET AÇTI

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliğine (Tarım Kredi) bağlı Tarım Kredi Kooperatif Market’in 581’inci şubesi Tarsus’ta açıldı.

4 ARALIK 2021’de TARSUS

TARSUS’TA ENGELLİLER GÜNÜ KUTLANDI

3 Aralık Engelliler Günü dolayısı ile Tarsus Engelliler Platformu, Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu ve Tarsus Belediyesi tarafından çeşitli etkinlikler düzenlendi. Etkinlikler kapsamında Tarsus Engelliler Platformu tarafından Atatürk Anıtına çelenk konuldu.

…………OOO………..

TARSUS TİCARET BORSASI PERSONELLERİ KASIM  AYI “PERSONEL TOPLANTISI” ‘NI GERÇEKLEŞTİRDİ 

TOBB Akreditasyon Sisteminde yapılacak değişiklikleri içeren ve yaklaşık 3 ay gibi bir süre devam edecek pilot uygulamasında yerini alan Tarsus Ticaret Borsası, Kasım ayı personel toplantısında Stratejik Plan ve Süreç Sistemine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

…………OOO………..

CHP İLÇE BAŞKANI AV. OZAN VARAL, TARSUS HALKINI “MİLLETİN SESİ” MİTİNGİNE DAVET ETTİ

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla Cumartesi günü Mersin’de gerçekleşecek dev mitingle ilgili yoğun bir çalışma sürdürdüklerini söyledi.

…………OOO………..

TARSUS İDMANYURDU DİYARBAKIR’A GİDİYOR

TFF 2. lig beyaz grupta yer alan Tarsus İdmanyurdu, bu hafta sonunda  Diyarbakır’ın Amed Sportif Faaliyetler takımına konuk olacak. Zorlu müsabaka 5 Aralık Pazar günü saat 13.00’de Diyarbakır’da oynanacak.

…………OOO………..

ŞEVKET CAN’DAN ZİYARETLER

Tarsus eski belediye başkanı Şevket Can Tarsus’ta bir dizi ziyaretlerde bulundu.  Halen T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Havza Planlama ve Arazi Islahı Daire Başkanı olarak görev yapan Şevket Can Tarsus’ta basını da ziyaret etti.

…………OOO………..

İŞARET DİLİ KURSUNU BİTİRENLERE SERTİFİKA VERİLDİ

3 Aralık Dünya Engelliler Günü”  münasebetiyle Tarsus’ta  işaret dili kursu açıldı. Kursu bitirenlere sertifika verildi. Sertifika töreni Artı 1 Cafe’de yapıldı.

…………OOO………..

FENERBAHÇE KIZLARI TARSUS’TA

Türkiye Kadın Basketbol Ligi ekiplerinden Tarsus Belediyesi Spor, Cumartesi günü Fenerbahçe Gelişim takımını konuk edecek. Turkuaz-Beyazlılar, Cumartesi günu saat 14’de konuk edecekleri Fenerbahçe Gelişim maçı hazırlıkları tamam.

…………OOO………..

PLASTİK YÜKLÜ TIR ALEV ALDI

 Tarsus ta dün tır dorsesi yandı. Meydana gelen olayda Plastik ham maddesi yüklü tırın dorsesi alev alev yandı

 …………OOO………..

EVLADIMIZI ŞEHİT VERDİK

Tunceli Ovacık’ta vatanımızı savunmak için girmiş oldugu çatışmada şehit düşen, Erdemli/ Tabiye mahallesinden; kahraman askerimiz Astsubay Üstçavuş Celil Mutlu’ya Allah’tan rahmet, ailesi, yakınları ve milletimize başsağlığı diliyoruz…

5 ARALIK 2021’de TARSUS

ERDEMLİ VE ON BİNLER ŞEHİDİNİ UĞURLADI

Kahraman Şehidimiz Celil Mutlu’yu, Mersin Erdemli’de, binlerce şahitle Hakk’a uğurladı. Ülkemiz siyasilerin CHP Genel Başkanı Kemal KILIÇDAROĞLU, Mersin siyasi parti temsilcileri, onlarca milletvekili, Mersin Milletvekilleri, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap SEÇER ve bölge Büyükşehir Belediye Başkanları, Mersin’in İlçe Belediye Başkanları  Şehidimizin  cenaze namazına katıldı. Celil Komutan ve arkadaşları yıllardır peşlerinde olduğumuz 9 teröristi Tunceli’de, bir daha ihanet edemeyecek hale getirdiler. Kahramanım, ruhun şâd olsun. Allah bizi, Şehitlerimize mahcup etmesin.

…………OOO………..

UYUŞTURUCU TEMİN EDEN ŞAHISLAR YAKALANDI

Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü  ekipleri uyuşturucu kullanan ve kullanıcıları uyuşturucu temin eden şahısları yakaladı.

