FLAŞ HABER:

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU; “Sizler SOSYAL Olanlardan Daha da SOSYALSİNİZ”.

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU; “Sizler SOSYAL Olanlardan Daha da SOSYALSİNİZ”.

ALZHEİMER Derneğinde Cumhuriyet Kutlaması

Tarsus Ülker AYDIN Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evinde çalışmalarını sürdüren Tarsus Alzheimer Derneği Cumhuriyet’in 99. Yılını İnleyen Nağmeler Korosu ile coşkuyla kutladı. Kutlamaya Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU katılarak anlamlı konuşmalar yaptı. Tarsus Belediyesine HİBE ettiği arazisinde Tarsus Halkına faydalı işler yapan, kendi adının verildiği Tarsus Ülker AYDIN Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evindeki Cumhuriyet’in 99. Yılı Kutlamasına Ülker AYDIN bizzat dernek tarafından davet edilerek katılımı sağlandı. Ülker AYDIN 94 yaşında olmasına rağmen programı sonuna kadar izledi…

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU; Tarsuslu yaşlı katılımcılara ve etkinliği sunarak çalışmalarda yer alan üyelere başarılarının devamını diledi. Bu güzel etkinlik için; “Sizler SOSYAL Olanlardan Daha da SOSYALSİNİZ…” ifadesini kullandı. Kaymakamın önemle vurguladığı bu açıklaması katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı.

Unutulmayan Nağmeler Korusu bünyesinde Tarsus Alzheimer Derneği Üyeleri Koroda ayrıca müzik çalışmalarını sürdürüyor. Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Gurubu Üyeleri bizzat koro kurarak Unutulmayan Nağmeler Korosu adı altında içlerindeki müzisyenlerden ders alarak kendilerini yetiştirmişler.

Unutulmayan Nağmeler Korosunun kuruluş amacı, Alzheimer Hastalığında, HASTALAR HER ŞEYİ UNUTABİLİYORLAR ama MÜZİK NOTALARINI UNUTMUYORLAR. Bu nedenle, Alzheimer Hastalığında MÜZİĞİN  İYİLEŞTİRİCİ GÜCÜNE dikkat çekmek için Koro Ekibi kurarak çalışmalar başlatılmış…

27 Ekim saat 14.00’te başlayan Cumhuriyet Bayramı Kutlamasında “Kahramanlık Türküleri Konseri ve Şiir Dinletisi” sunuldu. Ayrıca Tarsus ATATÜRK İLKÖĞRETİM Öğretmenlerinden Nadide YAZICIOĞLU Öğrencileriyle kutlamaya renk katarak şiirler ve tarihi söylevler okudular.

ATATÜRK İlköğretim Öğrencilerinin yüzlerine ATATÜRK MASKESİ takarak sergiledikleri sunumlarında “HAPİMİZ ATATÜRK’ÜZ!” diyerek okunan söylevler katılımcıların ilgisiyle izlendi.  

Tarsus Alzheimer Derneği, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU’ya TÜRK BAYRAĞI hediye etti. Hediyeyi alan Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTCU, böyle anlamlı bir hediyeyi aldığı için ONURLA Türk Bayrağını alnına götürerek öptü, bayrağı açıp konuşma yaptı.

Etkinlik yaşlılar tarafından iyi bir katılımla gerçekleşti. Efelerin Efesi müziğiyle ZEYBEK oynayan dernek üyeleri Cumhuriyeti coşkuyla yaşattılar. Akşam saat 17.00’yi geçtiği halde, halen süren etkinlik sanat ve müzikle taçlandırılıp tarihi sürecin anlatımıyla çok faydalı bir kutlamaya dönüştü…

Tarsus Alzheimer Derneğine Başarılarının Devamını Diler, Cumhuriyet’in 99. Yaşını Kutlarız.

Beyhan BALABAN

Tarsus İnternet Gazetesi