FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Eylemler, SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ 6 Haziran 2021 487 Görüntüleme

İZMİR Alaçatı’da 154 Kuş Türünün Konaklama, Beslenme ve Üreme Yeri SİT Alanı Olduğu Halde İmar’da İşgal Edilmişti. Çevrecilerin Mücadelesi Adli Makamlarda Sürecek.

İZMİR Alaçatı’da 154 Kuş Türünün Konaklama, Beslenme ve Üreme Yeri SİT Alanı Olduğu Halde İmar’da İşgal Edilmişti. Çevrecilerin Mücadelesi Adli Makamlarda Sürecek.

İzmir Alaçatı’da 154 kuş türüne ev sahipliği yapan alanda, kıyı kanununa aykırı bir inşaat faaliyeti sürüyor. “Geri dönülmesi imkansız tahribata yol açacak hukuk ve vicdana aykırı kazının derhal durdurulmasını talep ediyoruz” diyen Serhat Göktoğan, bir kampanya başlattı. Sen de imzalayarak, Çeşme Belediyesi’nin bu kazıları durdurmasını talep edebilirsin. 

Alaçatı Sulak Alanı’nda hukuka aykırı bir inşaat faaliyeti başladı ve tüm itirazlara rağmen devam ediyor.

Alaçatı Sulak Alanı, 3. Derece Doğal Sit Alanı ve Önemli Doğa Alanı’dır. 154 kuş türünün konaklama, üreme ve beslenme yeridir. Bölgemize özel, endemik bitkiler vardır.

Kıyı kanununa aşağıda belirttiğimiz nedenlerle aykırı olan bu inşaat faaliyetinin bir an önce durdurulmasını talep ediyoruz. Lütfen sizler de imzalarınızla destek olun.

Alaçatı Liman Bölgesinin kıyı kenar çizgisi, İzmir 3.İdare Mahkemesi kararı ile iptal edildi. Kararın kesinleşmesinin ardından yeni kıyı kenar çizgisi henüz belirlenmedi. Alaçatı Sulak Alanı olarak bilinen alanda, Çeşme Belediyesi’nin vermiş olduğu inşaat ruhsatları, Kıyı Kanununun “Kıyıda ve sahil şeritlerinde planlama ve uygulama yapılabilmesi için kıyı kenar çizgisinin tespiti zorunludur” hükmüne açıkça aykırıdır.

Kıyı Kanunu uyarınca, kıyılarda Valilikçe uygun görülerek verilecek kazı izninin, kıyının doğal yapısını değiştirmeyecek nitelik ve boyutta olması zorunludur. Buna karşılık, Alaçatı Sulak Alanında yapılmakta olan kazı faaliyeti, geri dönülmesi olanaksız tahribat yaratacaktır ve hatta şu anda yaratmaktadır, kanuna aykırıdır. Başta Belediye Başkanlığınızı ve tüm Çeşme’lileri bölgeye verilen zararın sonlandırılması için göreve davet ediyoruz.

Bu nedenlerle, Alaçatı Liman Bölgesinde yürütülen ve yaşadığımız hortum felaketinde 16 kişinin yaralandığı inşaatın, kıyı kenar çizgisi belirlenene kadar derhal durdurulmasını ve Alaçatı Sulak Alanında, geri dönülmesi imkansız tahribata yol açacak hukuk ve vicdana aykırı kazının derhal durdurulmasını talep ediyoruz.