FLAŞ HABER:
Ana Sayfa SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ 23 Haziran 2021 276 Görüntüleme

TARSADER (Tarsus Kent Kültür Sanat Tanıtım Derneği) 2. Olağan Genel Kurulunu Yaptı

TARSADER (Tarsus Kent Kültür Sanat Tanıtım Derneği) 2. Olağan Genel Kurulunu Yaptı

22 Haziran 2021 ADD (Tarsus Atatürkçü Düşünce Derneği) Şubesinin salonunda gerçekleşen TARSADER 2. Olağan Genel Kurulu sonucunda TARSADER Başkanlığına Emekli Cumhuriyet Savcımız Osman HOMURLU seçildi. 

TARSADER Tarsus’un tarihini, kültürünü yaşatmak, sanatı ve toplumsal sosyal işleri Tarsus’ta canlandırmak adına kurulduğu günden itibaren önemli çalışmalar yapıyor. ŞABAN DAŞÇI PLASTİK SANAT EVİ ve TARSADER MÜZİK TOPLULUĞUNU kuran Tarsader 2. olağan genel kurulda yine Tarsus için yeni bir karar aldı. Tarsus’ta yeni kurulan Çukurova Çağdaş Sanatlar Kültür ve Eğitimi Vakfı’nın kurucu üyesi olan TARSADER Kurucu Başkanı Osman HOMURLU, 2.Genel Kurul Gündemlerinde TARSADER’in Çukurova Çağdaş Sanatlar Kültür ve Eğitimi Vakfı’na üye olması ve 1 temsilci üye verilmesi kararı alındı. Böylelikle önümüzdeki yıllarda Çağdaş Sanatlar Kültür ve Eğitimi Vakfı çatısı altında sivil toplum örgütlerince büyük bir platform oluşturularak Tarsus’ta çok önemli işlerin yapılacağı sinyali TARSADER kurulunda verildi.

TARSADER’in 2. Olağan Kuruluna Tarsuslu Emekli Danıştay Üyemiz Abdullah DÖRTLEMEZ, Tarsus İmarlaşmasında Önemli İşler Yapmış Mehmet OKSAL, TARİGDER Başkanı Beyhan BALABAN, TADER Başkanı Semih ÖZSU, TARDOBDER Kurucu Üyesi Uğur UYAR, ZİRVE Gazetesi sahibi Ferhat GÜNAŞTI, Akdeniz Gazetesinden Hakan BULUT, Binali TUNÇ, Mehmet ve Lütfiye BAŞKEN katıldılar. 

 

TARSADER 2. Yönetim Kuruluna;

Osman HOMURLU, Salih YEDİCAN, Kamile YEDİCAN, Hülagül ATICI, Özlem HOMURLU TANER seçildi.

TARSADER 2. Denetim Kuruluna;

Gökhan ARKAN, Aysel ÜLGEN, Mehmet DEDEMEN seçildi. 

 

TARSADER’in MERKEZİ YERİ

Derneğin Merkezi olarak kullanılan tescilli bina Tarsus Tarihi evlerinin bulunduğu, Saint Paulus Kuyusu yakınında, Tarsus’un en eski Mahallelerinden Kızılmurat Mahallesinde; 3 nolu 117 yıl önce yaptırılmış cumbalı, varlıklı bir çiftçiye ait Osmanlı konağıdır. Tescilli dernek binasının dış restorasyonu uzunca bir süre önce Kültür Ve Turizm Bakanlığımız tarafından yaptırılmış olup, iç restorasyonu ve çatısı devlet desteği almadan TARSADER tarafından bitirilmiş, Tarsus Kenti’nin hizmetine sunulmuştur.

TARSADER ADI NEREDEN GELİYOR?

Tarsader, Tarsus Kent Kimliğine, antik geçmişine, 8000 yıllık tarihi aydınlanıp belgelenen bir kent olmasına, 2000 yıl önce Üniversitesi ve Felsefe okulları bulunmasına, dünya çapında Filozoflar yetiştirmesine,bünyesinden Hristiyanlık dini için çok önemli olan Saint Paulus’u çıkarmasına bakarak, kentin bu zengin geçmişine dikkat çekmek düşüncesiyle Tarsus’un Hititler dönemindeki ismi TARSA’yı alıp, derneğin de DER’ini alarak “ TARSUS’ UN DERNEĞİ” anlamında Derneğin kısa adını “TARSADER” olarak belirlenmiştir.

ŞABAN DAŞÇI PLASTİK SANAT EVİ

Derneğin tüzüğü gereği; Sanatı ve sanatçıyı korumak, sanat eserlerini desteklemek, tanıtmak, sergilemek,gençlere sanat eğitimi vermek, Sanat Atölyeleri ve sanat galerileri açmak görevi bulunduğundan; dernek binası zemin katta Şaban DAŞÇI Plastik Sanat Atölyesi ve Galerisi kurmuştur. Plastik Sanat Atölyesinin Hocası Dernek Yönetim Kurulu üyesi ressam-eğitimci, emekli Resim Öğretmeni Şaban DAŞÇI’nın nezaretinde Pazartesi ve Salı günleri akademik olarak, özgür ve özgün resim çalışmaları sürdürülmektedir. Atölyenin ressam ve kursiyerlerinin tamamı kadın sanatçılardan oluşmaktadır. Atölyede yapılan plastik sanat eğitimi tamamen gönüllülük esasına dayanmaktadır. Çalışanlardan hiçbir ücret alınmamaktadır. Güzel Sanatlar akademilerine hazırlanan gençlere de yardımcı olunmaktadır.

TARSADER MÜZİK TOPLULUĞU

Sanatın bir diğer kolu olan müziğin insan ve toplum yaşamında ki büyük etkisinden hareketle; Tüzüğün verdiği, müzik grubu oluşturma,koro kurmak, koro elemanı yetiştirmek,ses ve saz kursları açmak, yarışmalara katılmak, yarışmalar düzenlemek, festivaller düzenlemek veya festivallere katılmak görevini yerine getirmek için TARSADER MÜZİK TOPLULUĞU’nu kuruldu. TARSADER MÜZİK TOPLULUĞU’nun kurulmasında emekli Müzik Öğretmeni Başkan Yardımcısı SALİH YEDİCAN’ın büyük katkısı oldu. TARSADER Müzik Topluluğunun şefliğini SALİH YEDİCAN yapmaktadır. Müzik Topluluk çalışmalarını sürdürmektedir.

TARSADER’e başarılarının devamını diliyoruz. yeni yönetim kurulunu kutluyoruz.