FLAŞ HABER:

HALK-DER Cumhuriyet’i CUMHURİYET GİBİ YAŞATTI!

HALK-DER Cumhuriyet’i CUMHURİYET GİBİ YAŞATTI!

       Tarsus Halk Derneği Cumhuriyet’in 99. YAŞINA girmesini Cumhuriyet’e yakışır şekilde Cumhuriyet Yemeği düzenleyerek kutladı. Plandemi nedeniyle HALK-DER, son yıllarda Cumhuriyet Yemeğini salgına karşı korunmak amacı ile düzenleyememişti…

Tarsus Şelale Yıldırımlar Restaurant’ta düzenlenen akşam yemeği ile birlikte kutlanan program oldukça zengin ve kaliteli bir programdı. Programın sunuculuğunu Esin ÖZEN adında geleceğimiz olan Genç bir Kız yaptı. ATATÜRK’ün Kızı gibi CUMHURİYET’e sadakatle çok dikkatli sunum yapmaya çalıştığı gözlerden kaçmadı. Cumhuriyet’i Yaşatan tüm kızlarımız ATAMIZIN KIZLARIDIR.

HALK-DER Başkanı Abdulhalik AKATAŞ Yönetiminde her zamanki gibi Gazi Mustafa KEMAL ATATÜRK ve Silah Arkadaşları, Milli Mücadele Şehitlerimiz ve Kuvva-i Milliye Ruhu ile çarpan kalplerin anısına Saygı Duruşu yapılmasının ardından coşkuyla İstiklal Marşı söylendi.

HALK-DER Başkan Yardımcısı Av. Bedriye Gül ÖZEN; “Hep birlikte, 99 yıl önceki inanç ve bağlılıkla, onurlu ve kutlu bir bayram coşkusunu yine paylaşıyoruz. Bugün bizlere hükmeden, bizleri tutsak etmeye çalışan kuvvetlere, emperyalist güçlere bütün dünyanın gözü önünde meydan okuduğumuz günün yıl 99. Yıl dönümüdür. “Cumhuriyet” kulağa ne kadar hoş geliyor değil mi? Sorsanız herkes Cumhuriyetçi! 29 Ekim 1923 Cumhuriyetimizin kuruluş tarihi, yani Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluş ve kurtuluş tarihidir. Peki, o tarihten bugüne kadar Cumhuriyetimizi yaşatmak, ilkelerini hayata geçirebilmek için ne yaptık? Bana göre koskocaman bir hiç. “Cumhuriyeti biz kurduk, sizler yücelteceksiniz” demiştiniz Atam. Yüceltmek, sonuna kadar yaşatmak boynumuzun borcu olsun… Bu uğurda canlarını verenleri saygıyla minnetle anıyorum” diyerek derin ve anlamlı, uzun ve akıcı bir konuşma yaptı.

BEDENLERİNİZDE KUVVA-İ MİLLİYE, AKLINIZDA ATATÜRK SEVGİSİ EKSİK OLMASIN

Halk-Der Başkanı Abdulhalik AKATAŞ; “Gazi Mustafa KEMAL ATATÜRK; Türküyle, Lazıyla Kürdüyle, Rumuyla, Ermenisiyle, Arabıyla, Doğusuyla Batısıyla herkesin gönlüne girmiş, büyük bir mücadele vererek Milli Mücadelede Kuvva-i Milliye Ruhunu her kesime aşılayarak, benimseterek bağımsızlığımızı kazanmıştır. SİZLERE SESLENİYORUM, BEDENLERİNİZDE KUVVA-İ MİLLİYE, AKLINIZDA ATATÜRK SEVGİSİ EKSİK OLMASIN…” diyerek salonu titreten konuşmalarından birini daha yaptı.

HALK-DER Kurucusu ve Başkanı Abdulhalik AKATAŞ; ATATÜRK Şiirini elinde mikrofonla tüm salonda masalardaki katılımcıları tek tek ziyaret ederek herkesin gözlerinin içine bakarak okudu. Hayli yaş almasına rağmen Bastonunu kullanmadan ATATÜRK’e Saygı ile ATATÜRK Şiirini zorlanarak okuyan Abdulhalik AKATAŞ, katılımcıları vurgulu dizeleriyle ve salona hâkim sesiyle çok duygulandırdı…

HALK-DER bünyesinde çalışmalar yürüten derneğin Çocuk ve Gençlik Temsilcileri şiirler okudular. Tarsus Sanat Musikisi Derneği Üyeleri ve Derneğin Müzisyen Şefi Mahmut ATDAĞ önderliğinde şarkılar okundu. Birçok YERLİ Sanat Müziği Sanatçılarımız ATATÜRK Şarkılarını seslendirdiler. İzmir Marşı ve Zeybek Türküleri geceye damgasını vurdu.

Katılımcıların ilgi, alaka ve mutlulukla izledikleri programa katılım yüksekti.

Programa, aynı zamanda HALK-DER’in Kurucularından olan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk BOZDOĞAN, Tarsus İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Beyhan BALABAN ve Tarsus İnternet Gazetesi Kadının Sesi Koordinatörü Tümay ŞEKER, Tarsus Akdeniz Gazetesi Sahibi Mehmet Can BULUT ve Hakan BULUT, Tarsus Eğitim-İŞ Derneği Başkanı Yusuf KARAMIK ve Yönetimi, Tarsus CHP Milletvekili Adaylarından Alptekin ESER, CHP eski Mersin Milletvekili Serdal KUYUCUOĞLU, Tarsus AKP Belediye Başkan Adaylarından Necati Ali EKER ve Eşi Hatice AKDEMİR EKER, Tarsus CHP İlçe Başkanı Av. Ozan VARAL, Mersin Büyükşehir Belediyesi İmar Aş. Müdürü Ali UYAN, Tarsus Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Gökhan ARKAN ve Eşi, Tarsus CHP Meclis Üyesi Hakan Canan CAN ve Eşi, Tarsus’ta Doğup Büyüyenler Derneği Başkanı Ümran YILDIRIM, Eşi ve Yönetimi, CHP Tarsus ve Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ali BOLTAÇ ve daha onlarca STK Temsilcileri ve Aileleriyle HALK-DER Üyeleri Cumhuriyet Yemeğine katılım sağladılar…

Geleceğimiz olan çocuklarımız bu etkinliklere yakın büyüdüklerinde, Cumhuriyet’e ve ATATÜRK İLKE ve DEVRİMLERİNE sadık kalacak, Cumhuriyet’i yaşatacak gençlerimiz olacaktır. Tam da bu örneği HALKDER’de katılımcılara yaşatan yukarıda fotoğrafta gördüğünüz Ahmet Kayra ÖZEN Atatürk Şiirleri okuyarak gönülleri feht etti. Okul hayatında Ahmet Kayra ÖZEN ve diğer şiir okuyan Çocuklarımızla, söylevler okuyan Gençlerimize başarılar diliyoruz. 

HALK-DER’e Başarılarının Devamını Diler, Cumhuriyet’in 99. Yaşını Kutlarız.

YAŞASIN CUMHURİYET!

YAŞASIN Gazi Mustafa KEMAL PAŞA!

Beyhan BALABAN

Cumhuriyet’in KALEMİ

Tarsus İnternet Gazetesi