………….ooo…………..

TARDOBDER’DEN MÜZİKLİ YEMEKLİ GECE

Tarsus’ta Doğup Büyüyenler Derneği yararına 24 Aralık 2021 Cuma günü saat 19 00`da Şelale Yıldırımlarda  Kaynaşma ve birlik beraberlik, Yemeği Düzenlendi. Şef Aydın Özertekin  Yönetimimdeki Tarsus’ta Doğup Büyüyenler Türk Sanat  Müziği korusu Tarsuslulara Müzik ziyafeti verecek.

………….ooo…………..

EMNİYET MÜDÜRÜ TOPLANTILARA DEVAM EDİYOR

Tarsus Emniyet Müdürü Ebubekir Fil, vatandaşlarla bir toplantı yaptı. Tozkoparan Zahit Mahallesi’nde vatandaşların sorunlarını dinleyen Emniyet Müdürü Ebubekir Fil,kentte yaşayan bireylerle huzurlu bir Tarsus için çalışacaklarını söyledi.

………….ooo…………..

 CHP MERSİN MİTİNGİNE TARSUS’TAN DA ÇOK SAYIDA KATILIM OLDU

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün Mersin’de miting yaptı. CHP’nin seçim öncesi düzenlediği ve “Milletin Sesi” isimli ilk mitingi büyük ilgi gördü.
 ………….ooo…………..

ÖMER KURNAZ, EMEKLİLERİMİZE YÜZDELİ ZAM YERİNE, SEYYANEN ZAMMIN YAPILMASINI TALEP ETTİ

Türkiye Emekliler Derneği Genel Mali Sekreteri ve Tarsus Şube Başkanı Ömer Kurnaz, yüksek enflasyon karşısında emeklilerimize yüzdeli zam yerine, seyyanen zammın yapılmasını talep eden basın açıklaması yaptı. Kurnaz, emekli aylıklarının yüzde 90’nın 1.500-2.500 TL arasında olduğunu belirterek, yüzdeli zam düşük kalacağından seyyanen zam yapılmasını istedi.
………….ooo…………..

5 ARALIK TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKI VERİLDİ

Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınması’nın 87. yılı kutlu olsun. Atatürk’ün kadınların siyasi hakları ile ilgilendi ve Türk kadınına önce 1930’da belediye seçimlerinde seçme ve seçilme hakkı verildi. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan Kadın Meclis üyelerini kutlayıp kadınlara çiçek verdi.

………….ooo…………..

10 ARALIK İNSAN HAKLARI  GÜNÜ ÖNCESİ KURUL TOPLANDI

Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu, Kurul Başkanı ve Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU Başkanlığında Dr. Erdinç ŞAHİN Gençlik Merkezinde, kasım ayı toplantısını yaptı.

………….ooo…………..

ÇAMLIYAYLA KÖYLERİNDE OYUN SAHALARI AÇILIYOR

Geçtiğimiz yıl Çamlıyayla’da Giden Mahallesi Belçınar Mahallesi ve Darıpınarı Mahallelerinde oluşturulan çocuk alanlarının yanı sıra Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Cumayakası Mahallesi Kaleönü ve Talıç bölgesinde, Fakılar Mahallesi, Sebil Mahallesi ve Sarıkavak Mahallesi’nde de çocukların zevkle vakit geçirecekleri oyun alanları oluşturuldu.

………….ooo…………..

TİY KONGRESİ 7 ARALIK’TA YAPILACAK

Tarsus İdmanyurdunun olağanüstü kongresi için 2 gün kaldı. 29 Aralık birinci toplantı tarihinde yeterli çoğunluk sağlanamadığı için ikinci toplantı 7 Aralık 2021 Salı günü saat 15.00’de Tarsus Belediyesi Nikah Salonunda yapılacak.

………….ooo…………..

TARSUS’TA YILBAŞI BİLETLERİ SATIŞA SUNULDU

Yılbaşı yaklaşılırken Tarsus Seher gişesi yılbaşı biletlerini satışa sundu. Bu yılki biletler  tam bilet 120 TL, yarım bilet 60 TL ve çeyrek biletler 30 TL’den satışa sunuldu.

………….ooo…………..

TARSUS İDMANYURDU DİYARBAKIR’DA

TFF 2. lig beyaz grupta yer alan Tarsus İdmanyurdu, bu hafta sonunda  Diyarbakır’ın Amed Sportif Faaliyetler takımına konuk olacak. Zorlu müsabaka 5 Aralık Pazar günü bugün saat 13.00’de Diyarbakır’da oynanacak.

 Yakup BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533 324 88 00

Yakup BONCUK

MEDYAD 2. BŞK.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi