FLAŞ HABER:
Ana Sayfa GÜNDEM, SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ, SPOR HABERLERİ, YEREL GÜNDEM 5 Eylül 2022 428 Görüntüleme

Uğur UYAR Yazdı: 69 Verdi 68 Attı, Ama Penaltı Kaçtı…

Uğur UYAR Yazdı: 69 Verdi 68 Attı, Ama Penaltı Kaçtı…

Cumhuriyetle yaşıt TİY Spor Kulübümüz Futbol Liginin 2. Haftasında yine berabere kaldı. Geçtiğimiz hafta Erzincan Spor ile deplasmanda 2022-2023 Futbol Sezonunun ilk hafta maçında 1-1 berabere kalan TİY bu hafta sahasında BITEXEN DÜZCE SPORU ağırladı.

Dün akşam saat 20.00’de (4 Eylül 2022) Tarsus Şehir Stadyumunda Bıtexen Düzce Spor ile sahasında oynayan TİY, maçı 1-1 berabere sonuçlandırdı.

TİY – B. Düzce Spor maçının ilk yarısının 37. Dakikasında 69 numara ile oynayan Sefa DURMUŞ’un kurduğu oyunla verdiği pası 68 numara ile oynayan Volkan ALTINSOY gole çevirdi. 69 verdi, 68 attı. Ama…

PENATI KAÇTI

İlk yarıyı 1-0 önde kapatan Tarsus İdman Yurdu Spor takımı, ikinci yarının hemen başında 49. Dakikada penaltı yakaladı. Penaltı 11 numara ile oynayan Halil İbrahim YILDIRIM’ın ceza sahasında faulle düşürülmesiyle karara bağlandı. Penaltıyı 61 numara ile oynayan Taha BALCI kullandı ama penaltı atışını gole çeviremedi.

Şu ayrıntıyı yazmamızda kulübümüz adına fayda var. Buradan en önemli futbol sezonunu oynadığımız ve 100. Yaşımızda şampiyonluğu özlemle beklediğimiz için söylememiz gereken bir gerçek var. Futbolcularımız bu maçta yeterince koşmadı ve oymadı. Özellikle 11 numara, 25 numara ve 61 numara seyircilerden en önemli pozisyonlarda oynamadıkları için ayrıca tepki toplantıdır. Lütfen bu durumun düzeleceği çalışmalar yapılmasını teknik direktör ekipten istiyoruz.

Tarsus İdman Yurdu ile beraberliği yakalamaya çalışan Bıtexen Düzce Spor penaltı kaçırıldıktan sonra maça hâkim olmaya başladı. TİY da birkaç pozisyonu gole çeviremedi. İkinci yarının 66. Dakikasında Bıtexen Düzce Sporun 77 numaralı formasıyla oynayan Altar Han HİDAYETOĞLU gol atarak maçın skorunu belirledi.

       TİY Teknik Ekibine Ricamız

TİY futbolcu değişikliğinde hata yaptı. Daha önce de TİY’nda oynayan 10 numaralı Yılmaz Can TAŞKIRAN oyuna çok geç girdi, en önemlisi Yılmaz oyuna alınırken 22 numaralı Alperen PAK oyundan çıkarıldı. Yılmaz üç defa ortaya pas verse de topu gole çevirecek oyuncu yoktu. Eğer Alperen maçtan çıkarılmasaydı, ya da Yılmaz yedekte değil de maçın başından beri oynasaydı bu maç galibiyetle biterdi.

Buradan çıkaracağımız başka bir sonuç daha var. Bana göre TİY’nun 10 numarası bu maçta yoktu. Oyun kurucu futbolcu ortamı hazırlanmamıştı. Bu konuda yine teknik ekibi sıkıntıyı çözmek için göreve çağırıyoruz. Tarsuslu eski teknik hocalarımızdan bilgi alırlarsa bu sıkıntıları önümüzdeki ilk maçta çözeceklerine eminim. Çünkü 2021-2022 Futbol Sezonunda Tarsuslu YERLİ Teknik Ekip Hocalarımızın futbolcularımızı sevgiyle kucaklamalarıyla üst üste 10 galibiyetle sezonu kapatma başarısı elde edilmiş, Play-Off’ta mücadele etmeyi başarmışlardı. Son maçta Play-Off’a veda etsek te sezonda üst üste 10 galibiyeti yerli Hocalarımız ve onlarla çok iyi anlaşan iyi oynayan futbolcularımızla yakalamıştık.  

TİY Spor Kulübümüze tüm eksiklikleri en kısa zamanda kapatarak, önümüzdeki maçlarda başarılar diler, 2022-2023 Futbol Sezonunda şampiyonluğu hep birlikte yaşamayı temenni ederiz.

Uğur UYAR

TARİGDER Spor Koordinatörü

 Tarsus İnternet Gazetecileri Derneği