FLAŞ HABER:
Ana Sayfa Foto Galeri, TARSUS MEKTUBU 23.04.2021 484 Görüntüleme

Tarsus’un HABER KUŞU Gazeteci- Yazar Yakup BONCUK 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Kutladı & TARSUS MEKTUBU – 23 NİSAN 2021

TARSUS MEKTUBU – 23 NİSAN 2021

Yakup BONCUK TARSUS MEKTUBU – 23 NİSAN 2021

SELAM  DOSTLAR…

Tarsus ‘tan Sizleri  Bilgilendirmek İçin Tarihe Not Düşüyorum.

En Derin Sevgi ve Saygılarımı Sunuyorum.

…………OOO……….

TARSUS’TA 23 NİSAN KUTLAMASI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bugün tüm yurtta olduğu gibi Tarsus’ta da sade törenlerle kutlanacak.

Bu sabah saat 09.30’da Tarsus Cumhuriyet alanında Atatürk anıtı önünde çelenk sunumu yapılmaya başladı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı söylendi. Törene Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel OTÇU, Belediye Başkanı Dr. Haluk BOZDOĞAN ve Milli Eğitim Müdürü Mehmet METİN’de katıldı. Törende sadece Milli Eğitim Müdürlüğü anıta çelenk koydu…

…………OOO……….

TARSUS BELEDİYESİ’NDEN 23 Nisan’da ANLAMLI PROJE

Tarsus Belediyesi tarafından okul öncesi eğitim çağında olan ve eğitimden yararlanamayan çocuklar için kırsal mahallelerde Köyüm Uzakta Öğretmenim Yanımda" projesini hayata geçirdi.

Tarsus Belediyesi Kreş Müdürlüğü, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ve Veterinerlik İşleri Müdürlüğü işbirliği ile hayata geçirilen proje kapsamında kırsal mahallelerdeki çocukların eğitim alması amaçlanıyor. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın da katılım sağladığı projede, belediye bünyesinde görev yapan çocuk gelişimi öğretmenleri tarafından çocuklara yönelik eğitici oyunlar oynamanın yanı sıra ailelere de çocuk gelişimiyle ilgili seminer verildi.

Proje ile çocuklara, boyama, Türkçe dil etkinliği, eğitici ve öğretici oyunlar, beceri çalışmalarına yönelik birçok eğitim, kuma yazma etkinliği olarak çizgi çalışması, nokta birleştirme, kavramlar, şekiller, renkler ve sayılar öğretiliyor. Ayrıca, serbest zaman etkinliği olarak psikomotor gelişimini desteklemek amacıyla çocuklara, oyun hamuru oynatılıyor.

Başkan Bozdoğan, proje kapsamında çocuklarla bir araya gelerek hediye ettiği boyama kitaplarını onlarla birlikte boyadı. Çocuklara çeşitli hediyeler veren Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, minik yüreklerin yüzlerini güldürüp onları mutlu etti.

…………OOO……….

Erkut KUZEYMAN MEZARI BAŞINDA ANILDI

21 Nisan 1991 tarihinde vefat eden Tarsus idmanyurdunun efsane Başkanı Erkut KUZAYMAN anıldı. kuzeyman’ı  TİY Takım Kaptanlarımız, Futbolcularımız ve Yönetim Kurulu üyeleri mezarı başında dua ederek, bayrak ve atkımızı bıraktık.

…………ooo………….

TARSUS TİCARET BORSASI BAŞKANI Murat KAYA’DAN 23 NİSAN KUTLAMASI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 101. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kaya, milli egemenliğin Türkiye için vazgeçilmez bir yönetim biçimi olduğunu belirterek, “Bu gerçekle büyüyen, bilgiyle donanmış çocuklarımız geleceğimiz için en büyük güvencemizdir” dedi.

Çocukların, insanlığın ortak umudu, geleceği ve en önemli hazinesi olduğuna değinen Başkan Murat Kaya mesajında şunları ifade etti.

“Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı bir milletin egemenliğine dayanan demokrasimizin ve Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı gündür. Kader birliği yapmış, istiklal ve istikbal mücadelesini elbirliğiyle, gönül birliğiyle yapmaya azmetmiş aziz Türk milleti için bir dönüm noktası olan 23 Nisan Kurtuluş Savaşının hemen ardından çocuklarımızın önüne en büyük hedef olarak konulan bizim ebediyete kadar sürecek medeniyet yarışımızın başladığı gündür.

