FLAŞ HABER:
Ana Sayfa SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ 7 Ağustos 2021 332 Görüntüleme

YANAN ORMANLARIN EN AZ 50 YIL İMARA AÇILMAYACAĞINDAN EMİN OLMAK İSTİYORUZ

YANAN ORMANLARIN EN AZ 50 YIL İMARA AÇILMAYACAĞINDAN EMİN OLMAK İSTİYORUZ

Anayasanın 169. maddesine göre, yanan ormanların, ormanlık alan olarak kalması anayasal zorunluluk. “Ancak buna rağmen, turistik yerlerde yanan ormanların otel için imara açılmasından endişeliyiz” diyen Meltem Reyhan öncülüğündeki biz çevreciler, yetkililerden, bu alanların imara açılmayacağı konusunda kamuoyuna açıklama yapmasını talep ediyor. Ormanlık alanların korunması için ülkeyi yönetenlere seslenen kampanyaya destek olmak için Sosyal Medyada bu kampanyayı imzalayalım.

Anayasanın 169. maddesi gereğince, yanan ormanların, ormanlık alan olarak kalması anayasal zorunluluk. Yanan ormanların imara açılması anayasa uyarınca mümkün değil. Ancak buna rağmen, biz vatandaşlar olarak, turistik yerlerde yanan ormanların otel ya da farklı şekillerde imara açılmasından endişeliyiz. Türkiye’nin dört bir yanında orman yangınları sürerken orman alanlarındaki yapılaşma tasarrufu Orman Bakanlığından alınıp Turizm Bakanlığı’na verilmesi de bu endişelerimizi güçlendirdi. Bu alanların imara açılmayacağı konusunda yetkililerden kamuoyuna açık bir söz almak istiyoruz. 

Öte yandan sağlıklı ormanlar “kamu yararı” adı altında başka bir proje, turizm teşvik ve madenler için yapılaşmaya açılabiliyor. Bunların da önüne geçecek yasal düzenlemeler yapılmalıdır.

Ormanlar ve doğa hepimizin ortak malıdır. Orman alanlarına sahip çıkmak bir vatandaşlık görevidir.

Bu kampanya ülkemizi yönetenlerin bizim sesimize kulak vermesi için düzenleniyor. Lütfen destek olun birlikte olalım.