FLAŞ HABER:

TARSUS Belediyesi ATATÜRK’Ü SERGİ, KONFERANS ve ATATÜRK’ÜN SEVDİĞİ ŞARKILARLA Andı

TARSUS Belediyesi ATATÜRK’Ü SERGİ, KONFERANS ve ATATÜRK’ÜN SEVDİĞİ ŞARKILARLA Andı

Tarsus Belediyesi, Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 83. Yılı münasebetiyle resim sergisi, konferans ve Atatürk’ün sevdiği türkülerin seslendirildiği etkinlik ve anma programı düzenledi.

Düzenlenen etkinliğe, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Belediye Başkan Yardımcıları, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı İnanç Marım, Emniyet Müdürü Ebubekir Fil, Nüfus Müdürü Aynur Taşyürek, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, belediye meclis üyeleri, öğretmenler, öğrenciler, belediye personelleri ve vatandaşlar katıldı.

Anma programı çerçevesinde belediye meclis binası fuaye alanında “ATATÜRK” temalı fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirilirken katılımcılar Atatürk fotoğraflarından oluşan sergiyi büyük bir beğeni ile gezdiler.

Ardından kentimizin sanat değerlerinden olan Kaligrafi Ustası, Hattat ve Ressam Etem Çalışkan ve Halk Bilimcisi Halil Atılgan tarafından ‘Tarsus ve Atatürk’ konulu konferans verildi. Konferans katılımcılar tarafından büyük bir dikkatle takip edildi.

Daha sonra Şehitishak İlkokulu Esra Şemsi Toplantı Salonunda düzenlenen, Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan konserde sanatçı Dilek Türkan birbirinden güzel eserleri seslendirdi.