“ÇOCUKLARIMIZ İÇİN ZENGİN, BÜYÜK VE AYDINLIK BİR TÜRKİYE”

Atatürk’ün bu günü çocuklara armağan etmesi, geleceğimizi şekillendirecek olan çocuklarımıza duyduğu sevgi ve güvenin de bir göstergesidir. Özellikle de ülkemizin ve tüm dünyanın koronavirüs salgını ve ekonomik etkilerine karşı çare aradığı bu süreçte,  iş dünyası olarak çocuklarımızın eğitimlerinden eksik kalmamaları için çalışmaya devam ediyoruz. Tüm çabamız, geleceğimiz olan çocuklarımıza zengin, büyük ve aydınlık bir Türkiye armağan etmektir.

‪Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere egemenliğimizin kazanılmasında mücadele veren ve muhafaza eden kahramanlarımızı minnetle anıyor, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 101. yılını, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı onur ve gururla kutluyoruz.” dedi.

…………OOO……….

BORSA MECLİS BAŞKANI İSMAİL HAKKI EKİNCİOĞLU ‘NUN MESAJI

Tarsus Ticaret Borsası Meclis Başkanı İsmail Hakkı Ekincioğlu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Ekincioğlu mesajında; “Cumhuriyetin en önemli kurumlarından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 101. Yıl dönümünü ve Milli Egemenlik Çocuk Bayramını büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz. “Özgürlüğün de, eşitliğin de adaletin de dayanağı ulusal egemenliktir” diyen Gazi Mustafa Kemal, bu güzel ve anlamlı günün asıl coşkusunu da gelecekte ona sahip çıkacak olan çocuklarımıza bırakmıştır. 

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın,Cumhuriyet’imizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, toplumumuzun her alanındaki ileri atılımlarına öncülük yapacak, kalpleri vatan ve millet sevgisiyle dolu, görev ve sorumluluklarına yürekten bağlı, düşünceli insanlar olarak yetişmesi en büyük dileğimizdir. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 101. yılını coşkuyla kutladığımız bu günde, varlıklarıyla hayatımıza neşe katan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlarım “ dedi.

…………OOO……….

BAŞKAN SEÇER’DEN 23 NİSAN MESAJI

SEÇER: “EGEMENLİĞİN, CUMHURİYET’İN ve MERSİN’İN KAYITSIZ ŞARTSIZ SAHİBİ ÇOCUKLARIMIZ”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Seçer’in mesajı şöyle:

Ulusal bağımsızlığımızın sembolü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 101. yıl dönümü ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara bayram olarak armağan ettiği bu mutlu günü, dünyayı saran amansız salgının gölgesinde ancak büyük bir onur ve gururla kutluyoruz.    

23 Nisan, kurtuluşa inanmış kadronun öncülüğünde sonu Cumhuriyet’e çıkan yolda atılan ilk adım; bir halkın kendi kaderi üzerinde hâkimiyetini tüm dünyaya ilan ettiği bir gündür. Türk halkı, 23 Nisan 1920 tarihinde sonsuza dek bağımsız yaşama iradesini ortaya koymuştur.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ‘Bütün dünya bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da milli egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve varlığıdır’ diyerek, milletin egemenliği dışında hiçbir kuvvetin olmadığını, olamayacağını tüm dünyaya duyurmuştur.

Uygar toplum, çağdaş devlet, güçlü ülke ve demokrasinin, çocuklarımızın omuzlarında yükseleceğine inanan Atatürk, bu günü başta ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacak geleceğimizin mimarı çocuklarımız olmak üzere tüm dünya çocuklarına armağan etmiştir. Çocuklarımızın Ata’mızdan aldığı bu emaneti, daima akılın ve bilimin yol göstericiliğinde yürüyerek, çağdaş uygarlık seviyesine yükselmiş bir ülke inşa edeceklerine inancım tamdır.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın yıl dönümünde bizler de yarınımızın en büyük güvencesi olan çocuklarımızın, Cumhuriyetimiz’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde; görev ve sorumluluklarına yürekten bağlı, çağdaş düşünceli insanlar olarak yetişmesi ve kentimizin bir refah toplumu olması için her alandaki ileri atılımlarına öncülük yaparak, kararlılıkla çalışmaktan bir an bile vazgeçmeyeceğiz.

