Hakan DOĞANAY; “TARSUS BİR DÜNYA AMA DÜNYA BİR TARSUS DEĞİL”
Ruhi KOÇAK; “TARSUS’UN BEBEĞİ OLDU”
Tarsus Ticaret ve Sanayi Odasında Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan DOĞANAY ve Ekibi Kültür ve Turizm Bakanlığının onayıyla Tarsus Sahil Bandı Projesi ve Kazanlı mevkiinin destek ve teşviklerden yararlanacağı haberini müjdelediler.
Tarsus Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleşen TARSUS ve BÖLGE TURİZMİNİN BUGÜNÜ ve GELECEĞİ konulu toplantıyı Başkan Ruhi KOÇAK açtı. Başkan Ruhi KOÇAK toplantı öncesi katılımcıları girişte ağırlarken, CEVİZLİ TARSUS KAYNARI ikram ettikleri için şöyle söyledim; “Başkanım Tarsus Kültüründe bulunan Kaynar içmesi için çok teşekkür ederiz. Acaba kültürümüzle özdeştiği için mi ikram ettiniz, yoksa ekibinizden Bebeği olan mı oldu? Eğer öyle ise Hayırlı Uğurlu olsun diyelim” dediğimde şöyle söyledi; “TARSUS’UN BEBEĞİ OLDU!”. Çok güzel hem esprili hem de içi sevinç ve umut dolu bir cümleydi. Gerçekten Tarsus’un Bebeği Turizm Destek ve Teşvikleri kararıyla oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığının aldığı kararla Tarsus’a hem yatırımcılar gelip yatırım yapacak hem de Tarsus’un Dünya Kenti olduğu resmileşecek. Destek ve Teşviklerle projeler hayat bulacak. İstihdam artacak.

Ruhi KOÇAK bu güzel haberi alana kadar süren zorlu süreci anlattı. Hakan DOĞANAY’a plaket verdi. Aslında bir önceki Tarsus Kaymakamımız Kadir Sertel OTCU da bizlere sohbetlerinde bu müjdeyi vermişti. Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Ekibine ve destekleyen; Tarsus Kültür ve Turizm Müdürlüğüne, Tarsus Ticaret Borsasına, Tarsus Ziraat Odasına ve bu konuya ilgili olan Tarsus’taki Basın Mensupları arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.
Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan DOĞANAY; çok anlamlı bir konuşma yaptı. Ankara’da Bakanlıkta SAMSUN mu? MERSİN mi? Kararının yarıştığını ama sonuçta karardan MERSİN’in çıktığını, parantez içinde TARSUS Tarihi ve İNANÇ TURİZMİNİN desteklenmesi gerektiğinin ağır bastığını ve Tarsus Sahil Bandı Projesi içinde yatırımların, proje desteklerinin olacağını belirtti. Tarsus’un uzun yıllardır unutulduğunu, projelerin bir türlü hayata geçmediğini fakat bu kez Dünyaya Tarsus’u duyuracağımıza parmak bastı.
Hakan DOĞANAY; “TARSUS BİR DÜNYA AMA DÜNYA BİR TARSUS DEĞİL” sloganının en güzel slogan olduğuna dikkat çekti. Bu sloganı kendisinin belirlediğini söyleyen DOĞANAY katılımcılara “Tarsus’a sahip çıkın, KONAKLARINIZI yabancılara satmayın. Özellikle Taş Bina Konaklarınızı kendiniz satın alın” dedi.

TARSUS’A ÇOK GEÇ KALINMIŞ, BU KEZ GEÇ KALMAYIN
DOĞANAY; Projelere Yardım Başvurusu tarihinin 30 Ekim, Uygulama Yardım Başvurularının 31 Aralık, Taleplerle ilgili toplantının 30 Nisan’a kadar Bakanlıkça yapılacağının altını çizdi, proje üreteceklere, yatırım yapacaklara “TARSUS’A ÇOK GEÇ KALINMIŞ, Bu KEZ GEÇ KALMAYIN” çağrısında bulundu. Başvuru yeri; İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü aracılığıyla Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Restorasyon Dairesi Başkanlığı olduğunu belirtti. Tüm bu bilgilere Kültür ve Turizm Bakanlığının Web Sayfasından ve Instagram’da #gezsenMERSİN ile #goMERSİN sayfalarından ulaşılacağını anlattı.
DOĞANAY; Tarsus Belediye Başkanına teşekkür etti. Golden Apple Ödülünü Tarsus’a kazandırdığı ve Gastronomi Merkezini açtığı için ayrıca Ali BOLTAÇ’a teşekkür etti.
Toplantıya katılan Tarsus Belediye Başkanı Ali BOLTAÇ; yapılan ve yapılacak olan tüm çalışmalara katkı sunduğunu ve sunmaya devam edeceğini açıkladı. BOLTAÇ; “Gecemi gündüzüme katıp, çocuklarımı göremeden Tarsus için çalışıyorum. Dedem ALİ BOLTAÇ’a ve Mustafa Kemal ATATÜRK’e borcum var, daha yolun başındayız. Tarsus için her şeyi yapmaya hazırım, hazırız. Tarsus’un toprağına Çukurova’ya borçluyuz, bu borcumuzu Tarsus’u bir Dünya Kenti yaparak ödeyeceğiz” dedi.

Tarsus Kültür ve Turizm Müdürü Doğukan ALPER; konuşmasında Tarsus’la ilgili önemli bilgiler verdi. Tarsus’ta hangi mevkilerde Bakanlığın onarım yapacağını açıkladı. Yapılan resmi çalışmalarla ilgili katılımcıları aydınlattı. Doğukan ALPER’in aynı zamanda TARSUSLU olması birikmiş birçok Tarsus’la ilgili Tarih, Turizm ve Kültürel kararların çıkmasında faydası olduğunu, başarısını takdir etmek gerektiğini aynı zamanda hatırlatmak isterim. Tarsus’taki tüm Devlet Kurumlarıyla birlikte çok iyi istişareleri olan Doğukan ALPER; Tarsus Ticaret ve Sanayi Odasının geliştirip gerçekleştirdiği Arkeoloji Araştırmaları Projelerindeki çalışmalarla uyum ve resmi katkı sağlaması Tarsuslular ve Tarsus’un Geleceği için çok değerli çalışmalardır.

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığında ve Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan DOĞANAY Önderliğinde gerçekleşen toplantı Tarsus’un gelişecek geleceğine dönüm noktasını belirledi. Yatırımlarınızı ve Destek, Teşvik Projelerinizi 30 Ekim’e kadar lütfen müracaat ederek hayata geçirmeyi unutmayınız.
Dünya Kenti TARSUS’A SELAM OLSUN. Emeği Geçenlere Başarılarının Devamını Dilerim.
Beyhan BALABAN
Cumhuriyet’in KALEMİ
Tarsus İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı