FLAŞ HABER:
Ana Sayfa SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ 27 Nisan 2021 286 Görüntüleme

TOBB Başkanı M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU’nun Başkanlığında Akdeniz Bölge Toplantısı Yapıldı. Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murat KAYA; “Aşı olsak da tedbirlere devam etmeliyiz” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU’nun Başkanlığında Akdeniz Bölge Toplantısı gerçekleşti. Toplantıda Söz Alıp Bölgemizdeki Tarıma Dayalı Üretimden Bahseden Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murat KAYA; “Aşı olsak da tedbirlere devam etmeliyiz” dedi. 
Murat KAYA; Bölgenin tarıma dayalı bir ekonomiye sahip olduğuna dikkat çekerek özellikle, bölgede Narenciye dikim alanlarının son yıllarda çok fazla arttığına değindi. Narenciye alanlarının artmasıyla üretiminde arttığı, bununla birlikte ürünlerin pazarlanmasında, ihracatında yaşanan sıkıntı ve sorunlarında arttığına değindi.
Özellikle ihracatta yaşanan eksikliklerin Bakanlık nezrinde yapılacak girişimlerle neticelendirilmesini de talep eden Başkan Murat KAYA;  değişen iklim koşullarının ve yanlış su kullanımından kaynaklı yaşanan olumsuz etkileri de paylaştığı konuşmasında, İhraç edilen ürünlerin satış fiyatlarının rakip ülkelere göre neredeyse yarı yarıya olduğunu ifade etti.
Üretimde modern sulama tekniklerinden, paketleme, ambalajlama, nakliye konularında yaşanan sorunları da toplantıda dile getiren Başkan Murat KAYA son olarak;  “ Aşı olsak da tedbirlere devam etmeliyiz” sözlerini kaydetti.