Egemenliğin, Cumhuriyet’in ve Mersin’in kayıtsız şartsız sahibinin çocuklarımız olduğunu bir kez daha hatırlatıyor, tüm hemşehrilerimin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum. Bu anlamlı günü tüm dünya çocuklarına armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’ü ve milli mücadelede emeği geçenleri saygı ve rahmetle anıyorum.”

…………OOO……….

Ali BOLTAÇ, ÇOCUKLARIN 23 NİSAN COŞKUSUNA ORTAK OLDU 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ali Boltaç, demokratik ve laik Cumhuriyetin temel taşı durumundaki Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış günü olan 23 Nisan’ın 101. yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Minik Pabuçlar Kreş ve Anaokulu’nu ziyaret eden Ali Boltaç, çocukların bayram sevincine ortak oldu.

Okul İdarecisi Seda Dondurmacıoğulları ve Öğretmenler tarafından karşılanan Ali Boltaç, çocuklara okuma ve boyama kitabı ile çeşitli armağanlar verdi.

Bu yıl pandemi gölgesinde de olsa, ulusal bağımsızlığımızın sembolü olan 23 Nisan’ı gururla kutladıklarını kaydeden Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Ali Boltaç, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğindeki kurtuluş ve bağımsızlık mücadelesinde dönüm noktası olmuş, aziz milletimiz, egemenliğin kayıtsız şartsız kendisinde olduğu yeni bir devletin ilk adımını atmıştır. 23 Nisan 1920 tarihi, özgürlüğü uğruna canını seve seve ortaya koyan milletimiz için önemli günlerinden birisi olmuş, karanlık günlerde yakılan meşale görevi görmüştür. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, coşkumuzu, mutluluğumuzu dünya çocuklarıyla paylaştığımız; dostluk, kardeşlik ve barış mesajlarını çocuklar aracılığıyla bir kez daha yinelediğimiz özel bir bayramdır. Bizlere bunu armağan eden Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına minnettarız. Bu vesileyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 101. yılını, ayrıca Milletimizin ve Cumhuriyetimizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

…………OOO……….

TADER’DEN KUTLAMA

Ankara Tarsuslular Dernek başkanı Semih ÖZSU ‘’Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Kuruluşunun 101.yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nızı en içten duygularımla kutluyor,

Çalışmalarınızda kolaylıklar ve başarılar diliyorum. Bu salgın süresince tüm zorluklara rağmen halkı doğru bilgilendirmek ve bilinçlendirmek için yapmış olduğunuz çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyor selam ve saygılarımı sunuyor, sağlıklı ömürler diliyorum.’’ Dedi.

…………OOO……….

TARSUS İDMANYURDU 1922 KONYA İLE 2-2 BERABERE KALDI

TFF 2. ligde  Tarsus Şehir stadında oynanan maçta Tarsus İdmanyurdu rakibi 1922 Konyasporla 2-2 berabere kaldı.

Maçın ilk golü konuk ekipten geldi. 1922 Konyaspor adına 28. dakikada M. Taşkıran takımını 1-0 öne geçirdi. TİY bu gole 44. dakikada Ferhat ile karşılık verdi. İlk yarının uzatmalarında konuk ekip C. Hanalp ile ikinci golü bulup soyunma odasına 2-1 önde gitti.

TİY ikinci yarıda beraberlik için  atak yaptı. Nitekim maçın uzatma anlarında 90+5. dakikada B. Serez takımımıza beraberlik golünü kazandırdı ve maç 2-2 berabere bitti.

…………OOO……….

50 BİNE YAKINVATANDAŞIN İFTAR YEMEĞİNİ MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KARŞILADI

 İFTAR YEMEĞİ DAĞITIMI TARSUS DAHİL 13 İLÇEYE YAYILIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdal GÖKAYAZ; Ramazan Ayı’nın ilk günü başlattığı günlük 5 bin ücretsiz iftar yemeği dağıtımında kapasiteyi arttırdı. İçerisinde kavurma, pilav ve tatlı bulunan menüler Ramazan’ın başlangıcındanbugüne kadar toplam 47 bin 500 yurttaşa ulaştırıldı.

Tarsus, Toroslar ve Akdeniz ilçelerinde başlayan hizmeti bu hafta Erdemli ve Silifke’ye de ulaştırdıklarını belirten Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı; Günlük yemek sayısının 7 bin 500’lere kadar ulaştığını, hafta sonuna kadar bu sayıyı 10 bine kadar artıracağını söyledi. Ayrıca 13 ilçemizde bu hizmetimizi yaygınlaştırarak Mersin’in her yerindeki vatandaşlara ulaşmayı hedefliyorlar. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’nin Ramazan Ayı’nda başlattığı ücretsiz iftar yemeği dağıtımları günlük 5 binden 7 bin 500 seviyelerine yükseldi. Bugüne kadar 50 bine yakın yurttaşa, içerisinde kavurma, pilav ve tatlı bulunan menüler ulaştırıldı. Tarsus, Toroslar ve Akdeniz ilçelerinde başlayan hizmete Erdemli ve Silifke ilçeleri de eklendi. Günlük yemek kapasitesinin gelecek haftaya kadar 10 bine çıkarılması ve hizmetin ilerleyen günlerde 13 ilçede yaygınlaştırılması planlanıyor.

Ücretsiz yemek dağıtımını Başkan Seçer duyurmuştu

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan ayı toplantısının ikinci birleşiminde hizmeti duyuran Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap SEÇER, “21 noktada Mahalle Mutfaklarımız hizmete devam edecek. Ayrıca Ramazan Ayı boyunca hafta sonu da dahil olmak üzere her gün 3 ilçemizin 3 mahallesinde ücretsiz yemek dağıtımı yapacağız” açıklamasında bulunmuştu.

Hafta sonu 15 bin yemek dağıtıldı

İçerisinde kavurma, pilav ve tatlı bulunan menüler, Büyükşehir Belediyesi’nin Aşhanesi’nde günlük olarak hazırlanıyor. Ekipler, araçlara yüklenen paketleri özellikle dezavantajlı mahallelerdeki vatandaşların kapısına kadar ulaştırıyor. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bugüne kadar toplam 47 bin 500ücretsiz iftar yemeği dağıtıldığını belirterek, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Ramazan’ın ilk gününden itibaren 3 ilçemizden başlamak üzere vatandaşlarımıza ücretsiz olarak iftar yemekleri ikramında bulunuyoruz. Hafta sonu yasaklarını da fırsat bilerek vatandaşlarımıza daha hızlı ve fazla hizmet sunmak adına cumartesi ve pazar günü toplam 15 bin adet yemeğimizi vatandaşlarımıza ulaştırdık. Erdemli ve Silifke ilçelerimizi de ekledik. Vatandaşlarımızdan çok olumlu tepkiler alıyoruz, bu hizmetten çok memnunlar” dedi.

“Hafta sonuna kadar bu sayıyı 10 bine kadar artırmayı düşünüyoruz”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdal GÖKAYAZ; gelecek haftaya kadar günlük yemek dağıtım sayısını 10 bine yükseltmeyi amaçladıklarını vurgulayarak, “Günlük yemek sayımız 7 bin 500’lere kadar ulaştı. Hafta sonuna kadar bu sayıyı 10 bine kadar artırmayı düşünüyoruz. Ayrıca 13 ilçemizde de bu hizmetimizi yaygınlaştırarak Mersin’in her yerindeki vatandaşlarımıza ulaşmak istiyoruz” diye konuştu.

…………OOO……….

TARSUS’TA OKEYCİLERE BASKIN

Tarsus ilçesinde polis bir iş yerine baskın düzenlendi. Baskında okey oynayanları yakalayan ekipler, cezai işlem uyguladı.
Polis ekipleri, Şehit Mustafa Mahallesi’nde bir işyerinde kumar oynandığı ihbar alması üzerine hareket geçti. Yapılan baskında oyun kağıtlarını bulunmadığı kahvehanede içerideki şahısların okey oynadıkları, maske ve mesafe kurallarına uymadıkları tespit edildi. Kahvehanede bulunan 12 kişi hakkında Kabahatler Kanununun 34. Maddesine istinaden, Umumi Hıfzısıhha Kanununun 282’nci maddesi gereği sosyal mesafe kuralına uymamaktan ceza işlem uygularken, iş yeri zabıta ekipleri tarafından mühürlendi

………..ooo…………

TÜRKİYE’DE VEFAT SAYISI  37.329  OLDU

Türkiye’nin Günlük Koronavirüs Tablosu  yenilendi.

Sağlık Bakanlığı’nın internet sitesinden paylaşılan tabloya göre; dün  vefat sayısı 37.329   olarak yer aldı.

………..ooo…………

Yakup BONCUK HUZURLU GÜNLER DİLER

Tel: 0533.3248800

Yakup BONCUK

MEDYAD 2. Başkanı

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi